Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігри, які відбуватимуться в Харкові, будуть організовані на високому рівні

Про це сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій презентації Кубка Чемпіонату Європи з футболу 2012 сказав друг Євро-2012, легендарний харківський футболіст Ігор Кутепов. «Величезне спасибі організаторам, що довірили мені місію представити Кубок Європи з футболу в Харкові. Я впевнений, що місто Харків чудово проведе ті три гри, які будуть тут проходити. І найголовніше, я сподіваюся, що Кубок залишиться ще, як мінімум, на 4 роки в Україні», - сказав Ігор Кутепов.

Кубок Європи з футболу прибув до Харкова (доповнено)

Сьогодні в будівлі Харківської міської ради відбулась прес-конференція з нагоди прибуття до міста Кубка Європи з футболу. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат і легендарний харківський футболіст, друг Євро-2012 Ігор Кутепов. «Я абсолютно впевнений, що завдяки футболу мрії, які здавалися нездійсненними ще 5 років тому, стають об'єктивною реальністю. Сьогодні я сиджу біля цього Кубка. У 2008 році, спостерігаючи фінальний матч Чемпіонату по телевізору, я й уявити собі не міг, що мине час, і УЄФА надасть нам можливість потримати його власними руками», – зазначив у ході презентації Михайло Добкін.

Право проведення матчів Євро-2012 – це величезна реклама для Харкова та всієї України

Сьогодні в ході прес-конференції з нагоди презентації Кубка Європи з футболу 2012 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що право проведення матчів – це не просто 3 захоплюючих дня спортивних змагань, не тільки можливість прийняти друзів з усього світу або отримати фінансовий прибуток – це ще й величезна реклама для Харкова та всієї України. «Незважаючи на те, що сьогодні навколо Євро-2012 ще існують спроби боротьби, які не припиняються ніколи, я абсолютно впевнений, що чемпіонат Європи відбудеться на найвищому рівні, і Харків отримає в якості призу за дуже важку підготовчу роботу прекрасні емоції, чудові відчуття і безліч нових друзів», – підкреслив голова облдержадміністрації.

У Харківській області всі спортсмени-кандидати на участь в Олімпійський іграх отримують спеціальні стипендії

В ході інтерв'ю телеканалу «Оріон» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про те, яка підтримка надається в області спортсменам, які претендують на участь в Олімпійських іграх. За словами голови області, всі вони забезпечуються спеціальними стипендіями.

Харків отримав право золотими літерами вписати своє ім'я в світовий спортивний літопис. Михайло Добкін

Сьогодні в ході прес-конференції з нагоди презентації Кубка Чемпіонату Європи з футболу 2012 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що до цієї події Харків йшов важким шляхом, але вийшов з боротьби переможцем і стане частиною спортивної історії. «Сьогодні напередодні відкриття Чемпіонату Європи з футболу мимоволі згадуються найважливіші моменти, які пережило наше місто до сьогоднішнього дня. Це і оголошення в Кардіффі переможців, серед яких була названа наша країна, це і можливість для Харкова вскочити в останній вагон поїзда і стати запасним містом, боротьба за право бути приймаючим містом і боротьба за те, щоб Україна була представлена ​​4-ма містами. Найприємніше, що боротьба увінчалася успіхом, і місто-трудівник, місто з однією з найсильніших серед українських міст репутацією в світі отримало право золотими літерами вписати своє ім'я в світовий спортивний літопис», – заявив губернатор.

З 20 травня буде відновлено роботу сільськогосподарських ярмарків у Харкові

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, найближчим часом буде відновлено роботу сільськогосподарських ярмарків у Харкові. «Губернатором поставлена ​​задача з 20 травня відновити сільськогосподарські ярмарки, і ми це завдання виконаємо. Саме завдяки ярмаркам у нас була можливість утримувати стабільну ціну на основні види продукції», - зазначив Віталій Алексейчук.

У 2012 році на Харківщині буде впроваджено ряд інвестиційних проектів з розвитку м’ясного та молочного скотарства

Для Харківщини пріоритетним є розвиток скотарства, щоб жителі області мали вдосталь молочної і м’ясної продукції. Таке завдання поставив Президент України Віктор Янукович, і в області працюють над його виконанням. Це відзначив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, найголовніше – це вкладення інвестицій у скотарство. У 2012 році на Харківщині буде впроваджено ряд інвестиційних проектів з розвитку м’ясного та молочного скотарства.

Для розвитку сільського господарства необхідно зміцнювати матеріально-технічну базу аграрних підприємств

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, для ефективного розвитку сільського господарства в кожному аграрному підприємстві необхідно вести роботу щодо зміцнення матеріально-технічної бази. Зокрема, мова йде про встановлення сушарок для кукурудзи.

Кожен харківський спортсмен, який виграє медаль на Олімпіаді в Лондоні, отримає квартиру

Кожен харківський спортсмен, який виграє медаль будь-якого ґатунку на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні, отримає квартиру в Харкові або області. Квартири будуть придбані за рахунок спонсорських коштів. Про це в інтерв'ю телеканалу «Оріон» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У Харкові достатньо людей, які відбулися як успішні бізнесмени, а також займаються або раніше займалися спортом. Вони і сьогодні допомагають спортсменам при підготовці до Олімпіади. Крім того, одному із спортсменів, який виборов ліцензію, у вигляді заохочення до завоювання нагород на Олімпіаді, вже надана квартира», - зазначив Михайло Добкін.

Харківщина лідирує серед регіонів України по посівним площам гречки

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на Харківщині в поточному році посіяно 21,7 тис. га гречки. За його словами, за цим показником Харківська область лідирує серед інших регіонів України. «Сьогодні у нас в області посіяно 21,7 тис. га гречки при плані 20 тисяч, тобто, ми план давно перевиконали. У 2010 році ми посіяли 9,2 тисячі тонн цієї культури. Якщо розглянути порівняльні дані по Україні, то найбільше гречки посіяно в Харківській області. У 2011 році у нас був вал 34,5 тисячі тонн гречки, це п'ятирічний запас для нашого населення. Тим не менш, сьогодні в резерві залишилося 8,2 тисячі тонн. Це говорить про те, що гречка у нас користується попитом», - зазначив заступник керівника області.

В Харківській області успішно розвивається кролівництво

На сьогоднішній день кроляче м’ясо є у регіоні у достатній кількості. Про це повідомив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, чудово розвивається кролеферма у Ізюмському районі. Її потужність – 4,5 тонни кролячого м’яса на тиждень. Ця кролеферма возить продукцію до Донецька, Дніпропетровська, Полтавської і Сумської областей. Зараз на фермі будують нові приміщення і розширюють виробництво. Також кролівництво впроваджується в інших районах, особливо у невеликих фермерських господарствах.

У Харківській області немає проблем з вирощуванням екзотичних тварин

На даний момент на території Харківщини розводять багато екзотичних тварин, таких як ондарти, нутрії, лисиці. Про це сьогодні на прес-конференції сказав заступник голови Харківської ОДА Віталій Алексейчук. «Розводять все, що хочеш. Я бачив і ондатри, і нутрії, і лисиці. У колишньому СНД декілька таких звіроферм, як у нас «Утківське» Харківського району. Там є чорнобура лисиця. Їх там сьогодні більше 1,5 тисячі. Сьогодні питання вирощування не так стоїть, як стоїть питання переробки. Тому що сьогодні цю чорнобурку відправляють в Росію або в інші куточки світу, в регіоні з неї нічого не виробляють», - зазначив Віталій Алексейчук.

19 спортсменів Харківської області вибороли ліцензії на участь в Олімпійських іграх 2012 року

Як повідомив в інтерв'ю телеканалу «Оріон» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 19 спортсменів Харківської області вже отримали ліцензії на участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні. Усього за прогнозами фахівців область може розраховувати на 25-30 ліцензій. «Боротьба триває. Сподіваюся, найближчим часом область отримає нових учасників Олімпіади. Ми вважаємо, що наші спортсмени найсильніші і гідні боротися за найвищі місця», - підкреслив Михайло Добкін.

У поточному році на Харківщині вдвічі збільшено посіви кукурудзи

На даний момент в Харківській області вже посіяно 318 тисяч гектарів зернової кукурудзи, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, в поточному році посівні площі під цією культурою збільшено вдвічі. «Ми цього року вже посіяли на 84 тисячі гектарів більше кукурудзи, ніж минулого року, а в цілому торішні показники будуть перевищені більш ніж на 100 тисячі гектарів. На сьогоднішній день ми вже посіяли 318 тисяч гектарів зернової кукурудзи, всього цієї культури у нас посіяно 331 тисяч га. У минулому році у нас кукурудзи на цю дату було посіяно 181 тисячу гектарів. Тобто, ми практично в 2 рази збільшили посіви цієї культури», - повідомив Віталій Алексейчук.

Погодні умови ніяк не вплинули на врожай фруктів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Віталій Алексейчук, погодні умови ніяк не вплинули на стан садів в регіоні. «Ніяк погодні умови не вплинули на стан садів в регіоні, тому що весняних заморозків не було. У нас в чудовому стані сади і ми продовжуємо садити і овочі, і фрукти», - сказав Віталій Алексейчук.

У Харківській області завершено посів ярих культур

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області практично завершено посів ярих культур. За словами заступника керівника області, на даний момент в регіоні закінчуються роботи по пересіванню площ під загиблими озимими. «Ми практично закінчили посів ярих культур, але зараз триває пересів тих озимих культур, які погано перенесли складні погодні умови зими і весни. В цілому план посіву ярих культур у нас 1 млн.107 тисяч гектарів, а посіяли ми на площі 1 млн.175 тис. га, тобто, на 107%. В минулому році на цю дату ми посіяли 898 тисяч гектарів ярих культур», - повідомив Віталій Алексейчук.

На Харківщині необхідно розвивати спеціалізовані овочеві і картопляні господарства

«На сьогоднішній день потрібно розвивати спеціалізовані овочеві і картопляні господарства – такі, як були раніше на Харківщині. 68 господарств повністю задовольняли потреби населення практично кожен рік. Таке завдання ми отримали від губернатора і вже над ним уже працюємо», – зазначив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Він повідомив, що Харківська область у числі лідерів у сфері сільського господарства. На сьогоднішній день на харківських ярмарках, ринках і супермаркетах достатньо практично усіх видів сільськогосподарської продукції – борошна, цукру, овочів, картоплі і гречки. Про це, зокрема, свідчать доступні ціни на цю продукцію – наприклад, вартість 1 кг гречки – біля 9 грн. Також у регіоні є достатні запаси продукції: більше 600 тис. тонн минулорічного урожаю пшениці, 62 тис. тонн цукру.

Цього року в Харківській області  посіяно 28,8 тис. га цукрового буряку

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук. «Цього року посіяно цукрового буряку 28,8 тис. га при плані 40 тис. га. Ми його недосіяли, тому що в області призупинили роботу ведучі цукрові заводи: ТОВ «Цукрове» Кегичівського району і НПФ "Синтал Д" ТОВ Конгресовскій цукровий завод. Проте, сьогодні проводиться робота, щоб заводи поновлювали роботу і щоб плани виконувалися. Я вірю в те, що в 2013 році заводи, які сьогодні не працюють, обов’язково будуть працювати. Наприклад, сьогодні завод «Цукрове» переоснащується до наступного сезону», - сказав Віталій Алексейчук.

У Харкові відбудеться тренінг для медпрацівників та журналістів «Кризова комунікація – порятунок життів»

У Харкові в рамках проекту Всеукраїнської спілки громадських організацій «Рух за здоров’я» буде проведено тренінг для медпрацівників та журналістів «Кризова комунікація – порятунок життів». Тренінг відбудеться 17-18 травня (початок о 10.00), за адресою: вул.Артема, 46, 4 поверх, прес-центр інформагентства "STATUS QUO". Під час тренінгу в рамках теоретичних та практичних занять планується обговорити особливості комунікації між керівниками закладів охорони здоров’я та журналістами в умовах реформування галузі, особливості співпраці медиків та ЗМІ в умовах кризових ситуацій, а також розробити методологічні особливості роботи зі складними аудиторіями в кризових ситуаціях. Додаткову інформацію щодо тренінгу можна отримати електронною поштою: oksana.solomchenko@movementhealth.org та за телефонами: +38 044 256 25 40, моб.тел. +38 067 277 44 54, факс +38 044 256 25 39 (Оксана Соломченко).  

У «Ніч музеїв» біля Держпрому відбудеться файєр-шоу

19 - 20 травня у «Ніч музеїв» з 19.00 до 24.00 обласний центр культури і мистецтва пропонує насичену програму. Крім виставок в будівлі на вул.Пушкінській, 62 та в галереї «Мистецтво Слобожанщини» харків'яни також зможуть побачити фаєр-шоу, вистави, відеоінсталяцію, відвідати концерти та майстер-класи з різних видів танців. У програмі вечора обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) виставка творів народних художніх ремесел «Україні етнічна», автентичний спів, танці, етнічна інструментальна музика, майстер-класи з народних танців, ігрові програми від фольклорних колективів України та зарубіжжя. У галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) розважальна програма розпочнеться о 19:00 Файер-шоу.

Визначено переможців першого туру конкурсу «Кращий державний службовець» в апараті Харківської облдержадміністрації

Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» проводиться з метою реалізації інноваційного напряму системи підвищення кваліфікації персоналу органів державної влади шляхом пошуку та підтримки кращих державних службовців України, поширення досвіду їх діяльності, виховання на їх прикладі молодих спеціалістів, залучення молоді до державної служби, покращення якості надання управлінських послуг громадянам, формування позитивної громадської думки щодо професійної діяльності державних службовців. В апараті обласної державної адміністрації проведено перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець». За звання кращого держслужбовця у номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст» змагалися 14 осіб. 

Державна прикордонна служба України нагадує про порядок перетинання державного кордону

Державна прикордонна служба України нагадує про порядок перетинання державного кордону громадянами України, іноземцями та особами без громадянства. З докладною інформацією можна ознайомитися за посиланням http://kharkivoda.gov.ua/ru/document/view/id/8079. З питань порядку перетинання державного кордону України та фактів вчинення неправомірних дій службовими особами підрозділів Держприкордонслужби Ви можете звертатися в Адміністрацію Держприкордонслужби України за телефоном (044) 527-63-63.

Події дня

Сегодня, 15 травня, о 12:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука на тему: «Підбиття підсумків весняно-польових робіт»

З 1 травня середній розмір пенсій в Харківській області збільшився до 1408 грн.

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з 1 травня збільшено розмір пенсій для окремих категорій громадян. Середнє збільшення пенсії по Харківській області склало 136,4 грн. Пенсії збільшені для 715 тис. 643 осіб (всього в області проживе 812 тис. пенсіонерів). Середній розмір пенсії по області у травні склав 1408 грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов.

На цьому тижні розпочнеться Фестиваль традиційної народної культури „Покуть плюс”

18-20 травня Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Харківський обласний центр культури та мистецтва проводять Фестиваль традиційної народної культури „Покуть плюс”. Фестиваль проводиться вже в сьомий раз. Цього року  участь у ньому візьмуть фольклорні колективи та виконавці з західних, східних, південних та центральних регіонів України, а також росіяни. 18 травня о 12.30 у малій залі Харківського театру опери та балету розпочнеться презентація фольклорних колективів та виконавців – учасників фестивалю. З 19.00 до 24.00 у ОМЦКМ в рамках проекту „Ніч музеїв” можна не лише побачити виставку, а й взяти участь у майстер-класах з танців, почути фольклорні наспіви.

На Харківщині в 2012 році на 350 мільйонів гривень збільшився збір до Пенсійного фонду

У Харківській області вдалося досягти істотного збільшення збору до Пенсійного фонду. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов, тільки за 4 місяці поточного року надходження зросли на 350 мільйонів гривень. За його словами, це результат економічного зростання підприємств Харківщини. «Збільшилася мінімальна заробітна плата і, відповідно, відрахування до Пенсійного фонду. У зв'язку з динамікою зростання економіки фонд оплати праці збільшився, значить, продукт, вироблений в Харківській області, дозволив виплатити трохи більшу заробітну плату і, відповідно, збільшити відрахування до Пенсійного фонду. Це склало за 4 місяці додаткових 350 мільйонів гривень. Ще раз підкреслю - динаміка зростання в економіці дозволила зробити цей перерахунок, ніяких кредитних коштів в нашій області ніхто не залучав», - підкреслив Віктор Ачкасов.

У 2011 році темпи зростання заборгованості промислових підприємств Харківщини до Пенсійного фонду скоротилися більш ніж в 2,5 рази

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов, проблема заборгованості ряду промислових підприємств до Пенсійного фонду, як і раніше, залишається на Харківщині досить гострою. Тим не менше, в 2011 році вдалося домогтися суттєвих успіхів на шляху до її вирішення.

Михайло Добкін зустрівся з делегацією Сполучених Штатів Америки (доповнено)

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з делегацією Сполучених Штатів Америки: Другим заступником Державного секретаря США з питань демократії, прав людини і праці Томасом Мелія та Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом. У заході також взяли участь Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

За темпами зростання інвестицій в основний капітал за 2011 рік Харківщина знаходиться на п'ятому місці серед регіонів

Згідно зі статистичними даними, у 2011 році за обсягом освоєних інвестицій в основний капітал Харківська область знаходиться на сьомому місці серед регіонів України, за темпами зростання інвестицій – на п'ятому. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За минулий рік у розвиток економіки області підприємства та організації за рахунок усіх джерел фінансування вклали 14867,1 млн.грн. капітальних інвестицій. Найбільшу їх частку складають інвестиції в матеріальні активи. Інвестиції в основний капітал становлять 71,6% загального обсягу капітальних інвестицій», – зазначив Юрій Сапронов.

За перші три місяці поточного року зростання виробництва промислової продукції на Харківщині склав 4,8%

У січні-березні 2012 року виробництво промислової продукції на Харківщині зросло на 4,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, тоді як в цілому по Україні зростання склало 0,9%. Про це, посилаючись на статистичні дані, повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «З даної категорії продукції за перші три місяці поточного року ми експортували машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання (31,8%), продукти рослинного походження (12,3%), готові продукти харчування (8,3%)», – сказав Юрій Сапронов.

Архів документів