Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вовчанський, Дергачівський та Чугуївський райони лідирують з розвитку зовнішньої торгівлі в регіоні

Лідерами з розвитку зовнішньої торгівлі серед районів Харківської області в 2011 році стали Вовчанський, Дергачівський та Чугуївський райони та місто Куп'янськ. Про це поінформував сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході засідання колегії облдержадміністрації. Разом з тим він підкреслив, що в таких районах як Балаклійський, Близнюківський, Харківський і деяких інших відсутня інформація про стан зовнішньоекономічної діяльності, а керівники цих районів не з належною відповідальністю підійшли до виконання поставлених завдань.

Вперше за тривалий час на Харківщині дефляційні ціни на продукти харчування

На даний момент ситуація з цінами, порівняно з 2009 роком, стабілізувалася. Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Згадайте 2009 рік. Тоді основними повідомленнями в новинних сюжетах були: «інфляція», «зростання цін на бензин і продукти харчування», «зарплат і пенсій не вистачає». За 2 роки, завдяки системній роботі Кабінету Міністрів і органів місцевої влади, відповідальної державної позиції представників бізнесу вдалося побороти ці негативні явища, де за допомогою меморандумів, де за допомогою проведення сільськогосподарських ярмарків. Сьогодні ми можемо констатувати факт, що ціни на продукти харчування вперше за тривалий час в регіоні дефляційні», - сказав Михайло Добкін.

2011 рік став роком сталого розвитку зовнішньої торгівлі Харківської області

Як заявив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації віце-губернатор Юрій Сапронов, 2011 рік став роком сталого розвитку зовнішньої торгівлі Харківської області. Серед досягнень минулого року заступник голови облдержадміністрації зазначив закріплення позитивних тенденцій зростання 2010 року, збільшення обсягу експорту, розширення географії експортних поставок.

До великих платників податків має бути індивідуальний підхід. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, в результаті реформи системи оподаткування для всіх підприємств значно спростилася робота з податковою адміністрацією. За його словами, для всіх платників податків ДПА повинна стати партнером, який допомагає максимально ефективно вести бізнес з користю для держави.

У 2011 році на Харківщині проведено понад 120 заходів у сфері міжнародного співробітництва

Про це сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Серед таких заходів він відзначив 71 візит в Харківську область керівників дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, а також іноземних офіційних та ділових делегацій, у тому числі 19 візитів Надзвичайних і Повноважних Послів, и 17 візитів офіційних делегацій Харківської області за кордон.

Залучення інвестицій - головна задача, яка стоїть перед владою будь-якого рівня. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, залучення інвестицій - це головне завдання, яке стоїть перед владою будь-якого рівня.

У Харківській області буде проведено нараду щодо залучення іноземних інвестицій в сільське господарство

Як наголосив сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, частка іноземних інвестицій в сільське господарство області неприпустимо низька. За його словами, необхідно стимулювати компанії з іноземним капіталом вкладати гроші в землю, яку вони обробляють. «1,3% - це частка іноземних інвестицій в сільське господарство. Якою кількістю сільськогосподарської землі сьогодні володіють підприємства, які мають іноземних засновників? Це десятки тисяч гектарів. Це означає, що вони черпають і нічого не вкладають. Я прошу з цього питання зібрати нараду з представниками цих компаній і обговорити їх реальну участь у залученні іноземних інвестицій в наш регіон. Вони тут мають величезну виручку, і жодна країна світу не допустить, щоб найкращі природні ресурси використовувалися, і нічого не вкладалося», - підкреслив Михайло Добкін.

Михайло Добкін висловив співчуття Вадиму Ландсману

Голова ХОДА Михайло Добкін висловив щире співчуття директору Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Вадиму Ландсману з приводу тяжкої втрати – смерті його матері Ландсман Ніни Абрамівни. «Прийміть мої співчуття з приводу смерті Вашої мами. Нехай світла пам'ять і тепло мами залишаться з Вами назавжди. Поділяю біль непоправної втрати і сумую разом з вами», - йдеться в телеграмі.

Робота в рамках програми ПРО ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» вигідна для мешканців Харківщини

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін закликав керівників всіх населених пунктів області активізувати роботу по програмі ПРО ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». «21 район Харківської області не бере участі в програмі ПРО ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Я не розумію причину. Всім потрібно ремонтувати школи, у всіх є об'єкти, куди потрібно спрямувати кошти. 10% від необхідних сум вже виділено і перебуває в обласному бюджеті. 55% - це ті гроші, які надходять за програмою ПРО ООН, ще 5% - це гроші громадських організацій і мешканців громади, які також мають бути залучені. Разом це 70%, а 30% потрібно буде знайти в бюджетах різних рівнів. Це вигідно, і я не бачу причин, по яких ви відмовляєтеся від участі в цій програмі», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до керівників районів, міст і сіл Харківщини.

Для проведення весняних польових робіт сільськогосподарські підприємства у повній мірі забезпечені фінансовими ресурсами

Сільськогосподарські підприємства в основному у повній мірі забезпечені фінансовими ресурсами для проведення весняних польових робіт. Обласною державною адміністрацією з комерційними банками відпрацьоване питання кредитування господарств області на весняний період. Про це сьогодні в ході засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Наявність проектно-кошторисної документації та схем оптимізації систем теплопостачання - обов'язкова умова для фінансування заходів з енергозбереження

Як наголосив сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у всіх районах і населених пунктах області необхідно активізувати роботу з оптимізації систем теплопостачання. Зокрема, мова йде про переведення опалення різних об'єктів від відомчих котелень на комунальні, а також індивідуальне опалення.

При добрих погодних умовах область забезпечить себе необхідною кількістю цукру

Як зазначив сьогодні в ході засідання колегії обласної державної адміністрації заступник голови Харківської ОДА Віталій Алексейчук, цього року цукрових буряків посіяно менше, ніж у минулому році. «Ціна і попит на цукор, які склалися в Україні у поточному році, не сприяли розширенню посівної площі цієї культури. Але при належному догляді і відсутності погодних катаклізмів на тієї площі, що маємо, буде достатньо для виробництва порядку 900 тис. тонн цукрових буряків. Це 110-115 тис. тонн цукру, що відповідає потребі області», - сказав заступник голови ХОДА.

У переведенні опалення різних об'єктів з відомчих котелень на комунальні немає нерозв'язних проблем. Михайло Добкін

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін звернув увагу учасників засідання на необхідність максимально активної роботи з переведення опалення житлових будинків і соціальних об'єктів в області з відомчих котелень на комунальні. За його словами, незважаючи на те, що це питання досить складне, але непереборних перешкод до його рішення не існує.

В Харківській області ярих культур посіяно на площі 1206,6 тис. гектарів

Посів ярих культур, включаючи пересів загиблих озимих, за даними оперативної звітності районів, в цілому по області проведено на площі 1206,6 тис. гектарів. Це на 215,5 тис. гектарів або на 22 % більше від фактичної площі посіву ярих культур на цю дату у минулому році. Про це сьогодні в ході засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Михайло Добкін вручив державні нагороди України кращим представникам Харківської області

Сьогодні перед початком засідання колегії обласної державної адміністрації за дорученням Президента України Віктора Януковича голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін разом з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим вручив державні нагороди України кращим представникам Харківської області.

Події дня

Сьогодні, 17 травня, о 9:00 у малій залі ХОДА розпочнеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 22 грудня 2011 року «Аналіз перспектив подальшого опалення об’єктів соціальної сфери і житлових будинків від відомчих котелень підприємств». 2. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 29 березня 2012 року «Про хід підготовки сільськогосподарських підприємств області до проведення комплексу весняно – польових робіт у поточному році». 3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративного – господарського активу області від 27 жовтня 2011 року «Про організацію медичного забезпечення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Харківській області». 4. Про підсумки зовнішньоекономічної діяльності та зовнішніх зносин, аналіз залучення іноземних інвестицій, прикордонного співробітництва Харківської області протягом 2011 року. 5. Про стан цінової ситуації на споживчому ринку Харківської області. 6. Фінансово-господарська діяльність театрально-концертних установ. 7. Про підсумки проведення опалювального сезону 2011/2012 років та заходи щодо підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років. 8. Про оплату праці та розрахунки з Пенсійним фондом України. 9. Про підсумки в галузі тваринництва та виконання заходів, передбачених Програмою розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011-2015 роки. 10. Про стан надходження коштів на рахунок обласного бюджету від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, відповідно до рішення ХІ сесії Харківської обласної ради VІ скликання від 01.03.2012 № 358-VІ. 11. Про роботу з контрольними документами органів влади вищого рівня. О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ

В УЄФА немає щодних зауважень щодо підготовки стадіону «Металіст»

Сьогодні під час брифінгу за підсумками тактико-спеціальних навчань щодо забезпечення безпеки стадіону «Металіст» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що стадіон в даний час переданий в управління УЄФА, і претензій щодо його підготовки не надходило. «УЄФА не висловило ніяких претензій щодо  підготовки стадіону «Металіст». Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив сертифікати відповідності 4-х пускових комплексів стадіону «Металіст». По двох пускових комплексах сертифікати та акти приймання в експлуатацію було передано ще в 2009 році і 2011 роках. На даний момент всі 6 пускових комплексів стадіону повністю з усіма сертифікатами передані УЄФА, і питань або зауважень до нас немає», – зазначив перший заступник губернатора.

У разі надзвичайної ситуації енергопостачання стадіону «Металіст» буде відновлено протягом 17 секунд

У разі надзвичайної ситуації енергопостачання стадіону «Металіст» буде відновлено протягом 17 секунд. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. "«Харківобленерго» і «Харківські міські електричні мережі» чітко знають, що потрібно робити, якщо пропало електропостачання поблизу стадіону «Металіст» і на самому стадіоні. Така ситуація може виникнути тільки теоретично, бо на практиці система автоматики і система підключення резервного електропостачання влаштована таким чином, що не допускає відключення електроенергії. У разі необхідності система автоматики спрацює таким чином, що протягом 17 секунд будуть запущені дизель-генератори, які розташовані біля стадіону, і електропостачання буде повністю відновлено", - підкреслив він.

Сьогодні - завтра на завод імені Шевченка надійдуть 2 млн. грн. від ГК «Укроборонпром»

Як повідомив сьогодні в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, сьогодні - завтра на завод імені Шевченка надійдуть 2 млн. грн. від ГК «Укробронпром», які дозволять виплатити місячну заробітну плату співробітникам підприємства.

На стадіоні «Металіст» відбулися навчання щодо організації безпеки під час проведення Євро-2012

Сьогодні на стадіоні «Металіст» відбулися тактико-спеціальні навчання із взаємодії всіх служб щодо організації безпеки самого стадіону, футбольних уболівальників та мешканців Харкова під час проведення Євро-2012. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У навчаннях взяли участь підрозділи Головного територіального управління МНС України в Харківській області, співробітники Головного управління внутрішніх справ по Харківській області, представники установ охорони здоров'я, співробітники комунальних підприємств і служб міста.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в громадській приймальні ХОДА. Питання, з якими мешканці області звернулися до першого заступника губернатора, стосувалися ремонту доріг, освітлення вулиць, ремонту покрівлі, проблем водопровідно-каналізаційного господарства та ін.

Михайло Добкін зустрівся з представниками регіональних ЗМІ

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході традиційної зустрічі з представниками харківських ЗМІ «Чай з губернатором» обговорив з журналістами найбільш актуальні для регіону теми. Зокрема, глава області розповів про підготовку до чемпіонату Європи з футболу "Євро 2012" та про ситуацію на заводі Шевченка. Також Михайло Добкін поділився з журналістами своїми враженнями від фестивалю «Харьковская сирень».

У Харкові відбувся навчальний тренінг для державних службовців «Розробка інвестиційних документів»

14-16 травня 2012 року на базі Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна відбувся навчальний тренінг на тему: «Розробка інвестиційних документів» для державних службовців Харківської області, які відповідальні за підготовку інвестиційних проектів. Тренінг проведено в рамках домовленостей, досягнутих між керівництвом обласної державної адміністрації та Європейською Економічною Палатою Торгівлі, Комерції та Промисловості в Україні.

У Харківському регіональному перинатальному центрі планується забезпечити можливість проведення внутрішньоутробної діагностики патологій серцево-судинної системи

Сьогодні кардіохірурги Інституту загальної та невідкладної хірургії НАМН Україні та американські кардіохірурги, які беруть участь в місії проекту «Подаруй дитині серце», на запрошення голови ХОДА Михайла Добкіна відвідали Харківський регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні. Вони оглянули пологові зали, операційні, реанімаційні палати, пологове відділення та відділення постнатального догляду та реабілітації новонароджених. Американські медики високо оцінили рівень створених умов та обладнання в перинатальному центрі.

22 травня в Харкові відбудеться комплекс заходів, присвячених Тарасу Шевченку

22 травня, в день перепоховання Тараса Шевченка, в Харкові буде проведено ряд заходів, присвячених Кобзарю. Таким чином в області стартує реалізація масштабного плану з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, - зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

З 18 по 20 травня в Харкові проходитиме Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть плюс»

З 18 по 20 травня в Харкові пройде Міжнародний фестиваль народної культури «Покуть плюс», в якому візьмуть участь багато цікавих колективів і людей, які присвячують своє життя збереженню автентичного співу, танців, музики, виготовленню музичних інструментів. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Переведення меморіального комплексу «Висота маршала Конєва» на державне фінансування дозволило заощадити більше 1,5 млн. грн.

Меморіальний комплекс «Висота маршала Конєва» був переведений в державну форму власності і в даний час фінансується з державного бюджету. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, це дало можливість заощадити більше 1,5 млн. грн. коштів обласного бюджету. «Переведення  музею «Висота маршала Конєва» у державну форму власності і на державне фінансування дозволило нам заощадити більше 1,5 млн. грн., які в ході сесії облради були розподілені на ремонт театру ляльок, введення в експлуатацію Печенізького районного будинку культури та інші потреби. 1,5 млн. грн. – це дуже суттєва для області сума», – підкреслив начальник управління.

На час Євро-2012 розроблено правила в'їзду і виїзду для мешканців 1,5-кілометрової зони навколо стадіону «Металіст»

Усім харків'янам, які проживають в межах 1,5 кілометрів від стадіону «Металіст», будуть роздані інформаційні матеріали. Жителі будуть проінформовані про правила в'їзду і виїзду, і схеми руху на час проведення чемпіонату Європи з футболу. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови – керівник апарату ХОДА, начальник Харківського регіонального штабу з питань безпеки та правопорядку Василь Хома. «Передбачено 2 паркінги з триразовим запасом паркувальних місць, для того щоб ті люди, які не зможуть заїхати закриття 1,5-кілометрової зони, змогли залишити там свої транспортні засоби. Паркінги будуть безкоштовні», – повідомив заступник губернатора.

Для уболівальників Євро-2012 передбачено понад 2 тисяч паркувальних місць на відтинаючих паркінгах

Навколо Харкова передбачено створення відтинаючих паркінгів. Такі паркінги будуть організовані з боку Києва на території ринку «Лоск», на території ринку 1-й кілометр на Ростовській трасі і на території гіпермаркету «Метро». Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови – керівник апарату ХОДА, начальник Харківського регіонального штабу з питань безпеки та правопорядку Василь Хома. Він зазначив, що відповідна інформація та навігаційні щити будуть розміщені до 1 червня. «Буде триразове розміщення інформаційних щитів, що попереджають про те, де знаходиться відсікаючий паркінг. Туди зможуть заїхати особи, які будуть рухатися з боку Києва, Донецька чи з Росії. Передбачається, що на «Гоптівці», де очікується основний потік, також буде розміщений інформаційний матеріал», – підкреслив Василь Хома.

Під час чемпіонату Європи з футболу в Харкові буде достатня кількість правоохоронців для того, щоб забезпечити безпеку

«У нас і є сили тих структур, які знаходяться на території міста Харкова. Крім того, в місто прибуде достатня кількість правоохоронців з інших областей, які зможуть забезпечити безпеку та правопорядок. Так що сили і засобів, щоб забезпечувати громадський порядок і в місцях масового скупчення - фан-зоні і на «Металісті у нас достатньо», - сказав сьогодні в ході прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА, начальник Харківського регіонального штабу з питань безпеки та правопорядку Василь Хома.

Архів документів