Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Перше місце серед пріоритетів бюджетної політики Міністерства охорони здоров’я України на 2013 рік посідає підтримка розвитку первинної допомоги

Сьогодні в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Маршрут пацієнта в сімейній амбулаторії. Вибір сімейного лікаря». Участь у ній взяли начальник управління реформування медичної допомоги Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Костянтин Надутий, заступник начальника Головного управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан, головні лікарі медичних закладів.

40 сільгосппідприємств області подали заявки на реалізацію продовольчого зерна

Як повідомив в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник губернатора Юрій Сапронов, 40 сільгосппідприємств області подали заявки на реалізацію продовольчого зерна в загальній кількості на 65,4 тис. тонн на суму 119,1 млн. гривень. «За результатами розгляду заявок та поданих документів Аграрний фонд України уклав 50 форвардних біржових контрактів з 38 сільгосппідприємствами області на реалізацію 64,157 тис. тонн продовольчого зерна. Авансовий платіж фактично отримали всі сільгосппідприємства, з якими Аграрним фондом були укладені угоди», - зазначив Юрій Сапронов.

27 липня на Харківщині відбудуться 16-ті Сковородинівські читання «Народна мудрість у творчості Г.С. Сковороди»

27 липня 2012 року о 15:00 у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудуться 16-ті Сковординівські читання "Народна мудрість у творчості Г.С. Сковороди”. У програмі виступи науковців, літературознавців, мистецтвознавців, культурологів, істориків, представників громадських та національно-культурних організацій.

У Харківській області на 10 тис. осіб припадає більше малих підприємств, ніж в середньому по Україні

У Харківській області на 10 тис. чоловік населення припадає 80 активних малих підприємств, що перевищує середній показник по Україні на 10 підприємств, а в порівнянні з іншими регіонами країни за цим показником регіон займає 3-е місце після Києва та Одеської області. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради.

2 серпня на Харківщині відбудеться навчальний семінар для журналістів засобів масової інформації з питань регіоналізації перинатальної допомоги

В рамках співпраці медиків Харківської області з фахівцями та міжнародними експертами Проекту «Здоров’я матері та дитини» 2 серпня 2012 року з 10:00 до 17:00 в конференційній залі КЗОЗ «Обласний центр планування сім’ї та репродукції людини» за адресою: м. Харків, вул. Артема, 47 (м. Пушкінська), відбудеться навчальний семінар для журналістів засобів масової інформації з питань регіоналізації перинатальної допомоги. Бажаючим взяти участь у заході дзвонити за тел.: 700-17-49.

Індекс промислової продукції у харчовій промисловості за шість місяців поточного року склав 102,6%

Про це 25 липня в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заявив заступник губернатора Юрій Сапронов. «В інший нашій провідній галузі - виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води - індекс склав 111,9%. Але в машинобудуванні, яке зараз є третьою галуззю за обсягами реалізації (18,4%), відбулося зниження на півтора відсотка», - зазначив він.

На оснащення житлових будинків Харківської області засобами обліку з державного бюджету буде виділено понад 10 млн. грн.

Відповідно до Постанови від 23 травня 2012 року №604 про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Облаштування багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку і регулювання води та теплової енергії» обласною державною адміністрацією підготовлено та направлено до Мінрегіону пропозиції щодо встановлення, згідно виділених для області лімітів, сучасних будинкових приладів обліку і регулювання води та теплової енергії, а саме: лічильники холодної води – 291 од.; лічильники гарячої води – 198 од.; лічильники теплової енергії – 209 од. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у громадській приймальні обласної адміністрації. В ході прийому розглядалися земельні та соціально-побутові питання, а також питання, що стосуються пенсій. Вирішення всіх піднятих в ході прийому проблем глава області взяв під особистий контроль.

Стан підготовки Богодухівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Богодухівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житлові будинки – 66,7%, котельні – 69,4%, теплові мережі – 64%, артсвердловини – 64,7%, заготовлено піску – 65,6%; підготовлено снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Сьогодні підприємцям Харківщини розкажуть про актуальні нововведення у Митному кодексі

26 липня о 16:00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації та ІА "Статус Кво" проводить Інтернет відео-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Роз'яснення щодо актуальних нововведень у Митний кодекс».

За перше півріччя 2012 року виробництво молока на Харківщині зросло на 10%

В ході Спільного засідання колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відзначив поліпшення за підсумками першого півріччя 2012 року ситуації у тваринництві, коли виробництво молока збільшилося на 10%, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах – на 22%. «При цьому приріст виробництва молока досягнуто в усіх районах та, в основному, за рахунок підвищення середніх надоїв на корову. Досягнуто також збільшення поголів'я великої рогатої худоби, овець і кіз», – сказав він.

Інформація про хід дорожніх робіт у Барвінківському районі

З початку року філією «Барвінківський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості - 2,69 тис. кв. м; прибирання сміття - 13,319 тис. кв. м; установка і заміна знаків - 51 шт.; фарбування автопавільйонів - 1 шт; вирубка порослі - 9,82 кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

За врожайністю ранніх зернових і зернобобових культур лідирують Чугуївський, Харківський і Барвінківський райони

25 липня під час Спільного засідання колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов назвав райони, які є лідерами і аутсайдерами за врожайністю ранніх зернових і зернобобових культур. Лідирують у цьому році за врожайністю ранніх зернових і зернобобових Чугуївський район – 34 ц/га, Харківський район – 32,0 ц/га, Барвінківський район – 31,2 ц/га (ТОВ АФ «Подолівска» – 42,3 ц/га ). У тому числі за озимою пшеницею врожайність в Чугуївському районі – 38,8 ц/га (ТОВ «Надія» – 70 ц/га), Краснокутському – 36 ц/га, Барвінківському – 34,3 ц/га (ТОВ АФ «Подолівска» – 45,2 ц/га). За ярим ячменем врожайність в Харківському районі – 33,2 ц/га, Чугуївському – 31,7 ц/га (ТОВ «Надія» – 45 ц/га), Великобурлуцькому – 30,1 ц/га (ФГ «Поле» – 28,2 ц/га).

Вперше за 10 років за перше півріччя поточного року Харківщина уникнула інфляції

Про це під час Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Індекс споживчих цін за цей період склав 99,9% при середньому показнику по Україні 100,1% (для прикладу, в січні-червні 2011 року показники становили відповідно 105,2% та 105,9%). Індекс споживчих цін на продукти харчування, який входить до числа рейтингових показників Кабінету Міністрів України, за шість місяців цього року склав 98%, при середньому показнику по Україні 98,7%», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

На Харківщині зібрано 1 млн. 534 тис. тонн ранніх зернових

Станом на 11.00 25 липня в Харківській області обмолочено 92% всіх площ ранніх зернових культур (зібрано 1 млн. 534 тис. тонн зерна), а озимої пшениці – 97% (зібрано 980 тис. тонн зерна). Про це в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Вагомих причин для підвищення цін на хлібобулочні вироби в цьому році немає

Незважаючи на те, що за останні 10 днів ціна на зерно 3-го класу по Харківській області зросла від 3-х% до 12%, що може викликати побоювання щодо забезпечення стабільних цін на борошно для виробництва хліба і хлібобулочних виробів, ціни на хліб підвищуватися не будуть. Про це в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківського регіонального Ради повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов.

Великі промислово розвинені райони області мають заборгованість по зарплаті

Як повідомив у ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіонального Ради заступник губернатора Юрій Сапронов, більше 70% заборгованості по зарплаті в регіоні складає борг державних підприємств. «Але значна сума заборгованості набігає і по районах області. Про це говорять останні місця за показником «заборгованість на одного працюючого», які посідають усі наші великі промислово розвинені райони - Дергачівський, Лозівський, Харківський, Балаклійський, Зміївський - в рейтингу міст і районів Харківської області за рівнем соціально-економічного розвитку за І квартал. Аналогічну картину ми отримуємо і за показником темпу зростання заборгованості до Пенсійного Фонду, оскільки він безпосередньо пов'язаний з боргами по зарплаті», - підкреслив Юрій Сапронов.

За шість місяців 2012 року на Харківщині зросло виробництво продуктів харчування

Як повідомив в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за січень-червень поточного року в області забезпечено зростання виробництва хліба та хлібобулочних виробів на 4,9%, макаронних виробів - на 8,2%, масла рослинного - на 10,8%, масла вершкового - на 112,1%, молока - на 10,3%, борошна пшеничного - на 20,1%, а також овочів і ряду інших продуктів харчування.

Події дня

Сьогодні, 26 липня, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи) буде відкрита виставка Ірини Куликової «Посмішки життя» о 12:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Маршрут пацієнта в сімейній амбулаторії. Вибір сімейного лікаря»

У кожному районі та місті відроджується колишня міць нашого регіону

Говорячи про рейтинг оцінювання міст і районів Харківської області в соціально-економічному плані, голова ХОДА Михайло Добкін нагадав, як важлива співпраця і командна робота в даному питанні.  «У кожному районі та місті відроджується колишня міць нашого регіону і досягаються ті результати, які потім, сумарно складаючись, дають можливість нам претендувати на лідируючі позиції. І якщо хтось буде тягнути віз в іншу сторону, ми вас від воза відчепимо», - зазначив він.

В області потрібно активізувати роботу з узаконення самовільних будівель. Михайло Добкін

На це сьогодні під час Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради звернув увагу голів районів, в яких показники узаконення земельних актів незадовільні, голова ХОДА Михайло Добкін. «Свого часу була ухвалена постанова Кабінету Міністрів, яка дозволяє приймати в експлуатацію житло за спрощеною системою. Людина, яка побудувала без дозвільних документів будинок, цією постановою може дуже легко скористатися і дуже швидко ввести в експлуатацію зведений будинок. При цьому потрібно мати ряд певних умов, у тому числі і оформлені земельні ділянки. Якщо людина такі документи має, тоді вона іде в суд і узаконює через суд цю будову. Але тоді ні про яку статистику ми говорити не можемо. Це не введена в експлуатацію законним способом будівля або споруда. Дуже часто на шляху вирішення питання через дану постанову стоїть відсутність акта на землю. Вам по 12 районах потрібно провести аналіз, обчислити всі такі ситуації, після цього окремо виявити випадки того, де не видаються акти на землю. Ви тоді і людям добро зробите, і статистику поліпшите як районну, так і обласну», - сказав голова Харківської обласної державної адміністрації.

На Харківщині запроваджено моніторинг результативності роботи з сім’ями, що перебувають у складних життєвих обставинах

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної ради заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на Харківщині для підвищення ефективності роботи соціальних служб проводиться постійний моніторинг результативності роботи з сім’ями, що перебувають у складних життєвих обставинах. Ця робота вже дає позитивний результат.

Харківська торгово-промислова палата – одна з найважливіших складових у виконанні Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

«Харківська торгово-промислова палата є однією з найважливіших складових у виконанні Стратегії сталого розвитку області до 2020 року. Вона є громадською організацією, яка об'єднує 330 підприємств і організацій Харківської області. З приходом два роки тому нового президента Харківська ТПП вийшла на новий якісний рівень розвитку. За цей час кількість її членів збільшилася на 70 організацій і підприємств. В сучасних умовах роль громадських організацій, якою і є ТПП, безсумнівно, зростає, і з урахуванням того, що більше 40% її членів – промислові підприємства, в умовах жорсткої конкуренції на внутрішніх і зовнішніх ринках основним напрямком розвитку є збільшення інноваційної та інвестиційної складових. Найперспективніший напрямок, на мій погляд – збільшення серед членів ТПП сільськогосподарських підприємств, які займаються переробкою продукції. На сьогодні їх трохи більше 8%», – зазначив віце-губернатор за підсумками зборів.

Харківщина отримає можливість зберегти 60 тис. тонн зерна старого врожаю під виробництво соціальних сортів хліба

Як повідомив сьогодні в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін, в області з перехідним залишком залишилося близько 106-110 тис. тонн зерна минулого врожаю. Це зерно було закуплено Аграрним фондом у підприємств Харківського регіону і сьогодні знаходиться в залишках за старою ціною.

На Харківщині планується розробити систему відповідальності орендарів землі за її ефективне використання

У ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної ради голова ХОДА Михайло Добкін відзначив необхідність визначення відповідальності за раціональне використання земельних ресурсів. «Ми повинні будемо з вами за допомогою юристів знайти правильну схему в плані відповідальності за раціональне використання земельних ресурсів. Будемо звертатися до людей, пояснювати і доводити, що їм матеріально невигідно мати договори з недбайливими користувачами землі», - підкреслив глава області.

У Харківській області на перше півріччя 2012 року за багатьма макроекономічними показниками спостерігається позитивна динаміка

Як зазначив сьогодні в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін, завдання керівництва області -  зробити все для того, щоб бути на гідному для Харківського регіону місці. «Є позитивна динаміка з багатьох макроекономічних показників. Це індекс промислової продукції, індекс будівельних робіт, темпи зростання внутрішнього і зовнішнього товарообігу, середня заробітна плата. У сільському господарстві також відзначено зростання обсягів виробництва. Все це в сукупності з іншими факторами дає нам можливість розраховувати на збереження стабільності цінової ситуації», - сказав Михайло Добкін.

Завдяки тісній співпраці аграріїв з профільними науковими установами на Харківщині вдалося домогтися рекордної якості врожаю

Сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної ради голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив максимальну ефективність тісної співпраці науки та сільського господарства. За його словами, саме завдяки спільній плідній роботі в поточному році в області вдалося отримати урожай рекордно високої якості, незважаючи на складні погодні умови. «Необхідно особливо підкреслити оперативність і прекрасну роботу представників науки в цій галузі. Ми тісно співпрацювали з інститутом рослинництва ім. Юр'єва та Харківським аграрним державним університетом ім Докучаєва. І я хочу сьогодні висловити подяку нашим ученим за їх талант і професіоналізм. Більше 90% озимої пшениці - це зерно 2-го і 3-го класу. За останні 20 років у нас ніколи не було такої якості врожаю», - зазначив Михайло Добкін.

З початку року кількість сімей, взятих під соціальний супровід, збільшилася на 6%

Про це сьогодні в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. На його думку проактивна позиція щодо виявлення сімей, потребуючих допомоги, повинна забезпечити більш високий рівень результативності цієї роботи. «Cтаном на 1 липня цього року на обліку служб у справах дітей знаходиться близько 2 тисяч дітей, які виховуються у 1001 сім’ї, що перебуває у складних життєвих обставинах. З них 42 % взяті під соціальний супровід працівниками центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У порівнянні з початком року цей показник має позитивну динаміку та збільшився на 6%. Головною підставою взяття цих сімей на облік є те, що батьки не приділяють належної уваги вихованню та утриманню дітей, не створюють умов для їх повноцінного фізичного та інтелектуального розвитку», - повідомив ігор Шурма.

Михайло Добкін вручив державні нагороди та відзнаки

Перед початком Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили почесні державні нагороди та відзнаки. Зокрема, орденом «За заслуги» III ступеня нагороджений директор товариства «Нью Системс АМ» Володимир Васильченко та генеральний директор товариства «Видавництво» Фоліо» Олександр Красовицький. Також за наказом Міністерства соціальної політики України нагрудним знаком "За сумлінну працю" нагороджений головний спеціаліст служби у справах дітей Чугуївської районної державної адміністрації Олександр Овчаров, а начальнику служби у справах дітей Дворічанської районної державної адміністрації Олені Рущак оголошена Подяка.

За перше півріччя 2012 року на Харківщині дефляція цін на продукти харчування склала 2%

Про це сьогодні в ході Спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Ми сьогодні абсолютно спокійно розглядаємо статистичні показники за індексом цін на продукти харчування за перше півріччя, за квартал, порівнюючи з такими ж цифрами минулих періодів. До речі, в минулому році за перше півріччя індекс споживчих цін на продукти харчування був 104,7%. Тобто була інфляція 4,7%. Цього року дефляція 2%. А якщо згадати 2008 - 2009 роки, то, по-перше, дані державного комітету статистики були засекречені урядом і ніхто їх не показував. По-друге, ми всі бачили. що на прилавках магазинів вранці була одна ціна, а ввечері її вже міняли. Тому спокійна робота завжди дає свої результати», - сказав глава області.

Архів документів