Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область продовжує розвивати програму популяризації здорового способу життя населення

В соціальній мережі «Одноклассники» стартувала спортивна сторінка Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» - http://www.odnoklassniki.ru/sportforall. Її прихильниками вже стали понад 3000 осіб. Кожної доби сторінку відвідують більше п’яти тисяч людей, небайдужих до физичної культури та спорту. На сторінці "Спорт для всіх" можна ознайомитися з анонсами спортивно-масових заходів у Харківському регіоні, залишити свої побажання на форумі та оцінити фотозвіт проведених змагань.

У 2011 році на Харківщині на рахунки Пенсійного фонду України надійшло на 13,2% більше коштів, ніж у 2010 році

Як повідомив сьогодні у ході селекторної наради начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, у 2011 році на Харківщині до Пенсійного фонду було зібрано більше коштів, ніж попереднього року. «За 2011 рік при плані 8685,8 млн. грн. фактично надійшло 7882,2 млн. грн., що більше на 917,8 млн. грн. або на 13,2% ніж у 2010 році», - повідомив він.

Проект «Нове життя» робить особливий акцент на кадри

Проект «Нове життя» робить особливий акцент на кадри. Створення хороших умов і надання обладнання – це важлива, але не єдина складова частина, головне – це підготовка хороших професіоналів, які можуть на цьому устаткування активно працювати, повідомила під час брифінгу за підсумками відвідування Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. За її словами, завдання Національного проекту «Нове життя» – не тільки відкриття в 27 областях України перинатальних центрів, функцією яких буде надання високоспеціалізованої медичної допомоги, а й бути навчальним центром для лікарів, які працюють у всій області. У Харкові тренінги проводилися на базі обласної лікарні, а тепер – на базі нового перинатального центру.

У Харківському регіональному перинатальному центрі є все необхідне для надання кваліфікованої медичної допомоги всім пацієнткам області

Як наголосила сьогодні під час брифінгу за підсумками відвідування Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні голова правління Фонду Віктора Пінчука Юлія Чеботарьова, Регіональний перинатальний центр повністю готовий до надання максимально кваліфікованої допомоги пацієнткам Харківщини. «Тут все готове для надання кваліфікованої медичної допомоги пацієнткам, причому це не тільки устаткування, але і фахівці високого класу. І в зв'язку з цим я хочу подякувати за партнерство, ентузіазм і професіоналізм команді проекту «Нове життя», керівництву Харківської області, тому що нічого б цього не було, якби тут не працювали справжні ентузіасти і фанати своєї справи», - підкреслила Юлія Чеботарьова.

Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» планується реалізувати до кінця 2014 року

Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» планується реалізувати до кінця 2014 року. Про це повідомила під час брифінгу за підсумками відвідування Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

Перелік необхідного медичного обладнання однаковий для усіх перинатальних центрів України

Про це в ході брифінгу за підсумками огляду регіонального перинатального центру сказала перший заступник голови Адміністрації президента України Ірина Акімова. «Коли будується високоспеціалізований рівень медичної допомоги, є певні мінімальні вимоги до цього обладнання. Ось чому цей проект ведеться не тільки Національним агентством, а разом з Міністерством охорони здоров'я України. Цей проект реалізується згідно з нормативними документами, якими визначаються мінімальні стандарти. Вони закладаються в проектну документацію кожної області. Зрозуміло, що в кожному регіоні умови різні і може бути маса нюансів. Але ступінь відхилення від вимог закладається нормативним актом», - підкреслила вона.

Скорочень лікарів в Україні не буде. Ірина Акімова

Як заявила в ході брифінгу за підсумками огляду Харківського регіонального перинатального центру перший заступник глави Адміністрації президента України Ірина Акімова, в Україні є велика проблема з кадрами. Тому про скорочення лікарів мови бути не може. «Побоювання лікарів про те, що десь когось будуть скорочувати я чую не вперше. Ще раз повторюю, що в Україні є велика проблема з кадрами, в тому числі і на рівні високоспеціалізованої допомоги. Це кадри, які працюють вже у передпенсійному віці, і вимагають підтримки та оновлення. Тому про скорочення в Україні лікарів взагалі мови бути не може», - сказала Ірина Акімова.

Ми будемо створювати умови для розвитку медицини в Харківській області. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками відвідування Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині і надалі розвитку медичної галузі буде приділятися пильна увага. «Наші плани чітко прописані у Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. Ми знаємо, що ми робимо сьогодні, що ми будемо робити завтра, ми чітко розуміємо, які пріоритети у нас будуть через 5 років. Однозначно за допомогою державного бюджету ми будемо купувати нове медичне обладнання, ремонтувати об'єкти охорони здоров'я. Ремонтуючи ФАПи та амбулаторії сімейного типу в сільській місцевості, ми будемо будувати поруч житло для медиків, тому що сьогодні існує дуже велика диспропорція концентрації лікарів у містах і селах. Всю цю роботу можна охарактеризувати коротко: ми будемо створювати умови для розвитку медицини в Харківській області», - підкреслив Михайло Добкін.

Відбулися обласні змагання з лижного туризму серед учнівської молоді Харківщини

З 28 лютого по 2 березня 2012 року в м. Харкові на базі ОСК "Темп" відбулися обласні особисто-командні змагання з лижного туризму серед учнівської молоді Харківщини. В першому етапі взяли участь збірні команди 27 районів області та міст: Чугуїв, Лозова, Ізюм, Куп'янськ, Люботин, Первомайський. У змаганнях, які проводилися у двох вікових групах: старша - 1995-1997 років народження, молодша - 1998-2000 років народження, взяли участь 623 школяра. За підсумками попереднього етапу до фінальної частини змагань, яка відбудеться 5 березня 2012 року, потрапили 10 найсильніших команд: Вовчанського, Балаклійського, Золочівського, Дергачівського, Красноградського, Чугуївського, Дворічанського, Кегичівського, Краснокутського районів і м.Куп 'янськ. Саме вони будуть боротися за звання переможців та призерів у командному та особистому заліку. 

Регіональний перинатальний центр в Харкові створювався в умовах тісної співпраці всіх гілок влади

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками відвідування Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні голова ХОДА Михайло Добкін, відкриття центру було б неможливим без активної підтримки з боку всіх гілок влади. «У вересні минулого року, коли ми отримали завдання на базі обласної клінічної лікарні створити цей центр, до роботи підключилася величезна кількість людей. Ми працювали в тісному співробітництві з Адміністрацією Президента України, яка веде це питання, величезну допомогу нам надавало Державне агентство з національних проектів і Фонд Віктора Пінчука. Ми працювали в тісному контакті з Міністерством охорони здоров'я, з усіма тими людьми, які в силу своєї діяльності зобов'язані були вчасно виконати всі роботи. І окремо хочу висловити слова подяки Президенту Україну Віктору Януковичу за те, що він ініціював цей проект і дав можливість таким містам, як Харків, володіти найсучаснішими перинатальними центрами», - сказав глава області.

При Харківському регіональному перинатальному центрі буде створено опікунську раду

Про це сьогодні після огляду нового регіонального перинатального центру заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Ми, виконуючи доручення Президента України, сьогодні створюємо опікунську раду над перинатальним центром. Тут присутні керівники провідних підприємств Харківщини, які будуть кожен по своїй можливості робити так, щоб лікарі та медичний персонал не відчували себе самотніми. Мало того, вони вже придбали спеціальну холодильну техніку, де в повному обсязі будуть зберігатися ліки для даного перинатального центру», - сказав він.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися діяльності правоохоронних органів, процедури отримання громадянства, земельних питань, надання матеріальної допомоги, тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Страхова медицина – це наше майбутнє, але до нього треба дуже серйозно готуватися

Виступаючи перед викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету, перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова заявила, що страхова медицина – це наше майбутнє, але для того, щоб її можна було реально використовувати, потрібно створити певні умови.

Необхідно зробити акцент на підготовці сімейних лікарів. Ірина Акімова

В Україні дуже мало сімейних лікарів, їх необхідно готувати, і на цьому повинен бути зроблений акцент держави. Про це заявила в ході зустрічі з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. За її словами, аналіз міжнародного досвіду показав, що мережа наших медичних установ не відповідає сучасним вимогам, які пред'являються в системах охорони здоров'я більш розвинених країн. В ній немає сімейного лікаря. Це значить, необхідно будувати інститут сімейного лікаря, збільшуючи як кількість лікувальних установ, так і число людей, які будуть там працювати.

Ірина Акімова оглянула новий регіональний перинатальний центр (виправлено)

Сьогодні перший заступник голови Адміністрації президента України Ірина Акімова оглянула новий регіональний перинатальний центр у складі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Також новий центр відвідали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, голова Харківської облради Сергій Чернов і заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Завдання місцевої влади - забезпечити комфортні умови для роботи медиків

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі першого заступника глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету голова ХОДА Михайло Добкін, професія лікаря - одна з найбільш важливих для суспільства і повинна користуватися заслуженою повагою. «Значення вашої професії було велике і 2 тисячі років тому, і зараз - ніхто не може робити вашу роботу за вас. Я абсолютно впевнений, що з нашого медичного університету виходять люди іншої формації, але, як і дві тисячі років тому, основна мета випускників-медиків - це зберігати здоров'я своїх співвітчизників. Я вам бажаю по закінченню навчання, коли ви отримаєте дипломи, закінчите інтернатуру і станете самостійними лікарями, щоб Україна стала такою державою, в якій професія медика сприймалася б людьми з максимальним теплом і повагою», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до студентів вузу.

Ірина Акімова зустрілася з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету

Сьогодні в будівлі Харківського національного медичного університету відбулася зустріч першого заступника голови Адміністрації Президента України Ірини Акімової з викладацьким складом та студентським активом університету. У заході також взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і перший проректор Харківського національного медичного університету Валерій Капустник.

Оперативна обстановка в Харківській області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, за добу за медичною допомогою внаслідок переохолоджень і обморожень звернулось 2 людей в районах області, по місту Харкову звернень не було. В районах області обладнано 83 пункти обігріву населення. За добу по допомогу звернулось - 3 осіб. В місті Харкові пунктів обігріву нема. Всього обігріто за час роботи пунктів  25910 осіб. Проїзд на дорогах міста та області забезпечено.На дорогах області працювало: техніки - 96 одиниць, робітників – 121 чол. На дорогах міста працювало: техніки - 252 одиниць, робітників – 107 чол. Рух потягів на ділянках області здійснювався за розкладом.

Рівень розрахунків Харківської області за газ в 2012 році становить 37,1%

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питання розрахунків за природний газ під керівництвом Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко. «Якщо розглянути рівень виплат у відсотковому співвідношенні, то у нас на 1 березня поточного року рівень розрахунків становить 37,1%. Цей показник вищий, ніж за аналогічний період минулого року, хоча сама абсолютна сума боргу велика. Відомо, що за рівнем споживання газу Харківська область знаходиться в провідній трійці, а аномально холодна друга частина зими призвела до того, що всі основні зусилля були спрямовані на те, щоб забезпечити безперебійним теплом житловий фонд та підприємства. Зараз погода вже дозволяє не відволікатися на ці проблеми, тому будемо займатися розрахунками, будемо підтягувати рівень платежів», - підкреслив глава області.

Основна проблема підприємців при контакті з контролюючими органами - низький рівень правової грамотності

Про це повідомила 29 лютого під час семінару «Порядок проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності» юрист-аудитор Консалтингової групи "Рубаненко і партнери" Катерина Павлуненко. Організаторами семінару виступили Головне управління економіки ХОДА та Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1259,2 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 474,58 куб. м піщано-сольових сумішей та 4 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 96 одиниць техніки і 121 дорожній робітник. Станом на 2 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Сьогодні з робочою поїздкою у Харківській області перебуває Ірина Акімова

Сьогодні з робочою поїздкою у Харківській області перебуває перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. В ході візиту вона зустрінеться з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету та візьме участь в урочистому відкритті регіонального перинатального центру у складі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

На Харківщині розпочалося виїзне засідання Президії Національної академії аграрних наук України

В Інституті тваринництва НААН України розпочалося виїзне засідання Президії Національної академії аграрних наук України. Під час засідання буде розглянуте питання «Наукове забезпечення виконання програми «Відроджене скотарство». У засіданні беруть участь президент Президент НААН України, академік НААН, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий, провідні науковці, керівники сільгосппідприємств.

Події дня! ЗМІНЕНО ЧАС ПОЧАТКУ ЗАХОДІВ

Сьогодні, 2 березня о 10.30 в Харківському національному медичному університеті (пр. Леніна, 4, 2 поверх, ауд. № 1) розпочнеться зустріч першого заступника голови Адміністрації президента України Ірини Акімової з викладацьким складом та студентським активом вузу. Збір журналістів - не пізніше 10.15 на 1 поверсі будівлі університету. О 10.00 в Музейному комплексі Харківської національної академії міського господарства (вул.Революції, 12) відбудеться урочисте відкриття «Харківських Бекетовских Асамблей», присвячених 150-річчю від дня народження видатного архітектора, академіка архітектури О.М.Бекетова. Об 11.45 -  збір журналістів, акредитованих для висвітлення відкриття Харківського регіонального перинатального центру (у дворі обласної клінічної лікарні, пр. Правди, 13, вхід з вул. Данилевського). О 15.00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: Про хід виконання доручень голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласних селекторних нарад 13.05.2011 і 11.11.2011 з питань: 1. Про стан розрахунків з Пенсійним фондом України. 2. Про стан виділення та використання коштів місцевих бюджетів для організації та проведення оплачуваних громадських робіт у Харківській області. О 16.00 в Харківській художній галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх (вхід з боку площі Свободи) відбудеться майстер-клас відомого харківського художника Олега Омельченко по портрету пастеллю з фотографії.

Розроблено проект Концепції створення транспортно-логістичного кластеру в Харківській області

На виконання рішення регіональної Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при ХОДА в рамках реалізації Стратегії сталого розвитку області до 2020 року Головне управління промисловості, транспорту та зв’язку Харківської облдержадміністрації розробило проект Концепції створення транспортно-логістичного кластеру. З метою попереднього обговорення та залучення потенційних учасників, проект розміщено для ознайомлення на сторінці управління. Пропозиції та зауваження будуть прийматися до 1 квітня 2012 року за адресою uprprom@kharkivoda.gov.ua.

Внесено зміни до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області в частині збільшення фінансування КП РІЦ

Депутати Харківської облради затвердили рішення щодо внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2011-2015 роки, яке передбачає збільшення в 2012 році обсягу асигнувань на фінансову підтримку КП РІЦ на 200,0 тис. грн. Комунальне підприємство «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради було створене у 2011 році з метою поліпшення інформаційного забезпечення заходів, що здійснюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. В 2012 році КП РІЦ планує розміщувати інформаційні матеріали на регіональних телеканалах, у зв’язку з чим і виникла необхідність збільшення фінансування на здійснення статутної діяльності.

В інформаційному просторі Харківської області немає жодних проблем. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині створено оптимальні умови для розвитку інформаційного простору. «В інформаційному просторі Харківської області немає жодних проблем. Усі значимі наради, включаючи і головну подію обласного масштабу - сесію обласної ради, транслюються у прямому ефірі, і жителі області мають можливість у повному обсязі без будь-якої редакції послухати усі виступи депутатів кожної політичної сили», - підкреслив глава області.

В нашій державі живуть та працюють громадяни України різних національностей та віросповідань, які вважають цю територію своєю Батьківщиною. Ігор Шурма

«Гасла, які озвучують в сесійній залі політичні опоненти, є ганьбою для рівня розвитку опозиції на Харківщині. Вони закликають нас до європейської спільноти та їхніх цінностей, але чи розуміють вони, що зроблять в Німеччині, Франції чи Англії, якщо там скажуть, що ця держава для німців, французів чи англійців. Україна для українців – це перше гасло ксенофобії. Це не патріотичний лозунг, тому що в нашій державі живуть та працюють громадяни України різних національностей та віросповідань, які вважають своєю Батьківщиною територію України, Харківщини і міста Харкова. Національної ідеї зараз немає. Кожен говорить про своє бачення. Національна ідея – це ми з вами і наше життя. А коли ми говоримо про цінності, то для всіх вони різні», - зазначив сьогодні в ході сесії обласної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації, депутат облради Ігор Шурма.

На Харківщині ухвалено Програму розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі до 2020 року

Сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради було ухвалено Програму розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі Харківської області до 2020 року. Мета Програми - це організація гарантованого цілорічного забезпечення потреб населення області у свіжих овочах за помірними цінами, а також максимальне зниження потреби в імпорті. В рамках реалізації програми планується створити мережу великотоварних овочівницьких підприємств в різних районах області, а також реалізувати роботу з підвищення врожайності овочів. За допомогою впровадження інноваційних технологій, селекційної роботи, а також розширення посівних площ валове виробництво овочів до 2015 року планується довести до 78,4 тисяч тонн, а до 2020 року - до 101,5 тисяч тонн.

В 2012-2015 роках на території Харківської області буде реалізовуватися програма індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»

Сьогодні депутати обласної ради на пленарному засіданні XІ сесії Харківської обласної ради VI скликання затвердили обласну програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2012-2015 роки. Метою програми є поліпшення стану забезпечення жителів сільської місцевості області житлом, створення умов для будівництва чи придбання доступного житла громадянами, які потребують покращення житлових умов.

Архів документів