Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін зустрівся з жителями сел. Буди

Відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з жителями с. Буди Харківського району області. В ході зустрічі обговорювалася низка питань, що стосуються реформ, котрі впроваджуються в державі, зокрема медичної і соціальної. Жителі Буд задали голові області ряд питань про роботу очисних споруд, утримання багатоквартирних будинків, відновлення дамби, забезпечення ветеранів та дітей війни державною матеріальною допомогою, а також про Будянський фаянсовий завод, який не працює вже кілька років.

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася експозиція Кримського історичного музею La Richesse

Сьгодні у рамках Днів Криму в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася експозиція Кримського історичного музею La Richesse. В урочистому відкритті взяв участь почесний гість – міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв. Музей La Richesse знаходиться на території історико-культурного комплексу «Девлет-Сарай» у м. Бахчисарай. Його колекція почала формуватися в 2004 р. у Франції кримським татарином Гулівером Альтіним, і в даний час вона нараховує понад 1,5 тис. оригіналів найцінніших експонатів XIII-XX ст., придбаних засновником музею в 35 країнах світу. Основне наповнення експозиції – це гравюри та фотографії, як частина ілюстрації історії Криму, і сучасне мистецтво, яке через час теж стане частиною історії.

Відбулося відкриття відремонтованого Будинку культури в селищі Буди (доповнено)

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь у відкритті відремонтованого Будинку культури в селищі міського типу Буди Харківського району. Крім цього, глава області ознайомився з роботою краєзнавчого музею при Будинку культури. У заході також взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів.

Україна готова до проведення європейського футбольного чемпіонату Євро-2012 практично на 100%. Борис Колесніков (доповнено)

Україна готова до проведення європейського футбольного чемпіонату Євро-2012 практично на 100%. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури Борис Колесніков в інтерв'ю «Комерсант-Україна». «В цілому я оцінюю ступінь готовності на 99,9%. Зокрема, мене хвилює траса Київ – Житомир, яку ми ще добудовуємо. Дасть Бог, погода буде хороша, і ми встигнемо. Там зараз замінюється покриття, здійснюється виведення на першу категорію, що дозволяє організувати чотирисмуговий рух», – зазначив він. Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, основні дороги Харківщини практично готові до прийому гостей Євро-2012. «Найближчим часом ми завершимо реконструкцію ділянки дороги Київ – Харків – Довжанський від Харкова до кордону з Полтавською областю, і Харківщина зустріне футбольних уболівальників дорогами європейської якості. Якщо ми зараз беремося за ділянку дороги, то виконуємо роботу так, щоб туди не потрібно було повертатися. У нас сьогодні немає ям, колій на дорогах, не продавлюється асфальт. Це говорить про те, що під час ремонту все було зроблено якісно, за сучасними технологіями і на найвищому рівні», – підкреслив він.

З Харківщини вивозять останню партію меланжу

На Харківщині розпочалися заходи щодо вивезення третьої і останньої партії компоненту ракетного палива меланж кількістю понад 715 тон. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Даний захід відбуватиметься в рамках реалізації спільного проекту Україна-ОБСЄ, яким передбачалося вивезення з регіону 2 тисяч тон цієї небезпечної речовини. За словами першого заступника губернатора, 28 травня у сховищі ракетного пального у селищі Шевченкове розпочалися заходи із завантаження меланжем та відправки 14 спеціальних залізничних цистерн. Ємності буде перевірено щодо придатності до використання і протягом декількох днів із дотриманням всіх технологічних норм завантажено вибухонебезпечну речовину.

Події дня

Сьогодні, 29 травня, об 11:00 в актовій залі Харківського історичного музею (вул. Університетська, 5) відбудеться урочистий захід з нагоди 20-ої річниці участі України у Міжнародних миротворчих операціях та Міжнародного дня миротворців ООН. Об 11:00 в олімпійському спортивному клубі «Темп» (вул. Батумська, 16) розпочнеться нарада з підбиття підсумків роботи Харківської області з розвитку фізичної культури та спорту за 2011 рік. Об 11:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини», (Держпром, пл. Свободи, 5, 4 під’їзд) відбудеться Презентація експозиції музеїв Криму в рамках Днів Криму у Харкові.

Харківські туроператори отримують навчальний курс щодо можливостей оздоровлення в санаторно-курортних установах Криму

Для того, щоб мешканці Харківської області змогли отримувати в здравницях Криму максимально ефективний відпочинок та оздоровлення, необхідно налагодити тісну співпрацю між санаторно-курортними установами Автономної Республіки Крим та туристичними операторами Харківської області. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, для досягнення цієї мети ряд туристичних агентів Харківщини пройдуть спеціалізований курс навчання щодо оздоровчих можливостей Криму.

Автономна Республіка Крим продовжить реалізацію низки проектів у Харківській області

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, АР Крим планує і надалі розвивати проекти, які в даний момент реалізуються в Харківській області. Зокрема, мова йде про проведення Днів Криму, а також про проект «Оксамитовий сезон – сезон здоров'я».

Харківщина - один з пріоритетних партнерів для Автономної Республіки Крим

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, Харківська область знаходиться в списку найбільш перспективних партнерів для Автономної Республіки. Підтвердженням цьому служить проведення на Харківщині Днів Криму. «Харківщина - це наш побратим. Крим та Харківська область нещодавно уклали угоду про партнерство, і в рамках цієї угоди ми тепер проводимо у вас Дні Криму. Хочу підкреслити, що такі заходи ми проводимо лише в 7 регіонах України, 5 регіонах Росії, а також Мінську та Ризі. Ми зосереджуємо свої зусилля на тих регіонах, які вважаємо найбільш перспективними», - підкреслив Олександр Лієв.

Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Прикордонника

26 травня заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Прикордонника та 20-ї річниці з дня створення Східного регіонального управління державної прикордонної служби України. Він привітав особовий склад підрозділів управління прикордонної служби та ветеранів – прикордонників, а також вручив кращим прикордонникам регіону почесні нагороди облдержадміністрації.

В Харкові відбувся X міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта»

В Харкові 26 травня відбувся X міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта». В ньому взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, провідні українські та іноземні спеціалісти. «Це стало вже доброю традицією - щорік наприкінці травня збиратися у Харкові провідним фахівцям з вертебрології, нейрохірургії різних країн світу, щоб поділитися своїми здобутками, обговорити нові ідеї, розповісти про свої досягнення. Питання хірургічного лікування хворих з дегенеративними захворюваннями хребта з кожним роком набувають все більшого значення в зв'язку з поширенням і збільшенням тяжкості цієї патології, що негативно впливає на показники здоров'я населення. Тому робота симпозіуму привертає до себе увагу всіх ортопедів-травматологів, вертебрологів, нейрохірургів, неврологів», - зазначив Ігор Шурма, відкриваючи симпозіум.

В Харкові відбулась презентація «Фабрики проектів»

24 травня за ініціативою Головного управління економіки ХОДА та Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва у Харківському національному університеті радіоелектроніки відбулася зустріч-презентація першого бізнес-інкубатора на базі вищого навчального закладу в місті Харкові – «Фабрика проектів». В ній взяли участь студенти, аспіранти та молоді викладачі ХНУРЕ, представники керівництва університету, а також представники успішних ІТ-компаній.  Потенційним учасникам бізнес-інкубатора були презентовані основні напрямки діяльності майбутньої структури та конкретні механізми підтримки бізнес-проектів. Директор Фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов зазначив, що бізнес-інкубатор «Фабрика проектів» є першим подібним проектом, що буде реалізовуватися на Харківщині.

Харківські спортсменки стали призерами Чемпіонату Європи із синхронного плавання

23 – 27 травня у м. Ейндховен у Нідерландах відбувся чемпіонат Європи з синхронного плавання, в якому взяли участь спортсмени з 15 європейських країн. Харківські синхроністки продемонстрували високий рівень майстерності і стали призерами змагань. Зокрема, харків’янки посіли місця: Ананасова Лоліта – 2 місце група, 2 місце комбігрупа, 3 місце соло; Юшко Дар’я – 2 місце група, 2 місце комбігрупа, 3 місце дует; Сидоренко Ксенія – 2 місце група, 2 місце комбігрупа, 3 місце дует; Волошина Анна – 2 місце група, 2 місце комбігрупа; Кондрашова Ольга – 2 місце група, 2 місце комбігрупа; Сабада Олександра – 2 місце група, 2 місце комбігрупа; Хмельницька Анна – 2 місце комбігрупа.

В 2011 в області зафіксовано 89 випадків прихованого виробничого травматизму

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації, голова правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Шурма, в 2011 році на оплату було подано 27 тис. 343 листки непрацездатності (10% загальної кількості) з приводу невиробничих травм. Згідно з ними виплачено 33,5 млн.грн. (17% загальної суми виплачених коштів). «При перевірці даних виявлено 89 випадків прихованого виробничого травматизму: 70 – при перевірці страхувальників, 19 – при перевірці лікарняних листків в медичних установах. По кожному з цих фактів буде направлено подання в прокуратуру для встановлення відповідальності за виявлені порушення», - підкреслив Ігор Шурма.

В Лозовій відкрито новий рентгенологічний кабінет

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 25 травня взяв участь у відкритті нового рентгенологічного кабінету у Лозівському міжрайонному медичному центрі. Лікарня отримала новий рентген-апарат за рахунок субвенції з державного бюджету 2011 року (вартість – більше 2 млн.грн.). За рахунок коштів місцевого бюджету проведений капітальний ремонт рентген-кабінету. Також Лозівському міжрайонному медичному центру переданий пересувний флюорограф.

Народна українська академія святкує день народження

29 травня Харківському гуманітарному університету «Народна українська академія» виповнюється 21 рік. З нагоди свята в установі заплановано низку заходів. Зокрема, о 12.30 29 травня відбудеться традиційний «Парад пирогів», після чого розпочнеться свято для школярів, студентів, викладачів, співробітників, батьків і випускників програми «Школа 50+». О 18.00 в будівлі Народної української академії розпочнеться святковий вечір «Команда, без якої нам не жити ». В ході свята планується вшанування переможців Всеукраїнських олімпіад школярів і студентів, кращих спортсменів року.

У Харкова є всі можливості для того, щоб стати туристичним регіоном

Про це сьогодні під час урочистої церемонії погашення другого випуску поштових марок до Євро-2012 сказав Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв. «Я дуже люблю Харків і часто тут буваю. За два роки це місто значно змінилося. Це видно неозброєним оком. Я бажаю харків'янам використати шанс проведення Євро-2012 і зробити все для того, щоб на міжнародній арені сформувався імідж Харкова як туристичного регіону. У Харкова є для цього серйозні перспективи. Тому Крим щиро бажає харків'янам економічних і соціальних благ», - підкреслив Олександр Лієв.

За I квартал 2012 року експорт харківських товарів виріс на 18,8%

Згідно зі статистичними даними, за I квартал 2012 року підприємства та організації Харківщини експортували продукцію до 86 країн світу, імпортували – з 99 країн. Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «У січні-березні 2012 року експортні поставки склали 463,1 млн. дол. США, що на 18,8% більше, ніж за відповідний період минулого року, імпортні надходження склали 621,7 млн. дол. США, зростання склало 39%», – сказав Юрій Сапронов.

У Харкові введено в обіг другий випуск поштових марок до Євро-2012 (доповнено)

Сьогодні у Харкові відбулася урочиста церемонія погашення другого випуску поштових марок до Євро-2012. 5,5 тисячі екземплярів у блоках з 4-х марок «Міста-господарі Євро 2012»: «Львів», «Київ», «Харків», «Донецьк» сьогодні погашено та введено в обіг на Харківщині. У церемонії погашення взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, директор Харківської дирекції Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» Ваграм Гулян.

Віктор Рубан виборов бронзову медаль чемпіонату Європи зі стрільби з лука

З 21 по 26 травня в Амстердамі відбувся чемпіонат Європи зі стрільби з лука. В змаганнях зі спортсменами з 35 країн Європи взяли участь 8 представників України. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, харків`янин Віктор Рубан виборов бронзову нагороду в командних змаганнях серед чоловіків разом з львів’янами Маркіяном Івашко та Дмитром Грачовим.

Події дня

Сьогодні, 28 травня, о 10:00 у Харківському центральному поштовому відділенні (вул. Кірова, 6) відбудеться урочиста презентація поштових марок, присвячених містам-господарям та футбольним аренам Євро 2012; О 15:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція Міністра курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександра Лієва. Тема: "Дні Криму в Харкові".

Педіатрична клініка Ватикану «Дитятко Ісус» в майбутньому може прийняти соціально нужденних дітей Харківщини

Сьогодні під час зустрічі заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Шурми з архієпископом Римсько-католицької церкви, ватиканським дипломатом, Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном обговорювалося питання співпраці між Інститутом охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України та педіатричною клінікою Ватикану «Дитятко Ісус». «У Римсько-католицької церкви вікові традиції соціальної роботи. Вона має педіатричну клініку «Дитятко Ісус», де застосовуються найновіші технології. Я переконаний, що в рамках договору соціального партнерства ми могли б надати допомогу найвищого рівня соціально нужденним дітям, які не мають можливості пройти таке лікування», - зазначив Ігор Шурма.

Ігор Шурма зустрівся Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма зустрівся з архієпископом Римсько-католицької церкви, ватиканським дипломатом, Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном, який вперше прибув на Слобожанщину. Візит відбувся у рамках проведення І Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна і від себе особисто радий вітати Вас на гостинній Слобожанській землі! Для нас є великою честю зустрітися з Вами! На Харківщині склалися добрі взаємини з Римсько-католицькою церквою. Вірю, що Ваш візит сприятиме подальшому налагодженню діалогу на засадах взаємоповаги між церквами різних конфесій та владою», - зазначив в ході зустрічі Ігор Шурма.

У Харкові відбулися урочистості з нагоди 20-річчя проведення Харківського Архієрейського Собору

Сьогодні в Харкові в Благовіщенському кафедральному соборі відбулося урочисте богослужіння з нагоди 20-річчя проведення Харківського Архієрейського Собору, в ході якого було обрано на служіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Для участі в урочистих заходах, присвячених ювілею, до Харкова прибуло 11 архієреїв з усієї України. Святкову літургію провів Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

Харківська область першою в Україні підпише договір соціального партнерства з Національною академією медичних наук

«Цього тижня я провів переговори з керівництвом Національної академії медичних наук України. Ми відпрацювали питання щодо підписання договору соціального партнерства між НАМН та облдержадміністрацією. Наша пропозиція стосовно забезпечення безоплатним лікуванням мешканців області в установах Академії знайшла підтримку. Така угода буде першою в Україні. Це означає, що в дуже близькому майбутньому 1260 мешканців області отримають можливість кожного року безоплатно лікуватися в цих інститутах. Направлення на лікування буде повністю контролюватися Головним управлінням охорони здоров’я ХОДА», - повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В області продовжується робота із зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ

Як зазначив в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області продовжується робота із зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ. «Цього року у першу чергу ми на 100% завершуємо роботи в Обласному госпіталі для інвалідів війни. Також у цьому році ми будемо ремонтувати Обласну травматологічну лікарню (операційні блоки і палати інтенсивної терапії), п’ять операційних блоків міжрайонних медичних центрів і притрасової лікарні, а саме: в Балаклійському, Богодухівському, Дергачівському, Ізюмському та Лозівському районах», - повідомив Ігор Шурма.

Завдяки впровадженню системи «Телекард» в області смертність від гострого інфаркту міокарду знизилися на 7,2%

«Ми маємо амбітні плани забезпечити всі фельдшерсько-акушерські пункти і сільські лікарські амбулаторії системою системи дистанційної передачі електрокардіограм «Телекард» цього року. Більш оперативного реагування на відхилення у серцево-судинній системі у сільській місцевості немає. Завдяки впровадженню цієї системи за 2 роки смертність від гострого інфаркту міокарду в області знизилися на 7,2%. Якщо ми охопимо всю область цією системою, і кожен фельдшер або лікар на селі зможе оперативно передати кардіограму в одну з харківських лікарень, то ми збережемо не одне життя», - зазначив в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Урочистості, присвячені 20-річчю проведення у Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви, транслюватимуться у прямому ефірі

27 травня о 9.00 у Благовіщенському кафедральному соборі Харківської єпархії Української Православної Церкви відбудеться літургія (пл. К.Маркса, 1), присвячена проведенню у м. Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви. Вона транслюватиметься у прямому ефірі ХОД ТРК та «7 каналу».

На території Балаклійського лісництва відбулися навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із виникненням пожеж в природних екосистемах

Сьогодні на території Балаклійського лісництва відбулися спільні навчання підрозділів ГУ МНС в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із виникненням пожеж в природних екосистемах. У заході взяв участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. Під час навчань були задіяні: особовий склад та техніка Харківського гарнізону МНС, управління лісового та мисливського господарства, співробітники міліції та медицини, гелікоптер МІ-2 Харківської ланки авіаційної охорони лісів. Також при проведенні навчань у лісах задіяли підрозділи піротехнічної служби та кінологічної служб МНС.

Архів документів