Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Визначено перших переможців ІІ Дельфійських ігор Слобожанщини

5 квітня, в день відкриття ІІ -х Дельфійських ігор Слобожанщини було розіграно перші комплекти медалей. Першими змагалися учні шкіл естетичного виховання в номінації «Інструментальна та вокальна бандура».Прослуховування проходили в Харківському музичному училищі. В журі увішли провідні спеціалісти, викладачі музичного училища та Харківського університету мистецтв. Серед учасників вікової групи 11-13 років переможцями стали:

Кількість незайнятих громадян у Харківській області у січні-березні зменшилася на 8,5%

Чисельність незайнятих громадян, які перебували на обліку у центрах зайнятості Харківської області протягом січня-березня 2012 року, становила 50,6 тис. осіб. У порівнянні з відповідним періодом 2011 року кількість безробітних зменшилась на 8,5%. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Своєчасно посіяне насіння – запорука доброго і якісного врожаю

Як зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови ХОДА з питань АПК Віталій Алексейчук, на сьогоднішній день усім господарствам області необхідно своєчасно провести посівну, щоб мати добрі і якісні сходи. «Сьогодні треба організувати роботу так, щоб ми своєчасно положили зерно у грунт, аби потім мати добрі і якісні сходи. Кожен день втрати своєчасного посіву ячменю – це мінус 1,5 центнера врожаю. Треба обов’язково звернути увагу на сортовий состав. Подивитися на склад насіння, яке збираються сіяти. Насіннєвий матеріал має бути якісним, щоб не допустити посіву 1 і 2 репродукції. Треба зробити все для того, щоб ми мали врожай, який запланували. Ми не маємо ніякого морального права отримати врожай менше, ніж в минулому році. Це відповідальний рік на нашу здатність, на нашу компетентність, на наше ставлення до роботи», - сказав Віталій Алексейчук.

Ярмарок вакансій - черговий крок по реалізації соціальних ініціатив Президента України. Ігор Шурма

«Мета сьогоднішнього ярмарку вакансій - дати зрозуміти молодим людям, що вже під час навчання в вищому навчальному закладі вони потрібні державі. Крім того, молоді люди мають можливість зрозуміти, наскільки робоче місце відповідає їхньому інтелекту, і чи може воно задовольнити життєві потреби. Дуже важливо, що сьогоднішній захід дає можливість зустрітися студентам, випускникам з роботодавцями, адже кожен повинен відчути, його це робоче місце чи ні. Крім того, цей захід - черговий крок по реалізації соціальних ініціатив Президента України, який ставить завдання модернізувати та абсолютно змінити систему зайнятості людей, щоб кожен високоосвічена молода людина в Україні не заглядала за кордон, не чекала пропозицій звідти, а міг реалізувати свій потенціал на Батьківщині і працювати на державу», - зазначив сьогодні на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харкові, Києві та Львові буде реалізований пілотний проект щодо задоволення кадрових потреб в IT-сфері

Сьогодні в ході ярмарку робочих місць «Політех-2012» було підписано угоду про спільну діяльність державної служби зайнятості України, Комітету Європейської Бізнес Асоціації та представників IT-компаній щодо задоволення кадрових потреб в IT-сфері. «Хочу подякувати роботодавцям сфери IT, які вперше за всю історію розвитку відносин між роботодавцями та державною службою зайнятості самостійно ініціювали цей проект. Рамковий договір, який ми сьогодні підписали, також укладається вперше. Цією угодою ми взяли на себе певні зобов'язання, і будемо нести відповідальність. Раніше такого не було. З моєї точки зору, це ознака розуміння вектора розвитку ринку праці і взагалі зміни структури економіки, яку сьогодні продемонстрували IT-роботодавці», – зазначив під час брифінгу за підсумками відкриття ярмарку вакансій директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко.

Для профілактики африканської чуми свиней на Харківщині посилено нагляд за міграцією диких кабанів

З метою недопущення збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області Головним управлінням ветеринарної медицини в Харківській області визначені можливі шляхи міграції диких кабанів на територію області. Про це повідомив під час селекторної наради ХОДА головний державний інспектор ветеринарної медицини Харківської області Володимир Олійник. Для цього розроблена карта, де позначені 6 шляхів можливої міграції диких кабанів, в тому числі 2 шляхи через кордон з Російською Федерацією. З метою зниження міграції керівниками мисливських угідь виготовляються кормові столи. Згідно з наданою інформацією Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства для забезпечення зниження міграції диких кабанів було влаштовано 775 відгодівельних майданчиків, 264 купальні та більше 1200 солонців.

Лікарі перинатального центру та управлінці відвідали перинатальний центр Іркутської області

Лікарі та медичний персонал Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні та управлінці відвідали перинатальний центр Іркутської області, де ознайомилися з особливостями регіоналізації перинатальної допомоги, роботою перинатального центру та жіночої консультації III рівня. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Крім того, лікарі акушери-гінекологи, неонатологи, акушерки і медичні сестри Харківського регіонального перинатального центру постійно беруть участь у навчальних тренуваннях з питань антенатального та перинатального догляду, а також освоєнні нових технологій та методик.

Грошову оцінку земель Харківської області проведено у 97,9% населених пунктів

На сьогоднішній день грошова оцінка земель Харківської області проведена у 1558 населених пунктах, що становить 97,9% від загальної кількості. Про це повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський. «На виконання обласної Програми раціонального використання та охорони земель в Харківській області на 2011-2015 роки із 1758 населених пунктів, грошова оцінка земель проведена у 1558 населених пунктах (із них затверджено в 1244 та передано на затвердження до органів місцевого самоврядування в 314 населених пунктах), що становить 97,9% від загальної кількості без урахування 166 населених пунктів, в яких недоцільно проводити нормативну грошову оцінку земель у зв'язку з відсутністю економічного ефекту від проведення зазначеного виду робіт», - сказав він.

У Харківському регіональному перинатальному центрі народилася 50-та дитина

Сьогодні в Харківському регіональному перинатальному центрі народився хлопчик. Це 50-та дитина, яка з'явилася на світ в цьому медичному закладі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, в період з 2 березня по 6 квітня в Харківський регіональний перинатальний центр поступило 359 жінок, у тому числі в гінекологічне відділення - 227, пологове відділення - 46, відділення патології вагітності - 86 пацієнток. За цей період народилося 50 дітей, з них 19 дівчаток та 31 хлопчик.

У 2012 році службою ветеринарної медицини Харківської області проведено 271 інспекторську перевірку свиногосподарств

З метою недопущення збудника африканської чуми свиней необхідно забезпечити роботу всіх свинарських господарств Харківської області у «закритому» режимі», зокрема, свиноферми мають бути обгороджені профілактичними смугами. Про це повідомив під час селекторної наради ХОДА головний державний інспектор ветеринарної медицини Харківської області Володимир Олійник. За його словами, станом на 1 квітня на території Харківській області нараховується 145 свиногосподарств, в яких утримується поголів’я 83 тис. голів свиней, в приватному секторі – 87 тис. голів свиней.

У Харківській області не зафіксовано випадків захворювання африканською чумою свиней

На теперішній час епізоотична ситуація щодо гострих інфекційних хвороб свиней в області стабільна та знаходиться під контролем Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області та його територіальними підрозділами. Про це повідомив під час селекторної наради ХОДА головний державний інспектор ветеринарної медицини Харківської області Володимир Олійник.

Телерадіокомпанії запрошуються до участі у Міжнародному фестивалі кіно-, теле- і радіопрограм «Перемогли разом»

8 - 12 травня 2012 року в м.Севастополь відбудеться VІІІ Міжнародний фестиваль кіно-, теле- і радіопрограм, присвячений 67 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, «Перемогли разом». Асоціація працівників ЗМІ України запрошує до участі у фестивалі творчі колективи телерадіокомпаній усіх форм власності. Заявки на участь необхідно надати до 15 квітня 2012 року на E-mail: arsmi@ukr.net або dfvd@ukr.net. Положення про порядок проведення фестивалю та форма заявки додаються.

Одна з головних проблем на українському ринку праці - це високий рівень безробіття серед молоді

В Україні серед молодих людей віком від 15 до 24 років рівень безробіття становить 20%. Про це сьогодні під час брифінгу після відкриття ярмарку робочих місць «Політех-2012» повідомив директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко. «Якщо розглянути вікову групу від 15 до 24 років, то рівень безробіття склав 20%. При цьому серед цієї категорії зросла питома вага непрацевлаштованих після закінчення навчальних закладів з 13,7% у першому півріччі 2010 року до 17,4% у першому півріччі 2011 року. Нам потрібно зробити певні висновки і вживати заходів у вирішенні саме цієї проблеми», - заявив він.

У 2011 році в Україні було створено більше мільйона робочих місць

Як повідомив сьогодні під час брифінгу після відкриття ярмарку робочих місць «Політех-2012» директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко, в Україні в 2011 році вдалося досягти позитивних результатів у роботі з розвитку ринку праці. Зокрема, скоротилася загальна кількість безробітних. «За підсумками 2011 року рівень безробіття склав 7,9%, він поступово знижується, і на 2012 рік ми прогнозуємо 7,2 - 7,7%. Кількість безробітних скоротилася приблизно на 53 тисячі осіб і вже становить 1,7 мільйона. В цілому по країні в 2011 році було створено 1,014 мільйона робочих місць. Це трохи більше, ніж у попередньому році, але ці темпи нас не задовольняють і, враховуючи зростання економіки, ми хочемо бачити більше робочих місць. В цьому зацікавлені всі», - підкреслив Петро Петрашко.

У Харкові на Відкритому всеукраїнському турнірі з вільної боротьби серед чоловіків змагалися спортсмени 7 країн світу

2 - 4 квітня у м.Харкові на базі спортивного комплексу «ХПІ» відбувся відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед чоловіків пам’яті майстра спорту СРСР Ованеса Саакяна. У турнірі взяли участь 119 спортсменів із Грузії, Вірменії, Росії, Білорусі, Казахстану, Словакії та областей України. Харків’яни вибороли перші місця у чотирьох вагових категоріях: 96 кг - Павло Олійник, 66 кг - Рустам Джафарян, 74 кг - Гія Чихладзе, 55 кг - Роман Аббасов, який також за підсумками турніру виконав норматив «Майстра спорту України». Кращими серед харків’ян стали:

До кінця травня в Харківській області планують відремонтувати максимальну кількість автодоріг

Як зазначив під час традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, цього року через Євро 2012 дороги планують відремонтувати в максимально короткі терміни. «У нас немає сьогодні часу як в звичайні роки, в Харкові та області, на ремонт доріг. Тому що завершення всіх робіт прив'язане до проведення Євро 2012. Вже на порядок збільшилася кількість заявок німецькими вболівальниками футболу, охочих приїхати в місто Харків на матч Голландія - Німеччина. Хоча вони в регіоні будуть недовго, все одно ми повинні розуміти, яку кількість додатково машин, громадського транспорту потрібно буде задіяти. А будь-яка будівельна техніка - це пробки, затори. Тому, враховуючи, що ми не можемо чекати, з одного боку, а з іншого боку, є бюджетний розпис, який дає нам гроші на ремонт доріг і у вересні та жовтні, нам доведеться здійснити неможливе. Зробити те, що ми зазвичай робимо протягом року, буквально до кінця травня. Складно, дуже непросто, але ми впораємося», - сказав Михайло Добкін.

У Харківській області буде організовано громадський контроль за якістю молока і молочних продуктів

«Ми будемо вибудовувати систему громадського контролю за якістю переробки молока та продажу молочних продуктів», - зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в радянські часи діяли суворі ГОСТи для молочної продукції, а тепер - технічні умови (ТУ), які кожен виписує під свої потреби. «Ця система повинна піти, тому що такі ТУ повністю поховають нашу конкурентоспроможність на зовнішніх ринках. Ми повинні дотримуватися європейських стандартів оцінки якості товарів і продукції», - підкреслив губернатор.

Медицина на селі має свої завдання і потреби. Михайло Добкін

На Харківщині ведеться планомірна робота по наближенню якісної медицини до мешканців найвіддаленіших сіл регіону. У той же час мова не йде про будівництво в сільській місцевості великих медичних установ, - підкреслив в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, у міської та сільської медицини різні завдання, і тому для підвищення якості медицини в сільській місцевості в першу чергу необхідно створити прийнятні умови роботи для сільських медиків.

За допомогою системності, наполегливості і скрупульозного підходу ми вирішимо проблему ігрових автоматів. Михайло Добкін

Як підкреслив в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині не припиняється активна боротьба з незаконними ігровими залами. За його словами, один з найбільш дієвих методів у цій боротьбі - це позбавлення права власності господарів приміщень.

Нові вимоги до розподілу державних субвенцій максимально враховують позицію територіальних громад

Харківщина повністю готова до захисту своїх інтересів у питанні розподілу державних субвенцій, - підкреслив в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, в поточному році вимоги до розподілу державних коштів дещо посилилися, зокрема, у нових правилах більше уваги приділяється думці територіальних громад щодо необхідності реалізації того чи іншого проекта.

Боротьба з виплатою зарплати в конвертах - це питання регіональної безпеки. Михайло Добкін

Як підкреслив в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області буде максимально активізовано боротьбу з зарплатами в конвертах. «На те є воля і бажання. Нас штовхає до роботи в цьому напрямку не тільки вимога керівництва держави подолати це негативне явище, але й наше бажання навести порядок в цьому питанні», - заявив глава області.

Для ефективного розвитку сільського господарства в Україні необхідна зміна законодавчої бази

Як підкреслив в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині ведеться активна робота з розвитку сільського господарства. Зокрема, вже найближчим часом планується розпочати практичну реалізацію проекту «Село майбутнього», також ведуться переговори про створення в області генетичного центру для виведення найбільш продуктивних порід молочної худоби. У той же час, за словами Михайла Добкіна, без зміни нормативно-правової бази складно досягти істотних результатів.

Державний чиновник високого рангу не може із зневагою ставитися до національної системи охорони здоров'я. Михайло Добкін

У ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив думку, що з боку державного чиновника високого рангу некоректно із зневагою ставитися до національної системи охорони здоров'я. «Я не розумію, чому досі ніхто не піднімає питання, що людина, яка працювала прем'єр-міністром, віце-прем'єр-міністром, була керівником парламентської партії і називає себе патріотом, наполегливо відмовляється від лікування українських медиків, виявляючи їм недовіру і нехтування, і довіряє тільки їх німецьким колегам? Невже вищий державний чиновник може з такою зневагою ставитися до національної системи охорони здоров'я, за яку сам недавно відповідав, і постійно підкреслювати свою недовіру?» – заявив губернатор.

Інформація щодо участі Служби автомобільних доріг у щорічній всеукраїнській акції з благоустрою «За чисте довкілля»

В рамках участі у щорічній всеукраїнській акції «За чисте довкілля» Службою автомобільних доріг у Харківській області виконуються роботи з благоустрою території, прилеглої до автомобільних доріг загального користування. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Протягом поточного тижня Службою автомобільних доріг прибрано сміття на площі 428 тис. кв. м, вирублено 2200 пог. м порослі, прибрано 2200 пог. м грунту з під бордюрів, ліквідовано 33 стихійних сміттєзвалища, пофарбовано 424 пог. м бордюрів, очищено від бруду 6600 пог. м бар’єрної огорожі та прибрано 41 автопавільйон. У заходах брали участь 583 працівників та було задіяно 78 одиниць автотранспорту.  

У Харкові відкрито Ярмарок робочих місць «Політех – 2012» (доповнено)

Сьогодні у Харкові на базі НТУ «Харківський політехнічний інститут» проводиться Ярмарок робочих місць «Політех – 2012». В урочистому відкритті профорієнтаційного заходу взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко, ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський. "Сьогодні відбувається знакова подія, оскільки молоді люди, які намагаються поглинути світ інтелектуального розвитку мають можливість ознайомитися з вимогами сучасного ринку праці і зупинити свій вибір. Сьогодні роботодавець і той, хто шукає роботу мають можливість подивитися один одному у вічі. І це дуже важливо, оскільки дуже багато студентів не знають, де вони працюватимуть після закінчення вищих навчальних закладів", - сказав Ігор Шурма. В рамках заходу відвідувачі ярмарку мають змогу ознайомитися з вимогами сучасного ринку праці та соціальними послугами, які надає державна служба зайнятості. Зокрема, до уваги гостей представлена електронна база даних служби зайнятості з 70 тисячами поточних та перспективних вакансій по Україні, в тому числі майже 4,5 тисячі вакансій по Харківській області. Крім того, майже 70 підприємств, установ та організацій пропонують під час ярмарки понад 300 своїх вакансій.

Про хід проведення в області всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»

Головним управлінням ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА на виконання доручення першого заступника голови облдержадміністрації Валентина Дулуба було проінспектовано хід проведення всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» у місті Куп'янськ та Балаклійському районі.

У селі Крисине Богодухівського району відкрито дитячий садок

Сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін взяв участь в урочистому відкритті дошкільного дитячого закладу «Капітошка» в селі Крисине Богодухівського району. Також в урочистому заході взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий, народний депутат України Олександр Біловол. Ясла-сад на 2 групи, які розраховані на 44 вихованця, було відкрито на базі Крисинської загальноосвітньої школи. У всіх приміщеннях проведено капітальний ремонт.

Експортери української продукції тепер мають дотримуватися вимог технічних регламентів Митного союзу

З 01 березня 2012 року набули чинності технічні регламенти Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. У зв'язку з цим українським виробникам, орієнтованим на експорт своєї продукції до країн-членів Митного союзу, необхідно дотримуватись вимог цієї організації. На сайті Митного союзу – www.tsouz.ru (розділ «База данных», підрозділ „Разработка технических регламентов") можна знайти перелік та повний текст технічних регламентів, а також перелік органів із сертифікації та оцінки (підтвердження) відповідності, включених до Єдиного реєстру органів із сертифікації та випробувальних лабораторій Митного союзу (розділ «База данных», підрозділ «Надзор и контроль за безопастностью товаров «Продукции»).

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 5 квітня, було відремонтовано 3068,7 кв. м. асфальтового покриття та використано 2961,7 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювала 48 бригад та 378 дорожніх робітників.

В ефірі «Чай з губернатором»

Сьогодні о 14.10 на «7 каналі» вийде в ефір відеоверсія традиційної зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з представниками ЗМІ «Чай з губернатором». Повтор запису можна буде подивитися завтра, 7 квітня о 17.00 на телеканалі ХОД ТРК.

Архів документів