Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2011 році Харківщина посіла перше місце в Україні з виробництва валової продукції сільського господарства

Активна робота в напрямку розвитку сільського господарства і підтримки аграрних підприємств, яка проводилася на Харківщині в 2011 році, дала відчутний результат. Як повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, у 2011 році області вдалося посісти перше місце в країні з виробництва валової продукції сільського господарства. «Досягнутий в минулому році показник виробництва валової продукції є найвищим за всі роки, починаючи з 1991-го. У порівнянні з 2010 роком обсяги виробництва валової продукції збільшилися майже на 42%. Харківський регіон посів перше місце серед областей України, при тому, що вище 4-го ми не піднімалися ніколи, і було це востаннє в 2007 році», - підкреслив глава області.

За 2011 рік в область залучено понад 142 млн. дол. прямих іноземних інвестицій

Про це у своєму звіті під час пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «За 2011 рік залучено більше 142 млн. дол. прямих іноземних інвестицій. За сумою залучених за рік інвестицій Харківська область посіла 10 місце серед регіонів. Враховуючи відтік інвестицій з фінансового сектора, темп приросту в 101,1% виявився нижче того, на який ми розраховували. Свою роль зіграла і висока база порівняння. Проте, якщо звернутися до абсолютних величин, область як і раніше посідає третє місце з великим відривом - як за загальним обсягом іноземних інвестицій, який складає більше 2,7 млрд. дол., так і за їх обсягами на одного жителя - майже 1005 дол.», - зазначив губернатор.

Забезпечення ефективного землекористування - обов'язкова умова розвитку агропромислового сектора

На Харківщині в 2011 році велася активна робота з упорядкування земельних відносин. Як наголосив сьогодні у підсумковому звіті перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, тільки за умови прозорості і максимальної спрощеності в сфері землекористування можливий активний розвиток агропромислового комплексу.

У 2011 році зафіксований приріст підприємців - фізичних осіб

Як повідомив у своєму звіті під час пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, завдяки створеним умовам в 2011 році в Харківській області зафіксований приріст підприємців-фізичних осіб.

У 2011 році ХДАВП і заводу ім. Малишева було погашено заборгованості по заробітній платі на суму понад 40 млн. грн.

В 2011 році Харківському державному авіаційно-виробничому підприємству і заводу ім. Малишева було погашено заборгованості по заробітній платі на суму понад 40 млн. грн. Про це повідомив в ході звіту за 2011 рік на пленарному засіданні сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдяки щільній щоденній роботі з Кабінетом Міністрів з питань проблемних підприємств вдалося погасити заборгованість по заробітній платі на заводі ім. Малишева та авіаційному заводі на суму понад 40 млн. грн. Це близько 30% загальної суми заборгованості по області. Обсяг повернутих людям боргів – другий в масштабах всієї України», – зазначив він.

На сьогоднішній день в Харківській області газифіковано 763 населених пункти з 1761

Про це повідомив на пленарному засіданні сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, підприємствами паливно-енергетичного комплексу введено в експлуатацію 17 нових газових свердловин, газифіковано 3 тисячі квартир та домоволодінь, побудовано більш 106 км газопроводів. На сьогодні в області з 1761 населених пунктів газифіковано вже 763.

У 2011 році фінансовий результат промислових підприємств Харківської області збільшився майже удвічі в порівнянні з попереднім роком

Зростання обсягів виробництва і реалізації продукції в 2011 році сприяло поліпшенню фінансового стану промислових підприємств. За попередніми даними, в 2011 році промисловими підприємствами області отримано позитивний фінансовий результат в сумі 3,4 млрд. грн., який в порівнянні з 2010 роком збільшено майже удвічі – на 1,5 млрд. грн. Про це повідомив на пленарному засіданні сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За результатами січня приріст у харківській промисловості вдвічі перевищує середній по Україні

У 2011 році зростання обсягів виробництва в Харківській області на рівні 4,9%. Про це повідомив на пленарному засіданні сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Харківська промисловість не просто намацала твердий грунт під ногами, а й планомірно вибирається з тієї прірви, в яку вона обрушилася кілька років тому. І дуже показово, що вже за результатами січня поточного року приріст в промисловості вдвічі перевищує середній по Україні», – зазначив він.

У 2011 році в Харківській області мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 23,3 млрд. грн. податків і зборів – на 19,4% більше, ніж у 2010 році

У 2011 році в Харківській області мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 23,3 млрд. грн. податків і зборів - це на 19,4% більше, ніж у 2010 році. Із загального обсягу мобілізованих податків і зборів до державного бюджету надійшло 18 млрд. 100 млн. грн., що на 19,8% більше попереднього року. Про це повідомив сьогодні в ході пленарного засідання XІ сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область – лідер в рейтингу серед регіонів України по ряду основних показників

Як наголосив сьогодні у своєму звіті в ході пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, за підсумками 2011 року Харківська область посіла 4 місце серед усіх регіонів України в рейтингу Кабінету Міністрів. Таких результатів вдалося досягти завдяки злагодженій роботі громади в усіх напрямках. «Провівши, починаючи з 2008-го, 3 довгих роки внизу списку, на рівні 27 - 24-го місць, в минулому році наш регіон вирвався вперед і з його прогресивною структурою виробництва випередив як промислово розвинуті області, так і області з високою питомою вагою сировинних галузей, які традиційно мали міцні позиції в рейтингах протягом усіх років незалежності», - сказав він.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1827 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1059 куб. м піщано-сольових сумішей, 6 т солі та 37 куб. м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 142 одиниці техніки і 182 дорожніх робітника. Станом на 1 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Увага! Оголошується акредитація журналістів для висвітлення відкриття перинатального центру

У п’ятницю, 2 березня, об 11:00 відбудеться відкриття Регіонального перинатального центру за участю Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової. «Відповідно до зобов'язань, які брала на себе обласна адміністрація, всі ремонтні роботи і монтаж медичного обладнання в приміщеннях було закінчено до 31 грудня 2011 року. Але за вимогами законодавства це обладнання мало пройти сертифікацію, перевірку, а приміщення - отримати відповідні дозволи від органів санітарно-епідеміологічної служби, пожежних, державної архітектурно-будівельної компанії. На даний момент всі ці дозволи отримані. Хотів би підкреслити, що в першу чергу перинатальний центр буде обслуговувати жителів сільської місцевості», - повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Представникам ЗМІ, які висвітлюватимуть подію, необхідно акредитуватися до 17:00 1 березня 2012 року за тел.700-03-31; 700-17-49.

Події дня

Сьогодні, 1 березня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання о 12:00 в готелі "Харків" (пл. Свободи, 7) буде відкрито харківський філіал Пункту прийому візових документів для оформлення візи Республіки Польща о 16:00 в Харківській художній галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх) відбудеться відкриття персональної виставки Вероніки Чеканової «Море шепоче весняною хвилею»

У Харківській області реалізується пілотний проект з впровадження електронного документообігу між органами Держкомзему та регіональними центрами ДЗК

У Харківській області реалізується пілотний проект з впровадження програмного продукту «Перехідна реєстраційна система». Це програмний продукт, який забезпечує обмін інформацією в електронному вигляді між органами Держкомзему та регіональними центрами державного земельного кадастру. Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету повідомив начальник регіонального філіалу ДП «Центр державного земельного кадастру» Андрій Шаповалов.

У Харківській області буде створена обласна міжвідомча робоча група по боротьбі з нелегальним ігровим бізнесом

Сьогодні на засіданні Харківського регіонального антикорупційного комітету було прийнято рішення створити обласну міжвідомчу робочу групу для вирішення практичних питань з виконання в Харківській області вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» та проведення відповідних перевірок. «Прошу об'єднати зусилля органів місцевого самоврядування в особі голови обласної ради Чернова Сергія Івановича, керівника Харківської міської ради Геннадія Кернеса, щоб вони направили в робочу групу представників різних структур і тих підприємств, які теоретично можуть допомогти нам з виявленням, а потім і з ліквідацією незаконних гральних салонів», - сказав голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області було доведено до суду 11 позовів до власників незаконних ігрових салонів на загальну суму 7,3 млн. грн.

Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні було приведено дуже багато цікавих цифр. Була ліквідована певна кількість гральних салонів та вилучено 1657 ігрових автоматів на загальну суму 4,5 млн. грн. Велика частина пізніше була повернута власникам, але, об'єднавши зусилля, ми розробимо таку систему, при якій на законних підставах повернути вилучені ігрові автомати буде неможливо. Було зафіксовано 139 випадків виявлення міліцією незаконних ігрових салонів, доведено до суду 11 позовів на загальну суму 7,3 млн. грн. та складено 113 адміністративних протоколів. Навіть при таких конфіскаціях ігрові салони продовжують існувати. Ми повинні розуміти, який сумарно оборот цих коштів сьогодні є в м. Харкові, якщо колись тільки в бюджет міста платили до 30 млн. грн.», – зазначив губернатор.

До боротьби з ігровим бізнесом на Харківщині буде підключено науковців

Як зазначив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, для більш ефективної боротьби з ігровим бізнесом необхідно підключити можливості науки. Зокрема, силами вчених-юристів планується знайти методи протидії продажу ігрових автоматів. «Якщо не вистачить наших власних можливостей, ми від імені робочої групи звернемося до вчених Національної юридичної академії, щоб вони допомогли нам правильно застосувати чинне законодавство до тих, хто торгує цим обладнанням. Взагалі в тому, що стосується об'єднання зусиль учених і правоохоронців, я надам все підтримку, яка знадобиться, ми підключимо фахівців обласної адміністрації та органів місцевого самоврядування. Я думаю, це буде незайвим, тим більше, що, якщо ми це зробимо, цей досвід буде корисний всім областям України, а не тільки Харківщині», - підкреслив Михайло Добкін.

Виявлення діяльності державних службовців та працівників правоохоронних органів, які сприяють незаконному гральному бізнесу має стати основним з напрямків роботи антикорупційного комітету

Про це сьогодні під час засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Ні один ігровий салон не може працювати без піклування можновладної людини. Ми повинні про це говорити відкрито, не буде цей салон хтось прикривати, тоді він працювати не буде. Тому боротьба з такими людьми теж повинна стати одним з напрямків нашої з вами роботи. Зрозуміло, що закон і так зобов'язує правоохоронні органи в цьому напрямку працювати, але тут потрібно об'єднати зусилля», - підкреслив Михайло Добкін.

Порушникам Закону «Про заборону грального бізнесу в Україні» буде запропоновано припинити незаконну діяльність протягом тижня

Порушникам Закону «Про заборону грального бізнесу в Україні» буде запропоновано припинити незаконну діяльність протягом тижня. Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми не розраховуємо на раптовість, і поки протягом тижня буде створюватися робоча група, через засоби масової інформації звернемося до всіх, хто ще по дурості продовжує займатися цим протиправним бізнесом, з пропозицією згорнутися і зникнути з території Харківської області. Я думаю, тижня багатьом вистачить для того, щоб прибрати частину ігрових салонів. Ну а ті, хто вирішить пограти з державою в кішки-мишки, нехай пробують», – заявив губернатор.

У Харківській області планується направити 33,5 мільйона гривень на інвентаризацію земель

Як повідомив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент на Харківщині в бюджетах різних рівнів накопичилося понад 33 мільйони гривень компенсації за втрату земель сільськогосподарського призначення. Всі ці кошти планується направити на інвентаризацію земель області.

Розмежування землі за новим законодавством дозволить заощадити значні суми бюджетних коштів

На даний момент в Харківській області призупинено роботу з розмежування земель. Як наголосив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, це пов'язано з тим, що на даний момент готується до розгляду у Верховній Раді новий Закон, який значно спростить цю процедуру і дозволить проводити її безкоштовно. «Згідно з проектом цього Закону, вся територія, яка знаходиться в межах територіальної громади, знаходиться в комунальній власності, за винятком тієї землі, на якій розміщуються державні установи. Звичайно, це заощадить державним та обласним бюджетам сотні мільйонів гривень на проведення розмежування», - підкреслив глава області.

Ситуація з видачею актів на землю змінилася на краще. Михайло Добкін

Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Хочу відзначити, що ситуація з видачею актів на землю, з моменту першого засідання, яке пройшло у вересні минулого року, суттєво змінилася. Раніше, приїжджаючи в район, проводячи зустріч з людьми, був ліс рук тих, у кого були проблеми з видачею актів на землю. Можна було знайти десять чоловік з 200-300 присутніх, хто не підняв руку.  Сьогодні ж піднімає проблем набагато менше. Минулого тижня я був з робочим візитом в Печенізькому районі. Там підняло руку 7 осіб, з них 2 - це представники фермерських підприємств, у яких проблема з отриманням договорів на землю», - сказав він.

Для ліквідації ігрового бізнесу необхідна цілеспрямована планомірна діяльність усіх державних органів

Гральний бізнес в Україні існує, незважаючи на заборону. Казино і ігрові салони продовжують працювати підпільно. На цьому наголосив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. На його думку, для виправлення ситуації необхідна цілеспрямована планомірна діяльність усіх державних органів та органів місцевого самоврядування.

Нормативну оцінку земель Харківської області проведено на 97,7%

Як наголосив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, у Харкові ведеться активна робота з виконання доручень Президента України Віктора Януковича щодо вирішення земельних питань. «Ми вирішуємо 3 важливі завдання, які перед нами ставив Президент, і перше з них - це переоцінка землі і можливість таким чином поповнити дохідну частину бюджету місцевих органів влади. З цього питання ми провели активну роботу, і я думаю, що найближчим часом цей процес буде завершений на 100%», - підкреслив глава області.

Після вступу в силу закону про заборону ігрового бізнесу кількість пов'язаних з азартними іграми злочинів знизилася більш ніж в три рази

Сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома зазначив, що Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні» вступив в силу в червні 2009 року і ввів в дію обмеження на здійснення грального бізнесу в Україні. Зокрема, Законом введено заборону на діяльність з організації та проведення публічних азартних ігор з метою отримання прибутку, припинена видача ліцензій на ведення діяльності з організації та проведення азартних ігор в Україні, а ліцензії, видані раніше, анульовані.

В 2012 році в Харківському медико-генетичному центрі запрацює система дистанційних онлайн-консультацій

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, в 2012 році в Харківському спеціалізованому медико-генетичному центрі запрацює система дистанційних онлайн-консультацій. «Кожного року до медико-генетичного центру за консультацією звертається 35 тис. людей зі всієї України. Працівники центру не можуть постійно виїжджати в кожну область чи місто. Тому Харківська облдержадміністрація спільно з корпорацією «Датагруп» забезпечили можливість онлайн-зв’язку між медико-генетичним центром та регіонами України, тому що хворих людей простіше довезти до обласного центру, ніж в Харків», - підкреслив Ігор Шурма.

Землевпорядною документацією в області буде займатися комунальне підприємство «Облземпроект»

Як повідомив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, обласною радою створено комунальне підприємство «Облземпроект», яке буде займатися землевпорядної документації.

На Харківщині планується розробити документ, що захищає права орендарів землі

Як наголосив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, дуже часто проблемним питанням для орендарів земельних землі, які займаються її обробкою, стає переоформлення договорів оренди. Нерідко керівники сільгосппідприємств не можуть отримати переоформлені договори протягом тривалого періоду часу, що призводить до проблем з різними перевіряючими організаціями.

Ми повинні зробити все, щоб відстояти своє право реалізовувати продукцію на зовнішніх ринках. Михайло Добкін

«Мені не дуже незрозуміла позиція тих, хто зараз ухвалює рішення про заборону ввезення українського сиру. Наші виробники сирів ще з 90-х років ХХ століття вважалися одними з найкращих. Звичайно, проходить час, змінюються технології, обладнання. Напевно в Росії вже досить розвинені підприємства молочно-переробної промисловості, але говорити сьогодні про те, що у нас неякісний сир, не можна. Тут справа, швидше за все, у недобросовісній конкуренції, і ми повинні зробити все, щоб відстояти своє право реалізовувати продукцію на зовнішніх ринках», - зазначив сьогодні Михайло Добкін.

На Харківщині активно проводиться робота з видачі державних актів на землю

У 2011 році всі документи, що встановлюють право користування землею, які було внесено до реєстру, видано в повному обсязі. Про це повідомив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету перший заступник начальника ГУ Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський. «Станом на 26 жовтня 2011 р. правовстановлюючі документи, занесені до реєстру, крім тих, які неможливо видати у зв’язку з помилками, смертю власника чи його виїзду за кордон, видані в повному обсязі. Всього видано 7850 державних актів на право власності на земельну ділянку, 65 державних актів на право постійного користування земельною ділянкою та 274 договори оренди», - повідомив він.

Архів документів