Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина готується до сіву цукрового буряку

Віталій Алексейчук провів нараду з власниками та керівниками цукрових заводів області. У ході наради були обговорені питання укладання договорів на закупівлю цукрових буряків, підготовки цукрових заводів до виробничого сезону 2012 року, посіву цукрових буряків у 2012 році та інші. Заступник голови облдержадміністрації відзначив, що найважливіше на даний момент – терміново відпрацювати графіки посіву цукрового буряку. Також він звернув увагу на необхідність модернізації цукрових заводів згідно вимог сьогодення.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Барвінківському районі

В ході робочої поїздки до Барвінківського району заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися виплати матеріальної допомоги, соціальних проблем, житлово-комунального господарства, тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

На сьогоднішній день в Харківській області не стоїть питання про відпустки вчителів за власний рахунок

22 березня у приміщенні Нововодолазької райдержадміністрації відбулася робоча зустріч керівників навчальних закладів району, вчителів та членів профспілки освіти і науки, де були присутні голова Харківської обласної профспілкової організації працівників освіти і науки України Лідія Дулуб, начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, голова Нововодолазької РДА Світлана Ротач, голова Нововодолазької районної ради Олег Агапов та начальник районного відділу освіти Лілія Іваненко. Приводом для зборів стала телеграма голови профспілкової організації педагогічних працівників Нової Водолаги Ірини Цяцьки на ім’я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна зі скаргою на стан справ у освітній сфері району.

Обмін досвідом спеціалістів між Харківською областю і Литовською Республікою допоможе вивести медицину регіону на новий рівень

Про це сьогодні,підводячи підсумки зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Пятрасом Вайтекунасом і представниками литовської медичної клініки «Кардіоліта», сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Ми сьогодні з великим задоволенням зустрілися з представниками Литовської Республіки. У Харківській області вже створені хороші матеріально-технічні умови в лікарнях для того, щоб можна було реалізувати професійний потенціал лікарів. У нас хороший рівень підготовки фахівців, однак вони не завжди володіють надсучасними методиками, які є в інших державах. Литовська Республіка ще з часів Радянського Союзу славилася високим рівнем надання перинатальної та кардіологічної допомоги. На сьогодні ми запросили не тільки дипломатів, а і фахівців охорони здоров’я для того, щоб в перспективі заключити угоду співпраці між нашими перинатальними центрами і заключити угоду на освоєння нових методик в кардіології і кардіохірургії», - зазначив він.

Михайло Добкін вручив нагороди представникам Близнюківської районної організації ветеранів Великої Вітчизняної війни

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко та депутат облради Дмитро Добкін взяли участь в урочистих заходах з нагоди 25-річчя Близнюківської районної організації ветеранів Великої Вітчизняної війни. Під час заходу губернатор за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди 25-річчя створення Організації ветеранів України вручив ветеранам почесні нагороди облдержадміністрації та обласної ради.

Михайло Добкін зустрівся з мешканцями Близнюківського району (доповлено)

Сьогодні в рамках робочої поїздки в Близнюківський район області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з мешканцями  району. Питання мешканців торкались сільського господарства, освіти, видачі актів на землю, автобусного сполучення в районі та залізничного сполучення між Харковом та Близнюками. Також людей цікавили питання стосовно реалізації соціальних ініціатив Президента України. Вирішення усіх питаннь глава області взяв під особистий контроль.

Харківщина готова до можливих паводків

Незважаючи на те, що прогнози синоптиків залишаються сприятливими, і паводки на території Харківської області малоймовірні, в регіоні проведено комплексну підготовку до весняної повені. Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник начальника ГУ з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, у всіх районах області підготовлені необхідні резерви для попередження паводків та усунення їх наслідків.

Одноразова допомога інвалідам війни до Дня Перемоги буде збільшена

В ході спілкування з відвідувачами Близнюківського територіального центру соціального обслуговування голова ХОДА Михайло Добкін розповів людям про соціальні ініціативи, які впроваджуються Президентом України. Він повідомив, що додатково до передбаченого бюджетом 2012 збільшення пенсій інвалідам війни буде підвищено одноразову допомогу до Дня Перемоги. В залежності від групи інвалідності вона складе від 1720 до 2200 гривень – удвічі більше, ніж минулого року.

На Харківщині ведеться активна робота з організації безпеки людей на робочих місцях

Як заявив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, необхідно посилити заходи по відношенню до тих підприємств, які не виконують вимоги щодо організації безпеки людей на робочих місцях. Зокрема, мова йде про наявність на заводах систем виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення про них, а також про забезпечення співробітників засобами індивідуального захисту. «Давайте карати винних, давайте у нас в області наведемо в цьому питанні порядок. Я попереджаю, що нікому не буде ніяких поблажок. Нам потрібно убезпечити людей на їхніх робочих місцях, щоб вони не втратили здоров'я на роботі. Для цього є відповідні інспекції, у нас є важелі впливу на тих, хто не виконує вимог. Те, що потрібно за законом, має бути виконано, тому що за будь-якої недбалості постраждають люди. Ми не можемо цього допустити», - підкреслив перший заступник глави області.

Євген Савін нагородив ветеранів Почесними грамотами та подяками Харківської облдержадміністрації

Сьогодні під час урочистих зборів з нагоди відзначення 25-ї річниці заснування Харківської обласної організації ветеранів України заступник голови Харківської ОДА Євген Савін вручив ветеранам Почесні грамоти та подяки від Харківської облдержадміністрації та обласної ради. Зокрема, Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної ради нагороджено голову ради Дворічанської районної організації ветеранів України Анатолія Новосельцева і голову комітету ветеранів праці та дітей війни ради Харківської міської організації ветеранів України Галину Палашевську.

Медичні працівники Харківської області та Литовської Республіки обмінюватимуться досвідом

Сьогодні під час зустрічі заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Пятрасом Вайтекунасом і представниками литовської медичної клініки «Кардіоліта» була досягнута домовленість з обміну досвідом між фахівцями в сфері охорони здоров'я.

У Близнюках буде встановлено два універсальних майданчики для гри в футбол, великий теніс і волейбол

В ході робочої поїздки до Близнюківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав районний стадіон ім. М. Биченка та районну спортивну залу, де оглянув приміщення та ознайомився із станом об’єктів. Він повідомив, що на стадіоні цього року планується встановити універсальний майданчик із синтетичним покриттям для гри у футбол, великий теніс та волейбол. Ще один такий майданчик буде встановлений у спальному районі Близнюків. Також планується відремонтувати спортзал. Михайло Добкін підкреслив, що на першому етапі буде збудовано внутрішній туалет, облаштовано душову та утеплено дах.  

Відбулися урочисті збори з нагоди відзначення 25-ї річниці заснування обласної організації ветеранів України

Сьогодні у Харківському Національному університеті ім. В.Н.Каразіна відбулися урочисті збори з нагоди відзначення 25-ї річниці заснування Харківської обласної організації ветеранів України. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА  Володимир Зінченко, заступник Харківської міського голови Світлана Горбунова-Рубан. «Організація, яка була створена в іншому тисячолітті, в іншій державі, вже пройшла 25-річний шлях. І сьогодні вона не залежна ні від політичної кон'юнктури, ні від влади, тому що вона існувала, і буде існувати завжди. Тому що ви - ветерани - основа будь-якого суспільства. Ви передаєте свої знання, свій досвід, своє розуміння життя нашому поколінню. І ніхто, жодне суспільство не може обійтися без вас.

Проблема забезпечення закладів освіти засобами протипожежного захисту повинна вирішуватися спільними зусиллями керівників усіх рівнів

Як наголосив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, для повного забезпечення всіх шкіл засобами протипожежної безпеки необхідна активна робота в цьому напрямку з боку як державного та обласного керівництва, так і представників районних органів влади.

У Харкові відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні у Харкові під керівництвом першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В ході засідання розглядалися питання підготовки районів Харківської області до весняного паводку та льодоходу, забезпечення протипожежного захисту об'єктів з масовим перебуванням людей, а також питання про стан забезпечення засобами індивідуального захисту працівників підприємств різної форми власності та обладнання підприємств системами виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей про них. «Всі ці питання дуже серйозні і актуальні, і необхідність їх заслуховування викликана тим, що є деякі проблемні моменти з кожного питання, з якими потрібно розібратися і прийняти рішення. Я впевнений, що за підсумками сьогоднішньої наради всі необхідні заходи будуть прийняті і недоліки виправлені», - підкреслив у ході наради Валентин Дулуб.

Ігор Шурма зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Пятрасом Вайтекунасом і представниками литовської медичної клініки «Кардіоліта». «Ми раді вітати Вас на території Харківської області. Вважаємо цей візит дуже знаковим, тому що люди, які їдуть з гуманітарною місією, це завжди бажання творити добро. Сподіваємося, що сьогоднішній етап зустрічі наших переговорів буде результативним, найголовніше, що він принесе користь людям», - сказав Ігор Шурма, звертаючись до гостей з Литовської Республіки.

Під час весняних паводків на Харківщині підсилюється контроль за якістю питної води

Під час пропуску паводків і весняної повені підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства та районними санітарно-епідеміологічними службами підсилюється виробничий лабораторний контроль за якістю питної води в мережах централізованого водопостачання і колодязів. Про це повідомив під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива.

Загроза підтоплення ґрунтовими водами існує майже в 140 населених пунктах 19 районів області

За інформацією райдержадміністрацій та виконкомів міст обласного значення, загроза підтоплення ґрунтовими водами існує майже в 140 населених пунктах 19 районів області з населенням близько 48 тис. чол. Про це повідомив під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива.

Михайло Добкін взяв шефство над комунальною установою «Близнюківський територіальний центр соціального обслуговування»

Сьогодні в ході робочого візиту у Близнюківський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою та умовами перебування відвідувачів комунальної установи «Близнюківський територіальний центр соціального обслуговування». Заклад також відвідали перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, голова Близнюківської райдержадміністрації Лідія Шулець та депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін.

Обласний збір лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Харківської області

21 березня у Центрі професійно-технічної освіти №2 м. Харкова відбувся обласний збір лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Харківської області на тему «Підвищення культури ділової взаємодії та престижу діяльності лідерів учнівського самоврядування». Учасниками заходу стали 43 лідери учнівського самоврядування ПТНЗ Харківщини, методисти науково-методичного центру професійно-технічної освіти , заступники директорів із навчально-виховної роботи.

Питання державної підтримки малого підприємництва  сьогодні обговорюють на Дергачівщині

23 березня о 13.00 в приміщенні малого залу засідань Дергачівської районної державної адміністрації відбудеться зустріч представників Головного управління економіки ХОДА, Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва та «Союзу підприємців Харківської області» з керівництвом та підприємницьким активом Дергачівщини. В рамках зустрічі планується обговорення таких питань:

На капітальний ремонт Криштопівської загальноосвітньої школи було витрачено понад 2 млн. грн.

Сьогодні у рамках робочого візиту у Близнюківський район області голова Харківської ОДА Михайло Добкін відвідав реконструйовану після стихійного лиха Криштопівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Навчальний заклад також оглянули перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та голова Близнюківської районної державної адміністрації Лідія Шулець.

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна в Близнюківський район

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідає з робочою поїздкою Близнюківський район. Зокрема, голова ХОДА огляне реконструйовану Криштопівську загальноосвітню школу; ознайомиться з роботою комунальної установи «Близнюківський територіальний центр соціального обслуговування»; відвідає районний стадіон ім. М. Биченка та районну спортивну залу.

Юридична академія України ім. Я.Мудрого проводить 14-й Міжнародний шаховий турнір "Кубок Ректора"

З 26 березня по 3 квітня в Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" відбудеться 14-й Міжнародний шаховий турнір "Кубок Ректора", в програмі якого проведення жіночого гросмейстерського турніру. У змаганні беруть участь шахістки з Росії, Вірменії, Білорусі та Україні. Серед них чемпіонка світу та Європи серед дівчат до 14 років Олександра Горячкина (Росія), чемпіонка Європи серед дівчат до 16 років Марія Северина (Росія), віце-чемпіонка Європи серед дівчат до 16 років Марія Танцюра (Україна), чемпіонка України 2009 року Євгенія Долуханова, віце-чемпіонка Украни 2011 Ірина Андренко.

У Харківській області ціни за закупівлю молока у сільгоспвиробників вище, ніж в інших регіонах країни. Михайло Добкін

На даний момент тема реалізації молока на переробку від людей, що проживають в сільській місцевості, є не тільки економічною, але й соціальною проблемою, бо для багатьох сільських родин здача молока на переробку - один з небагатьох видів заробітку, якщо не єдиний. Про це в ефірі програми на ХОД ТРК «Час влади» сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Харківщина розвиватиме партнерські відносини з Канадою

Як підкреслив 22 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, Україну і Канаду пов'язують давні партнерські відносини. За його словами, на Харківщині мають намір розвивати і зміцнювати співробітництво.

У Харківській області створюють умови для розвитку спорту. Михайло Добкін

Як заявив в ході ефіру програми на обласному телебаченні «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін, до питання розвитку спорту необхідно підходити комплексно. Адже якщо не буде створено умов, не буде і розвитку.

По виступу харківських олімпійців будуть судити про престиж України і Харківської області

«Прізвища наших спортсменів, які сяяли на Олімпіадах: Яни Клочкової, Юрія Пояркова, Рустама Шаріпова, Валерія Гончарова та багатьох інших прославляли на тільки Харків, але і всю Україну. Сьогодні спорт знаходиться у непростій ситуації. Є великі економічні проблеми у світі і в нашій країні, і спорт не може не відчувати недофінансування. Враховуючи, що про престиж країни і престиж регіону будуть судити, в тому числі, і по виступу наших олімпійців, ще в 2011 році була поставлена задача вжити всіх можливих заходів для позабюджетного фінансування федерацій, які реально претендують на завоювання ліцензій на Олімпіаду», – заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Театри Харківщини завжди можуть розраховувати на підтримку керівництва області

Як підкреслив 22 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині завжди приділялася і приділятиметься особлива увага підтримці театрального мистецтва. У той же час, за словами голови області, керівники театрів мають і самі дбати про підвищення добробуту ввірених їм закладів.

Михайло Добкін відзначив незадовільну роботу державних фондів, які зобов'язані компенсувати вартість путівок в дитячі літні табори

Говорячи про підготовку до літньої оздоровчої кампанії, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» відзначив незадовільну роботу державних фондів, які зобов'язані компенсувати вартість путівок для певних категорій дітей.

Архів документів