Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інформація про хід дорожніх робіт у Балаклійському районі

З початку року філією «Балаклійський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 13,1 тис. кв. м; прибирання сміття – 32 тис. кв. м; установка і заміна знаків – 148 шт.; фарбування автопавільйонів – 13 шт.; нанесення розмітки – 22 км; вирубка порості – 1 км. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 981,9 куб. м піску (48,7% від плану) і 158,2 тонн солі (41,5% від плану). Планується залучити 1 бульдозер, 2 автогрейдери, 7 піскорозкидувачів, 2 навантажувача, 1 солерозподілювач, 1 ротор і 11 од. навісного обладнання.

Поголів'я великої рогатої худоби на Харківщині зросло на 2,8%

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на 1 липня 2012 року поголів'я великої рогатої худоби в Харківській області становило 223,7 тис. голів, що на 2,8% більше, ніж на 1 липня минулого року, у тому числі корів 100,9 тис. голів (на 0,7% більше).

За шість місяців поточного року виробництво продукції рослинництва на Харківщині збільшилося на 31,9%

Згідно зі статистичними даними, обсяг виробництва валової продукції сільського господарства Харківської області за січень-червень 2012 року виріс на 0,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Державно-приватне партнерство зможе збільшити приплив інвестицій в найменш інвестпривабливі галузі

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, концепція такого механізму зараз розробляється урядом.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу у напрямках до районних центрів.

Ми втратили геніального актора і велику людину

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін висловив співчуття рідним і близьким, колективу Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка з приводу смерті Богдана Ступки. В телеграмі, зокрема, йдеться: «Разом з усією Україною Харківщина сумує з приводу смерті художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Героя України, народного артиста СРСР Богдана Сильвестровича Ступки. Це справді непоправна втрата для рідних і близьких, колективу драмтеатру і нашої Батьківщини. Він був великим в усьому. Окрім геніальної гри в кіно і на сцені, нам всім не вистачатиме його мудрості, глибини, шляхетності і доброти».

На території Харківської області вживається ряд заходів щодо недопущення занесення і поширення збудника африканської чуми

Про це на селекторній нараді розповів головний державний інспектор ветеринарної медицини Харківської області Володимир Олійник. За його словами, біля кожного пункту пропуску через Державний кордон з Російською Федерацією додатково побудовано дезбар'єри для проїзду через них автотранспорту та переходу пасажирів. У безпосередній близькості від дезбар’єрів розташовані попереджувальні щити з написом про обов'язкове проходження дезінфекції автотранспорту та знезараження взуття пасажирів. Обслуговування даних бар’єрів здійснюється територіальними установами ветеринарної медицини Харківської області. За словами Володимира Олійника, ці заходи обумовлені тим, що у 2012 році епізоотична ситуація в Російській Федерації щодо поширення африканської чуми свиней залишається неблагополучною.

Ситуація з організацією протипожежної безпеки в Харківській області за останні роки значно покращилася

Як заявив сьогодні в ході рейдової перевірки місць збирання врожаю начальник Держтехногенбезпеки в Харківській області Олександр Ломанов, за останні кілька років на Харківщині значно покращилася ситуація з організації протипожежної безпеки під час збирання врожаю. За його словами, такого результату вдалося досягти завдяки посиленій увазі керівництва області до цього питання.

Цього року в Харківській області планується приватизувати як мінімум 18 гуртожитків

Як зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник ХОДА Валентин Дулуб, Адміністрація Президента і особисто Віктор Янукович дуже багато уваги приділяють питанню приватизації гуртожитків. «Ми провели інвентаризацію усіх гуртожитків, що знаходяться на території Харківської області. Тепер ви повинні бути готові з мінімальними витратами прийняти ці гуртожитки в комунальну власність з тим, щоб люди в подальшому отримали вже інші документи, ніж ті, які у них сьогодні на руках на право на житло, і надалі мали б право за цими документами приватизувати свої кімнати в гуртожитку. В цьому році нам треба 18 гуртожитків як мінімум прийняти в комунальну власність», - сказав Валентин Дулуб.

Харківська область – одна з найкращих в Україні з питання організації протипожежної безпеки під час збиральної кампанії

Про це під час рейдової перевірки місць збирання врожаю розповіла Валентина Шаповалова, керівник прес-служби Державної інспекції техногенної безпеки України. «Що стосується підготовки, Харківська область і сьогодні і на початок збиральної кампанії була в лідерах, в неї кращі показники стосовно виконання приписів органів Держпожнагляду, і сьогодні я особисто переконалася в тому, що це не просто цифри, це справи, тут дійсно дбають про забезпечення пожежної безпеки», - зазначила Валентина Шаповалова.  

Михайло Добкін передав харківським альпіністам м'яч, яким вони зіграють в футбол на вершині Ельбрусу

Під час сходження, присвяченого Дню міста і Євро-2012, харківські альпіністи і журналісти зіграють футбольний матч на вершині Ельбрусу. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич, вручаючи альпіністам м'яч з гербом Харківської області від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. «Євро-2012 дає чудові можливості для проведення матчу в горах серед тих команд, які в іншій ситуації могли б і не зустрітися. Від імені губернатора Харківської області Михайла Добкіна я бажаю вам досягти вершини, здійснити все задумане, і, звичайно ж, провести футбольний матч. Дуже хотілося б, щоб разом з цим м'ячем вас підтримувало тепле і добре відношення всіх жителів Харківської області і все, що ви запланували, вдалося», – зазначила вона.

Виконання екологічного податку - серйозне джерело для вирішення проблем, пов'язаних із благоустроєм

Як зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, виконання екологічного податку на сьогоднішній день є серйозним джерелом для вирішення всіх проблем, пов'язаних з благоустроєм. «Бюджет - це основа нашого життя. Він дозволяє вирішити безліч проблем. Михайло Добкін давав вам доручення: всі екологічні гроші сконцентрувати в обласному фонді. Ці кошти необхідно використовувати за призначенням. Наприклад, можна купити сміттєвоз або на кілька районів побудувати полігон твердих побутових відходів», - звернувся Валентин Дулуб до глав районів.

Харківські альпіністи та журналісти виконають сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012

11 серпня група харківських журналістів і альпіністів почне сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції президент Харківського обласного клубу альпіністів Сергій Бершов. «Цього року ми в 10-й раз проводимо традиційну альпініаду Харківського обласного клубу альпіністів на Кавказьку вершину. Ми будемо здійснювати сходження на Східну вершину шляхом першої успішної експедиції, яка була здійснена в 1829 році під керівництвом генерала Георгія Еммануеля. Це північна сторона Ельбруса з боку Кисловодська і П'ятигорська. Сходження традиційно присвячується дню Харкова та Дню Незалежності України, а в цьому році – ще й успішно проведеному чемпіонату Європи з футболу. Ми отримали чудові відгуки від усього світового співтовариства і, зі свого боку, хочемо підняти прапор з логотипом Євро-2012 над вершиною Ельбрусу», – заявив він.

У Харківській області створюються запаси продовольчого зерна для забезпечення хлібопекарів дешевою сировиною

Як повідомив сьогодні в ході рейдової перевірки місць збирання врожаю директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, на Харківщині створюються резервні запаси продовольчого зерна, щоб хлібопекарі були забезпечені борошном за доступною ціною, і хліб у регіоні не дорожчав. «На сьогоднішній день ціна зерна в світі і Україні зростає, але Харківська обласна державна адміністрація вживає всіх заходів для створення запасів, щоб забезпечити область пшеницею за прийнятною для пекарів ціною. Це дозволить нам утримати ціни на соціальні сорти хліба на нинішньому рівні», - сказав Віталій Панов. За його словами, на даний момент тонна пшениці на Харківщині коштує близько 1900 грн.

На Харківщині зібрано 79% ранніх зернових і зернобобових культур

На Харківщині триває збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис. га, станом на 20 липня урожай зібрано на 79% посівних площ. Намолочено 1млн. 268 тис. тонн зерна. Середня врожайність становить 26,7 ц / га. «Темпи збирання ранніх зернових зараз відновлюються після того, як кілька днів по всій Харківській області йшли дощі, і роботи були призупинені. Але 79% прибраних площ на даний момент - це хороший показник», - наголосив сьогодні в ході рейдової перевірки місць збирання врожаю директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Роботи з благоустрою територій в Харківській області ведуться постійно

У період проходження акції «За чисте довкілля» виконані всі поставлені Мінрегіоном України завдання та заплановані роботи з благоустрою та санітарної очистки місць загального користування, а також з озеленення територій у населених пунктах. Про це на селекторній нараді повідомив заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Олег Масленников. За його словами, за 1-е півріччя поточного року проведено ремонти в 76 парках і 83 скверах, відремонтовано 245 дитячих та 76 спортивних майданчиків, побудовано 30 нових дитячих та 12 спортивних майданчиків, всього посаджено 339,9 тис. дерев та 356 кущів, створено 191,3 тис. кв. м газонів і 22,6 тис. кв. м квітників.

У Харківській області вживаються всі заходи безпеки при збиранні врожаю

Сьогодні в Чугуївському районі відбулася рейдова перевірка місць збирання врожаю спільно зі ЗМІ. Під час рейду було проконтрольовано, наскільки якісно проводиться робота по забезпеченню техніки та обладнання сертифікованими вогнегасниками, чи проводяться обкоси полів і чи створюються мінералізовані смуги. В ході перевірки було встановлено, що на Харківщині приділяється максимальна увага протипожежній безпеці полів.

В с. Борова буде відкрито сучасний фізкультурно-оздоровчий комплекс

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в с. Борова на завершальному етапі та вже розпочато благоустрій прилеглої до спортивного комплексу території. Про це під час робочої поїздки в Борівський район повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін.

Всі виборчі дільниці будуть повністю готові до виборів. Михайло Добкін

Як повідомив в ході традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині всі виборчі дільниці будуть повністю готові до виборів, і в області будуть забезпечені комфортні умови для голосування всіх громадян. «На кожну виборчу комісію створено паспорт, куди включені ще й прилегла територія і дороги. Призначені відповідальні в кожному населеному пункті за підготовку виборчих дільниць до роботи. Я гарантую як глава області, що ніде не буде проблем з відкриттям дільниці, ніде не буде тисняв та черг, незважаючи на кількість людей, які побажають взяти участь у виборах. Все буде зроблено для того, щоб люди мали можливість цивілізовано і законно віддати свій голос за того чи іншого кандидата, за ту чи іншу партію», – підкреслив Михайло Добкін.

Висновок вітчизняних та зарубіжних фахівців щодо законопроекту «Про основи державної мовної політики» зніме напругу в суспільстві

Скандал навколо законопроекту «Про основи державної мовної політики» штучно роздувається окремими політичними силами, які використовують мовне питання для піару напередодні виборів, – заявив під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, рішення Президента України Віктора Януковича направити законопроект на розгляд провідним фахівцям покликане заспокоїти хвилювання в суспільстві і повністю відповідає європейським стандартам роботи в такій ситуації.

Для харківських підприємців відбудеться Інтернет-семінар «Роз’яснення щодо актуальних нововведень у Митний кодекс»

26 липня о 16:00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, Регіональною радою підприємців у Харківській області та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить Інтернет відео-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему «Роз’яснення щодо актуальних нововведень у Митний кодекс».

Ми повинні провести газ у всі населені пункти Харківської області. Михайло Добкін

Кожен район Харківської області потрапляє під газифікацію за рахунок 125 млн. грн., які будуть виділені в цьому році за договором з НАК «Нафтогаз України». Про це повідомив сьогодні в ході традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми вже третій рік працюємо в тісному контакті з НАК «Нафтогаз України», і такі суми не виділялися ніколи, найбільша сума була до 2010 року – 15 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток. Ми отримуємо стабільно за 100 мільйонів, і ці гроші дозволяють нам рапортувати щорічно про прорив у газифікації нашого регіону. Є специфіка: у нас з майже 3 мільйонів жителів близько 600 тисяч – це сільське населення, а решта – це жителі селищ міського типу та міст. Але ніхто не знімав завдання провести газ навіть в ті населені пункти, де, здавалося б, цивілізації ніколи не було, немає, і не передбачається. Ми зобов'язані це зробити. Рівень газифікації населених пунктів у нас має підходити до 100%», – заявив голова облдержадміністрації.

Запланований раніше ремонт доріг Харківщини буде виконаний

Про це вчора під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, на час проведення чемпіонату Європи з футболу Євро 2012 ремонти автодоріг були припинені для того, щоб не створювати заторів. «Ми всі дороги, які повинні були зробити, зробили до Євро, а решту стали робити тільки зараз. Адже потрібно було почекати поки роз'їдуться всі вболівальники. Ми не могли провокувати транспортний колапс, ремонтуючи дороги», – сказав губернатор області.

Фінансувати будівництво Харківського метрополітену планується за рахунок залучених коштів (виправлено)

Як повідомив в ході традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, Президент України Віктор Янукович дав доручення розробити можливість фінансування будівництва Харківського метрополітену в другій половині серпня - початку вересня за рахунок залучених кредитів. «Нещодавно Верховна Рада прийняла всі необхідні документи для того, щоб ми могли отримати 3,6 млрд. доларів кредиту від Китаю. Я не виключаю, що ми і звідти зможемо 300 або 200 млн. грн., яких не вистачає нам для будівництва станції метро Перемога, розглядати як можливість залучення коштів. Мінфін, Мінекономіки та Мінрегіонбуд повинні будуть узгодити ряд документів, і якщо вони пройдуть, я думаю, що це один з реальних джерел отримання фінансів на будівництво метро. Ми самі кредит на метро брати не можемо. Бюджет регіону та бюджет міста Харкова сьогодні не здатний прогарантувати бюджетній організації повернення цього кредиту, тому що сума дуже велика», – сказав Михайло Добкін.

Дотації на утримання телят дозволять людям на селі зберегти свій бізнес

Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором». «Люди, які самостійно намагаються вести бізнес в селі, дуже залежать від зовнішньої кон'юнктури, для них можливість займатися вирощуванням телят на м'ясо залежить від цін на ринку, на які вони ніяк не впливають. Іноді вони починають свій бізнес при одних умовах, а в процесі стикаються з іншими, і або терплять збитки, або кидають свою справу. Завдяки соціальним ініціативам Президента України, держава почала точкову підтримку приватних домогосподарств. Та дотація, яка сьогодні виплачується в районах за телят у віці від 3 до 15 місяців, дасть людям можливість не залежати від сезонних змін цін, а також впливу на ринок перекупників і великих м'ясокомбінатів. Вони мають можливість скоротити свої витрати на вирощування молодняку, і тим самим зберегти свій бізнес», – підкреслив він.

Події дня

Сьогодні, 20 липня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція директора відеоканалу «Перша столиця» Костянтина Кеворкяна, президента Харківського обласного клубу альпіністів Сергія Бершова і президента Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадія Копійки на тему: "Сходження на Ельбрус харківських журналістів і альпіністів, присвячене Дню міста і Євро 2012"; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 30.03.2012 з питання: «Про проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте Довкілля». 2. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 06.04.2012 з питання: «Про недопущення розповсюдження африканської чуми свиней на територію Харківської області та виконання заходів щодо забезпечення епізоотичного благополуччя».

В установах пенітенціарної служби Харківської області створюються відповідні умови як для життя засуджених, так і для особового складу закладів

Про це сьогодні під час урочистого відкриття гуртожитку відділення соціально-психологічної служби після переоснащення під блочне розміщення засуджених у Первомайській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (№117) повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. У заході також взяли участь начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, перший заступник голови ХОДА Олена Олешко, депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін та голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук.

Табір «Сосновий» Куп'янського району одним з перших отримає 1 мільйон гривень на відновлення матеріально-технічної бази

Про це сьогодні в ході відвідування табору повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, керівництво табору спільно з райдержадміністрацією активно веде роботу з поновлення установи: відреставровані корпуси, відновлені опалювальні системи і встановлена ​​система пожежної сигналізації. Саме таким активним дитячим оздоровчим закладам в першу чергу буде надаватися допомога. «Цей табір стане одним з перших в області, хто отримає 1 мільйон гривень за Програмою відновлення матеріально-технічної бази оздоровчих таборів. Ця програма ухвалена в Харківській області на 5 років. Планується щорічно виділяти 3-5 мільйонів гривень на переоснащення таборів, які перебувають у комунальній або районній власності», – зазначив заступник керівника області.

Корпоративна солідарність харківського медичного співтовариства знайде своє логічне продовження. Михайло Добкін

Сьогодні під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін назвав зневажливе ставлення до харківських медиків з боку опозиції намаганням грубого піару напередодні виборів. За його словами, солідарність і згуртованість медпрацівників Харківщини дозволить їм відстояти свою честь і довести, що медицина в нашому регіоні знаходиться на високому рівні.

У таборі Куп'янського району «Сосновий» відкрилася зміна «Лідер» для обдарованих дітей

Заступник голови ХОДА Євген Савін відвідав табір «Сосновий» Куп'янського району, де сьогодні відкривається зміна «Лідер» для обдарованих дітей. «Це один з кращих таборів в Харківській області, саме в такому місці діти повинні оздоровлюватися. Сьогодні тут зібралися діти з 10 районів, які брали участь в різних конкурсах, що проводилися Центром молоді та ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту обласної адміністрації. Ці діти приїжджають сюди вже не перший рік цілими творчими колективами і не дають нудьгувати співробітникам табору, адже це найактивніші, найжвавіші діти, які самі готові організувати і дозвілля, і побут. Потрапивши сюди один раз, вони всіма силами намагаються приїхати ще і ще», – зазначив Євген Савін.

Архів документів