Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 5 квітня, о 12.00 у Малій залі Будинку рад відбудеться вручення державної нагороди - ордена «За мужність» ІІІ-го ступеня батькам солдата Володимира Березюка, який героїчно загинув під час відбиття збройного нападу на варту в Харкові 22 березня о 13:00 у малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка відбудеться відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення о 17.00 в галереї Дитячої школи мистецтв № 6 м.Харкова (вул.Архітекторів, 30-а) відбудеться відкриття виставки «Весняна феєрія».

Більше 30 найбільших компаній світу вже відповіли на пропозицію ХОДА

Як заявив сьогодні в ході круглого столу «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів» віце-губернатор Юрій Сапронов, у Харківській області було проведено комплекс заходів для підвищення її економічної та інвестиційної привабливості. Він підкреслив, що за ініціативою губернатора Михайла Добкіна кілька місяців тому були підготовлені і розіслані листи ста провідним транснаціональним компаніям світу в різних галузях.

Харківщина - один з лідерів серед регіонів Україні за загальним обсягом прямих іноземних інвестицій

«За результатами 2011 року Харківщина посіла третє місце після міста Києва та Дніпропетровської області, обсяг інвестицій склав 2,7 млрд. дол США, або трохи більше тисячі дол. США на одного жителя області. Скептики можуть відповісти, що цей показник в порівнянні з європейськими країнами «м'яко» кажучи недостатньо високий, але в масштабах країни, в порівнянні з іншими регіонами, ми стабільно показуємо хороший результат», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За останні десять років основне зростання обсягів прямих іноземних інвестицій в Україну відбувалося за рахунок фінансового капіталу, що само по собі є позитивом, але не здійснювалося вливання іноземного капіталу в реальний сектор.

Створення прозорого інвестиційного клімату - питання часу

Кращим свідченням «здорового» економічного та інвестиційного клімату в Харківській області є позитивні відгуки українських та іноземних компаній, які вже працюють у нас в регіоні, а також оцінка різних міжнародних організацій. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході круглого столу «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів». Разом з тим він зазначив, що залучення іноземних інвестицій, створення прозорого інвестиційного клімату, до якого звикли в Європі, вимагають часу.

Реальною оцінкою роботи всіх гілок влади в нашому регіоні буде постійний приплив іноземних інвестицій. Михайло Добкін

До теперішнього моменту Харківська область досягла певних успіхів в поліпшенні інвестиційної привабливості регіону, але в цьому напрямку має бути виконано ще багато роботи. Про це повідомив в ході круглого столу «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Підбиваючи перші підсумки своєї роботи, можу сказати, що ми дечого вже змогли досягти. По-перше, Харківська область вперше за багато років за рейтингом оцінювання Кабінету міністрів посіла 4-е місце серед 27-ми регіонів нашої країни. Якщо взяти такий розділ, як комфортність ведення бізнесу, Харківська область посіла 2-е місце. Разом з Кримом ми є регіонами, які в минулому році мали позитивну динаміку збільшення кількості підприємців. Знову ж таки, можливістю «звірити годинники» був рейтинг «Звіт про конкуретноспособність регіонів України», який робив Фонд ефективного управління за методикою Всесвітнього економічного форуму, де Харківська область посіла 3-є місце. За деякими позиціями у нас є серйозні успіхи, а за деякими має бути виконано ще багато роботи. Я далекий від думки, що у нас все прекрасно, і ми можемо спочивати на лаврах. Реальною оцінкою роботи всіх гілок влади в нашому регіоні буде постійний приплив іноземних інвестицій, бажання найбільших компаній відкривати тут свої представництва, рекомендація компаній, що вже працюють тут, іншим підприємцям розвивати свій бізнес на Харківщині», – заявив губернатор.

Німецький бізнес зацікавлений в тісних зв'язках з Харковом і областю

«Присутність в цьому місті німецького бізнесу показує, що ми дуже зацікавлені в тісних зв'язках з Харковом і областю», – заявив сьогодні в ході круглого столу «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів» виконавчий директор Східного комітету німецької економіки, радник Федерального уряду Німеччини доктор Райнер Лінднер. За його словами, іноземні інвестори готові розвивати співробітництво, але хочуть бути впевненими в тому, що зможуть розвивати бізнес в комфортних умовах. Радник висловив сподівання, що в перспективі взаємини України і європейських бізнесменів вийдуть на новий рівень.

Зустріч за круглим столом – це  можливість заново оцінити дії влади, спрямовані на створення привабливого інвестиційного клімату. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному університеті відбувся круглий стіл «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів». В ході круглого столу учасники обговорили інвестиційну привабливість України та безпосередньо Харківської області, а також можливість розширення присутності німецьких інвесторів на українському ринку.  У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов, Євген Савін та Андрій Моченков, заступник міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в м. Донецьк пан Клаус Ціллікенс, виконавчий директор Східного Комітету німецької економіки доктор Райнер Лінднер, повноважний представник Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, президент інституту стратегічної політики України Анатолій Толстоухов, українські та зарубіжні експерти.

Харківський обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культурно-освітніх установ активно співпрацює з діячами мистецтва і культури різних країн світу

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила методист вищої категорії навчально-методичного центру підвищення кваліфікації Жанна Борисевич. «Наш обласний навчально-методичний центр активно співпрацює з діячами мистецтва і культури різних країн за наступними напрямами: співпраця з музикантами-виконавцями, музикознавцями, музичними педагогами, співробітниками бібліотек та музеїв; консультативна робота з питань методики викладання в школах естетичного виховання; публікації співробітників методичного центру в збірниках міжнародних конференцій і в зарубіжних журналах», - сказала вона.

5 квітня відбудеться урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

5 квітня о 13.00 в Малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка відбудеться урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, цей захід має велике значення для розвитку культури Харківської області. «Перші Дельфійські ігри отримали позитивний резонанс, і цього року ми вирішили, що ми будемо їх проводити системно. Тим більше, що після Києва Харківщина - це єдина область, де проводяться подібного роду захід, і є багато бажаючих з інших регіонів взяти участь в ньому. Тому підготовка до нових Дельфійських ігор почалася вже в кінці жовтня 2011 року», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у громадській приймальні ХОДА. Питання, з якими мешканці Харківщини звернулися до Валентина Дулуб, стосувалися ремонту доріг, електропостачання та водопостачання, погашення заборгованості по зарплаті на підприємствах області. Також обговорювалися житлові та екологічні питання. Вирішення всіх питань перший заступник губернатора взяв під особистий контроль.

У Харківській області створена багатоступенева безперервна система естетичного виховання

Як повідомив в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, у Харківській області створена багатоступенева безперервна система естетичного виховання, яка базується на деяких навчальних закладів. У першу категорію системи входять школи естетичного виховання, до другої категорії - ВНЗ першого рівня акредитації, тобто училища культури, музичні училища і художні училища, а третя категорія - ВНЗ IV рівня акредитації.

Харківська область застосовує комплексний підхід у вирішенні соціальних питань. Раїса Моїсеєнко

«Харківська область завжди працює на соціальні проекти. Це надзвичайно важливо. В регіоні застосовується комплексний підхід до вирішення соціальних питань з залученням інвестицій з різних джерел для забезпечення найголовнішого – надання підтримки людям, зокрема найбільш знедоленим, і тим, хто потребує особливої уваги. Це є дійсно пріоритет в роботі Харківської облдержадміністрації», - зазначила під час брифінгу після відкриття операційного блоку та хірургічного відділення в Мереф’янському міжрайонному медичному центрі перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

Завдання влади - створювати гідні умови для роботи лікарів та лікування пацієнтів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час брифінгу після відкриття операційного блоку та хірургічного відділення в Мерефянському міжрайонному медичному центрі голова Харківської ОДА Михайло Добкін, завдання влади - створювати умови, зокрема, для роботи лікарів та лікування пацієнтів. «Ця лікарня є притрасовою, вона знаходиться на трасі Харків-Сімферополь, за якою в літній час йде дуже великий потік машин в Крим. Тому в лікарні надають допомогу дуже багатьом постраждалим в ДТП. Створені умови дозволять у найбільш складних випадках залучати фахівців з установ вищого рівня», - сказав Михайло Добкін.

В Мерефянському міжрайонному медичному центрі в цьому році буде обладнаний ліфт

В Мерефянському міжрайонному медичному центрі в цьому році буде обладнаний ліфт. Про це сьогодні на брифінгу після відкриття операційного блоку та хірургічного відділення в Мерефянському міжрайонному медичному центрі повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Тут були проблеми через те, що хірургічне відділення знаходиться на 2-му поверсі. Важких хворих і потерпілих заносили в хірургічне відділення буквально на руках. Вже розпочаті роботи з установки ліфта і цього року він запрацює», - зазначив Михайло Добкін.

До лікування Юлії Тимошенко можуть бути залучені фахівці провідних вітчизняних і зарубіжних клінік

Для проведення курсу стаціонарного лікування для колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за межами Качанівської колонії була запропонована Центральна клінічна лікарня «Укрзалізниці» в Харкові. За інформацією першого заступника міністра охорони здоров'я України Раїси Моїсеєнко, для надання медичної допомоги Юлії Тимошенко в ЦКБ також можуть бути залучені фахівці провідних вітчизняних і зарубіжних клінік.

Харківська облдержадміністрація розвитку масового спорту приділяє максимально велике значення

Про це сьогодні після офіційного відкриття і жеребкування обласного кваліфікаційного зонального етапу Національного кубка шкільного футболу Євро-2012 сказав заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін. «Як куратор фізкультури і спорту я хочу сказати, що керівництво області робить все для розвитку масового спорту на Харківщині. Тільки в минулому році було встановлено 20 майданчиків з синтетичним покриттям. Для Харківської області, звичайно, це мало. Їх треба ставити сотні, якщо не тисячі. Починаэться будывництво закритих спортивних комплексів, щоб всі діти, не тільки діти міста Харкова, а й області, мали доступ до нормальних спортивних споруд цілий рік. Ми доб'ємося цього. Ви отримаєте ті стадіони і ті спортивні споруди, на яких ви зможете реалізовувати себе», - звернувся до присутніх на жеребкуванні молодих спортсменів Євген Савін.

На Харківщині створюються всі необхідні умови для надання якісної медичної допомоги засудженим

Як наголосив сьогодні під час брифінгу заступник голови ХОДА Ігор Шурма, у Харківській області ведеться активна робота в напрямку гуманізації пенітенціарної системи. В рамках цієї роботи важливе місце посідає створення максимально комфортних умов для надання медичної допомоги засудженим, які відбувають покарання в 13 виправних установах Харківщини. «Враховуючи, що зараз у всьому світі, і в Україні в тому числі, здійснюється процес гуманізації пенітенціарної системи, було видано наказ Міністерства охорони здоров'я та пенітенціарної служби про організацію умов надання медичної допомоги засудженим. Сьогодні на виконання цього наказу ми у всіх наших медичних установах відводимо місця, де можна надавати медичну допомогу таким людям. В минулому році випадків таких звернень в наші комунальні установи було більше 200, а в цьому році тільки з однієї пенітенціарної установи зафіксовано понад 30 звернень. Тому ми починаємо процес у всіх комунальних лікарнях, які будуть закріплені за цими установами, і надалі ми будемо розвивати процес гуманізації пенітенціарної системи, який ще кілька років тому був абсолютно недоступним на території України», - підкреслив Ігор Шурма.

Центральна клінічна лікарня «Укрзалізниці» готова забезпечити необхідне лікування Юлії Тимошенко

Сьогодні представники ЗМІ ознайомились із умовами в харківській Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці», яка рішенням медиків Міжнародної медичної комісії Міністерства охорони здоров'я була запропонована для проведення курсу стаціонарного лікування для колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко за межами Качанівської колонії. Як зазначила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, ЦКЛ «Укрзалізниці» спеціалізується на двох основних напрямках: неврології і кардіології. На сьогоднішній день тут функціонує понад 200 ліжок неврологічного блоку і практикується комплексний підхід до проведення як діагностики, так і лікування, і реабілітаційних заходів. Це великий потужний заклад, де розташовані клінічні кафедри вищих навчальних закладів, і є великий кадровий потенціал, готовий у повній мірі надати будь-яку медичну допомогу.

У Мереф’янському міжрайонному медичному центрі відкрито сучасний операційний блок

Сьогодні у Мереф’янському міжрайонному медичному центрі після капітального ремонту відкрито операційний блок та хірургічне відділення. У церемонії відкриття взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, заступник керівника області Ігор Шурма, голова Харківської РДА Віталій Збукар. На ремонтні роботи, які було проведено протягом 2011 року, освоєно 1,1 млн. грн., з них 820 тис. грн. склала субвенція з державного бюджету, ще 280 тис. грн. виділено з обласного бюджету. На виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» оновлений операційний блок оснащено сучасним медичним обладнанням: багатофункціональними операційними столами, операційними світильниками та іншим устаткуванням на загальну суму 133 тис.грн. Окрім цього, за кошти районного бюджету закуплено медичні меблі для хірургічного відділення на загальну суму 240 тис. грн.

Михайло Добкін відкрив обласний зональний етап Національного кубка шкільного футболу Євро-2012

Сьогодні в приміщенні Харківської обласної федерації футболу відбулося офіційне відкриття та жеребкування обласного кваліфікаційного зонального етапу Національного кубка шкільного футболу Євро-2012. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, а також тренери, відомі футболісти та переможці першого етапу змагань, що відбувся з 20 березня по 1 квітня у всіх районах області. У районному етапі взяли участь понад 9 тисяч юних футболістів з 512 шкіл Харкова і області, серед яких за результатами змагань визначено 42 команди для участі в обласному етапі. «Я з 1982 року вболіваю за харківський «Металіст», і тоді я не міг навіть подумати, що буду знайомий з багатьма відомими футболістами, які присутні сьогодні тут. Євро-2012 відкриває нові можливості не тільки для країни, а й для хлопчиків, які завдяки чемпіонату зможуть наблизитися до зірок світового футболу. Цей захід розширює кордони і дає можливість дітям, які роблять лише перші кроки у футболі, поспілкуватися із зірками, які вже досягли вершини п'єдесталу. Я бажаю успіху всім учасникам, і нехай переможе найсильніший», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до учасників змагання. «Такі змагання дають можливість відкрити якомога більше молодих зірочок», - відзначив у свою чергу Сергій Чернов.

Про хід проведення в області всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»

Головним управлінням ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА на виконання доручення першого заступника голови облдержадміністрації Валентина Дулуба було проінспектовано хід проведення всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» у місті Чугуїв, Зміївському та Золочівському районах.

У Дергачівському районі буде створений новий дитячий будинок

Під час робочої поїздки до Дергачівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма ознайомився з ходом робіт зі створення дитячого будинку «З любов’ю дитині». «На проведення робіт потрібно 15 млн.грн. Облдержадміністрація звернулася до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з проханням виділити цільову субвенцію. Певні роботи вже проведені. Якщо цього року кошти будуть виділені, то до кінця року роботи будуть завершені, і в дитячому будинку зможуть розміститися 50 дітей-сиріт», - повідомив Ігор Шурма.

На Харківщині стартував пілотний проект «Школа ґендерного волонтерства»

3 квітня перша група із 35 студентів та студенток Харківської гуманітарно-педагогічної академії, Харківської державної академії культури та Української інженерно-педагогічної академії за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, Обласного ґендерного ресурсного центру, Харківської гуманітарно-педагогічної академії розпочала заняття в Школі гендерного волонтерства. Студенти мають навчитися основам гендерного виховання сучасної молоді, проведенню для учнів загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів м. Харкова інформаційно-просвітницьких заходів з питань запобігання та протидії насильству в сім’ї, жорстокому поводженню з дітьми, забезпечення рівних прав та можливостей, протидії торгівлі людьми.

В Дергачівському міжрайонному медичному центрі цього року буде капітально відремонтовано операційний блок

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 3 квітня в ході робочої поїздки до Дергачівського району відвідав центральну районну лікарню, яка є одним з 10 міжрайонних медичних центрів. Під час відвідування були розглянуті перспективи розширення та капітального ремонту операційного блоку. За словами заступника голови ХОДА, ремонті роботи будуть завершені цього року.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 3 квітня, було відремонтовано 2598,7 кв. м. асфальтового покриття та використано 293,2 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювала 41 бригада та 338 дорожніх робітників.

Події дня

Сьогодні, 4 квітня, о 13:30 у залі засідань Вченої ради Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи 4, 4 поверх) відбудеться круглий стіл на тему: «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова, директора Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Тамари Самоварової та методиста вищої категорії навчально-методичного центру підвищення кваліфікації Жанни Борисевич на тему «Дельфійські ігри Слобожанщини»; О 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Совнаркомівська, 11) відкриється виставка-конкурс дитячої та юнацької творчості «Барви Слобожанщини».

Приз кінофестивалю «Харьковская сирень» буде виконаний у вигляді бронзової гілки бузку на мармуровій підставці

Новий приз Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде виконаний у вигляді бронзової гілки бузку на мармуровій підставці. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. «Ми довго думали над формою і матеріалом головного призу фестивалю: буде він скляний, металевий, дерев'яний? Зі скляними призами виникли серйозні проблеми: дуже красиво, дуже дорого, але дуже крихко і недовговічно. Було ухвалено рішення відлити гілку бузку з бронзи на мармуровій підставці – над цим проектом працювали кілька скульпторів. Гран-прі також матиме покриття бузкового кольору. Це буде гарний приз, який не розіб'єш, і який простоїть багато років», – зазначила вона.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Дергачівському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в ході робочої поїздки до Дергачівського району провів особистий прийом громадян. Під час прийому були вирішені питання направлення на обстеження та лікування в обласні медичні установи; надання матеріальної допомоги; системи отримання кредиту на відкриття власної справи через центр зайнятості. Також розглянуті питання забезпечення слуховими апаратами та проведення операцій з приводу катаракти; підтримки будівництва дитячого будинку в районі; забезпечення транспортними засобами закладів охорони здоров’я району.

Акція «Вища школа Харківщини – сільському абітурієнту» у 2012 році

На виконання розпорядження голови ХОДА Михайла Добкіна «Про організацію шефської допомоги вищих навчальних закладів Харківського вузівського центру районам області та містам обласного значення» у квітні 2012 року проводиться акція «Вища школа Харківщини – сільському абітурієнту». 6 та 20 квітня представники 32-х вузів ознайомлять майбутніх абітурієнтів Красноградського, Лозівського, Ізюмського, Куп’янського, Чугуївського та Валківського районів Харківської області з напрямками підготовки спеціалістів, умовами вступу, пільгами та ін.

В рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться арт-проект «Образи», присвячений французькій кінозірці Мілен Демонжо

10 травня в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в фойє Палацу студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого стартує арт-проект «Образи», присвячений французькій кінозірці, Почесному президенту фестивалю Мілен Демонжо. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. За її словами, арт-проект буде представляти собою симбіоз різних видів і напрямків творчості. З одного боку, це унікальні фотографії Мілен Демонжо, виконані її першим чоловіком – професійним фотографом, а з іншого – ляльки харківського майстра-лялькаря.

Архів документів