Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завдання провідних світових релігій - об'єднати людей різної національності в ім'я добра, миру і справедливості. Михайло Добкін

Обговорюючи сьогодні в ході міжнародної конференції «Назустріч змінам - роль релігії в сьогоднішньому світі. Виклики в демократії і світському суспільстві» актуальні проблеми релігії і віри, голова Харківської ОДА Михайло Добкін зазначив, що релігія і церква не можуть залишатися осторонь від дуже складних і небезпечних процесів, які відбуваються в наш час.

Ігор Шурма відкрив нові рентгенологічний та мамографічний кабінети у Куп'янській центральній міській лікарні

Сьогодні заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, голова Куп’янскої РДА Геннадій Ківшар, Куп'янський міський голова Володимир Демченко та народний депутат України Василь Грицак взяли участь у відкритті рентген-кабінету у КЗОЗ «Куп'янська центральна міська лікарня». Також гості ознайомились з роботою нового в лікарні мамографічного кабінету, в якому за 3 місяці роботи були обстежені 1600 жінок.

У Куп'янському міжрайонному медичному центрі відкрито оновлений операційний блок

Сьогодні у КЗОЗ «Куп'янська центральна міська лікарня» відбулося урочисте відкриття операційного блоку після капітального ремонту. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, голова Куп’янскої РДА Геннадій Ківшар, Куп'янський міський голова Володимир Демченко та народний депутат України Василь Грицак.  У 2011 році за рахунок коштів обласного бюджету було проведено капітальний ремонт операційного блоку на загальну суму 1,3 млн.грн. З місцевого бюджету на проведення ремонтних робіт виділено 150 тис.грн. На виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» оновлений операційний блок оснащено сучасним медичним обладнанням: багатофункціональними операційними столами, операційними світильниками та іншим устаткуванням, необхідним для роботи хірургів, на суму більше 54,4 тис.грн. Окрім цього, за рахунок благодійних внесків закуплені медичні меблі для операційного блоку на загальну суму 10 тис. грн.

Харківська обласна спостережна комісія почала роботу у новому складі

24 квітня 2012 року під головуванням голови Харківської обласної спостережної комісії, заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми відбулося засідання спостережної комісії у новому складі.

Сьогодні відбудеться акція, присвячена увіковіченню пам’яті учасників Великої Вітчизняної війни

Сьогодні о 13:30 біля адміністрації Жовтневого району (вул. Полтавський шлях, 11) відбудеться акція, присвячена увіковіченню пам’яті  учасників Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

26 квітня в Харкові вшанують пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи (змінено час!)

26 квітня о 8:30 в Харкові відбудеться покладання квітів до Пам'ятного знаку Чорнобильської катастрофи. Пам'ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС вшанує керівництво Харківської області, члени громадських організацій регіону, керівники обласних підприємств та організацій, харків'яни та гості міста.

Михайло Добкін передасть історичному музею унікальні листівки із зображенням старого Харкова, які придбав у Львові

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передасть Харківському історичному музею унікальні листівки із зображенням старого Харкова, які він придбав у Львові. Про це губернатор розповів під час зустрічі з харківськими студентами у рамках проекту «Познайомся з губернатором».

Михайло Добкін візьме участь у Київському міжконфесійному форумі

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін візьме участь у міжнародній конференції «Назустріч змінам - роль релігії в сьогоднішньому світі. Виклики в демократії і світському суспільстві», яка відбудеться в Києві в рамках міжконфесійного форуму. Протягом 25-26 квітня в ході форуму релігійні і духовні лідери, політики, вчені та експерти обговорюватимуть актуальні проблеми релігії і віри. Зокрема, мова піде про значення віри в сучасному суспільстві і запобігання расизму та ксенофобії.

Виступ Президента на засіданні Комітету з економічних реформ

Шановні колеги! За час, що минув з моменту проголошення курсу на глибоку модернізацію країни, ми реалізували цілу низку важливих завдань зі стабілізації економіки і формування нового законодавчого поля, підвищення соціальних стандартів. Проте, кожен з присутніх добре розуміє: очевидний той факт, що ключ від реального прогресу в економіці лежить в реальному секторі. Лише новостворена вартість, сучасне виробництво, продуктивна праця, справедлива заробітна плата та стабільні робочі місця забезпечать ефективність національної економіки.

Події дня

Сьогодні, 25 квітня о 12:00 в обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культурно-просвітницьких установ (вул.Студентська, 5/6) розпочнеться всеукраїнський науково-практичний семінар методистів обласних навчально-методичних центрів підвищення кваліфікації «Стан і перспективи розвитку методичної служби. Організація та методичне забезпечення роботи методичних центрів та курсів підвищення кваліфікації». О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова. О 16:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, вхід з боку площі Свободи) відбудеться Skype-конференція з автором виставки «TRANSFORMERS» - чеським художником-абстракціоністом Даном Трантіною.

Відкрито IV малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини»

Сьогодні в харківському Палаці спорту урочисто відкрито IV малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини». У церемонії взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови облради Олена Олешко, народні депутати Валерій Писаренко та Ірина Бережна, депутати рад різних рівнів, голови адміністрацій районів Харкова, голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення та видатні спортсмени Харківщини. Малі Олімпійські ігри відкрили виступи хореографічних ансамблів Харківщини: «Мрія», «Закаблуки», «Джерельце», «Сонцеворот», «Зорецвіт», ансамбль сучасної хореографії «Олірна», народний художній ансамбль танцю «Щасливе дитинство», ансамбль «Рідна пісня», театр мод «Ассоль», гімнасти та прапороносці. Після виступу відбувся парад команд-участників змагань, було піднесено прапор ігор та запалено символічний Олімпійський вогонь.

До кінця травня будуть завершені ремонтні роботи в Харківському академічному державному театрі ляльок імені В.А.Афанасьєва

Як повідомив сьогодні в ході відкриття обласної сувенірної лавки «Слобожанський сувенір» начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, до кінця травня буде завершено ремонт в будівлі Харківського академічного державного театру ляльок імені В.А.Афанасьєва. «До кінця травня ми вже запросимо вас на виставу в оновленому театрі. Фактично ми вже перейшли до фінальної стадії робіт, але є деякі технологічні процеси, які вимагають певного часу незалежно від кількості працюючих, наприклад, повинна висохнути оштукатурена поверхня. На це вплинути штучно можна, але небажано, тим більше що тижнем раніше, тижнем пізніше - для нас не принципово. Найголовніше, що ми отримаємо якісно новий театр», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Куп’янський район

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Куп’янський район, де провів особистий прийом громадян, перевірив стан проведення весняно- польових робіт та діяльність СТОВ «Надія» і СТОВ «Мрія» Куп’янського району. Під час особистого прийому жителі Куп’янщини зверталися до заступника губернатора, головним чином, з питань продажу земель сільгосппризначення та набуття права на безоплатну передачу земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Вирішення всіх питань Віталій Алексейчук взяв під особистий контроль.

Взаємодія підрозділів, які будуть надавати медичну допомогу на матчах Євро-2012, відпрацьовані під час більше 40 матчів на стадіоні «Металіст»

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, з 2009 року в ході 43 футбольних матчів були відпрацьовані питання взаємодії всіх підрозділів, які надаватимуть медичну допомогу під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. За цей час надана медична допомога більше 500 особам. «Згідно з відпрацьованою схемою в безпосередній близькості від чаші стадіону розташовуються 4 реанімобілі. Під кожною з трибун розгортаються медичні пункти, які оснащені сучасним обладнанням та необхідними лікарськими засобами. В них працюють 35 спеціально підготовлених та сертифікованих медичних спеціалістів. Безпосередньо в чаші стадіону на 44 секторах розміщуються 86 медиків та 18 студентів Харківського національного медичного університету, які володіють іноземними мовами та забезпечені сумками-укладками для надання невідкладної медичної допомоги», - зазначив Олександр Галацан.

На Харківщині вибудовується ланцюг туристичної інфраструктури

Про це сьогодні під час відкриття Обласної сувенірної лавки «Слобожанський сувенір» сказав начальник управління культури і туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов. «Ми, відкриттям сувенірної лавки, закриваємо ланцюг туристичної інфраструктури. Вже виконана певна робота в плані інформаційної складової розвитку туризму. Мається на увазі і туристичний інформаційний центр, і ті 2 туристичних пункти, які відкриті на залізничному вокзалі та в аеропорту міста Харкова. Ми пропрацювали кілька основних туристичних напрямів, склали каталог туристичних маршрутів, провели ревізію і аналіз поліграфічної продукції. Наступний крок у цій мережі - це сувенірна продукція, тому що ми її розглядаємо як дуже серйозний фактор реклами Харківського регіону за його межами», - зазначив він.

26 квітня в Харкові відбудеться III виставка «Харківське туристичне бієнале»

26 квітня 2012 року о 15:00 в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенко відбудеться III виставка «Харківське туристичне бієнале», яка буде присвячена презентації об'єктів туристичної інфраструктури Харківського регіону. Про це сьогодні під час відкриття Обласної сувенірної лавки «Слобожанський сувенір» повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Працівники культури всіх регіонів України обговорюватимуть перспективи розвитку та сучасні підходи до системи підвищення кваліфікації

25 квітня о 12.00 в Обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів (вул.Студентська,5/6) розпочнеться Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів обласних навчально-методичних центрів підвищення кваліфікації «Стан і перспективи розвитку методичної служби. Організація та методичне забезпечення роботи методичних центрів та курсів підвищення кваліфікації». У його роботі візьмуть участь методисти методичних кабінетів та курсів підвищення кваліфікації з Тернополя, Одеси, Ужгороду, Криму, Полтави, Донецька, Дніпропетровська, Вінниці, Житомиру, Запоріжжя, Черкас, Харкова.

На Харківщині відкрилася Обласна сувенірна лавка «Слобожанський сувенір»

Сьогодні відбулося урочисте відкриття Обласної сувенірної лавки «Слобожанський сувенір». В лавці було представлено більше 100 сувенірних виробів майстрів Харківської області: керамічних, дерев’яних, фігурних виробів, а також картин, вишивок, бісероплетіння. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова та начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Для забезпечення населення Харківської області якісною питною водою у 2011 році в регіоні було освоєно майже 49 мільйонів гривень

У Харківській області проводиться активна робота по забезпечення мешканців регіону якісною питною водою. Зокрема, у 2011 році на ці цілі з бюджетів різних рівнів було направлено 48,8 мільйонів гривень. Про це сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива.

Охорону громадського порядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харківській області будуть забезпечувати понад 6 тис. співробітників міліції

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник управління «Євро-2012» ГУ МВС України в Харківській області Микола Куров, для забезпечення безпеки громадян, безпечного дорожнього руху, охорони матеріальних і культурних цінностей під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Харкові розроблено розрахунок сил і засобів. Для цих цілей в цілому (разом доданими силами) будуть задіяні понад 6 тис. співробітників міліції: 2,5 тис. співробітників ГУ МВС України в Харківській області, 1 тис. 185 чол. - додані сили з Дніпропетровської, Сумської і Полтавської областей, 220 військовослужбовців внутрішніх військ і близько 2 тис. курсантів.

В області планується провести координаційні навчання всіх служб, які будуть забезпечувати захист населення під час Євро-2012

«Всі повинні розуміти, що ми не можемо все передбачити. Але посадові особи, які відповідають за той чи інший напрямок з цивільної оборони, захисту населення і т.д., повинні розуміти, що вони несуть персональну відповідальність за всі питання, які сьогодні обговорювалися. Всі доручення повинні бути обов'язково виконані. Звичайно, цілий ряд заходів, пов'язаних з підготовкою до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, вже проведений. Але цього недостатньо. Потрібно ще раз провести єдині координаційні навчання, на яких відпрацювати всі питання взаємодії між усіма службами, які будуть забезпечувати захист населення під час Євро-2012», - зазначив у ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Більше 5 тисяч книг отримають публічні бібліотеки Харківщини

Харківська обласна універсальна наукова бібліотека отримала за державною програмою «Українська книга» 5 400 книг (121 назва), що вийшли друком в 2011 році, на суму близько 400 тис. грн. Це видання для дітей та юнацтва, твори класиків української літератури та лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, твори класиків зарубіжної літератури (в українському перекладі), науково-популярна література, довідкові та інформаційні видання (енциклопедії, довідники, словники тощо), література мовами національних меншин України. Всі книги будуть передані до публічних бібліотек області. З 2005 року програму “Українська книга” реалізовує Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Серед книг, які незабаром отримають читачі Харківщини:

Михайло Добкін вручив переможцям проекту «Познайомся з губернатором» сертифікати на екскурсію до Верховної Ради України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з учасниками програми «Познайомся з губернатором» і вручив переможцям проекту сертифікати на екскурсію до Верховної Ради України. Програма «Познайомся з губернатором» була ініційована Харківською профспілкою студентів з метою сформувати у молоді розуміння діяльності органів місцевої влади і показати її роботу зсередини. Серед студентів та аспірантів харківських вузів було відібрано 17 найбільш активних людей з високою громадянською позицією, які протягом 10 тижнів ознайомилися з роботою органів державної влади, відвідали депутатські прийоми та засідання комісій міської ради, оглянули комунальні підприємства «Харківпас», «Харьковпарксервіс», «Жилкомсервіс», «Вода» і зустрілися з їх керівництвом.

Протипожежна безпека на стадіоні Металіст у доброму стані

Про це у ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Головного управління МНС України в Харківській області Павло Одарюк. «Протипожежна безпека на стадіоні Металіст перевірена. Вона там в нормальному стані. Крім цього, лавки, що знаходяться на стадіоні, були перевірені на токсичність. Вони також в нормі. Також перевірені шляхи евакуації зі стадіону», - сказав Павло Одарюк.

До Євро 2012 у 4 районах Харківської області облаштують тимчасові гелікоптерні злітно-посадочні майданчики

Задля забезпечення безпеки населення під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Ізюмському, Балаклійському, Чугуївському районах області та м.Люботин було проведено роботу щодо підготовки та облаштування тимчасових майданчиків для гелікоптерів. Завтра по цим майданчикам вже будуть підписуватися акти. Про це сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Головного управління МНС України в Харківській області Павло Одарюк.

Харківський регіон запрошують взяти участь у I-ому Туристичному фестивалі «Київщина туристична - 2012»

З нагоди відзначення у 2012 році 80-річчя утворення Київської області та з метою проведення іміджевої рекламної кампанії внутрішнього турпродукту Київщини та регіонів України на національному і зовнішніх ринках, стимулювання розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної інтеграції в галузі туризму, організації промоушен- підтримки вітчизняної тур індустрії, залучення населення до активного освоєння та споживання українського турпродукту 11-12 травня 2012 року Київська обласна державна адміністрація (площа Лесі Українки, 1) проводить 1-ий Туристичний фестиваль «Київщина туристична - 2012». До участі у заході запрошуються і представники туристичної галузі Харківського регіону. 1-ий Туристичний фестиваль проводитиметься в форматі туристичного та культурно-мистецького РR-заходу, який має на меті забезпечити всебічне представлення сектору туристичного бізнесу, сфери інфраструктури, яскравої палітри історико-культурної спадщини та культурно-мистецького арсеналу, можливостей областей у сфері санаторно-курортної справи, рекреації, оздоровлення, індустрії розваг, дозвілля та активного відпочинку.

У Харкові відбудеться ХIV Харківський книжковий фестиваль «Світ книги-2012»

26-28 квітня у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбудеться ХIV Харківський книжковий фестиваль «Світ книги-2012». Організатори фестивалю: виконавчий комітет Харківської міської ради та концерн «Райський куточок» за підтримки Харківської облдержадміністрації та особисто голови ХОДА Михайла Добкіна. «Світ книги» – це виставка-ярмарок літератури. Фестиваль дозволяє фірмам, що працюють на ринку книговидання, ефективно представити свою продукцію тисячам відвідувачів, зацікавлених у виборі якісної художньої, навчальної або дитячої літератури. Фестиваль, як постійно діючий, внесений в програму соціально-економічного розвитку міста Харкова.

На Харківщині продовжується ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів. За 23 квітня було відремонтовано 1437,9 кв. м. асфальтового покриття та використано 138,2 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 20 бригад та 154 дорожніх робітника.

Події дня

Сьогодні, 24 квітня, о 10:00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім.П. Василенка, 2 поверх, конференц-зал (вул. Артема, 44) розпочнеться засідання "круглого столу" - презентація проекту "Поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми в Україні" за участю представників Міністерства соціальної політики України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні об 11:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Дотримання вимог санітарного законодавства в сфері забезпечення населення доброякісною питною водою. 2. Стан готовності служб цивільного захисту області до забезпечення безпеки населення під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року о 15:00 в Держпромі, 5 під. 1 пов. (Пл. Свободи, 5) відкриється Обласна сувенірна крамниця «Слобожанський сувенір» о 16:00 в КП «Харківський Палац спорту» (пр-т Маршала Жукова, 2) відбудеться урочисте відкриття IV малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» о 17:00 в залі засідань Держпрому (площа Свободи, 5, 2 під'їзд, 2 поверх) розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців та тих, хто хоче почати свою справу, на тему "Новий порядок заповнення та подання звітності для підприємців на спрощеній системі оподаткування" о 18:00 в ККЗ "Україна" (вул. Сумська, 35) розпочнеться VII щорічний конкурс «Міс Студентство 2012».

У Харкові обговорюватимуть роль державних установ в наданні допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми в Україні

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» Міністерство соціальної політики України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні у 2012 році розпочинають впровадження проекту "Поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні" у Вінницькій, Донецькій, Луганській, Хмельницькій, Чернівецькій та Харківській областях. 24 квітня о 10.00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім.П.Василенка (вул.Артема, 44) відбудеться засідання "круглого столу" - презентація проекту за участі представників Міністерства соціальної політики України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Архів документів