Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інформація про роботи з реконструкції приміщень та обладнання для Харківського регіонального перинатального центру

Інформація про роботи з реконструкції приміщень та обладнання для Харківського регіонального перинатального центру

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів.

Події дня (оновлено!!!)

Сьогодні, 19 квітня о 10:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнуться заняття Школи юного журналіста об 11:00 у навчально-спортивному комплексі НТУ ХПІ (вул. Артема, 50-А) розпочнеться свято професійно-технічної освіти «Робітнича професія - запорука сталого розвитку економіки Харківщини»  о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ «Проведення соціально-економічних реформ на селі» о 15.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться літературно-музичний вечір «Весняні співи Лесі Українки на Харківщині».

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у громадській приймальні ХОДА. Мешканці Харкова та Харківської області звернулися до нього з приводу ремонту доріг, облаштування автобусної зупинки, газифікації населених пунктів та ремонту дахів. Вирішення всіх поставлених питань Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Завтра відбудеться літературно-музичний вечір, присвячений Лесі Українці

19 квітня о 15.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться літературно-музичний вечір «Весняні співи Лесі Українки на Харківщині». Його відвідувачі дізнаються про спілкування Лесі Українки з відомими харківськими діячами культури, письменниками під час її перебування уХаркові у квітні 1889 року. Зокрема, з письменником Гнатом Хоткевичем, педагогом Христиною Алчевською, істориком Миколою Сумцовим. Також можна буде побачити історичні будинки нашого міста, де жила поетеса.

Харків і його мешканці заслуговують на найвищі військові нагороди. Михайло Добкін

«У нас давно налагоджена конструктивна робота майже з усіма ветеранськими організаціями, і ідею про присвоєння Харкову звання «Місто військової слави» я підтримую обома руками. Якщо такий закон буде ухвалений Верховною Радою, ми будемо всіляко підтримувати ініціативу ветеранів. Думаю, Харків незаслужено обділений нагородами за своє військове минуле. Ті події, які розгорталися тут в 1941-1943 рр., дають всі підстави говорити, що і люди, які живуть в цьому місті, і саме місто заслуговують на найвищі військові нагороди аж до так і не присвоєного, на жаль, звання «Місто-герой», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Кожен документ в обласній адміністрації проходить ряд узгоджень, що робить фальсифікацію неможливою

Сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував заяву екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова щодо фальсифікації його підпису на земельному акті, який став предметом інтересу правоохоронних органів. Глава області звернув увагу на досить довгу процедуру узгодження документів, яка обов'язкова перед тим, як будь-який документ потрапить на підпис до голови облдержадміністрації. За його словами, в такій системі практично неможлива фальсифікація підпису глави регіону, оскільки для цього необхідно попередньо підробити підписи ще низки чиновників різних рівнів.

Михайло Добкін вручив Костянтину Кеворкяну Почесну грамоту облдержадміністрації

Сьогодні наприкінці прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін за вагомий особистий внесок у розширення інформаційного простору Харківської області, всебічне і об’єктивне висвітлення історії міста Харкова та патріотичне виховання підростаючого покоління вручив Почесну грамоту обласної державної адміністрації директору приватної фірми «Перша столиця», депутату Харківської міської ради Костянтину Кеворкяну.

Цього року на Харківщині буде створено генетичний селекційний центр для виведення найбільш продуктивних порід молочної худоби

«Без зміни молочного поголів'я Харківська область не доб'ється серйозних результатів. Збирати трохи більше 4 тис. кг молока з корови за рік – це шлях в нікуди. При цьому у молока висока собівартість, низька якість, у молочній галузі немає перспектив розвитку і це абсолютно не цікаво для серйозних інвесторів, які могли б вкладати гроші у тваринництво. Ми зобов'язані змінити умови», – заявив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, отримано схвалення керівництва Кабінету Міністрів, і в цьому році в рамках обласного проекту «Село майбутнього» та державного національного проекту «Відродження сільського господарства через скотарство» на Харківщині буде реалізовуватися національний проект зі створення генетичного селекційного центру для виведення найбільш продуктивних порід молочної худоби.

Комунальне підприємство «Облземпроект» створено для того, щоб перемогти хаос серед приватних компаній, які займаються землевпорядною документацією

Ситуація з видачею державних актів на землю сьогодні однозначно стабілізувалася. Але проблема ще до кінця не вирішена, тому що на приватному ринку компаній, які займаються землевпорядною документацією, панує хаос. Про це сьогодні в ході прес-конференції зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Саме для того, щоб перемогти хаос компаній на приватному ринку, які займаються землевпорядною документацією, ми ініціювали створення обласного комунального підприємства «Облземпроект», яке вже успішно працює. Є частина ринку, яку сьогодні забирає це підприємство, і є частина ринку, яку обслуговує підприємство державної форми власності «Центр державного земельного кадастру». Ми зараз, там де можна, відновлюємо людям загублену документацію. Сьогодні сказати, що в цьому плані наведено лад не можна. Потрібно дуже багато і системно працювати для того, щоб навести порядок у всьому за минулі періоди. Але робота ведеться. Ми розуміємо, як нам працювати для того, щоб не було ажіотажу з отриманням актів, щоб працювала система, яка б відсіювала тих, кому не належить їх отримувати і спокійно вирішувала питання щодо тих, кому належить отримати земельні акти», - сказав Михайло Добкін.

Побоюватися за підвищення тарифів при передачі ТЕЦ-2 і ТЕЦ-5 в приватну власність не варто. Михайло Добкін

Коментуючи сьогодні на прес-конференції можливість приватизації харківських ТЕЦ-2 і ТЕЦ-5, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив: «Це стабільно працюючі підприємства, які зараз на 100% перебувають у державній власності. За програмою приватизації вони будуть виставлені на відкриті торги. Їх придбає той, хто запропонує на конкурсі найкращі умови. Ці підприємства не зникнуть з економічної карти нашого регіону після продажу. Але те, що підприємства необхідно оптимізувати, знижувати вартість виробленого тепла та електроенергії - це факт. Вони всі були розраховані на радянський підхід, коли електроенергія і газ нічого не коштували. Сьогодні, на жаль, ми платимо більше за всіх у Європі за газ, тому змушені рахувати кожну копійку».

У Краснокутському районі відкрилася книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області», присвячена Лесю Курбасу

Сьогодні в Краснокутському районному будинку культури розпочала роботу книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», присвячена 125-річчю від дня народження відомого режисера, драматурга і актора Леся Курбаса. В урочистому відкритті взяли участь заступник начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Наталія Біркун, заступник голови Краснокутської РДА Юрій Козуб та актор Харківського державного академічного драматичного театру ім.Шевченка, заслужений діяч мистецтв Украни Степан Пасічник. «Третій рік поспіль книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» подорожує Харківською областю, щоб наблизити книгу до читача. У цьому році для проведення виставки було обрано новий шлях і визначено новий формат: ярмарки стали кущовими і об'єднали кілька районів. Крім того, кожна виставка буде присвячена видатній людині, яка залишила свій слід в історії Слобожанщини. Сьогодні це Лесь Курбас», – зазначила Наталія Біркун.

Проблема ігрових автоматів в Україні буде вирішуватися на законодавчому рівні

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, для ефективної боротьби з ігровими автоматами як у Харківській області, так і в цілому по Україні, необхідна відповідна законодавча база. «Будь-яка заборона на законодавчому рівні має чітко прописувати процедуру адміністрування. Тобто, якщо щось заборонено, то має бути чітка схема, хто цю заборону буде контролювати, і які правові підстави для цього є у структури чи органу, якому доручено цим займатися. Якщо ж закон ухвалили, а механізм виконання його не дали, то це чистий піар. Я думаю, що якби законодавець свого часу передбачив, яким чином цю заборону потрібно реалізовувати, у нас сьогодні було б набагато менше проблем», - підкреслив глава області.

Витрати на утримання Харківської наукової медичної бібліотеки будуть оптимізовані. Михайло Добкін

«Наукова медична бібліотека, як і будь-яка інша бібліотека, перебувала у віданні управління культури. Витрати на утримання цієї бібліотеки йшли за статтею витрат «Культура». Коли ми рахуємо кожну копійку, коли у нас є дефіцит оплати праці працівників закладів культури, тих же театрів, ми змушені відмовлятися від фінансування будь-яких неактуальних на сьогодні речей. Затребуваність медичної літератури дуже низька. Нею користуються в основному ті, хто пише наукові роботи або займається дослідницькою роботою. Тому ухвалено рішення, що з 85 людей, які працюють у цій бібліотеці і на яких з бюджету на рік витрачається близько 3 млн. грн., залишити 15-20 чоловік. З урахуванням того, що буде виплачена компенсація людям, які будуть звільнятися, можна буде зберегти близько 1,5 млн. грн. до кінця року. Я вважаю, що це істотні гроші, які можна витратити на інші цілі з більшою користю», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

На Харківщині буде створений незалежний орган перевірки якості молока

Для підвищення конкурентоспроможності молочної продукції на зовнішніх ринках необхідний незалежний експерт якості молока, який не буде піддаватися корупції і буде зацікавлений в результаті. Про це сказав сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «На Харківщині буде створений незалежний експерт якості молока, який об'єднає колективні організації та індивідуальних членів тих структур, які виробляють молоко. Вони максимально зацікавлені в тому, щоб на прилавках те, що називається молоком, відповідало назві і не мало рослинних добавок. В іншому випадку, це має називатися не "молоко", а "молочний продукт"», – зазначив він.

У бюджетній сфері боргів по заробітній платі немає. Михайло Добкін

Сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що боргів у бюджетній сфері Харківської області немає. «Я маю на увазі ті борги, які потрапляють під категорію прострочені. Є поточні - це затримка виплати на 3-5 днів, пов'язана з оформленням бюджетного кредиту в казначействі. Це звичайна ситуація, яка не викликає побоювання і не дає підстави втручатися в ситуацію, оскільки не є критичною», - сказав Михайло Добкін.

В рамках Всеукраїнського суботника співробітники обласної адміністрації візьмуть участь у впорядкуванні об'єктів Євро-2012

21 квітня в рамках Всеукраїнського суботника «День Довкілля» представники обласної влади візьмуть участь у впорядкуванні об'єктів Євро-2012. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Райони будуть трудитися за наміченими планами, а ось співробітники обласної влади, відгукнувшись на пропозицію міських колег, візьмуть участь у благоустрої тих об'єктів, які безпосередньо задіяні в проведенні Євро-2012», - сказав глава області.

Харківська область отримає більше 100 млн. грн. дотацій і субвенцій з державного бюджету

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «26 квітня відбудеться сесія Харківської обласної ради, де буде розглянуто безліч питань, в тому числі і бюджетні. Наша область зараз отримує більше 100 млн. грн. всіляких дотацій і субвенцій, які будуть розподілені як на вирівнювання по заробітній платі, так і на вирішення питань, які записані в програмі соціально-економічного розвитку», - сказав Михайло Добкін.

На агрокомбінаті «Слобожанський» проводяться відновлювальні роботи

«Сьогодні на агрокомбінаті «Слобожанський» в Чугуївському районі проводяться відновлювальні роботи. Немає жодних сумнівів, що в цьому році комбінат відновить свою роботу і протягом вийде на ту потужність, яка була протягом 2010-2011 років. А за планом, в 2013 році вже буде виходити на потужність, яка була в далекі часи, з середини 90-х років, коли комбінат показував високу стабільну роботу», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Цінова ситуація в Харківській області у святкові дні залишилася стабільною

Завдяки активній роботі на Харківщині вдалося уникнути зростання цін на основні продукти харчування, яке зазвичай спостерігається під час свят, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, такому результату значно сприяє сільськогосподарський ярмарок в центрі Харкова. «Ярмарок вже став традиційним і буде працювати як мінімум до закінчення травневих свят. До цього ярмарку вже звикли харків'яни, там найнижчі ціни в регіоні, і це дає нам можливість сьогодні в якійсь мірі стримувати ціни на інших ринках. Є незначне подорожчання м'яса в межах 1,5%, але, якщо взяти минулі періоди, то зазвичай відразу після Великодня подорожчання м'яса та м'ясних продуктів спостерігалося на рівні 8 - 10%», - зазначив глава області.

До кінця травня буде визначено фінансування будівництва харківського метрополітену

«Програма будівництва метрополітенів в Україні буде коригуватися орієнтовно в середині травня. Максимум до кінця травня ми будемо точно знати ситуацію з фінансуванням будівництва метро. Не забувайте, що кошти, які були освоєні в минулому році, прийшли в область у другому півріччі, тому я не бачу тут ніяких проблем», - повідомив на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На Харківщині необхідно пересіяти близько 30% озимих

У Харківській області є все необхідне, щоб у 2012 році не знизити показники валового збору зернових, незважаючи на значну кількість загиблих посівів. Зокрема, цього планується досягти за рахунок збільшення площ під кукурудзою. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Весняно-польові роботи в самому розпалі. Не виправдалися найгірші побоювання з приводу озимих - необхідно пересівати не 40%, а близько 30% посівів. На сьогоднішній день все готово до того, щоб ми виконали завдання і більше 107 тисяч гектар було посіяно кукурудзи, що дасть Харківської області можливість хоча б повторити досягнення 2011 року по валовому збору зернових», - повідомив глава області.

У I кварталі 2012 року Харківська область виконала план зі збору податків більше, ніж на 100%

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Наповнюваність місцевих бюджетів становить понад 100%, незважаючи на те, що передрікали, що бюджет буде важкий до виконання. Якщо взяти збір решти податків, то Харківська область в I кварталі план виконала теж більш, ніж на 100%», - сказав Михайло Добкін.

Триває актуалізація даних вкладників Сбербанку колишнього СРСР

Відповідно до Доручення Президента України Віктора Януковича розпочинається активна підготовча робота для проведення компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку колишнього СРСР, які планується розпочати з червня 2012 року. Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, першим етапом цієї роботи є проведення Ощадбанком з 2 квітня 2012 р. актуалізації даних вкладників Сбербанку колишнього СРСР. Актуалізація даних здійснюється стосовно тих вкладників, які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень (але не більш як 1000 гривень на одного вкладника) та дані про яких внесено до «Реєстру вкладників заощаджень громадян» до 01.01.2012 р.

На Харківщині рівень захворюваності на грип нижче епідпорогу на 47,4%

Інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ на Харківщині становить 15,8 на 10 тисяч населення, що нижче епідпорогу на 47,4%. Загалом епідеміологічний поріг не перевищено в жодному з міст та районів області. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. По місту Харків показник захворюваності складає 8,1 на 10 тисяч населення, що нижче епідпорогу у 3,7 рази. Питома вага дітей серед усіх осіб, що захворіли у Харкові, становить 32,8% ( у Харківській області – 59,5%). Щеплено проти грипу на Харківщині більше 24100 осіб.

Новий орган Харківської філармонії буде найкращим в Україні

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо начальник управління культури ХОДА Дмитро Кузнєцов, питання придбання та доставки органу до Харкова вже не стоїть гостро. «Були деякі проблемні питання минулого року, але фінансовий транш, який був перерахований фірмі-виробнику органу в кінці року, фактично гарантував, що в цьому році, якщо не буде якихось надзвичайних обставин, орган буде перевезений до Харкова і встановлений в обласній філармонії. Кошти на установку органу планується виділити з обласного бюджету, і харків'яни нарешті почують найкращий в Україні, а може навіть і в Європі, орган», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів.

У Харківській області більшість пам'ятників знаходяться в хорошому стані

«На щастя, в Харківській області немає великої кількості пам'яток архітектури, які викликали б тривогу. Щорічно при підготовці до 9 травня згідно з розпорядженням губернатора всі пам'ятники, особливо ті, які пов'язані з Великою Вітчизняною війною, приводяться в належний стан. У той же час, є декілька комплексів, які насправді потребують більш серйозної уваги, в тому числі і фінансового. Це пам'ятник Гвардійцям-Широнінцям в с.Тарановка і комплекс, присвяченій Великій Вітчизняній війні в м. Ізюм, на горі Кам'янець. Обласна влада звертає увагу на ці проблемні питання. Зокрема, на найближчій сесії обласної ради повинні бути виділені кошти на відновлення та ремонт пам'ятника в Таранівці», - повідомив в ефірі програми« Ранковий ексклюзив »обласного радіо начальник управління культури ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Археологічний комплекс в с. Верхній Салтів планують зробити туристичним об'єктом

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, Харківська область за кількістю археологічних пам'яток займає одне з лідируючих місць в Україні. Тому, хотілося б зробити це одним їх достоїнств області.

21 квітня в Харкові відбудеться фестиваль «Великодня радість»

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «У великодні свята проводиться ряд заходів. З року в рік їх кількість збільшується, за якістю - заходи наповнюються новим змістом. Фактично всі культурні установи області тим чи іншим чином пов'язані з Великоднем і присвячують їй свої заходи. Одним з таких є і фестиваль «Великодня радість», який відбудеться 21 квітня на базі собору Олександра Невського. В ньому братимуть участь діти з недільної школи при цьому храмі і діти зі шкіл естетичного виховання області», - сказав він.

Архів документів