Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відбувся творчий вечір відомого актора, режисера і сценариста Родіона Нахапетова

Сьогодні в Харкові в рамках IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбувся творчий вечір Народного артиста РРФСР, відомого актора, режисера і сценариста Родіона Нахапетова. Також на творчому вечорі були присутні відомий американський кіно і телепродюсер, президент Фонду Дружби Наташа Шляпнікофф, фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії "Оскар" Юджин Мамут, відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США) Ірина Борисова.

В рамках фестивалю «Харьковская сирень» Володимир Фокін представив фільм «Нізвідки з любов'ю або Веселий похорон»

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі ім. Довженка відбулася творча зустріч з Народним артистом Росії, Заслуженим діячем мистецтв РФ, головою журі кінофестивалю Володимиром Фокіним і показ його фільму «Нізвідки з любов'ю або Веселий похорон». Фільм «Веселий похорон» є останньою акторською роботою Олександра Абдулова. Його герой – геніальний художник Алік – емігрант з СРСР, який проживає у власній студії в Нью-Йорку. Він смертельно хворий, і навколо нього згуртувалися близькі йому люди: давні друзі, улюблені жінки, їхні діти, і гості абсолютно випадкові: адже завдяки своїм мудрості і шарму він здатний знайти спільну мову з будь-якою людиною, котра зустрінеться на його життєвому шляху. Останнє побажання головного героя – щоб на його похороні не ридали, а як слід повеселилися на його честь.

Харківщині є чим пишатися. Раїса Богатирьова

Сьогодні під час відвідування Харкова Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова зазначила, що нашому регіону є чим пишатися. Вона подякувала губернатору Харківської області Михайлу Добкіну та всій обласній владі за працю та чималі здобутки. «Сьогодні ми говорили про різні здобутки. Зокрема, це Регіональний перинатальний центр та Харківській художній музей. Харківщина має чим пишатися, хоча попереду ще багато роботи», - підкреслила Раїса Богатирьова.

В Україні є всі можливості для надання медичної допомоги будь-якому контингенту людей

«Не дуже правильно постійно говорити про те, що ми мусимо тій чи іншій категорії людей рекомендувати їхати на лікування за кордон. В Україні є всі можливості для надання медичної допомоги будь-якому контингенту людей. Професійний рівень медиків, оснащення, особливо на спеціалізовану рівні, і можливості держави дозволяють провести діагностику, превентивне лікування, надати допомогу в екстремальних умовах, залучити при потребі спеціалістів з інших міст чи держав. Крім того, невичерпний ресурс є в телемедицині, яка дозволяє консультуватися в режимі онлайн з фахівцями з-за кордону», - зазначила сьогодні в Харкові Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Держава і надалі буде надавати фінансову підтримку перинатальним центрам

Про це сьогодні в Харкові повідомила Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. «Думаю, самотужки буде важко постійно підтримувати високий рівень роботи такого центру. Тому держава і цього року, і думаю, наступні роки, буде брати на себе частину зобов’язань щодо фінансування. Без сумніву, не в повному обсязі, але найбільш вартісне, що є в лікування, зокрема, витратні матеріали, держава буде допомагати закуповувати. Все буде залежати від того, які ми будемо мати економічні здобутки, але, я думаю, що перинатальні центри будуть мати постійну підтримку держави», - зазначила Раїса Богатирьова.

Раїса Богатирьова високо оцінила Харківський регіональний перинатальний центр

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова сьогодні відвідала Харківській регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні та високо оцінила рівень забезпечення обладнанням та підготовки медичних спеціалістів. «Центр забезпечений абсолютно сучасним обладнанням. Фахівці досконально володіють методиками діагностики, лікування та надання допомоги в екстремальних ситуаціях. Центр має непогані показники. Думаю, що той пріоритет, який виділений у Національному проекті «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» під патронатом Президента України, в рамках якого створюються перинатальні центри, сьогодні наявно показав, що Україна на правильному шляху, і такі перинатальні центри потрібно надалі розбудовувати», - підкреслила Раїса Богатирьова.

Раїса Богатирьова відвідала Харківський художній музей

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова відвідала Харківський художній музей. Віце-прем'єр-міністр України ознайомилася з експозицією музею.

Раїса Богатирьова прибула до Харкова

До Харкова з робочим візитом прибула віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. У Харківському аеропорту її зустріли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін. У програмі візиту зустріч з колективом обласної клінічної лікарні - Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Також Раїса Богатирьова візьме участь в урочистій церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» і в урочистостях «Випускник року».

Фестиваль «Харьковская сирень» дуже суттєва частина культури спілкування, яке вкрай необхідно діячам кіно і глядачам

Заслужений артист РРФСР Борис Токарєв відзначив, що рівень фестивалю «Харьковская сирень» істотно зріс з попереднього року, коли він і заслужена артистка Російської Федерації Людмила Гладунко були просто гостями і провели для бажаючих майстер-клас. «Зараз ми члени журі. Я подивився картини, і вони у мене викликали величезне задоволення як кількістю, так і числом представлених країн. Це не тільки Росія, Україна і, зокрема, Харків, – це Німеччина, Польща, Франція – безліч різних країн. Дуже високий загальний рівень і дуже важко було вибирати», – зазначив Борис Токарев.

Відбувся показ кінофільму «Легенди радянського кінодубляжу виходять з тіні»

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбувся показ кінофільму «Легенди радянського кінодубляжу виходять з тіні» (режисер Борис Швець, м.Дніпропетровськ). Це перша фестивальна прем'єра цієї картини. Фільм присвячений таким легендам дубляжу, як: Володимир Кенігсон, Артем Карапетян, Олексій Золотницький, Антоніна Кончакова, Ольга Гаспарова, Лариса Даниліна, Рудольф Панков, Олександр Дем'яненко, Ігор Дмитрієв та іншим.

Відбулася творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко, а також прем'єрний показ їх кінофільму «Для начинающих любить» Як зазначив продюсер фільму Борис Токарев, Людмила Гладунко написала цей сценарій в 1993 році, коли в Москві відбувалися відомі всім події. «Фактично, це відбувалося на наших очах, і було колосальним потрясінням для всіх нас. Наступного дня ми прокинулися в іншій країні. Це був той момент, коли не знаєш, що буде завтра, коли все підпорядковано якомусь випадку, на який ти ніяк не можеш вплинути», - підкреслив він.

Михайло Добкін привітав архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія з призначенням на посаду керуючого Харківською єпархією

Сьогодні в Благовіщенському соборі Харкова відбулися урочисті заходи з нагоди призначення архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія керівником Харківської єпархії. Привітати нового керівника єпархії прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови області Валентин Дулуб, народні депутати України Валерій Писаренко та Дмитро Шенцев, депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін, а також керівники правоохоронних органів та вищих навчальних закладів Харківщини.

Юрій Сапронов вручив атестати зрілості випускникам Хорошевської школи

12 травня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав випускний у загальноосвітній школі с. Хорошеве Харківського району та вручив двадцяти її випускникам атестати зрілості. «Я добре пам'ятаю свій випускний - я, так само як і ви, виріс у невеликому селищі. Після закінчення школи всі ви будете вчитися, працювати, але шкільні роки завжди будете згадувати як найсвітліші та найщасливіші. Сьогодні ви вступаєте у доросле життя», - звернувся до випускників віце-губернатор і побажав їм удачі, наполегливості і терпіння.

Події дня

У неділю, 13 травня, о 10:00 в синьому залі кінотеатру ім. Довженка (Харків, вул.23 Серпня, 61, ст.м. «23 Серпня») відбудеться творча зустріч із заслуженим артистом РРФСР Борисом Токарєвим і заслуженою артисткою Російської Федерації Людмилою Гладунко. Прем'єрний показ кінофільму «Для начинающих любить»; О 12:00 в Синьому залі кінотеатру ім. Довженка (Харків, вул.23 Серпня, 61, ст.м. «23 Серпня») відбудеться показ кінофільму "Легенди радянського кінодубляжу виходять з тіні" (режисер Борис Швець, м.Дніпропетровськ); О 14:00 у синьому залі кінотеатру ім. Довженка (Харків, вул.23 Серпня, 61, ст.м. «23 Серпня») відбудеться творча зустріч з Народним артистом Росії, Заслуженим діячем мистецтв РФ, членом Правління Спілки кінематографістів РФ, членом Національної академії кінематографічних мистецтв і наук Росії Володимиром Фокіним. Показ фільму «Ниоткуда с любовью или Веселые похороны»; о 15:00 біля входу в головний корпус Обласної клінічної лікарні з боку пр. Правди відбуватиметься збір представників ЗМІ, акредитованих на зустріч з віце-прем'єр-міністром України - Міністром охорони здоров'я Раїсою Богатирьовою; О 15:00 у Харківській обласній філармонії (вул.Римарська, 21) відбудеться творча зустріч з радянським, російським, американським актором, режисером і сценаристом, народним артистом РРФСР Родіоном Нахапетовим; О 17:00 у Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" (вул.Пушкінська, 88) відбудеться урочисте закриття IV Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень». Пряма трансляція - на ХОД ТРК; о 19:00 на площі Свободи відбудеться урочистий концерт "Випускник року". Пряма трансляція - на ХОД ТРК.

Фестиваль «Харьковская сирень» здивував гостей із США високим рівнем організації та теплою атмосферою

Як зізналася сьогодні журналістам після свого майстер-класу відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США), харків'янка Ірина Борисова, її приємно здивував високий рівень організації фестивалю «Харьковская сирень». «Фестиваль приголомшливий, вище всіх похвал. Чесно кажучи, ми навіть не очікували, що це буде так сильно, серйозно і будуть задіяні такі сили. Тут дуже тепла і дружня атмосфера, як-то кажуть, без чинів. Всі спілкуються дуже щиро», - зазначила вона.

Відомий графік Ірина Борисова провела майстер-клас у Харкові

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США), харків'янка Ірина Борисова провела майстер-клас у Харкові. Також на заході були присутні видатний фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янин Юджин Мамут, актор, режисер і сценарист, народний артист РРФСР Родіон Нахапетов і відомий американський кіно-і телепродюсер Наташа Шляпнікофф.

До уваги акредитованих ЗМІ!

У неділю, 13 травня, в Харків з робочим візитом прибуде віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. У програмі візиту зустріч з колективом обласної клінічної лікарні - Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Також Раїса Богатирьова візьме участь в урочистій церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» і в урочистостях «Випускник року». Збір журналістів для висвітлення першого заходу 13 травня о 15.00 біля входу в головний корпус Обласної клінічної лікарні з боку пр. Правди.  

Йосип Тимченко вплинув на народження світового кінематографа

Як зазначив під час відкриття меморіальної дошки винахіднику першого в світі кіноапарата, харків'янину Йосипу Тимченку керівник відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян, Харків - невичерпне місто в своїх дивовижних досягнення і людях, і особливо приємно, коли запалюються зірки першої величини, які мають світове значення. «Ми через зайву скромність чомусь замовчуємо, що Йосип Тимченко є людиною, який вплинув на народження світового кінематографа. По суті, кінематограф як якесь технічне дійство народився в Україні: Харкові та Одесі. Це підводить потужний історичний фундамент під прекрасний кінофестиваль «Харьковская сирень», який вже вчетверте проводиться в нашому місті. У нас є велика спадкоємність, потужний базис кінематографічної культури, який дав таких зірок першої величини, як Ісаак Дунаєвський, Людмила Гурченко, Олексій Петренко, Наталія Фатєєва та багато інших. Сподіваюся, що люди, які будуть проходити по цій старій вулиці старого Харкова, будуть розуміти, наскільки велика історія нашого міста», - підкреслив Костянтин Кеворкян.

Відкриття меморіальної дошки Йосипу Тимченко - історично важлива подія

«Сьогоднішня подія - історично важливий момент, оскільки Йосип Тимченко був дуже талановитим винахідником. Десятки різних приладів оригінальної конструкції побачили світ завдяки допитливому розуму цієї чудової людини. Саме в майстернях Харківського імператорського університету розкрився його талант механіка-винахідника. Дякую організаторам кінофестивалю «Харьковская сирень», яка продовжує відкривати сторінки, присвячені забутим іменам. Ми повертаємо імена чудових людей, винахідників і кінематографістів, з якими пов'язана історія українського, російського і в якійсь мірі навіть світового кіно», - зазначив сьогодні в ході відкриття меморіальної дошки винахіднику першого в світі кіноапарата, харків'янину Йосипу Тимченку кінознавець, співавтор книги «Механік-винахідник Йосип Тимченко в документах і спогадах» Володимир Миславський.

У 2013 році в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» планується відкрити меморіальну дошку засновнику Одеської кіностудії Дмитру Харитонову

Як повідомила співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в 2013 році в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» планується відкрити меморіальну дошку засновнику Одеської кіностудії, харків'янину Дмитру Харитонову. «Наступного року Дмитру Харитонову виповнюється 120 років. Ми плануємо встановити меморіальну дошку на будинку по вул. Сумській, 5, де знаходився кінотеатр «Ампер», заснований харківським купцем Харитоновим», - зазначила Вікторія Маренич.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» повертає рідному місту історію та імена

«Мені дуже приємно, що кінофестиваль «Харьковская сирень» це не просто творчі зустрічі, демонстрація фільмів, імениті гості, а, перш за все, це історія і імена, які ми повертаємо рідному місту. Це дуже потрібно. Це ті сторінки історії, яких потребуємо не тільки ми, а, перш за все, наші діти, яким ми передаємо всі знання. І сьогодні в нашій історії з'явилася ще одна сторінка, яку ми можемо прочитати завдяки книзі про Йосипа Тимченка, видану в рамках IV кінофестивалю, а також завдяки цьому пам'ятному місцю, яке, можливо, буде спонукати харків'ян дізнаватися більше про історію міста», - зазначила після відкриття меморіальної дошки винахіднику першого в світі кіноапарату, харків'янину Йосипу Тимченку співголова оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Відкрито меморіальну дошку харків'янину Йосипу Тимченко - винахіднику першого в світі кіноапарату

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулося відкриття меморіальної дошки винахіднику першого в світі кіноапарату, харків'янину Йосипу Тимченку. Меморіальна дошка розміщена на будівлі за адресою пр. Московський 10/12, в якому знаходилися механічні майстерні імператорського університету, де працював цей талановитий механік-винахідник. У церемонії відкриття взяли участь співголова оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, автори книги «Механік-винахідник Йосип Тимченко в документах і спогадах» Володимир Миславський і Віктор Гергеша, керівник відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян, а також автор ескізного проекту меморіальної дошки Василь Шепель і скульптор Дмитро Ів.

Ален Делон подякував харків'янам за теплий прийом

Сьогодні вранці почесний гість кінофестивалю «Харьковская сирень», французький актор Ален Делон відправився на батьківщину. Залишаючи наше місто, Ален Делон подякував організаторам фестивалю і харків'янам за теплий прийом.

Політика захисту прав дітей має бути пріоритетом роботи місцевої влади. Юрій Павленко

Політика захисту прав дітей має бути пріоритетом роботи місцевих адміністрацій. Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко на нараді-семінарі для заступників голів ОДА, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій. «Завдання заступника голови ОДА, який відповідає за питання захисту прав дітей, – забезпечити ефективну міжсекторальну взаємодію управлінь освіти, охорони здоров’я, соціальної політики, служб у справах дітей, управлінь МВС та інших структур для вирішення проблеми конкретної дитини», - наголосив Юрій Павленко.

Відбулася творча зустріч з французьким кіноактором Аленом Делоном

Сьогодні в Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" відбулася творча зустріч з французьким кіноактором Аленом Делоном, на якій зібрався повний зал гостей. «Наш фестиваль відкриває дуже багато сторінок історії, сторінок взаємин, а також дуже багато секретів. І один такий секрет ми сьогодні відкриємо для вас. Я хотіла б трохи розповісти про нашу першу зустріч у Франції з Мілен Демонжо. Це сталося трохи більше, ніж 5 років тому. Свої стіни для зустрічі нам люб'язно надав Український інформаційний культурний центр при Посольстві України у Франції. І до цієї історії, і історії народження нашого фестивалю причетний Ален Делон. Справа в тому, що в цьому будинку він жив разом з любов'ю свого життя Ромі Шнайдер. І ось через кілька років після нашої зустрічі, він приїхав до Харкова на IV кінофестиваль «Харьковская сирень», - сказала на початку зустрічі начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У Харківській області визначено 6 будинків для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов

Як повідомив сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, для реалізації Програми «Доступне житло» Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у держбюджеті передбачено 1 млрд. грн. здешевлення вартості іпотечних кредитів, забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Валентин Дулуб ознайомився із ходом реконструкції Навчально-виховного комплексу у с. Коробочкіне

В ході робочої поїздки до Чугуївського району перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб ознайомився із ходом реконструкції Навчально-виховного комплексу у с. Коробочкіне. На даний момент у НВК замінено всі віконні блоки, на 95% виконано внутрішні демонтажні роботи та облаштування вентиляційного фасаду будівлі, демонтовану частину будівлі згідно з проектом.

В рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбувся концерт «Пам'яті Едіт Піаф присвячується»

Сьогодні в рамках IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» в Харківській обласній філармонії відбувся концерт «Пам'яті Едіт Піаф присвячується». Концерт був представлений трьома відділеннями: сучасної французької музики, оперети 50 - 80 років і спектаклем, присвяченим пам'яті знаменитої французької співачки Едіт Піаф. На концерті були присутні гості кінофестивалю «Харьковская сирень» – знаменитий французький актор Ален Делон, російський, радянський та американський актор Родіон Нахапетов, заслужений артист РРФСР Борис Токарєв, заслужена артистка РФ Людмила Гладунко, директор конкурсу «Міс Франція» Сільвія Тельє, «Міс Франція – 2012» Дельфін Веспізе і «Перша віце-міс Всесвіт-2011» українка Олеся Стефанко.

Роботи з благоустрою в Харківській області будуть тривати

На території Харківської області роботи з благоустрою триватимуть до тих пір, поки скрізь не буде наведено порядок. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради сказав перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб.

У ряді районів Харківської області необхідно активізувати роботу з погашення заборгованості за спожите тепло

Як наголосив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, деякі райони Харківщини недостатньо активно працюють над виплатою боргів за спожиті енергоносії. Перший заступник голови області звернувся до керівників районних адміністрацій із закликом активізувати роботу в цьому напрямку. «Рівень розрахунків за енергоносії я вважаю наразі незадовільним по деяким районам. Не повинно бути такої ситуації, щоб у нас було 62-65% розрахунків, це неприпустимо для нашої області. Тому потрібно активніше працювати в цьому напрямку, повинна бути позитивна динаміка. Все само собою не вирішиться. Котельні треба будувати, будинки треба переводити в комунальну власність. Ставити індивідуальне опалення або ж будувати нові котельні - це вам приймати рішення, джерела фінансування теж ви повинні шукати. Але сидіти склавши руки не можна. Нам ще потрібно максимально організовано, чітко і злагоджено підготуватися до нового опалювального сезону, щоб у нас опалювальний сезон-2012 почався не гірше, ніж в 2011 році», - підкреслив Валентин Дулуб.

Архів документів