Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 11 квітня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління економіки облдержадміністрації Сергія Авершина та директора Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Дениса Ткачова на тему: «Реалізація програми сприяння підтримки малого підприємництва в Харківській області на 2011 - 2015 роки. Діяльність Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва».; о 18.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» ( Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи) розпочнеться музично-поетичний вечір автора віршів Лариси Французової та композитора, виконавиці Олени Голентовської.

За межі України вивезена перша партія меланжу з території Харківської області

З території Харківської області було вивезено 14 цистерн з 770 тонами меланжу. 7 квітня ця партія ракетного палива перетнула Український кордон та була направлена до заводу ім. Свердлова м. Дзержинськ Нижегородської області Російської Федерації. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Вивезення меланжу з Харківської області здійснюється в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Організацією з безпеки і співробітництва в Європі щодо проекту ОБСЄ - Україна стосовно утилізації запасів меланжу.

На заводі Шевченка почали виплачувати заборгованість по заробітній платі

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками круглого столу «Конкурентноспроможність Харківської області» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков. «Проблема полягає не в тому, що не виконуються зобов'язання перед колективом заводу Шевченка, а в тому, що орган управління підприємством знаходиться в Києві. Тому питання погодження, зокрема надходження грошей, які колективом вже зароблені і відвантажена продукція на завод імені Малишева та КП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» необхідно було узгоджувати. Цей процес затягнувся на кілька днів. З понеділка по п'ятницю ми займалися тим, що через Київ, через завод Малишева на завод Шевченка заводили гроші. З сьогоднішнього дня до кінця тижня кожен день на підприємстві будуть виплачувати гроші», - сказав Андрій Моченков.

13 квітня в Харкові відбудеться засідання Круглого столу аудиторів Харкова та Харківської області

В рамках економічних реформ, які проводяться в Україні з ініціативи Президента України Віктора Януковича, 13 квітня в Харкові відбудеться засідання Круглого столу аудиторів Харкова та Харківської області. У засіданні візьмуть участь представники Аудиторської палати України, органів влади, керівники та власники аудиторських компаній Харківщини, які обговорять проект Стратегії розвитку аудиту на 2012-2013рр. Зокрема, в ході засідання планується розглянути питання збільшення обсягу ринку аудиторських послуг, забезпечення довіри суспільства до аудиторської оцінки, а також законодавчі ініціативи Міністерства фінансів України в сфері аудиторської діяльності. За підсумками засідання Круглого столу планується підписати резолюцію щодо підтримки запропонованої Аудиторської Палатою України Стратегії розвитку аудиту на 2012-2013 рр. Засідання відбудеться 13 квітня о 14.00 в приміщенні Ізраїльського культурного центру (вул. Тобольська, 46).

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 9 квітня, було відремонтовано 1915,2 кв. м. асфальтового покриття та використано 221,2 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 36 бригад та 285 дорожніх робітників.

«Київстар» розпочав довгострокову програму «Безпека дітей в інтернеті»

Сьогодні на прес-конференції в Харкові кампанія «Київстар» презентувала власну всеукраїнську соціальну рекламну компанію з безпеки дітей в Інтернеті. В ній взяли участь начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, головний спеціаліст Департаменту освіти Харківської міської ради Оксана Дегтярьова і дитячий психолог Марина Юшко. За даними Інтернет Асоціації, сьогодні в Україні понад 8 мільйонів користувачів - це діти та підлітки. Які сайти відвідують їхні діти відстежують тільки 18% батьків. У той же час підлітки активно спілкуються в соціальних мережах, нерозважливо поширюючи особисту інформацію: 46% - вказують номер мобільного телефону, 36% повідомляють домашню адресу, 75% дітей приховують від батьків зустрічі зі своїми он-лайн знайомими. За словами Тетяни Печерських, згідно з Конвенцією про права дитини, діти повинні рости в безпечному суспільстві. «По-перше, мається на увазі безпечний інформаційний простір. Сьогодні в корені змінилася система виховання дитини.

Нагороджено переможців других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

Сьогодні відбулась урочиста церемонія нагородження переможців других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Ігри відбулись в Харківській області 5 – 8 квітня в номінаціях музичне виконавство на народних інструментах, хореографія народів світу, мистецтво читання, образотворче мистецтво, і цілком були присвячені українській народній творчості. Медалі та подарунки учням шкіл естетичного виховання вручав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

На Харківщині розроблено проект Інноваційного кодексу України

Як зазначив сьогодні в ході засідання круглого столу «Конкурентноспроможність Харківської області» заступник голови ХОДА Андрій Моченков, в рамках реалізації концепції регіональної інноваційної політики колективом Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого та Національної Академії правових наук України розроблено 2 законопроекти. «Вперше на пострадянському просторі розроблений проект Інноваційного кодексу України. Зараз стоїть питання про проведення слухань за участю великого кола науковців та практиків, щоб якомога швидше подати його на розгляд до Верховної Ради. Крім цього розроблений проект закону про Технополіс «П'ятихатки». Ми будемо проводити в квітні-травні слухання серед наукових кіл, практиків, експертів. Потім ми також плануємо вносити його на розгляд до Верховної Ради», - сказав Андрій Моченков.

Хлібозавод «Салтівський» виборов Гран-прі Першого всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед хлібозаводів України «Великодня паска – 2012»

6 квітня 2012 року на базі Спеціалізованого виставкового центру «Експодонбасс» відбувся Перший всеукраїнський конкурс професійної майстерності серед хлібозаводів України – «Великодня паска – 2012». Як повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, у конкурсі взяли участь 28 хлібозаводів з Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Одеської областей і Криму. Кожне підприємство виготовило для конкурсу унікальні великодні композиції, які було представлено на суд професійного журі. За результатами конкурсу Гран-прі виборола великодня композиція хлібозаводу «Салтівський», яку також було визнано кращою за результатами таємного голосування серед журналістів.

Районні та сільські бібліотеки Харківщини користуються великим попитом у мешканців області

На Харківщині особлива увага приділяється розвитку бібліотечної справи. Як зазначила сьогодні під час відкриття виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, хорошу книгу не замінять ніякі досягнення сучасної науки і техніки, тому бібліотеки як і раніше знаходяться в зоні пильної уваги керівництва області. «Те натхнення, ту силу, яку несе в собі кожна книга, духовність, яку вона розвиває, не може замінити собою ніякий комп'ютер чи будь-яке інше досягнення сучасних інформаційних технологій. Я рада, що сьогодні у нас є можливість читати такі прекрасні, яскраві, барвисті книги, як ті, які ми привезли сюди. Це говорить про те, що у нас в Харківській області видаються якісні книги, тим більше, що кожна шоста українська книга видається саме на Харківщині», - зазначила Вікторія Маренич.

Високотехнологічне виробництво і наука є одним з основних пріоритетних напрямків розвитку Харківської області

Як зазначив сьогодні в ході засідання круглого столу «Конкурентноспроможність Харківської області» заступник голови Харківської області Андрій Моченков, для Харківської області інновації - це те, що допоможе зробити економічний прорив регіону. У цьому контексті потребує уваги питання, пов'язане зі структуризацією інновацій, оскільки останні роки левова частка витрат підприємств йшла на розвиток технологій. «Протягом 20 років на чолі кута державної політики ставилася наукоємність інновацій. Отже, впровадження ідей відбувалося через інститути науки та освіти. Це не завжди вірно. Для того, щоб реально отримувати результат від впровадження інновацій - кут державної політики має полягати в особливій увазі саме на підприємництві, як спеціальній діяльності з комерціалізації знань. В контексті інновації підприємництва мається на увазі активність вітчизняних суб'єктів господарювання у складних, наукомістких видах бізнесу. У відповідності зі стратегією стійкого розвитку Харківської області до 2020 року, прийнятою обласною радою півроку тому, високотехнологічне виробництво і наука є одним з основних пріоритетних напрямів розвитку області. Говорячи іншими словами, для Харківської області інновації - це те, що допоможе зробити економічний прорив регіону», - сказав Андрій Моченков.

На відкритті виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» в Краснокутському районі виступить з гастролями театр імені Шевченка

Як повідомила сьогодні під час брифінгу після відкриття виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» в Дергачівському районі начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, на відкритті наступної виставки у Краснокутському районі відбудеться виступ творчого колективу театру імені Шевченка. «Наступним нашу виставку буде приймати Краснокутський район, і там наш захід буде присвячено 125-річчю від дня народження Леся Курбаса. На даний момент у нас є попередня домовленість з керівництвом театру імені Шевченка, що одна з вистав у цей день буде присвячена відкриттю нашої виставки в Краснокутську», - повідомила вона.

Харківська область є центром високотехнологічного машинобудування

Про це сьогодні в ході засідання круглого столу «Конкурентноспроможність Харківської області» сказав заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «Сьогодні Харківський регіон по праву вважається регіоном високотехнологічної промисловості. За даним показником ми займаємо провідні місця в Україні. За підсумками попередніх років, близько 20% підприємств Харківської області займаються інноваційною діяльністю. У той час як по Україні такий показник на рівні 13,8%. За кількістю підприємств, які використовують передові виробничі технології, область займає 1 місце в Україні. А 7-а частина від загального числа таких підприємств випадає саме на Харківську область», - зазначив Андрій Моченков.

Бібліотеки Богодухівського, Золочівського та Дергачівського районів отримали набори книг в рамках виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області»

Сьогодні в ході відкриття виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич передала в дар шкільним та районним бібліотекам Богодухівського, Золочівського та Дергачівського районів набори книг. Такі ж набори отримають згодом і всі інші райони - учасники виставки-ярмарку. «Набір складається з кількох частин. Перша частина - це навчальна література, тому що до нас зверталися протягом півріччя численні шкільні бібліотеки, де не вистачає якось навчальної літератури. Тому ми зібрали всі книги, які є в управлінні у справах преси та інформації - це контрольні екземпляри, які ми на сьогоднішній день вже можемо передати, і направили їх у шкільні бібліотеки. Друга частина - це художня література на різну тематику, і третя частина - це книги Мілен Демонжо», - повідомила Вікторія Маренич.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. З проблемними питаннями до нього звернулися 4 жителя Харкова і 12 представників різних районів Харківської області. Зокрема, питання стосувалися протезування, санітарно-курортного лікування, забезпечення автомобілями, направлення на обстеження та лікування до медичних установ III – IV рівня та роз’яснення пенсійного законодавства.

В Дергачівському районі стартувала книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Сьогодні в Дергачівському районі в будівлі районного будинку культури почала свою роботу книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», присвячена 200-річчю від дня народження байкаря і видатного поета Євгена Гребінки. В урочистому відкритті взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич і голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев. До участі у заході окрім Дергачівського запрошено Богодухівський та Золочівський райони. Як зазначила начальник управління, завдяки новому формату проведення виставки-ярмарку, мешканці кількох районів Харківської області мають змогу обмінятися досвідом, поспілкуватися, а також дізнатись багато нового про життя видатних українців, що так або інакше пов’язані з Харківщиною.

Основи фотографії або як не робити дурних помилок

13 квітня в 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас з основ мистецтва фотографії. Фотохудожники Владлен Василенко та Олександр Ляшенко розкажуть про закони композиції і допоможуть розібратися в тонкощах налаштування фотоапарату, пояснять, що таке ГРИП і від чого він залежить, розкажуть про основні помилки експозаміру камери і навчать самостійно виставляти необхідні параметри для зйомки. На готових роботах разом з майстрами можна буде розібратися, з чого ж саме складається гарна фотографія. Тривалість заняття 1,5 години. Вхід вільний!  Учасникам бажано мати з собою свою фотокамеру (будь-якого рівня).

Події дня

Сьогодні, 10 квітня, о 10:00 на сайті Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва (http://kharkiv.biz.ua/) відбудеться онлайн конференція на тему: «Декларування доходів громадян». Тел.: 757-42-32; об 11:00 відкриття виставки «Харківські видавці – районам області» в будівлі Дергачівського районного Будинку культури; об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться круглий стіл «Конкурентоспроможність Харківської області»; о 12:00 у конференц-залі стадіону «Металіст» (вул. Плеханівська, 65) відбудеться прес-конференція з нагоди старту Всеукраїнської соціальної рекламної кампанії з безпеки дітей в інтернеті «Розкажи дітям про безпеку в інтернеті»; о 14:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх)відбудеться урочисте вручення золотих медалей переможцям Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант».

Про хід проведення в області всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»

Головним управлінням ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА на виконання доручення першого заступника голови облдержадміністрації Валентина Дулуба було проінспектовано хід проведення у Харківській області всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». За період з початку акції станом на 6 квітня на території області ліквідовано 717 з 1753 виявлених стихійних звалищ (41%), прибрано території 850 з 1859 кладовищ (46%), 482 з 954 братських могил (51%), 78 з 167 меморіальних комплексів (47%), 92 почесних поховання з 138 запланованих (67%), території 156 парків з 351 (44%), 297 скверів з 493 за планом (60%), а також 1691 із 1984 дитячих майданчиків (85%) та 588 із 915 спортивних майданчиків (64%). 

Інформація про індекс інфляції по Україні за березень 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за березень 2012 р. становив 100,3 %. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Протягом року виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» відвідає найбільші міста Харківської області

Після завершення заходів, які відбудуться з 10 по 17 квітня у Дергачівському районі, книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» 18 квітня розпочне роботу у Краснокутську і триватиме до 24 квітня. Про це повідомила сьогодні під час брифінгу начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Ми вирішили присвятити цю зустріч, до участі у якій крім Краснокутського будуть запрошені Валківський, Коломацький і Нововодолазький райони, 125-річчю від дня народження видатного Леся Курбаса, ім’я котрого тісно пов’язано з харківською, українською та світовою театральною діяльністю», – зазначила вона.

Третій Всеукраїнський фестиваль журналістики «Людина і зброя – 2012» відбудеться 24-26 травня 2012 р.

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація працівників ЗМІ України», Євразійська Академія телебачення і радіомовлення, Міжнародна конфедерація журналістських спілок,«Агентство «Телепресінформ» за підтримки Міністерства оборони України запрошують творчі колективи телерадіокомпаній, газет, журналів та видавництв всіх форм власності взяти участь у Третьому Всеукраїнському фестивалі журналістики «Людина і зброя – 2012». Програмою фестивалю передбачаються:

У художній галереї «Чарівна мелодія фарб» відкрилася виставка «Весняна феєрія»

У художній галереї «Чарівна мелодія фарб», що діє в Дитячій школі мистецтв №6, відкрилася нова виставка під назвою «Весняна феєрія». На виставці представлені 70 найкращих робіт, присвячених весні, весняному настрою, пробудженню природи, красі навколишнього світу (експонується як живопис, так і графіка).

В Харківській області закінчено опалювальний сезон

Згідно з розпорядженням №206 у зв’язку з підвищенням середньодобової температури повітря до +8 градусів з 9 квітня в Харківській області завершено опалювальний сезон. Організаціям і підприємствам, що знаходяться у сфері управління облдержадміністрації, дозволено закінчити опалювальний сезон у житлових будинках, школах, лікарнях, дитячих та інших закладах побутового та соціально-культурного призначення. Райдержадміністраціям та головам міст обласного значення запропоновано вжити аналогічних заходів.

Харківська національна академія міського господарства налагоджує тісну співпрацю з вузами країн СНД

Харківська національна академія міського господарства підпише рамкову угоду з Російською академією народного господарства та державної служби при Президентові Російської Федерації. Про це повідомив сьогодні ректор академії Володимир Бабаєв після відкритої лекції доктора економічних наук, професора, академіка Російської академії наук  Абела Аганбегяна. «Цей документ дасть нам можливість більш тісно працювати з Російською академією народного господарства та державної служби при Президентові Російської Федерації вже найближчим часом. Хочу відразу сказати, що це не єдиний вуз, з яким ми сьогодні співпрацюємо. Ми працюємо з Євроазіатським інститутом м.Баку в питаннях дистанційного навчання, а також напрацьовуємо наші взаємини з Санкт-Петербурзьким технологічним інститутом», - повідомив Володимир Бабаєв.

Визначено переможців Відкритого турніру з історії: «Вітчизняна війна 1812 року в історії полків Слобідської України»

За підсумками турніру, який відбувся 29 березня за ініціативою Харківського обласного благодійного фонду «Академія» та Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія», перше місце зайняла команда Харківської гімназії № 23, друге розділили команда Харківської гімназії № 6 та команда Спеціалізованої економіко-правової школи ХГУ «НУА»; на третьому місці - команди Харківської спеціалізованої школи № 3, ЗОШ № 30, Куп'янської гімназії № 1 та Охтирської гімназії.

Усі районні бібліотеки Харківщини в рамках виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» отримають набори книг

Як повідомила сьогодні під час брифінгу начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в рамках виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» всі районні бібліотеки отримають набори книг у подарунок. «Як і минулого року, всі районні бібліотеки отримають набори книжок від управління у справах преси та інформації. Це навчальна, художня, довідкова література. Крім того, коли до нас звертаються з проханням надати якусь певну літературу за потребою, ми переглядаємо всі наші контрольні екземпляри і віддаємо їх, якщо є така можливість. Зараз бібліотеки потребують книг, незважаючи на те, що виділяються кошти для цих цілей, що існує програма «Бібліоміст», за якою надходять книги в бібліотеки Харківської області. Тому ми це почали робити, і безумовно, будемо продовжувати цю роботу», - підкреслила Вікторія Маренич.

На Харківщині відбудеться он-лайн конференція «Декларування доходів громадян»

10 квітня 2012 року з 10.00 до 11.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки ХОДА, Регіональною радою підприємців та Державною податковою службою в Харківській області проведе онлайн конференцію з начальником управління оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби в Харківській області Глібом Мілютіним на тему: «Декларування доходів громадян».

Основа будь-якої економічної стратегії - виявити сильні сторони і підтримати їх розвиток

На думку доктора економічних наук, професора, академіка Російської академії наук, завідувача кафедрою економічної теорії і політики Російської академії народного господарства та державної служби при Президентові Російської Федерації Абела Аганбегяна розробку стратегії мікро- або макрорівня необхідно починати з аналізу соціально-економічних проблем, зрозуміти, що буде, якщо темпи розвитку збережуться, виявити диспропорції і сильні сторони. «Проаналізуйте економіку Україну. За якими галузями є переваги перед іншими країнами і, виходячи з цього, потрібно відокремити найбільш важливі кластери, які треба розвивати. 

10 квітня в Дергачівському районі стартує книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області»

Завтра в Дергачівському районі в будівлі районного будинку культури почне свою роботу книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області». Як повідомила сьогодні під час брифінгу начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, захід присвячено 200-річчю від дня народження видатного поета Євгена Гребінки. «Євгену Гребінці виповнилося б 200 років 2 лютого, тому ми вирішили присвятити перший ярмарок саме його творчості. Ми звернулися до наших колег з телерадіокомпанії «Лтава», які підготували фільм, присвячений його життю і творчості, уривки з цього фільму ми зможемо презентувати завтра в ході урочистого відкриття виставки-ярмарку. Крім цього школярі Харківської області будуть завтра зі сцени читати дуже багато творів Євгена Гребінки, також я запросила соліста Харківської філармонії Андрія Тимошенко, який виконає романс на вірші Євгена Гребінки «Очі чорні», - повідомила Вікторія Маренич.

Архів документів