Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Готель «Superior Golf and Spa Resort» отримав сертифікат відповідності Європейському стандарту готелів

Сьогодні віце-президент Європейської економічної палати торгівлі, комерції та промисловості в Україні Рустам Агаєв вручив директору готелю «Superior Golf and Spa Resort» Карло Джіардінетті почесний сертифікат відповідності готелю Європейському стандарту готелів EuHS.

Харків стає центром науково-практичної роботи

Реалізація високотехнологічних проектів у рамках Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» дозволить зробити серйозний ривок у розвитку обох держав, - наголосив сьогодні в ході засідання експертної ради технопарку Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов. «Дуже приємно, що Харків стає центром науково-практичної роботи, показує реальні результати. Хочу побажати учасникам технопарку реальних результатів в плані виконання актуальних завдань, хорошої перспективи. Зараз і Україні, і Росії потрібно випереджати конкурентів, тим більше в таких дуже важливих і потрібних галузях, як енергетика, турбінне машинобудування, авіаційна техніка, медицина. Я сподіваюся, що реалізація проектів у рамках технопарку «Слобожанщина» дозволить спільними зусиллями досягати конкретних результатів, а також дасть можливість обмінюватися досвідом і технологіями. Я вважаю, що цей проект вартий підтримки на всіх рівнях», - підкреслив він.

Концепція Закону про технополіс «П'ятихатки» схвалена Президентом України Віктором Януковичем

Ухвалення Закону про технополіс «П'ятихатки» дозволить створити в Харківській області майданчик, який стане ідеальним місцем для реалізації будь-якого інноваційного бізнес-проекту, - наголосив сьогодні в ході засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, концепція, за якою розробляється цей документ, схвалена Президентом України Віктором Януковичем, тому можна говорити про позитивні перспективи даного законопроекту.

П’ять юних харків’ян зустрілись з Президентом України

Сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з дітьми, які приїхали з усіх регіонів держави. На запрошення Президента від Харківської області приїхали п’ять харків’ян. Очолив делегацію від нашої області заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін.

Українсько-російський технопарк «Слобожащіна» потребує комерціалізації наукових розробок

Про це сьогодні в ході засідання експертної ради технопарку «Слобожанщина» заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Сьогодні ми бачили перші підсумки праці многосотенного колективу технопарку. Тепер настав час подумати над комерціалізацією наукових розробок. Можливо, для цього буде необхідна управляюча компанія, засновниками якої будуть і власники наукових розробок, і співзасновники технопарку. Якщо ми сьогодні наберемо в Google «українсько-російські технопарки», 95 посилань зі 100 на перших 10 сторінках будуть про технопарку «Слобожанщина», - зазначив віце-губернатор.

Будь-який з проектів технопарку «Слобожанщина» готовий до реалізації. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» голова ХОДА Михайло Добкін, для успішної роботи технопарку необхідна не тільки інтенсивна робота над інноваційною складовою, а й комерційне його наповнення. За його словами, у технопарку є все необхідне для того, щоб стати успішним проектом.

Проекти технопарку «Слобожанщина» будуть конкурентоспроможні на світових ринках

Про це повідомив сьогодні в ході засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. «Сьогоднішнє засідання вкрай важливе для розвитку інноваційного машинобудування Харківської області. Хочу звернути увагу на те, що ті проекти, які безпосередньо відібрані для реалізації, відносяться до п'ятого, шостого та сьомого технологічного укладу, і це дуже важливо, тому що реалізуючи ці проекти, ми зможемо конкурувати на світових ринках. Крім того, трансферт технологій 5-7 рівня повністю збігається зі Стратегією сталого розвитку Харківської області до 2020 року», – підкреслив він.

У місті Валки планується побудувати 2 наземних пішохідних переходи

Як повідомив сьогодні під час відкриття наземного пішохідного переходу на проспекті Гагаріна голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківська область скористається позитивним прикладом міста Харкова з будівництва наземних пішохідних переходів. Такі переходи будуть використовуватися при будівництві доріг державного значення, які проходять через населені пункти регіону.

Україна розпочинає другий етап реформування аграрного сектору. Микола Безуглий

Основний пакет законопроектів з реформування аграрного сектору України вже розроблений і поданий до Верховної Ради. Сьогодні починається реальне здійснення цих реформ. Про це повідомив сьогодні перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий, відкриваючи Міжрегіональний семінар-нараду з питання обговорення стратегічних напрямів розвитку сільського господарства України на період до 2020 року.

Ендопротези, які планується виробляти в рамках технопарку «Слобожанщина», будуть поставлятися для медустанов Харківщини

В рамках Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» планується реалізувати проект з виробництва високотехнологічних модулів ендопротезів з біосумісних матеріалів з функціональними покриттями. Як повідомив сьогодні в ході засідання експертної ради технопарку голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область готова стати першим покупцем цієї продукції. «Якщо будь-який з представлених імплантів буде повністю сертифікований, і це буде продукт, готовий до вживання на ринку, ми готові шляхом внесення змін до програми «Здоров'я Слобожанщини» за бюджетні кошти фінансувати придбання та передачу лікарям для подальшого медичного застосування тих ендопротезів, що будуть вироблятися в рамках технопарку «Слобожанщина», - повідомив глава області.

Відбулося відкриття пішохідного переходу на проспекті Гагаріна

Сьогодні відбулося відкриття пішохідного переходу на проспекті Гагаріна. У заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Даний перехід з Червонозаводського району в Комінтернівський через проспект Гагаріна завжди був пов'язаний з великим ризиком для пішоходів і для інших учасників дорожнього руху. В цьому місці відбувалася велика кількість аварій. Враховуючи, що тут багато висотних будинків, знаходиться школа і дитячі садки, було прийнято рішення побудувати такого наземного переходу», - сказав Михайло Добкін.

Найближчим часом з обласного бюджету буде виділено фінансування для технопарку «Слобожанщина»

На сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 21 червня, буде розглядатися питання про виділення фінансування для Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина». Про це сьогодні в ході засідання експертної ради технопарку повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «До нинішнього моменту отримано фінансування з російського боку, але найближчим часом технопарк отримає українську частину фінансування. Я сподіваюся, що на сесії Харківської обласної ради 21 червня депутати підтримають цей проект, і він буде фінансуватися на паритетних умовах», - зазначив глава області.

У Харкові відбулося засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина»

Сьогодні в Харкові відбулося розширене засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина», в ході якого були відібрані 4 найбільш перспективних інноваційних проекти для подальшої реалізації. У засіданні взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, його заступники Юрій Сапронов та Андрій Моченков, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, а також керівники провідних вузів Харківської та Бєлгородської областей, представники промислових підприємств.

Суть реформ у аграрному комплексі України має бути доведена до кожної сільської громади

Сьогодні у Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені П. Василенка розпочався Міжрегіональний семінар-нарада з питання обговорення стратегічних напрямів розвитку сільського господарства України на період до 2020 року. У нараді беруть участь перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий, в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, ректор Харківського національного технічного університету сільського господарства імені П.Василенка Дмитро Мазоренко.

Понад 900 дітей-чорнобильців з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відвідали святкову виставу у харківському дельфінарії «Немо»

Понад 900 дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, з районів області та міст обласного значення 31 травня та 1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відвідали святкову виставу у харківському дельфінарії «Немо». «В найвіддаленіших населених пунктах Харківської області проживають діти, які не мають можливості користуватися тим самим, чим користуються діти, які мешкають в Харкові. Одним з таких місць є наш дельфінарій «Немо». Спілкування з тваринами завжди викликає особливі відчуття у дітей. Тому нам хотілося зробити для них приємний подарунок. Окрім того, благодійники проявили ініціативу та подарували всім дітям морозиво», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Курязький виховній колонії розпочалася літня заочна Спартакіада

Сьогодні, у День захисту дітей, у Курязький виховній колонії розпочалася літня заочна Спартакіада. В ній беруть участь всі виховні колонії для неповнолітніх нашої країни. Захід відвідали заступник голови Харьковскої облдержадміністрації – керівник апарату Василь Хома і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. В ході спілкування з дітьми Василь Хома зазначив, що спорт для кожного є основою життя.

Михайло Добкін привітав Владику Онуфрія з днем тезоіменинства

Сьогодні з нагоди святкувань, присвячених дню пам’яті священномучеників Онуфрія, Олександра, Інокентія, Костянтина і всіх новомучеників і сповідників Слобожанського краю голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін надіслав телеграму керуючому Харківської єпархії Української Православної Церкви Архієпископу Харківському і Богодухівському Владиці Онуфрію, в якій привітав його з днем тезоіменинства.

На Харківщині продовжується ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу – по напрямках до районних центрів. За 31 травня було відремонтовано 956,5 кв. м. асфальтового покриття та використано 102 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 12 бригад та 86 дорожніх робітника.

Події дня

Сьогодні, 1 червня, об 11:00 у Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені П. Василенка (вул. Артема, 44) Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Національною академією агарних наук проведе Міжрегіональний семінар-нараду з питання обговорення стратегічних напрямів розвитку сільського господарства України на період до 2020 року та проектів Законів України «Про сільське господарство», «Про продовольчу безпеку України» та «Про аграрні розписки» об 11:30  на території плавбази Харківського дитячо-юнацького клубу моряків Журавлівського водосховища (вул. Шевченка, 264) відбудеться зустріч з харків'янином Андрієм Зубенко, який здійснив навколосвітню подорож на вітрильному судні «Купава» Збір журналістів о 10:30 біля будівлі Будинку Рад з боку вул. Іванова. о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: Про стан матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць

До початку Євро-2012 робота диспетчерської служби «112» буде повністю синхронізована зі службою «103»

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Ігоря Шурми відбулася міжвідомча нарада по взаємодії диспетчерських служб «112», «101», «102» та «103» під час проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Для того, щоб диспетчерська служба «112» працювала з мінімальними втратами часу при передачі повідомлень в диспетчерську швидкої медичної допомоги, а також для того, щоб не було збоїв та непорозумінь при обслуговування іноземців, які знають лише номер служби «112», досягнута домовленість, що у приміщенні, де працює ця диспетчерська, будуть відведені робочі місця для диспетчерів системи швидкої допомоги. Це дозволить одразу давати вказівки працівникам швидкої допомоги», - зазначив Ігор Шурма.

У Харкові електропостачання об'єктів Євро-2012 на одному з найвищих рівнів в Україні

30 травня в АК «Харківобленерго» відбулася нарада щодо забезпечення надійного електропостачання об'єктів Євро-2012. У ній взяли участь директор Департаменту електроенергетики Міністерства енергетики та вугільної промисловості Сергій Меженний, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, представники ХОДА та міськвиконкому, галузеві управління, відповідальні за організацію і проведення Євро-2012. «Починаючи з 2009 року, тільки на об'єкти, що забезпечують енергопостачання чемпіонату, було витрачено понад 400 млн. грн. На ці кошти були введені в лад підстанції «Каштанова», «Дергачі», друга черга «Перемоги» і реконструйована «Павлівська». Все це не тільки дає можливість забезпечити безперебійну подачу електроенергії під час Євро-2012, а й створює умови для подальшого розвитку інфраструктури міста», – зазначив Валентин Дулуб.

Ігор Шурма висловив подяку релігійним організаціям Харківщини за допомогу соціально нужденним

Сьогодні під час круглого столу на тему «Соціальна складова у діяльності релігійних організацій» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що протягом останніх місяців отримав багато інформації про соціальні проекти, які проводять представники різних конфесій. Він висловив керівникам всіх релігійних організацій Харківщини подяку за допомогу соціально нужденним. «В діяльності кожної церкви є соціальна складова: в тій чи іншій мірі ви допомагаєте людям. З одного боку, спілкування з Богом – вже неоціненна допомога, а з другого боку, ви використовуєте свої можливості для того, щоб надати допомогу соціально нужденним. Я знаю дуже багато прикладів з діяльності церков, які не афішуються, але існують. Людям надають і медичну, і психологічну допомогу, забезпечують одягом, взуттям і продуктами харчування. Я хочу подякувати вам за те, що ви виконуєте цю роботу і надаєте посильну допомогу тим, хто знаходиться за межею бідності, одиноким, людям з інівалідизацією. Вони не мають іншої допомоги, крім вашої», – зазначив Ігор Шурма.

У реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» є повне взаєморозуміння між центральними і регіональними органами влади

Як наголосила сьогодні під час відеоконференції на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» перший заступник Міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко, в питаннях реалізації проекту досягнуто повного взаєморозуміння між центральними і регіональними органами влади. За її словами, тільки за умови повноцінного співробітництва та взаєморозуміння між усіма учасниками проекту можна побудувати мережу перинатальних центрів, які дозволять рятувати життя дітей.

Ігор Шурма звернувся до представників різних конфесій з проханням через своїх прихожан сприяти підвищенню морально-духовної культури суспільства

Сьогодні відбувся круглий стіл на тему «Соціальна складова у діяльності релігійних організацій», в якому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та керівники релігійних організацій Харківщини різних конфесій. В ході круглого столу обговорювалися питання співпраці державних органів і релігійних організацій у наданні соціальних послуг тим, хто їх потребує. «Сьогодні в медицині ми засвідчуємо дуже часті факти відсутності милосердя. Можна говорити про відсутність медикаментів, про невміння застосувати ту чи іншу методику, але коли відсутнє милосердя – це ознака неправильних явищ, що розвиваються у суспільстві», – зазначив у своєму вступному слові Ігор Шурма.

Харковом почав курсувати «Трамвай рівних можливостей»

Сьогодні в рамках акції «Харків – місто рівних можливостей» за ініціативи мережі Центрів гендерної освіти вищих навчальних закладів Харківської області, створеної за підтримки ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, Харковом почав курсувати «Трамвай рівних можливостей». Вперше за таким маршрутом проїхали студенти, вихованці інтернатів, батьки з дітьми, а також головний спеціаліст ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту Наталія Сухорукова та ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди Іван Прокопенко.

Перинатальний центр в Харкові буде служити для здорового життя наших дітей. Раїса Моісеєнко

Сьогодні в ході відеоконференції на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» перший заступник Міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко подякувала голові ХОДА Михайлу Добкіну та його заступнику Ігорю Шурмі за відповідальне та уважне ставлення до реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства». Зокрема, мова йшла про Харківський регіональний перинатальний центр, який було збудовано в найкоротші терміни. «Всі роботи були зроблені дуже оперативно, з хорошим підходом і любов'ю. Я хотіла б особисто подякувати голові обласної державної адміністрації Михайлу Добкіну, його заступнику Ігорю Шурмі, які завжди оперативно реагували на будь-які зауваження і пропозиції з боку як керівництва Національного проекту, так і Міністерства охорони здоров'я. І завдяки цьому той прекрасний перинатальний центр, який відкрито в Харкові, буде служити для здорового життя наших дітей», - підкреслила Раїса Моісеєнко.

Харківські лікарі будуть стажуватися в Каунаському і Житомирському перинатальних центрах

Про це повідомив сьогодні в ході відеоконференції на тему «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, головний лікар Обласної клінічної лікарні Богдан Федак і керівник Харківського регіонального перинатального центру Ірина Кондратова відвідали Університетські клініки Литви: Вільнюський та Каунаський перинатальні центри, де відбулися зустрічі з керівниками і провідними професорами. Візит харківських медиків став результатом домовленостей, досягнутих під час зустрічі представників Литви з заступником голови Харківської облдержадміністрації.

На базі Харківського Регіонального перинатального центру планується створити тренінговий центр

Як повідомив сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в рамках співпраці з проектом «Здоров'я матері та дитини» та благодійним фондом В. Пінчука «Колиски надії» проведено 8 тренінгів для співробітників Харківського регіонального перинатального центру. Підготовлені тренери для тренінгового центру, який планується створити на базі Регіонального перинатального центру.

За 3 місяці в Харківському регіональному перинатальному центрі народилося 220 дітей

В період з 2 березня по 30 травня року в Харківському регіональному перинатальному центрі при Обласній клінічній лікарні народилося 220 дітей: 95 дівчаток та 125 хлопчиків. Кількість пологів – 215, 186 жінок з тяжкою зкстрагенітальной патологією. 191 породілля – з районів області. Про це в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

До уваги журналістів!

Завтра, 1 червня, в 11:30 відбудеться зустріч з харків'янином Андрієм Зубенко, який здійснив навколосвітню подорож на вітрильному судні «Купава». Зустріч відбудеться на території плавбази Харківського дитячо-юнацького клубу моряків на Журавлівському водосховищі (вул. Шевченка, 264). Збір журналістів о 10:30 біля будівлі Будинку Рад з боку вул. Іванова.

Архів документів