Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На наступному занятті учням Школи юного журналіста проведуть майстер-клас з фотожурналістики та операторської роботи

Як повідомила сьогодні в ході заняття Школи юного журналіста начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, наступне заняття планується провести у другій декаді березня. Для учнів Школи вже заплановано ряд цікавих заходів. «Тим, кого буде сьогодні в ході кастингу обрано в телевізійну групу, ми розповімо про операторське мистецтво, також буде курс з фотожурналістики. Сьогодні ми визначилися по побажанням дітей, що буде також оглядова екскурсія по місту. Ми побуваємо в тих місцях, які пов'язані з історією розвитку нашого міста, з історією журналістки, з деякими відомими іменами в літературі. Це те, що діти повинні знати, адже чим більше вони знають, тим більше зможуть ретранслювати через свої видання», - підкреслила Вікторія Маренич.

Школа юного журналіста допомагає дітям зорієнтуватися у виборі професії та спеціалізації

Як наголосила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, Школа юного журналіста не претендує на академічність. За її словами, головне завдання Школи - допомогти дітям, зацікавленим в журналістиці, дізнатися більше про цю професію і зорієнтуватися у виборі спеціалізації. «Наша Школа юного журналіста не претендує на звання навчального закладу, ми просто допомагаємо молодим людям зорієнтуватися. Адже це діти 10-11-х класів. Можливо, вони до нас походять два роки і вирішать, що журналістика їм не цікава, а хтось, можливо, завдяки заняттям визначиться зі спеціалізацією в журналістиці. Ми не претендуємо на академічність, ми просто хочемо ділитися з дітьми своїми знаннями, хочемо зробити цей світ трішки цікавішим для тих дітей, які хочуть досягти чогось більшого», - підкреслила Вікторія Маренич.

Учні Школи юного журналіста прослухали лекцію з історії української журналістики

Сьогодні в рамках чергового заняття в Школі юного журналіста начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич прочитала для учнів Школи лекцію з історії української журналістики. В ході лекції юні кореспонденти дізналися про перші періодичні видання, які видавалися в Україні, про розвиток галузевих і тематичних газет і журналів, про становлення телебачення і радіомовлення. Особлива увага в ході лекції приділялася історії харківської журналістики, яка зіграла особливу роль у розвитку української журналістики в цілому. Також учні Школи змогли ознайомитися зі змістом та стилістичними особливостями перших харківських газет.

Відбулося чергове заняття в Школі юного журналіста

Сьогодні 35 старшокласників із 18 районів Харківської області беруть участь у черговому занятті Школи юного журналіста. Як наголосила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, все більше дітей з районів Харківської області проявляють інтерес до Школи. «Школа працює вже другий рік. У нас заняття відбуваються в навчальному році, тобто, ми починаємо заняття у вересні, але проблема в тому, що на кожне заняття хочуть записатися нові люди. Ми пояснюємо, що ми у вересні проводимо набір, після чого йде навчальний процес за певним планом, розрахованим на вже отримані дітьми в процесі навчання знання та навички. Тому ми просимо і батьків, і дітей потурбуватися про запис до нас у вересні, щоб потім кожен місяць приїжджати і отримувати нові знання, нову інформацію, які ми можемо їм дати», - сказала Вікторія Маренич.

В цілому по тваринництву область цього року працює набагато краще, ніж минулого

«В цілому по тваринництву ми цього року працюємо набагато краще, ніж минулого. Збільшилися прирости, надої. У січні підприємства області надоїли приблизно на 2 тис. т більше, ніж у минулому січні. Надої збільшилися на 24,8%, і це один з найкращих показників в Україні», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Споживачі області розрахувалися за електричну енергію на 77,3%

За інформацією першого заступника голови Харківської ОДА Валентина Дулуба, станом на 16 лютого 2012 року споживачі області розрахувалися за електричну енергію на 77,3%, у т.ч. підприємства промисловості - 92,0%, сільгоспспоживачі – 85,3%, підприємства житлово-комунального господарства – 53,8%, з них підприємства водопостачання та водовідведення – 3,8%, населення – 79%, установи, які фінансуються з державного бюджету – 123,6%, з місцевих бюджетів – 95,6%, інші споживачі – 72,9%.

До кінця року в Харківській області буде значно збільшено поголів'я птиці

У Харківській області ведеться робота по збільшенню поголів'я птиці. Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, найближчим часом планується запуск трьох птахофабрик, що дозволить значно збільшити кількість птиці в області. «На підприємстві «Курганський бройлер» після санітарної санації в квітні ми відновимо поголів'я, в Просянах Харківського району ми плануємо пускати до 50 тисяч голів бройлерів. Люботинську і Просянську птахофабрики викупив директор Безлюдівського м'ясокомбінату і планує зробити там закритий цикл, щоб мати куряче м'ясо для ковбас. По птиці, я думаю, ми до кінця року повністю відновимо поголів'я і навіть набагато збільшимо його», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Районам області необхідно створювати спеціалізовані підприємства по вирощуванню овочів і картоплі

Про це у ході обласної селекторної наради сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Сьогодні фактично в кожному районі області треба створювати спеціалізовані господарства по вирощуванню овочів і картоплі. Адже людей треба забезпечити овочами і картоплею в достатній мірі. Це ж не діло з Харкова возити до районів овочі і картоплю. Я хотів би, щоб ви не тільки попрацювали по створенню спеціалізованих господарств, а ще й попрацювали з населенням, з головами сільських і селищних рад, в тому плані, щоб разом з облспоживспілкою створювати кооперативи по заготівлі картоплі і овочів у населення», - зазначив він.

У всіх районах Харківщини будуть розроблені Програми виробництва картоплі та овочів відкритого та закритого ґрунту

Для збільшення виробництва в Харківській області овочів і картоплі Головним Управлінням агропромислового розвитку ХОДА розроблено Програму виробництва овочів і картоплі на період до 2020 року. На цей час триває її погодження в постійних комісіях Харківської обласної ради. Розгляд та затвердження програми заплановано на найближчу сесію облради. Згідно доручення голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна від 08.07.2011 р. в Лозівському, Красноградському, Первомайському та Нововодолазькому районах в грудні 2011 року на сесіях районних рад були затверджені власні програми виробництва картоплі та овочів відкритого та закритого ґрунту сільськогосподарськими підприємствами з урахуванням потреби населення районів до 2015 року. Такі ж програми мають бути прийняті у всіх районах області.

В цілому, господарства області виконали в минулому році завдання з вирощення картоплі та овочів

По всім категоріям господарств Харківщини вирощено 971,2 тис.тон картоплі (116%) і 652,5 тис.тон овочів (196 %). Забезпечили прогнозоване виробництво 18 районів області. При рівних погодно-кліматичних умовах не забезпечено виробництво картоплі в Близнюківському, Коломацькому, Краснокутському, Лозівському, Чугуївському, Ізюмському районах. Виробництво овочів забезпечили всі райони, окрім Ізюмського (49%). Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Василь Ярошенко.

Сільськогосподарським підприємствам необхідно застосовувати систему зрошення землі

Про це в ході зустрічі з сільськогосподарським активом області сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні голова наглядової ради Агрофірми «Сади України» Кегичівського району Олексій Зайцев, який досяг великих успіхів у зрошенні землі і отримує чудовий результат, навів дані, що на один гектар необхідно обладнання вартістю 2,5 тисячі дол., плюс витрати на сам полив - 300 дол. Такі витрати окуплять себе протягом 4-5 років. Я думаю, що масово, по всій території Харківської області, цього зробити буде не можна, але в окремих господарствах, особливо якщо мова йде про овочівництво, це необхідно. Без цього ми не отримаємо гарантовано великих результатів», - зазначив Михайло Добкін.

На агрокомбінаті «Слобожанський» найближчим часом з'явиться новий власник

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з сільськогосподарським активом області голова ХОДА Михайло Добкін, на агрокомбінаті «Слобожанський», яке спеціалізується на вирощуванні свиней, найближчим часом з'явиться новий власник. «У зв'язку з тим, що підприємство було побудовано в інших економічних умовах, а зміна власників і керівництва не сприяла його стабільній роботі, якість м'яса, яке отримували від вирощених там свиней, не відповідало стандартам. Цей продукт відмовлявся приймати навіть Держрезерв, тому що він не відповідав державним стандартам. Складне рішення, яке прийняли власники, полягало в тому, що необхідно повністю оновити як обладнання на підприємстві, так і породи свиней. Я дуже сподіваюся, що новий власник, який має там з'явитися найближчим часом, буде мати достатньо коштів і досвіду, щоб зробити зі «Слобожанського» те славне підприємство, яким воно завжди і було», - підкреслив глава області.

Для розвитку цукрової галузі необхідне державне регулювання

Для того, щоб цукрова галузь в Україні ефективно розвивалася і повністю забезпечувала всіх жителів країни якісним продуктом, необхідне в першу чергу державне регулювання, - підкреслив сьогодні під час зустрічі з сільськогосподарським активом області голова ХОДА Михайло Добкін. Зокрема, за його словами, це необхідно для налагодження взаємовигідного співробітництва і взаєморозуміння між виробниками цукрових буряків та їх переробниками.

На Харківщині буде створено регіональний генетичний центр

Як сказав під час зустрічі з сільськогосподарським активом області голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область спільно з Національною академією наук, спільно з Міністерством аграрної політики і продовольства України, планує побудувати генетичний центр, який дозволить поміняти існуючі можливості у виробництві молока. «Сьогодні на іноземних ринках настільки складна і важка боротьба за елітні породи, що ми навіть при бажанні фінансування, не зможемо завести достатню кількість корів в Україну, і суттєво змінити ті показники, які сьогодні у нас є. 95,5% порід корів для виробництва молока, які можуть бути затребувані в нашому регіоні, на 5 років вперед викуплені Російською Федерацією і Китаєм. А робота генетичного центру дозволить збільшити надої з однієї корови до 3-4 тис. кг молока на рік. Один ембріон, завезений до нас з-за кордону, після всіх податків, обходиться в 600 дол. Наш регіональний генетичний центр дозволить знизити вартість одного ембріона приблизно до 400 дол.», - сказав він.

Ми зобов'язані захистити наш регіон від варварського ставлення деяких орендарів землі до тваринницької галузі. Михайло Добкін

У зв'язку з тим, що будь-яке тваринницьке підприємство вимагає до себе значної уваги і чималих капіталовкладень, нерідко великі інвестори відмовляються від роботи в цій сфері і віддають перевагу виключно рослинництву. Як зазначив сьогодні в ході зустрічі з сільськогосподарським активом голова ХОДА Михайло Добкін, завдання кожного керівника на місцях - захистити тваринництво від розорення через таких недобросовісних інвесторів.

Керівництво Харківщини готове на всіх етапах надавати допомогу інвесторам, які працюють в сфері сільського господарства

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області голова ХОДА Михайло Добкін, для ефективного розвитку сільського господарства в регіоні необхідно надавати максимальну підтримку інвесторам, які готові працювати в цій галузі. За його словами, керівництво Харківщини завжди готове піти назустріч будь-якому інвестору-аграрію.

Оптовий сільськогосподарський ринок буде великим логістичним центром, де буде в повному асортименті реалізовуватися вся сільгосппродукція

Про це під час зустрічі сільськогосподарського активу області сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні вже отримані всі погодження, відведена земля, завершується підготовка проекту на будівництво оптового сільськогосподарського ринку. Буде він на території Дергачівського району. І, за великим рахунком, це буде великий логістичний центр, де буде в повному асортименті реалізовуватися вся сільськогосподарська продукція. Він буде на декілька регіонів, тому можливості реалізації там будуть набагато вищі, ніж сьогодні через ті ж самі фірми-посередники», - зазначив Михайло Добкін.

Наше завдання - сконцентруватися на своїх можливостях і йти вперед, спираючись на нові технології. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області голова ХОДА Михайло Добкін, для розвитку всіх галузей економіки, в тому числі і сільського господарства, необхідно в першу чергу реалізувати ряд внутрішніх перетворень. Тільки в такому разі зможе розкритися весь значний потенціал України. «Президент України Віктор Янукович з цього питання так сказав у своєму виступі 7 лютого поточного року при відкритті 10-ї сесії парламенту шостого скликання: « ... для подальшого руху вперед нам необхідно сконцентруватися на власних силах і можливостях, тому стратегічний пріоритет 2012 року - внутрішні перетворення». Відповідно наше з вами завдання - сконцентруватися на своїх можливостях і йти вперед, спираючись на нові технології. А якщо ми будемо спиратися на технології 20-річної давності, то ні про які прориви та досягнення і мови бути не може», - підкреслив глава області.

В цьому році в області планується реалізувати ряд інвестиційних проектів в сфері тваринництва

«Я звернувся до Прем'єр-міністра та членів уряду, щоб ті протокольні доручення, які були оформлені 15 лютого за підсумками засідання Кабінету міністрів і стосувалися безпосередньо Харківської області, були доопрацьовані і на наступному засіданні ухвалені вже з урахуванням інтересів нашого регіону. Це дозволить нам реалізувати ряд серйозних інвестиційних проектів у цьому році в сфері тваринництва. Зокрема, ми вже дуже наблизилися до створення в області генетичного центру спільно з ізраїльськими і канадськими компаніями», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з сільськогосподарським активом області.

Новий закон про землю буде спрямований на захист прав, як орендаря, так і орендодавця

Як повідомив в ході зустрічі сільськогосподарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, один повсюдний стримуючий фактор не дає підприємцям розвинутися більше, ніж вони змогли досягти зараз - це відсутність впевненості у праві обробляти ту землю, на якій вони знаходяться.

До кінця 2012 року середня зарплата в сільськогосподарській галузі Харківщини має скласти не менше 2,5 тисяч гривень

Сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області голова ХОДА Михайло Добкін звернув увагу учасників зібрання на необхідність підвищення заробітних плат співробітникам сільськогосподарських підприємств. «У нас на 28% збільшилася заробітна плата в сільському господарстві і досягла рекордного максимуму 1895 гривень. При цьому, наприклад, в Печенізькому районі середня зарплата по сільському господарству - 1280 гривень, у Близнюківському районі - 1454 гривні, в Шевченківському - 1510 гривень. Глави цих районів зобов'язані зробити все, щоб підтягнутися до середньої по регіону заробітної плати. А завдання для всіх на цей рік - щоб до кінця року середня зарплата була як мінімум 2,5 тисячі гривень. Я знаю, що ряд успішних підприємств вже сьогодні платять більше», - підкреслив Михайло Добкін.

Співпраця сільгоспвиробників з науковими організаціями дає реальний результат. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області голова ХОДА Михайло Добкін, тільки за умови активної співпраці всіх сільськогосподарських підприємств Харківщини з профільними науковими організаціями можливий швидкий і ефективний розвиток як окремих агрофірм, так і аграрної галузі в цілому.

У 2011 році покращилися економічні показники роботи сільгосппідприємств

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області голова ХОДА Михайло Добкін, про підвищення ефективності роботи сільськогосподарських підприємств Харківської області свідчить не лише високий урожай, але й економічні результати роботи аграріїв.

Інноваційно-інвестиційний напрямок - єдиний шлях для розвитку АПК

Тільки за допомогою інноваційних рішень у веденні сільського господарства, а також залученення максимальних обсягів інвестицій можливий гармонійний і ефективний розвиток цієї галузі, - наголосив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області голова ХОДА Михайло Добкін. «Господарства, які стали на цей шлях, досягли в 2011 році максимально високого рівня врожайності сільськогосподарських культур і продуктивності тваринництва. І, навпаки, в програші виявився той, хто намагався заощадити на внесенні мінеральних добрив, застосуванні засобів захисту рослин, покупці нової техніки. Я рекомендую керівникам районів проаналізувати стан справ у сільському господарстві, впевнений, ви прийдете до висновку про безальтернативність інвестиційно-інноваційного розвитку АПК», - підкреслив глава області.

Притік інвестицій в сільське господарство в 2011 році збільшився майже в 2 рази

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області голова ХОДА Михайло Добкін, істотний притік інвестицій в сільське господарство Харківської області дозволяє говорити про розширення перспектив розвитку цієї галузі. «Зростання в 1,8 рази по відношенню до 2010 року і більш ніж у 2 рази в порівнянні з 2009 роком свідчить про істотне підвищення інтересу інвесторів до цієї галузі економіки області, а також про розширення наших можливостей. Але, з іншого боку - це сигнал для нас про те, що слід посилити роботу щодо створення на місцях максимально сприятливих умов для реалізації інвестиційних проектів. В іншому випадку бізнес піде в сусідні регіони», - підкреслив глава області.

18 лютого відбудеться чергове заняття у Школі юного журналіста

Завтра, 18 лютого буде проведено чергове заняття в Школі юного журналіста. В ході заняття о 10:00 в прес-центрі ХОДА учні Школи зможуть послухати лекцію начальника управління у справах преси та інформації, заслуженого журналіста України Вікторії Маренич про історію української журналістики. Крім цього на базі ХОД ТРК для юних кореспондентів буде проведено урок і відбір до телегрупи Школи, після чого учні о 14:00  зможуть взяти участь у майстер-класі з пісочної анімації на базі галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під’їзд) Харківського обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва.

Круглий стіл «Громадська думка харків’ян щодо міжетнічної ситуації в м.Харкові та області напередодні проведення Євро-2012»

Робота круглого столу розпочнеться 20 лютого в Харківському національному університеті ім.В. Н. Каразіна. Спільно з університетом його організує Управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА. Серед питань, навколо яких буде розгорнута дискусія: прогнозування рівня міжетнічних конфліктів у Харкові під час проведення Євро-2012 і їх профілактика; актуальні проблеми національних меншин на Харківщині, шляхи їх подолання; заходи щодо підвищення довіри, толерантності між представниками різних етносів, зниження етнічних ризиків; впровадження інноваційних форм співпраці між громадськими організаціями національних меншин і державними інституціями.

На Харківщині значна увага приділяється питанню модернізації сільськогосподарського виробництва

«Покращення виробничих показників і показників соціально-економічного розвитку було б не можливим, якби в області не приділялась належна увага питанням модернізації сільськогосподарського виробництва, технічному і технологічному переоснащенню сільськогосподарських підприємств», - підкреслив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, лише за останні три роки аграрії області придбали 749 тракторів, 340 зернозбиральних комбайнів, значну кількість ґрунтообробної, посівної і іншої сільськогосподарської техніки. При цьому переважну більшість цієї техніки придбано у 2011 році.

Частка Харківської області у загальному обсязі виробництва зерна по Україні зросла з 3,2% у 2010 році до 6,1% у 2011 році

Дуже вагомою - 10,5% залишається частка області у виробництві соняшника. В середньому на 2 % збільшилася питома вага вирощування цукрових буряків , картоплі, овочей. Про це під час зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук «На Харківщині порівняно з середньорічним рівнем за 2008-2010 роки, з яких 2008 рік був одним із найбільш урожайних за всю історію області, забезпечено зростання обсягів виробництва всіх основних видів продукції рослинництва. Валовий збір зерна склав 3472 тисячі тонн. Це другий, після 2008 року, показник за всю історію області.

Для росту показників виробництва сільськогосподарської продукції буде переглянуто структуру посівних площ

Як зазначив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, для більш продуктивної роботи сільськогосподарської галузі потрібно переглянути структуру посівних площ. Зокрема, необхідно збільшити посіви зернових культур, цукрового буряку та кукурудзи.

Архів документів