Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина - один з лідерів з реформування охорони здоров'я

«Єдиний медичний простір, який існує сьогодні на Харківщині, і принцип наближення якісних медичних послуг до населення, на якому постійно наголошує Президент України і який ми втілюємо в життя протягом останніх 2 років, дають можливість людям гідно оцінити все, що робиться у сфері охорони здоров'я. Звичайно, при тому фінансуванні, яке сьогодні є в країні в цілому в умовах тотальної світової фінансової кризи, не можна зробити все, що б нам хотілося. Але, враховуючи, що ми навчилися невеликими фінансами справлятися з великими завданнями, залучаючи і бюджетні, і позабюджетні кошти, дозволяє нашому регіону перебувати серед лідерів з реформування охорони здоров'я», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ветерани подякували керівництву Харківської області за активну участь у вирішенні їх найбільш гострих проблем

Сьогодні в ході візиту в Обласний госпіталь інвалідів війни голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Рижков подякував керівництву Харківської області за увагу до потреб і бажань ветеранів. «Я протягом 20 років щороку буваю тут, і за останні 2 роки тут сталися кардинальні зміни. Це справи, а не слова, тому що дуже багато хто за ці 20 років приїжджав сюди і говорив дуже красиві слова, але нічого не було зроблено, а ми звикли оцінювати справи. Я думав: коли-небудь Харків-таки змінить своє ставлення до ветеранів, і це сталося саме з приходом команди Михайла Добкіна. Величезна вам вдячність за це», - з такими словами Володимир Рижков звернувся до керівництва області.

Соціальному забезпеченню та медичному обслуговуванню інвалідів та ветеранів війни в області приділяється пріоритетна увага

Про це під час відкриття після капітального ремонту відділень в КЗОЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни» сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Ті медустанови, які займаються відновленням здоров'я ветеранів мають пріоритетне фінансування в плані забезпечення медикаментами. В даному медичному закладі на придбання медикаментів для одного хворого виділяється 40 грн., на харчування - 35 грн на добу. Це один з найвищих показників. Ми плануємо з цього року, вже виділені гроші з обласного бюджету, на такий же рівень перевести фінансування і тих пацієнтів, які знаходяться в Обласному диспансері радіаційного захисту. Також ці медустанови оснащуються сучасним медичним обладнанням. Сьогодні тут, у госпіталі для інвалідів, повністю відремонтовано операційний блок. Це дасть можливість професійним хірургам проводити операції, в тому числі і смугові, тому що з'явилася реанімація, а не перевозити досить літніх людей до іншої медичної установи. Тут створено все для того, щоб продовжити життя людині, яка брала участь у бойових діях», - зазначив він.

У 2012 році на Обласний госпіталь інвалідів війни буде виділено 3 мільйони гривень

Як наголосив сьогодні в ході візиту в Обласний госпіталь інвалідів війни голова ХОДА Михайло Добкін, в 2013 році будуть завершені роботи з реорганізації та реконструкції цього медичного закладу. Тільки в поточному році на роботи в госпіталі буде виділено 3 мільйони гривень. «На цей рік запланована сума в розмірі 3 мільйонів гривень. Це дозволить завершити всі внутрішні роботи на всіх 5 поверхах, а в наступному році ми плануємо завершити роботи з ремонту фасаду. Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв в цьому місці забезпечити комплексний благоустрій, і я думаю, що наступного року на відкриття госпіталю буде не соромно запросити і керівництво країни, щоб показати, в яких умовах у нас знаходяться ветерани Великої Вітчизняної війни, афганці і всі ті люди, які повинні користуватися вдержаві підвищеною увагою і загальною повагою», - підкреслив Михайло Добкін.

Діти соціально незахищених категорій Харківської області серед перших відвідувачів дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія»

В рамках тематичної зміни «Відкрий серце для добра», яка почалася 20 лютого, 20 дітей соціально незахищених категорій Харківської області стали першими в цьому році відвідувачами УДЦ «Молода гвардія». Ще 59 дітей соціально незахищених категорій області з 22 лютого візьмуть участь у тематичній зміні «Моя спадщина», якою починаються зміни в МДЦ «Артек». Програми розвиваючих заходів побудовані так, щоб в ході пізнавально-розважальної гри закріпити у дітей поняття моральних цінностей, норм етичної поведінки і позитивного світосприйняття. Прищепити їм почуття відповідальності за своє майбутнє і майбутнє своєї держави, шанобливого і толерантного ставлення до рідних, однолітків, до представників інших національностей.

Пара збірної команди Харківської області стала чемпіонами України серед юнаків та дівчат з лижних гонок

У м. Харкові на базі ОСК “Темп” відбувся Чемпіонат України серед юнаків та дівчат з лижних гонок, в яких взяли участь 11 команд з 7 регіонів та міст України. Загальна кількість учасників - 118 спортсменів (юнаки та дівчата 1994 – 1995 р.н. та 1996-1998 р.н.). За підсумками змагань чемпіонами України серед дівчат старшого віку в спринтерській естафеті вільним стилем стала пара збірної команди Харківської області - 1 у складі: Тарасенко Юлія, Олександра Андрєєва. На дистанції 7,5 км вільним стилем срібну нагороду завоювала Олександра Андрєєва. Серед дівчат середнього віку в спринті третє місто посіла Олена Шаталова.

Михайло Добкін привітав ветеранів з Днем захисника Вітчизни

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході відвідування госпіталю для ветеранів війни привітав всіх пацієнтів з Днем захисника Вітчизни. Він побажав їм, перш за все, міцного здоров'я, а також подякував від обласної адміністрації та від себе особисто за їх ратні і трудові подвиги. «Я сьогодні з величезним задоволенням ознайомився з результатами робіт зі створення нових сучасних умов для перебування пацієнтів та роботи медперсоналу госпіталю. Роботи ще не закінчені, вони будуть продовжуватися, і в результаті цей госпіталь буде гордістю охорони здоров'я нашої області та країни. Проведена робота - це подяка тим людям, які захищали Батьківщин », - підкреслив глава області в ході урочистостей в госпіталі з нагоди свята.

Харківська область посідає 9 місце в Україні за рівнем розрахунків підприємств теплоенергетики за газ у 2012 році

Теплопостачальні підприємства Харківщини розрахувалися за газ, спожитий у 2012 році, на 23,3%, що майже на 2% перевищує середній рівень по Україні. За цим показником Харківщина посідає 9 місце в державі, - повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «За даними НАК «Нафтогаз України» по Україні середній рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий у 2012 р., становить 21,9%, в т.ч. по Харківській області – 23,3%. Таким чином Харківський регіон посідає 9 місце, тоді як , наприклад, Донецький – 12, Дніпропетровський – 21, Луганський – 23», - повідомив перший заступник голови області.

В Обласному госпіталі для інвалідів війни відбулося відкриття декількох відділень після капітального ремонту

Сьогодні в КЗОЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни» відбулося урочисте відкриття після капітального ремонту хірургічного відділення, операційного блоку, відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, центрального стерилізаційного відділення та адміністративних приміщень I поверху. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та військовий комісар Харківської області Олексій Середа.

Члени Громадської ради при ХОДА візьмуть участь в засіданні антикорупційного комітету по боротьбі з гральним бізнесом

Питання ліквідації в Харківській області нелегального ігрового бізнесу розглядали на своєму засіданні члени правління Громадської ради при обласній державній адміністрації. Приводом до цього стали випадки звернення громадян, у тому числі приватних підприємців-мешканців області, веденню бізнесу яких загрожують власники підпільних ігрових салонів. «Питання, яке ви сьогодні обговорюєте, дійсно злободенне і соціально актуальне. Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін на своїй прес-конференції підкреслив важливість цього питання аж до розгляду його на засіданні антикорупційного комітету», - сказав начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2915,2 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1228,9 куб. м піщано-сольових сумішей і 4,3 куб.м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 128 одиниць техніки і 164 дорожніх робітників.

Євро 2012: поважаємо інтеграцію – футбол без обмежень

24 лютого 2012 року о 13:00 у Харкові - місті приймаючому Євро-2012 - відбудеться прес-конференція з нагоди презентації Міжнародного гуманітарно-соціального проекту UEFA в рамках футбольного турніру Євро-2012 “EURO 2012: Respect Inclusion – Football with No Limits” - «Євро 2012: поважаємо інтеграцію – футбол без обмежень» - та презентація конкурсу «Заклад без бар’єрів», що проводиться у рамках Міжнародного проекту UEFA. Місце проведення: м. Харків, стадіон «Металіст», зала на 4-му поверсі. З 12.30 до 13.00 відбудеться відвідування стадіону «Металіст» щодо стану доступності для осіб з інвалідністю. (Екскурсію організовує представник прес-служби ФК «Металіст» Родіонов Сергій); представники засобів масової інформації також можуть взяти участь у огляді. Акредитація обов’язкова. Телефони для акредитації: 093-771-10-64, 050-997-96-62; e-mail: media@paralympic.org.ua

Увага! Закінчується акредитація журналістів

У суботу, 25 лютого в с. Коропово Зміївського району відбудеться Обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Коропових Хуторах». Представники ЗМІ, які бажають висвітлювати захід, можуть акредитуватися до 17.00 23 лютого за телефонами: 700-03-31, 700-17-49.

Події дня

Сьогодні, 23 лютого, в 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція Голови Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслава Толкованова та заступника голови ХОДА - керівника апарату Василя Хоми; В 15:30 у Харківському регіональному інституті Національної Академії Державного Управління при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться круглий стіл «Реформа державної служби - вагома складова реформ, спрямованих на модернізацію держави», за участю Голови Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслава Толкованова та професорсько-викладацького складу Харківського Регіонального інституту НАДУ при Президентові України.

На компресорній станції КС – 2 «Куп’янськ» буде встановлено нове обладнання

В ході робочої поїздки до Куп'янського району перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб відвідав Куп'янське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» та ознайомився із роботою компресорного цеху № 1 (КС– 1 «Куп'янськ» ) і компресорного цеху № 2 (КС – 2 «Куп'янськ») – головної компресорної станції магістрального газопроводу «Острогозьк – Шебелинка».

На Харківщині продовжується робота з газифікації сіл

Сьогодні на Харківщині введено в експлуатацію мережу газопостачання в селі Петрівка Куп’янського району. У церемонії відкриття газогону взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без’язичний та народний депутат Василь Потапов. «Газифікація найвіддаленіших населених пунктів Харківської області – це одне з пріоритетних завдань для нас. Таку задачу поставив перед нами Президент України Віктор Янукович, тому ми будемо продовжувати цю роботу й надалі», – зазначив перший заступник голови області під час спілкування з селянами.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Куп'янському районі. Питання жителів району стосувалися газифікації, водопостачання, якості питної води, ремонту доріг і т.д. Всі питання Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Харківщина в найкоротші терміни зуміла створити сучасний перинатальний центр

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківщина за своєю ініціативою змогла створити умови, які дозволили в найкоротші терміни освоїти фінансування і створити сучасний перинатальний центр. «На створення Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні було освоєно 45 млн.грн. Це невелика ціна за перинатальний центр, тому що мова йде про життя і здоров'я дітей та матерів. Ця сума - ніщо в порівнянні з тим, яку користь принесе цей центр здоров'ю мешканців нашого регіону», - підкреслив Михайло Добкін.

Звіт Михайла Добкіна за 2011 рік рекомендовано винести на розгляд сесії Харківської обласної ради

Сьогодні депутати обласної ради на засіданні постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації заслухали звіт голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна за 2011 рік з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку Харківської області і делегованих обласною радою повноважень. За підсумками розгляду депутати рекомендували винести звіт на розгляд обласної ради.

На ремонт доріг Харківської області Укравтодор планує виділити 3,2 млрд. грн.

Про це сьогодні в ході засідання постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «На цей рік за планом Укравтодору для Харківської області зарезервована окремим рядком сума в розмірі 3,2 млрд. грн. Левова частина цих коштів піде на будівництво дороги Харків-Київ по території Харківської області до кордону з Полтавською. Ми частину цієї дороги, 11 км, через Пісочин, до повороту на Кримський напрямок, зробили. Сьогодні у нас є вся необхідна документація, в тому числі і готовий проект по об'їзній дорозі у Валках. Якщо цей фінансовий план буде затверджений Укравтодором, то ця дорога протягом 2012 року з території Харківської області буде відремонтована», - зазначив Михайло Добкін.

У 2011 році темпи обсягів виробництва в машинобудуванні зросли більш ніж на 20%

Як повідомив сьогодні в ході засідання постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації голова ХОДА Михайло Добкін, за підсумками 2011 року темпи збільшення обсягів виробництва в машинобудуванні перевищили 20% і склали 23%.

Тарифи на житлово-комунальні послуги - це питання відповідальності влади перед своїм народом

Незважаючи на непомірно високу ціну на російський газ для України, населення не має відчути всю вагу цього тягаря на своїх плечах, - підкреслив сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, таку позицію Президент України Віктор Янукович висловив у ході засідання Ради Регіонів України. «Позиція Президента в цьому питанні дуже жорстка: відповідальність за високу ціну на газ глава держави не дозволяє перекласти на плечі населення. Тому тарифи тут - це питання відповідальності влади перед своїм народом. Я не сумніваюся, що в переговорах з російськими партнерами буде досягнутий компроміс, і ми отримаємо меншу ціну на російський газ, але поки цього не сталося, Україна як держава, яка зобов'язана виконувати взяті на себе зобов'язання, буде їх виконувати і виплачувати все, що необхідно, хоча це величезні кошти, які могли б бути освоєні в нашій країні, але йдуть в іншу державу», - підкреслив глава області.

В ході реформування системи охорони здоров’я області медичні працівники не зазнають жодних втрат

«Наша принципова позиція у період реформування системи охорони здоров’я полягає в тому, що медичний працівник в жодному разі не повинен постраждати. Ми проводимо всі наші заходи з упорядкування роботи лікувально-профілактичних закладів з однією метою: щоб від цього отримали користь пацієнти і не зазнали втрат медичні працівники. Ми виключаємо будь-яке скорочення медичних працівників в будь-якому лікувальному закладі. Крім того, у всіх обласних та районних установах зберігаються всі надбавки та виплати. Краще ми призупинимо процес зміцнення матеріально-технічної бази і не будемо виділяти додаткових коштів на придбання якогось одного апарату, ніж повинні будемо ці гроші забрати із зарплати медичного працівника», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сьогодні перед урядом стоїть завдання знайти кошти для покриття різниці в тарифах комунальним підприємствам. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, до кінця року по всій країні планується вирішити питання щодо приведення тарифів на послуги ЖКГ до економічно обгрунтованих показників. Таке завдання під час засідання Ради Регіонів поставив перед Кабінетом міністрів і керівниками областей Президент України Віктор Янукович. У той же час, як підкреслив Михайло Добкін, результатом цієї роботи має стати не підвищення тарифів для населення, а знаходження коштів для компенсації різниці в тарифах комунальним підприємствам.

Завдання влади - створити всі умови для інвесторів

Як сказав сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, влада на всіх рівнях повинна створити сприятливі умови для інвесторів. «У нас в регіоні є «Слобожанська археологічна служба». Це наш регіональний орган, який живе і діє за спеціальним законом. Але, на мій погляд, якщо говорити про інвестиційну привабливість нашого регіону, то така служба не повинна існувати. Коли вибрано майданчик під будівництво овочевого ринку, незважаючи на те, що це державне завдання, що це програма уряду, що тут будь-які інвестиції в бізнес вітаються, цією службою при отриманні узгодження було виставлено рахунок інвестору на 2 млн. грн. Вдумайтеся, прийшов інвестор, якому обласна влада каже, вам не будуть створювати юридичні перепони, ми готові підвести туди мережі, тому що нам вигідно, щоб інвестор освоїв в регіоні близько 50, 100 або 200 млн. дол. І тут, здавалося б, на абсолютно простому погодженні, йому виставляють рахунок - 2 млн. грн.», - звернувся до ЗМІ Михайло Добкін.

Я не прихильник підняття тарифів там, де немає можливості поліпшити якість послуги. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області тарифи більшості комунальних підприємств не покривають витрати на надання послуг. У той же час, за словами голови області, недоцільно піднімати тарифи там, де не створені умови для поліпшення якості тієї чи іншої послуги, що поставляється підприємством. «Найбільша проблема в тому, що в ряді населених пунктів Харківської області, за винятком Харкова, якщо підняти тариф навіть в два рази - якість надаваних послуг не зміниться, тому що немає бази, немає системи, немає того, що ми з 2006 року будуємо в Харкові. Гроші підуть, як вода в пісок, і їх ніхто не побачить, а людина як ходила по брудних вулицях, так і буде ходити. Тому я не прихильник підняття тарифів там, де немає можливості поліпшити якість послуги. Перш ніж піднімати тариф, необхідно створити систему, яка буде чітко розмежовувати тих, хто дає завдання, тих, хто освоює кошти, отримані за ті чи інші комунальні послуги, і тих, хто буде контролювати, як ці кошти освоюються. Відповідне завдання поставив на засіданні Ради регіонів Президент України Віктор Янукович», - підкреслив глава області .

У Харківській області планується підвищити процентну ставку за оренду земельних і майнових паїв

У 2011 році сільгосппідприємства Харківської області повністю розрахувалися з власниками земельних та майнових паїв за оренду. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, ця робота була завершена до 1 листопада, і на даний момент рівень розрахунків становить 98% з урахуванням того, що деякі власники знаходяться за межами області чи країни і не можуть отримати належну їм плату. За словами Михайла Добкіна, на даний момент керівництво області ставить перед собою завдання про підвищення відсоткової ставки за оренду земельних і майнових паїв.

Власників, які здають приміщення в оренду під ведення нелегального виду бізнесу, будуть позбавляти права власності

«Всі приміщення, в яких знаходяться нелегальні ігрові автомати, мають 2 форми власності - або приватна власність, або це приміщення перебуває в оренді. Якщо воно перебуває в оренді, значить воно теоретично може належати або Фонду державного майна, або знаходитися у комунальній власності області або міста. Тому власники цих приміщень, які усвідомлено або неусвідомлено здають свої власні приміщення або взяті в оренду приміщення, позбудуться цих приміщень. Це буде ще одна підстава для того, щоб люди не дозволяли в зданих ними в оренду приміщеннях проводити там нелегальний вид бізнесу», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Регіональний перинатальний центр - вершина системи надання перинатальної допомоги в області

«Кожного року ми маємо велику кількість жінок, у яких вагітність протікає з певними патологіями та відхиленнями. Наша медицина була не готова до переходу до європейських стандартів, згідно з якими новонародженими вважаються діти вагою від 500 гр та віком від 22 тижнів. Тому ми мали певні відхилення в різних медичних показниках при порівнянні з європейськими. Перинатальний центр ставить собі за мету створити умови для мінімізації ризиків неправильного протікання вагітності, паталогічних пологів та інших відхилень. Його створення дасть змогу наблизити доступність високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, особливо з невиношуванням вагітності, передчасними пологами, важкою акушерською та екстрагенітальною патологією та їх недоношеним і хворим дітям, а також сім’ям, які мали репродуктивні втрати», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Для того, щоб ліквідувати мережу нелегальних ігрових автоматів, необхідно об'єднати зусилля влади, правоохоронних органів та громадськості

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Мережа салонів ігрових автоматів не знаходиться під землею, всі ці салони знаходяться практично в тих самих місцях, де і перебували, коли це був легальний вид бізнесу. Поодинці з цим не побореться ні влада, ні силові структури. Працюють вони сьогодні, тому що приносять хороший дохід. Цього доходу вистачає на те, щоб заробити власникам, і щоб убезпечити себе за допомогою різного роду людей, наділених владою, які, як в народі кажуть, «кришують» ці салони. Тому тут потрібно об'єднати зусилля, щоб не спокушати тих, хто може продовжити цю роботу навіть після перевірки», - сказав він.

Архів документів