Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Одна з першочергових умов для розвитку промисловості - це робота ефективного власника на кожному підприємстві

Як підкреслив 15 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, для виведення промисловості Харківщини та України в цілому на якісно новий рівень в першу чергу необхідно, щоб на кожному підприємстві працював ефективний власник. «Ми вже визнали, що держава - це неефективний власник. Якщо якесь конкретне підприємство не є стратегічним для держави, якщо воно не входить в сферу, спрямовану на національну безпеку, його потрібно віддавати в приватні руки з умовою, що буде збережений профіль, будуть виплачені борги, і підприємство буде працювати, а не пущено «під ніж», - підкреслив глава області.

Заборгованість по заробітній платі на промислових підприємствах Харківської області з 2010 року скоротилася на 70 мільйонів гривень

На Харківщині ведеться активна робота по скороченню боргів по заробітній платі перед співробітниками промислових підприємств регіону. Як повідомив 15 березня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, з 2010 року заборгованість вдалося скоротити на 70 мільйонів гривень. «Сьогодні у нас є обмежена кількість підприємств, де залишається заборгованість по заробітній платі. Практично по кожному з цих підприємств є розуміння, що ми будемо робити для того, щоб ця заборгованість погашалася і надалі не нарощувалася. За темпами скорочення заборгованості з простроченої заробітної плати Харківська область була на другому місці, і якщо коли ми приймали область в 2010 році, борги по зарплаті перевищували 160 мільйонів гривень, то на 1 січня 2012 року заборгованість була близько 90 мільйонів гривень. Тобто, 70 мільйонів гривень за неповних два роки було виплачено», - повідомив глава області.

Хліб соціальних сортів дорожчати не буде

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Харківська область, як і вся країна, має більш ніж достатній запас зерна і борошна. Ціни на хліб соціальних сортів обговорені в Меморандумі, який був підписаний у минулому році аж до наступного маркетингового року, який починається у вересні, і підвищуватися не будуть. Тому пересів 40% озимих площ жодним чином не позначиться на гаманцях споживачів. Хлібобулочні вироби соціальних сортів дорожчати не будуть», – заявив губернатор.

На Харківщині планується зібрати не менший, ніж в 2011 році, валовий урожай зернових

Аграрії Харківської області планують по валовому збору зерна підтвердити результати 2011 року, які були одними з кращих за всю історію незалежної України. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що кліматичні умови осені, зими і весни в нинішньому році не ідеальні для сільського господарства, але аграрії готові виконати весь цикл дій, які були заздалегідь заплановані на цей випадок.

У Харківській області буде вироблена концепція регіональної гуманітарної політики

Як сказав під час ефіру програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Президент України поставив завдання розробити нову концепцію гуманітарно-державної політики, яка відповідатиме сучасним вимогам суспільства. «Ми тільки приступаємо до цієї роботи. Днями відбудеться засідання гуманітарної ради при Харківській облдержадміністрації, куди входять практично всі найбільш авторитетні люди нашого регіону.

Завдання влади - і далі робити впевнені кроки з відродження економіки Харківщини

Як повідомив під час ефіру програми «Час влади» на ХОД ТРК голова ХОДА Михайло Добкін, завдання влади - закріпити отримані перші позитивні результати в розвитку регіону, тобто утримати зайняте 4-е місце в рейтингу регіонів Україні, і далі робити впевнені кроки по відродженню економіки Харківщини. «Наша задача сьогодні, отримавши перші позитивні результати, закріпитися на них, а далі робити впевнені кроки з відродження економіки. Адже ми сьогодні говоримо про сухі цифри, а за цими сухими цифрами стоїть щоденна і напружена праця величезної кількості людей, великих і малих трудових колективів. Ми не працюємо хаотично, ми не живемо одним днем. Вже в далекому 2010 році з допомогою фахівців, у першу чергу вчених, були розроблені основи сталого розвитку регіону до 2020 року. На їх основі була прийнята стратегія сталого розвитку до 2020 року, де чітко прописано в розрізі яких напрямків ми очікуємо найбільшого розвитку, де очікувані точки зростання і який напрям необхідно підтримати сьогодні, щоб, набравши певні темпи, цей напрям підтяг ще й інші галузі», - сказав він.

Успіх Харківського регіону в 2011 році - це колосальна праця трьохмільйонної громади. Михайло Добкін

Як повідомив під час ефіру програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, у рейтингу регіонів України за підсумками 2011 року Харківська область посіла 4-е місце. Такий успіх - це колосальна праця всіх жителів області. «Два роки тому, коли після президентських виборів була зібрана команда на рівні держави, в тому числі і на рівні регіонів, ми, проводячи аудит, побачили, наскільки складне господарство дісталося від бездарного правління попередників. Якщо говорити про масштаби держави, то дефіцит бюджету був 15%. Це ж не просто дефіцит бюджету в тій частині, де фінансуються ті чи інші центральні органи влади, це ще й дефіцит регіональних бюджетів.

Найближчим часом кожна соціальна служба складе реєстр людей, які потребують державної допомоги

Як повідомив 15 березня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом кожною соціальною службою буде складено реєстр людей, які потребують соціальної допомоги. «Кожен соціальний працівник, кожна служба, яка опікується соціальними питаннями, має найближчим часом скласти реєстр людей, які не зможуть вижити без державної підтримки. Це і самотні пенсіонери, і сім'ї, де дітей виховують батьки-інваліди, багатодітні сім'ї, і ще ряд категорій. Сьогодні на місцях достатньо коштів і сил, щоб в найкоротші терміни зробити паспорт свого району, своєї ділянки і внести туди по категоріям адреси всіх тих сімей, які особливо потребують державної підтримки», - підкреслив глава області.

В Україні необхідно повністю змінити філософію роботи соціальних служб з населенням

Основою масштабних соціальних реформ, ініційованих Президентом України Віктором Януковичем, є зміна підходу до роботи соціальних служб. Як підкреслив 15 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, соціальна політика буде по-справжньому ефективною тільки в тому випадку, якщо держава буде сама пропонувати допомогу тим, хто її потребує, а не чекати, поки люди її попросять.

Події дня

Сьогодні о 12.00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради з порядком денним: 1. Про затвердження Концепції гуманітарної політики Харківського регіону до 2020 року. 2. Про затвердження плану роботи Харківської обласної Громадської гуманітарної ради на 2012 рік. О 15.00 у виставковому залі 1 поверху Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (м.Харків, вул.Пушкінська 62) відбудеться літературно-музичний вечір «Архітектурні перлини Харкова» з нагоди 150-річчя від дня народження відомого харківського архітектора, педагога Олексія Бекетова . О 15.00 в Малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться селекторна нарада облдержадміністрації з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 05.08.2011 "Про поводження з медичними відходами в Харківській області". 2. Про стан розрахунків споживачів за енергоносії: а) Про стан розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ в опалювальному сезоні 2011-2012 рр.., в тому числі за 2012 рік. б) Про стан розрахунків споживачів за електричну енергію та природний газ. О 16.00 в галереї "Мистецтво Слобожанщини", Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх (вхід з боку площі Свободи) відбудеться творча зустріч з Веронікою Чекановою - автором виставки живопису "Море шепоче весняної хвилею".

Кабмін надає регіонам можливість самостійно визначити структуру органів місцевої влади

За сьогоднішній день адміністративна реформа органів місцевої влади ще не розпочалася, і позиція Кабінету міністрів Україні досить ліберальна – регіонам пропонується самостійно створити структуру, яка б вписувалася в певні фінансові рамки і повністю відповідала потребам області. Про це повідомив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Чугуївський район голова ХОДА Михайло Добкін.

Михайло Добкін зустрівся з мешканцями с. Нечволодівка Куп’янського району

В ході робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з мешканцями с. Нечволодівка Куп’янського району. Розмова з мешканцями села, перш за все, стосувалася соціальних ініціатив Президента України та кроків, яки вживає керівництво Харківської області для реалізації накреслених завдань. В ході зустрічі мешканці Нечволодівки також звернулися до Михайла Добкіна з низкою питань, вирішення яких губернатор взяв під особистий контроль.

Керівництво Харківщини активно співпрацює з соціально адаптованим бізнесом

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Чугуївський район сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «У нас вже 2 роки працює дуже багато обласних програм. Ось припустимо програма «Здоров'я Слобожанщини». Вона складається з багатьох напрямків, одним з них є безоплатні операції для учасників Великої вітчизняної війни та соціально-незахищених категорій з лікування катаракти. Вона проходить на території лікарні імені Гіршмана і проходить безоплатно, за рахунок коштів соціально відповідального бізнесу, який отримав від громади площі для роботи і, таким чином вкладає свою лепту в оздоровлення населення», - сказав він.

При підготовці до нового опалювального сезону 2012 року необхідно врахувати всі проблеми, які виникали протягом минулої зими. Анатолій Близнюк

Відбулась всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка. Від Харківської області участь у нараді взяв перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У ході наради були розглянуті питання про хід реформування житлово-комунального господарства та виконання заходів Загальнодержавної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки.

Оздоровчий табір «Орлятко» - один з тих, що найбільш успішно працюють в регіоні. Михайло Добкін

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Чугуївський район сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Підготовка таборів Харківської області починається задовго до літа. Сьогодні я відвідав один з таборів, який працює досить успішно, - «Орлятко», і який має найменшу вартість відпочинку для дітей. Цього року вартість путівки становила 1480 грн. Це найнижча ціна, яка є в регіоні. При цьому, зниження відбувається не за рахунок зменшення вартості харчування або погіршення умов утримання. Це робиться за рахунок правильного менеджменту і скорочення всього того, що раніше потрібно було оплачувати, але воно жодним чином не позначається на якості відпочинку дітей», - зазначив він.

Лише власники особистого селянського господарства можуть вести бізнес в сфері сільського зеленого туризму

13 березня відбувся безкоштовний семінар «Основи ведення бізнесу в сфері сільського зеленого туризму». Його організатори: Головне управління економіки ХОДА, Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва, ОКЗ "Харківський організаційно-методичний центр туризму", Харківський обласний центр молоді. Як повідомила експерт семінару Ірина Сумщенко, голова правління Золочівської районної громадської організації «Слобожанські Оселі», надавати послуги в сфері сільського зеленого туризму можуть лише власники зареєстрованого особистого селянського господарства, за умови використання належного їм майна. 

Кількість дитячих таборів в Харківській області не буде зменшуватися. Михайло Добкін

Цього року кількість дитячих оздоровчих таборів залишиться незмінною. Про це повідомив під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Чугуївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Цього року кількість дитячих оздоровчих таборів як мінімум залишиться на тому ж рівні, а якщо ми зможемо один з непрацюючих зараз таборів відновити, то навіть збільшиться. Але менше таборів точно не стане», – підкреслив губернатор.

Відкриття сучасних операційних блоків і рентген-кабінетів в Харківській області стало традицією. Михайло Добкін

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Чугуївський район сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я сьогодні вперше відчув, що відкриття сучасних оперблоків і рентген-кабінетів стало для області вже буденним заходом. Якщо раніше такі суперсучасні операційні далеко від Харкова були в дивину, то тепер це нормальна і звичайна робота. Хоча за нею стоїть праця людей, які спочатку вирішили зберегти існуючу базу, а потім створити сучасні умови», - сказав Михайло Добкін.

Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Сахновщинський район

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Сахновщинський район, де провів особистий прийом громадян та семінар-нараду щодо підготовки до проведення весняно-польових робіт 2012 року. Під час особистого прийому жителі Сахновщини зверталися до заступника губернатора головним чином з земельних питань, а також з приводу очищення р. Орілька. Вирішення всіх питань Віталій Алексейчук взяв під особистий контроль.

Михайло Добкін перевірив готовність аграріїв Чугуївського району до весняно-польових робіт

Сьогодні в ході робочої поїздки до Чугуївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав ТОВ «Агросервіс» ЛТД та готовність аграріїв до весняно-польових робіт. Також з роботою агропромислового підприємства ознайомились голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко та голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко. Зокрема Михайло Добкін оглянув техніку підприємства. За свідченням представників райдержадміністрації, у 2011 році для господарств району було закуплено сільськогосподарської техніки на суму 71 млн. грн., на початку 2012 року – на суму 30 млн. грн. Напередодні весняно-польових робіт аграрії району повністю забезпечені насінням, добривами, технікою та паливно-мастильними матеріалами.

Завтра буде представлений новий заступник губернатора

Завтра буде представлений новий заступник губернатора, який відповідатиме за питання транспорту, зв'язку, промисловості та інновацій. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу за результатами робочої поїздки в Чугуївський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Агрокомбінат «Слобожанський» стане кращим підприємством не тільки в Харківській області, але і в усій Україні

Голова правління ПАТ «Агрокомбінат "Слобожанський"» Чугуївського району Ярослав Кебал повідомив, що реконструкція підприємства розпочнеться вже завтра, а перше поголів’я свиней буде завезене через 2-3 місяці. «У тому стані, у якому знаходилося підприємство, воно далі функціонувати не могло. Ми плануємо провести тотальну реконструкцію. Роботи розпочнуться буквально завтра. Буде встановлене нове обладнання і виконано ремонт приміщень. Через 2-3 місяці завезуть перше поголів’я – 5 тисяч свиноматок. Коли підприємство запрацює на повну потужність, воно зможе вирощувати 250 тисяч голів свиней у рік. Також буде приділена увага великій рогатій худобі: планується завезти нове, більш якісне поголів’я з метою збільшення надоїв для того, щоб бути кращим підприємством не тільки в Харківській області, але і в усій Україні», – зазначив він.

Літературно-музичний вечір «Архітектурні перлини Харкова»

16 березня о 15.00 з нагоди 150-річчя від дня народження відомого харківського архітектора, педагога Олексія Бекетова, Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва проводить літературно-музичний вечір «Архітектурні перлини Харкова». Глядачі дізнаються цікаві факти про життєвий і творчий шлях академіка архітектури О. Бекетова, за проектами якого у Харкові побудовано більше 40 будівель. Зокрема це банки на площі Конституції, бібліотека ім. Короленка, житлові та адміністративні споруди по вулицях Раднаркомівській, Дарвіна, ін. Вечір відбудеться за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська 62. Виставкова зала 1-го поверху. тел. 728-16-47 Детальніше про подію – на сайті: culturа.kh.ua

Агрокомбінат «Слобожанський» буде реконструйований

У 2012 році буде проведена реконструкція ПАТ «Агрокомбінат" Слобожанський"». Керівництво Харківської області та Чугуївського району буде всіма силами сприяти відродженню підприємства. Про це повідомив в ході зустрічі з жителями смт Чкаловське голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Заступник Генсекретаря Ради Європи відзначила успішне головування України в Комітеті міністрів РЄ

Заступник Генерального секретаря Ради Європи Мод де Бур-Букіккіо в своєму листі Уповноваженому Президента України з прав дитини Юрію Павленку відзначила успішне головування України в Комітеті міністрів Ради Європи та зусилля нашої держави щодо імплементації стандартів Ради Європи у сфері захисту прав дітей. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України Віктора Януковича.

Мешканцям смт Чкаловське Чугуївського району області Михайло Добкін пообіцяв допомогти у вирішенні проблем ЖКГ

Сьогодні в ході робочого візиту в Чугуївський район голова ХОДА Михайло Добкін провів зустріч з населенням району. В ході зустрічі жителі смт Чкаловське звернулися до губернатора за допомогою у вирішенні житлово-комунальних проблем. «В Чкаловському дуже багато багатоповерхових будинків. Подивимося, чим ми зможемо допомогти у вирішенні проблем з житлом. Зокрема, це ремонт покрівлі, інженерних мереж і т.д. Своїми силами селище не впорається з цими проблемами. Тому необхідно надати допомогу з обласного бюджету», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін провів зустріч з мешканцями Чугуївського району

В ході робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з мешканцями Чугуївського району Харківської області. В ході зустрічі були обговорені питання житлово-комунального господарства, охорони здоров'я, освіти, сільського господарства, пенсійного забезпечення, газифікації, ремонту доріг та інші. Також Михайло Добкін розповів жителям Чугуївщини про соціальні ініціативи Президента України.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі

Перший заступник Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів виїзний особистий прийом громадян у Вовчанському прийомі. Мешканці району звертались до віце-губернатора з питань, що стосувалися належного водопостачання, ремонту доріг та покрівель, будівництва каналізації та інше. Вирішення усіх питань Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

У Стратегії Ради Європи щодо прав дитини на 2012-2015 роки враховані пропозиції України

15 лютого 2012 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив Стратегію Ради Європи щодо прав дитини на 2012-2015 роки та прийняв до уваги План дій для її імплементації на національному рівні. Як повідомляє Адміністрація Президента, про це Уповноваженому Президента України з прав дитини Юрію Павленку повідомили у Постійному Представництві України при Раді Європи. За інформацією Постійного Представництва України при Раді Європи, також було відзначено внесок української сторони у процес розробки Стратегії та розвиток співпраці у сфері захисту прав дітей, зокрема у рамках діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини.

Реконструкцію Коробочкинського навчально-виховного комплексу планується завершити до 15 жовтня 2012 року

В ході робочої поїздки до Чугуївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови облдержадміністрації Євген Савін, голова Харківської облради Сергій Чернов та голова Чугуївської райдержадміністрацій Володимир Лобойченко ознайомились з ходом реконструкції Коробочкинського навчально-виховного комплексу. Рішення про реконструкцію було прийнято у 2011 році під час робочої поїздки губернатора до Чугуївського району. Школа в с. Коробочкине розташована в 3-х будівлях, 2 з котрих 1853 та 1817 років забудови, відсутні спортивна та актова зали, їдальня, а також теплі туалети. Після реконструкції в будівлі НВК буде розміщено 9 класних кімнат, їдальня на 85 місць, спортивна зала з роздягальнями та душовими кімнатами, актова зала на 400 місць.

Архів документів