Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Радість Великої Перемоги з кожним роком стає тільки яскравішою. Михайло Добкін

Сьогодні в Національній юридичній академії ім.Ярослава Мудрого відбулися урочистості з нагоди 67-річчя Великої Перемоги. У святкових заходах взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступники голови області Віталій Алексейчук і Андрій Моченков, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, народні депутати України Валерій Писаренко та Ірина Горіна. «Уже шістдесят сьомий рік наш народ відзначає 9 травня як найбільше свято Великої Перемоги. Для тих, хто випробував на собі всі жахи найбільш жорстокої і кровопролитної в історії людства війни, цей день поєднує в собі велику радість і велике горе. Кожен з вас зберігає спогади про переможний травень 1945 року. Ви зустрічали Велику Перемогу в різних місцях - хто в підкореному Берліні, хто під Прагою, хто в Пруссії, хто на Далекому Сході, хто в госпіталі. Але радість Великої Перемоги з кожним роком стає тільки сильнішою і яскравішою. Нехай ці почуття тільки міцнішають, вічна слава вам і вдячність від усіх нас», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до присутніх на святі ветеранів.

На Харківщині грошову допомогу учасникам бойових дій виплачено в повному обсязі

На Харківщині повністю завершені грошові виплати учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни до Дня Перемоги. Про це сьогодні в ході урочистих заходів ГУ МВС України в Харківській області, присвячених Дню Перемоги, повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Держава цього року на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича провела грошову виплату кожному учаснику бойових дій від 1700 до 2200 гривень. Всі ці гроші вже видані і знаходяться безпосередньо у тих, кому вони були адресовані», - сказав глава області.

Усі пам'ятники в Харківській області впорядковані до Дня Перемоги

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистих заходів ГУ МВС України в Харківській області, присвячених Дню Перемоги, на Харківщині в повному обсязі проведені всі необхідні роботи з благоустрою пам'ятників воїнам, загиблим в боях Великої Вітчизняної війни. «Сьогодні я проводив апаратну нараду, де мені доповіли, що практично всі пам'ятники в місцях, де проходили бої або де були поховані солдати й офіцери Радянської армії, приведені в порядок, територія упорядкована. Все готово, щоб в черговий раз показати нашу любов і повагу ветеранам і до тих великих подій, які пережила наша країна 67 років тому», - підкреслив глава області.

Я впевнений, що і через багато років напередодні 9 травня будуть збиратися наші земляки і згадувати страшні воєнні роки. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь в урочистих заходах ГУ МВС України в Харківській області, присвячених Дню Перемоги. В урочистостях також взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник ГУ МВС України в Харківській області Віктор Козицький, ветерани Великої Вітчизняної війни, харків'яни і гості міста. В рамках урочистостих заходів у Харкові відбувся парад військової техніки, а також машин, які на даний момент знаходяться в розпорядженні підрозділів управління внутрішніх справ. Крім цього харків'яни поклали квіти до пам'ятника загиблим правоохоронцям, після чого у ході святкового концерту ветеранм було вручено цінні подарунки.

Харківщина вшановує пам'ять червоноармійців, які загинули біля залізничного переїзду в с. Пилипівка

Сьогодні на залізничному переїзді в с. Пилипівка Жовтневого району м. Харкова відбувся «Реквієм пам'яті», присвячений загиблим радянським військовополоненим. Напередодні Дня Перемоги квіти до пам'ятного знаку поклали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту Світлана Горбунова-Рубан, заступник голови облради Людмила Давидова, голова Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу ветеранів війни, Герой Радянського Союзу Сергій Остащенко.

З Днем Великої Перемоги, дорогі земляки!

Шістдесят сьомий повоєнний травень прийшов на нашу землю. Буянням цвіту він нагадує вікопомне 9 травня 1945 року – день, який наш багатостраждальний народ наближав майже чотири роки. Харківщина в роки Великої Вітчизняної війни стала ареною кровопролитних боїв і була вщент зруйнована. У кожному населеному пункті області є братські могили, позначені скромними повоєнними обелісками. Велич подвигу наших дідів-прадідів - і у відбудованій економіці, у відроджених містах та селах, у відновлених заводах та фабриках. Ми пам`ятаємо, як це було. Ми знаємо, кому зобов`язані врятованою свободою та мирним небом. З Днем Великої Перемоги! Голова обласної державної адміністрації                      Михайло Добкін

Події дня

Сьогодні о 14.00 в Палаці студентів Національної юридичної академії ім.Ярослава Мудрого (вул.Пушкінська, 88) відбудуться Урочисте зібрання і святковий концерт з нагоди 67-ї річниці Перемоги; о 16.00 розпочнеться відео-семінар "Новий порядок заповнення і подання звітності для підприємців на спрощеній системі оподаткування". Адреса сайту:  http://www.sq.com.ua/

Працюють райони області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, під час акції День довкілля 5 травня у Барвінківському районі вздовж автодоріг Барвінкове-Погонівка, Барвінкове-Богодарівка очищена прилегла територія та лісосмуги загальною протяжністю 3,5 км, в роботах брали участь понад 400 осіб. У Краснокутському районі в парку Молодіжний у смт Краснокутськ очищено від торішнього листя, порослі та сухостою 6 га території, брали участь 178 осіб, задіяна техніка та деревоподрібнюючі механізми.

Рапортує Служба автомобільних доріг

За інформацією Служби автомобільних доріг України в Харківській області, 5 травня проведена значна робота щодо приведення в порядок узбіч і лісонасаджень вздовж магістральних доріг як силами дорожніх підприємств, Служби автомобільних доріг у Харківській області, так і силами місцевих організацій, установ, жителями сіл, селищ, міст.

Підсумки проведення суботника 5 травня 2012 року «За чисте довкілля» в Харківській області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, всього в суботнику взяли участь 199 154 особи, в тому числі 56 276 школярів, учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів. Працювали 1 473 навчальних заклади, 5 137 підприємства, установ, організацій. В цей день в роботах по наведенню порядку було задіяно 710 одиниць техніки та механізмів.

У Харківській області буде впроваджена система моніторингу навколишнього природного середовища

Сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради була презентована система моніторингу навколишнього природного середовища. Як зазначив прем'єр-міністр України Микола Азаров, за допомогою цієї системи можна постійно моніторити практично кожен квадратний метр території Україні. «Ця система - важливий інструмент оперативного контролю дотримання вимог природоохоронного законодавства. Її застосування може докорінно поліпшити ситуацію у веденні сільського господарства, починаючи від аналізу використання посівних площ під певні культури до прогнозування врожайності сільськогосподарських культур. Не менш важливе використання цієї системи при попередженні надзвичайних ситуацій», - підкреслив Микола Азаров.

Валентин Дулуб взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань екологічної безпеки і охорони навколишнього природного середовища

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням прем'єр-міністра України Миколи Азарова. В ході наради обговорювалися питання екологічної безпеки і охорони навколишнього природного середовища. «Екологія - це така ж важлива складова якості життя в нашій країні як хороша їжа, добротне житло, доступна і кваліфікована медична допомога. Прискорення економічного розвитку повинно бути тісно пов'язано з модернізацією економіки, а також екологічної модернізації, тобто модернізації з урахуванням зниження впливу промисловості на навколишнє середовище. Для цього необхідно створювати умови, стимули і ставити жорсткі обмеження порушників природоохоронного законодавства. Перш за все, ми повинні зупинити розграбування природних ресурсів, незаконну вирубку лісів, знищення водойм, забруднення територій та атмосферного повітря, виникнення несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів, виснаження родючих земель», - підкреслив у ході наради Микола Азаров.

Зі складів військової частини А 2136 проведена відправка другої партії меланжу

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, сьогодні, 5 травня 2012 року, зі складів військової частини А 2136 проведена відправка другої партії меланжу. Ешелон перетнув границю Харківської області та направляється на завод в місто Дзержинськ Нижегородської області Російської Федерації. В складі ешелону знаходиться 10 цистерн, які вміщують 516 тон меланжу.

Сьогодні - День благоустрою в рамках всеукраїнської акції «За чисте Довкілля»

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, планується, що в сьогоднішньому суботнику, як і в попередньому (21.04.2012), візьмуть участь близько 200 тис. осіб, буде залучено понад 5 тис. підприємств, установ, організацій.

«За чисте довкілля» - працює служба автомобільних доріг Харківщини

Службою автомобільних доріг Харківщини на виконання заходів щодо проведення акції з благоустрою «За чисте довкілля» були виконані наступні роботи: 1. Прибирання сміття – 214,1 тис. м2; 2. Ліквідація стихійних звалищ – 9 шт; 3. Вирубка порослі – 226,81 тис.м2; 4. Прибирання та фарбування автопавільйонів – 32/8 шт; 5. Фарбування бар’єрної огорожі – 1800 пог. м; 6. Фарбуван перильної огорожі на мостах – 885 пог. м ; 7. Побілка дерев¬ – 361 шт; 8. Кількість учасників заходів – 1281 осіб.  

Ремонтно-будівельні роботи на автомобільних дорогах загального користування Харківщини планується завершити до Євро-2012

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, в рамках виконання «Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» в області тривають ремонтно-будівельні роботи на автомобільних дорогах загального користування.

7 травня відбудеться відео-семінар "Новий порядок заповнення і подання звітності для підприємців на спрощеній системі оподаткування".

7 травня о 16:00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації, Регіональною радою підприємців у Харківській області та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить відео-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему "Новий порядок заповнення і подання звітності для підприємців на спрощеній системі оподаткування". Під час семінару будуть розглянуті питання актуальної інформації щодо змін у порядку подання звітності та проведено консультації щодо заповнення та подання нових форм звітності. На бізнес-семінарі будуть виступати представники Державної податкової служби у Харківській області та управління оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби України в Харківській області.

Харківське музичне училище ім. Б.М. Лятошинського отримало в подарунок 4 комплекти вокальних мікрофонів зі стійками

В Харківському державному академічному театрі ім. Т. Г. Шевченка 2 травня відбувся концерт джазового оркестру «РадіоБенд Олександра Фокіна», який проходив в рамках другого етапу всеукраїнського туру на підтримку музичних навчальних закладів. Мета цього туру - підтримати і надихнути на творчість молодь України. У кожному з міст організаторами були вибрані музичні заклади, яким презентують цінні музичні інструменти та обладнання для поліпшення їх технічної бази. У Харкові така підтримка була надана Харківському музичному училищу ім. Б.М. Лятошинського, яке отримало в подарунок 4 комплекти вокальних мікрофонів зі стійками.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися земельних відносин, діяльності правоохоронних органів та органів юстиції. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

99% ветеранів Харківської області отримали грошову премію до Дня Перемоги

За рішенням Кабінету міністрів України, до Дня Перемоги ветеранам була виплачена разова грошова допомога. Як повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, в харківській області таку премію отримають 112 тисяч осіб. За її словами, зараз грошова допомога вже виплачена 99% одержувачів, і до 9 травня виплати будуть завершені. Розмір грошової допомоги Героям СРСР склав 2200 грн., інвалідам I групи - 2200 грн., інвалідам II групи - 1920 грн., інвалідам III групи - 1720 грн., учасникам бойових дій - 675 грн., членам сімей загиблих - 340 грн. та учасникам війни - 125 грн.

У Харкові відбувся Кубок України з синхронного плавання

1-2 травня у Харкові на базі басейну ДФСК «Локомотив» відбувся Кубок України з синхронного плавання серед спортсменок 1994р.н і молодше. В цих змаганнях взяли участь 7 команд з чотирьох регіонів України. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, спортсменки Харківської області посіли в змаганнях перше місце, набравши максимальну кількість балів. Друга команда з Харківщини виборола четверте місце, другу та третю сходинки посіли спортсменки Донеччини та міста Київ відповідно.

На Харківщині відбудуться заходи із вшанування пам'яті загиблих у Великій Вітчизняній війні

У Харківській області до 67-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років відбудуться наступні заходи: 7 травня 2012 року о 10:00 відбудеться "Реквієм пам'яті", присвячений загиблим радянським військовополоненим, спаленим фашистами на залізничному переїзді с. Пилипівка Жовтневого району м. Харкова; 9 травня 2012 року о 10:00 відбудеться церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави у Лісопарку; 9 травня 2012 року о 11:00 відбудеться церемонія покладання квітів на Національному меморіальному комплексі "Висота маршала І.С. Конєва".

Спортсмени Харківщини вибороли 5 медалей на міжнародних змаганнях зі стрільби з лука «Олімпійські надії»

З 26 по 30 квітня у Львові тривали міжнародні змагання зі стрільби з лука «Олімпійські надії». У змаганнях взяли участь юніори та юніорки 1992 р.н. і молодше, а також кадети і кадетки 1995 р.н. та молодше з Харківської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Сумської, Черкаської, Рівненської, Херсонської, Одеської, Полтавської, Донецької областей, м. Києва, Польщі та Молдови. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, юніорська команда дівчат з Харківщини посіла друге місце, а юніорська команда хлопчикыв виборола бронзову нагороду. В змаганнях змішаних пар харків’яни стали срібними призерами, також харківські спортсмени вибороли бронзові медалі в особистих змаганнях серед кадеток і серед кадетів.

Харківщина готується до урочистого проходження військ на честь 67-ї річниці Дня Перемоги

9 травня об 12:00 на площі Свободи у Харкові відбудеться святковий парад. Перша спільна репетиція урочистого проходження військ на честь 67-ї річниці Дня Перемоги відбулась на злітній смузі Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. В ній взяли участь майже 2000 осіб зі всіх силових відомств держави, що представлені в регіоні. Як повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України у Харкові, у святковий день головною площею Харкова перед ветеранами та пересічними громадянами крокуватимуть 14-ть парадних підрозділів, а на спеціальних майданчиках стоятиме 20 зразків сучасної бойової техніки.

Харківські спортсмени відзначилися на всеукраїнських юнацьких змаганнях зі скелелазіння «Козацькі сходи»

З 26 по 28 квітня 2012 року у м. Нікополі відбувся 3 етап (трудність, швидкість) всеукраїнських юнацьких змагань зі скелелазіння «Козацькі сходи» пам’яті заслуженого майстра спорту СРСР з альпінізму В. Бойко. Як повідомляє офіційний сайт ГУ усправах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, ряд харків’ян вибороли на цих змаганнях призові місця. Зокрема, в категорії «лазіння на швидкість» п’ятеро спортсменів Харківщини посіли призові сходинки, в категорії «лазіння на трудність» харків’янин виборов перше місце.

Визначено переможців Харківського фестивалю молодіжних проектів Non Stop Media VI

З 17 по 30 квітня в Харкові тривав фестиваль молодіжних проектів Non Stop Media VI. В рамках фестивалю у Харкові відбулося 25 культурних подій, серед яких презентації, майстер-класи, дискусії, кіно-покази, концерти, літературні тощо. Як повідомляє офіційний сайт управління у справах культури та туризму ХОДА, в день закриття фестивалю 30 квітня відбулося нагородження лауреатів. Усі призові місця посіли харків’яни. Зокрема, переможцем конкурсної програми стала Уляна Биченкова за своїм проектом «Територія безконтрольного», друге місце посіла Анна Бикова з проектами «Нуль перехід» і «Під наглядом», а третє місце виборола Лариса Стадник з проектом «Моя бабуся».

Закінчується акредитація журналістів для висвітлення роботи  IV Міжнародного кінофестівалю «Харьковская сирень»

Акредитація журналістів і технічних працівників для висвітлення роботи фестивалю «Харьковская сирень» здійснюється шляхом реєстрації на підставі офіційної заявки на адресу оргкомітету фестивалю про акредитацію. Заява про акредитацію повинна містити: 1. Повну назва засобу масової інформації; 2. Поштову адресу, номер телефону (факсу), адресу електронної пошти засобу масової інформації; 3. Прізвище, ім'я, по-батькові співробітників засобів масової інформації, які акредитуються, належність до творчих або технічних працівників (номери їх мобільних телефонів) 4. Вид акредитації (тимчасова) та її строк (всі дні роботи фестивалю, день відкриття, день закриття, тощо).

Виступати в рідному місті завжди хвилююче і відповідально. Максим Пастер

Сьогодні в приміщенні Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського відбулася репетиція молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» і провідного соліста «Великого театру Росії» Максима Пастера. Їх спільний концерт відбудеться 4 травня в 19.00 на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка. Як розповів Максим Пастер, глядачів очікує досить насичена програма. «Планується концерт з 2 відділень. В ньому буде все, починаючи від оперних арій і закінчуючи естрадними творами», - зазначив він.

Почесний президент кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо готує спеціальний приз

Сьогодні в прямому ефірі програми «Ранковий максимум» на ХОД ТРК начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич розповіла про гостей IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень». «Традиційно широко будуть представлені французька та російська гілки нашого кінофестивалю. Зокрема, серед французьких гостей це відома акторка, Почесний президент нашого кінофестивалю Мілен Демонжо, яка цього року буде ще й членом журі. Вона братиме участь у великій кількості заходів. Крім того, Мілен Демонжо готує свій спеціальний приз, який вона вручить на церемонії закриття фестивалю. Ще один гість, про якого дуже багато сьогодні говорять в Європі і далеко за її межами, – відомий актор Ален Делон. Російська гілка буде представлена найвідомішим харків’янином в галузі кіномистецтва, режисером Володимиром Фокіним, акторами Людмилою Гладунко, Борисом Токарєвим та Наталею Білохвостиковою, яка приїде лише на 1 день для того, щоб у форматі творчої зустрічі поспілкуватися з Аленом Делоном та спробувати повернутися до тих років, коли вони разом знімалися у фільмі «Тегеран-43», - повідомила Вікторія Маренич.

Конкурсні роботи фестивалю «Харьковская сирень» виконано на високому рівні майстерності

До участі у фестивалі короткометражних фільмів «Харьковская сирень» було допущено лише 20 фільмів, які є представниками 7 країн світу. Про це сьогодні в прямому ефірі програми «Ранковий максимум» на ХОД ТРК сказала начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова фестивалю Вікторія Маренич. «До участі у фестивалі селекційною комісією було допущено лише 20 фільмів, які є представниками 7 країн світу. Є дві роботи французькі, і приїде французький кінорежисер, який буде презентувати свій фільм. Є роботи із Німеччини, Польщі, Росії, і вже традиційно – України. Було поставлено дуже високу планку, і тому хотілося б, щоб роботи відповідали заданим стандартам. Всього на фестиваль було надіслано 138 кінострічок, це непоганий результат», – зазначила вона.

Архів документів