Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У ході відкриття фестивалю «Харьковская сирень» відбудеться показ фільму «Maman» з Мілен Демонжо

У ході церемонії відкриття ІV міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» 10 травня буде продемонстрований французький фільм «Maman» за участю Мілен Демонжо. Про це сьогодні в ході програми «Харків online» в ефірі обласного телебачення повідомила співголова оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Фестиваль «Харьковская сирень» повертає всій Харківщині забуті незаслужено імена

«Харьковская сирень» є єдиним кінофестивалем в Україні, котрий окрім різноманітних конкурсів, показів, майстер-класів та творчих зустрічей проводить надзвичайно велику пошукову наукову роботу для того, щоб віднайти і повернути сучасникам імена забутих на сьогоднішній день людей, які пов’язані з кінематографом. Про це повідомила у ефірі програми обласного телебачення «Харків online» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Зокрема, у минулому році таким чином була представлена книга кінокритика Володимира Міславського, присвячена Альфреду Федецькому.

Завтра до Харкова приїдуть Ален Делон і Мілен Демонжо

Про це сьогодні в ефірі програми «Харків online» на ХОД ТРК повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Завтра ввечері приїде основна група наших французьких гостей на чолі з Аленом Делоном і Мілен Демонжо. А 10 травня, в день відкриття кінофестивалю, приїдуть гості, які є членами журі, переважно з Росії», - сказала Вікторія Маренич.

В рамках фестивалю «Харьковская сирень» відбудеться виставка, присвячена дизайнеру театральних і балетних костюмів Варварі Каринській

11 травня о 14.00 в рамках ІV міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» на базі Харківської обласної філармонії відбудеться відкриття виставки, присвяченої всесвітньо відомому дизайнерові театральних і балетних костюмів, харків'янці Варварі Каринській.

Родіон Нахапетов візьме участь у заходах, присвячених Дню Перемоги

Як повідомила сьогодні в ефірі програми «Харків online» на ХОД ТРК начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, завтра до Харкова приїде Родіон Нахапетов.

Почалася робота із вивезення за межі Харківської області непридатних пестицидів з Первомайського ПДП «Хімпром»

Почалася робота із вивезення за межі Харківської області непридатних пестицидів з Первомайського ПДП «Хімпром». Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, 3 травня компанією ТОВ «Сі Буд Систем» розпочато роботи з перезатарювання та подальшого вивезення непридатних пестицидів. Станом на 8 травня на території ПДП «Хімпром» перезатарено приблизно 400-500 тонн цих небезпечних речовин і планується вивезти 4 - 5 машин.

Завдання влади - створювати умови для розкриття юних талантів та їх реалізації на рідній землі

Як наголосив сьогодні в ході урочистого прийому обдарованих дітей області та їх батьків заступник голови ХОДА Євген Савін, для того, щоб обдаровані діти працювали на благо рідної області і країни, необхідно створити їм відповідні умови для реалізації. «Ми повинні створювати дітям умови для навчання, для доступу до знань, для їх реалізації, а після закінчення вузу ми повинні створити випускникам такі умови, щоб вони залишилися тут. Неприємно чути, що 90% випускників класичного факультету - фізико-математичного, наприклад, - збираються працювати не тут. Тому ми беремо на себе зобов'язання створити такі умови, щоб ці молоді таланти, майбутня еліта нашої країни залишилася в області. Це непросто, але ми це зробимо», - підкреслив Євген Савін.

Євген Савін зустрівся з обдарованими дітьми області та їхніми батьками

Сьогодні у малій залі Будинку рад відбулася зустріч заступника голови ХОДА Євгена Савіна з учнями - переможцями IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. У заході також взяли участь начальник ГУ освіти ХОДА Роман Шаповал, ректор Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров, директори навчальних закладів Харківщини та батьки учнів.

Валентин Дулуб зустрівся з трудовим колективом диспетчерської служби Міжнародного аеропорту «Харків»

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб зустрівся з трудовим колективом диспетчерської служби ВАТ «Нью системс АМ» Міжнародний аеропорт «Харків». Перший заступник голови області проінформував співробітників підприємства про підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області за перший квартал 2012 року, привітав усіх з Днем Перемоги, а також вручив старшому диспетчеру аеропорту Ігорю Нікуліну Подяку Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко за сумлінну працю, високий професіоналізм і вагомий особистий внесок у справу забезпечення вивезення високоактивних ядерних матеріалів.

Євген Савін привітав Героя Радянського Союзу Сергія Остащенко

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав з 67-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні Героя Радянського Союзу, голову Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу ветеранів війни Сергія Остащенко і вручив йому цінний подарунок – годинник від голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. «Низький уклін Вам за те, що Ви зробили настільки великий подвиг для нас і всієї нашої країни. Прийміть привітання та щирі побажання міцного здоров'я і довгих років життя», - звернувся до Сергія Остащенко заступник губернатора.  

Валентин Дулуб привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб відвідав Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва. Перший заступник голови області передав ветерану привітання з Днем Перемоги від Президента України Віктора Януковича, а також від голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна, і вручив Герою цінний подарунок від керівника області.

Михайло Добкін привітав Владику Онуфрія з призначенням на посаду керуючого Харківською єпархією

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав Архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія з призначенням на посаду керуючого Харківською єпархією Української Православної Церкви. Губернатор побажав Владиці Онуфрію здоров'я, щастя, натхнення і нових успіхів у благородній пастирській праці на благо Церкви та України.

Наталія Бєлохвостікова не зможе відвідати Харків в рамках фестивалю «Харьковская сирень»

У зв'язку зі зміною гастрольного графіку відома російська актриса Наталія Бєлохвостікова не зможе приїхати до Харкова на ІV міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». Раніше планувалося, що в рамках фестивалю вона зустрінеться з французьким актором Аленом Делоном, з яким разом знімалася у фільмі «Тегеран-43», а також проведе майстер-клас для молодих харківських кінематографістів.

Юрій Сапронов привітав Героя Радянського Союзу Федора Пуртова з Днем Перемоги

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відвідав Героя Радянського Союзу, 92-річного харків'янина Федора Пуртова, і привітав його з Днем Перемоги. Такі візити Юрія Сапронова до ветерана вже стали доброю традицією. Заступник губернатора побажав Федору Петровичу міцного здоров'я, добра і благополуччя йому і його родичам. Юрій Сапронов зачитав привітання від Президента України Віктора Януковича та вручив Федору Пуртову подарунок від губернатора Михайла Добкіна – наручний годинник, а також передав продуктовий набір. Під час дружньої бесіди віце-губернатор з ветераном підняли символічні «фронтові» 100 грамів за Перемогу.

Прибули перші гості IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні до нашого міста прибули перші гості IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень»: фахівець зі спецефектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янин Юджин (Євген) Мамут і графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США), харків'янка Ірина Борисова. Обидва гостя в рамках фестивалю проведуть майстер-класи. Юджин (Євген) Мамут поділиться секретами майстерності 11 травня о 10:00 в НТУ «Харківський політехнічний інститут» (ректорський корпус), Ірина Борисова - 12 травня о 15:00 також в НТУ «Харківський політехнічний інститут».

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у квітні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж квітня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна. 

В Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні відзначать серією різних акцій і програм

Традиційно в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні відзначать серією різних акцій і програм. Головна мета акцій та заходів, присвячених річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні - збереження пам'яті про Велику Перемогу та формування у школярів і студентів гордості та поваги до подій Великої Вітчизняної війни.

Ремонт ділянки автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський від кордону з Полтавською областю до с.Комунар планується завершити до початку Євро 2012 (уточнено)

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, роботи на цій ділянці протяжністю 66,2 км дороги державного значення вже розпочаті і станом на 07.05.2012 проведено фрезерування покриття 123 тис.м2, влаштовано покриття з асфальтобетону 16,1км. Працюють 6 асфальтобетонних заводів, 228 одиниць дорожньо-будівельної техніки.  

Ділянка автомобільної дороги державного значення Київ–Харків–Довжанський біля с.Бригадирівка прийнята в експлуатацію

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в рамках виконання «Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» на автомобільних дорогах загального користування Харківщини не припиняються ремонтно-будівельні роботи. Зокрема, вже завершені роботи з поточного ремонту ділянки автомобільної дороги державного значення Київ–Харків–Довжанський біля с.Бригадирівка Балакліївського району протяжністю 4,6 км.

Події дня

Сьогодні, 8 травня, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом обдарованих учнів області та їх батьків.

Вітаю з наступаючим святом Перемоги тих, хто зі зброєю в руках або біля мартенівських печей робив все для мирного неба над нашою головою. Михайло Добкін

«Вітаю з наступаючим святом Перемоги всіх учасників бойових дій, всіх тих, хто в тилу кував перемогу, тих, хто через війну був позбавлений дитинства, тих, хто зі зброєю в руках або біля мартенівських печей робив все, щоб сьогодні Україна була вільною, над нашої країною було мирне небо, і їх діти, онуки і правнуки могли гордо сказати: «Ми – діти переможців». З Днем Перемоги!» – заявив в ефірі програми обласного радіо «Від власти до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Для зниження рівня злочинності серед неповнолітніх необхідне створення прийнятних соціальних умов для молоді

Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, ті методи боротьби зі злочинністю серед неповнолітніх, які існують в Україні на даний момент, вже давно застаріли і потребують перегляду. За його словами, для зниження кількості дитячих злочинів в першу чергу необхідно створити для молоді такі умови, в яких вони б відчували впевненість у завтрашньому дні.

З набранням чинності нового Кримінально-процесуального кодексу інтереси людей будуть максимально захищені

Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, вступ в силу нового Кримінально-процесуального кодексу вирішить ряд старих проблем, які заважають ефективній роботі правоохоронних органів і позбавляють їх довіри людей. Зокрема, мова йде про систему порушення кримінальних справ.

Місцева влада буде допомагати сільгоспвиробникам в створенні молочних кооперативів

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Створення молочних кооперативів є продовженням теми тваринництва, яку ми ведемо вже протягом останніх 7-8 місяців.

На Харківщині при будівництві нових і реконструкції старих будівель обов'язково враховуються потреби людей з обмеженими фізичними можливостями

«У спадок від СРСР ми отримали інфраструктуру, яка була абсолютно не пристосована до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. В сучасній Україні питанню доступності будівель також тривалий час не приділялося достатньо уваги. Коли ми вперше зіткнулися з цією проблемою, ми, перш за все, спиралися на досвід і знання громадських організацій, де зібрані люди, які досконало знають ці проблеми, тому що самі мають певні фізичні обмеження. Вислухавши їхні пропозиції, ми ухвалили рішення, що при введенні об'єкта в експлуатацію серед людей, які їх приймають, обов'язково повинен бути представник таких громадських організацій, який ніколи не поставить свій підпис, якщо він чітко не буде розуміти, що будівля доступна для інвалідів» , - зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Печенізькому водосховищі буде розпочато розведення риби

У Печенізькому водосховищі буде розпочато розведення риби, оформлення документів знаходиться на завершальній стадії. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Запускаючи рибу в Печенізьке водосховище, ми не будемо забороняти спортивну риболовлю. Ті люди, які звикли приїжджати взимку, навесні, влітку і восени на риболовлю, матимуть право ловити рибу. Але будуть введені обмеження на кількість виловленої риби і на розмір окремих особливо цінних порід риб, які дозволяють мати в нашому головному водосховищі воду вищої якості», – заявив він.

Збільшення посівних площ кукурудзи не спричинить негативних наслідків для земель Харківщини

Аграрії Харківської області працюють у тісному контакті з українськими вченими, які роблять аналіз посівних площ на майбутній сезон виходячи виключно з дбайливого та раціонального використання земель. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я не бачу жодної проблеми в майбутньому», – підкреслив він.

Цукровій галузі необхідна підтримка держави

Для подальшого розвитку цукровій галузі необхідна державна програма підтримки, повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Цього року скорочені площі посіву цукрових буряків. Ми планували посіяти 45 тис. га, а посіяли 28 тис. га, і якщо держава не ухвалить програму підтримки виробників цукру, не думаю, що ми зможемо широкими кроками просуватися вперед в цьому напрямку. Ціна на цукор, яка існує, не дає переробникам цукрових буряків можливості отримувати стабільний прибуток. Питання підтримки держави дуже актуальне, без неї ми не впораємося», – заявив губернатор.

Харківська область буде боротися за високу оцінку за показниками підвищення енергозбереження. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в минулому році в результаті реалізації програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів за рахунок підприємств впроваджено енергозберігаючих заходів на суму майже 400 млн. грн., при цьому зекономлено 250 млн. грн.

Через рік-півтора ми приведемо територію Харківської області у зразковий вигляд. Михайло Добкін

Як зазначив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки злагодженій праці всіх мешканців регіону територія Харківської області успішно упорядковується. За його словами, за умови такої ж ефективної роботи і в подальшому, вже найближчим часом Харківщина стане ідеально чистим і доглянутим регіоном. «Я минулими вихідними багато їздив по території нашого регіону і хочу сказати, що залишився задоволений побаченим. Очищаються лісосмуги, наводиться порядок там, де його давно не було. Я думаю, що ще через рік-півтора ми приведемо територію Харківської області у зразковий вигляд », - підкреслив Михайло Добкін.

Архів документів