Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Основи ведення бізнесу в сфері сільського зеленого туризму Харківської області

13 березня о 16.00 Головне управління економіки ХОДА та Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з ОКЗ "Харківський організаційно-методичний центр туризму", Харківським обласним центром молоді та Золочівською районною громадською організацією "Слобожанські оселі" проводять безкоштовний семінар «Основи ведення бізнесу в сфері сільського зеленого туризму». В програмі семінару: 1.Суть і значення сільського зеленого туризму в Україні. Можливі види туризму на селі. 2. Нормативно-правова і законодавча база для власників агроосель. 3.Умови для проживання відпочиваючих в сільській садибі. 4.Використання наявних ресурсів для початку бізнесу.

Закінчились відбіркові прослуховування до Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант» 2012 року

Протягом чотирьох місяців з листопада 2011 р. по березень 2012 р. тривали відбіркові прослуховування до Дельфійських ігор Слобожанщини. В них взяли участь  500 учнів народних відділів 69 шкіл естетичного виховання області. За підсумками прослуховувань до участі в Дельфійських іграх Слобожанщини від Харкова і області рекомендовано 104 учні: 49 учнів класу гітари, 24 - бандури та домри, 20- баяну та акордеону, 10 - цимбалів та балалайки і один сопілкар. Поруч з юними музикантами будуть змагатися юні художники, танцюристи та читці. Творча олімпіада – Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія.Молодість.Талант»  розпочнеться 5 квітня урочистим концертом професійних народних інструментальних та танцювальних колективів Слобожанщини.

У Харкові відбудеться ХI Міжнародний конкурс юних піаністів Володимира Крайнєва

З 19 по 27 березня в Харкові відбудеться ХI Міжнародний конкурс юних піаністів Володимира Крайнєва, повідомляє сайт Управління культури та туризму Харківської ОДА.Конкурс буде проводитися за двома віковими групами: молодша - до 13 років включно, та старша - з 14 до 17 років. До складу журі конкурсу запрошені провідні музиканти світу. Конкурсні випробування будуть складатися з трьох турів: двох відбіркових та одного фінального. У ІІІ, фінальному турі, конкурсанти гратимуть у супроводі симфонічного оркестру Харківської філармонії. Всі прослуховування проводяться публічно у великому залі Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату за адресою: вул. К.Маркса, 19.

Чемпіони Харківської області з міні-футболу підтвердили своє звання

У Барвінківському районі відбулась відкрита першість Харківської області з міні-футболу. Спортивні змагання під гаслом «Рух, енергія, здоров’я та краса» були організовані Харківським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». В них взяли участь понад ста п’ятдесяти прихильників здорового способу життя. Протягом останніх років за чемпіонство змагаються дві команди –«Динамо» (МВС України в Харківській області) та «Вогник» (МНС України в Харківській області). В цьому році, вдруге поспіль, чемпіоном області з рахунком 3:2 стала команда «Вогник», друге місце у команди «Динамо».

Соціальні ініціативи Президента України є дуже важливими та своєчасними. Ігор Шурма

«Президент України Віктор Янукович дуже послідовно підходить до реалізації своєї передвиборчої програми. За один рік всі ініціативи реалізувати неможливо, тому стратегічний план полягає в тому, щоб рівномірно протягом всієї своєї каденції забезпечити систематичну реалізацію задекларованих реформ, зокрема соціальної сфери. Розуміючи, що сьогодні економіка держави має певні можливості забезпечити соціальні гарантії, Президент намагається реалізувати конституційне право кожного громадянина щодо соціального забезпечення», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 128 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 296,83 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 76 одиниць техніки і 105 дорожніх робітників.

Привітання голови ХОДА Михайла Добкіна з нагоди 95-річчя газети «Слобідський край»

Головна газета області стала улюбленим друкованим виданням багатьох поколінь жителів Харківщини. Першими її читачами були учасники і свідки бурхливих революційних подій 1917-го року. Їх праправнуки сьогодні розбудовують незалежну Українську державу. Плин часу позначався на назві газети, на змісті новин і проблем, але не на об’єктивності та виваженій позиції видання, професіоналізмі і творчому пошуку журналістів, популярності «Слобідського краю» серед населення області. Побажаймо газеті-патріарху ще многая і многая літа! Голова обласної державної адміністрації                Михайло Добкін

Події дня

У понеділок, 12 березня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція голови правління міжнародного благодійного фонду «Військове братерство» Олександра Котирла, координатора міжнародного соціального проекту «Війна краде дитинство» Лаврентія Тарасевича з нагоди відкриття фото документальної експозиції «Війна краде дитинство».

Декілька мешканок Харківщини відзначені державними нагородами

Згідно з указом №180/2012 Президента України декілька мешканок Харківщини відзначені почесними званнями і державними нагородами з нагоди Міжнародного жіночого дня. Зокрема, Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджена перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Почесне звання «Заслужений артист України» присвоєно артистці-солістці, провідному майстру сцени Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка Лілії Кутіщевій, «Заслужений працівник культури України» - директорові культурно-спортивного центру «Комунар» державного науково-виробничого підприємства «Об’єднання «Комунар» Раїсі Ломонос.

У 2014 році Україна має гідно відсвяткувати 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

У 2014 році Україна має на високому рівні відсвяткувати 200-річний ювілей від дня народження Тараса Шевченка. Про це заявив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі під час вручення цьогорічних Шевченківських премій – інформує прес-служба Глави держави.

Про стратегічні напрямки соціальних реформ – в ефірі ток-шоу «Велика політика»

Президент України Віктор Янукович пропонує Кабміну суттєво збільшити соціальні виплати. Та чи знайде Уряд потрібні для цього мільярди гривень? І хто може сподіватися на покращення в першу чергу? Про це в ефірі ток-шоу "Велика політика" на телеканалі Інтер розповість Віце-прем’єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. Ефір програми розпочнеться 9 березня 2012 року о 22:30 на телеканалі Інтер.  

Тарас Шевченко - символ патріотизму і боротьби за свободу свого народу

«Сьогодні Тарас Шевченко дійсно є символом патріотизму, боротьби за свободу свого народу. Це людина, яка незважаючи ні на що завжди пам'ятала про Україну, і вся його творчість пронизана українським побутом, життям народу. Це справжній приклад того патріотизму, який не потрібно чимось оплачувати, оскільки він буде оплачений любов'ю народу за те, що ти робив для нього», - зазначив сьогодні після покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

На Харківщині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Сьогодні з нагоди Національного Шевченківського дня відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови ХОДА Євген Савін, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, секретар міської ради Олександр Новак, представники дипломатичного корпусу, громадських організацій, студентської та учнівської молоді.

Підвищення соціальних стандартів, ініційоване Президентом України, можна назвати соціальною революцією. Михайло Добкін

«Підвищення соціальних стандартів можна назвати соціальною революцією, оскільки ініціативи Президента України зачіпають величезну кількість мешканців нашої держави. Але будь-яке підвищення соціальних стандартів можливе лише при економічному зростанні і уважному аналізі економічних показників. За 2 роки з моменту обрання Президентом України Віктора Януковича було припинено падіння економіки країни, економічні процеси були стабілізовані, а сьогодні по ряду економічних показників спостерігається приріст. Це дає можливість говорити про підвищення соціальних стандартів», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Обласна влада приділяє геріатричним пансіонатам максимальну увагу

«Кожна держава має певні соціальні зобов’язання і виконує їх настільки, наскільки дозволяє це робити фінансове забезпечення. Обласна влада скеровує в геріатричні та інші пансіонати та інтернати максимально можливий ресурс, щоб зробити життя людей, які мешкають в них, комфортним. Крім того, дуже приємно, що в Харківській області ми знаходимо величезну кількість благодійників, здатних пожертвувати кошти, які допомагають забезпечувати в таких установах якісний рівень проживання, харчування та медикаментозного забезпечення», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Президент окреслив чотири стратегічні напрямки соціальних реформ

Президент України Віктор Янукович окреслив чотири стратегічні напрямки соціальних реформ, що мають реалізовуватися у державі. Про це він заявив у своєму виступі під час розширеного засідання Кабінету Міністрів – передає прес-служба Президента. Перш за все, заявив Глава держави, треба відновити довіру суспільства до державної політики, спрямованої на покращення життя громадян. «Нам потрібно відновити основоположний принцип соціальної справедливості, максимально скасувавши пільги для тих, хто цього не потребує. Йдеться про підвищення ефективності соціальної політики», – наголосив Віктор Янукович. Він додав: це не лише зекономило б кошти соціального спрямування, а й поліпшило б атмосферу в суспільстві, показало орієнтацію держави на чесний перерозподіл доходів.

Харківський перинатальний центр забезпечує абсолютно новий для України європейський рівень якості медицини

Новий регіональний перинатальний центр в Харківській області, створений в рамках реалізації проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства», забезпечує абсолютно новий для України європейський рівень якості медицини. Про це йдеться в статті газети «Факти і коментарі» № 43 від 7 березня. Регіональний перинатальний центр у Харкові, створений в рекордні терміни, займає чотири поверхи лікарняного корпусу обласної клінічної лікарні. У перинатальному центрі є сучасне відділення інтенсивної терапії для вагітних і породіль, реанімаційна палата для недоношених малюків, відділення реабілітації новонароджених із спеціальними кувезами для немовлят, що з'явилися на світ раніше терміну. Двері у відділеннях відкриваються автоматично, стіни виготовлені за технологією «чистих приміщень» – зі спеціального матеріалу, покритого зверху бактерицидною фарбою. В такій медустанові навіть 500-грамові малюки матимуть шанс на життя.

Всі мешканки геріатричних пансіонатів Харківщини отримали привітання та подарунки до Міжнародного жіночого дня (доповнено)

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма разом з першим заступником голови Харківської обласної ради Оленою Олешко привітав жінок, що мешкають у Харківському геріатричному пансіонаті ветеранів праці, з Міжнародним жіночим днем та передав привітання і подарунки від голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

Привітання голови ХОДА  Михайла Добкіна з нагоди 8 Березня

Чарівні, милі, славні наші жінки! Прийміть мої вітання з головним святом весни - 8 березня. Для сильної статі це добра нагода ще і ще раз висловити вам свою повагу, захоплення, ніжність, любов. Нехай ніщо і ніколи не засмучує вас. Щастя і благополуччя вашим родинам. Голова Харківської обласної державної адміністрації        Михайло Добкін  

Михайло Добкін бере участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів

Сьогодні, 7 березня, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін в Києві бере участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів, яке відбувається під головуванням Президента України Віктора Януковича. На засіданні Уряду Президент має намір оголосити програму нових соціальних ініціатив.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 662,5 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 787,91 куб. м піщано-сольових сумішей та 9 куб. м росілу. Протягом доби на автошляхах області працювало 105 одиниць техніки і 140 дорожніх робітників. Станом на ранок 7 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У період сильних морозів усі населені пункти Харківщини були готові надати необхідну допомогу кожній людині

Як підкреслив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, усі населені пункти Харківщини добре підготувалися до періоду несприятливих погодних умов, що дозволило уникнути багатьох жертв під час сильних морозів. «Обласним штабом разом з районними було проведено серйозну підготовчу роботу. Тому з будь-якого питання в будь-якому населеному пункті людина могла отримати необхідну медичну допомогу або обігрів. В цілому ми готові були до того, щоб на території Харківської області розгорнути до 600 ліжок у лікувальних закладах, щоб можна було обігріти тих людей, які в цьому мали б потребу», - повідомив Валентин Дулуб.

В зимовий період на дорогах Харківської області заторів не було

«На сьогоднішній день ми можемо констатувати, що в нас на дорогах загальнодержавного значення, а також на комунальних дорогах, за весь час по сьогоднішній день серйозних заторів не було. Всі дороги були проїзними», – зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, проблеми, пов’язані із погодними умовами, виникли лише у Сахновщинському, Золочівському і Богодухівському районах, де снігові намети були на рівні 3-3,5 метрів у висоту.

За зимовий період у Харківській області було зареєстровано 2 аварії на теплових мережах і 8 аварійних ситуацій на мережах водопостачання

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. «За весь час сильних морозів по сьогоднішній день у Харківській області було зареєстровано всього 2 аварії на теплових мережах і 8 аварійних ситуацій на мережах водопостачання. Всі ці аварії було ліквідовано в нормативний регламентний час, який визначений тими інструкціями і тими положеннями, які сьогодні є і діють для кожного підприємства теплопостачання і водопостачання. Тобто я маю на увазі, що ми не допускали таких випадків, щоб в результаті тієї чи іншої аварії були допущені незручності для людей. В основному люди не встигали помітити, що була аварія і було перекрите теплопостачання або водопостачання. Тому що на протязі 3-5 годин ми всі аварійні ситуації ліквідували»,- сказав Валентин Дулуб.

Формування цінності сім'ї у сучасної молоді

7 березня о 17.45 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» підбиваються підсумки XVIII генеалогічного конкурсу «Історія моєї сім'ї». У конкурсі традиційно беруть участь учні, студенти, батьки, викладачі та співробітники НУА (представлено близько 200 робіт) по 10 номінаціях: • Генеалогічне древо • Реліквія в моїй родині • Забута фотографія • Учитель в історії моєї родини • Велика Вітчизняна війна в історії моєї родини • Служіння Вітчизні і обов'язку • Харків в історії моєї родини • Моя мама • НУА в моїй родині • Традиції в моїй родині

У Харківській області впроваджуються альтернативні джерела енергії

«У Харківській області для опалення установ бюджетної сфери ми намагаємося там, де можливо, застосовувати котельні на альтернативних джерелах енергії: пеллетах, соломі, лушпинні від насіння соняшнику і трісках», – повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це забезпечує істотну економію.

Святковий симфонічний концерт для жінок Харківської області

Симфонічний оркестр Харківської філармонії під керуванням заслуженого діяча мистецтв України, головного диригента філармонії Юрія Янко продовжує серію своїх виїзних концертів. У переддень 8 Березня в Палаці культури селища Бабаї Харківського району звучали твори Штрауса, Петрова, Дунаєвського, Чайковського, Стецюна. У залі ДК були присутні керівники райдержадміністрації, місцевих органів влади, представники громадських організацій, актив і жителі селища. Святкова атмосфера, що панувала в залі, захопила всіх слухачів, які не раз викликали музикантів «на біс». Привітавши жінок Харківського району з наступаючим святом, Юрій Янко акцентував увагу на тому, що філармонія розглядає концерти в районах області, як свою важливу місію і в цьому році кількість таких концертів буде збільшено.

Інформація про індекс інфляції по Україні за лютий 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за лютий 2012 р. становив 100,2%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

У 2012 році Харківській області планується виділити близько 40 млн.грн. для реконструкції систем теплопостачання

Як повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Національна комісія економії енергоресурсів планує в 2012 році виділити Харківській області близько 40 млн.грн. для реконструкції систем теплопостачання. «Ці кошти були б дуже до речі, оскільки у нас на черзі дуже серйозний проект в м.Куп 'янськ. Там встановлена тільки одна з двох котелень, і другу необхідно обов'язково встановити. Також актуальним є питання реконструкції системи теплопостачання в м. Лозова, де практично всі котельні зараз знаходяться на обслуговуванні Лозівського ковальсько-механічного заводу. Вони дуже застаріли і в будь-який момент можуть вийти з ладу», - підкреслив Валентин Дулуб.

На реконструкцію котелень Харківська область використала з держбюджету 12 млн.грн.

Як повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, на реконструкцію котелень Харківська область використала з держбюджету 12 млн.грн. За рахунок цих коштів були реалізовані 2 пілотних проекти в Зміївському районі та один в сел. Рогань Харківського району.

Архів документів