Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Учні художніх шкіл Харкова та області будуть змагатися з історії образотворчого мистецтва

24 березня об 11.00 в приміщенні Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів (вул. Студентська, 5/6) відбудеться Обласна олімпіада з історії образотворчого мистецтва серед учнів старших класів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання м.Харкова та області за темою «Імпресіонізм як один з визначних напрямків мистецтва кінця 19 - початку 20 сторіччя». Кількість учасників олімпіади з кожним роком зростає. Якщо у 2009 році в ній взяли участь 19 учнів, то цього року – 55 (31 з Харківської області, 24 зі шкіл естетичного виховання м.Харкова). Об 11.00 виконання тестових завдань та творчу роботу розпочнуть учні з обласних шкіл, о 14.00 - харків’яни.

Чиновники Харківщини випробують себе в ролі соціальних волонтерів

Виступаючи сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до голів райдержадміністрацій, співробітників управлінь соціального захисту та соціальних служб з пропозицією вивчити проблеми соціальних працівників особисто і випробувати себе в ролі соціального волонтера. «Зрозуміти до кінця проблеми соціальних працівників можна тільки тоді, коли знаєш усі тонкощі роботи. Це не тільки заробітна плата і відсутність реальних матеріальних стимулів, проблема ще й у тому, що люди йдуть туди, де все дуже погано. Я пропоную, щоб ми з вами хоча б один день у році попрацювали соціальними волонтерами. Візьмемо відпустку за свій рахунок, виберемо район, і цілий день проведемо з його соціальними працівниками, відвідуючи тих людей, які потребують допомоги і підтримки», – заявив губернатор.

Буде створена електронна соціальна карта Харківської області

Сьогодні в ході обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення створити електронну соціальну карту Харківської області. «Кожен район та місто області на підставі паспортів ділянок, які обслуговують соціальні працівники, повинні створити свої соціальні картки та мати електронну базу цих карт і ділянок. На підставі районних баз даних буде створена єдина обласна карта, яка буде розміщена на сайті облдержадміністрації та буде постійно оновлюватися», - зазначив Михайло Добкін.

Ми зобов'язані в повному обсязі зберегти територіальні центри соціального обслуговування населення на селі. Михайло Добкін

Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, виступаючи сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. «У територіальних центрів соціального обслуговування населення, які знаходяться в м. Харкові, та центрів на селі абсолютно різна соціальне, моральне і смислове навантаження. Я категорично проти закриття терцентрів на селі. Це місце, де люди можуть зібратися у разі відсутності іншої соціальної інфраструктури щоб ​​поспілкуватися і випити чаю. Крім фінансів людині похилого віку потрібно спілкування, і я не сказав би, що воно стоїть на другому плані», – підкреслив він.

Для максимально ефективного надання соціальної допомоги необхідна координована робота державних служб, а також громадських та благодійних організацій

Як наголосив сьогодні в ході обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін, в умовах недостатнього фінансування для максимально ефективної роботи сфери соціального обслуговування необхідно об'єднати зусилля всіх державних установ соціального спрямування, а також громадських та благодійних організацій. «Ці структури не повинні працювати кожна у своєму напрямку. Ми живемо за принципом: меншим фінансуванням домогтися менших результатів, тому необхідно об'єднати роботу всіх громадських, благодійних організацій. Сюди потрібно віднести територіальні центри соціального обслуговування, центри для сім'ї, дітей та молоді, центри соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, центри для ВІЛ-інфікованих, реабілітаційні центри для інвалідів, заклади для бездомних, центри реінтеграції наркозалежних, а також громадські та благодійні установи», - повідомив глава області.

До соціального обслуговування інвалідів та людей похилого віку на Харківщині будуть залучати безробітних

Як заявив сьогодні в ході обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін, для надання соціальної допомоги інвалідам і літнім людям в Харківській області планується залучити безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. «Враховуючи труднощі з фінансуванням територіальних центрів соціального обслуговування населення, необхідно, щоб до роботи з обслуговування інвалідів та людей похилого віку були залучені особи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Таким чином за допомогою держави можна буде отримати додаткову кількість працівників соціальних служб, що особливо актуально для сільської місцевості. Звичайно, враховуючи специфіку цієї роботи, необхідно буде відібрати тих, хто може цю роботу зробити, і провести відповідне навчання», - сказав глава області.

На Харківщині буде продовжено активну роботу з легалізації робочих місць

«Президент України Віктор Янукович зазначив, що наша головна задача - подолати бідність і здійснювати справедливу соціальну політику по відношенню до людей. Для її вирішення необхідна системна робота, націлена на подолання «тіньової» зайнятості, а також на підвищення якості робочих місць», - наголосив сьогодні в ході обговорення соціальних ініціатив глави держави голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, на Харківщині легалізація робочих місць знаходиться в зоні особливої ​​уваги керівництва області, і припиняти цю роботу в регіоні будуть. «За два останні роки в Харківській області за рахунок легалізації робочих місць більше 3 тисяч працівників отримали можливість працювати на постійній основі з відповідним соціальним і пенсійним забезпеченням. Роботу в цьому напрямку треба продовжувати і далі, враховуючи при цьому, що легалізація робочих місць не тільки дозволяє соціально захистити найманого працівника, але і є одним з додаткових джерел наповнення Пенсійного фонду України», - заявив глава області.

Соціальні служби повинні забезпечувати повне охоплення увагою держави найуразливіших громадян

Роботу державних соціальних служб необхідно модернізувати так, щоб забезпечити повне, 100% охоплення увагою держави найбільш соціально вразливих громадян. Про це повідомив сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, необхідно по-новому подивитися на діяльність інших соціальних служб, в тому числі громадських, благодійних та релігійних організацій, що надають соціальні послуги.

У 2010-2011 роках у Харківській області створено понад 108 тисяч робочих місць

Створення нових робочих місць, які дозволять ефективно реалізувати можливості працездатного населення, - це один з 4 основних напрямів соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Як зазначив сьогодні в ході обговорення ініціатив глави держави голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині активна робота в цьому напрямку ведеться з 2010 року.

Найближчим часом підвищиться розмір соціальних виплат пенсіонерам, інвалідам та сім'ям з дітьми

«Одним з основних принципів, запропонованих Президентом, є адресність допомоги. Підвищення розміру соціальних виплат в основному буде здійснюватися для тих категорій населення, які потребують першочергової підтримки, – пенсіонерів, інвалідів дитинства, праці і війни, сімей з дітьми», – зазначив сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

В Харкові відбулася ІV Школа з обміну досвідом Центрів гендерної освіти ВНЗ України

16-18 березня Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, Харківським обласним гендерним ресурсним центром за підтримки Регіонального Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні проведено ІV Школу з обміну досвідом Центрів гендерної освіти ВНЗ, в якій взяли участь співробітниці та співробітники Центрів м. Харкова, Житомира, Тернополя, Сум, Донецька. Під час заходу було підбито підсумки проекту «Створення Центру ґендерної освіти – перший крок до ґендерно-чутливого ВНЗ», презентовано Всеукраїнську мережу Центрів ґендерної освіти ВНЗ та її сайт, створений на волонтерських засадах активістами Центру гендерної освіти ХНУРЕ, проект Концепції гендерно-чутливого вищого навчального закладу, окреслені стратегічні напрями подальшої спільної діяльності.

Харківщина готується до проведення Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота»

Державна служба молоді та спорту України високо оцінює внесок Харківщини в розвиток масової фізкультури і спорту. 20 березня відбулася селекторна нарада Державної служби з регіональними управліннями, в якій також взяли участь представники ХОЦФЗН «Спорт для всіх», ХОЦ «Інваспорт», спортивних товариств області. На нараді було розглянуте питання підготовки до проведення в квітні поточного року Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота». Також було відзначено значний внесок Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в розвиток спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи в Харківському регіоні.

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України будуть кардинально змінені підходи до оплати праці, податків та соціального страхування

Як заявив сьогодні в ході обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін, одним з найважливіших напрямків соціальних реформ, ініційованих главою держави, є комплексне перетворення підходів до податків, оплати праці і соціального страхування. За його словами, на Харківщині вже ведеться активна робота в цьому напрямку.

Необхідно підвищити розміри соціальних виплат вразливих категорій населення та скасувати пільги для тих, хто їх не потребує

«Необхідно відновити основоположні принципи соціальної справедливості: підвищити розміри соціальних виплат для найбільш вразливих категорій населення, максимально скасувавши пільги для тих, хто цього не потребує. Відомо, що вигоду від користування пільгами мають в першу чергу забезпечені люди, а не бідні верстви населення», – зазначив сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Не людина має йти до держави зі своїми проблемами, а сама влада повинна виявляти проблеми і допомагати в їх вирішенні. Михайло Добкін

Виступаючи сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що одним із стратегічних напрямків соціальних реформ є відновлення довіри суспільства до державної політики, спрямованої на поліпшення життя громадян.

Загальна ситуація на ринку праці Харківщини покращується

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо директор Харківського регіонального центру зайнятості Володимир Міненко, зайнятість населення поступово зростає, а рівень безробіття зменшується. «Загальна ситуація на ринку праці Харківщини виглядає непогано. Ми спостерігаємо позитивні тенденції. В минулому році рівень зайнятості зріс з 59% до 60%. Чисельність безробітних, яка обчислена за методологією Міжнародної організації праці, зменшується, рівень безробіття зменшився з 7% до 6,9%», – підкреслив він.

На сьогоднішній день більше половини вакансій обласного центру зайнятості із заробітною платою вище мінімальної

«Останнім часом роботодавці щомісяця замовляють у службі зайнятості до 3 тис. вакансій. Майже 1% цих вакансій мають заробітну плату нижче мінімальної. Це робота на півставки, на чверть ставки, але такі пропозиції всеодно є. Майже 38% вакансій із заробітною платою на рівні мінімального розміру, 55% - вакансії від мінімального розміру заробітної плати до середньої заробітної плати по області, тобто до 2400 грн. Лише 6% вакансій із заробітною платою вище середньої по області. Тобто ми бачимо, що ті вакансії, які пропонуються, не дуже зацікавлюють працівника в тому, щоб працювати на тій чи іншій посаді. Зарплату більше 3 тис. грн. ми спостерігаємо у поодиноких спеціальностях. Це програмісти, фінансисти, інженери, токарі 5 та 6 розряду, фрезерувальники, малярі та інші», - сказав сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Харківського обласного центру зайнятості населення Володимир Міненко.

Підприємства Харківщини постійно відчувають дефіцит висококваліфікованих робочих кадрів

Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо директор Харківського регіонального центру зайнятості Володимир Міненко. «Підприємства Харківщини постійно відчувають дефіцит робочих кадрів, так було у самий пік кризи і є зараз, коли держава поступово виходить із кризової ситуації. У будь-якому разі потребуються висококваліфіковані токарі, налагоджувальники верстатів з програмним керуванням, свердлувальники, шліфувальники, фрезерувальники і таке інше. Робітники цих спеціальностей зараз дуже необхідні на провідних ринкоутворюючих підприємствах, тобто тих, які дають левову частку доходу і в бюджет області, і в бюджет країни», – зазначив він.

В Харківській області визначені пріоритетні напрямки, в яких потрібно створювати максимальну кількість робочих місць

Як повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, не можна створювати робочі місця в усіх галузях одночасно. «Треба визначити декілька конкретних галузей і максимально сприяти цим галузям у створенні робочих місць та наданні їм можливості для максимально ефективної праці. Такі галузі у нас визначені стратегією розвитку Харківського регіону. Це переробка сільгосппродукції та виробництво продуктів харчування, будівництво та виробництво будівельних матеріалів, машинобудівний та металообробний напрямок. Ці напрямки і є пріоритетними, в яких треба створювати максимальну кількість робочих місць», - зауважив Володимир Міненко.

Робоче місце має бути високоефективним, високотехнологічним, продуктивним і забезпечувати гідну зарплату

Про це сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав директор Харківського обласного центру зайнятості населення Володимир Міненко. «Визначені Президентом України соціальні ініціативи про сприяння ефективній зайнятості та створенню нових робочих місць для нашої держави вже не нові, але зараз вони наповнені змістовим характером. Це не просто кількісний показник, а це якісний показник по створенню робочих місць. Згідно з ініціативами робоче місце повинно бути високоефективним, високотехнологічним, продуктивним, яке забезпечуватиме гідну заробітну плату людині і дасть можливість їй нормально утримувати себе і свою родину», - сказав він.

Події дня

Сьогодні, 21 березня, об 11:00 у Харківському академічному російському драматичному театрі імені О.С.Пушкіна (вул. Чернишевська, 11) відбудеться розширена нарада по обговоренню соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться засідання обласного Штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей; О 17:00 у галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх, вхід з боку площі Свободи) відбудеться офіційне відкриття виставки «Війна краде дитинство».

ОБСЄ працює над акумулюванням коштів для утилізації меланжу на Харківщині протягом 2012 року

На лист Кабінету Міністрів України від 16.03.2012 щодо Огляду № 50 критичних зауважень на адресу Уряду та органів виконавчої влади 14- 16 березня 2012 року (55/7) щодо вивезення відпрацьованого ракетного палива з Харківщини, повідомляємо наступне. За інформацією Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації, на складах військової частини А-2136 по зберіганню компонентів ракетного палива (КРП), яка розташована на території Шевченківського району Харківської області, на цей час зберігаються наступні речовини:

11 медалей Чемпіонату України з велоспорту маунтенбайку в активі збірної команди Харківської області

З 16 по 18 березня в м. Ялта відбувся весняний чемпіонат України з велосипедного спорту маунтенбайку серед чоловіків, жінок, юніорів, юніорок, юнаків та дівчат. Спортсмени виборювали місця в 2-х дисциплінах: індивідуальній гонці в гору на час та гонці крос-кантрі на короткому крузі. 11 медалей Чемпіонату України – 4 золоті, 4 срібних та 3 бронзових в активі збірної команди Харківської області.

Михайло Добкін вручив почесні нагороди спонсорам харківських спортивних федерацій

Сьогодні в ході звітно-виборної асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України голова ХОО НОК, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив почесні нагороди спонсорам, завдяки яким харківські спортсмени можуть повноцінно готуватися до Олімпійських ігор. Почесними грамотами ХОО НОК були відзначені Давид Чихладзе за фінансову допомогу федерації фехтування, Єгор Доровський – федерації важкої атлетики, Олександр Андрійович – федерації вільної боротьби, Олександр Кагановський – федерації дзюдо, Юрій Сапронов – федерації бадмінтону, Олександр Василенко – федерації стрільби з лука, В'ячеслав Стерін і Віктор Суботін – федерації легкої атлетики.

На Харківщині покращують побутові умови спортсменів-олімпійців

Харківським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України вперше в історії НОК була придбана квартира Майстру спорту України міжнародного класу, чемпіонці Європи, переможцю та призеру Командного чемпіонату Європи 2011 р., срібному призеру 26-ої Літньої Універсіади 2011 року, володарці олімпійського нормативу з легкої атлетики Анні Міщенко. Сьогодні в ході звітно-виборної асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав президенту Федерації легкої атлетики Харківської області Віталію Кириленку ключі від квартири для Анни Міщенко.

Всі спеціальні школи-інтернати Харківської області оснащені сучасними комп'ютерними класами

За даними Головного управління освіти і науки ХОДА всі спеціальні школи-інтернати для дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківських прав і дітей з особливими потребами оснащені сучасними комп'ютерними класами. Для цього в минулому році за ініціативою Президента України Віктора Януковича для навчальних установ Харківщини було придбано 17 комп'ютерних класів.  

Михайло Добкін передав сертифікат на 100 000 грн. регіональній федерації синхронного плавання

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін виступив спонсором регіональної федерації синхронного плавання. Сьогодні в ході звітно-виборної асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України він вручив президенту федерації синхронного плавання Харківської області Світлані Саїдовій сертифікат на суму 100 000 грн. для придбання обладнання та спеціальної форми для команди синхронного плавання. «У наших дівчат, які складають кістяк збірної України, є всі шанси потрапити на олімпійські ігри. Сподіваюся, що вони, в тому числі, і за допомогою обласного відділення Національного олімпійського комітету України, зроблять все, щоб ми вже біля екранів телевізорів, а хто поїде в Лондон – особисто, уболівали і підтримували їх, і вони зайняли гідні місця. Вони прекрасно виступають, мені дуже хотілося б бачити їх на Олімпійських іграх», – зазначив він.

Переоцінити внесок наших спортсменів у становлення незалежної України дуже складно. Михайло Добкін

Підбиваючи підсумки Асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України голова ХОО НОК, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відзначив, що внесок наших спортсменів у становлення незалежної України неоціненний. «Спорт настільки важливий для утвердження державності, що переоцінити внесок наших спортсменів у становлення незалежної України дуже складно. Я не знаю, з чим його можна порівняти за напруженням пристрастей і припливом гордості за свою країну, яку відчуває людина, коли звучить гімн нашої країни і піднімається український прапор на честь перемоги наших спортсменів на Чемпіонатах світу, Європи та на Олімпійських іграх. Це почуття патріотизму, яке здатне дати приклад молодому поколінню, підтримати наших ветеранів і нагадати працездатному населенню, що не однією роботою ми живемо. Я не думаю, що є ще щось, що могло б дати більш сильні емоції. За цими секундами, коли піднімають гімн і грає прапор, стоїть дуже важка багаторічна робота тренерів і спортсменів: піт, кров і відмова від багатьох спокус», – підкреслив він. 

При виконанні соціальних ініціатив Президента України особлива увага приділяється захисту прав дітей, дітей пільгового контингенту та дітей з інвалідністю

Як повідомила сьогодні під час прес-туру харківських журналістів у комунальний заклад «Харківський спеціальний освітньо-виховний комплекс» Харківської обласної ради начальник відділу дошкільної, позашкільної та корекційної освіти ГУ освіти і науки ХОДА Ірина Счастна, при виконанні соціальних ініціатив Президента України особлива увага приділяється захисту прав дітей, дітей пільгового контингенту та дітей з інвалідністю.

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна перший серед університетів України

Нещодавно були оприлюднені результати міжнародного рейтингу наукової ефективності «University Ranking by Academic Performance» за 2011 рік. Як повідомляє сайт Головного управління освіти і науки ХОДА, за підсумками рейтингу Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна зберіг перше місце серед університетів України. У рейтингу вищих навчальних закладів країн пострадянського простору університет посідає 7 місце. У Європі університет зайняв 522 позицію, а у галузі Science увійшов до 1000 кращих університетів світу, посівши 849 місце.

Архів документів