Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

"Борщовий набір овочів" за січень-травень цього року подешевшав на 10%

Про це сьогодні з ході колегії заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «У період з 17 травня до 25 червня 2012 року було проведено 243 продовольчі ярмарки з загальним виторгом 10,8 млн. грн. Всього за січень-червень 2012 таких ярмарків було проведено більше 800 з об'ємом продажу товарів 28,5 млн. грн.», - поінформував заступник губернатора.

До кінця 2012 року заплановано відкриття 25 дитячих садків та 20 додаткових груп у вже діючих закладах

У 2011 році відкрито та відновлено діяльність 30 дошкільних навчальних закладів, з них у складі навчально-виховних комплексів – 18. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Також протягом січня-червня 2012 року відкрито Вовчансько-Хутірській дошкільний навчальний заклад у Вовчанському районі та дошкільний підрозділ Чернігівського навчально-виховного комплексу Лозівського району. Розпочали роботу 5 додаткових груп у функціонуючих закладах 5-ти сільських районів.

На Харківщині діють молодіжні трудові загони

З метою забезпечення вторинної зайнятості молоді, в Харківський області станом на 22 червня  сформовані та діють 52 молодіжні трудові загони (МТЗ)  загальною кількістю близько 2 тисяч учасників. За повідомленням  офіційного сайту Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту  ХОДА з них 770 студентів, 1048  старшокласників та 43 особи  незайнятої  молоді. За видами робіт було створено  15 сільськогосподарських молодіжних трудових загонів, 7 – реставраційних,  6 - у сфері обслуговування, 3 -  волонтерської діяльності,  1 -  будівельний  та 20 інших (громадські роботи, благоустрій міста, тощо).

У 2012 році планується поставка 47 шкільних автобусів для сільських районів Харківської області

У 2011-2012 навчальних роках у Харківській області безкоштовним перевезенням було охоплено 12386 учнів та 2091 педагогічний працівників. У перевезенні були задіяні 285 одиниць автотранспорту. Про це повідомив під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «У 2012 році планується поставка 47 шкільних автобусів для сільських районів області, з них 40 – за рахунок коштів державного бюджету від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, 7 – за рахунок субвенції державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Це дозволить повністю зняти питання якісного підвозу учнів та вчителів», – відзначив заступник голови Харківської облдержадміністрації.

На Харківщині необхідно зробити все для того, щоб кількість загиблих на воді була мінімальною. Михайло Добкін

Як зазначив у ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, статистичні дані про загибель людей на воді, як зведення з військових полів, це трагедії і передчасно обірвані життя. «Я абсолютно впевнений, що, хай не всіх, але частину цих людей, можна було врятувати, вияви велику активність у цьому питанні всі органи влади. Дуже багато людей щороку йде з життя після порушення правил поведінки на воді. Тому необхідно організувати спільно з міліцією контроль за тим, щоб на водних об'єктах не розпивали спиртні напої, обладнати пляжі відповідно до вимог з безпеки і перевірити водойми. Через місяць всі заплановані пляжі повинні бути відкриті з урахуванням усіх заходів безпеки», - сказав Михайло Добкін.

На підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період планується додатково залучити 16,5 млн. грн.

Всього з місцевого бюджету та за рахунок позабюджетних коштів на підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 р.р. згідно розроблених заходів передбачається залучити 16,5 млн. грн. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Відновлення роботи недіючих опалювальних систем та ремонт покрівель є пріоритетним завданням та найболючішою проблемою галузі, що потребує активних дій у її вирішенні, зосередження фінансових та організаційних зусиль. Найбільш критична ситуація у Барвінківському, Близнюківському, Дворічанському, Сахновщинському районах, де недіючих опалювальних систем 50-70%», – підкреслив заступник голови ХОДА.

З початку року на водних об’єктах області загинуло 18 осіб

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської ОДА начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, з початку року на водних об’єктах області загинуло 18 осіб. У порівнянні з минулим роком кількість загиблих зменшилась на 38%. Основними причинами загибелі людей на воді стали: купання та ловля риби у стані алкогольного сп’яніння – 3 особи; порушення правил безпеки на воді – 15 осіб.

Для підготовки закладів культури необхідно використовувати як бюджетні, так і позабюджетні кошті. Михайло Добкин

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час засідання колегії ХОДА відзначив, що для підготовки закладів культури і мистецтва до роботи в осінньо- зимовий період 2012-2013 років необхідно використовувати як бюджетні, так і позабюджетні кошті. «Будинки культури і клуби в районних центрах, селищах чи селах, це не тільки можливість прийти подивитися концерт, це іноді єдине місце, де можна провести збори, обговорити з жителями важливі питання, які стосуються розвитку громади», - підкреслив Михайло Добкін.

Заклади культури Харківської області готують до роботи в осінньо-зимовий період

Програмою економічного і соціального розвитку Харківської області на 2012 рік по галузі «Культура» передбачено проведення капітальних ремонтів будівель закладів культури у 15 районах та 3 містах обласного значення на загальну суму 17 млн. 032,0 тис. грн. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, передбачається здійснити 53 капітальних ремонтів, 287 поточних ремонтів, відремонтувати 55 опалювальних систем, відновити роботу 6 недіючих опалювальних систем, завезти 974,5 тони твердого палива (100% від потреби).

Підбиті підсумки Першого всеукраїнського студентського фестивалю з ігрових видів спорту

25 червня завершилися змагання Першого всеукраїнського студентського фестивалю з ігрових видів спорту, участь в яких взяли студенти більше 50 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з 19 областей України. Змагання відбувалися у 10 видах спорту: баскетболі, волейболі, гандболі, регбі, футболі, бадмінтоні, пляжному волейболі, тенісі, настільному тенісі та футзалі.

За 2010-2011 роки з Державного бюджету України на капітальний ремонт будинків культури виділено 5 млн. 518,0 тис. грн.

За 2010-2011 роки з Державного бюджету України на капітальний ремонт будинків культури виділено 5 млн. 518,0 тис. грн. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, за рахунок цих коштів були проведені капітальні ремонти в спорудах районних та сільських будинків культури Борівського, Дворічанського, Зачепилівського, Кегичівського, Коломацького, Лозівського, Сахновщинського, Шевченківського, Чугуївського, Харківського районів та м. Первомайський.

За допущені порушення пенсійного законодавства оштрафовано майже 1 тис. посадових осіб підприємств Харківщини

Як зазначив під час засідання колегії ХОГА заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області продовжує активно працювати тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. «За останній місяць на 53 засіданнях відповідних територіальних комісій заслухано 164 керівника підприємств-боржників, 81 з них попереджено про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення термінів виплати зарплати та невиконання графіків погашення заборгованості. За результатами проведеної роботи райдержадміністраціями та виконавчими органами міських рад міст обласного значення направлені матеріали щодо порушення законодавства про працю до: органів прокуратури – на 24 керівників підприємств; територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області – на 26 керівників підприємств», - зазначив Ігор Шурма.

Заборгованість із зарплати на підприємствах Харківщини у червні скоротилася на 19 млн.грн.

За даними моніторингу станом на 25 червня поточного року заборгованість із заробітної плати на підприємствах Харківщини скоротилася у червні на 19 млн. грн. і склала 99 млн. грн., але, незважаючи на вжиті заходи, зросла в порівнянні з початком року на 10% (8,9 млн. грн.). Борг по платежах до Пенсійного фонду України складає: по страхових внесках – 234,7 млн. грн, приріст за травень поточного року - 5,2 млн. грн.; по єдиному соціальному внеску – 88,2 млн. грн., приріст за травень поточного року – 3,5 млн. грн. Про це сьогодні на засіданні колегії ХОДА повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харківській області вживаються заходи для збільшення обсягів виробництва м’яса

Як повідомила сьогодні в ході засідання колегії ХОДА в. о. начальника ГУ агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олена Кулик, за січень-травень 2012 року усіма категоріями господарств реалізовано на забій худоби та птиці (у живій вазі) – 44,6 тис. тонн, що на 15% менше рівня минулого року, в сільськогосподарських підприємствах скорочення обсягів виробництва м’яса становить – 45%. Проте, в області вживаються заходи для виправлення ситуації, що склалася.

Борги «Міськелектротрансу» в Пенсійний фонд необхідно реструктуризувати

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, борги Харківського комунального підприємства «Міськелектротранс» по платежах до Пенсійного фонду становить 63,2 млн. грн. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що ці борги необхідно реструктурувати. «Ми будемо звертатися до держави, щоб ці борги були реструктуризовані – для міського бюджету це непідйомна сума», – зазначив губернатор.

У сільськогосподарських підприємствах області чисельність великої рогатої худоби збільшилася на 640 голів

«Станом на 1 червня цього року в сільськогосподарських підприємствах області досягнуто приросту чисельності корів: їх налічується на 640 голів більше, ніж було у минулому році. Стабілізація та приріст поголів’я досягнуті майже в усіх районах області», - зазначила сьогодні в ході засідання колегії Харківської ОДА в. о. начальника ГУ агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олена Кулик.

За 5 місяців 2012 року на Харківщині обсяги виробництва молока, порівняно з минулим роком, збільшилися на 10,2%

За підсумками роботи галузі тваринництва за січень-травень поточного року досягнута стабілізація та покращення ситуації в галузі молочного скотарства. Про це сьогодні під час засідання колегії ХОДА повідомила в. о. начальника ГУ агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олена Кулик. «За 5 місяців поточного року обсяги виробництва молока порівняно з минулим роком збільшилися на 18,3 тис. тонн або на 10,2% і склали 197 тис. тонн. По сільгосппідприємствам приріст молока становить - 22,4%. Обсяги виробництва збільшилися у всіх районах області, за винятком Валківського, де склали 99% до минулого року», - зазначила вона.

Виставка “Яскраві барви Валківщини” представить живопис сучасних майстрів району

Відкриття виставки відбудеться 27 червня о 15.00 у Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62). Це вже третя експозиція з циклу виставок-презентацій мистецтва районів та міст Харківської області. Раніше глядачі мали змогу ознайомитися із творчістю художників Чугуївського і Зміївського районів, цього разу представлений живопис сучасних майстрів образотворчого мистецтва Валківського району.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час Євро 2012 за минулу добу, 25 червня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 3 тисяч осіб. Правопорушень зафіксовано не було.

За чотири місяці поточного року експорт харківських товарів виріс на 18,2%

Згідно зі статистичними даними, за перші чотири місяці поточного року підприємства та організації Харківщини експортували свою продукцію в 91 країну світу, імпортні товари надходили з 101 країни. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За січень-квітень 2012 року в грошовому вираженні експортні поставки склали 636,8 млн. дол. США, що на 18,2% більше, ніж за відповідний період минулого року, імпортні надходження склали 913,9 млн. дол. США з ростом 43,8% в порівнянні з січнем-квітнем 2011 року», – зазначив віце-губернатор.

За час проведення матчів Євро-2012 у Харкові за медичною допомогою звернулось 257 осіб

Протягом 7-24 червня за медичною допомогою до лікувальних закладів Харкова звернулось 257 осіб. На стадіоні «Металіст» - 97 осіб, у фан-зоні на площі Свободи – 157, у міжнародному аеропорту «Харків» - 1, на залізничному вокзалі – 2 особи. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, 65 осіб було госпіталізовано. Серед них громадяни таких країн: Голландія - 12, Австралія - 1, Україна - 32, Англія - 4, Росія-5, Данія -1, Німеччина – 5, Грузія – 1, Ізраїль – 2, Єгипет – 1, Угорщина – 1. Вони госпіталізовані до Харківської клінічної лікарні №14; Харківської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги; міської багатопрофільної лікарні №17; Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; Обласний клінічний центр урології та нефрології, Обласної клінічної інфекційної лікарні, міської клінічної лікарні №27 та інші.

За січень-квітень 2012 найбільший обсяг товарів Харківщина експортувала в країни СНД

Як повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов, за інформацією Головного управління статистики в Харківській області, за чотири місяці поточного року основними ринками збуту товарів регіону були країни СНД (64,5%), Азії (15,4%) і Європи (12,1%). «Найбільші обсяги товарів ми експортували в Російську Федерацію 48,7%, Казахстан – 4,8%, Єгипет – 4,5%, Індію – 3,9%, Латвії – 3,9%, Білорусь – 3,3%, Грузію – 2,4%, Іспанії – 2,3%, Молдову – 2%, Азербайджан – 1,5%»,   – зазначив Юрій Сапронов.

До уваги представників ЗМІ!

Збір представників ЗМІ, які акредитовані для висвітлення наради з питання: «Залучення потенціалу підприємств та установ області в цільових, галузевих і регіональних програмах соціально-економічного розвитку міста Харкова та Харківської області, у виготовленні продукції для потреб підприємств різних форм власності та створення додаткових робочих місць для засуджених» о 13:00 біля Обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37/1). При собі мати ПАСПОРТ та редакційне посвідчення!

Події дня

Сьогодні о 10.00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Колегії ХОДА. Порядок денний: 1. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про стан цінової ситуації на споживчому ринку Харківської області». 2. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про оплату праці та розрахунки з Пенсійним фондом України». 3. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про підсумки в галузі тваринництва та виконання заходів, передбачених Програмою розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011-2015 роки». 4. Про підготовку закладів культури і мистецтва до роботи в осінньо- зимовий період 2012-2013 років. 5. Про забезпечення безпеки громадян на водних об'єктах області в літньому оздоровчому періоді 2012 року. 6. Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2012/2013 навчальний рік. 7. Про роботу місцевих органів влади щодо роботи з дітьми, які виховуються в сім'ях, що опинилися у складних життєвих обставинах. Результативність роботи з повернення дітей на виховання батькам. 8. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. О 12.10 у залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться підписання меморандуму про співпрацю між ХОДА та Національною академією медичних наук України О 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Романа Шаповала на тему: "Початок вступної кампанії 2012 року"

Ціни на соціальні сорти хліба залишаться на колишньому рівні

«Минулого роки перед аграріями області було поставлено завдання зібрати 100 тис. тонн зерна в регіональний фонд продовольчого зерна. Це завдання було виконано, завдяки чому ціни на соціальні сорти хліба не підвищувалися. Зібраного торік запасу вистачить ще до серпня. Цього року перед аграріями завдання стоїть таке ж. Упевнений, воно буде виконана, і ціна на соціальні сорти хліба не зміниться», - зазначив сьогодні під час брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області парк зернозбиральної техніки щорічно оновлюється на 300 млн. грн.

У Харківській області щорічно оновлюється парк зернозбиральної техніки на 300 млн. грн. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдання будь-якої влади – створити умови для успішного ведення бізнесу або будь-якої іншої діяльності. Якщо говорити про поповнення парку новою технікою, то найголовніше завдання влади – допомогти сільгосппідприємствам отримати доступні наскільки це можливо кредити. У цьому плані, відповідно до статистики та звітності, ми щорічно більш ніж на 300 млн. грн. поповнюємо парк техніки. Рекордним був 2011 рік – тоді на техніку було витрачено близько 500 млн. грн.», – зазначив губернатор.

Серед 95 членів Конституційної асамблеї біля 20 представників Харківщини

Серед 95 членів Конституційної асамблеї біля 20 представників Харківщини. В основному це викладачі і професори Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, а також ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка, голова Харківської облради Сергій Чернов і деякі інші. Про це повідомив в ході прес-конференції Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної асамблеї Василь Тацій. «У науковців Харківщини є унікальна можливість, об’єднавши зусилля,внести свої серйозні пропозиції по оновленню нашого основного закону», – підкреслив він.

Необхідно зробити все, щоб не знизилася закупівельна ціна на зерно

Таке завдання під час обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року поставив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Зокрема, він звернув увагу директора Харківського регіонального відділення Аграрного фонду на необхідність провести роботу з главами районів на предмет недопущення зниження цін на зерно. «Враховуючи, що цього року дуже великий перехідний залишок з 2011 року, який майже в 2 рази більше минулорічного, нам необхідно зробити все для того, щоб не впала ціна на зерно. Це дуже важливо, тому що благополуччя сільськогосподарських підприємств саме зараз - це запорука успішної роботи і цієї осені, і в наступного року», - зазначив Михайло Добкін.

20% ранніх зернових знаходиться в приватних господарствах Харківської області

Як зазначив у ході семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 20% ранніх зернових знаходиться в приватних господарствах Харківської області. За його словами, це 300 тисяч тонн зерна, яке має бути вчасно прибрано, складовано і збережено. «Цим людям необхідна допомога влади для того, щоб вони могли прибрати вирощений урожай, тому до них будуть ставитися як до людей, які своєю працею хочуть добути кошти для утримання своїх сімей і внести посильний вклад в засіки батьківщини. Будь-які випадки відмахування від проблем цих людей будуть вважатися проявом неправильного ставлення і спробою саботажу збиральних робіт», – підкреслив він. 

У Харківській області створено штаб з проведення збирання ранніх зернових

Для оперативного і успішного вирішення питань, які можуть виникнути при проведенні збиральних робіт, при Департаменті агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації створено штаб з проведення збирання ранніх зернових. Аналогічні штаби під керівництвом голів РДА повинні бути створені у всіх районах області. Про це під час семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Також він зазначив, що сільгоспвиробники, фермери і господарства населення повинні знати номери телефонів фахівців, до яких потрібно звертатися при вирішенні тих чи інших питань, пов'язаних з прибиранням ранніх зернових і зернобобових культур.

Архів документів