Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові буде проведено нараду щодо реалізації державної програми з підтримки іпотечного кредитування доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з підготовки реалізації державної програми з підтримки іпотечного кредитування будівництва доступного житла. «Наступного тижня я проведу спеціальну нараду. Ми зберемо банкірів, запросимо до нас керівника філії НБУ, забудовників і Фонд молодіжного будівництва. Всі зацікавлені сторони будуть зібрані, і ми, я думаю, знайдемо правильний шлях, як максимально ефективно почати реалізовувати цю програму. Тим більше, що у нас вже є 328 охочих в ній брати участь», - повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У Харкові є 328 бажаючих придбати житло за державною програмою іпотечного кредитування

«ХОДА розпочала роботу з виконання програми іпотечного кредитування будівництва доступного житла. Спільно з органами місцевого самоврядування ми направили до Міністерства регіонального розвитку клопотання щодо об'єктів житлового будівництва, в яких будь-який громадянин може придбати житло, беручи участь у цій програмі», – повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

На Харківщині продовжується реалізація програми іпотечного кредитування будівництва доступного житла

Законом України про державний бюджет на 2012 рік Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України передбачено 1 млрд. грн. для здешевлення вартості іпотечних кредитів та забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 22 травня провів особистий прийом громадян в громадській приймальні ХОДА. До заступника голови ХОДА звернулося 24 мешканці Харківщини. Під час прийому були розглянуті та вирішені такі питання: направлення на лікування в Інститут медичної радіології ім. С.П. Григор’єва НАМН України, Інститут неврології, психіатрії та наркології АМН України, Обласний онкологічний диспансер, Обласну клінічну лікарню; забезпечення медикаментами; направлення на МСЕК для вирішення конфліктних питань стосовно визначення групи інвалідності; скерування в Центр зайнятості з метою навчання та працевлаштування вихованців психоневрологічного інтернату.

До Харкова прибув голова ДПС України Олександр Клименко

Сьогодні в Харкові з робочою поїздкою перебуває голова Державної податкової служби України Олександр Клименко. В аеропорту главу ДПС країни зустріли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та голова ДПС в Харківській області Андрій Роздайбіда. В ході робочої поїздки Олександр Клименко о 10.00 візьме участь в урочистому відкритті центру обслуговування платників податків ДПІ Дзержинського району, а в 13.30 зустрінеться з Михайлом Добкіним, після чого буде проведено брифінг для представників ЗМІ.

Сьогодні вшанують переможців студентського конкурсу «Аудитор-2012»

23 травня о 12.00 у Харківському будинку вчених відбудеться вшанування переможців міжрегіонального студентського конкурсу «Аудитор-2012» за участю заступника голови ХОДА Євгена Савіна, голови Ради ректорів вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації Харківського регіону Віля Бакірова, президента Групи компаній «Фактор» Сергія Політучого. У 2012 році у конкурсі взяли участь більше 1000 студентів з Харкова, Києва, Донецька, Дніпропетровська, Одеси, Сімферополя, Львова, Запоріжжя та інших міст України. Найбільша кількість фіналістів — студенти Харківської Національної академії міського господарства. Високі результати показали учасники з Харківського національного економічного університету, Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва,

Події дня

Сьогодні, 23 травня, в 10:00 відбудеться урочисте відкриття центру обслуговування платників податків ДПІ Дзержинського району (пр-т Леніна, 9); о 13:20 в залі офіційних делегацій ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови ДПС України Олександра Клименка По завершенні зустрічі брифінг!  о 14:30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція ректора Харківського національного університету внутрішніх справ, доктора юридичних наук, професора Олександра Бандурки на тему "Роль Констутіціонной Асамблеї в реформі Основного Закону Україні"

«Свято сімейного відпочинку» запрошує харків’ян і мешканців області

26 травня на базі Дитячої залізниці «Мала Південна» розпочнеться обласне «Свято сімейного відпочинку», присвячене Міжнародному Дню сім'ї, Дню матері, Всесвітньому дню захисту дітей. До участі у святі запрошуються родини м.Харкова та області, дитячі творчі колективи – переможці обласного фестивалю «Весняні дзвіночки». У святковій програмі народні гуляння, робота ігрових майданчиків, концертна програма, катання залізницею.

На оздоровлення дітей Харківської області за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виділено понад 15 млн.грн.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації, голова правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Шурма, в 2012 році на оздоровлення дітей Харківської області за рахунок коштів Фонду виділено понад 15 млн.грн. (у 2011 році ця сума склала понад 6 млн.грн.). За ці кошти зможуть оздоровитися майже 16 тис. дітей.

В Харківській області посіяно 68% цукрових буряків

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку Харківської ОДА станом на 21 травня 2012 року сільськогосподарськими підприємствами регіону посіяно 28174 га цукрового буряку, що складає 68% від запланованої кількості.

Харківщина шанує пам’ять Тараса Шевченка

Сьогодні, у день перепоховання праху видатного українського поета Тараса Шевченка на Чернечій горі біля Канева, у Харкові відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Кобзаря. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, представники громадськості, духовенства та жителі міста. «Україні як державі поталанило, оскільки історична доля подарувала їй велич світової культури – Тараса Шевченка. Багато народів світу мріяли б мати такого співвітчизника. Україна щедра і багата на своїх синів, і Тарас Шевченко один з найбільш яскравих її представників – поет, письменник, художник, мислитель. Навіть перебуваючи за межами вітчизни, він залишався патріотом своєї держави. З моєї точки зору, всі, хто вважає себе патріотами та переймаються майбутнім України, мають замислитися над життєвим шляхом Тараса Шевченка. Ті твори, що писав Шевченко півтора століття тому, напевне, і сьогодні актуальні для України», – зазначив Ігор Шурма.

Відбувся VIII обласний благодійний дитячо-юнацький фестиваль «Рибалки проти наркотиків»

В сел. Безлюдівка Харківської області 20 травня відбувся VIII обласний благодійний дитячо-юнацький фестиваль «Рибалки проти наркотиків». У фестивалі взяли участь вихованці обласних закладів соціального захисту для дітей, а також діти з родин рибалок. Захід був організований Обласною спінінговою лігою при підтримці служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

На Харківщині пересіяно 97% озимих зернових культур

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку ХОДА станом на 21 травня поточного року по сільськогосподарських підприємствах Харківської області пересіяно 88690 га озимих зернових культур, що складає 97%.

Діти-сироти з Харківського району обстежені та проліковані в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків НАМН України

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях Харківського району, обстежені в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України. З них 33 дитини були проліковані в умовах стаціонару цього ж закладу. «Обстеження та лікування дітей в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків є результатом дії договору соціального партнерства, укладеного між облдержадміністрацією та Інститутом», - зазначив Ігор Шурма.

На дорозі Київ - Харків - Довжанський виконано ремонтних робіт на 83 млн.грн.

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, на дорозі М-03 Київ - Харків - Довжанський триває поточний ремонт. За його словами, на сьогоднішній день на ділянці 395 - 461 км автомобільної дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський виконані наступні види робіт: фрезерування існуючого покриття - 386 тис. кв. м; влаштування покриття з щільного асфальтобетону - 47,8 км із запланованих 67 км. При влаштуванні покриття використано 59,7 тис. тонн асфальтобетону. Крім того, на дорозі нанесено 15 км. дорожньої розмітки, а також встановлено 3,7 км. бортового каменю. Вартість виконаних робіт станом на 22.05.2012г. складає 83 млн. грн.

Події дня

Сьогодні о 10:00 відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку, присвячена вшануванню пам’яті Великого Кобзаря

Харківщина отримала 51 мільйон гривень за договором про соціально-економічне співробітництво з НАК «Нафтогаз України»

Як повідомив сьогодні під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, зобов'язання НАК «Нафтогаз України» перед Харківською областю, які були визначені в договорі про соціально-економічне партнерство на 2011 рік, виконані на 100%. «Підписавши в минулому році договір на 150 мільйонів гривень, ми 99 мільйонів отримали і встигли освоїти до кінця 2011 року, а 51 мільйон гривень ми вже отримали, і сьогодні йдуть серйозні роботи для того, щоб встигнути до кінця літа газифікувати ряд населених пунктів, в яких ми не встигли закінчити роботи в минулому році. Зараз ми свої зусилля направляємо на те, щоб скласти гідні для Харківської області умови в новому договорі з НАК «Нафтогаз України», який буде підписаний в цьому році, і щоб сума фінансування на 2012 рік була як мінімум не менше тієї суми, яка була в 2011 році», - повідомив глава області.

Харків розширив межі своїх можливостей для того, щоб прийняти матчі Євро-2012

«Такі черги, які були на площі Свободи для того, щоб сфотографуватися з Кубком Європи, в останній раз Харків бачив за часів СРСР, коли в нашому Центральному універмазі реалізовували якусь імпортну продукцію. Харків у важкій боротьбі здобув право бути приймаючим містом. Харків зробив неймовірні зусилля, щоб створити гідні умови для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Харків розширив межі своїх можливостей для того, щоб досягти такого успіху. Говорячи «Харків», я говорю про кожного представника тримільйонної громади, великого і маленького, тих, хто любить футбол, і тих, хто до нього абсолютно байдужий. Тому присутність в нашому місті головного футбольного трофея, за який будуть боротися кращі європейські національні команди, це подія неординарна. Можливість доторкнутися до цього Кубку, який розігрується з 1960 року, і його першим володарем була збірна СРСР, за яку відігравало чимало українських футболістів, буває раз в житті, і мені дуже приємно, що близько 7 тисяч осіб змогли сфотографуватися з ним. Я радий за кожного з них», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

У розробці нової Конституції України братиме участь велика кількість харків'ян

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, традиційно харківські юристи і вчені будуть брати участь в розробці головного документу нашої країни. Зокрема, у розробці нової Конституції України візьме участь 8 харків'ян, серед яких голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, ректор Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого Василь Тацій та ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка.

Харківські кардіохірурги повертають здоров'я дітям з вродженими вадами серця

Харківська область вже кілька років повністю забезпечує можливість проведення операцій дітям з вродженими вадами серця всіх верств населення з усіх куточків області. Вони отримують необхідну медичну допомогу абсолютно безкоштовно і надалі перебувають під наглядом лікарів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У перинатальному центрі планується забезпечити проведення внутрішньоутробної діагностики вроджених вад серця

У Харківському регіональному перинатальному центрі при Обласній клінічній лікарні планується забезпечити можливість проведення внутрішньоутробної діагностики вроджених вад серця. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це питання обговорювалося під час відвідування перинатального центру кардіохірургами Інституту загальної та невідкладної хірургії НАМН України та їх американськими колегами, які беруть участь в місії проекту «Подаруй дитині серце».

Буде розглянуто питання будівництва або пошуку нової будівлі для Харківського художнього музею

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, під час робочого візиту в Харківську область Віце-прем'єр-міністр - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова відвідала Харківський художній музей. Після чого була обговорена подальша перспектива розміщення колекції даного музею.

У реформуванні медицини Харківська область досягла значних результатів

Про це сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я думаю, що в області реформування медицини наша громада досягла значних успіхів. Ми пам'ятаємо заяви окремих недалекоглядних політиків про те, що в Харкові немає гідних лікарень, немає гідних лікарів, що майстерність зарубіжних ескулапів набагато вище, ніж вітчизняних. Все це на тлі реконструйованих відділень в лікарнях, нових хірургічних відділень, які нічим не відрізняються від своїх європейських аналогів, а також будівництва нового перинатального центру, який сьогодні дає можливість з'явитися на світ тим діткам, які без такого б обладнання та знання лікарів не мали б на шансів жити в цьому світі, змушує задуматися про правдивість подібних висловлювань», – сказав Михайло Добкін.  

Нам цікавий досвід будь-якої держави, яка досягає серйозних результатів в певній сфері. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщина готова переймати досвід будь-якої держави, регіону або співдружності держав, яким вдалося досягти значних успіхів у будь-якій сфері. У зв'язку з цим розвиток і зміцнення дипломатичних зв'язків - це важлива складова роботи керівництва області. Зокрема, останнім часом відбулися зустрічі глави області з Президентом Литовської республіки Даля Грібаускайте, з делегацією Посольства Ісламської Республіки Афганістан в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Фазілем Фазлуррахманом та делегацією Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи.

Фестиваль «Харьковская сирень» розширює межі своїх шанувальників. Михайло Добкін

З 10 по 13 мая 2012 року в Харкові відбувся IV Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень», церемонію закриття якого відвідала і Віце-прем'єр-міністр – Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. Про це сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Мені дуже приємно, що Раїса Василівна змогла своїми очима побачити церемонію закриття міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Я думаю, що це неординарний захід, який сьогодні все більше і більше розширює межі своїх шанувальників. За допомогою таких презентацій керівництву уряду, ми зможемо швидко знайти велику кількість друзів, які дозволять нам зробити цей кінофестиваль ще потужнішим», – підкреслив губернатор Харківської області.  

Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» виділив понад 500 тис.грн. на розвиток протитуберкульозної служби Харківської області

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в рамках реалізації проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні» Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» виділив кошти на установку спеціальної системи вентиляції в закладах охорони здоров’я Харківщини, які надають медичну допомогу хворим на мультирезистентний туберкульоз. Нові системи будуть встановлені в Обласних протитуберкульозних лікарнях №1 і №3 та в Обласних протитуберкульозних диспансерах №3 і №4.

У Харківську область надійшло обладнання для лабораторій з мікробіологічної діагностики туберкульозу на суму 1,7 млн.грн.

У Харківську область надійшло обладнання для бактеріологічних лабораторій II-III рівнів на суму 1,7 млн.грн. Нові центрифуги, шафи біологічної безпеки II класу, термостати та екрановані бактерицидні випромінювачі отримують Обласні протитуберкульозні диспансери №№ 1, 3, 4, 7, а також обласні туберкульозні лікарні №1 і №3. Обладнання закуплено за рахунок Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Нові шафи біологічної безпеки та екрановані бактерицидні випромінювачі - це не тільки нові технології в роботі, це, перш за все, забезпечення повної безпеки роботи медичних працівників. Нові центрифуги та термостати призначені спеціально для роботи з мокротинням, тому суттєво відрізняються від інших. Завдяки новому обладнанню час проведення лабораторних досліджень значно скоротиться», – підкреслив заступник голови ХОДА.

Техас зацікавлений у співпраці з Харківщиною в сферах сільського господарства, освіти, медицини, палива та енергетики

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з конгресменом штату Техас (США) Натаніелем Паркером і керівництвом інвестиційної компанії «SigmaBleyzеr». «Сьогодні питання інвестиційної привабливості регіону для нас є пріоритетним. Президент поставив завдання за 20 років вивести Україну в число провідних світових держав, і зробити нашу країну такою ж привабливою, яким свого часу зумів стати Сінгапур і інші країни, які здійснили, здавалося б, неможливий стрибок з бідності, безправ'я населення в напрямку держав, де право приватної власності, свободи людей є основоположними принципами, що дає їм можливість відчувати себе добре економічно. Сподіваюся, що ваш приїзд до Харкова дасть можливість подивитися на Україну і на Харків зокрема трохи іншим поглядом, ніж ви могли це робити, дізнаючись про нас тільки з телебачення, газет чи інтернету», - підкреслив у ході зустрічі Михайло Добкін.

Харківщина бере участь у проекті створення національної освітньої інформаційної мережі «Відкритий світ»

«Національний проект «Відкритий світ» передбачає створення мережі передачі даних 4G, в рамках якої школи отримають доступ до інформаційних ресурсів і ту технологію, яка дозволить готувати фахівців завтрашнього дня. Національні проекти, які ініціювало Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, орієнтовані на залучення зовнішніх інвестицій. Тому ті електронні підручники, які заплановані в рамках національного проекту «Відкритий світ», готуються самими викладачами, ініціативними групами, школами», – повідомив сьогодні на прес-конференції директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка.

Кожен учасник Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» отримає безкоштовну консультацію фахівця

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка, всі учасники Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» отримають можливість безкоштовної консультації спеціаліста, який допоможе оформити перспективну ідею в цікавий для інвестора бізнес-проект. «Ми ставимо завдання не просто знайти лідерів, а й знайти тих, хто представить цікаві проекти для іноземних інвесторів, які зможуть принести сюди не тільки капітал, але і канали маркетингових комунікацій, щоб продукція харківських підприємств більш широко експортувалася на зовнішні ринки. Тому на стадії збору первинних заявок ми кожному учасникові конкурсу даємо можливість отримати безкоштовну консультацію протягом години, а на другій фазі для фіналістів, вимоги до яких будуть більш серйозними, всі отримають безкоштовну консультацію протягом 2 годин», - повідомив Олександр Дудка.

Архів документів