Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться презентація книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка

Першим заходом Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентація книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка, яка відбудеться 10 травня в 11.00 в кінотеатрі імені Довженка. Про це повідомила в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Цю книгу написав кінокритик Володимир Миславський. Це дуже цікава робота, на сьогоднішній момент вона вже у друці, вона буде дуже якісною, і стане відмінним подарунком для тих, хто цікавиться історією кіно. Тимченко народився в селі Окіп Золочівського району на Харківщині. Якби він не придумав свій винахід, я не знаю, змогли б брати Люм'єр показати свій фільм», – заявила вона.

З кожним роком якість конкурсних робіт виходить на більш високий рівень

Цього року до оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» надійшло 128 робіт із 7 країн світу. Про це сьогодні в ефірі радіо «Слобожанщина» повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

11 травня відбудеться творчий вечір особливого гостя фестивалю «Харьковская сирень» Алена Делона

Цього року Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» буде відкрито 10 травня о 18:00, а закриється він 13 травня о 17.00. Про це повідомила в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Відкриття, як і закриття, відбудеться цього року в палаці студентів Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Також саме тут буде творчий вечір особливого гостя нашого фестивалю – це зірка французького кіно, це чоловік, в якого закохувалися жінки всього світу – це прекрасний і неповторний Ален Делон. Творчий вечір відбудеться 11 травня о 18.00», – підкреслила вона.

Фестиваль «Харьковская сирень» став візитною карткою Харкова

«Наше місто дуже незвичайне з багатьох причин, одна з яких - це те, що тут жили, живуть, і, сподіваюся, будуть жити після нас дуже талановиті люди, які опиняються в різних країнах світу. Вони дуже талановиті і креативні і варті того, щоб їх імена, їх творчість поверталися до харків'ян. Така основна мета нашого фестивалю. В цьому році в травні, коли буде зацвітати бузок, відкриє двері гостям і учасникам IV Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень». Цей фестиваль завжди проходить в травні. Зазвичай це була друга половина травня, тому що в цей час народилася мати Мілен Демонжо - харків'янка Клавдія Трубнікова. Саме це стало відправною точкою, яка дозволила нам зрозуміти, що Харківщина варта того, щоб у нас був свій фестиваль. Справа в тому, що ідеї про подібний фестиваль в нашому місті витали дуже давно, але нам потрібно було ці ідеї зібрати, акумулювати та організувати той фестиваль, який на сьогоднішній момент у нас є. Фестиваль, який став візитною карткою нашого міста», - сказала в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Високий рівень правової культури кожного – це запорука стабільного та безпечного функціонування в правовому полі всього суспільства

Сьогодні під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми відбулось засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення в оновленому складі. В ході роботи ради було затверджено план роботи на 2012 рік. Учасниками засідання обговорено проект Програми правової освіти населення Харківської області. З метою доопрацювання проекту Програми створено робочу групу, яку очолив начальник Головного управління юстиції в Харківській області Сергій Мохончук.

Питання безпеки дорожнього руху найближчим часом буде розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації

«Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін наголосив на необхідності вжиття термінових заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в Харківській області», – зазначив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома сьогодні в ході робочої наради. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Моченков, а також представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, правоохоронних органів області.

До Дня Перемоги відбудуться зустрічі з ветеранами, покладання квітів, парад та святкові концерти

У Харківській області розроблено план святкування Дня Перемоги, у якому знайдуть відображення основні заходи, які відбудуться в м. Харкові та районах Харківської області. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. Зокрема 9 травня в 12:00 годині на площі Свободи відбудеться військово-театралізована вистава, а ввечері – традиційний святковий концерт. Також широко відзначати День Перемоги будуть в районах і містах регіону – за словами Дмитра Кузнєцова, багато райдержадміністрацій запросили виступати на концерти в честь 9 травня серйозний зірковий склад української естради.

Пам'ятники та військові меморіали Харківщини приводять в порядок до Дня Перемоги

До святкування річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Харківській області упорядковуються місця поховань, військові меморіали та пам'ятники. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, на обліку перебуває дещо понад 1300 пам'яток і станом на 23 квітня вже приведено в порядок більше 80%. Начальник управління підкреслив, що до 9 травня практично 100% меморіалів будуть приведені в порядок.

III Харківська туристична бієнале буде присвячена презентації об’єктів туристичної інфраструктури

26 квітня 2012 року о 15:00 в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенко відбудеться III Харківська туристична бієнале, яка буде присвячена презентації об'єктів туристичної інфраструктури Харківського регіону. Про це сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури та туризму Дмитро Кузнєцов.

Провідний соліст Великого театру Росії Максим Пастер виступить у Харкові зі спільним концертом з молодіжним симфонічним оркестром «Слобожанський»

4 травня о 19.00 на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка відбудеться спільний концерт провідного соліста Большого театру Росії Максима Пастера та Харківського молодіжного симфонічного академічного оркестру «Слобожанський». Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, проведення цього концерту - це черговий крок в організації ефективної господарсько-фінансової діяльності установ культури на Харківщині.

Обов'язковим елементом будь-якого масового заходу стане впорядкований продаж сувенірної продукції

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, в Харкові в будинку Держпрому відкрилася сувенірна крамниця «Слобожанський сувенір», за допомогою якої буде вироблена концепція розвитку сувенірної продукції в області.

Технічна база міжрайонних медичних центрів буде зміцнюватися і надалі

В Харківській області реалізується концепція створення єдиного медичного простору. Вона передбачає створення 10 міжрайонних центрів, в яких створюються сучасні умови праці медичного персоналу та обслуговування пацієнтів. Про це сьогодні під час відкриття в КЗОЗ «Куп’янська центральна міська лікарня» операційного блоку та рентген-кабінету сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Завдання провідних світових релігій - об'єднати людей різної національності в ім'я добра, миру і справедливості. Михайло Добкін

Обговорюючи сьогодні в ході міжнародної конференції «Назустріч змінам - роль релігії в сьогоднішньому світі. Виклики в демократії і світському суспільстві» актуальні проблеми релігії і віри, голова Харківської ОДА Михайло Добкін зазначив, що релігія і церква не можуть залишатися осторонь від дуже складних і небезпечних процесів, які відбуваються в наш час.

Ігор Шурма відкрив нові рентгенологічний та мамографічний кабінети у Куп'янській центральній міській лікарні

Сьогодні заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, голова Куп’янскої РДА Геннадій Ківшар, Куп'янський міський голова Володимир Демченко та народний депутат України Василь Грицак взяли участь у відкритті рентген-кабінету у КЗОЗ «Куп'янська центральна міська лікарня». Також гості ознайомились з роботою нового в лікарні мамографічного кабінету, в якому за 3 місяці роботи були обстежені 1600 жінок.

У Куп'янському міжрайонному медичному центрі відкрито оновлений операційний блок

Сьогодні у КЗОЗ «Куп'янська центральна міська лікарня» відбулося урочисте відкриття операційного блоку після капітального ремонту. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, голова Куп’янскої РДА Геннадій Ківшар, Куп'янський міський голова Володимир Демченко та народний депутат України Василь Грицак.  У 2011 році за рахунок коштів обласного бюджету було проведено капітальний ремонт операційного блоку на загальну суму 1,3 млн.грн. З місцевого бюджету на проведення ремонтних робіт виділено 150 тис.грн. На виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» оновлений операційний блок оснащено сучасним медичним обладнанням: багатофункціональними операційними столами, операційними світильниками та іншим устаткуванням, необхідним для роботи хірургів, на суму більше 54,4 тис.грн. Окрім цього, за рахунок благодійних внесків закуплені медичні меблі для операційного блоку на загальну суму 10 тис. грн.

Харківська обласна спостережна комісія почала роботу у новому складі

24 квітня 2012 року під головуванням голови Харківської обласної спостережної комісії, заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми відбулося засідання спостережної комісії у новому складі.

Сьогодні відбудеться акція, присвячена увіковіченню пам’яті учасників Великої Вітчизняної війни

Сьогодні о 13:30 біля адміністрації Жовтневого району (вул. Полтавський шлях, 11) відбудеться акція, присвячена увіковіченню пам’яті  учасників Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

26 квітня в Харкові вшанують пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи (змінено час!)

26 квітня о 8:30 в Харкові відбудеться покладання квітів до Пам'ятного знаку Чорнобильської катастрофи. Пам'ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС вшанує керівництво Харківської області, члени громадських організацій регіону, керівники обласних підприємств та організацій, харків'яни та гості міста.

Михайло Добкін передасть історичному музею унікальні листівки із зображенням старого Харкова, які придбав у Львові

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передасть Харківському історичному музею унікальні листівки із зображенням старого Харкова, які він придбав у Львові. Про це губернатор розповів під час зустрічі з харківськими студентами у рамках проекту «Познайомся з губернатором».

Михайло Добкін візьме участь у Київському міжконфесійному форумі

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін візьме участь у міжнародній конференції «Назустріч змінам - роль релігії в сьогоднішньому світі. Виклики в демократії і світському суспільстві», яка відбудеться в Києві в рамках міжконфесійного форуму. Протягом 25-26 квітня в ході форуму релігійні і духовні лідери, політики, вчені та експерти обговорюватимуть актуальні проблеми релігії і віри. Зокрема, мова піде про значення віри в сучасному суспільстві і запобігання расизму та ксенофобії.

Виступ Президента на засіданні Комітету з економічних реформ

Шановні колеги! За час, що минув з моменту проголошення курсу на глибоку модернізацію країни, ми реалізували цілу низку важливих завдань зі стабілізації економіки і формування нового законодавчого поля, підвищення соціальних стандартів. Проте, кожен з присутніх добре розуміє: очевидний той факт, що ключ від реального прогресу в економіці лежить в реальному секторі. Лише новостворена вартість, сучасне виробництво, продуктивна праця, справедлива заробітна плата та стабільні робочі місця забезпечать ефективність національної економіки.

Події дня

Сьогодні, 25 квітня о 12:00 в обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культурно-просвітницьких установ (вул.Студентська, 5/6) розпочнеться всеукраїнський науково-практичний семінар методистів обласних навчально-методичних центрів підвищення кваліфікації «Стан і перспективи розвитку методичної служби. Організація та методичне забезпечення роботи методичних центрів та курсів підвищення кваліфікації». О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова. О 16:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, вхід з боку площі Свободи) відбудеться Skype-конференція з автором виставки «TRANSFORMERS» - чеським художником-абстракціоністом Даном Трантіною.

Відкрито IV малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини»

Сьогодні в харківському Палаці спорту урочисто відкрито IV малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини». У церемонії взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови облради Олена Олешко, народні депутати Валерій Писаренко та Ірина Бережна, депутати рад різних рівнів, голови адміністрацій районів Харкова, голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення та видатні спортсмени Харківщини. Малі Олімпійські ігри відкрили виступи хореографічних ансамблів Харківщини: «Мрія», «Закаблуки», «Джерельце», «Сонцеворот», «Зорецвіт», ансамбль сучасної хореографії «Олірна», народний художній ансамбль танцю «Щасливе дитинство», ансамбль «Рідна пісня», театр мод «Ассоль», гімнасти та прапороносці. Після виступу відбувся парад команд-участників змагань, було піднесено прапор ігор та запалено символічний Олімпійський вогонь.

До кінця травня будуть завершені ремонтні роботи в Харківському академічному державному театрі ляльок імені В.А.Афанасьєва

Як повідомив сьогодні в ході відкриття обласної сувенірної лавки «Слобожанський сувенір» начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, до кінця травня буде завершено ремонт в будівлі Харківського академічного державного театру ляльок імені В.А.Афанасьєва. «До кінця травня ми вже запросимо вас на виставу в оновленому театрі. Фактично ми вже перейшли до фінальної стадії робіт, але є деякі технологічні процеси, які вимагають певного часу незалежно від кількості працюючих, наприклад, повинна висохнути оштукатурена поверхня. На це вплинути штучно можна, але небажано, тим більше що тижнем раніше, тижнем пізніше - для нас не принципово. Найголовніше, що ми отримаємо якісно новий театр», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Куп’янський район

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Куп’янський район, де провів особистий прийом громадян, перевірив стан проведення весняно- польових робіт та діяльність СТОВ «Надія» і СТОВ «Мрія» Куп’янського району. Під час особистого прийому жителі Куп’янщини зверталися до заступника губернатора, головним чином, з питань продажу земель сільгосппризначення та набуття права на безоплатну передачу земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Вирішення всіх питань Віталій Алексейчук взяв під особистий контроль.

Взаємодія підрозділів, які будуть надавати медичну допомогу на матчах Євро-2012, відпрацьовані під час більше 40 матчів на стадіоні «Металіст»

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, з 2009 року в ході 43 футбольних матчів були відпрацьовані питання взаємодії всіх підрозділів, які надаватимуть медичну допомогу під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. За цей час надана медична допомога більше 500 особам. «Згідно з відпрацьованою схемою в безпосередній близькості від чаші стадіону розташовуються 4 реанімобілі. Під кожною з трибун розгортаються медичні пункти, які оснащені сучасним обладнанням та необхідними лікарськими засобами. В них працюють 35 спеціально підготовлених та сертифікованих медичних спеціалістів. Безпосередньо в чаші стадіону на 44 секторах розміщуються 86 медиків та 18 студентів Харківського національного медичного університету, які володіють іноземними мовами та забезпечені сумками-укладками для надання невідкладної медичної допомоги», - зазначив Олександр Галацан.

На Харківщині вибудовується ланцюг туристичної інфраструктури

Про це сьогодні під час відкриття Обласної сувенірної лавки «Слобожанський сувенір» сказав начальник управління культури і туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов. «Ми, відкриттям сувенірної лавки, закриваємо ланцюг туристичної інфраструктури. Вже виконана певна робота в плані інформаційної складової розвитку туризму. Мається на увазі і туристичний інформаційний центр, і ті 2 туристичних пункти, які відкриті на залізничному вокзалі та в аеропорту міста Харкова. Ми пропрацювали кілька основних туристичних напрямів, склали каталог туристичних маршрутів, провели ревізію і аналіз поліграфічної продукції. Наступний крок у цій мережі - це сувенірна продукція, тому що ми її розглядаємо як дуже серйозний фактор реклами Харківського регіону за його межами», - зазначив він.

26 квітня в Харкові відбудеться III виставка «Харківське туристичне бієнале»

26 квітня 2012 року о 15:00 в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенко відбудеться III виставка «Харківське туристичне бієнале», яка буде присвячена презентації об'єктів туристичної інфраструктури Харківського регіону. Про це сьогодні під час відкриття Обласної сувенірної лавки «Слобожанський сувенір» повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Працівники культури всіх регіонів України обговорюватимуть перспективи розвитку та сучасні підходи до системи підвищення кваліфікації

25 квітня о 12.00 в Обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів (вул.Студентська,5/6) розпочнеться Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів обласних навчально-методичних центрів підвищення кваліфікації «Стан і перспективи розвитку методичної служби. Організація та методичне забезпечення роботи методичних центрів та курсів підвищення кваліфікації». У його роботі візьмуть участь методисти методичних кабінетів та курсів підвищення кваліфікації з Тернополя, Одеси, Ужгороду, Криму, Полтави, Донецька, Дніпропетровська, Вінниці, Житомиру, Запоріжжя, Черкас, Харкова.

На Харківщині відкрилася Обласна сувенірна лавка «Слобожанський сувенір»

Сьогодні відбулося урочисте відкриття Обласної сувенірної лавки «Слобожанський сувенір». В лавці було представлено більше 100 сувенірних виробів майстрів Харківської області: керамічних, дерев’яних, фігурних виробів, а також картин, вишивок, бісероплетіння. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова та начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Архів документів