Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За перші три місяці поточного року зростання виробництва промислової продукції на Харківщині склав 4,8%

У січні-березні 2012 року виробництво промислової продукції на Харківщині зросло на 4,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, тоді як в цілому по Україні зростання склало 0,9%. Про це, посилаючись на статистичні дані, повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «З даної категорії продукції за перші три місяці поточного року ми експортували машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання (31,8%), продукти рослинного походження (12,3%), готові продукти харчування (8,3%)», – сказав Юрій Сапронов.

Мілен Демонжо залишила Харків

Сьогодні почесний президент кінофестивалю «Харьковская сирень», відома французька актриса Мілен Демонжо залишила Харків. Співголова оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич провела почесну гостю до літака і запросила повертатися на Харківщину наступної весни.

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктора Ачкасова на тему: «Актуальні питання щодо пенсійного забезпечення».

Площа Свободи зібрала найкреативніших, найталановитіших і найбільш здібних людей. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистостей на площі Свободи з нагоди свята «Випускник року» привітав випускників шкіл Харкова і області з вступом у доросле самостійне життя. «Площа Свободи зібрала найкреативніших, найталановитіших і найбільш здібних людей. Дорогі випускники! Я хочу побажати вам на вашій вже дорослій самостійній дорозі мирного неба, вірних супутників по життю і благословення від Господа Бога. Все інше ви вмієте, знаєте самі і досягнете самостійно. Зі святом! З випуском вас!», - з такими словами глава області звернувся до вчорашніх школярів. Також Михайло Добкін разом з Віце-прем'єр-міністром України - Міністром охорони здоров'я Раїсою Богатирьовою вручив кращим випускникам шкіл області сертифікати та цінні подарунки.

Раїса Богатирьова привітала випускників Харківщини з закінченням навчання

Під час свята «Випускник року» Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова від імені Президента України Віктора Януковича привітала випускників Харківської області зі святом. «Хочу від імені Президента подякувати вашим батькам за те, що вони стільки сил, праці, здоров'я вклали в вас, у ваше сьогодення і ваше майбутнє. Президент країни вітає вас, випускників, бажає вам мирного неба над головою і щасливого майбутнього. Сьогодні знаменна подія. Ви стали сміливими, вправними, знаючими, люблячими і пам'ятаючими. Нехай завжди це буде у вашому житті. Зі святом вас», - сказала Раїса Богатирьова випускникам.

Харків завжди був і залишається культурною та інтелектуальною столицею України, тут має розвиватися високе кіно. Володимир Фокін

В ході урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі фестивалю Володимир Фокін привітав харків'ян з тим, що «Харьковская сирень» з кожним роком все більше підвищує рівень, а також побажав Харкову стати тим містом, де відродиться велике українське кіно. «Я був присутній на попередніх фестивалях «Харьковская сирень» і порівняно з ними можу відзначити очевидне зростання цього фестивалю. І я завжди кажу, що мені дуже хочеться, щоб в Харкові зародився справжній великий кінематограф, і щоб українське кіно почало відроджуватися. На нашій землі є для цього всі умови, тому що Харків завжди був і залишається культурною та інтелектуальною столицею України, тут зобов'язане розвиватися високе кіно», підкреслив Володимир Фокін.

Кожен новий фестиваль - це можливість познайомитися з новими людьми. Михайло Добкін

Як зазначив після урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, кожен новий фестиваль - це можливість познайомитися з новими людьми.

Михайло Добкін вручив колективу ВДІКу подяку за допомогу в організації фестивалю

Під час урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін вручив колективу Всеросійського державного університету кінематографії імені С. А. Герасимова подяку за допомогу в організації фестивалю.

Нехай фестиваль «Харьковская сирень» з кожним роком зростає і розвивається. Ян Гранат

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат під час урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» побажав фестивалю зростати і з кожним роком набувати все більшого значення на міжнародній арені. «Я дуже пишаюся, що маю можливість перебувати сьогодні тут, в цьому харківському Голлівуді, і приймати нагороди для польських режисерів. Хочу побажати, щоб фестиваль «Харьковская сирень» з кожним роком зростав і розвивався, збільшував своє значення, щоб фільмів-учасників ставало все більше, у тому числі і з Польщі. Хочу сказати, що такі фестивалі дуже потрібні, бо вони дають можливість спілкування людей мистецтва, діалогу між ними», - зазначив Ян Гранат.

Мілен Демонжо вручила власний приз режисерові з Росії

Під час урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» Почесний президент фестивалю Мілен Демонжо вручила власний приз режисерові фільму «Енмеш» Айнур Аскарову з Росії.

Михайло Добкін привітав харків'ян зі святом кіно

В ході урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» голова ХОДА, голова оргкомітету фестивалю Михайло Добкін привітав харків'ян зі святом кіно, яким став для Харкова кінофестиваль, а також подякував усім, завдяки кому фестиваль стає з кожним роком все краще і краще. Зокрема, глава області звернувся зі словами подяки до конкурсантів, чиї фільми цього року боролися за перемогу у фестивалі.

Нагороджено переможців ІV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень»

В приміщенні Палацу студентів Харківської національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого урочисто закрився IV Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень». На урочистій церемонії закриття були присутні голова ХОДА, голова оргкомітету фестивалю Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови області Євген Савін, відома французька актриса, почесний президент і член журі кінофестивалю Мілен Демонжо, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі Володимир Фокін, актор, режисер і сценарист, Народний артист РРФСР Родіон Нахапетов, відомий американський кіно і телепродюсер, президент Фонду Дружби Наташа Шляпнікофф, фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії "Оскар" Юджин Мамут, відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів , власниця студії «Animagic» (США) Ірина Борисова.

Раїса Богатирьова побажала кінофестивалю «Харьковская сирень» творчого довголіття

В ході церемонії урочистого закриття IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Віце-прем'єр-міністр України – Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова зазначила, що завдяки фестивалю Харків став центром мистецтва. «Думаю, що Харків і вся Харківщина вже кілька століть є центром мистецтва не тільки Лівобережної України, а й усієї країни, а сьогодні, без перебільшення, всієї Європи. Я думаю, що завдяки нашому міжнародному фестивалю «Харьковская сирень» ми дуже швидко розширюємо свій географічне вплив. Ми сьогодні напряму співпрацюємо з Францією, маємо плідні відносини з Росією, йдемо впевненою ходою на американський континент. Все це – завдяки тим, хто організував цей фестиваль, бере участь в ньому, спонсорує його, а також глядачам, які дивляться його, їх відданості і надіям», – підкреслила вона.

Зобов’язання щодо імунізації населення будуть виконані. Раїса Богатирьова

«Програма імунізації населення затверджена в Україні декілька років тому. Вона переглядається, щорічно вносяться корективи. Вона співпадає з підходами, які Всесвітня організація охорони здоров’я пропонує для європейських країн. Ми маємо певні прорахунки, оскільки в попередні роки не виділялися в достатньому обсязі кошти на придбання вакцин, через те у нас слабкий загальний імунітет населення по деяких інфекційних хворобах. Останні 2,5 роки ми почали надолужувати темпи імунізації. Цього року, як і у попередньому, ми виконаємо ті зобов’язання, які маємо згідно з Програмою», - зазначила сьогодні в Харкові Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Відбувся творчий вечір відомого актора, режисера і сценариста Родіона Нахапетова

Сьогодні в Харкові в рамках IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбувся творчий вечір Народного артиста РРФСР, відомого актора, режисера і сценариста Родіона Нахапетова. Також на творчому вечорі були присутні відомий американський кіно і телепродюсер, президент Фонду Дружби Наташа Шляпнікофф, фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії "Оскар" Юджин Мамут, відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США) Ірина Борисова.

В рамках фестивалю «Харьковская сирень» Володимир Фокін представив фільм «Нізвідки з любов'ю або Веселий похорон»

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі ім. Довженка відбулася творча зустріч з Народним артистом Росії, Заслуженим діячем мистецтв РФ, головою журі кінофестивалю Володимиром Фокіним і показ його фільму «Нізвідки з любов'ю або Веселий похорон». Фільм «Веселий похорон» є останньою акторською роботою Олександра Абдулова. Його герой – геніальний художник Алік – емігрант з СРСР, який проживає у власній студії в Нью-Йорку. Він смертельно хворий, і навколо нього згуртувалися близькі йому люди: давні друзі, улюблені жінки, їхні діти, і гості абсолютно випадкові: адже завдяки своїм мудрості і шарму він здатний знайти спільну мову з будь-якою людиною, котра зустрінеться на його життєвому шляху. Останнє побажання головного героя – щоб на його похороні не ридали, а як слід повеселилися на його честь.

Харківщині є чим пишатися. Раїса Богатирьова

Сьогодні під час відвідування Харкова Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова зазначила, що нашому регіону є чим пишатися. Вона подякувала губернатору Харківської області Михайлу Добкіну та всій обласній владі за працю та чималі здобутки. «Сьогодні ми говорили про різні здобутки. Зокрема, це Регіональний перинатальний центр та Харківській художній музей. Харківщина має чим пишатися, хоча попереду ще багато роботи», - підкреслила Раїса Богатирьова.

В Україні є всі можливості для надання медичної допомоги будь-якому контингенту людей

«Не дуже правильно постійно говорити про те, що ми мусимо тій чи іншій категорії людей рекомендувати їхати на лікування за кордон. В Україні є всі можливості для надання медичної допомоги будь-якому контингенту людей. Професійний рівень медиків, оснащення, особливо на спеціалізовану рівні, і можливості держави дозволяють провести діагностику, превентивне лікування, надати допомогу в екстремальних умовах, залучити при потребі спеціалістів з інших міст чи держав. Крім того, невичерпний ресурс є в телемедицині, яка дозволяє консультуватися в режимі онлайн з фахівцями з-за кордону», - зазначила сьогодні в Харкові Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Держава і надалі буде надавати фінансову підтримку перинатальним центрам

Про це сьогодні в Харкові повідомила Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. «Думаю, самотужки буде важко постійно підтримувати високий рівень роботи такого центру. Тому держава і цього року, і думаю, наступні роки, буде брати на себе частину зобов’язань щодо фінансування. Без сумніву, не в повному обсязі, але найбільш вартісне, що є в лікування, зокрема, витратні матеріали, держава буде допомагати закуповувати. Все буде залежати від того, які ми будемо мати економічні здобутки, але, я думаю, що перинатальні центри будуть мати постійну підтримку держави», - зазначила Раїса Богатирьова.

Раїса Богатирьова високо оцінила Харківський регіональний перинатальний центр

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова сьогодні відвідала Харківській регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні та високо оцінила рівень забезпечення обладнанням та підготовки медичних спеціалістів. «Центр забезпечений абсолютно сучасним обладнанням. Фахівці досконально володіють методиками діагностики, лікування та надання допомоги в екстремальних ситуаціях. Центр має непогані показники. Думаю, що той пріоритет, який виділений у Національному проекті «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» під патронатом Президента України, в рамках якого створюються перинатальні центри, сьогодні наявно показав, що Україна на правильному шляху, і такі перинатальні центри потрібно надалі розбудовувати», - підкреслила Раїса Богатирьова.

Раїса Богатирьова відвідала Харківський художній музей

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова відвідала Харківський художній музей. Віце-прем'єр-міністр України ознайомилася з експозицією музею.

Раїса Богатирьова прибула до Харкова

До Харкова з робочим візитом прибула віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. У Харківському аеропорту її зустріли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін. У програмі візиту зустріч з колективом обласної клінічної лікарні - Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Також Раїса Богатирьова візьме участь в урочистій церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» і в урочистостях «Випускник року».

Фестиваль «Харьковская сирень» дуже суттєва частина культури спілкування, яке вкрай необхідно діячам кіно і глядачам

Заслужений артист РРФСР Борис Токарєв відзначив, що рівень фестивалю «Харьковская сирень» істотно зріс з попереднього року, коли він і заслужена артистка Російської Федерації Людмила Гладунко були просто гостями і провели для бажаючих майстер-клас. «Зараз ми члени журі. Я подивився картини, і вони у мене викликали величезне задоволення як кількістю, так і числом представлених країн. Це не тільки Росія, Україна і, зокрема, Харків, – це Німеччина, Польща, Франція – безліч різних країн. Дуже високий загальний рівень і дуже важко було вибирати», – зазначив Борис Токарев.

Відбувся показ кінофільму «Легенди радянського кінодубляжу виходять з тіні»

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбувся показ кінофільму «Легенди радянського кінодубляжу виходять з тіні» (режисер Борис Швець, м.Дніпропетровськ). Це перша фестивальна прем'єра цієї картини. Фільм присвячений таким легендам дубляжу, як: Володимир Кенігсон, Артем Карапетян, Олексій Золотницький, Антоніна Кончакова, Ольга Гаспарова, Лариса Даниліна, Рудольф Панков, Олександр Дем'яненко, Ігор Дмитрієв та іншим.

Відбулася творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко, а також прем'єрний показ їх кінофільму «Для начинающих любить» Як зазначив продюсер фільму Борис Токарев, Людмила Гладунко написала цей сценарій в 1993 році, коли в Москві відбувалися відомі всім події. «Фактично, це відбувалося на наших очах, і було колосальним потрясінням для всіх нас. Наступного дня ми прокинулися в іншій країні. Це був той момент, коли не знаєш, що буде завтра, коли все підпорядковано якомусь випадку, на який ти ніяк не можеш вплинути», - підкреслив він.

Михайло Добкін привітав архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія з призначенням на посаду керуючого Харківською єпархією

Сьогодні в Благовіщенському соборі Харкова відбулися урочисті заходи з нагоди призначення архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія керівником Харківської єпархії. Привітати нового керівника єпархії прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови області Валентин Дулуб, народні депутати України Валерій Писаренко та Дмитро Шенцев, депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін, а також керівники правоохоронних органів та вищих навчальних закладів Харківщини.

Юрій Сапронов вручив атестати зрілості випускникам Хорошевської школи

12 травня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав випускний у загальноосвітній школі с. Хорошеве Харківського району та вручив двадцяти її випускникам атестати зрілості. «Я добре пам'ятаю свій випускний - я, так само як і ви, виріс у невеликому селищі. Після закінчення школи всі ви будете вчитися, працювати, але шкільні роки завжди будете згадувати як найсвітліші та найщасливіші. Сьогодні ви вступаєте у доросле життя», - звернувся до випускників віце-губернатор і побажав їм удачі, наполегливості і терпіння.

Події дня

У неділю, 13 травня, о 10:00 в синьому залі кінотеатру ім. Довженка (Харків, вул.23 Серпня, 61, ст.м. «23 Серпня») відбудеться творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко. Прем'єрний показ кінофільму «Для начинающих любить»; О 12:00 в Синьому залі кінотеатру ім. Довженка (Харків, вул.23 Серпня, 61, ст.м. «23 Серпня») відбудеться показ кінофільму "Легенди радянського кінодубляжу виходять з тіні" (режисер Борис Швець, м.Дніпропетровськ); О 14:00 у синьому залі кінотеатру ім. Довженка (Харків, вул.23 Серпня, 61, ст.м. «23 Серпня») відбудеться творча зустріч з Народним артистом Росії, Заслуженим діячем мистецтв РФ, членом Правління Спілки кінематографістів РФ, членом Національної академії кінематографічних мистецтв і наук Росії Володимиром Фокіним. Показ фільму «Ниоткуда с любовью или Веселые похороны»; о 15:00 біля входу в головний корпус Обласної клінічної лікарні з боку пр. Правди відбуватиметься збір представників ЗМІ, акредитованих на зустріч з віце-прем'єр-міністром України - Міністром охорони здоров'я Раїсою Богатирьовою; О 15:00 у Харківській обласній філармонії (вул.Римарська, 21) відбудеться творча зустріч з радянським, російським, американським актором, режисером і сценаристом, народним артистом РРФСР Родіоном Нахапетовим; О 17:00 у Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" (вул.Пушкінська, 88) відбудеться урочисте закриття IV Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень». Пряма трансляція - на ХОД ТРК; о 19:00 на площі Свободи відбудеться урочистий концерт "Випускник року". Пряма трансляція - на ХОД ТРК.

Фестиваль «Харьковская сирень» здивував гостей із США високим рівнем організації та теплою атмосферою

Як зізналася сьогодні журналістам після свого майстер-класу відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США), харків'янка Ірина Борисова, її приємно здивував високий рівень організації фестивалю «Харьковская сирень». «Фестиваль приголомшливий, вище всіх похвал. Чесно кажучи, ми навіть не очікували, що це буде так сильно, серйозно і будуть задіяні такі сили. Тут дуже тепла і дружня атмосфера, як-то кажуть, без чинів. Всі спілкуються дуже щиро», - зазначила вона.

Відомий графік Ірина Борисова провела майстер-клас у Харкові

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США), харків'янка Ірина Борисова провела майстер-клас у Харкові. Також на заході були присутні видатний фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янин Юджин Мамут, актор, режисер і сценарист, народний артист РРФСР Родіон Нахапетов і відомий американський кіно-і телепродюсер Наташа Шляпнікофф.

Архів документів