Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Рейтинг районів Харківської області дає можливість керівництву регіону оцінити ефективність роботи місцевої влади

Як зазначив в ефірі програми на обласному телебаченні «Час влади» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, за результатами рейтингу районів області 2011 року, в основному, на позиціях лідерів залишилися ті ж райони, що і в 2010 році. «Лідери, в основному, цього року ті ж, що і були в 2010 році. Багато підтвердили своє вміння працювати. Показники, за якими оцінюються ті чи інші регіони, вони не формуються за один день. Неможливо зробити прорив, припустимо, в сільському господарстві за один рік, якщо до цього не було важкої і копіткої роботи. Тому, ми особливу увагу приділяємо аналізу - чому той чи інший район, або місто здало непорушні, здавалося раніше, позиції. Тут наша задача, за допомогою цього рейтингу, підказати, де треба сконцентрувати свої зусилля, на якій проблемі, де ми можемо надати допомогу або де місцева влада не допрацьовує, для того, щоб ці проблеми були вирішені. Адже за сухими статистичними даними стоять долі людей, починаючи від заробітної плати, закінчуючи можливістю виконання соціальних програм, які є в кожному бюджеті. І від ефективності роботи керівництва району та по ланцюжку - керівництва підприємств будь-якої форми власності, буде залежати загальне благополуччя людей, які сьогодні перебувають на пенсії, або в тій чи іншій мірі залежать від допомоги місцевих бюджетів», - сказав Михайло Добкін.

Харківщина виступає з ініціативою про безкоштовне надання низки соціальних послуг пенсіонерам

Як повідомив 29 березня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, керівництво Харкова і області виходить з ініціативою змін до законодавства, які дозволять пенсіонерам безкоштовно отримувати ряд соціальних послуг. «Є ініціатива Харкова, щоб не брати плату за надання соціальної допомоги з тих пенсіонерів, які отримують пенсію менше півтори тисячі гривень, і взагалі зробити безкоштовним цілий ряд послуг, які надаються пенсіонерам. Ми пропонуємо, щоб держава взяла на себе ці витрати», - повідомив глава області.

Соціальні працівники Харківщини отримають низку преференцій від керівництва області

Як підкреслив 29 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області буде приділятися максимальна увага соціальним працівникам та умовам їх роботи. «Ми не можемо в рамках обласного бюджету збільшити їм заробітну плату, яка становить трохи більше тисячі гривень, але ми можемо зняти частину додаткового навантаження, яка лежить на цих людях. Якщо говорити про місто, то тут необхідно для цих людей за прикладом Харкова знімати обов'язок платити за комунальні послуги, за проїзд у громадському транспорті. Крім того, у нас в районах є прекрасні комунальні установи для літнього відпочинку, і діти окремих категорій працівників комунальних структур Харкова там відпочивають безкоштовно, місцевий бюджет на 100% оплачує їм відпочинок. Це можна застосувати і до соціальних працівників», - підкреслив Михайло Добкін.

Рейтинг міст і районів Харківської області відстежує динаміку змін по кожному району

Як заявив 29 березня під час засідання колегії обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, через те, що у районів Харківської області різний економічний потенціал, в роботі з рейтингом міст і районів Харківської області за рівнем соціально-економічного розвитку враховується динаміка змін рейтингових місць кожного конкретного району.

Красноградський район - лідер рейтингу міст і районів Харківської області за 2011 рік

У рейтингу міст і районів Харківської області за рівнем соціально-економічного розвитку за 2011 рік перше місце посів Красноградський район, який був лідером і за підсумками 2010 року. Про це в ході засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 30 березня, о 10:00 у Малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч Голови Державної митної служби України Ігоря Калєтніка та Керівника Федеральної митної служби Росії Андрія Бельянінова; О 12:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов.) відбудеться прес-конференція Голови Державної митної служби України Ігоря Калєтніка та Керівника Федеральної митної служби Росії Андрія Бельянінова; О 15:00 у Малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться селекторна нарада обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про стан розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ в опалювальному сезоні 2011-2012 р.р., в тому числі за 2012 рік, і споживачів за послуги теплопостачання, що надаються в опалювальному сезоні 2011-2012 років. 1.1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 03.02.2012 з питання «Про стан розрахунків споживачів області за електроенергію і природний газ в 2012 році». 2. Про хід проведення в області Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». 3. Хід виконання Плану організаційних і практичних заходів щодо безаварійного пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу та весняного паводку в 2011-2012 роках, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 13.10.2011 № 573. 4. Про хід виконання доручень голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласних селекторних нарад 27.05.2011 і 23.09.2011 з питань: а) Про стан атмосферного повітря в м. Харкові і області та шляхи вирішення питань зменшення забруднення навколишнього середовища. б) Про стан охорони та використання корисних копалин на території Харківської області.

Вчені Харківської та Бєлгородської областей обговорювали питання щодо історичної спадщини Слобожанщини

Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Історія Слобожанщини та Бєлгородського краю», що відбулася 27 березня в м.Бєлгороді, об’єднала вчених-істориків Харківського національного університету ім.В.Н. Каразіна, Харківського національного педагогічного університету ім.Г.С.Сковороди, Інституту російської історії Російської Академії наук, кафедри українознавства Бєлгородського державного університету. Під час конференції вчені, студенти, представники громадськості обговорювали питання щодо історичної спадщини, як найважливішого фактору єдності російського й українського народів, а також перспективи спільного розвитку Харківської і Бєлгородської областей в рамках Єврорегіону «Слобожанщина».

Євген Савін нагородив переможців обласної Спартакіади серед районів і міст обласного значення на Кубок голови облдержадміністрації

Сьогодні під час урочистого відкриття обласної Спартакіади серед державних службовців райдержадміністрацій, міських рад та міст обласного значення Харківської області на Кубок голови облдержадміністрації заступник голови ХОДА Євген Савін та начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця вручили нагороди переможцям і призерам обласної Спартакіади 2011 року з видів спорту серед районів і міст обласного значення на Кубок голови обласної державної адміністрації.

На Харківщині відбулось відкриття обласної Спартакіади серед команд держслужбовців райдержадміністрацій, міських рад  та міст обласного значення

Сьогодні на базі Зміївського району відбулося урочисте відкриття обласної Спартакіади серед державних службовців райдержадміністрацій, міських рад та міст обласного значення Харківської області на Кубок голови обласної державної адміністрації, присвяченої Року спорту і здорового способу життя та XXX літним Олімпійським іграм.

Досягти добрих результатів в галузі промисловості вдалося завдяки проведенню системної роботи як на регіональному, так і на державному рівні

Про це в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації сказав начальник ГУ промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА Юрій Гуренко. «Крім поточної роботи, яка передбачає постійний моніторинг та детальний аналіз фінансово-економічного стану промислових підприємств та галузі в цілому, Головне управління приділяє увагу пошуку нових форм та механізмів прийняття ефективних рішень. Так, в 2011 році було започатковано проведення безпосередньо на підприємствах бізнес - форуму під гаслом «Бізнес і влада – ефективне співробітництво», в ході якого обговорювали найбільш ефективні інструменти підвищення конкурентоспроможності промислових підприємств в сучасних ринкових умовах. У квітні такий захід відбувся на базі ПрАТ «Філіп Морріс Україна», у грудні – на ТОВ «Техноком» (Nestle в Україні). Черговий бізнес - форум заплановано провести у квітні цього року на базі „UBC – груп”», - зазначив Юрій Гуренко.

Рівень рентабельності промислової галузі на Харківщині підвищився

У 2011 році на Харківщині підвищився рівень рентабельності промислової галузі. Про це повідомив під час засідання колегії ХОГА начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Юрій Гуренко. Прибуток в промисловості за 2011 рік зріс на 77,4 % і становив 3,4 млрд. грн., кількість прибутково працюючих підприємств збільшилась на 4% і становила 64% – за словами начальника Головного управління, це найкращий результат за останні роки.

Інвестиції в основний капітал на промислових підприємствах Харківщини у 2011 році зросли на 7%

У 2011 році в основний капітал промислових підприємств Харківщини було вкладено 3,5 млрд. грн. інвестицій, що на 7% більше показника попереднього року. Про це сьогодні в ході засідання колегії ХОДА повідомив начальник ГУ промисловості, транспорту та зв’язку обласної адміністрації Юрій Гуренко. «Поліпшення роботи всього промислового комплексу області значною мірою залежить від обсягів інвестицій в основний капітал, з яких 62 % - це власні кошти підприємств. Якщо в 2010 році спостерігалось падіння обсягів інвестицій в основний капітал майже на чверть, то за підсумками 2011 року промисловим комплексом освоєно близько 3,5 млрд. грн., що більше на 7%, ніж у попередньому році. При цьому понад 80 % інвестицій вкладено на підприємствах 5 галузей: добування паливно-енергетичних корисних копалин, машинобудування, виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, виробництва та розподілення електроенергії, газу та води, хімічної та нафтохімічної промисловості», - повідомив він.

Половину обсягів промислового виробництва на Харківщині забезпечують машинобудування та виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів

Половину обсягів загального промислового виробництва забезпечують підприємства двох провідних галузей - машинобудування та виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Про це повідомив під час засідання колегії ХОГА начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Юрій Гуренко. За його словами, за 2011 рік підприємствами машинобудування реалізовано продукції на суму 11,3 млрд. грн., що складає 20 % від загального обсягу реалізації. Найбільше зростання обсягів реалізації продукції у 2011 році спостерігається на «Харківському тракторному заводі (на 119%), Харківському авіаційному заводі (на 91%), Лозівському ковальсько – механічному заводі» - на 65%, заводі «Світло шахтаря» – на 40%.

Обсяги реалізованої у 2011 промислової продукції Харківщини зросли на 19% порівняно з попереднім роком

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА начальник ГУ промисловості, транспорту та зв’язку обласної адміністрації Юрій Гуренко, у 2011 році на Харківщині вдалося добитися позитивних результатів роботи промислової галузі. Зокрема, обсяги реалізованої продукції склали 57 млрд. грн., що на 19% (9,2 млрд.грн.) більше порівняно з попереднім роком. Внесок Харківської області в обсяг реалізованої продукції країни складає 5,1%, за цим показником Харківщина посідає 6 місце серед регіонів України.

Михайло Добкін вручив державні нагороди видатним жителям Харківщини

Перед початком засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили державні нагороди видатним жителям Харківщини. Зокрема, за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток Української держави, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю Орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено першого заступника голови Харківської облради Олену Олешко.

Жителям Харківської області повернули 5,5 млн.грн податку

В податкові служби в 2011 році від жителів Харківщини, які вирішили скористатися правом на податкову знижку, надійшло 7814 декларацій. Їм повернуто податок у сумі 5,5 млн. гривень. Про це повідомив 28 березня під час семінару «Особливості декларування доходів фізичних осіб в 2012 році» головний державний податковий ревізор, інспектор Державної податкової служби у Харківській області Дмитро Тарасов. Організатором семінару виступили Головне управління економіки ХОДА та Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва. За словами експерта, за підсумками деклараційної кампанії 2011 року в Державну податкову службу в Харківській області надійшло 31612 декларацій, у тому числі 23370 - від громадян, які в 2010 році отримали доходи, що підлягають обов'язковому декларуванню та додатковому оподаткуванню. 

Михайло Добкін дав доручення керівництву ДП «ХЕМЗ» виплатити працівникам підприємства борги по заробітній платі до жовтня 2012 року

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення своєму профільному заступнику та керівництву ДП «ХЕМЗ» перевірити виконання графіка погашення заборгованості. «До кінця року чекати довго. Я даю часу до кінця вересня. Щоб до того часу цих 6 млн. боргу, які є по заробітній платі за минулі періоди, на підприємстві не було. Там вистачає майна та всього іншого для того, щоб розрахуватися з боргами », - сказав Михайло Добкін.

На заводі імені Шевченка буде змінено керівництво

Як заявив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін, найближчим часом буде розглянуто питання про зміну керівництва заводу імені Шевченка. «Найближчим часом ми зробимо все, щоб на заводі імені Шевченка з'явилася нова команда, яка зможе запропонувати своє бачення виходу зі складної ситуації. А попередня команда буде відповідати за свою роботу, тому що я вже рік тільки чую відмовки з їхнього боку, а справа з місця не зрушилася, ситуація навіть стала гірше, ніж була. Більше того, коли був перехід від Міністерства промислової політики до ГК «Укроборонпром», ці люди зробили кілька речей, за які, я думаю, будуть тепер відповідати. Я напишу письмове звернення в прокуратуру, де вкажу певні факти, які попрошу перевірити, і якщо вони підтвердяться, - дати правову оцінку аж до порушення кримінальної справи», - заявив глава області.

Харківські промислові підприємства не отримали компенсацію ПДВ

Минулого року Харківська область зібрала в усі види бюджетів 23 млрд. грн. і за цим показником потрапила в четвірку лідерів серед регіонів України. При цьому складною залишається ситуація з відшкодуванням ПДВ промисловим підприємствам. Про це повідомив в ході колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми можемо говорити про ситуацію, коли з економіки регіону вимиваються кошти. В минулому році Харківський тракторний завод збільшив випуск продукції в 2,2 рази. За такі показники людей треба нагороджувати, але сьогодні підприємство перебуває в дуже складній ситуації через відсутність обігових коштів, так як у заводу є проблеми з поверненням ПДВ. Схожа ситуація і на авіазаводі – він потрапив в план на повернення, але гроші ще не повернулися», – підкреслив губернатор.

ВАТ «Турбоатом» масовим порядком приймає на роботу молодих спеціалістів

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін, середня чисельність персоналу на підприємстві зросла до 5,2 тис. осіб. При цьому середній вік персоналу знизився з 52 до 44 років.

Для збільшення дохідної частини місцевих бюджетів необхідно активізувати роботу у вирішенні земельних питань

«Необхідно провести серйозну роботу по залученню додаткових ресурсів до дохідної частини місцевих бюджетів від оренди та продажу землі», - наголосив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, в першу чергу мова йде про роботу з тими підприємствами, які отримали в оренду землю, але ухиляються від плати за користування нею.

По господарствах області робота з підживлення озимини проведена на 45%

«В цілому по господарствах області робота з підживлення озимини, яка вкрай важлива для майбутнього урожаю, проведена на площі 133,1 тис. гектарів, що складає 45% від усієї площі. Красноградський район проведення цієї роботи вже завершив. Близькі до цього Харківський, Чугуївський і Нововодолазький райони. Але в ряді районів втрачають час для її проведення. Хочу звернути на це увагу голів райдержадміністрацій Коломацького, Богодухівського, Дворічанського, Печенізького, Дергачівського, Куп’янського районів, у яких підживлення озимини поки що проведено менше, ніж на 20% прогнозованої площ», - сказав сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА з питань АПК Віталій Алексейчук.

Забезпеченість насіннєвим матеріалом складає 119% від потреби

Як повідомив в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник глави області Віталій Алексейчук, на території Харківщини кондиційного насіння ярих зернових і зернобобових культур при потребі 50 тис. тонн є в наявності 59,3 тис. тонн або 119% до потреби.

На Харківщині буде проаналізовано обгрунтованість вартості енергоносіїв для установ бюджетної сфери в різних районах

Сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін акцентував увагу на значній різниці в сумах, які в різних районах витрачаються на оплату енергоносіїв. За його словами, найближчим часом необхідно в цій сфері навести порядок. «Що стосується вартості енергоносіїв для бюджетної сфери, то у нас така величезна різниця по районах, що хочеться допомогти підприємствам і комунальної, і приватної форми власності привести у відповідність вартість однієї гігакалорії еннергії, яку вони продають бюджетним установам. У нас є райони, де 8 бюджетних установ за опалювальний сезон платять у 3-4 рази більше коштів з бюджету, ніж район, де таких установ 20-30. Такого не має бути, тому ми будемо наводити в цьому плані порядок. Це буде суттєва економія коштів районних бюджетів», - підкреслив глава області.

У Харківській області буде збільшено площу посіву кукурудзи на 44% порівняно з 2011 роком

Не зважаючи на часткову загибель озимих, на Харківщині передбачається зберегти зернову групу на рівні минулого року – 977 тис. гектарів або 51% від усієї площі ріллі. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, по озимих культурах регіон вже втратив мінімум 144 тис. гектарів порівняно з минулим роком. Єдина можливість забезпечити у цих умовах виробництво 3,2 млн. тонн зерна, як це передбачено планом економічного і соціального розвитку області на 2012 рік, це суттєво збільшити площу посіву кукурудзи – найбільш урожайної зернової культури нашої зони, яка до того ж користується постійним попитом на світовому ринку зерна.

Коефіцієнт готовності тракторного парку у районах Харківщини складає 98%

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, коефіцієнт готовності тракторного парку складає 98% проти 96% на цю дату у минулому році.

На Харківщині буде активізовано роботу з підприємствами, які ухиляються від виплати податку на прибуток у повному обсязі

Для збільшення дохідної частини місцевих бюджетів необхідно активізувати роботу з тими підприємствами, які не виплачують податок на прибуток у повному обсязі, - наголосив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, при дефіцитному бюджеті, який у поточному році має Харківщина та Україна в цілому, тільки жорстка економія бюджетних коштів і максимальне використання всіх додаткових джерел прибутку дасть можливість керівникам на місцях виконувати всі фінансові зобов'язання на ввірених їм територіях і приділяти достатню увагу їх перспективному розвитку.

Доходи зведеного бюджету Харківської області у 2011 році збільшилися на 1,4 млрд.грн.

До зведеного бюджету Харківської області з урахуванням дотацій та субвенцій, одержаних з державного бюджету, надійшло доходів 9 млрд. 830,4 млн.грн., що на 1,4 млрд.грн. більше, ніж у 2010 році. Про це в ході засідання колегії ХОДА повідомив начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Овсянніков. До загального фонду бюджету області (без урахування трансфертів) у 2011 році надійшло 4 млрд. 370,4 млн.грн. У порівнянні з 2010 роком надходження власних та закріплених доходів збільшились на 718,9 млн.грн. або на 19,7 %. Надходження доходів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, склало 3 млрд. 557,2 млн.грн., що на 644 млн.грн. більше, ніж у 2010 році.

У поточному році ярі культури належить посіяти на площі щонайменше 1 млн. 360 тис. гектарів, що на 13% більше, ніж у 2011 році

Як повідомив сьогодні у ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, через посушливу осінь 2011 року, сходи озимих культур були отримані лише на 75% від усієї засіяної площі. На протязі всієї зими і до цього часу включно в області здійснювався моніторинг стану сходів озимих шляхом відрощування монолітів.

В цьому році аграріям області необхідно виробити сільгосппродукції  більше середньорічного рівня виробництва за 2009-2011 роки

Як повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2012 рік, аграріям області належить виробити у поточному році: зерна – 3,2 млн. тонн, цукрових буряків – 1,1 млн. тонн, соняшнику – 667 тис. тонн, сої – 63 тис. тонн, картоплі – 947 тис. тонн, овочів відкритого і закритого ґрунту – 604 тис. тонн.

Архів документів