Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Закон про зайнятість, розроблений в Україні, буде прикладом соціального партнерства для інших країн

Закон про зайнятість повністю відповідає тим нормам соціального партнерства, які розроблені в Європі. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту на ВАТ «Турбоатом» заявив віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Закон про зайнятість ми розробляли разом з представниками Міжнародної організації праці, які сказали, що за останній час по європейських країнах - це одне з найбільш сучасних рішень. Вони хочуть вивісити цей закон на своєму сайті для того, щоб інші країни могли вивчити ті підходи, які сьогодні проявила України», - сказав він.

Закон про зайнятість є дуже потужною стимулюючою нормою для роботодавців

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками ознайомлення з роботою ВАТ «Турбоатом» сказав віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. За його словами, 5 липня 2012 закон був ухвалений у Верховній Раді. Тепер його повинен підписати Президент України Віктор Янукович. «У той час, коли в економіці Європи криза, а це наш основний ринок збуту, уряд має подумати за рахунок чого можна підтримати виробництво. Закон про зайнятість - це один з варіантів вирішення питання підтримки національних виробників. Цим законом ми підтримуємо роботодавців і місцеву владу, ми зацікавлюємо їх у тому, щоб вони створювали нові робочі місця», - зазначив віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України.

Машинобудування - це той локомотив, який здатний витягнути всю економіку. Сергій Тігіпко

Як зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту на ВАТ «Турбоатом» віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, машинобудування - це той локомотив, який здатний витягнути за собою всю економіку країни. «Сьогодні завдання влади - прибрати ті шлагбауми на шляху машинобудування і всієї економіки, які заважають її розвитку. У першу чергу, повинні бути стимульовані великі заводи-експортери. Повинна бути підтримка з боку держави в наданні довгострокових кредитів зі зниженими ставками», - сказав Сергій Тігіпко.

В Україні успішно реалізується ряд соціальних програм

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час відвідування ВАТ «Турбоатом» зустрівся з працівниками підприємства. У ході зустрічі Сергій Тігіпко поінформував робочих про актуальні проблеми, які зараз є в державі, і які поступово вирішуються. Також Сергій Тігіпко розповів про хід реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Сергій Тігіпко прибув на Харківщину

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прибув на Харківщину з робочим візитом. Зараз він перебуває на ВАТ «Турбоатом». Сергій Тігіпко огляне паротурбінний, гідротурбінний та складально-випробувальний цехи. Також Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики відвідає приватне дитяче містечко «Отрадне» та огляне Обласний госпіталь інвалідів війни. Крім того, Сергій Тігіпко візьме участь у нараді «Соціальні ініціативи Президента України», яка розпочнеться о 13:00 в малій залі Будинку рад. О 14:20 у прес-центрі ХОДА відбудеться прес-конференція віце-прем'єр-міністра України - Міністра соціальної політики.

Михайло Добкін привітав Донецьку область із 80-річчям

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав керівництво Донецької області із 80-річчям утворення регіону та побажав Донеччині сталого розвитку та нових здобутків. Зокрема, у його вітанні на ім’я голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького та голови Донецької облради Андрія Федорука говориться: «Прийміть найщиріші вітання з 80-річчям утворення Донецької області та побажання подальшого розвитку і розквіту благодатній донецькій землі. Історія відвела Вашому регіону роль локомотива вітчизняної промисловості ще на початку ХІХ сторіччя, коли біля Олександрівки з’явилися перші вугільні шахти, а потім і металургійний завод із робітничим селищем. Сучасна Донеччина є лідером України не лише за кількістю населення, а й за вкладом у соціально-економічний розвиток нашої держави. Нехай гордість за минулі досягнення і впевненість у щасливому майбутті надихає кожного жителя Донеччини на нові здобутки у професії, громадському і особистому житті».

В Харківській області діє група шахраїв, які збирають кошти на неіснуючу благодійність

«На території Харківської області до суб’єктів господарської діяльності від мого імені, а також від імені працівників соціальних служб надходять телефонні дзвінки з проханням перерахувати кошти на благодійність для Житомирського обласного відділення Міжнародного благодійного фонду «Допомога дітям Чорнобиля». Офіційно заявляю, що жодного відношення до дзвінків не маю. Я з великою повагою і пошаною ставлюсь до всіх громадських рухів, які стосуються чорнобильців, але я закликаю всіх не реагувати на такі звернення від мого імені і не перераховувати кошти для цього благодійного фонду. Я не звертався з проханням перерахувати будь-які кошти на благодійність, і ці дзвінки не мають жодного відношення до мене. У разі надходження таких дзвінків прошу всіх одразу звертатися до правоохоронних органів», - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкин нагороджений орденом

Президент України Віктор Янукович нагородив голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна орденом «За заслуги» I ступеня. Відповідний указ розміщений на офіційному сайті голови держави.

Події дня

Сьогодні о 13:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада «Соціальні ініціативи Президента України» за участю віце-прем'єр-міністра України - Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка; О 14:20 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція віце-прем'єр-міністра України - Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка

На Харківщині намолочено майже 180 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 5 липня збиральні роботи розпочаті у 21 районі області. Врожай зібрано на 12% посівних площ. Намолочено 179 тис. 845 тонн зерна. Середня врожайність складає 24,9 ц/га.

Наступного тижня розпочнеться реконструкція ділянки дороги Київ – Харків – Довжанський від Харкова до кордону з Донецькою областю

Реконструкція ділянки дороги Київ – Харків – Довжанський від Харкова до кордону з Донецькою областю почнеться наступного тижня. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб в ході огляду ділянки траси від с. Комунар до кордону з Полтавською областю. За його словами, зараз підрядники переводять спецтехніку, ведуться дослідницькі і проектні роботи. Передбачається, що буде укладено два шари асфальту і побудована дорога 1-ї категорії. Всього до кордону з Донецькою областю буде відремонтовано 130 кілометрів дороги.

Сергій Тігіпко візьме участь у нараді облдержадміністрації «Соціальні ініціативи Президента України»

В рамках робочого візиту до Харківської області, який відбудеться 6 липня, віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко ознайомиться з роботою ВАТ «Турбоатом», відвідає приватне дитяче містечко «Отрадне» та огляне Обласний госпіталь інвалідів війни. Також Сергій Тігіпко візьме участь у нараді «Соціальні ініціативи Президента України», яка розпочнеться о 13:00 в малій залі Будинку рад. О 14:20 у прес-центрі ХОДА відбудеться прес-конференція віце-прем'єр-міністра України - Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Жодні парламентські кризи не повинні впливати на стабільну роботу влади щодо підвищення соціальних стандартів – Президент України

Прес-служба Глави держави оприлюднила вступне слово Президента України Віктора Януковича, яке готувалося для підсумкової прес-конференції, проведення якої перенесено у зв'язку з ситуацією у ВР, що склалася вранці 4 липня. Нагадаємо, Глава держави змінив свої плани та провів термінову зустріч з керівництвом парламенту та лідерами депутатських фракцій для пошуку шляхів врегулювання ситуації, що склалася. Президент зазначив, що жодні парламентські кризи не повинні впливати на стабільну роботу влади щодо підвищення соціальних стандартів.

На ремонт автодороги з Харкова до сел. Печеніги виділено близько 1,5 млн. грн.

Харківська обласна рада виділила близько 1,5 млн. грн. на ремонт автодороги з Харкова до сел. Печеніги. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Це не дуже велика сума, але її вистачить, адже дорога не найгіршому стані. У Печенізькому районі щороку проводиться етнофестиваль «Печенізьке поле», тому ця дорога знаходиться в центрі уваги голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Служби автомобільних доріг Харківської області. Стан дороги постійно контролюється, і кожен рік ми робимо все можливе, щоб підтримувати його на вищому рівні», – зазначив перший заступник губернатора.

На ремонт дороги до пункту пропуску «Плетенівка-Шебекіно» необхідно 190 млн. грн.

«У пункті пропуску «Плетенівка-Шебекіно» буде обладнаний сучасний міжнародний пункт прикордонного контролю. Враховуючи, який величезний потік транспорту буде перетинати кордон, було ухвалено рішення відремонтувати автодорогу, яка веде через Старий Салтов і Вовчанськ до кордону між Україною і Російською Федерацією», – повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в даний час розробляється проект реконструкції, в якому на ремонт закладено 190 млн. грн. Приступити до робіт планується вже в цьому році.

Великий Слобожанський ярмарок цього року відбудеться на площі Свободи в Харкові

Великий Слобожанський ярмарок цього року відбудеться на площі Свободи в Харкові. Орієнтовні терміни проведення - 8-9 вересня. Про це в ефірі радіо «Слобожанщина» повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. «Цього року у нас дуже великі плани на рахунок цього заходу. Якщо раніше ми проводили ярмарок у районних центрах області, то цього року вирішили приурочити його до економічного форуму та провести на площі Свободи спільно з містом. Тут будуть представлені кращі виробники з усіх районів області», - зазначив Сергій Авершин.

У 2012 році Харківська область отримала на ремонт доріг комунальної форми власності 114,5 млн. грн.

«У 2012 році Харківська область отримала 114,5 млн. грн. на ремонт доріг комунальної форми власності, з них 66 млн. грн. направлено на дороги міста Харкова. В даний момент в місті вже профінансовано дорожніх робіт на 13 млн. грн.», – повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також додатково 17,7 млн. грн. обласна рада розподілила між Харковом, областю і містами обласного значення. Харків отримав з цієї суми 8 млн. грн. на фінансування робіт по пр. Гагаріна і пр. Курчатова.

У Валках буде встановлено два надземних пішохідних переходи

Як повідомив сьогодні в ході огляду дороги Харків-Київ від м. Харкова до кордону з Полтавською областю перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у Валках буде встановлено два надземних пішохідних переходи. «Місто Валки - об'єкт особливого значення, тому що на цій ділянці дороги Київ - Харків - Довжанський дуже багато небезпечних ділянок. Тут було повністю замінено асфальтове покриття дороги, а проїжджа частина відповідно до європейських стандартів розширена до 12 м. У зв'язку з цим рух транспорту тут став набагато інтенсивнішим. Для того, щоб забезпечити безпечний перехід дітей та пасажирів автотранспорту на цих важливих ділянках, було вирішено побудувати два надземних переходи: один з них буде знаходитися навпроти школи ім. Масельського, інший - біля автовокзалу», - сказав Валентин Дулуб.

Дорога від Харкова до кордону з Полтавською областю відповідає сучасному європейському рівню

Про це сьогодні в ході огляду ділянки дороги Київ-Харків-Довжанський від сел. Комунар Харківського району до кордону з Полтавською областю повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, ремонт дороги вівся в рамках програми підготовки Харківської області до Євро-2012. Відремонтовано 66 км дорожнього полотна, встановлено 397 дорожніх знаків, встановлено 5 км бордюрного каменю і по всій довжині нанесена розмітка. Термін експлуатації дороги складе 7-8 років.

Діяльність Державної податкової служби багато в чому визначає соціально-економічну стабільність в Харківській області

4 липня 2012 року заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівника Державної податкової служби України у Харківській області. Він зазначив, що податкова служба є одним із ключових підрозділів структури виконавчої влади України.

Події дня

Сьогодні, о 12.00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підготовка залізничного транспорту до зимового періоду»; о 16.00 за Інтернет адресою: http://www.sq.com.ua/  відбудеться Інтернет-семінар для підприємців та тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Електронна звітність»; о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття виставки робіт фотохудожників Олексія Самойленка та Ігоря Головаша "Харків невидимий і очевидний".

Завдання влади – створювати умови для бізнесу і всього того, що буде збільшувати доходи країни і просувати її вперед. Михайло Добкін

«Всі структурні зміни, які ініціював Президент України Віктор Янукович, торкаються стількох інтересів, настільки змінюють наше суспільство, структуру економіки та народного господарства, що очікувати швидких і дуже ефективних результатів не доводиться. Якби вони були розраховані на створення швидкого, короткострокового ефекту, то можна було б піти легким шляхом – зробити, як то кажуть, косметичний ремонт, показати, що ми з цим завданням впоралися, поставити крапку і йти далі. А проблема не була б вирішена. Був обраний дуже складний, невдячний і часто дуже важкий шлях, який, врешті-решт, має привести до певних результатів», – заявив на розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Для зберігання вирощеної продукції в рамках проекту «Розвиток села майбутнього через відродження скотарства» побудують фруктоовочесховище

Як заявив в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, крім молочного напряму проект «Розвиток села майбутнього через відродження скотарства» включає будівництво тепличного господарства для вирощування плодоовочевих культур на площі 20 га, а також організацію вирощування на площі 990 га зрошуваних полів плодоовочевої продукції з урожайністю не менше 30 тонн з гектара. «Для зберігання вирощеної продукції передбачено будівництво фруктоовочесховища з холодильним складом на 45 тис. тонн і пакувальним комплексом на 60 тис. т», - повідомив Юрій Сапронов.

Одним з напрямків проекту «Розвиток села майбутнього через відродження скотарства» є будівництво Селекційно-генетичного центру

Проект «Розвиток села майбутнього через відродження скотарства» передбачає створення Селекційно-генетичного центру з трансплантації ембріонів високопродуктивних племінних корів голштинської породи з обсягами виробництва до 46 тис. ембріонів і до 1 млн. доз сперми в рік. Про це в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Харківська обласна митниця та Державна податкова служба у Харківській області зобов’язалися робити все необхідне для підвищення ефективності діяльності промислового комплексу регіону

Сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та взаємодію між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською обласною митницею, а також Меморандуму між ХОДА та Державною податковою службою у Харківській області. Мета підписання меморандумів - підвищення ефективності діяльності промислового комплексу Харківської області.

Ухвалення законопроекту «Про Технополіс П'ятихатки» дозволить Харківській області мати додатковий майданчик для залучення інвестицій. Михайло Добкін

У разі ухвалення законопроекту «Про Технополіс П'ятихатки» його основні норми дозволять Харківській області мати додатковий майданчик для залучення інвестицій. Про це повідомив на розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ухвалення цього закону дозволить нам вперше в новітній історії України, після того як були, на мій погляд, необгрунтовано закриті вільні економічні зони, отримати можливість для високотехнологічного виробництва. Отримати певні надані законодавством пільги для підприємств, які будуть об'єднувати науку і промисловість, і все це разом дасть нам можливість максимально використовувати високий потенціал нашого регіону та залучати додаткові інвестиції», – підкреслив він.

У фіналі конкурсу «Харківські ініціативи» братимуть участь 177 проектів

Про це сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА сказав Сергій Авершин. За його словами, основною ідеєю проведення інноваційного та інвестиційного конкурсу «Харківські ініціативи» полягає в пошуку інвестиційних пропозицій та бізнес-ідей, інноваційних проектів серед розвиненої мережі харківських ВНЗ, науково-дослідних інститутів, підприємницьких кіл для того, щоб сформувати ті бізнес-плани, які в подальшому можна представити на Міжнародному економічному форумі. Тим самим створити умови і можливості молодим новаторам, які мають ідеї, які здатні втілитися в реальні комерційні розробки, представити свої роботи інвесторам, які можуть зацікавитися даними розробками і приступити до їх реалізації.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у червні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» протягом червня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Законопроект «Про Технополіс П'ятихатки» буде переданий на розгляд Верховної Ради України

15 лютого 2011 року на розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поставив завдання підготовки інституційної бази для створення технополісу – законопроекту «Про Технополіс П'ятихатки». Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови ХОДА Андрій Моченков, завдяки Академії правових наук, Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого в особі Василя Тація і керівництву Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» ця задача успішно вирішена.

Одним з основних завдань приймальних комісій вищих навчальних закладів є уникнення черг та якісне обслуговування абітурієнтів

З 2 липня розпочата вступна кампанія до вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав приймальні комісії Харківського національного економічного університету, Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди, Національного фармацевтичного університету та Української державної академії залізничного транспорту. Заступник керівника області ознайомився з роботою комісій, зустрівся з представниками вузів, поспілкувався з абітурієнтами, їх батьками та вислухав їх побажання щодо скорочення часу подачі документів для вступу до ВНЗ.

Архів документів