Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2011 році на проведення перевірок і регулювання своєї діяльності підприємці витратили понад 7 млрд. грн.

Про це сьогодні в ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами сказав директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва, голова регіональної ради підприємців у Харківській області Денис Ткачов. За його словами, в Україні налічується 36 контролюючих органів, які уповноважені проводити перевірки суб'єктів підприємницької діяльності. У минулому році підприємці України витратили більше 7 млрд. грн. на проведення перевірок і на технічне регулювання своєї діяльності. Значну частину цих коштів складають неофіційні платежі.

Державна податкова служба має стати партнером і помічником підприємців

Як наголосив сьогодні в ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування заступник начальника податкової міліції - начальник Головного слідчого управління Державної податкової служби України Анатолій Яковинець, мета трансформацій, які зараз відбуваються в податковій службі, - перетворити її з фіскального органу в сервісний центр для допомоги підприємцям. «Керівництвом держави поставлена ​​задача перетворити Державну податкову службу з фіскального органу в сервісну організацію. Тобто, служба, яка зараз існує, повинна не просто збирати податки, а надавати підприємцям послуги з виконання передбачених Конституцією України обов'язків. Державна податкова служба має стати партнером і помічником підприємців», - підкреслив Анатолій Яковинець.

Захист прав дітей є пріоритетом діяльності всіх гілок влади

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості максимально повного дотримання прав дітей та їх захисту, виконання всіх відповідних зобов’язань центральної та місцевої влади. Глава держави зазначає, що йдеться про один із пріоритетів роботи влади та Уповноваженого Президента з прав дитини. Як повідомляє прес-служба Президента України Віктора Януковича, про це сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час презентації результатів опитування дітей у рамках проекту «Права дітей в Україні: реалії та виклики після 20 років Незалежності».

Прокуратура перевірятиме роботу контролюючих органів

В рамках загальнодержавної роботи по створенню оптимальних умов для роботи малого та середнього бізнесу прокуратура переорієнтовується з перевірок підприємців на контроль роботи контролюючих органів. Про це сьогодні в ході в ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування повідомив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

Підстанцію «Павлівська» планується запустити до початку Євро-2012

«Пуск реконструйованої підстанції дасть можливість надійно забезпечити енергопостачання об'єктів, задіяних у чемпіонаті Євро-2012, а також створить умови для розвитку території та міста в цілому», -–підкреслив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, проводячи нараду з питань завершення реконструкції та остаточного запуску підстанції «Павлівська». У нараді також взяли участь глава правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний і представники підрядної організації ТОВ «ТЕХ-ЕКС», які виконували роботи по реконструкції підстанції 110/6 кВ «Павлівська».

За 2011 рік і перший квартал поточного року контролюючими органами України було проведено близько 3 мільйонів перевірок

На даний момент в Україні працює 89 контролюючих органів, з яких 63 уповноважені видавати дозвільні документи або припиняти господарську діяльність підприємств, - повідомив сьогодні прокурор Харківської області Геннадій Тюрін під час наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування. За його словами, тільки протягом 2011 року, а також першого кварталу 2012 року всіма цими організаціями було проведено майже 3 мільйони перевірок.

У питанні контролю за використанням бюджетних коштів потрібно налагодити взаємодію між правоохоронними структурами. Михайло Добкін

Для створення максимально комфортних умов роботи малого та середнього бізнесу необхідно налагодити взаємодію між контролюючими органами, що дозволить підприємцям уникнути дублювання перевірок, - наголосив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування.

Школярі Харківщини завтра будуть змагатися у грі «Зірниця»

31 травня на базі учбового центру МНС ( Харківська область, Нововодолазький район, с. Ватутіно) проводитиметься обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця». Повідомляє офіційний сайт Головного управління освіти і науки ХОДА. Участь у грі візьмуть збірні команди учнів 5-9-х класів віком не старше 15 років. Команда складається з 14 осіб, з них: 12 учнів (9 хлопців і 3 дівчини) та 2 керівники із числа педагогів і працівників органів освіти або військового управління. Програма гри «Зірниця» передбачає проведення конкурсів: конкурс строю та пісні; воєнно-історичний конкурс; вогневу підготовку; метання «гранати»; долікарську допомогу та спортивних змагань: швидкісний біг на 30 м (3 хл. + 2 дівч.); човниковий біг - 4 х 9 м (2 хл. + 2 дівч.); підтягування (хл.); згинання та розгинання рук в упорі лежачи (дівч.). Бажаємо учасникам перемог в обласних та Всеукраїнських змаганнях!

На Харківщині будуть проводитися круглі столи з роз'яснення змін до законодавства для підприємців та працівників органів місцевого самоврядування

Сьогодні за результатами наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування в Харкові було ухвалено рішення про організацію круглих столів з роз'яснення змін до законодавства для підприємців та працівників органів місцевого самоврядування. Як підкреслив у ході наради голова ХОДА Михайло Добкін, пробіли в правових знаннях бізнесменів дуже часто стають причиною непорозумінь з правоохоронними та контролюючими органами, тому завдання керівництва області - зробити все можливе, щоб їх заповнити.

Підприємці зможуть повідомляти про випадки тиску на них з боку контролюючих органів по «гарячій лінії»

Найближчим часом при Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОДА та Харківському регіональному фонді підтримки підприємництва буде відкрита телефонна «гаряча лінія» для підприємців, які відчувають тиск з боку контролюючих органів. Про це в ході наради з питання створення сприятливих умов для роботи малого та середнього бізнесу, органів місцевого самоврядування та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Завод імені Малишева і конструкторського бюро ім. Морозова вироблятимуть БТР-4 для Казахстану

Україна і Казахстан підписали попередню угоду про спільне виробництво 100 бронетранспортерів на суму 150 млн.дол. Єдиними підприємствами в Україні, які здатні забезпечити розробку проектної документації та виготовлення бронетехніки, є Харківське КБ з машинобудування ім. Морозова та ДП «Завод ім.Малишева». Про це в ефірі «Радіо «Слобожанщина» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков.

Відкрилась ІІ виставка викладачів та випускників Харківського художнього училища «Дарую майстерність»

З 29 травня по 6 червня в обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) Харківське художнє училище презентує ІІ виставку викладачів та випускників училища «Дарую майстерність». Живописнім полотнам, графічним малюнкам, скульптурним композиціям притаманні найхарактерніші риси саме харківської художньої школи: тонке колірне співвідношення, фактурний виразний мазок олійного пензля, виліплена зі сполучення кольорів і світлотіней форма. Твори відомого живописця, директора Харківського художнього училища Костянтина Савченко характеризує гармонійна єдність кольору, мотиву та настрою. Продовження художніх принципів можна прослідкувати у творчості його випускників, викладачів училища: Лесі Камінної, Володимира Ковальова, Кирила Степенка, Зої Філіпенко та скульптора Валерія Пірогова.

Створення сприятливих умов для малого та середнього бізнесу - це проблема державного масштабу. Михайло Добкін

Питання створення максимально сприятливих умов для роботи та розвитку малого і середнього бізнесу активно обговорюється на рівні всієї країни і вимагає якнайшвидшого вирішення. Зокрема, відповідні доручення керівникам регіонів, а також профільних структур були направлені Президентом України Віктором Януковичем. Про це повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування і взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами.

У Харкові відбулася нарада з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування

Сьогодні в Харкові під керівництвом голови ХОДА Михайла Добкіна відбулася нарада з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами. У засіданні також взяли участь заступники керівника області, заступник начальника податкової міліції - начальник Головного слідчого управління Державної податкової служби України Анатолій Яковинець, головний консультант - інспектор Головного управління з питань регіональної кадрової політики Адміністрації Президента України Сергій Кузнецов, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, керівництво обласної та міської рад, начальники управлінь обласної адміністрації, голови РДА, мери міст обласного значення, керівники територіальних органів Міністерств і відомств у Харківській області, представники малого та середнього бізнесу, а також громадських організацій.

Страви харківських кулінарів визнані найкращими у Європі

11- 18 травня в Іспанії на о.Тенерифе відбувся VII Міжнародний конкурс кулінарного мистецтва «Фієста смаку та відпочинку». Участь у ньому взяли шеф-кухарі та провідні спеціалісти VIP-ресторанів Польщі, України, Росії, Азербайджану, Іспанії. Напередодні проведення Євро 2012 обмінятися досвідом використання технологій, впровадження сучасних форм і методів обслуговування в ресторанному бізнесі, за підтримки ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», мали можливість і харківські кулінари. Кращі шеф-кухарі визначалися у 7 номінаціях і в кожній з них команда Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ отримала нагороди:

Гарантії конституційних прав людини мають бути посилені

На цьому наголосив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка. В цьому він вбачає один із напрямків роботи Конституційної Асамблеї. «Питання прав людини. Є природні права людини, яких вона набуває від дня народження – право на життя, право на здоров’я, право на недоторканість. Є делеговані права, яких людина набуває по досягненні певного віку, – право на власність, на голосування, право бути обраним. Ми гарно декларуємо права, але разом із цим повинні бути гарантії виконання цих прав. Соціальні гарантії, проголошені в законі, не завжди виконуються стосовно міліціонерів, лікарів, вчителів, будівників та інших спеціалістів. Гарантії конституційних прав мають бути посилені, а за їх невиконання має бути передбачена відповідальність», – підкреслив він.

Україні необхідна нова правова форма існування держави

Конституційна Асамблея розпочала роботу у групах, які виробляють своє бачення змін і доповнень до майбутнього Основного Закону України. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка. «За 20 років незалежності Україна стала іншою державою у порівнянні із тим, якою вона була на момент проголошення, і Конституція, ухвалена у 1996 році, також сьогодні вже не відповідає соціально-економічному розвитку держави. Ми нагадуємо того хлопчика, який вже виріс, а одежа на ньому залишилася стара, рукава короткі і штанці короткі. Необхідна нова правова форма існування держави», – підкреслив він.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 29 травня, було відремонтовано 1022,4 кв. м. асфальтового покриття та використано 108,5 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 14 бригад та 102 дорожніх робітника.

Конституційна Асамблея розробляє концепцію конституційної реформи

Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка, Конституційна Асамблея є спеціальним допоміжним консультативно-дорадчим органом при Президентові України, і має завдання розробити концепцію конституційної реформи. Конституційна Асамблея створена указом Президента, який підписано 17 травня 2012 року. Указом затверджене положення та особовий склад Асамблеї, а окремим розпорядженням створена робоча комісія, яка буде безпосередньо працювати над окремими нормами Конституції.

Події дня

Завтра, 30 травня, о 9:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться нарада з питання створення сприятливих умов для роботи малого та середнього бізнесу, органів місцевого самоврядування  та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами.  О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція депутата Харківської міської ради Костянтина Кеворкяна, радника Міністерства закордонних справ України Андрія Серьогіна та головного редактора видавництва "Фоліо" Євгенії Мезенцевої, присвячена відкриттю виставки «П.А.Столипін - державний діяч і реформатор».

У червні Харковом курсуватиме «Трамвай рівних можливостей»

З 31 травня в рамках акції «Харків – місто рівних можливостей» за ініціативи мережі Центрів гендерної освіти вищих навчальних закладів Харківської області, створеної за підтримки ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, Харковом курсуватиме «Трамвай рівних можливостей». Протягом червня щоп’ятниці о 13.00 трамвай вирушатиме по маршруту «Південний вокзал – Лісопарк — Південний вокзал». Усі пасажири трамваю отримають від викладачів та студентів харківських вищих навчальних закладів інтерактивну екскурсію Харковом, протягом якої екскурсоводи відкриють гостям історії успішних жінок і чоловіків, які прославили Харків у світі. Екскурсію можна буде прослухати наживо українською, англійською, російською мовами. В оформленні трамваю будуть використані кращі роботи учасників фотоконкурсів «Харків – місто рівних можливостей» та «Бути батьком – це…».

Оголошено набір у «Літню школу молодого підприємця»

Оголошено набір на участь у «Літній школі молодого підприємця», яка відбудеться 6-8 липня на одній з баз відпочинку у Харківській області. Прийом заявок для участі у конкурсному відборі триває до 15 червня. Переможці відбору будуть оголошені 20 червня. Протягом трьох днів 45 представників молоді Харківщини зможуть взяти участь у майстер-класах знакових підприємців, стати активними учасниками тренінгів та семінарів щодо ведення підприємницької діяльності, навчитися презентувати власні бізнес-ідеї для залучення початкових інвестицій, створити проект власного бізнесу та пройти «старт-ап креш-тест».

В регіоні спостерігається позитивна тенденція зменшення смертності від гострого інфаркту міокарда

Як зазначив заступник голови Харківськоі облдержадміністрації Ігор Шурма, в області третій рік поспіль впроваджується система дистанційної передачі електрокардіограм «Телекард». Цими приладами були оснащено понад 300 підрозділів первинної ланки медичної допомоги районів області. Кількість переданих дистанційно та проконсультованих кардіограм (понад 4 тис. досліджень) збільшилась впродовж 2011 року у 19 разів проти показників 2010 року. Виявлення інфаркту міокарда в області зросло у 2011 р на 7,2 %, що є безпосереднім результатом удосконалення якості та достовірності діагностики.  

У Харкові відбулася XX міжнародна конференція серцево-судинних хірургів України «Актуальні питання серцево-судинної хірургії»

Минулого тижня у Харкові відбулася XX міжнародна конференція України «Актуальні питання серцево-судинної хірургії». Участь у конференції взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. В ході конференції були заслухані та обговорені тематичні доповіді з основних напрямів та проблем кардіології та кардіохірургії, у тому числі, лікування ішемічної хвороби серця, патології клапанного апарату серця, великих судин, допомога при тромбоемболії легеневої артерії при гострих коронарних станах, лікування складних вроджених вад серця, порушення серцевого ритму та ін.

Для модернізації доріг Харківської області буде використовуватися сучасний асфальт

«Матчі Чемпіонату Європи з футболу в Харкові розпочнуться 9 і закінчаться 17 червня, роз'їдуться вболівальники, а дороги залишаться. Але це відбудеться за умови, що ми не будемо використовувати ті асфальтові заводи, які дісталися нам у спадок. Їх асфальт після дощу перетворюється на пісок. Ми побудували в Харкові 2 асфальтових заводи і з їх допомогою 4 роки тому зробили дороги, які перенесли вже 3 зими без єдиної тріщини. Окружна перезимувала без єдиної тріщини 2 сезони холодів, і простоїть ще 5-7 років, а ми весь цей час не будемо вимушені її латати, а зможемо будувати інші дороги», – заявив, відповідаючи на запитання мешканців сел. Буди, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На Харківщині приділяється пильна увага створенню необхідних умов для занять населення фізичною культурою і спортом

Сьогодні на базі олімпійського спортивного клубу «Темп» відбулася нарада з підбиття підсумків роботи Харківської області з розвитку фізичної культури та спорту за 2011 рік. У нараді взяли участь начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця, заступник начальника Головного управління – начальник управління у справах фізичної культури та спорту Сергій Христоєв, голови комітетів, начальники профільних відділів райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення; керівники фізкультурно-спортивних товариств і відомств та ін.

На Харківщині стахановськими темпами відновлюються дороги. Михайло Добкін

Сьогодні, відповідаючи на запитання мешканців сел. Буди, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що останні 2 роки в області капітально відремонтовано ряд основних автодоріг, і ці роботи тривають. «Сьогодні стахановськими темпами відновлюються дороги, поки – тільки центральні магістралі. Ми за 2 роки відновили окружну навколо Харкова, яка була схожа на полігон для випробування танків – це слова одного з віце-прем'єрів, який до нас тоді приїжджав. Ми повністю зробили дорогу на Бєлгород, і мені було приємно зустрічати на кордоні Євгенія Савченко – він посідає пост губернатора Бєлгородської області 19 років, і цей регіон – один з кращих в Росії. Після прибуття він сказав: «Дай мені телефони тих будівельних компаній, які робили ваші дороги. Нехай приїдуть до нас і навчать працювати наших будівельників». Це було дуже приємно чути», – підкреслив губернатор Харківщини.

Соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича покликані усунути несправедливість у соціальній сфері

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з жителями селища Буди Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін, соціальні реформи, ініційовані Президентом України Віктором Януковичем, покликані усунути несправедливість у ряді соціальних питань. Зокрема, мова йде про нарахування пенсій. «В Україні почали наводити порядок із виплатою пенсій, взяли таку категорію, як чорнобильці. У нас основна маса чорнобильців отримувала 1,5 - 2 тисячі гривень, ще невелика кількість людей отримувала 2 - 2,5 тисячі гривень, а найбільша пенсія у чорнобильців в Харківській області перевищувала 30 тисяч гривень. При цьому це не та людина, яка грудьми закрила зруйнований реактор, а звичайний чорнобилець, такий же, як той, що отримує 1,5 тисячі гривень, просто він в суді отримав потрібне рішення, і виконавча служба зобов'язала Пенсійний фонд виплачувати йому таку пенсію. Це несправедливо, тому в Україні вирішили скасувати всі пенсії і доплати, які були нараховані судом», - сказав глава області.

Розвиток спортивної та культурної інфраструктури в сільських районах - один з пріоритетів на Харківщині

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з жителями селища Буди Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін, в області і надалі буде приділятися максимальна увага розвитку спортивної та культурної інфраструктури в сільській місцевості. Зокрема, мова йде про будинки культури, а також спортивні школи для дітей. «Робиться дуже багато. Сьогодні ми відкрили клуб в Будах, найближчим часом, я думаю, ми відкриємо клуб в Печенігах, який було збудовано з фундаменту - він 10 років стояв зруйнований. Ми можемо говорити про відновлення спортивних шкіл в області. Талановиті діти живуть не тільки в місті Харкові, але і в різних населених пунктах регіону, їм потрібно дати шанс спробувати стати спортсменами. Тому ми відкриваємо сьогодні спортивні школи у віддалених районних центрах, щоб зробити їх базовими для кількох населених пунктів», - підкреслив глава області.

У 2012 році Харківщина очікує отримати 175 мільйонів гривень за контрактом з НАК «Нафтогаз України» на газифікацію населених пунктів та розвиток соціальних об'єктів області

Найближчим часом очікується підписання контракту між Харківською областю та НАК «Нафтогаз України» про газифікацію Харківської області, а також проведення робіт на соціальних об'єктах регіону. Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з мешканцями селища Буди Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін, згідно до підготовлених документів Харківщина протягом 2012 року очікує отримати 175 мільйонів гривень. «Ми практично домовилися про підписання контракту з НАК «Нафтогаз України» про газифікацію Харківської області ще на 125 мільйонів гривень. Ми в минулому році отримали 150 мільйонів гривень, і цього року маємо отримати 125 мільйонів гривень на газифікацію та 50 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток», - повідомив глава області.

Архів документів