Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В 2012 році в Харківському медико-генетичному центрі запрацює система дистанційних онлайн-консультацій

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, в 2012 році в Харківському спеціалізованому медико-генетичному центрі запрацює система дистанційних онлайн-консультацій. «Кожного року до медико-генетичного центру за консультацією звертається 35 тис. людей зі всієї України. Працівники центру не можуть постійно виїжджати в кожну область чи місто. Тому Харківська облдержадміністрація спільно з корпорацією «Датагруп» забезпечили можливість онлайн-зв’язку між медико-генетичним центром та регіонами України, тому що хворих людей простіше довезти до обласного центру, ніж в Харків», - підкреслив Ігор Шурма.

Землевпорядною документацією в області буде займатися комунальне підприємство «Облземпроект»

Як повідомив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, обласною радою створено комунальне підприємство «Облземпроект», яке буде займатися землевпорядної документації.

На Харківщині планується розробити документ, що захищає права орендарів землі

Як наголосив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, дуже часто проблемним питанням для орендарів земельних землі, які займаються її обробкою, стає переоформлення договорів оренди. Нерідко керівники сільгосппідприємств не можуть отримати переоформлені договори протягом тривалого періоду часу, що призводить до проблем з різними перевіряючими організаціями.

Ми повинні зробити все, щоб відстояти своє право реалізовувати продукцію на зовнішніх ринках. Михайло Добкін

«Мені не дуже незрозуміла позиція тих, хто зараз ухвалює рішення про заборону ввезення українського сиру. Наші виробники сирів ще з 90-х років ХХ століття вважалися одними з найкращих. Звичайно, проходить час, змінюються технології, обладнання. Напевно в Росії вже досить розвинені підприємства молочно-переробної промисловості, але говорити сьогодні про те, що у нас неякісний сир, не можна. Тут справа, швидше за все, у недобросовісній конкуренції, і ми повинні зробити все, щоб відстояти своє право реалізовувати продукцію на зовнішніх ринках», - зазначив сьогодні Михайло Добкін.

На Харківщині активно проводиться робота з видачі державних актів на землю

У 2011 році всі документи, що встановлюють право користування землею, які було внесено до реєстру, видано в повному обсязі. Про це повідомив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету перший заступник начальника ГУ Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський. «Станом на 26 жовтня 2011 р. правовстановлюючі документи, занесені до реєстру, крім тих, які неможливо видати у зв’язку з помилками, смертю власника чи його виїзду за кордон, видані в повному обсязі. Всього видано 7850 державних актів на право власності на земельну ділянку, 65 державних актів на право постійного користування земельною ділянкою та 274 договори оренди», - повідомив він.

Висококваліфіковану допомогу пацієнтам з рідкісними захворюваннями в Україні необхідно зробити доступнішою

28-29 лютого в Харкові відбувся Міжнародний форум «Разом заради дітей», присвячений проблемам рідкісних захворювань, харчування і етичним проблемам. Участь у роботі форуму взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, головною метою форуму є підвищення рівня доступності висококваліфікованої допомоги пацієнтам з рідкісними захворюваннями в Україні з метою виживання, одужання та підвищення рівня їх життя.

2 березня у театрі ім. Шевченка відбудеться прем’єра комедії «Божевільний Журден

2 березня о 18.00 на сцені Харківського державного драматичного театру ім. Шевченка відбудеться прем’єра комедії на 2 дії «Божевільний Журден». Жан Батіст Мольєр у комедії «Міщанин-шляхтич» вивів на світову сцену образ багатого буржуа – міщанина Журдена, що уявив себе шляхетним дворянином, пихатість якого протягом чотирьох століть смішить і водночас примушує замислитись глядачів з усього світу.

Оперативна обстановка в Харківській області станом на 29 лютого

Перший заступник голови ХОДА - начальник Харківського обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення в період складних погодних умов Валентин Дулуб поінформував про ситуацію в області, яка склалася у зв'язку зі снігопадами і ожеледицею, а також про роботу, яка проводиться в цьому напрямку.

Відомий шеф-кухар і ресторатор Джордже Костич провів майстер-клас з балканської кухні для кухарів Харківського регіону

В рамках підготовки сфери обслуговування Харківської області до чемпіонату Євро-2012 з футболу та розвитку ресторанного бізнесу, до Харкова прибув почесний президент і засновник Асоціації шеф-кухарів Сербії, міжнародний суддя Всесвітньої Асоціації Кулінарних Співтовариств (WACS), незалежний експерт у сфері ресторанного бізнесу, шеф-кухар, пан Джордже Костич. Відомий шеф-кухар і ресторатор провів майстер-клас з балканської кухні для кухарів ресторанів та кафе Харківського регіону, майстрів виробничого навчання, викладачів спеціальних дисциплін та студентів Харківського та Дніпропетровського торгівельно-економічних коледжів.

Євген Савін привітав майбутніх держслужбовців із закінченням навчання

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулися урочисті заходи з нагоди 16-го випуску магістрів державного управління. У святкуваннях взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман, Генеральний консул Республіки Польща Ян Гранат.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 28 лютого провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання, з якими 26 мешканців області звернулися до заступника голови облдержадміністрації, стосувалися направлення на обстеження та лікування в Обласну клінічну лікарню, Обласний онкологічний диспансер, Обласну психіатричну лікарню та Обласний госпіталь інвалідів війни; включення до реєстру на проведення операцій з приводу катаракти, зубопротезування, забезпечення слуховими апаратами; надання матеріальної допомоги; проходження курсу дельфінотерапії; скерування на обстеження на магнітно-резонансному та комп’ютерному томографах.

Показник епідемічного порогу не перевищений ні в одному з міст та районів області

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, на минулому тижні інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 14,07 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 60,17, що нижче на 76,62%. Спостерігаеться зниження показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем на 3,94%. Питома вага дітей становить 53,58%.

Відсутність Закону про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування не дає можливості в повній мірі фінансувати медичні установи

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма, ухвалення Закону про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування дозволить організувати більш повне фінансування медичної галузі і, відповідно, більше уваги приділяти розвитку сфери.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 880 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1398 куб. м піщано-сольових сумішей, 18 т солі та 26 куб. м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 138 одиниць техніки і 176 дорожніх робітників.

В жодній медичній установі, підпорядкованій облдержадміністрації, не буде скорочено ні виплату зарплати, ні робочі години

Протягом впровадження медичної реформи не можуть обмежуватися конституційні права тих людей, які працюють в закладах охорони здоров’я Харківської області. Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Будь-які кроки, скеровані на упорядкування роботи нашої мережі, будь-які зміни у системі надання медичної допомоги у Харківській області у ніякому разі не можуть привести ні до скорочення медичного персоналу, ні до обмежень у виплаті заробітної плати», – зазначив він.

Основне завдання реформи охорони здоров’я – зробити медичну допомогу доступною і швидкою

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив», заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що основне завдання тих змін, які сьогодні відбуваються в системі охорони здоров’я області – зробити медичну допомогу доступною і швидкою. За його словами, для того, щоб наблизити медичну допомогу до населення Харкова, необхідно забезпечити відмінне функціонування двох служб: швидкої невідкладної медичної допомоги і поліклінік міста.

Події дня

Сьогодні, 29 лютого, о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету з порядком денним: 1. Про стан дотримання законодавства у сфері земельних відносин; 2. Про стан дотримання у Харківській області вимог Закону України "Про заборону грального бізнесу". Захід транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. О 17:00 у залі засідань Держпрому (площа Свободи, 5, 2 під'їзд, 2 поверх) відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців та тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Поведінка підприємців при перевірках контролюючих органів» (роз'яснення юристів).

Відбулось чергове засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку

Сьогодні під головуванням заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації, керівника Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Василя Хоми відбулось чергове засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку. На засіданні було розглянуто питання підготовки стюардів. За результатами розгляду надано доручення начальнику Головного управління освіти та науки обласної державної адміністрації Роману Шаповалу спільно з керівництвом ФК «Металіст» сконцентрувати увагу на мовній підготовці стюардів, які будуть забезпечувати супровід проведення фінальних матчів ЄВРО – 2012 у Харківській області.

Усі випускники ГПТУ «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова» знаходять робочі місця

Сьогодні в рамках Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Продавець продовольчих товарів» голова ХОДА Михайло Добкін відвідав Державне ПТУ «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова». Глава області оглянув навчальні приміщення освітнього закладу, а також відзначив велике значення професійно-технічної освіти для розвитку економіки регіону та країни в цілому. «100% випускників цього ПТУ знаходять робочі місця. Враховуючи нові віяння, нові вимоги, приємно було почути, що керівництво знаходить нестандартні підходи з роботодавцем для того, щоб освоюючи нові спеціальності, готувати фахівців, які відразу ж отримували б можливість мати робоче місце. Сьогодні, на жаль, ми маємо великий профіцит підготовки працівників у системі права, економістів та інших спеціальностей, які готують ВНЗ. Крім цього, хотілося б відмітити, що тут присутні представники практично всіх великих торгових мереж нашого регіону. Це підвищує престиж і можливості у працевлаштуванні випускників. Я зі свого боку готовий надати цьому навчальному закладу будь-яку організаційну підтримку, яка може знадобитися», - підкреслив глава області.

Розмір мінімальної пенсії буде збільшений до розміру мінімальної зарплати

Як повідомив сьогодні в ході засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін середній розмір пенсії в Харківській області станом на 1 січня 2012 року склав 1083 грн. «Президент України поставив завдання в цьому році забезпечити мінімальний розмір пенсії на рівні мінімальної зарплати. Середній розмір пенсії, звичайно, в 2012 році збільшиться. Крім цього, поставлене завдання, збільшивши мінімальну пенсію, не допустити соціальної несправедливості. Тому буде проведено відповідний перерахунок, і розмір пенсій тих людей, які за сукупністю заслуг отримували пенсію більше мінімальної, теж збільшиться», - зазначив голова ХОДА.

На Всеукраїнських юнацьких змаганнях зі скелелазіння харків’яни посіли більшість призових місць

23-26 лютого 2012 р. в м.Харкові на базі спортивного комплексу Харківського фізико-технічного інституту відбулись Всеукраїнські юнацькі змагання зі скелелазіння. У змаганнях взяли участь 130 спортсменів із 9 регіонів України: Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Кіровоградської, Вінницької, Харківської областей, АР Крим, міст Києва та Севастополя. У харків’ян 12 призових місць. Вони посіли перші місця у п’яти з восьми категорій: лазіння на швидкість, лазіння на трудність серед юнаків та дівчат.

У 2011 році в Харківській області мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 23,3 млрд. грн. податків і зборів – на 19,4% більше, ніж у 2010 році

У 2011 році в Харківській області мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 23,3 млрд. грн. податків і зборів - це на 19,4% більше, ніж у 2010 році. Із загального обсягу мобілізованих податків і зборів до державного бюджету надійшло 18 млрд. 100 млн. грн., що на 19,8% більше попереднього року. Про це повідомив сьогодні в ході засідання постійної комісії Харківської облради з питань бюджету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це дозволило Харківській області посісти 4-е місце серед регіонів країни зі збору платежів до загального фонду державного бюджету. Якщо взяти Київ, Харківську, Донецьку і Дніпропетровську області, то тут було сформовано більше однієї третини всіх бюджетів. Дуже приємно, що ті завдання, які ставляться перед Харківською областю в плані збору податків, виконуються», – підкреслив він.

Харків визнаний найбільш комфортним містом для ведення бізнесу серед міст Східної Європи

За результатами дослідження «Європейські міста та регіони майбутнього 2012/2013», проведеного газетою «Financial Times», місто Харків посіло перше місце в номінації «Найбільша ефективність ведення бізнесу». Про це сьогодні в ході засідання постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін взяв участь в засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін відзвітував про роботу обласної адміністрації в 2011 році перед членами постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету. Зокрема, глава області розповів про рівень виконання бюджету в 2011 році, а також про основні економічні показники звітного періоду. Річний звіт по роботі обласної адміністрації в 2011 році Михайло Добкін зачитає перед депутатами обласної ради в ході ХІ сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 1 березня.

Завтра завершується прийом робіт на IV фестиваль «Харьковская сирень»

У травні 2012 року в Харкові відбудеться IV кінофестиваль «Харьковская сирень». Оргкомітет фестивалю повідомляє, що прийом робіт для участі у першому - відбірковому - турі фестивалю завершується завтра, 29 лютого. До участі у Фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких становить не більше 30 хвилин і створені не раніше, ніж за рік до початку Фестивалю; на DVD носії (носії з роботами не повертаються).  

У травні в Харкові відбудеться цикл заходів, присвячених Тарасу Шевченку

Як повідомив сьогодні начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у травні 2012 року в Харкові буде проведено ряд заходів, присвячених Тарасу Шевченку. «Харків обрано одним зі стартових міст, де планується провести цикл різних заходів, присвячених Кобзарю. Планується, що це відбудеться близько 20 травня в саду Шевченка. В даний час ці плани ще не структуровані і не оформлені, але вже розглядається ідея провести виставку скульптурних композицій на тему життя і творчості Тараса Григоровича Шевченка, і я знаю, що Союз художників в цьому напрямку активно працює», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Організаційно-методичний центр культури і мистецтва працює над розвитком усіх культурних напрямів у Харківській області

Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва об'єднує під одним дахом всі напрямки культури Харківської області. Як зазначила сьогодні заступник начальника управління культури і туризму ХОДА Тетяна Горових, центр дає можливість у сучасному ключі розробляти як нові, так і традиційні напрями мистецтва. «Цей центр був створений рік тому за рішенням сесії обласної ради як єдиний методичний центр з вивчення і розвитку народної творчості, аматорського та професійного мистецтва, розвитку нових методик культурної роботи. У зв'язку з появою нових інформаційних технологій, нових форм комунікацій, нам необхідний був такий центр, який за допомогою всіх цих сучасних інструментів дасть поштовх новому розвитку всіх районів нашого регіону», - підкреслила вона.

Харківська облдержадміністрація і компанія «China National Agricultural Development Group Corp.» підпишуть Меморандум про співпрацю

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з представниками компанії «China National Agricultural Development Group Corp.» (CNADC) Китайської Народної Республіки. В ході зустрічі обговорювалися питання співпраці та інвестування в сфері сільського господарства. Як повідомив генеральний директор Міжнародної компанії з розвитку сільськогосподарського співробітництва при CNADC пан Чжоу Сяньбао, він довго вивчав сільськогосподарський потенціал України перед тим, як у жовтні і грудні 2011 року китайська делегація відвідала Харківщину, вибравши в ході цих візитів кілька сільськогосподарських підприємств для подальшої співпраці.

Можливість своїми руками створити незвичайний подарунок до 8 Березня з'явиться в галереї «Мистецтво Слобожанщини»

Напередодні жіночого свята, 2 березня в 16.00 в галереї "Мистецтво Слобожанщини" відбудеться майстер-клас відомого харківського художника Олега Омельченка. Майстер всього за одне заняття береться навчити будь-кого намалювати жіночий портрет. Більш точно даний захід можна назвати workshop по портрету пастеллю з фотографії. Три години кропіткої роботи з пастеллю і фотографією подарують можливість кожному учаснику майстер-класу відчути себе художником в жанрі портрета.

У Харківській області планується ухвалити Програму з підтримки овочівництва

Як повідомив сьогодні під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині планується активізувати роботу з розвитку овочівництва. Зокрема, на розгляд найближчої сесії обласної ради буде запропоновано проект відповідної програми. «Якщо депутати підтримають, на найближчій сесії 1 березня ми будемо ухвалювати обласну програму по підтримці виробництва овочів, згідно з якою буде надаватися підтримка і забезпечуватися фінансування тих, хто буде робити серйозні кроки з відродження виробництва овочів на території Харківської області», - сказав глава області.

Архів документів