Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків прикрашається до зустрічі Євро (доповнено)

На роботи з благоустрою в обласному центрі сьогодні вийшли близько 45 тис. осіб. Від обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів, відділів, територіальних відомств і організацій участь беруть 1 тис. 294 особи. Серед них перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб і заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Сьогодні працівники облдержадміністрації допомагають Харкову упорядкувати одні з основних об'єктів з підготовки міста до Євро - територію вздовж проспекту Гагаріна, в районі стадіону «Металіст» і прилеглим до них територій. Крім того, окрема частина управлінь і територіальних органів, які працюють на території Харківської області поїхали в різні райони області», - сказав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

В області розпочався «День довкілля» (доповнено)

За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, традиційно у третю суботу квітня, в цьому році це 21-е число, в області проводиться суботник - «День Довкілля». У суботнику беруть участь всі населені пункти області. Попередньо органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено роботу по залученню до участі в цьому заході широких верств населення, визначені об'єкти і обсяги робіт, підготовлений необхідний інвентар, посадкові матеріали, техніка, механізми. «Основна увага зараз приділяється прибиранню парків, скверів, братських могил, так як попереду такі свята як 1 і 9 Травня. Роботи проводяться найрізноманітніші. Люди висаджують саджанці дерев, прибирають придорожні території: на дорогах загальнодержавного і місцевого значення. Обов'язково, в перелік всіх робіт вводиться розчищення всіх лісосмуг. Я думаю, що сьогоднішній суботник дасть дуже хороший позитивний результат для Харківщини», - зазначив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Події дня

Сьогодні, 21 квітня, о 09:00, в рамках двомісячника "За чисте довкілля", у Харкові та області відбудеться суботник. В акції візьмуть участь працівники апарату та структурних підрозділів ХОДА. Вони прибиратимуть територію вздовж проспекту Гагаріна; О 14:00 на базі храму Олександра Невського (Харків, вул. Академіка Павлова, 46) відкриється фестиваль "Пасхальна радість".

Відбулося нагородження переможців обласного фестивалю професійної майстерності «Вихователь року-2012»

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців обласного фестивалю професійної майстерності «Вихователь року-2012». Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко та начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал вручили нагороди та подарунки переможцям, фіналістам, лауреатам та учасникам конкурсу.

Відкрився Міжнародний туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі»

Сьогодні у Харківському національному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відкрився V щорічний Міжнародний туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі» за участю іноземних міст-партнерів. Цього року на форум приїхали представники п'яти українських і 14 іноземних міст з 11 країн світу. В рамках заходу між Санкт-Петербурзькою державною казенною установою «Міське туристсько-інформаційне бюро» та ОКЗ «Харківський організаційно - методичний центр туризму» було підписано угоду про співпрацю з метою створення і розвитку єдиного інформаційного простору в сфері туризму на території двох держав.  

Євген Савін нагородив переможців обласного етапу Національного кубку шкільного футболу Євро-2012

Сьогодні на центральному полі стадіону «Динамо» відбулось урочисте закриття ІІ (обласного) етапу Національного кубку шкільного футболу Євро-2012 та нагородження команд-фіналістів м. Харкова та Харківської області. У церемонії взяли участь заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Віктор Павленко, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, президент Харківської обласної федерації футболу Володимир Бабаєв, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Завтра, в рамках двомісячника «За чисте довкілля», на Харківщині відбудеться суботник

Завтра, в рамках двомісячника «За чисте довкілля», 1,5 тис. працівників Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради вийдуть на суботник. У цілому роботи на суботнику проводитимуться у парках, скверах, садах, на вулицях, прибудинкових територіях Харкова і області. Зокрема, працівники апарату та управлінь ХОДА зосередять свої зусилля на прибиранні території в межах "червоних ліній"проспекту Гагаріна.

Харківський банківський союз отримав нагороди з нагоди 20-ї річниці з дня створення

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов взяв участь в урочистій церемонії нагородження з нагоди 20-ї річниці з дня створення Харківського банківського союзу. У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. «Банківська система нашого регіону за всіма показниками є сьогодні одним з лідерів в Україні. Особливостями її розвитку є динамізм, активна кредитна політика, безумовне виконання взятих перед клієнтами зобов'язань. Ці незаперечні успіхи досягнуті багато в чому завдяки зусиллям Харківського банківського союзу, адже ніхто, крім банкірів, не може зважено, обгрунтовано і чітко прорахувати ті ризики, які існують в кредитно-грошовій політиці країни», - сказав у вітальному слові Юрій Сапронов.

У 2012 році не менше 12 шкіл на Харківщині будуть облаштовані внутрішніми туалетами

На даний момент близько 45 шкіл у Харківській області потребують оснащення внутрішніми туалетами. Як повідомив в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник ГУ науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, поточного року планується вирішити це питання як мінімум в 12 з них. «Існує в гуманітарній програмі окремий розділ про забезпечення сільських шкіл туалетами в приміщенні. Остаточно питання про виділення коштів на ці цілі в поточному році буде вирішуватися обласною радою за підсумками першого півріччя, але графіки і процедури залишаються незмінними. Близько 12 шкіл за найбільш песимістичними прогнозами будуть облаштовані внутрішніми туалетами в цьому році, минулого року було облаштовано 14 шкіл. Всього близько 45 шкіл потребують облаштування внутрішніми туалетами», - повідомив Роман Шаповал.

На Харківщині 100% дітей у віці 5 років охоплені дошкільною освітою

Як повідомив в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник ГУ науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, у Харківській області всі діти п'ятирічного віку охоплені дошкільною освітою. «У Харківській області налічується 133 тис. 600 дітей у віці до 6 років. У регіоні станом на 1 січня 2012 р. налічується 648 дошкільних навчальних закладів, в минулому році відкрито 30 дитсадків. Дитсадки відвідує 71 тис. 476 дітей від 1 до 6 років, це на 3 тис. 550 дітей більше, ніж у минулому навчальному році. Дошкільною освітою охоплено 88% дітей у віці від 3 до 5 років, п'ятирічки - практично на 100%. Ми сподіваємося, що 27 нових дошкільних установ або в складі навчально-виховних комплексів, або окремо будуть відкриті в області в поточному році», - розповів Роман Шаповал.

4 травня стартує державна підсумкова атестація для випускників Харківщини

Як повідомив в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник ГУ науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, з 4 по 10 травня для випускників 2012 року на Харківщині відбудеться державна підсумкова атестація. «Всі зміни щодо державної атестації і в цілому всі зміни, які стосуються закінчення навчального року, як і зміни у вступній кампанії, обумовлені виконанням головного завдання для країни - проведення Євро-2012. Тому державна підсумкова атестація для 11 класів відбудеться з 4 по 10 травня. 4 травня відбудеться атестація з української мови (переказ), 7 травня випускники здадуть профільний предмет для учнів, які навчалися в класі з профільним ухилом, 10 травня - предмет за вибором», - повідомив Роман Шаповал.

Вибіркові перевірки медичних укладок лікарів «швидкої допомоги» не виявили розбіжностей із затвердженим переліком лікарських засобів

Департамент охорони здоров'я Харківської міської ради на запит обласної державної адміністрації надав відповідь стосовно стану надання «швидкої допомоги» у Харкові. Комунальний заклад охорони здоров’я «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова» є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом, до складу якого входять центральна диспетчерська та 10 підстанцій швидкої медичної допомоги, розташованих в кожному адміністративному районі міста.

Забезпечення громадян засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення розпочнеться вже цього року

В Україні вже збудована і на повну потужність працює мережа цифрового наземного ефірного телебачення. Це означає, що тепер через звичайну антену можна дивитися безкоштовно понад 20, а незабаром 32 українські телеканали у високій цифровій якості зображення та звуку. Про це повідомив Державний комітет з телебачення та радіомовлення України. Для приймання цього сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер.

У Києві створено Центральний офіс з обслуговування великих платників податків

У Києві створено Центральний офіс з обслуговування великих платників податків. Про це повідомила Спеціалізована ДПІ по роботі з великими платниками податків у м.Харкові ДПС. В даний час Центральний офіс функціонує в тестовому режимі. У 2012 році планується переведення на його на обслуговування 1382 великих підприємств від усіх 11 Спеціалізованих податкових інспекцій, які існують в Україні. Як зазначив голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, з переходом на обслуговування до Центрального офісу мінімізується кількість рівнів влади, задіяних у наданні адміністративних послуг, що прискорює процес прийняття рішень. Також за рахунок впровадження електронного кабінету платника та надання послуг з оцінки податкових ризиків скорочується час і кількість перевірок.

В області створені всі умови для впровадження замісної терапії

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в ході зустрічі з представниками Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу обговорювалося питання впровадження замісної терапії в Харківській області. «У 2011 році 42 особи взяли участь в програмах замісної терапії. Сьогодні в області створені всі умови для людей, які мають бажання взяти участь у відповідних програмах, і яким рекомендовано відповідно до наказу МОЗ застосування замісної терапії. Також в області вибудувана ланцюгова схема участі в програмах замісної терапії», - зазначив Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 20 квітня, об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться церемонія нагородження з нагоди 20-ї річниці з дня створення Харківського банківського Союзу; О 12:00 у ресторані "Альбатрос" (Харків, пр-т Академіка Курчатова, 1А) відбудеться жеребкування матчу II світової групи Кубка федерації з тенісу між збірними України і США; О 15:00 у Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" (вул. Пушкінська, 88)відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців обласного фестивалю професійної майстерності "Вихователь року".

Михайло Добкін закликав прихильників Юлії Тимошенко дбайливо ставитися до Харкова і не порушувати роботу міста

«Сьогоднішній шабаш, який влаштував десант прихильників Юлії Тимошенко з інших міст у Харкові, паралізував розмірену роботу півторамільйонного мегаполісу», - заявив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін. Глава області звернувся до гостей Харкова, які приїхали підтримати Юлію Тимошенко, із закликом бережно ставитися до всього того, чого вдалося домогтися тисячам харків'ян шляхом щоденної копіткої праці. «Величезні автомобільні пробки, купи сміття і пляшок, залишені після так званого мирного мітингу прихильників Юлії Тимошенко, - все це дуже дисонує з нашим харківським способом життя. Думаю, гості з інших міст України вперше приїхали в таке гарне місто, місто європейської культури, де за чистотою вулиць і дворів щодня стежать багатотисячні армії харків'ян. Поважаючи політичні погляди гостей Харкова, ми звертаємося до них з переконливим проханням не руйнувати те, що створено руками харків'ян, не витоптувати газони, не смітити і не ламати лавки. Харків'яни будують і творять, відновлюють і бережуть. Ламати - це не наш девіз», - підкреслив Михайло Добкін.

Керівництво корпорації «Бісквіт-Шоколад» оголосило конкурс серед юних кореспондентів на кращий твір про фабрику

Керівництво корпорації «Бісквіт-Шоколад» оголосило конкурс на кращий твір, який опублікують слухачі Школи юного журналіста за підсумками виробничої екскурсії на підприємство. «Ви – майбутні журналісти, і повинні вміти висловити свої думки та враження. Після вашого сьогоднішнього візиту всі ви напишете свої нариси і статті для районних видань. Ми просимо вас надсилати нам ваші опубліковані матеріали – нам буде дуже приємно дізнатися вашу думку про нашу корпорації. Кращу роботу ми преміюємо солодкими призами», – заявила заступник генерального директора корпорації «Бісквіт-Шоколад» з виробництва Ольга Голік.

Слухачі Школи юного журналіста відвідали виробництво корпорації «Бісквіт-шоколад»

Слухачі Школи юного журналіста відвідали ПАТ «Харківська бісквітна фабрика» корпорації «Бісквіт-Шоколад» – одного з найбільших в Україні виробників кондитерської продукції. Екскурсію по виробничих цехах для журналістів-початківців провела заступник генерального директора з виробництва Ольга Голік. «Ми перше українське підприємство, яке отримало ISO. Підприємство сертифіковане в Росії, Казахстані та інших країнах колишнього Радянського Союзу – це дає нам можливість відправляти продукцію не тільки в усі куточки України, а й далеко за її межі. Ми поставляємо свою продукцію в 27 країн світу, і в кожної країни ближнього чи далекого зарубіжжя є свої особливі вимоги», – зазначила вона.

В ефірі - прес-конференція Михайла Добкіна (змінено)

Сьогодні о 21.50 в ефір «7 каналу» вийде телеверсія прес-конференції голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, що відбулася 18 квітня 2012 року.

В області спостерігається чітка тенденція до стабілізації та зниження епідемічних показників захворюваності на туберкульоз

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з представниками Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, які перебувають в Харківській області з метою вивчення стану виконання в регіоні заходів з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, аналізу діяльності обласної ради з питань протидії туберкульозу.

На Харківщині відбувся бізнес-форум «Бізнес і влада – ефективне співробітництво»

Сьогодні на базі компанії UBC Group в рамках роботи Харківського регіонального Комітету з економічних реформ відбувся бізнес-форум «Бізнес і влада – ефективне співробітництво». У заході взяв участь начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА Юрій Гуренко. «За рік ми проводимо вже третій бізнес-форум. Перший, нагадаю, був на Харківській тютюновій фабриці, другий на «Нестле» і третій сьогодні, на базі української компанії UBC Group, яка займається виготовленням пивного обладнання. Безумовно, такі заходи, як показала практика, нам дуже потрібні і важливі. У першу чергу це спілкування. Спілкування без краваток, коли підприємці та бізнесмени можуть поділитися один з одним своїми досягненнями і запозичити досвід колег», - сказав Юрій Гуренко.

Учням Школи юного журналіста розповіли про особливості роботи в інформаційній журналістиці на телебаченні

Сьогодні в рамках заняття Школи юного журналіста редактор служби новин ХОД ТРК Оксана Бабич прочитала майбутнім кореспондентам лекцію на тему: «Особливості роботи в інформаційній журналістиці на телебаченні». Зокрема, Оксана Бабич розповіла юнкорам про продукт, який створюється в редакції новин. «Новини - це як будиночок, який потрібно побудувати з конструктора, а будівельний матеріал - це сюжети. Кожен сюжет теж створюється інструментами, такими як відео і текст, але головне - цікавість і вміння самого журналіста слухати», - сказала вона.

У навчально-спортивному комплексі «ХПІ» відбулося свято «Робітнича професія – запорука сталого розвитку економіки Харківщини»

Головне управління освіти і науки ХОДА та Харківський обласний центр зайнятості організували проведення свята робітничих професій задля відродження їх престижу, проведення профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл і молоді м. Харкова та області. Всі 54 училища області представили на вибір майбутнім випускникам шкіл 126 професій. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації всіх присутніх привітав заступник голови Євген Савін: «На сьогоднішній день робітнича професія - одна з найпрестижніших. Хто і щоб не казав, без слюсаря, токаря, повара не обійдеться жодна держава, жодна територія. Із 126 професій обирайте собі до душі, становіться майстрами своєї справи – і ви завжди будете необхідними».

Усі слухачі Школи юного журналіста отримали посвідчення

Сьогодні на початку заняття Школи юного журналіста начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич вручила майбутнім "акулам пера" 26 посвідчень слухачів Школи юного журналіста. «Це посвідчення - свідоцтво вашої приналежності до журналістського співтовариства. Професія журналіста складна, але дуже цікава. Ви всі талановиті, креативні. Я бажаю, щоб у вас все вийшло», - звернулась до учнів Школи Вікторія Маренич.

Розпочалося чергове заняття Школи юного журналіста

Сьогодні у прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося заняття Школи юного журналіста, присвячене особливостям роботи в інформаційній журналістиці на телебаченні. У ньому беруть участь учні 7-11 класів з районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ і пройшли відбір. У ході першої частини заняття редактор служби новин ХОД ТРК Оксана Бабич ознайомить майбутніх журналістів з нюансами роботи в інформаційній журналістиці.

Олімпійський чемпіон Віктор Рубан зустрінеться з юними читачами

20 квітня о 14.00 у рамках Всеукраїнського проекту «Україна читає дітям» у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) відбудеться зустріч читачів бібліотеки, студентів Харківської державної академії культури та учнів Харківського патентно – комп’ютерного коледжу, з українським спортсменом, Олімпійським чемпіоном зі стрільби з лука на Олімпійських іграх у Пекіні 2008 р., бронзовим призером Олімпійських ігор в Афінах 2004 р., заслуженим майстром спорту харків’янином Віктором Рубаном.

Інформація про роботи з реконструкції приміщень та обладнання для Харківського регіонального перинатального центру

Інформація про роботи з реконструкції приміщень та обладнання для Харківського регіонального перинатального центру

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів.

Події дня (оновлено!!!)

Сьогодні, 19 квітня о 10:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнуться заняття Школи юного журналіста об 11:00 у навчально-спортивному комплексі НТУ ХПІ (вул. Артема, 50-А) розпочнеться свято професійно-технічної освіти «Робітнича професія - запорука сталого розвитку економіки Харківщини»  о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ «Проведення соціально-економічних реформ на селі» о 15.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться літературно-музичний вечір «Весняні співи Лесі Українки на Харківщині».

Архів документів