Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина першою в Україні почала розробку регіональної концепції гуманітарної політики

«Харківщина з визнаним інтелектуальним центром України містом Харків першою почала розробку регіональної концепції гуманітарної політики. Основним завданням, яке наша гуманітарна рада ставила перед собою, працюючи над створенням Концепції гуманітарної політики в Харківській області, є розробка та впровадження власної моделі регіональної гуманітарної політики з урахуванням національних особливостей і державних інтересів», - сказав під час засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ініціатива Президента України щодо прийняття Концепції гуманітарної політики відповідає загальному курсу реформ, здійснюваних в Україні

Як повідомив в ході засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в червні минулого року в ході засідання Громадської гуманітарної ради Президент України Віктор Янукович поставив завдання розробити нову концепцію гуманітарної політики, яка повинна враховувати і європейський досвід, і самобутність різних регіонів України.

Гуманітарна стратегія ЄС є невід'ємною частиною становлення сталого європейського об'єднання

Про це сьогодні в ході засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, впродовж декількох років Україна здійснює політику інтеграції в єдиний європейський простір. Найважливіші і успішні кроки в цьому напрямку були зроблені в останні два роки. Нещодавно Президент України вкотре підтвердив вірність курсу на асоційоване членство в ЄС, даючи відповідні доручення українському уряду щодо прийняття першочергових заходів щодо інтеграції України в Європейський Союз.

Концепція гуманітарної політики Харківщини ставить метою підвищення добробуту населення і впровадження високих соціальних стандартів життя. Михайло Добкін

Сьогодні в ході засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що Харківщина першою почала розробку регіональної концепції гуманітарної політики. За його словами, основним завданням, яке гуманітарна рада ставила перед собою, працюючи над створенням Концепції гуманітарної політики в Харківській області, є розробка та впровадження власної моделі регіональної гуманітарної політики з урахуванням національних особливостей і державних інтересів.

Михайло Добкін представив нового заступника голови обласної адміністрації Андрія Моченкова

Сьогодні в ході засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради голова ХОДА Михайло Добкін представив громаді свого нового заступника Андрія Моченкова. «Я хочу представити новопризначеного заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Моченкова Андрія Володимировича, який присутній тут. Він відповідатиме за питання промисловості, транспорту, зв'язку, а також за інновації. Я думаю, що останнє - це одне з питань, що так чи інакше зачіпає всі сфери нашої життєдіяльності», - підкреслив глава області.

Андрій Моченков буде опікуватися розвитком промисловості Харківської області та впровадженням інновацій в регіоні

З сьогоднішнього дня вступає на посаду новий заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков. Відповідне розпорядження сьогодні підписав голова ХОДА Михайло Добкін. Сферою відповідальності нового заступника керівника області стане розвиток промисловості в регіоні, а також впровадження інновацій на всіх рівнях. Як заявив Михайло Добкін, виділення промислової сфери під керівництво одного із заступників глави області пов'язано в першу чергу з необхідністю розвитку промисловості в регіоні, що вимагає більш пильної уваги.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні

Сьогодні у Будинку Рад відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні паном Лаурі Лепіком. У заході також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Обласна ветеранська організація запрошує на урочистості

23 березня о 12.00 в актовому залі Національного університету ім.В.Н.Каразіна відбудуться урочисті збори з нагоди 25-річчя утворення обласної ветеранської організації, відповідно до Указу Президента України №138/2012 «Про заходи щодо відзначення заснування Організації ветеранів України».  

Михайло Добкін підписав розпорядження про призначення Андрія Моченкова заступником голови ХОДА

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін підписав розпорядження № 103-к про призначення Андрія Володимировича Моченкова заступником голови Харківської обласної адміністрації. Сферою відповідальності нового заступника керівника області стане розвиток промисловості та впровадження інновацій. На посаду Андрій Моченков згідно з розпорядженням вступає з 16 березня 2012 року.

Харківщина і Україна в цілому зуміла в максимально короткий термін впоратися з підготовкою до Євро-2012

Як підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час ексклюзивного інтерв’ю для УНН, Євро-2012 стало серйозним викликом для керівництва держави та кожного окремого регіону. «Євро-2012 було дуже серйозним викликом для нас. Ми відвойовували право України не втратити можливість проведення Чемпіонату. Головне у всьому цьому – те, що ми, по-перше, зуміли за дуже короткі терміни впоратися з дуже непростим завданням, а по-друге, те, що ми зробили, залишиться на довгі роки мешканцям нашої держави. Це – найголовніший успіх того, що Україна отримала право провести Євро-2012», - заявив голова області.

На Харківщині буде продовжено роботу з відкриття нових об’єктів соціальної, гуманітарної та культурної сфери

Як підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час ексклюзивного інтерв’ю для УНН, головне завдання влади – це забезпечення стабільності та впевненості в майбутньому для людей, тому на Харківщині не буде припинятися робота зі створення інфраструктури для повноцінного та комфортного життя у кожному населеному пункті області. «Ми плануємо продовжувати все, що приносить позитивний результат для розвитку області. Це і ФОКи, і лікарні, і дитячі садки, і школи, і створення нових робочих місць, в чому ми в минулому році теж добилися серйозних успіхів. Мені приємно відзначити, що у нас впав рівень безробіття, було створено в минулому році 54 тисячі нових робочих місць. Люди хочуть стабільності, і мені приємно, що Харківська область є тим регіоном, де живуть великі патріоти своєї малої батьківщини, для яких успіхи регіону - це не порожній звук», - підкреслив голова області.

Вирішення проблем освіти в сільській місцевості – це інвестиції в майбутнє

На Харківщині питанню шкільної та дошкільної освіти приділяється пильна увага. Особливо це стосується сільської місцевості, де проблема роботи дитячих садків та шкіл іноді стоїть дуже гостро. «У масштабах області ми усуваємо ті прогалини, які були у наших попередників, які, на жаль, за 5 років відкрили, якщо я не помиляюся, 16 нових дитячих садків. А ми тільки в 2011 році відкрили 38 повноцінних дитячих садків. Така робота – це інвестиції в майбутнє і це серйозні економічні показники сьогодення», - підкреслив у ході ексклюзивного інтерв’ю УНН голова ХОДА Михайло Добкін.

Поширення позитивної інформації про Україну – це важливий крок для залучення інвестицій в державу

Як підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін у ході ексклюзивного інтерв’ю для УНН, для залучення інвестицій в регіон та в країну в цілому необхідно не тільки працювати над створенням сприятливих умов для бізнесу, але і якомога активніше поширювати інформацію про Україну за кордоном. «В інших країнах про Україну знають багато, але серед цього багато що неправда. Це міфи, придумані деякими нашими ж земляками, які в боротьбі за владу всередині України дуже сильно принижують країну в очах світової громадськості. Для виправлення цієї ситуації ми розіслали листи до 100 провідних компаній світу, де не просто запрошуємо їх відкрити свої представництва у нас в регіоні. Ми запитуємо, які умови нам необхідно виконати, щоб їх залучити, ми хочемо знайти реальні перепони, які ми в силах усунути. Ми хочемо, щоб про Україну та Харківську область постійно говорили там, де приймається рішення про інвестиції. Це дасть результат», - підкреслив голова області.

Харківщина посідає провідні позиції за кількістю інноваційних підприємств та їх продукції

На Харківщині залученню інвестицій та впровадженню інноваційних технологій у провідні галузі економіки приділяється максимальна увага, завдяки чому регіон посідає провідні позиції в державі за кількістю інноваційних підприємств та продукції, яку вони виробляють. Про це повідомив голова ХОДА Михайло Добкін у ході ексклюзивного інтерв’ю для УНН.

Харківська область збільшила виробництво промислової продукції

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, згідно зі статистичними даними в січні поточного року виробництво промислової продукції в Харківській області зросло на 4,1% в порівнянні з січнем 2011 року. «Зокрема, в машинобудуванні випуск продукції збільшився на 4,6%. За місяць приріст виробництва різних вузлів, деталей, устаткування для автомобілів і двигунів, електророзподільної та контрольної апаратури склав 33-43%, машин та устатковання загального призначення, електродвигунів, генераторів і трансформаторів – 6%, механічного обладнання – 1,2%, верстатів – 0,5% », – зазначив Юрій Сапронов.

У Харківській області працюють інвестори з 63 країн світу

Згідно з даними Головного управління статистики в Харківській області, питома вага інвестицій в економіку Харківщини за 2011 рік склала 5,6%, що дозволило регіону залишити за собою третє місце в Україні за обсягом інвестицій. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «У підприємства області інвестували 63 країни світу. За секторами поки переважають інвестиції у фінансову діяльність, але в минулому році інвестори також вкладали у виробництво продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів, целюлозно-паперове виробництво, хімічну промисловість, сільське господарство та інші галузі. На підприємствах промисловості зосереджено 16,1% (442,1 млн.дол.) прямих інвестицій області», – заявив Юрій Сапронов.

На Харківщині відбудеться IX обласна Спартакіада з видів спорту серед команд держслужбовців, працівників управлінь, відділів та апарату облдержадміністрації

У квітні-травні 2012 року на території Харківської області відбудеться IX обласна Спартакіада. Змагання будуть проводитися у два етапи. Перший етап – районні та міські, другий етап – обласні фінальні змагання. Останні відбудуться 12 травня 2012 року у легкоатлетичному манежі та на стадіоні КЗ «КДЮСШ «ХТЗ»» ХОР (пр. Московський, 244/1, ст. метро ім. Масельського). Змагання проводитимуться з наступних видів спорту: настільний теніс, міні-футбол, волейбол, швидкі шахи та швидкі шашки.

Технопарк «Слобожанщина» та технополіс «П'ятихатки» мають стати харківською «Силіконовою долиною»

Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов. На його думку, стати одним з провідних інноваційних центрів Харківщина може за умови концентрації на території технопарку «Слобожанщина» та технополісу «П'ятихатки» вчених регіону. «"Силіконова долина" в США почалася з розробок вчених Стенфордського університету. У харківських ВУЗах сконцентрована не менша кількість «умів», які на базі технопарку «Слобожанщина» вже ініціювали кілька проектів: виробництво обладнання для нанесення багатошарових зміцнюючих нанопокриттів з метою поліпшення функціональних характеристик деталей авіаційного агрегатобудування, виготовлення світлодіодних світильників підвищеної потужності, переробка автопокришок з використанням озонових технологій та інші», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Вже в цьому місяці соціальні служби почнуть працювати в іншому форматі

«Президент України Віктор Янукович, озвучивши ініціативи щодо підвищення соціальних стандартів, поставив завдання наступного характеру. Людина не повинна ходити за соціальними працівниками і, збираючи велику кількість довідок, доводити, що держава зобов'язана виплатити йому ті чи інші види соціальної допомоги. Навпаки, соціальний працівник повинен досконально знати ділянку, на якому він працює, шляхом особистого обходу скласти реєстр усіх сімей, які потребують соціальної допомоги, і пояснити, на які соціальні виплати людина має право», - зазначив у ході зустрічі з жителями смт Чкаловське голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Зростання цін на продукти харчування в світі підігріває інтерес інвесторів до Харківської області

«Ціни на продукти харчування в світі продовжують зростати. За останній місяць індекс продовольчих цін ФАО збільшився на 1%. Україна в цій ситуації має хорошу перспективу наростити аграрне виробництво і таким чином зайняти гідне місце серед країн, які є великими виробниками продуктів харчування. Харківська область - регіон, який поряд з промисловим потенціалом володіє і потенціалом сільськогосподарським. Не залишився він непоміченим і для іноземних інвесторів - є інтерес і до товарно-молочного тваринництва, і до вирощування овочів на закритому і відкритому грунті. Зростання цін на продукти харчування в світі підігріває інтерес інвесторів до Харківської області», - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Китайська народна республіка – перспективний партнер для Харківської області

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, інтерес китайських інвесторів до України зростає. «Нещодавно я зустрічався з генеральним директором Міжнародної компанії з розвитку сільськогосподарського співробітництва при «China National Agricultural Development Group Corp.» паном Чжоу Сяньбао, який повідомив, що в Китаї є великий інтерес до України, зокрема він сам до візиту в Харків довго придивлявся до нашої країни та регіону, вивчав їхній потенціал. Дуже привабливим для китайців є наш аграрний сектор. Ті ж представники «China National Agricultural Development Group Corp.» спочатку цікавилися переважно інвестиціями в рослинництво, але після нашої зустрічі великий інтерес у них викликав і товарно-молочне виробництво», – сказав Юрій Сапронов.

Влада - це інструмент, який створює умови для бізнесу, для роботи підприємств і залучення інвестицій

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в ексклюзивному інтерв’ю УНН, завдання влади він бачить у створенні умов для розвитку всіх галузей економіки. «Влада - це той інструмент, який створює умови для бізнесу, для роботи підприємств, для залучення інвестицій. Найголовнішу свою задачу я бачу виключно в тому, щоб створити в Харківській області максимально сприятливі умови по всім цим напрямкам. Щось виходить краще, десь належить виконати ще дуже велику роботу. Але те, що ми зрушили з мертвої точки, те, що ми, подолавши перший етап нашого шляху, побачили підтвердження, що ми все робимо правильно, додає нам додаткові сили», - підкреслив голова області.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 125,8 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 360,05 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 76 одиниць техніки і 106 дорожніх робітника. Станом на ранок 16 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Відкриття Арт-фестивалю органної музики «Харківська Бахіана-2012»

17 березня в Будинку органної та камерної музики концертом з обраних органних творів І.С. Баха у виконанні московського органіста Миколи Григорова, розпочнеться традиційний арт-фестиваль «Харківська Бахіана-2012». Урочисте відкриття пройде під знаком вшанування великого генія, який створив еталон музики бароко і без творів якого неможливо уявити собі жоден органний концерт. Гостей Арт-фестивалю очікує цікава музична програма, унікальні тематичні концерти за участю відомих харківських виконавців та іменитих гастролерів з Росії та Польщі. З 17 по 30 березня можна буде почути музику Баха в звучанні органа і арфи, старинну польську музику у виконанні органіста Марека Стефанського, професора по класу органа Музичної академії м. Кракова (Польща), виступ квінтету «Харків-брас», хоровий спів.

Соціальні ініціативи Президента будуть реалізовані в Харківській області стовідсотково. Михайло Добкін

На Харківщині готові до втілення соціальних реформ, ініційованих Президентом України Віктором Януковичем. Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в ексклюзивному інтерв’ю УНН, в області цілком поділяють підхід голови держави до реформування соціальної сфери і готові до цілковитої зміни в підході до роботи соціальних служб. «Практично всі державні рішення в країні приймаються на центральному рівні, а реалізуються в регіонах. Соціальні ініціативи Президента будуть реалізовані в Харківській області стовідсотково. Цілі і завдання, які поставив перед нами глава держави, будуть виконані ще й тому, що ми їх підтримуємо і повністю поділяємо. Головне в цих ініціативах - це не збільшення соціальних виплат. Головне - це зміна філософії в роботі чиновників і соціальних служб», - заявив Михайло Добкін.  

Промислові підприємства Харківщини демонструють хороші темпи зростання навіть в умовах економічної кризи

Незважаючи на серйозну економічну кризу в світі, промислова галузь Харківщини і України в цілому змогла в 2011 році досягти хороших показників розвитку. Як підкреслив 15 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, після виведення світової економіки з кризи можливості держави щодо створення умов для розвитку цієї галузі значно зростуть.

Одна з першочергових умов для розвитку промисловості - це робота ефективного власника на кожному підприємстві

Як підкреслив 15 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, для виведення промисловості Харківщини та України в цілому на якісно новий рівень в першу чергу необхідно, щоб на кожному підприємстві працював ефективний власник. «Ми вже визнали, що держава - це неефективний власник. Якщо якесь конкретне підприємство не є стратегічним для держави, якщо воно не входить в сферу, спрямовану на національну безпеку, його потрібно віддавати в приватні руки з умовою, що буде збережений профіль, будуть виплачені борги, і підприємство буде працювати, а не пущено «під ніж», - підкреслив глава області.

Заборгованість по заробітній платі на промислових підприємствах Харківської області з 2010 року скоротилася на 70 мільйонів гривень

На Харківщині ведеться активна робота по скороченню боргів по заробітній платі перед співробітниками промислових підприємств регіону. Як повідомив 15 березня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, з 2010 року заборгованість вдалося скоротити на 70 мільйонів гривень. «Сьогодні у нас є обмежена кількість підприємств, де залишається заборгованість по заробітній платі. Практично по кожному з цих підприємств є розуміння, що ми будемо робити для того, щоб ця заборгованість погашалася і надалі не нарощувалася. За темпами скорочення заборгованості з простроченої заробітної плати Харківська область була на другому місці, і якщо коли ми приймали область в 2010 році, борги по зарплаті перевищували 160 мільйонів гривень, то на 1 січня 2012 року заборгованість була близько 90 мільйонів гривень. Тобто, 70 мільйонів гривень за неповних два роки було виплачено», - повідомив глава області.

Хліб соціальних сортів дорожчати не буде

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Харківська область, як і вся країна, має більш ніж достатній запас зерна і борошна. Ціни на хліб соціальних сортів обговорені в Меморандумі, який був підписаний у минулому році аж до наступного маркетингового року, який починається у вересні, і підвищуватися не будуть. Тому пересів 40% озимих площ жодним чином не позначиться на гаманцях споживачів. Хлібобулочні вироби соціальних сортів дорожчати не будуть», – заявив губернатор.

На Харківщині планується зібрати не менший, ніж в 2011 році, валовий урожай зернових

Аграрії Харківської області планують по валовому збору зерна підтвердити результати 2011 року, які були одними з кращих за всю історію незалежної України. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що кліматичні умови осені, зими і весни в нинішньому році не ідеальні для сільського господарства, але аграрії готові виконати весь цикл дій, які були заздалегідь заплановані на цей випадок.

Архів документів