Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

ВАТ «Турбоатом» масовим порядком приймає на роботу молодих спеціалістів

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін, середня чисельність персоналу на підприємстві зросла до 5,2 тис. осіб. При цьому середній вік персоналу знизився з 52 до 44 років.

Для збільшення дохідної частини місцевих бюджетів необхідно активізувати роботу у вирішенні земельних питань

«Необхідно провести серйозну роботу по залученню додаткових ресурсів до дохідної частини місцевих бюджетів від оренди та продажу землі», - наголосив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, в першу чергу мова йде про роботу з тими підприємствами, які отримали в оренду землю, але ухиляються від плати за користування нею.

По господарствах області робота з підживлення озимини проведена на 45%

«В цілому по господарствах області робота з підживлення озимини, яка вкрай важлива для майбутнього урожаю, проведена на площі 133,1 тис. гектарів, що складає 45% від усієї площі. Красноградський район проведення цієї роботи вже завершив. Близькі до цього Харківський, Чугуївський і Нововодолазький райони. Але в ряді районів втрачають час для її проведення. Хочу звернути на це увагу голів райдержадміністрацій Коломацького, Богодухівського, Дворічанського, Печенізького, Дергачівського, Куп’янського районів, у яких підживлення озимини поки що проведено менше, ніж на 20% прогнозованої площ», - сказав сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА з питань АПК Віталій Алексейчук.

Забезпеченість насіннєвим матеріалом складає 119% від потреби

Як повідомив в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник глави області Віталій Алексейчук, на території Харківщини кондиційного насіння ярих зернових і зернобобових культур при потребі 50 тис. тонн є в наявності 59,3 тис. тонн або 119% до потреби.

На Харківщині буде проаналізовано обгрунтованість вартості енергоносіїв для установ бюджетної сфери в різних районах

Сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін акцентував увагу на значній різниці в сумах, які в різних районах витрачаються на оплату енергоносіїв. За його словами, найближчим часом необхідно в цій сфері навести порядок. «Що стосується вартості енергоносіїв для бюджетної сфери, то у нас така величезна різниця по районах, що хочеться допомогти підприємствам і комунальної, і приватної форми власності привести у відповідність вартість однієї гігакалорії еннергії, яку вони продають бюджетним установам. У нас є райони, де 8 бюджетних установ за опалювальний сезон платять у 3-4 рази більше коштів з бюджету, ніж район, де таких установ 20-30. Такого не має бути, тому ми будемо наводити в цьому плані порядок. Це буде суттєва економія коштів районних бюджетів», - підкреслив глава області.

У Харківській області буде збільшено площу посіву кукурудзи на 44% порівняно з 2011 роком

Не зважаючи на часткову загибель озимих, на Харківщині передбачається зберегти зернову групу на рівні минулого року – 977 тис. гектарів або 51% від усієї площі ріллі. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, по озимих культурах регіон вже втратив мінімум 144 тис. гектарів порівняно з минулим роком. Єдина можливість забезпечити у цих умовах виробництво 3,2 млн. тонн зерна, як це передбачено планом економічного і соціального розвитку області на 2012 рік, це суттєво збільшити площу посіву кукурудзи – найбільш урожайної зернової культури нашої зони, яка до того ж користується постійним попитом на світовому ринку зерна.

Коефіцієнт готовності тракторного парку у районах Харківщини складає 98%

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, коефіцієнт готовності тракторного парку складає 98% проти 96% на цю дату у минулому році.

На Харківщині буде активізовано роботу з підприємствами, які ухиляються від виплати податку на прибуток у повному обсязі

Для збільшення дохідної частини місцевих бюджетів необхідно активізувати роботу з тими підприємствами, які не виплачують податок на прибуток у повному обсязі, - наголосив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, при дефіцитному бюджеті, який у поточному році має Харківщина та Україна в цілому, тільки жорстка економія бюджетних коштів і максимальне використання всіх додаткових джерел прибутку дасть можливість керівникам на місцях виконувати всі фінансові зобов'язання на ввірених їм територіях і приділяти достатню увагу їх перспективному розвитку.

Доходи зведеного бюджету Харківської області у 2011 році збільшилися на 1,4 млрд.грн.

До зведеного бюджету Харківської області з урахуванням дотацій та субвенцій, одержаних з державного бюджету, надійшло доходів 9 млрд. 830,4 млн.грн., що на 1,4 млрд.грн. більше, ніж у 2010 році. Про це в ході засідання колегії ХОДА повідомив начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Овсянніков. До загального фонду бюджету області (без урахування трансфертів) у 2011 році надійшло 4 млрд. 370,4 млн.грн. У порівнянні з 2010 роком надходження власних та закріплених доходів збільшились на 718,9 млн.грн. або на 19,7 %. Надходження доходів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, склало 3 млрд. 557,2 млн.грн., що на 644 млн.грн. більше, ніж у 2010 році.

У поточному році ярі культури належить посіяти на площі щонайменше 1 млн. 360 тис. гектарів, що на 13% більше, ніж у 2011 році

Як повідомив сьогодні у ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, через посушливу осінь 2011 року, сходи озимих культур були отримані лише на 75% від усієї засіяної площі. На протязі всієї зими і до цього часу включно в області здійснювався моніторинг стану сходів озимих шляхом відрощування монолітів.

В цьому році аграріям області необхідно виробити сільгосппродукції  більше середньорічного рівня виробництва за 2009-2011 роки

Як повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2012 рік, аграріям області належить виробити у поточному році: зерна – 3,2 млн. тонн, цукрових буряків – 1,1 млн. тонн, соняшнику – 667 тис. тонн, сої – 63 тис. тонн, картоплі – 947 тис. тонн, овочів відкритого і закритого ґрунту – 604 тис. тонн.

Роботу з енергозбереження, розвитку та реконструкції систем теплопостачання в Харківській області необхідно вести більш інтенсивно

В ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення на необхідність більш інтенсивно вести роботу, спрямовану на поступову відмову від послуг відомчих котелень. У своєму виступі перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб підкреслив, що однією з умов виділення коштів на здійснення заходів з енергозбереження, розвитку та реконструкції систем теплопостачання є наявність розробленої та затвердженої проектно-кошторисної документації. Без цих документів неможливо розглядати проекти на будь-якому рівні.

За сприятливих погодних умов опалювальний сезон для житлового фонду буде завершено до 15 квітня

За сприятливих погодних умов опалювальний сезон для житлового фонду буде завершено до 15 квітня. Про це повідомив в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Якщо встановиться тепла погода і погодні умови дозволять, централізоване опалення житлових будинків в Харківській області буде відключено раніше 15 квітня. До об'єктів соціальної сфери це не відноситься», – зазначив губернатор.

У Харківській області створено Раду регіону

«Ми тепер працюємо в новому форматі. Я підписав розпорядження про створення нового консультативного органу - Рада регіону. Він замінить адміністративно-господарський актив області. Засідання колегії облдержадміністрації і Ради регіону будуть проходити окремо. Ми проаналізували нашу роботу і дійшли висновку, що нам в плановому порядку достатньо проводити по 4 засідання колегії та Ради регіону на рік, щоб ми змогли розглянути всі питання в робочому порядку. У разі необхідності термінового розгляду будь-яких питань, будуть збиратися позачергові засідання», - повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА губернатор Харківської області Михайло Добкін.

На Харківщині ведеться робота, спрямована на поступову відмову від послуг відомчих котелень

У Харківській області налічується 23 котельні приватної та відомчої форм власності, які забезпечують послугами централізованого теплопостачання 149 житлових будинків і 25 об'єктів соціальної сфери, в т.ч. 9 дитячих садків, 11 навчальних закладів та 5 закладів охорони здоров'я. Про це повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, зазначені котельні розташовані у восьми районах області та трьох містах обласного значення. На сьогодні найбільш проблемним є питання теплозабезпечення житлового фонду та об'єктів соціальної сфери в Балаклійському, Ізюмському, Кегичівському, Чугуївському районах, містах Люботин та Чугуїв. Перший заступник губернатора зазначив, що в зазначених районах ведеться робота, спрямована на поступову відмову від послуг відомчих котелень.

Нові робочі місця потрібно створювати за конкретними напрямками

Як повідомив у ході телепроекту ХОДТРК «Соціальні ініціативи Президента» директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, соціальними ініціативами Президента України визначено, що нові робочі місця потрібно створювати за конкретними напрямками. «В ініціативах Президента України визначені конкретні напрямки роботи зі створення робочих місць. Зокрема, відповідно до стратегії розвитку Харківського регіону визначені пріоритетні галузі, в яких потрібно створити максимальну кількість нових робочих місць. Це такі галузі, як переробка сільгосппродукції та виробництво продуктів харчування, будівництво та виробництво будівельних матеріалів, машинобудівний та металообробний напрямок», - зазначив Володимир Міненко.

На Харківщині вживаються заходи, спрямовані на захист від африканської чуми свиней (виправлено)

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук взяв участь у засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській облдержадміністрації. В 2012 році епізоотична ситуація в Російській Федерації щодо африканської чуми свиней залишається неблагополучною. Це зобов’язує області, що межують з РФ, вживати дієві заходи, спрямовані на захист території України. В Харківській області вживається ряд заходів щодо недопущення заносу і розповсюдження збудника африканської чуми свиней на територію регіону, зокрема, всім господарствам, де утримують свиней, рекомендовано застосовувати огорожі та дизбар’єри, на автомобільних та залізничних пунктах введено контроль ввезення продуктів харчування, введено контроль над поголів’ям диких кабанів, державною службою ветеринарної медицини області проводяться інспекторські перевірки.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 28 березня, було відремонтовано 2018,9 кв. м. асфальтового покриття та використано 243 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 35 бригади та 247 дорожніх робітників.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 29 березня о 10.00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 22 грудня 2011 року «Аналіз перспектив подальшого опалення об’єктів соціальної сфери і житлових будинків від відомчих котелень підприємств». 2. Про рейтинг міст і районів Харківської області по рівню соціально-економічного розвитку за 2011 рік. 3. Про підсумки виконання бюджету області за 2011 рік та завдання на 2012 рік. 4. Про хід підготовки сільськогосподарських підприємств області до проведення комплексу весняно – польових робіт у поточному році. 5. Про підсумки роботи провідних галузей промисловості області за 2011 рік та основні завдання на 2012 рік. 6. Про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2011 році. 7. Про затвердження списку осіб, що рекомендовані для участі у конкурсному відборі до Національної академії державного управління при Президентові України. 8. Про підсумки роботи з кадрами, забезпечення дотримання законодавства про державну службу в місцевих органах виконавчої влади у 2011 році. 9. Про стан роботи з контрольними документами в Харківській обласній державній адміністрації у 2011 році.   о 10.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул.Лермонтовська, 27) почнеться Обласний турнір школярів «Вітчизняна війна 1812 року в історії полків Слобідської України»; об 11.00 в Палаці Праці (3 під'їзд, 5 поверх) відбудеться Урочисте нагородження переможців Харківського регіонального туру Всеукраїнської акції "Конкурс дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей". об 11:00 в Харківському регіональному інституті державного управління  Національної академії державного управління при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) розпочнеться XII Міжнародний науковий конгрес "Державне управління та місцеве самоврядування". о12:00 в Харківс

Валентин Дулуб взяв під особистий контроль модернізацію системи теплопостачання у Красноградському районі

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб відвідав з робочим візитом Красноградський район, де оглянув котельню, каналізаційну насосну станцію Красноградського комунального підприємства «Водоканал» та зустрівся з трудовим колективом Красноградського підприємства теплових мереж. В ході зустрічі Валентин Дулуб розповів про підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області у 2011 році, заходи, що проводяться в рамках підготовки до чемпіонату з футболу Евро-2012 та роботу теплових підприємств області в опалювальному періоді 2011/2012 років.

Необ'єктивне висвітлення іміджу України - спроба очорнити реальні досягнення країни на шляху позбавлення від будь-яких компонентів створення ядерної зброї

Сьогодні в ході розширеного засідання Правління Громадської ради при ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін акцентував увагу на висвітленні українськими ЗМІ візиту Президента України до столиці Республіки Корея міста Сеул, де глава держави зустрічався з Прем'єр-міністром Республіки Корея. Під час бесіди сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, одним з яких було забезпечення міжнародної ядерної безпеки.

Громадська Рада готова до конструктивної роботи спільно з Харківською облдержадміністрацією

Про це сьогодні в ході розширеного засідання правління Громадської ради при Харківській облдержадміністрації сказав в.о. голови Громадської ради при ОДА Олександр Родіонов. «На нашу думку, сьогодні ми готові до конструктивної роботи спільно з облдержадміністрацією. Ми дуже раді тому, що наші пропозиції знаходять підтримку. Зокрема, підтримано пропозиції щодо розробки програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Харківській області. Сьогодні ми вже можемо говорити про те, що 24 березня був підписаний указ Президента України щодо Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та планів першочергових заходів цієї стратегії. І в цій стратегії є як раз ті наші пропозиції, про які ми говоримо», - зазначив він.

Євген Савін вручив нагороди переможцям конкурсу знавців російської словесності

Сьогодні в актовій залі Харківської академії безперервної освіти відбулося урочисте підбиття підсумків та нагородження лауреатів III Харківського конкурсу знавців російської словесності під патронатом губернатора Харківської області. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, директор видавництва «Московський письменник» Олександр Стручков, представники Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, педагоги м. Харкова та Харківської області. Євген Савін привітав переможців конкурсу від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і побажав знавцям не тільки української, але і російської мови успіхів у майбутньому професійній і особистій діяльності.  

Чиновники зобов'язані 2 рази в місяць проводити зустрічі з жителями районів Харківської області. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході розширеного засідання правління Громадської ради при ХОДА сказав глава Харківської області Михайло Добкін. «151 рік тому у нас було кріпосне право. Ментальність, внутрішній світ людини формувався багатовіковими традиціями. Для сучасної історії 151 рік - занадто невеликий період для того, щоб ми могли на одному щаблі стояти з тими державами, які мають 200-літній розвиток демократії. Але, тим не менш, ми прагнемо до них, тому повинні йти семимильними кроками. Тут відповідальність інтелігенції дуже велика.

Контроль громадянського суспільства над владою повинен бути затребуваний як владою, так і самою громадою

«Сьогодні Президент України Віктор Янукович дав чіткий посил на затребуваність в нашій державі ще одного виду контролю над владою і рішеннями - контроль громадянського суспільства. Побудувати його в наказовому порядку неможливо. Це має бути спільний продукт, який повинен бути затребуваний як владою, так і самим суспільством», - зазначив у ході розширеного засідання правління Громадської ради при ХОДА голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

В основі сильного громадянського суспільства лежить невідворотність покарання за порушення українського законодавства

«Говорячи про сильне громадянське суспільство і сильну державу, ми говоримо, що це можливо тільки лише через правову освіту, виконання законів. Але в основі багато чого лежить невідворотність покарання. Порушив закон - ти повинен понести або адміністративну, або кримінальну відповідальність, або ж громадський осуд. У нас сьогодні перестали боятися осуду сусідів, а я застав ті часи, коли люди дуже боялися, що про їх провину дізнаються сусіди. Адже це ж важливо - зберігати свою репутацію через боязнь громадського судження хоча б там, де ти живеш. Це теж серйозний стримуючий фактор. Якщо наше громадянське суспільство буде мовчати і не реагувати, тоді ми так і не станемо сильним громадянським суспільством в очах іноземних держав», - сказав під час розширеного засідання правління Громадської ради при Харківській облдержадміністрації голова Харківщини Михайло Добкін.

Завдання влади - створити умови для становлення сильного громадянського суспільства. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході розширеного засідання правління Громадської ради при ХОДА сказав губернатор області Михайло Добкін. «Неможливо зверху створити громадянське суспільство, тому що воно буде дуже сильно схоже на те громадянське суспільство, яке було при Радянському Союзі. Я не думаю, що ми в сьогоднішній нашій роботі, незважаючи на різне ставлення до того періоду життя, будемо намагатися створити саме таке громадянське суспільство. Тому наше завдання, як влади - створити умови для того, щоб суспільство змогло через жорна перемолоти те, що не потрібно і в сухому залишку залишити те, що нам реально необхідно для функціонування або народження реального сильного громадянського суспільства», - зазначив він.

На засіданні правління Громадської ради при ХОДА ухвалено рішення про створення робочої групи з розробки концепції розвитку громадянського суспільства

З такою пропозицією сьогодні в ході розширеного засідання правління Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації виступив голова ХОДА Михайло Добкін. «Для того, щоб ми могли використовувати уми кращих наших фахівців у створенні концепції розвитку громадянського суспільства, дійсно необхідно буде створити робочу групу, де зібрати максимально підготовлених людей, які розроблять концепцію, на підставі якої ми далі будемо приймати програму сприяння розвитку громадянського суспільства», - зазначив глава області.

Підписано договір про співробітництво між Харківським та Дніпропетровським обласними центрами «Спорт для всіх»

26 березня в Дніпропетровську було підписано договір про співробітництво в сфері розвитку фізичної культури та масового спорту між Харківським та Дніпропетровським обласними центрами «Спорт для всіх». Серед основних напрямків співробітництва - створення сприятливих умов для залучення широких верств населення до регулярних оздоровчих занять, поєднання масових та індивідуальних форм організації фізкультурно-спортивної роботи за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення областей.

Дерегуляція - це один з дієвих механізмів для створення ефективного громадянського суспільства

Як наголосив сьогодні в ході розширеного засідання правління Громадської ради при ХОДА голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, дерегуляція дозволяє ліквідувати таке явище, як свавілля чиновників, що дає можливість створення максимально ефективного громадянського суспільства. «Дерегуляція сьогодні йде по всіх напрямах, і багато преференцій влади ліквідуються і вже не здаються такими фундаментальними. Сьогодні право чиновника самостійно вирішувати, давати дозвіл чи ні, йде в минуле, і це велике завоювання суспільства. Якщо говорити про ті інструменти, які у нас є для побудови реального громадянського суспільства, то дерегуляція - це один з найбільш дієвих механізмів», - підкреслив Михайло Добкін.

Архів документів