Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині буде створено комунальне підприємство по раціональному використанню природних ресурсів Печенізького водосховища

Як повідомив в ході зустрічі з жителями Печенізького району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, вже підготовлено обгрунтування створення комунального підприємства з раціонального використання природних ресурсів Печенізького водосховища. "Останнім часом я почав отримувати скарги екологів на те, що влітку, коли дуже жарко, вода на березі водосховища починає перетворюватися на желе, цвітуть водорості, тобто порушений екологічний обмін. Ми почали розбиратися в ситуації. В результаті вирішили, що, як мінімум, необхідно збільшити кількість товстолоба та білого амура, які будуть природним шляхом очищати воду. Також  фотографій зі супутника ми побачили, що все водосховище заставлено риболовними сітками. У нас народилася ідея - створити комунальне підприємство, яке щорічно буде запускати туди рибу. Тому, на 2 роки промисловий лов риби у водосховищі буде заборонений. Рибаков обмежувати не будемо. Але домовимося, що за допомогою спеціальних інспекцій з охорони водних ресурсів, міліції та активістів ми будемо стежити, щоб ніхто не виловлював сітками рибу на Печенізькому водохраніліщі", - сказав він.

У Харківській області завершується робота з передачі безхазяйних енергетичних об’єктів

За 2 роки на баланс АК «Харківобленерго» або спеціалізованих підприємств, які мають відповідні ліцензії та можливість утримання зазначеного устаткування в задовільному стані передано 164 безхазяйних енергетичних об’єктів. Якщо на 01.06.2010 року на території області їх налічувалось 184,то зараз, в наслідок проведеної роботи, залишилось 20. Це 10 трансформаторних підстанцій и 10 об’єктів електричних мереж. Повністю завершили передачу  об’єктів на баланс АК "Харківобленерго" для технічного обслуговування і експлуатації в 22 райони області, а також 5 міст обласного значення. Про це сьогодні у ході обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без’язичний.

Все, що робиться на Харківщині по забезпеченню доступності, робиться не під Євро 2012, а для жителів регіону

Про це сьогодні під час прес-конференції сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Нам сьогодні є про що сказати по забезпеченню доступності. У 2006 році, коли ми започатковували багато проектів і продовжували ряд проектів по забезпеченню доступності, ми не знали, що ми будемо містом, яке прийматиме Євро 2012. І сьогодні я можу чітко сказати, що все, що робиться в Харкові по забезпеченню доступності до адміністративних будівель,  будівель соціальної сфери, відпочинкової зони, в тому числі стадіону Металіст, це не робиться під формат Євро 2012. Це робиться для жителів міста Харкова. А Євро 2012 триватиме певний період часу, коли в місто Харків приїде велика кількість туристів з інших держав», - зазначив він.

У Дергачівській ЦРЛ обладнано кабінет для мамографічних досліджень

Сьогодні в Дергачівській центральній районній лікарні відбулося відкриття нового кабінету для мамографічних досліджень. У церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова Дергачівської РДА Володимир Кацуба, голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев. «Переобладнання медичних установ - це один із пріоритетів для керівництва Харківської області, тому нове обладнання в районних і сільських лікарнях буде з'являтися і надалі», - підкреслив у ході відкриття кабінету Валентин Дулуб.

У Дергачівській районній лікарні відкрито новий рентгенологічний кабінет

Сьогодні в Дергачівській районній лікарні відкрито новий кабінет для рентгенологічних досліджень. Сучасний рентген-апарат для цього кабінету був придбаний за кошти обласного бюджету в кінці 2011 року, до теперішнього моменту в кабінеті проводилися ремонтні роботи, загальна вартість яких склала 297 694 грн. Вартість універсального телекерованого рентген-діагностичного комплексу «Медікс» на три робочих місця складає більше 2 мільйонів гривень. «Нове обладнання дозволить робити якісні обстеження, і при цьому значно знизити навантаження на персонал, так як лікар-ренгенолог не зобов'язаний бути присутнім біля пацієнта під час дослідження. Таким чином ми збережемо здоров'я і пацієнтів, і наших лікарів», - підкреслив у ході відкриття кабінету перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У селі Великі Проходи Дергачівського району відкрився спортивний комплекс

Сьогодні в селі Великі Проходи Дергачівського району відбулося урочисте відкриття спортивного комплексу. У церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова Дергачівської РДА Володимир Кацуба, голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев. Валентин Дулуб привітав селян із відкриттям нового спортивного об'єкта, а також вручив подарунки від обласної адміністрації. «Будівництво спортивних об'єктів в сільській місцевості - це важлива частина роботи керівництва області, тому що це здоров'я наших дітей, а також впевненість їх батьків в тому, що їхні діти проводять час з користю і задоволенням. Сподіваюся, незабаром ми всі будемо пишатися спортивними досягненнями жителів села Великі Проходи», - сказав перший заступник глави області.

Найкращим спортивним стадіоном з доступності для всіх громадян може стати стадіон «Металіст»

Таке побажання висловив сьогодні під час прес-конференції голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич. «Мені б дуже хотілося, щоб харківський футбольний стадіон в номінації «Кращий спортивний заклад» конкурсу «Заклад без бар’єрів» отримав перемогу в тому, що торкається найкращого спортивного стадіону Євро 2012, з точки зору доступності для всіх громадян. Підстави для цього є. Адже, нажаль, у Національному спортивному комплексі «Олімпійський» з точки зору доступності є ті проблеми, яких я не побачив тут, у Харкові. В цьому, як раз вже є фора на перемогу у харківського стадіону», - зазначив Валерій Сушкевич.

Масляна - слов'янська традиція, яка об'єднує людей

«Масляна - дає дуже хороший емоційний підйом. Це традиція наших предків, яка існує вже багато століть. Я обов'язково завтра відвідаю Обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Коропове Хуторах». Думаю, всі райони зможуть гідно представити свої кулінарні здібності», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Оголошено конкурс  на доступність закладів для людей з обмеженими можливостями «Заклад без бар’єрів»

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич. «Це конкурс на найкращий доступний заклад для всіх людей, для всіх громадян, включаючи зарубіжних гостей. Цей конкурс пройде в рамках чотирьох міст, які прийматимуть Євро 2012. Головна мета конкурсу – створити додаткові мотивації для того, щоб визначити найкращі досягнення України в рамках підготовки до Євро 2012 стосовно того, що торкається установ громадського користування. Фактично, це всі ті заклади, до яких можуть прийти всі гості чемпіонату з футболу», - сказав Валерій Сушкевич.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Печенізькому районі

В ході робочої поїздки до Печенізького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці області звернулися до губернатора, в основному стосувалися надання допомоги у проведенні оперативного лікування. Також обговорювалося питання про виділення коштів ОСББ «Мартівчанин».

Перелік доріг, які будуть ремонтуватися і реконструюватися цього року, буде відомий до середини березня

«Ми подали свої пропозиції в Укравтодор і чекаємо затвердження титулу об'єктів, які фінансуватимуться з державного бюджету. Головним пріоритетом буде ремонт траси Харків-Київ на території Харківської області. В залежності від обсягу коштів, які будуть виділені з держбюджету, будуть вибрані дороги, які отримають пріоритетне фінансування цього року. Приблизно до 15 березня вже точно буде відомо, які дороги цього року будуть ремонтуватися», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області вирішується проблема доступності різних установ для людей з особливими потребами

На Харківщині активно проводиться стабільна робота з вирішення проблем людей з особливими потребами. Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з представниками громадських організацій інвалідів Харківської області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в області вдалося багато чого досягти в плані організації доступності різних установ для людей з особливими потребами.

Валентин Дулуб провів виїзний прийом у Дергачівському районі

Сьогодні в ході робочої поїздки до Дергачівського району перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб провів виїзний прийом громадян. У ході прийому піднімалися такі теми, як ремонт доріг, врегулювання земельних питань, надання допомоги в забезпеченні паливом. Вирішення всіх проблемних питань, озвучених громадянами в ході прийому, Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Якість медичних послуг має бути однаково високою як у Харкові, так і в районах області

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Печенізького району голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області буде приділятися пильна увага переобладнанню не тільки обласних та міжрайонних лікарень, а й інших медичних установ. «Хоча Печенізька центральна районна лікарня і не потрапила в число міжрайонних медичних центрів, це не означає, що вона не буде переоснащуватися. Сьогодні ми відкрили в лікарні новий рентген-кабінет з сучасним апаратом, і це ще один крок, який наближає якісну медицину до людей. Знімки, які будуть робити на новому апараті, в разі необхідності можуть бути протягом кількох хвилин передані в харківські установи, де фахівці вищого рівня можуть надати консультацію по телефону. Крок за кроком, застосовуючи сучасні технології, ми будемо робити так, щоб якість медичних послуг була однаково високою і в Харкові, і в районах області. Ефективна первинна допомога є одним із пріоритетів медичної реформи – наголошує Віктор Янукович», - підкреслив Михайло Добкін.

Відновлення будинків культури входить в число пріоритетних напрямів розвитку Харківської області

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Печенізького району голова ХОДА Михайло Добкін, відновлення будинків культури в районах відноситься до числа пріоритетів керівництва області. «У кожного району є свої особливості, тому серед пріоритетів, на які ми виділяємо фінансування, ми вибираємо ті об'єкти, які рекомендує місцева влада. Палац культури дійсно важливий для Печенізького району та області в цілому. Тепер у жителів району буде можливість займатися в спортивних секціях і різних гуртках, велика кількість дітей і дорослих, різних творчих колективів зможуть в цивілізованих умовах проводити вільний час, вчитися, а потім з гордістю представляти район і область на всіляких змаганнях і конкурсах», - підкреслив глава області.

Євро-2012 - це можливість подивитися на права людей з особливими потребами з європейської точки зору

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з представниками громадських організацій інвалідів Харківської області голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич, Євро-2012 дає можливість по-іншому поглянути на проблеми людей з особливими потребами в Україні. «Євро-2012 - це одна з яскравих можливостей подивитися на права людей з особливими потребами з європейської точки зору. Ми повинні Європу робити у себе, в тому числі і в Харківській області», - підкреслив він.

Ігор Шурма та Валерій Сушкевич зустрілися з представниками громадських організацій інвалідів Харківської області

Сьогодні в Харкові відбулася зустріч представників громадських організацій інвалідів Харківської області з головою Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерієм Сушкевичем та заступником голови ХОДА Ігорем Шурмою. У ході зустрічі сторони обговорили ряд найбільш актуальних для людей з особливими потребами питань. Зокрема, представники громадських організацій порушували такі теми, як організація доступності спортивних споруд області для колясочників, будівництво спортивного реабілітаційного центру, оптимізація законодавства в суміжних сферах.

До уваги акредитованих журналістів!

Збір та виїзд журналістів на Обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Коропових Хуторах» в суботу, 25 лютого, відбудеться о 09:00 від Палацу піонерів (площа Свободи).  

Реформа державної служби - вагома складова реформ, спрямованих на модернізацію держави

Саме під такою назвою в ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України відбувся круглий стіл, участь в якому взяли голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, професорсько-викладацький склад Інституту. Мова йшла про хід адміністративної реформами в Україні, модернізацію системи підготовки держслужбовців, підвищення їх кваліфікації шляхом поширення іноземного досвіду на регіональні рівні задля адаптації держслужби України до критерієв ЄС. За словами В’ячеслава Толкованова, органи державної влади можуть допомогти забезпечити навчальний процес методичними матеріалами, а наукові дослідження повинні мати прикладне застосування для органів державної влади, і Харків стане одним із таких пілотних проектів. 

У Печенізькій центральній районній лікарні введена в експлуатацію нова котельня

Сьогодні, у рамках робочого візиту до Печенізького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін разом з першим заступником голови Харківської обласної ради Оленою Олешко оглянув нову котельню КЗОЗ «Печенізька центральна районна лікарня». Раніше опалення будівель КЗОЗ «Печенізька центральна районна лікарня» здійснювалось від старої пересувної котельні на твердому паливі, яка знаходилась в аварійному технічному стані. У 2010 році за рахунок коштів місцевого бюджету було виділено 130 тис.грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації для прокладки газопроводу та будівництва сучасної топкової потужністю 200 кВт з енергоефективним обладнанням, яка розрахована на 2 види палива (газ та тверде паливо різних типів).

Печенізька центральна районна лікарня отримала новий рентгенівський діагностичний комплекс

Сьогодні в КЗОЗ «Печенізька центральна районна лікарня» відбулося урочисте відкриття нового рентген-кабінету. У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. За сприяння обласної державної адміністрації Печенізька центральна районна лікарня за рахунок субвенції з державного бюджету 2011 року отримала рентгенівський діагностичний комплекс «Медікс» на 2 робочих місця вітчизняного виробництва, вартістю 749,7 тис. грн.

Первомайський район проводить зиму 26 лютого

26 лютого об 11.00 в с. Грушино Первомайського району розпочнеться свято «Масляної», яким мешканці Первомайщини проводять зиму та зустрінуть весну 2012 року.  

На ВАТ «Турбоатом» відсвяткують «Масляну»

Сьогодні, 24 лютого, о 15.00 в спортивному комплексі ВАТ «Турбоатом» «Турбініст» (Івана Камишева, 26) працівники підприємства відсвяткують «Масляну». У програмі: святковий концерт, веселі скоморохи, традиційне частування масляними млинцями, варениками, спортивні ігри, забави на свіжому повітрі, спалювання дідуха (чучела), сани, коні і багато іншого. Представники ЗМІ, які бажають висвітлювати захід, можуть акредитуватися за телефонами: 349-23-14, 067-546-45-67.  

Що? Де? Коли? Зіркові війни

У неділю, 26 лютого, о 23:00 в ефірі телеканалу Інтер відбудеться черговий «епізод» Зоряних воєн гри «Що? Де? Коли?». З командою телеглядачів битиметься команда Партії регіонів за участю голови ХОДА Михайла Добкіна.  

У 2012 році Печенізький районний будинок культури буде відкрито після реконструкції

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Печенізького району голова ХОДА Михайло Добкін відвідав Печенізький районний будинок культури, у якому наприкінці грудня 2011 року було завершено ремонтні роботи. Найближчим часом у приміщення буде завезено все необхідне обладнання, і заклад почне свою роботу.

У Харкові відкриється Пункт прийому візових документів для оформлення візи Республіки Польща

1 березня о 12.00 в готелі «Харків» (пл. Свободи, 7) відбудеться відкриття харківської філії Пункту прийому візових документів для оформлення візи Республіки Польща. У церемонії відкриття візьмуть участь Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, представники Харківської міської та обласної влади, регіональні представники компанії VFS Global, яка займається відкриттям подібних пунктів в Україні, керівники туристичних фірм, а також представники засобів масової інформації. На даний момент документи для оформлення польської візи приймаються тільки у Генеральному консульстві Республіки Польща в Харкові, а новий пункт покликаний прискорити процес збору та обробки документів, а також зробити його максимально комфортним для громадян.

Василь Хома взяв участь у засіданні колегії Харківської РДА

23 лютого заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома взяв участь у засіданні колегії Харківської районної державної адміністрації. У ході засідання було розглянуто питання про підсумки економічного та соціального розвитку Харківського району у 2011 році та завдання на 2012 рік, а також підбито підсумки роботи із зверненням громадян, що надійшли на розгляд до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування протягом 2011 року.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1893 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 867,51 куб. м піщано-сольових сумішей, 4 т. солі і 12 куб.м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 128 одиниць техніки і 164 дорожніх робітників. Станом на 24 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 24 лютого, об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч представників громадських організацій інвалідів Харківської області за участю Голови Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерія Сушкевича; О 12:15 на стадіоні "Металіст" (VIP-трибуна) відбудеться огляд стадіону щодо стану доступності для осіб з обмеженими можливостями. Після чого відбудеться прес-конференція Голови Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерія Сушкевича. ПОПЕРЕДНЯ АКРЕДИТАЦІЯ! О 14:00 у Харківській академії неперервної освіти (вул.Пушкінська, 24) відбудеться закриття двадцять шостої обласної тематичної відкритої виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Шляхи підвищення якості навчання учнів історії та правознавства в умовах допрофільної і профільної підготовки», нагородження переможців; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан погашення підприємствами теплокомуненергетики заборгованості за спожитий в минулому опалювальному сезоні природний газ та стан розрахунків за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011-2012 років. 2. Про стан передачі безхазяйних та тих, що не обслуговуються належним чином, енергетичних об'єктів на баланс АК “Харківобленерго” або спеціалізованих підприємств, які мають відповідні ліцензії та можливість утримання зазначеного устаткування в задовільному стані.

Необхідно відновити престиж та врегулювати статус державного службовця у суспільстві

Як зазначив сьогодні в ходе прес-конференції голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, з 1 січня 2013 року вступить в дію новий закон «Про державну службу». Його основні завдання - створення політично-нейтрального інституту державної служби, підвищення престижності державної служби в суспільстві.

Архів документів