Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Для максимально ефективної роботи державних службовців необхідно підняти їх мотивацію

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, для того, щоб державні службовці могли виконувати свої обов'язки максимально ефективно, в першу чергу необхідно їм надати достатню мотивацію. «Державний службовець - це людина, яка сьогодні, на жаль, за невисоку зарплату виконує дуже серйозні функції, делеговані їй державою. Потрібно підняти мотивацію цих людей. Адже кого ми зараз беремо на державну службу - тих, хто до нас прийде, а повинні брати кращих. Створивши систему мотивації, ми зможемо сюди залучати справді тих людей, які захочуть працювати на державу. Для цього в першу чергу необхідна достатня заробітна плата, стабільність в роботі, гарантія кар'єрного зростання, впевненість у пенсійному забезпеченні. І найголовніше, що навколо державного службовця буде аура людини, яка представляє державу. Тільки так ми зможемо з державного службовця зробити професіонала», - підкреслив Василь Хома.

В рамках чотирьохсторонньої угоди планується провести ряд пілотних експериментів в системі державної служби

«В рамках чотирьохсторонньої угоди ми спробуємо навчитися проводити пілотні експерименти в системі державної служби, а потім розповсюджувати їх позитивний досвід. Крім того, ми плануємо вивчати іноземний досвід і переймати найкраще з нього. Замисли у нас дуже серйозні. Завдяки підтримки Національного агентства з державної служби України у нас більше шансів на успіх», - зазначив сьогодні на прес-конференції директор ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман.

Затверджено нові правила перетину російсько-українського кордону жителями прикордонних областей

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, Верховною радою Україні вже ратифіковані нові правила перетину російсько-українського кордону для жителів прикордонних областей. «Вчора Верховна Рада ратифікувала угоду про порядок перетину українсько-російського кордону жителями прикордонних регіонів. Звичайно, ще Держдума Російської Федерації має це ратифікувати, за моїми даними, це буде буквально на днях. У нас жителі прикордонних регіонів отримають можливість перетинати кордон у місцевих пунктах пропуску на автобусах. Раніше люди доїжджали до місцевого пункту пропуску, виходили з автобуса, переходили кордон, з чим були пов'язані певні незручності. Але ми це питання таки вирішили і на даний момент ми вже призначили нараду з питань облаштування місцевих пунктів пропуску», - повідомив Василь Хома.

Ухилення від сплати податків можуть прирівняти до відмивання грошей

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов прокоментував заяву FATF - групи з розробки фінансових заходів по сплаті з відмиванням грошей щодо включення несплати податків в список злочинів, які передують легалізації незаконно отриманих грошових коштів.

Михайло Добкін зустрівся з радником Посольства Республіки Казахстан в Україні Іскандером Айсарієвим

22 лютого голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з Радником Посольства Республіки Казахстан в Україні Іскандером Айсарієвим. Під час зустрічі були розглянуті перспективи розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю і регіонами Республіки Казахстан, зокрема Акмолінською та Атирауською областями, та питання, що стосуються перебування громадян Казахстану на території Харківщини.

Харківська область традиційно посідає одне з провідних місць в Україні по кількості висококваліфікованих кадрів

Як зазначив сьогодні в ходе прес-конференції голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, Харківська область традиційно посідає одне з провідних місць в Україні по кількості висококваліфікованих кадрів, в тому числі на керівних посадах.

У Харківській області будуть створені навчально-методичні кабінети для дистанційного навчання державних службовців

В рамках чотиристоронньої угоди з метою відновлення системи підготовки держслужбовців, яку було сьогодні підписано в Харкові, в області на базі Харківського регіонального інститута державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та обласної адміністрації будуть створені навчально-методичні кабінети для дистанційного навчання державних службовців. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

У житлово-комунальному секторі Харкова працюють як комунальні, так і приватні компанії

Департамент житлового господарства Харківської міської ради на запит обласної державної адміністрації надав відповідь стосовно присутності на ринку житлово-комунальних послуг Харкова приватних компаній:

Безкоштовний бізнес-семінар для підприємців

29.02.2012 о 17-00 розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Поведінка підприємців при перевірках контролюючих органів» (роз’яснення юристів). На бізнес-семінарі в якості експертів будуть виступати провідні фахівці консалтингової корпорації «Рубаненко та партнери». Адреса: пл.Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зал засідань Держпрому, вхід вільний.

Харківська область стала першою, де була підписана чотиристороння угода з метою відновлення системи підготовки держслужбовців

«Завдання, яке ставить Президент України Віктор Янукович, не тільки реформування законодавства. Ми повинні відновити систему підготовки державних службовців. Те, що ми робимо зараз в Харківській області, це «пілотний» проект, який буде мультиплікований в інші регіони. Це комплексна підготовка державних службовців і повернення до наставництва і наступності», - зазначив після підписання чотиристоронньої угоди керівник Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслав Толкованов.

Зарубіжні інвестори цікавляться розвитком плодоовочівництва на Харківщині

«Нещодавно Міністерство аграрної політики і продовольства повідомило про зростання інтересу зарубіжних та місцевих інвесторів до українського плодоовочівництва. Розвиток цього сегменту сільського господарства дозволить суттєво скоротити імпорт тих овочів і фруктів, які ми в змозі виробляти самі, тим самим реалізуючи програму імпортозаміщення. Безсумнівно, Харківська область не залишається осторонь від загальноукраїнських тенденцій. Є інтерес до нашого регіону інвесторів з Китаю, ізраїльські компанії зацікавлені в будівництві на території Харківської області великого тепличного господарства, а турецькі - в будівництві системи крапельного поливу для зрошення сільськогосподарських ділянок», - зазначив сьогодні віце-губернатор Юрій Сапронов. Він також наголосив, що вже в цьому році на Харківщині дуже низькі ціни на, так званий, «борщовий набір», що пов'язано зі збільшенням виробництва овочів, які в нього входять.

Питанню підготовки кадрів для роботи в державних органах влади приділяється велике значення

Про це сьогодні після підписання чотиристоронньої угоди сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Приїзд керівника Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслава Толкованова - свідчення того, яке серйозне значення Президент України Віктор Янукович вкладає в підготовку кадрів для державної служби. На сьогоднішній день це величезна проблема по всій Україні. Це не проблема сьогоднішнього дня, але сьогодні на рівні глави держави ставиться завдання про систему підготовки кадрів для роботи в державних органах влади», - сказав Михайло Добкін.

Керівництво Харківщини підписало угоду про співпрацю з Національним агентством України з питань державної служби та Харківським регіональним інститутом державного управління НАДУ при Президентові України

Сьогодні у Будинку Рад відбулося підписання угоди про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою, Національним агентством України з питань державної служби та Харківським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Харківщина - один з лідерів з реформування охорони здоров'я

«Єдиний медичний простір, який існує сьогодні на Харківщині, і принцип наближення якісних медичних послуг до населення, на якому постійно наголошує Президент України і який ми втілюємо в життя протягом останніх 2 років, дають можливість людям гідно оцінити все, що робиться у сфері охорони здоров'я. Звичайно, при тому фінансуванні, яке сьогодні є в країні в цілому в умовах тотальної світової фінансової кризи, не можна зробити все, що б нам хотілося. Але, враховуючи, що ми навчилися невеликими фінансами справлятися з великими завданнями, залучаючи і бюджетні, і позабюджетні кошти, дозволяє нашому регіону перебувати серед лідерів з реформування охорони здоров'я», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ветерани подякували керівництву Харківської області за активну участь у вирішенні їх найбільш гострих проблем

Сьогодні в ході візиту в Обласний госпіталь інвалідів війни голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Рижков подякував керівництву Харківської області за увагу до потреб і бажань ветеранів. «Я протягом 20 років щороку буваю тут, і за останні 2 роки тут сталися кардинальні зміни. Це справи, а не слова, тому що дуже багато хто за ці 20 років приїжджав сюди і говорив дуже красиві слова, але нічого не було зроблено, а ми звикли оцінювати справи. Я думав: коли-небудь Харків-таки змінить своє ставлення до ветеранів, і це сталося саме з приходом команди Михайла Добкіна. Величезна вам вдячність за це», - з такими словами Володимир Рижков звернувся до керівництва області.

Соціальному забезпеченню та медичному обслуговуванню інвалідів та ветеранів війни в області приділяється пріоритетна увага

Про це під час відкриття після капітального ремонту відділень в КЗОЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни» сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Ті медустанови, які займаються відновленням здоров'я ветеранів мають пріоритетне фінансування в плані забезпечення медикаментами. В даному медичному закладі на придбання медикаментів для одного хворого виділяється 40 грн., на харчування - 35 грн на добу. Це один з найвищих показників. Ми плануємо з цього року, вже виділені гроші з обласного бюджету, на такий же рівень перевести фінансування і тих пацієнтів, які знаходяться в Обласному диспансері радіаційного захисту. Також ці медустанови оснащуються сучасним медичним обладнанням. Сьогодні тут, у госпіталі для інвалідів, повністю відремонтовано операційний блок. Це дасть можливість професійним хірургам проводити операції, в тому числі і смугові, тому що з'явилася реанімація, а не перевозити досить літніх людей до іншої медичної установи. Тут створено все для того, щоб продовжити життя людині, яка брала участь у бойових діях», - зазначив він.

У 2012 році на Обласний госпіталь інвалідів війни буде виділено 3 мільйони гривень

Як наголосив сьогодні в ході візиту в Обласний госпіталь інвалідів війни голова ХОДА Михайло Добкін, в 2013 році будуть завершені роботи з реорганізації та реконструкції цього медичного закладу. Тільки в поточному році на роботи в госпіталі буде виділено 3 мільйони гривень. «На цей рік запланована сума в розмірі 3 мільйонів гривень. Це дозволить завершити всі внутрішні роботи на всіх 5 поверхах, а в наступному році ми плануємо завершити роботи з ремонту фасаду. Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв в цьому місці забезпечити комплексний благоустрій, і я думаю, що наступного року на відкриття госпіталю буде не соромно запросити і керівництво країни, щоб показати, в яких умовах у нас знаходяться ветерани Великої Вітчизняної війни, афганці і всі ті люди, які повинні користуватися вдержаві підвищеною увагою і загальною повагою», - підкреслив Михайло Добкін.

Діти соціально незахищених категорій Харківської області серед перших відвідувачів дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія»

В рамках тематичної зміни «Відкрий серце для добра», яка почалася 20 лютого, 20 дітей соціально незахищених категорій Харківської області стали першими в цьому році відвідувачами УДЦ «Молода гвардія». Ще 59 дітей соціально незахищених категорій області з 22 лютого візьмуть участь у тематичній зміні «Моя спадщина», якою починаються зміни в МДЦ «Артек». Програми розвиваючих заходів побудовані так, щоб в ході пізнавально-розважальної гри закріпити у дітей поняття моральних цінностей, норм етичної поведінки і позитивного світосприйняття. Прищепити їм почуття відповідальності за своє майбутнє і майбутнє своєї держави, шанобливого і толерантного ставлення до рідних, однолітків, до представників інших національностей.

Пара збірної команди Харківської області стала чемпіонами України серед юнаків та дівчат з лижних гонок

У м. Харкові на базі ОСК “Темп” відбувся Чемпіонат України серед юнаків та дівчат з лижних гонок, в яких взяли участь 11 команд з 7 регіонів та міст України. Загальна кількість учасників - 118 спортсменів (юнаки та дівчата 1994 – 1995 р.н. та 1996-1998 р.н.). За підсумками змагань чемпіонами України серед дівчат старшого віку в спринтерській естафеті вільним стилем стала пара збірної команди Харківської області - 1 у складі: Тарасенко Юлія, Олександра Андрєєва. На дистанції 7,5 км вільним стилем срібну нагороду завоювала Олександра Андрєєва. Серед дівчат середнього віку в спринті третє місто посіла Олена Шаталова.

Михайло Добкін привітав ветеранів з Днем захисника Вітчизни

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході відвідування госпіталю для ветеранів війни привітав всіх пацієнтів з Днем захисника Вітчизни. Він побажав їм, перш за все, міцного здоров'я, а також подякував від обласної адміністрації та від себе особисто за їх ратні і трудові подвиги. «Я сьогодні з величезним задоволенням ознайомився з результатами робіт зі створення нових сучасних умов для перебування пацієнтів та роботи медперсоналу госпіталю. Роботи ще не закінчені, вони будуть продовжуватися, і в результаті цей госпіталь буде гордістю охорони здоров'я нашої області та країни. Проведена робота - це подяка тим людям, які захищали Батьківщин », - підкреслив глава області в ході урочистостей в госпіталі з нагоди свята.

Харківська область посідає 9 місце в Україні за рівнем розрахунків підприємств теплоенергетики за газ у 2012 році

Теплопостачальні підприємства Харківщини розрахувалися за газ, спожитий у 2012 році, на 23,3%, що майже на 2% перевищує середній рівень по Україні. За цим показником Харківщина посідає 9 місце в державі, - повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «За даними НАК «Нафтогаз України» по Україні середній рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий у 2012 р., становить 21,9%, в т.ч. по Харківській області – 23,3%. Таким чином Харківський регіон посідає 9 місце, тоді як , наприклад, Донецький – 12, Дніпропетровський – 21, Луганський – 23», - повідомив перший заступник голови області.

В Обласному госпіталі для інвалідів війни відбулося відкриття декількох відділень після капітального ремонту

Сьогодні в КЗОЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни» відбулося урочисте відкриття після капітального ремонту хірургічного відділення, операційного блоку, відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, центрального стерилізаційного відділення та адміністративних приміщень I поверху. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та військовий комісар Харківської області Олексій Середа.

Члени Громадської ради при ХОДА візьмуть участь в засіданні антикорупційного комітету по боротьбі з гральним бізнесом

Питання ліквідації в Харківській області нелегального ігрового бізнесу розглядали на своєму засіданні члени правління Громадської ради при обласній державній адміністрації. Приводом до цього стали випадки звернення громадян, у тому числі приватних підприємців-мешканців області, веденню бізнесу яких загрожують власники підпільних ігрових салонів. «Питання, яке ви сьогодні обговорюєте, дійсно злободенне і соціально актуальне. Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін на своїй прес-конференції підкреслив важливість цього питання аж до розгляду його на засіданні антикорупційного комітету», - сказав начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2915,2 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1228,9 куб. м піщано-сольових сумішей і 4,3 куб.м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 128 одиниць техніки і 164 дорожніх робітників.

Євро 2012: поважаємо інтеграцію – футбол без обмежень

24 лютого 2012 року о 13:00 у Харкові - місті приймаючому Євро-2012 - відбудеться прес-конференція з нагоди презентації Міжнародного гуманітарно-соціального проекту UEFA в рамках футбольного турніру Євро-2012 “EURO 2012: Respect Inclusion – Football with No Limits” - «Євро 2012: поважаємо інтеграцію – футбол без обмежень» - та презентація конкурсу «Заклад без бар’єрів», що проводиться у рамках Міжнародного проекту UEFA. Місце проведення: м. Харків, стадіон «Металіст», зала на 4-му поверсі. З 12.30 до 13.00 відбудеться відвідування стадіону «Металіст» щодо стану доступності для осіб з інвалідністю. (Екскурсію організовує представник прес-служби ФК «Металіст» Родіонов Сергій); представники засобів масової інформації також можуть взяти участь у огляді. Акредитація обов’язкова. Телефони для акредитації: 093-771-10-64, 050-997-96-62; e-mail: media@paralympic.org.ua

Увага! Закінчується акредитація журналістів

У суботу, 25 лютого в с. Коропово Зміївського району відбудеться Обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Коропових Хуторах». Представники ЗМІ, які бажають висвітлювати захід, можуть акредитуватися до 17.00 23 лютого за телефонами: 700-03-31, 700-17-49.

Події дня

Сьогодні, 23 лютого, в 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція Голови Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслава Толкованова та заступника голови ХОДА - керівника апарату Василя Хоми; В 15:30 у Харківському регіональному інституті Національної Академії Державного Управління при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться круглий стіл «Реформа державної служби - вагома складова реформ, спрямованих на модернізацію держави», за участю Голови Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслава Толкованова та професорсько-викладацького складу Харківського Регіонального інституту НАДУ при Президентові України.

На компресорній станції КС – 2 «Куп’янськ» буде встановлено нове обладнання

В ході робочої поїздки до Куп'янського району перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб відвідав Куп'янське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» та ознайомився із роботою компресорного цеху № 1 (КС– 1 «Куп'янськ» ) і компресорного цеху № 2 (КС – 2 «Куп'янськ») – головної компресорної станції магістрального газопроводу «Острогозьк – Шебелинка».

На Харківщині продовжується робота з газифікації сіл

Сьогодні на Харківщині введено в експлуатацію мережу газопостачання в селі Петрівка Куп’янського району. У церемонії відкриття газогону взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без’язичний та народний депутат Василь Потапов. «Газифікація найвіддаленіших населених пунктів Харківської області – це одне з пріоритетних завдань для нас. Таку задачу поставив перед нами Президент України Віктор Янукович, тому ми будемо продовжувати цю роботу й надалі», – зазначив перший заступник голови області під час спілкування з селянами.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Куп'янському районі. Питання жителів району стосувалися газифікації, водопостачання, якості питної води, ремонту доріг і т.д. Всі питання Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Архів документів