Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Етнічне свято «Олексіївська фортеця» вдруге запрошує гостей

28 липня о 15.00 у Первомайському районі Харківської області на території однієї з фортець Української оборонної лінії, побудованої у 1731 році, урочисто розпочнеться дводенне етнічне свято «Олексіївська фортеця». Свято проводиться за підтримки Первомайської райдержадміністрації, районної ради та міської влади м.Первомайського. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Первомайської РДА Віктор Намчук.

Для підвищення рентабельності молочного скотарства держава реалізує ряд програм з підтримки цієї галузі

Як наголосив сьогодні під час брифінгу в Чугуївському районі перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, молочне скотарство - це досить рентабельна галузь, але для того, щоб зробити її ще більш прибутковою для підприємців, у державі стартувала реалізація низки програм.

Станом на 24 липня на Харківщині намолочено 1 млн. 456 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 24 липня врожай зібрано на 89 % посівних площ. Намолочено 1млн. 456 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 27 ц/га.

Перед нами поставлене завдання знайти резерви та зробити наше землеробство менш залежним від погодних умов. Микола Безуглий

Сьогодні в ході робочої поїздки до Чугуївського району Харківської області перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий відвідав поля сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агросервіс ЛТД» та переглянув, як зростає зернова та кормова кукурудза. Як зазначив перший заступник Міністра, незважаючи на складні погодні умови цього літа, очікується непоганий врожай. За його словами, перед Міністерством поставлене завдання якомога більше уваги приділяти новим технологіям у сільському господарстві, які покликані зробити цю галузь більш прибутковою та менш залежною від погодних умов.

Водопостачання для забезпечення потреб мешканців м. Барвінкове буде відновлено найближчими днями

Про це сьогодні повідомило Головне управління ЖКГ Харківської обласної державної адміністрації. Станом на 23 липня 2012 року свердловина працює у випробувальному режимі. Здійснюються підготовчі роботи для подачі питної води мешканцям, а саме – промивка та хлорування мереж, що є необхідною умовою для подачі води в мережу відповідно до вимог державних санітарних норм України.

Стан підготовки Барвінківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Станом на 23 липня рівень підготовки Барвінківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житлові будинки – 62,3%, котельні – 82,1%, теплові мережі – 61%, артсвердловини – 81,8%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

На Харківщині з робочим візитом перебуває перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий

Сьогодні у Харківську область з робочим візитом прибув перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий. Під час візиту він планує відвідати державне підприємство «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» Чугуївського району, де огляне та ознайомиться з організацією робіт по прийманню та відвантаженню зерна урожаю 2012 року. Крім цього, Микола Безуглий відвідає поля та молочну ферму ТОВ «Агросервіс ЛТД». Також він поспілкується з журналістами.

Наші земляки в Києві прощаються з Богданом Ступкою

Сьогодні українське суспільство проводжає в останню путь видатного майстра театру і кіно, Героя України Богдана Сильвестровича Ступку. Вклонитися великій людині і великому актору відправилася до Києва і делегація від Харківщини. Її очолює голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін. 

Інформація про хід дорожніх робіт в Зміївському районі

З початку року філією «Зміївський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості - 5,68 тис. кв. м; прибирання сміття - 48,8 тис. кв. м; установка і заміна знаків - 55 шт.; нанесення розмітки - 13 км; вирубка порослі - 910 кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Спільними зусиллями всіх небайдужих до спорту на Харківщині вдалося підготувати сильну олімпійську команду

На Харківщині влада, підприємці, люди, які небайдужі до спорту, самі спортсмени і тренерський штаб зробили все можливе для того, щоб максимально професійно підготувати людей спочатку до завоювання ліцензії на участь в XXX Олімпійських іграх, а після цього – до самих виступів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що честь збірної України будуть представляти 23 спортсмена Харківської області, а всього в Лондон вирушило близько 250 українських олімпійців.

Жоден район Харківської області не залишиться без питної води

Проблеми з питною водою, які сьогодні є в ряді районів Харківської області, будуть вирішені, жоден район без води не залишиться. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Проблеми з питною водою часто виникають в населених пунктах, і у них дуже багато причин. Одна з них – зношені мережі, інша – те, що наш регіон не відноситься до лідерів за запасами питної води. Також ми можемо говорити про те, що раніше, особливо, у сільських населених пунктах, всі системи подачі води були на балансі колгоспів і радгоспів, які розпалися, і всі неліквідні активи залишилися безгосподарними. Ці системи працювали, поки у них був запас міцності», – зазначив губернатор.

В Україні буде створена система, яка повністю виключить можливість корупційних дій будь-якого чиновника

 «Дуже багато чого в нашій країні не реалізовується через те, що ми не перемогли головного ворога – корупцію. Я б не став говорити про те, що в цьому питанні наведений порядок. Система опирається, як ворог, загнаний в куток, який розуміє, що у нього тільки один вихід», - заявив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що кожен мешканець України раз за разом стикається з цією проблемою. За словами губернатора, якщо раніше йшли виключно по шляху покарання окремо спійманих порушників, то сьогодні змінюються правила гри і створюється така система, яка повністю виключить можливість корупційних дій будь-якого чиновника.

У поточному році на будівництво та реконструкцію теплих туалетів для сільських шкіл на Харківщині планується витратити 12 мільйонів гривень

У Харківській області давно приділяється особлива увага проблемі забезпечення сільських шкіл теплими туалетами. Як підкреслив 23 липня в ході програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в області вже діє спеціальна програма, за якою для цих цілей щорічно виділяються кошти з обласного бюджету. У поточному році за цією програмою планується витратити 12 мільйонів гривень.

Для протитуберкульозних установ Харківської області буде придбано ще дві ПЛР-лабораторії

В цьому році, завдяки угоді з благодійним фондом Рената Ахметова «Розвиток України», для Харківської області буде придбано 2 лабораторії полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-лабораторії) на суму 1 млн. грн. Вони будуть встановлені у закладах туберкульозної служби. Про це під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма.

В даний час кошти в дохідну частину державного бюджету надходять вчасно

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Найголовніше – що кілька років тому творилося у нас в регіоні в плані збору податків. Про який збір податків могла йти мова, якщо спокійно себе почували у нашому регіоні і багатьох інших різні фірми, що займаються відмиванням грошей? Це сьогодні всі вже звикли, що ці структури закриті, і зараз можна констатувати факт, який підтвердить будь-який суб'єкт підприємницької діяльності, - такий головний біль для бюджету України вже відпав. Ми можемо говорити про те, що сьогодні дуже непростий бюджет 2012 року виконується, що кошти в дохідну частину надходять вчасно», – заявив губернатор.

Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів дозволить вирішити квартирне питання і дасть поштовх житловому будівництву

Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла допоможе вирішити квартирне питання великій кількості сімей і дасть поштовх житловому будівництву. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У 3 протитуберкульозних закладах Харківщини буде встановлено сучасні вентиляційні системи

У 2012 році проведені переговори між обласною державною адміністрацією та керівництвом фонду «Розвиток України» Рената Ахметова, результатом яких стала домовленість про виготовлення та встановлення у 3 протитуберкульозних закладах Харківської області сучасних вентиляційних систем на суму 1 млн. грн. Про це повідомив під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма. За його словами, новими вентиляційними системами буде обладнано КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер №3», КЗОЗ «Обласна туберкульозна лікарня №1» та КЗОЗ «Обласна туберкульозна лікарня №3». Для виготовлення проектно-кошторисної документації з обласного бюджету в рамках програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2012 рік виділено 150 тис. грн.

За надходженнями до Екологічного фонду на Харківщині очікується перевиконання бюджету на 3 - 4 мільйони гривень

У поточному році на Харківщині заплановано будівництво та реконструкцію ряду очисних споруд. Як наголосив під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, з фінансуванням з цього питання ніяких проблем не буде.

У Харківській області планується створити ряд міжрайонних полігонів з утилізації ТПВ

Як повідомив під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині розробляється план створення мережі міжрайонних полігонів з утилізації твердих побутових відходів. За його словами, це дозволить зробити вивіз і утилізацію ТПВ менш витратними, а також більш зручною для жителів області. «Ми сьогодні проводимо велику роботу щодо складання плану будівництва полігону з утилізації ТПВ на міжрайонному рівні. Розумію, що складно в кожному районі знайти таку точку, яка змогла б прийняти тверді побутові відходи і не викликала б проблем ні в плані екології, ні в плані невдоволення місцевого населення. Тому ми сьогодні використовуємо можливість створення міжрайонних полігонів, які за логістикою були б максимально зручні і приводили б до економії палива, якого потрібно для вивезення ТПВ досить багато», – підкреслив Михайло Добкін.

Створення умов для ведення прибуткового бізнесу на селі - це найважливіше завдання місцевої влади

Чи не єдиною можливістю підтримки мешканців сільської місцевості, де дуже складно знайти робоче місце, є створення максимально комфортних умов для ведення малого й середнього бізнесу на селі. Як наголосив сьогодні під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в цьому полягає завдання місцевої влади.

Нові соціальні інспектори – це люди із зовсім іншою філософією роботи з населенням. Михайло Добкін

Кількість соціальних працівників в Харківській області буде збільшено, але навіть з тими людьми, які сьогодні підготовлені для цієї непростої і важливої роботи, регіон буде прагнути максимально виконати всі доручення в рамках Соціальних ініціатив Президента України. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область є одним з лідерів в державі з економіки та виконання соціальних ініціатив Президента

Як зазначив сьогодні під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщина в останні роки лідирує по ряду найважливіших соціально-економічних показників в країні. За словами голови області, знижувати темпи зростання в регіоні не мають наміру, і шляхи розвитку найбільш перспективних галузей голова ХОДА недавно обговорив з Президентом України Віктором Януковичем.

Події дня

Сьогодні, 24 липня, о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція голови Первомайської РДА Віктора Намчука на тему: «Етнічне свято «Олексіївська фортеця»; о 14.30 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.)  відбудеться Регіональна нарада з питань розвитку агропромислового виробництва та сільських територій Харківської області під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Безуглого.

На Харківщині створено раду з питань боротьби з туберкульозом та ВІЛ-інфекцією/СНІДом

Про це сьогодні під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «13 липня, з метою оперативного розгляду питань та пропозицій, пов’язаних з проведенням заходів щодо захисту населення від туберкульозу та ВІЛ-інфекції/ СНІДу, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін підписав розпорядження про створення ради по боротьбі з подоланням наслідків туберкульозу і ВІЛ-інфекції/СНІДу. В цю міжвідомчу раду увійшли представники міністерств і відомств. За статистикою та на думку фахівців - від медиків вирішення проблеми туберкульозу залежить лише на 15%. Все решта це є спільна робота і у боротьбі, і по виявленню, і по запобіжних заходах», - сказав Ігор Шурма.

Харківщина - єдина область, в якій кількість пересувних флюорографів дозволяє доїхати до найвіддаленіших куточків регіону

Про це сьогодні під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Ми єдина область, яка вирішила всі кошти зосередити на придбанні рентгенологічного обладнання, зокрема, пересувних флюорографів, які дають можливість доїхати у кожне село. Уявляєте собі людям в селі, які навіть хочуть обстежитись, потрібно як мінімум 20-30 кілометрів проїхати в районний центр. А так жителям населеного пункту повідомляють у який день і час буде проводитись обстеження і людям не потрібно нікуди їхати. Без сумніву, в ідеалі кожен район повинен мати свій пересувний флюорограф. Ми цього доб’ємося у майбутньому», - сказав він.

У 2012 році на протитуберкульозну службу в обласному бюджеті передбачено понад 135 млн. грн.

В цьому році на всю протитуберкульозну службу Харківщини передбачено більше 135 млн. грн. Сюди входить і заробітна плата медичних працівників, і харчування, і медикаменти, і медичне обладнання. Про це сьогодні під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 сказав заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма.

Харківські митці беруть участь у Першій Київській міжнародній бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012

Цей масштабний мистецький форум надає українським аматорам мистецтва унікальний шанс познайомитися із творами 100 провідних художників 30 країн світу. Паралельна програма бієнале містить культурні та мистецькі події, що проводяться одночасно. Вона презентує найбільш значущих учасників художнього процесу України з Києва, Харкова, Одеси, Херсона, Дніпропетровська. У програмі беруть участь 36 музеїв, галерей, міжнародних культурних центрів.

Станом на 23 липня на Харківщині намолочено 1млн. 385 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 23 липня врожай зібрано на 86% посівних площ. Намолочено 1млн. 385 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 26,9 ц/га.  

Стан підготовки Балаклійського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Станом на 20 липня рівень підготовки Балаклійського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житлові будинки – 58,9%, котельні – 72,7%, теплові мережі – 61,1%, перекладка водопровідних мереж – 61,7%, артсвердловини – 76,5%, перекладка каналізаційних мереж – 66,7%, очисні споруди – 66,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 73,7%, дитячі садки – 70%, заклади охорони здоров’я – 87%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 63%, телятників – 57%, свинарників – 75%, пташників – 100%.

Михайло Добкін привітав хліборобів Барвінківщини з намолотом перших 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін від імені обласної державної адміністрації привітав аграріїв Барвінківського району, які намолотили перші 100 тисяч тонн зерна, і побажав їм нових трудових успіхів. «Не дивлячись на складні погодні умови весняно-літнього періоду, які негативно вплинули на посіви сільськогосподарських культур, на полях вашого району вирощено і зібрано перші сто тисяч тонн добірного зерна. Від імені обласної державної адміністрації сердечно вітаємо вас з цією визначною трудовою перемогою. Впевнені, що завдяки вашій праці здобуток Харківщини в поточному році поповниться новими значними врожаями сільськогосподарських культур. Від щирого серця бажаємо вам щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів!», - говориться у вітальній телеграмі.

Архів документів