Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Харкові обрано «Міс Студентство 2012»

Як повідомляє Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, переможницею VII щорічного конкурсу «Міс Студентство 2012» стала студентка 5 курсу Харківського національного технічного університету будівництва та архітектури Катерина Юрчук. Найкрасивіша студентка Харкова захоплюється спортом, фотографією, дуже любить подорожувати. Мета в житті переможниці - стати успішною людиною, щоб нею пишалися її батьки та друзі.

У Харкові розпочалися матчі 1/16 та 1/8 фіналу Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012

Сьогодні на центральному полі зі штучним покриттям Дитячої футбольної академії футбольного клубу «Металіст» відбулося урочиста церемонія відкриття 1/16 та 1/8 фіналу Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко, президент Харківської обласної федерації футболу Володимир Бабаєв, генеральний директор ФК «Металіст» Сергій Волік.

Профілактичний огляд з наступним стаціонарним лікуванням – єдине правильне рішення у системі надання медичної допомоги соціально незахищеним категоріям дітей

З 2 квітня в Харківській області розпочато поглиблені медичні обстеження дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Огляди проводяться на базі Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків АМН України. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на цьому тижні буде завершено обстеження всіх 43 дітей з Харківського району і протягом наступного тижня розпочнеться огляд дітей з Дергачівщини. В рамках виконання Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» буде обстежено дітей з усіх районів Харківщини.  

На Харківщині активно розвиваються фізкультура і спорт

Сьогодні в Харкові відбувся легкоатлетичний пробіг «Слобожанська миля». Як зазначив заступник голови ХОДА, заступник голови ХОО НОК України Євген Савін, в майбутньому такі заходи стануть ще масовішими й барвистішими. «У пробігу «Слобожанська миля» брало участь близько 3,5 тис. людей. Ми вирішили, що восени на День фізкультурника ми запросимо ще більше – як мінімум 15 тисяч. Ми обов'язково запросимо жителів області і зробимо таке вражаюче шоу, яке, безсумнівно, зацікавить тих, хто поки що цим не займається. Ми не зупиняємося на досягнутому, і збираємося зробити такі забіги дуже масовими заходами», – зазначив заступник губернатора. 

Відбулося свято спорту та здоров’я – легкоатлетичний пробіг "Слобожанська миля"

Сьогодні відбулося свято спорту та здоров’я «Слобожанська миля та Всеукраїнський олімпійський день – 2012». В рамках цього заходу відбулося 2 забіги вулицею Сумською від площі Свободи до площі Рози Люксембург. В першому взяли участь учні загальноосвітніх шкіл, учбово-виховних комплексів та гімназій міста Харкова, а в другому змагались спортсмени ВНЗ всіх рівнів акредитації, вихованці ДЮСШ, колективи фізичної культури, спортивних клубів м. Харкова та області, спортсмени-ветерани, спортсмени-інваліди. В урочистих заходах взяли участь заступник голови ХОДА, заступник голови ХОО НОК України Євген Савін та заступник Харківського міського голови з питанням сім'ї, молоді, спорту та підготовки Євро-2012 Олександр Попов. Вони побажали всім учасникам забігу спортивних успіхів і міцного здоров’я, а також вручили переможцям змагань медалі, кубки, дипломи та пам'ятні подарунки.

Чиновник повинен йти до людей и вишукувати механізми вирішення іхніх проблем

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, філософія соціальних ініціатив Президента України полягає у тому, що не чиновники повинні бути відкриті для вивчення проблем, які є у людей. Вони це і так зобов’язані це робити. А чиновник повинен йти до людей і вишукувати механізми вирішення їхніх проблем.

Футбольні команди з 3 областей України зіграють у Харкові 1/16 та 1/8 фіналу Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012

Сьогодні о 12.00 на центральному полі зі штучним покриттям Дитячої футбольної академії футбольного клубу «Металіст» (вул. Плеханівська, 65) відбудеться 1/16 та 1/8 розіграшу Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012. У турнірі візьмуть участь команди навчальних закладів Донецької, Сумської, Полтавської областей та міста Харків, які перемогли в районних та обласному етапах змагань.

На Харківщині в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України буде додатково створено 611 посад соціальних працівників

В рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича з 1 червня 2012 року в Харківській області додатково вводиться 611 посад фахівців з соціальної роботи для виявлення, оцінки потреб, надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма.

Стан захворюваності на грип та ГРІ на Харківщині не перевищує епідпорогу

На 17 тижні інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 13,1 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 26,6, що нижче на 50,7%. Спостерігається незначне зростання показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем року на 4,2%. Питома вага дітей становить 65,2%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 27 квітня, було відремонтовано 1819,4 кв. м. асфальтового покриття та використано 185 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювала 25 бригад та 184 дорожніх робітника.

Події дня

Сьогодні, 28 квітня, о 09:00 за маршрутом пл. Свободи - вул. Сумська – пл. Рози Люксембург розпочнуться легкоатлетичні змагання «Слобожанська миля» до Всесвітнього Дня легкої атлетики; о 10:00 у шаховому клубі Палацу студентів Національної юридичної академії ім.Ярослава Мудрого (вул.Пушкінська,88) відкриється 6-ий Міжнародний шаховий турнір "Слобожанщина" серед ветеранських команд 14 областей і міст України, Росії та Білорусі.  

Серія терористичних вибухів у Дніпропетровську сколихнула всю країну. Михайло Добкін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін висловив співчуття постраждалим внаслідок терористичних актів у Дніпропетровську: «Серія терористичних вибухів у Дніпропетровську сколихнула всю країну. Міру жорстокості та цинізму вдіяного важко навіть оцінити. Щось на кшталт нелюдського, навіть не тваринного... Глибоко співчуваю всім, хто безвинно постраждав. Впевнений, що правоохоронці якомога швидше знайдуть замовників та виконавців».

Харківська область має великі перспективи збільшення виробництва продукції рибництва

Як повідомив сьогодні у ході селекторної наради начальник Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Харківській області Віктор Резнік, фонд рибогосподарських водойм Харківської області налічує 57 водосховищ та 2 538 ставків загальною площею близько 50 тис. га. Проте для рибогосподарських потреб сьогодні використовується лише 58% загальної площі водного дзеркала. В минулому році всіма категоріями рибогосподарських підприємств було виловлено 1300 тонн риби, що  на 15% більше, ніж в 2010 році. Також орендарями водойм було проведено вселення більше 2 млн. екземплярів молоді цінних видів риб - білий амур, короп. Та найбільш розповсюдженим видом риби на Харківщині є товстолобик. Його питома вага складає близько 72 % від загального зариблення.

У всіх районах Харківської області буде проведена інспекція стану посівів

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, у всіх районах Харківської області буде проведена інспекція посівів як озимих, так і ранніх зернових. «Я їжджу по області і бачу, скільки полів у нас не приведені до цього часу в гідний стан. Необхідно, щоб у районах були проведені комісії з підведення підсумків посіву ранніх зернових, фахівці проїхали по полю кожного господарства і обговорили всі ці питання. Тобто, необхідний глибокий аналіз стану посівів озимих і ярових культур», - підкреслив заступник керівника області.

У Харківській області завершився посів ранніх зернових

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області практично завершено посів ранніх зернових. «Ми завершили посів ранніх зернових. В основному всі райони добре відпрацювали і виконали плани посівів, але 3 райони на сьогодні відстають, і незрозуміло, коли вони будуть виконувати ці роботи. Це Барвінківський, Дворічанський та Вовчанський райони. Ми відповідаємо за продовольчу безпеку держави, і тому я прошу особисто, щоб всі райони переглянули питання зернового клину, порахували баланс по зернових, який не повинен бути менше, ніж у минулому році», - підкреслив він.

Зовнішнє незалежне оцінювання – це випробування не тільки для абітурієнтів, а й для суспільства

Необхідно відповідально відпрацювати всі питання, пов'язані з проведенням зовнішнього незалежного оцінювання, тому що від нашої взаємодії залежить успішний остаточний результат. Про це в ході селекторної наради заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Звертаю увагу, що в Указі Президента України від 20.03.2008 № 244 «Про основні заходи щодо підвищення якості освіти в Україні» значне місце приділено проведенню зовнішнього незалежного оцінювання. Це випробування не лише для абітурієнтів, а й для суспільства. Ви знаєте, як ми готуємося до цього щороку. Всі розуміють, що ми не можемо обходитися без зовнішнього оцінювання, воно є оцінкою діяльності і самих учнів, і їхніх викладачів. Це не тільки для абітурієнтів, а й для суспільства високий рівень відповідальності, порядності і організованості всіх, хто задіяний в організації та проведенні тестування», – зазначив він.

Технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель потрібно затвердити для 285 населених пунктів області

У 2011 році та І кварталі 2012 року на затвердження до сільських, селищних рад передано технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель 404 населених пунктів, із них у поточному році затверджено документацію у 119 населених пунктів. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник відділу оцінки та ринку земель обласного управління Державного земельного агентства України в Харківській області Михайло Перепелиця. Необхідно затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель 285 населених пунктів у Балаклійському (4), Борівському (20), Вовчанському (13), Дворічанському (17), Дергачівському (22), Зачепилівському (10), Зміївському (10), Золочівському (9), Ізюмському (17), Коломацькому (12), Красноградському (18), Первомайському (15), Сахновщинському (31), Харківському (86), Чугуївському (1) районах.

Приведення в порядок пам'ятників полеглим під час Великої Вітчизняної війни – це та мінімальна повага, яку ми можемо проявити до ветеранів

Сьогодні в ході селекторної наради ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін нагадав головам райдержадміністрацій і мерам міст обласного значення, що до 9 травня всі пам'ятні меморіали Харківщини повинні бути приведені в порядок. «Наближається велике свято річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Ми з вами крім підготовки святкових концертів та зустрічей з ветеранами, займаючись патріотичною і виховною роботою, не повинні упускати питання підготовки пам'ятників загиблим воїнам, які стоять на території Харківської області. Звертаю увагу тих районів, де роботи ще не закінчені: у нас ще час виправити ситуацію. У меморіалів ми проводимо заходи, віддаємо данину пам'яті та поваги, приводимо школярів. Привести в порядок пам'ятники – це та мінімальна повага, яку ми можемо проявити до наших ветеранів», – підкреслив заступник губернатора.

Сільськогосподарські підприємства 16 районів Харківщини уклали контракти з Аграрним фондом України

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Харківського регіонального відділення аграрного фонду України Олександр Нездюр, станом на 27 квітня сільськогосподарські підприємства 16 районів області подали 27 заявок на реалізацію продовольчого зерна до державного інтервенційного фонду. Загальна кількість зерна, щодо якого укладено контракти, складає 21,3 тис. тонн на загальну суму 38 млн. грн., у тому числі: пшениці – 19,7 тис. тонн та 1,6 тис. тонн жита.

На Харківщині у більшості районів області діють програми по боротьбі з карантинними організмами

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника державної інспекції з карантину рослин по Харківській області Володимир Бондаренко, у більшості районів Харківщини діють програми по боротьбі з карантинними організмами. «У більшості районів області програми заходів по боротьбі з карантинними організмами вже ухвалені. В Ізюмському, Балаклійському, Лозівському, Первомайському районах програми вже знаходяться на розгляді в районних радах і будуть ухвалені на сесіях на початку травня місяця. Але, нажаль, в таких районах, як Коломацький, Зачепилівський, Зміївський, Дергачівський, ще й не розглядались ці важливі питання і програми не прийняті», - зазначив він.

Для проведення ЗНО на Харківщині організовано 75 пунктів тестування

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, на Харківщині для проведення ЗНО організовано 75 пунктів тестування, які розподілені по 6 округах: у містах Харків, Балаклія, Ізюм, Красноград, Куп’янськ та Лозова. За словами Олександра Сидоренка, для проведення тестування з 15 травня по 7 червня буде задіяно 4 тисячі педагогічних працівників.

Під час ЗНО у пунктах тестування буде забезпечено чергування медичних працівників та співробітників міліції

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, усі пункти ЗНО на Харківщині буде ретельно перевірено необхідними службами. Зокрема, пункти тестування будуть інспектувати працівники МНС та Державної служби охорони. Крім того, під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання в приміщенні буде постійно чергувати медичний працівник та правоохоронець. «Від взаємодії та організованої роботи всіх структур, задіяних у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, залежить робота пунктів тестування і створення безпечних умов для його проведення», – підкреслив Роман Шаповал.

Харків’янин переміг у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності «Монтажник гіпсокартонних конструкцій»

З 23 по 27 квітня в місті Рівне на базі Вищого професійно-технічного училища № 1 відбувся Всеукраїнський конкурс фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів із професії «Монтажник гіпсокартонних конструкцій». Спільним рішенням журі за результатами конкурсу переможцем було визнано Олександра Сбитнєва, учня групи МГК-14 Державного закладу освіти Центру професійно-технічної освіти № 2 м. Харкова.  Конкурс проводився у два тури: теоретичний і практичний. Практичний тур, що відповідав вимогам ІV кваліфікаційного розряду, передбачав здійснення робіт з улаштування архітектурно-декоративної конструкції із трьох складних криволінійних елементів.

3 травня починається прийом заявок для участі в Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

З 3 травня по 7 вересня 2012 року на Харківщині відбудеться Міжнародний конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». Перший етап Конкурсу буде проходити з 3 травня до 30 червня і буде складатися в зборі заявок з описом інноваційних проектів до 30 травня і проведенні їх оцінки Експертною радою Конкурсу до 30 червня. Кращі інноваційні та інвестиційні проекти візьмуть участь у фіналі конкурсу. Другий етап Конкурсу почнеться 1 липня і триватиме до 7 вересня 2012 року. Він включає розробку до 1 серпня детальних бізнес-планів, які повинні бути підготовлені всіма авторами проектів, що потрапили у фінал конкурсу.

Борги по зарплаті та внесках до Пенсійного фонду на комунальних підприємствах м.Люботин мають бути ліквідовані до кінця першого півріччя

У м. Люботин відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Як повідомив голова комісії, віце-губернатор Харківської області Ігор Шурма, борги з виплати заробітної плати зосереджені на 3 економічно активних підприємствах комунальної форми власності. «Наявність боргів на комунальних підприємствах засвідчує неефективність управлінської роботи, ухвалених рішень та контролю за їх виконанням. Поставлено завдання ліквідувати заборгованість до кінця першого півріччя. У разі невиконання буде ставитися питання про невідповідність керівників займаним посадам», - підкреслив Ігор Шурма.

Співробітників пенітенціарної служби Харківщини привітали з професійним святом

Сьогодні в Харкові відбулися урочисті заходи з нагоди 14-ї річниці пенітенціарної служби України. Зі святом співробітників служби привітали депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін, начальник ГУ по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Микола Цвіра, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін і народний депутат України Олександр Фельдман.

З 1 червня стартує прийом творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола

До дня народження видатного громадського та політичного діяча В'ячеслава Чорновола Державний комітет телебачення та радіомовлення оголошує черговий прийом творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики. Прийом творів учасників конкурсу триватиме з 1 червня по 10 серпня 2012 року.

На Харківщині продовжується ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу – по напрямках до районних центрів. За 26 квітня було відремонтовано 2119,4 кв. м. асфальтового покриття та використано 256,6 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 24 бригад та 176 дорожніх робітника.

Події дня

Сьогодні, 27 квітня, о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: 1. Про підготовку до організованого проведення зовнішнього незалежного оцінювання - 2012. 2. Про формування державного інтервенційного фонду урожаю 2012 року через механізм державних форвардних закупівель. 3. Про організацію заходів по боротьбі з карантинними організмами на території Харківської області. 4. Про перспективи розвитку водойм області та збільшення виробництва продукції рибництва.

Відкрився ХIV фестиваль «Світ книги»

Сьогодні в Харківському Національному Академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулося урочисте відкриття ХIV Харківського книжкового фестивалю «Світ книги». Організатори фестивалю: виконавчий комітет Харківської міської ради та концерн «Райський куточок» за підтримки Харківської облдержадміністрації і особисто голови ХОДА Михайла Добкіна. У заході взяли участь директор Департаменту видавничої справи та преси Державного комітету з телебачення і радіомовлення України Олексій Кононенко, заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Слова вітання учасникам та гостям фестивалю від імені Михайла Добкіна та голови обласної ради Сергія Чернова висловила перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Архів документів