Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Робота пунктів обігріву в Богодухівському районі

Станом на 7 лютого на території Богодухівського району створено 2 стаціонарних пункти обігріву. За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Богодухівської РДА Сергія Церковного, один пункт розміщено в приміщенні районного осередка Партії Регіонів України, інший в Богодухівській центральній лікарні, де передбачені місця для надання допомоги безпритульним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі, та тим, які опинилися у скрутному становищі. При територіальному центрі працюють пункти роздачі теплого одягу та взуття. За весь період роботи пунктів обігріву до них звернулися 29 громадян. В лікувальних закладах 5 постраждалим надана медична допомога. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає.

Ігор Шурма обраний головою правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма обраний головою правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. За словами Ігоря Шурми, основними пріоритетами у роботі обласного відділення Фонду будуть оздоровлення людей на базі санаторіїв та пансіонатів Харківської області, а також дитяче оздоровлення.

В Харківській області закінчено будівництво чотирьох соціально-значущих об’єктів

З 26 грудня 2011 року по 30 січня 2012 року в Харківській області закінчено будівництво чотирьох соціально-значущих об’єктів. Всі вони введені в експлуатацію. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, завершено будівництво газопроводу низького тиску та газопроводу середнього тиску у сел. Краснопавлівка Лозівського району; багатоповерхового житлового будинку по вул. Ахсарова у м.Харкові. Також завершений капітальний ремонт Печенізького районного будинку культури.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1161,5 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 62,98 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 100 одиниць техніки і 135 дорожніх робітників.

Події дня

Сьогодні, 7 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління культури та туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова

З 6 по 10 лютого у Харкові відбудеться Міжнародний Театральний Фестиваль малих форм «Театронік»

6 лютого в Харкові в Будинку Актора (вул. Красіна, 3) стартує щорічний Міжнародний Театральний Фестиваль малих форм «Театронік». В рамках фестивалю можна буде побачити постановки зарубіжних і українських театрів, крім того, будуть організовані виставки, прес-конференції, майстер-класи, лекції та екскурсії. Про це повідомляє офіційний сайт управління культури та туризму ХОДА. Почесними гостями цьогорічного фестивалю стануть відома театрознавець і драматург Ніна Мазур (ФРН, Ганновер), Народний артист Росії, актор театру і кіно Юрій Назаров (Росія, Москва), Заслужена артистка Росії, культуролог-дослідник Людмила Мальцева (Росія, Москва).

9 лютого відбудеться засідання громадської ради при обласній державній адміністрації

9 лютого о 15:00 у залі засідань Держпрому (м. Харків,майдан Свободи, 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться засідання громадської ради при обласній державній адміністрації. Початок реєстрації о 14.30.

Семінар викладачів класу хореографії шкіл естетичного виховання

8 лютого Обласним навчально – методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів проводиться семінар викладачів класу хореографії шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області за темою: «Огляд сучасних методик викладання мистецтва танцю в дитячих хореографічних колективах». Заняття проведе доцент кафедри хореографії Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди Волчукова Вікторія Миколаївна, в приміщенні Харківської Дитячої школи мистецтв №3.

У Вільчі будуть реформовані геріатричний пансіонат, школа і дитячий садок

За результатами огляду смт Вільча Вовчанського району було визначено, що необхідно реформувати об’єкти соціальної сфери селища, зокрема геріатричний пансіонат, школу і дитячий садок. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Що стосується соціальної сфери: там є геріатричний пансіонат. Він обслуговує людей не тільки з Вільчі, а з усієї Харківської області. Цей заклад розміщений в одній будівлі з дитячим дошкільним закладом. Ми вважаємо такі речі несумісними. В селищі є типова школа на 900 місць, де зараз навчається 180 учнів і є багато вільної площі. У перспективі буде розроблено проектно-кошторисну документацію, і ті діти, які зараз відвідують дитячий садок, будуть переведені в приміщення школи. Таким чином, з’явиться навчально-виховний комплекс, де буде дошкільна група, яка з часом буде переходити в шкільну», – зазначив він.

Вільчанська амбулаторія отримає сучасне стоматологічне та ультразвукове обладнання

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма розповів про зміни, які чекають медичну сферу смт Вільча Вовчанського району. Він нагадав, що Вільча – це особливий населений пункт. Там мешкають люди, постраждалі від аварії на Чорнобильскій АЕС, які у вересні відсвяткують 20-річчя свого переселення. За словами Ігоря Шурми, багатьом з них стан здоров’я не дозволяє працювати, вони живуть виключно за рахунок тих пенсій, які отримують на сьогоднішній день. «Дуже багато залежить від того, наскільки ми адекватно будемо реагувати на виклики сьогодення в медико-соціальній і гуманітарній сфері в селі Вільча. Це дуже важливо, оскільки ростуть діти, живуть дорослі люди, і всі вони повинні мати гарантоване право на обслуговування», – підкреслив заступник губернатора.

З 26 січня в Харківській області було госпіталізовано 103 людини з переохолодженням та обмороженнями

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Ігор Шурма, з 26 січня, коли на Харківщині було зафіксовано різке зниження температури, в медичні заклади області з переохолодженням та обмороженнями звернулася 121 особа. 103 з них були госпіталізовані. Летальних випадків не було. «Станом на сьогодні серед тих людей, яких госпіталізували в наші медичні установи, не зафіксовано смертельних випадків. Але є кілька дуже складних випадків на даний момент, і як ці люди перенесуть лікування, важко сказати», - повідомив заступник глави області.

З 7 лютого поновлюються заняття в школах Харківської області

На виконнання рішення обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення в період сильних морозів, місцевими органами виконавчої влади, районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування ухвалено рішення про відновлення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх закладах Харківської області з 7 лютого. Про це повідомив начальник Головного управління освіти і науки Роман Шаповал.

Робота пунктів обігріву в Дворічанському районі

На території Дворічанського району для запобігання переохолодження і обмороження громадян при 13 сільських радах створені пункти обігріву денного перебування. Додатково один такий пункт створений у районному штабі Партії Регіонів. Також при Дворічанській районній лікарні та територіальному центрі соціального обслуговування смт. Дворічна пункти обігріву функціонують цілодобово. Окрім пункту обігріву на базі територіального центру працює пункт роздачі теплого одягу та взуття. Як повідомили в райдержадміністрації, за весь період роботи пунктів обігріву до них звернулися 5 осіб. В лікувальних закладах надана медична допомога 2 місцевим мешканцям. Одна особа госпіталізована. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає.

З 1 січня розмір пенсій більше 60 тис. мешканців Харківщини збільшився

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 р. №1381 «Про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення» з 1 січня 2012 року з метою здійснення у 2012 році заходів щодо поетапного до 2015 року підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення збільшено розміри пенсій певним категоріям громадян. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Інформація про індекс інфляції по Україні за січень 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за січень 2012 р. становив 100,2%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

В районах області обладнано 313 пунктів обігріву населення

Як повідомив перший заступник голови ХОДА - начальник Харківського обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення в період сильних морозів Валентин Дулуб на території області обладнано 313 пунктів обігріву населення: - з них: наметів - 2, приміщень обладнаних для обігріву - 311; за добу по допомогу звернулось - 475 людей.

Робота пунктів обігріву в Харківському районі

Станом на 6 лютого на території Харківського району створений 31 пункт обігріву, майже при всіх селищних і сільських радах. В стаціонарних пунктах - в Будянській та Васищівській лікарнях виділено по 5 ліжко-місць для надання допомоги безпритульним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі, та які опинилися у скрутному становищі. Як повідомили в райдержадміністрації, за весь період роботи пунктів обігріву до них звернулися 113 чоловік. В лікувальних закладах надана медична допомога 11 постраждалим. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає. Соціальні працівники, депутати місцевих рад провели подвірний обхід 459 помешкань самотніх громадян та соціально незахищених громадян. В окремих випадках громадяни були забезпечені ковдрами, вугіллям та дровами.

Оперативна обстановка в Харківській області станом на 6 лютого

Перший заступник голови ХОДА - начальник Харківського обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення в період сильних морозів Валентин Дулуб поінформував про ситуацію в області, яка склалася у зв'язку з сильними морозами, а також про роботу, яка проводиться в цьому напрямку.

29 лютого завершується прийом робіт на IV фестиваль «Харьковская сирень»

У травні 2012 року в Харкові відбудеться IV кінофестиваль «Харьковская сирень». Оргкомітет фестивалю повідомляє, що триває прийом робіт для участі у першому - відбірковому - турі фестивалю. До участі у Фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких становить не більше 30 хвилин і створені не раніше, ніж за рік до початку Фестивалю; на DVD носії (носії з роботами не повертаються).

Досвід Калузької області РФ показує, якою може бути Харківщина через кілька років

Досвід Калузької області РФ показує, якою може бути Харківщина через кілька років, після приходу в регіон інвестицій. Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов. «За умови підтримки і розвитку наших проектів - технопарку «Слобожанщина», технополісу «П'ятихатки»та IT-парку «Інтеллектроніка» вже через кілька років Харківська область може вийти на рівень Калузької області РФ, яка за короткий період часу стала Меккою для інвесторів. Приваблює їх там шість технопарків, які спеціалізуються на різних кластерах. Завдяки їм в Калузі з'явилися нові сучасні виробництва і робочі місця, а значить і доходи для бюджету. Ми вже зробили перший крок до цього, ініціювавши створення технопарку «Слобожанщина» та технополісу «П'ятихатки», який увійшов до складу національного проекту «Місто майбутнього». Виношуючи ідеї цих проектів, ми багато в чому орієнтувалися на досвід Калузької області. Думаю, незабаром делегація харків'ян відвідає цей регіон для обміну досвідом та налагодження плідної співпраці», - зазначив він.

IT-сфера - одна з найбільш перспективних напрямків для України

Фахівці однієї з найвідоміших IT-компаній світу - Microsoft - вважають, що через кілька років IT-сфера буде виробляти 8% ВВП України. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Ми хочемо, щоб харків'яни отримали прибуток від проведення Євро-2012

Ми хочемо, щоб харків'яни, як і всі українці, отримали прибуток від проведення Євро-2012. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Безумовно, всі чекають, що Чемпіонат принесе дивіденди не тільки країні - у вигляді підвищення туристичної привабливості, іміджу в цілому, але й пересічним українцям - підприємцям, бізнесменам, які будуть реалізовувати свої товари та послуги. Їх прибуток - це і поповнення бюджетів різних рівнів. Але разом з тим, ми не дозволимо недобросовісним підприємцям наживатися на гостях футбольного турніру. Як я вже говорив, уже зараз правоохоронні органи Харківської області займаються двома сайтами, які нібито продавали місця в наметовому містечку для футбольних фанатів, в масштабах країни Антимонопольний комітет розслідує справу щодо підвищення тарифів на послуги таксі та готелів на час Євро. Для гостей Євро України буде країною працелюбних і сумлінних людей», - підкреслив Юрій Сапронов.

Робота пунктів обігріву в Валківському районі

Як повідомили в Валківській райдержадміністрації, станом на 6 лютого на території району створено 4 пункти обігріву. Два стаціонарних, де постраждалі від холоду зможуть отримати притулок, гаряче харчування та, в разі необхідності, медичну допомогу. Для безпритульних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі передбачені10 койко-місць у Валківській ЦРЛ та в Териториальному центрі соціального обслуговування населення. Також відкрито 2 додаткових пункта обігріву в приміщеннях Валківської районної ради та офісі районного осередка Партії регіонів. За весь час за допомогою звернулися 10 громадян, із них 4 було госпіталізовано. Загинувших від переохолодження, в районі немає. Окрім пунктів обігріву працюють пункти роздачі одягу та взуття. Органами місцевого самоврядування організовано подвірний обхід за участю депутатів місцевих рад та мешканців населених пунктів.

Телефони "гарячих ліній" для інформування у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території Харківської області

 Надаємо телефони для інформування у разі виникнення надзвичайних ситуацій (НС), та подій на території Харківської області: 1. Оперативний черговий «Міського запасного пункту управління ХОДА», т. 700 – 30 – 90. 2. Оперативний черговий Головного управління МНС України в Харківській області, т. 112, т. 101, т. 700 – 24 – 70. 3. Служба автомобільних доріг у Харківській області, т. 336 – 77 – 00; т.752 – 98 – 66. 4. АК «Харківобленерго», т. 740 – 13 – 36. 5. Головне управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА  т. 705 – 21 – 53.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1116 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 37,7 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 94 одиниці техніки і 121 дорожній робітник.

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться брифінг заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми.

Аварія в Зміївському районі повністю ліквідована

За інформацією начальника оперативного штабу - першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, о 21:30 03.02.2012 аварія на трансформаторній підстанції ПС-110/6 кВт в Зміївському районі була повністю ліквідована. «Всі 4 населених пункти (с. Геївка, с. Суха Гомільша, с. Нижній Бишкин та с. Черкаський Бишкин Зміївського району) підключені до постійного електропостачання. 8 дизельних підстанцій, наданих комунальними підприємствами м. Харкова та службами МНС, відключені і повернені», - зазначив Валентин Дулуб.  

Відновлюється робота міжвідомчої обласної комісії щодо стягнення боргів за енергоносії

В ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб звернув увагу голів райдержадміністрацій та міст обласного підпорядкування на те, що необхідно активізувати роботу з погашення заборгованості за електроенергію. «Я не один раз повторював: не жартуйте з електроенергією. Це дуже серйозне питання. Поточний рік буде непростим, в першу чергу завдяки проведенню Євро-2012. Ми готувалися до цієї події дуже довго, тому що цей захід не тільки європейського, але світового масштабу. У рамках підготовки «Харківобленерго» побудувало такі об'єкти, рівних яким немає в Європі, але це в одну секунду буде зруйновано, якщо буде розбалансована система. Цього ми допустити не можемо», – заявив він.

Необхідно визначитися з подальшою долею об'єктів незавершеного будівництва в Харківській області

Головам райдержадміністрацій та мерам міст Харківської області необхідно визначитися з подальшою долею об'єктів незавершеного будівництва в регіоні. Це заявив, підбиваючи підсумки селекторної наради, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У 2011 році за дорученням Кабінету Міністрів України була проведена інвентаризація об'єктів незавершеного будівництва, але конкретних пропозицій щодо їх подальшої долі не було дано, і вони не були включені в будівельні програми на 2012 рік.

В 4 населених пунктах Зміївського району, які залишилися без електропостачання, встановлені 8 пересувних дизельних електростанцій

Станом на 15:00 в 4 населених пунктах Зміївського району, які залишилися без електропостачання внаслідок пожежі на трансформаторній підстанції ПС-110/6 кВт, встановлені 8 пересувних дизельних електростанцій. Підстанції були надані для життєзабезпечення населення в Зміївському районі силами МНС та комунальних підприємств Харківської області.

Архів документів