Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

«Харьковская сирень» збирає зірок з усього світу

У рамках ІV міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харкові відбудеться ряд заходів за участю видатних діячів кіно з Франції, США, України та Росії. Зокрема, 11 травня о 18.00 в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбудеться творча зустріч зі знаменитим французьким актором Аленом Делоном. 10 травня о 17.00 там же відбудеться арт-проект «Образи», присвячений французькій кінозірці, Почесному Президенту Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Мілен Демонжо. 12 травня о 15:00 в НТУ «Харківський політехнічний інститут» відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів харків'янка Ірина Борисова проведе для харків'ян майстер-клас з графіки і мультиплікації. В цілому в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» для кінематографістів-початківців буде проведено 3 майстер-класи від видатних фахівців у своїй справі. Крім цього харків'яни зможуть поспілкуватися зі знаменитостями в ході 4 творчих зустрічей. Детальніше з програмою фестивалю можна ознайомитися ТУТ.

На реалізацію соціальних ініціатив спрямовано 123,2 мільйони гривень

Сьогодні під час пленарного засідання сесії обласної ради депутати підтримали внесення змін до бюджету регіону, якими розподілили 123,2 млн.грн., що додатково надійшли з держбюджету. Зокрема, на державну допомогу сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, тимчасової допомоги дітям спрямовано понад 18 млн. грн.

Затверджено Гранд-премії Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради

Сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради затверджено Гранд-премії та іменні стипендії ХОДА та обласної ради в галузі культури і мистецтв. Гранд-премії присуджуються видатним діячам в сфері мистецтва і культури у віці від 36 років, які досягли особливих успіхів на своєму терені. Премії будуть присуджуватися по 10 номінаціям: образотворче мистецтво, декоративно-прикладне мистецтво, дизайн, література, вокальне мистецтво, музика, нематеріальна культурна спадщина, театральне мистецтво, хореографія, фотомистецтво. Сума премії затверджена в розмірі 1100 гривень. Іменні стипендії обласної адміністрації та обласної ради покликані підтримати творчу молодь регіону. Стипендія присуджується молодим людям від 18 до 35 років і становить 200 гривень щомісяця.

Затверджено комплексну обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2012 – 2014 роки

Сьогодні депутати Харківської обласної ради затвердили комплексну обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2012 – 2014 роки. Метою Програми є реалізація у 2012-2014 роках основних пріоритетів державної соціальної політики у медичній сфері Харківської області, зокрема, завдань Національного плану дій у сфері охорони здоров’я, затвердженому на 2012 рік Президентом України Віктором Януковичем, а також з огляду на конкретні напрями соціально-економічного розвитку регіону.

В Харківській області розроблять програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки

Сьогодні на пленарному засіданні XII сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати Харківської обласної ради ухвалили рішення «Про схвалення Концепції Харківської обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки». Концепція містить напрями, які необхідно ураховувати при розробці регіональної цільової програми, зокрема загальний аналіз розвитку громадянського суспільства у Харківської області, особливості історико-культурного та соціально-економічного розвитку регіону, основні проблеми внутрішнього розвитку інститутів громадянського суспільства та організації їх взаємодії з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

На Харківщині проводиться велика робота з патріотичного виховання молоді

Як зазначив сьогодні під час пленарного засідання XII сесії Харківської обласної ради VI скликання заступник голови ХОДА Євген Савін, Харківська обласна ветеранська організація спільно з облдержадміністрацією розробила програму патріотичного виховання учнів навчальних закладів Харківщини.

У нас в регіоні порядок був, є і буде, і жодні політичні сили нам його не порушать. Михайло Добкін

Незважаючи на будь-які провокації окремих політичних сил, на Харківщині не припиняється щоденна копітка робота всіх служб міста і області з підготовки регіону до 9 травня, до Євро-2012, з благоустрою всіх територій. Як заявив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область живе і працює за налагодженою схемою, і жодні політичні демарші і мітинги не можуть цьому перешкодити.

9 Травня на площі Свободи будуть представлені оригінали бойових знамен, які брали участь у визволенні міста Харкова

Про це сьогодні під час пленарного засідання XII сесії Харківської обласної ради VI скликання повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Під час святкування Дня Перемоги на центральну площу міста винесуть всі бойові знамена військових формувань, які брали участь у звільненні, а до цього в обороні, міста Харкова. Причому не копії, а оригінали. Цей пункт виконується на 9 Травня. Частіше цього не можна робити, тому що стан цих бойових знамен не дозволяє їх перевозити більше, ніж раз на рік», - зазначив Михайло Добкін.

Відкриття операційного блоку в Куп’янську завершило перший етап створення єдиного медичного простору на Харківщині

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, відкриття операційного блоку в Куп’янську завершило перший етап створення єдиного медичного простору на Харківщині. «Відкриттям цього операційного блоку ми завершили перший етап створення єдиного медичного простору. Вже відкриті сучасні оперблоки у міжрайонних медичних центрах у Краснограді, Мерефі, Чугуєві, Вовчанську, Куп’янську та Валках. У 2012 році ми повинні завершити ремонтні роботи та забезпечення обладнанням ще в 4 міжрайонних центрах (Лозова, Балаклія, Дергачі, Богодухів) та притрасовій лікарні в м.Ізюм», - підкреслив Ігор Шурма.

Річниця Чорнобильської трагедії має стати днем єднання всієї української громади навколо загальнолюдських цінностей. Михайло Добкін

У річницю аварії на Чорнобильській АЕС вся українська громада має об’єднатися навколо загальнолюдських цінностей і пам’ятати, що найголовніше – це життя та здоров’я людини. Таку думку висловив сьогодні після покладання квітів до Пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «День Чорнобильської трагедії має стати не лише днем пам’яті та скорботи, а й днем єднання всієї української громади навколо загальнолюдських цінностей, де життя та здоров’я людини є найголовнішими. Цей день має велике значення і для патріотичного виховання. Тому до участі у сьогоднішніх заходах ми запросили представників громадських організацій та об’єднань, молодь, студентів та курсантів харківських ВНЗ», – підкреслив губернатор.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. З проблемними питаннями до нього звернулися 19 мешканців Харківщини. Зокрема, питання стосувалися встановлення групи інвалідності, санітарно-курортного лікування, надання матеріальної допомоги, направлення на обстеження та лікування до медичних установ III – IV рівня, роз’яснення пенсійного законодавства чорнобильців та ін.

Харківщина вшановує пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

Сьогодні Харківщина вшановує пам'ять загиблих у результаті аварії на  Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року. В Молодіжному парку відбулася церемонія покладання квітів до Пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи та панахида в пам'ять про загиблих ліквідаторів аварії. В урочистих заходах взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, представники обласної та міської влади, громадських чорнобильських організацій міста та області.

Події дня

Сьогодні, 26 квітня, о 8:30 відбудеться покладання квітів до Пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи (вул. Пушкінська, 81, Молодіжний парк) о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання XII сесії Харківської обласної ради VI скликання. Пряма трансляція засідання відбудеться на каналі ХОД ТРК об 11:00 в залі засідань Держпрому (площа Свободи, 5, 2 під'їзд, 2 поверх) відбудеться конференція-презентація на тему: "Купи успішний бізнес", яку проводять Асоціація франчайзингу Україні і Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва о 15:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) буде відкрита III Харківська туристична бієнале о 17:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудеться урочисте відкриття фестивалю «Світ книги-2012».

В рамках благочинної акції «Краса у кожній дитині» більше 30 дітей соціально-незахищених категорій отримали нові модні зачіски

Cлужба у справах дітей ХОДА та «Авторська школа перукарського мистецтва Юрія Ющенко» провели в Харківському обласному дитячому притулку благочинну акцію «Краса у кожній дитині», в рамках котрої нові модні зачіски отримали більше 30 дітей соціально-незахищених категорій. «Спілкою перукарів України щорічно проводиться така акція. Як правило вона проводилася з дітьми, які виховуються в інтернатах області. Це і Люботинський, і Нововодолазький інтернат. В цьому році ми вирішили провести таку акцію на базі Харківського обласного притулку для дітей. Будь яка акція буде жити, якщо вона не одноденна, але якщо вона триває протягом певного часу. Цей заклад розташований в Харкові і є сподівання, що перукарі будуть працювати з дітьми не один день, а протягом всього року. Таким чином практично всі діти, які постійно перебувають в притулках, зможуть відчути себе красивими», – сказала начальник служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації Тетяна Печерських.

Цього року у фестивалі «Харьковская сирень» візьмуть участь 7 країн світу

«В цьому році в нашому кінофестивалі беруть участь 7 країн - це традиційно Україна, Росія, Франція, Литва, Татарстан, Грузія, Польща і Німеччина. Головою журі буде надзвичайно талановитий харків'янин, кінорежисер Володимир Фокін. Цього року ми дещо змінили умови роботи кінофестивалю. Тепер ми можемо міняти членів журі кожні три роки. Цього року членами журі будуть Людмила Гладунко і Борис Токарев, представниця харківського вузу Галина Батунова, Володимир Миславський - відомий кінознавець. Також цього року захотіла стати членом журі Мілен Демонжо. Крім цього, буде представник київської школи кінематографії, режисер Роман Ширман», - сказала в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Концерт пам'яті Едіт Піаф буде побудований у формі її листування з коханою людиною

Концерт, присвячений пам'яті Едіт Піаф, відбудеться в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харківській обласній філармонії. Про це повідомила в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «У нас є і музична складова, яка традиційно триває протягом багатьох років. В минулому році це був концерт «Музика Парижа», цього року це буде концерт, присвячений пам'яті Едіт Піаф. Він відбудеться у Харківській обласній філармонії, квитки можна придбати вже зараз. Це унікальна форма концерту – листування між Едіт Піаф і її улюбленою людиною. Можна відчути той настрій, який притаманний високим почуттям. Читати листи буде Мілен Демонжо, співати будуть прекрасні виконавці. Чоловічу партію виконає відомий французький співак, продюсер проекту «Шоу талантів» у Франції Ришард Крос», – повідомила вона.

Фестиваль «Харьковская сирень» створює новий образ Харкова в світі

Завдяки роботі фестивалю «Харьковская сирень» про Харків дізнаються багато нового в багатьох країнах світу. Зокрема, завдяки фестивалю про місто заговорили у Франції, де «Харьковская сирень» набуває популярності в культурному середовищі. Сприяють цьому почесний президент кінофестивалю Мілен Демонжо, а також П'єр Рішар і Жан-Поль Бельмондо, які були гостями фестивалю в 2011 році. «Двічі на нашому фестивалі був П'єр Рішар, і минулого року у нас він вперше зустрівся з Жан-Полем Бельмондо. Про наш фестиваль в Парижі багато говорять, і цього року до нас приїде Ален Делон. Кияни дуже хотіли, щоб він приїхав до них, але він вибрав Харків, і це говорить про те, що наше місто відкрите, він притягує до себе талановитих людей. Завдяки цьому фестивалю ми створюємо новий образ нашого міста. Харків - це місто, куди варто приїхати, а потім ще і ще раз повертатися», - підкреслила сьогодні  в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться презентація книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка

Першим заходом Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентація книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка, яка відбудеться 10 травня в 11.00 в кінотеатрі імені Довженка. Про це повідомила в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Цю книгу написав кінокритик Володимир Миславський. Це дуже цікава робота, на сьогоднішній момент вона вже у друці, вона буде дуже якісною, і стане відмінним подарунком для тих, хто цікавиться історією кіно. Тимченко народився в селі Окіп Золочівського району на Харківщині. Якби він не придумав свій винахід, я не знаю, змогли б брати Люм'єр показати свій фільм», – заявила вона.

З кожним роком якість конкурсних робіт виходить на більш високий рівень

Цього року до оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» надійшло 128 робіт із 7 країн світу. Про це сьогодні в ефірі радіо «Слобожанщина» повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

11 травня відбудеться творчий вечір особливого гостя фестивалю «Харьковская сирень» Алена Делона

Цього року Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» буде відкрито 10 травня о 18:00, а закриється він 13 травня о 17.00. Про це повідомила в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Відкриття, як і закриття, відбудеться цього року в палаці студентів Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Також саме тут буде творчий вечір особливого гостя нашого фестивалю – це зірка французького кіно, це чоловік, в якого закохувалися жінки всього світу – це прекрасний і неповторний Ален Делон. Творчий вечір відбудеться 11 травня о 18.00», – підкреслила вона.

Фестиваль «Харьковская сирень» став візитною карткою Харкова

«Наше місто дуже незвичайне з багатьох причин, одна з яких - це те, що тут жили, живуть, і, сподіваюся, будуть жити після нас дуже талановиті люди, які опиняються в різних країнах світу. Вони дуже талановиті і креативні і варті того, щоб їх імена, їх творчість поверталися до харків'ян. Така основна мета нашого фестивалю. В цьому році в травні, коли буде зацвітати бузок, відкриє двері гостям і учасникам IV Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень». Цей фестиваль завжди проходить в травні. Зазвичай це була друга половина травня, тому що в цей час народилася мати Мілен Демонжо - харків'янка Клавдія Трубнікова. Саме це стало відправною точкою, яка дозволила нам зрозуміти, що Харківщина варта того, щоб у нас був свій фестиваль. Справа в тому, що ідеї про подібний фестиваль в нашому місті витали дуже давно, але нам потрібно було ці ідеї зібрати, акумулювати та організувати той фестиваль, який на сьогоднішній момент у нас є. Фестиваль, який став візитною карткою нашого міста», - сказала в ефірі радіо «Слобожанщина» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Високий рівень правової культури кожного – це запорука стабільного та безпечного функціонування в правовому полі всього суспільства

Сьогодні під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми відбулось засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення в оновленому складі. В ході роботи ради було затверджено план роботи на 2012 рік. Учасниками засідання обговорено проект Програми правової освіти населення Харківської області. З метою доопрацювання проекту Програми створено робочу групу, яку очолив начальник Головного управління юстиції в Харківській області Сергій Мохончук.

Питання безпеки дорожнього руху найближчим часом буде розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації

«Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін наголосив на необхідності вжиття термінових заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в Харківській області», – зазначив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома сьогодні в ході робочої наради. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Моченков, а також представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, правоохоронних органів області.

До Дня Перемоги відбудуться зустрічі з ветеранами, покладання квітів, парад та святкові концерти

У Харківській області розроблено план святкування Дня Перемоги, у якому знайдуть відображення основні заходи, які відбудуться в м. Харкові та районах Харківської області. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. Зокрема 9 травня в 12:00 годині на площі Свободи відбудеться військово-театралізована вистава, а ввечері – традиційний святковий концерт. Також широко відзначати День Перемоги будуть в районах і містах регіону – за словами Дмитра Кузнєцова, багато райдержадміністрацій запросили виступати на концерти в честь 9 травня серйозний зірковий склад української естради.

Пам'ятники та військові меморіали Харківщини приводять в порядок до Дня Перемоги

До святкування річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Харківській області упорядковуються місця поховань, військові меморіали та пам'ятники. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, на обліку перебуває дещо понад 1300 пам'яток і станом на 23 квітня вже приведено в порядок більше 80%. Начальник управління підкреслив, що до 9 травня практично 100% меморіалів будуть приведені в порядок.

III Харківська туристична бієнале буде присвячена презентації об’єктів туристичної інфраструктури

26 квітня 2012 року о 15:00 в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенко відбудеться III Харківська туристична бієнале, яка буде присвячена презентації об'єктів туристичної інфраструктури Харківського регіону. Про це сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури та туризму Дмитро Кузнєцов.

Провідний соліст Великого театру Росії Максим Пастер виступить у Харкові зі спільним концертом з молодіжним симфонічним оркестром «Слобожанський»

4 травня о 19.00 на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка відбудеться спільний концерт провідного соліста Большого театру Росії Максима Пастера та Харківського молодіжного симфонічного академічного оркестру «Слобожанський». Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, проведення цього концерту - це черговий крок в організації ефективної господарсько-фінансової діяльності установ культури на Харківщині.

Обов'язковим елементом будь-якого масового заходу стане впорядкований продаж сувенірної продукції

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, в Харкові в будинку Держпрому відкрилася сувенірна крамниця «Слобожанський сувенір», за допомогою якої буде вироблена концепція розвитку сувенірної продукції в області.

Технічна база міжрайонних медичних центрів буде зміцнюватися і надалі

В Харківській області реалізується концепція створення єдиного медичного простору. Вона передбачає створення 10 міжрайонних центрів, в яких створюються сучасні умови праці медичного персоналу та обслуговування пацієнтів. Про це сьогодні під час відкриття в КЗОЗ «Куп’янська центральна міська лікарня» операційного блоку та рентген-кабінету сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Завдання провідних світових релігій - об'єднати людей різної національності в ім'я добра, миру і справедливості. Михайло Добкін

Обговорюючи сьогодні в ході міжнародної конференції «Назустріч змінам - роль релігії в сьогоднішньому світі. Виклики в демократії і світському суспільстві» актуальні проблеми релігії і віри, голова Харківської ОДА Михайло Добкін зазначив, що релігія і церква не можуть залишатися осторонь від дуже складних і небезпечних процесів, які відбуваються в наш час.

Архів документів