Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інформація про хід дорожніх робіт у Великобурлуцькому районі

З початку року філією «Великобурлуцький райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 5,96 тис. кв. м, прибирання сміття – 2,170 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 41 шт., фарбування автопавільйонів – 1 шт., вирубка порості – 18,55 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 583,5 куб. м піску (55,9% від плану) і 40,3 т солі (24% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 4 піскорозкидувача, 2 навантажувача, 1 бульдозер, 1 ротор і 4 од. навісного обладнання.

За шість місяців поточного року виробництво промислової продукції на Харківщині зросло більше, ніж в цілому по Україні

Згідно зі статистичними даними, у першому півріччі 2012 року виробництво промислової продукції в області збільшилась на 0,5%, тоді як в цілому по Україні зростання склало 0,4%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Зокрема, в металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів приріст склав 7,4%, в обробленні деревини та виробництві виробів з неї (крім меблів) 5,3%, на підприємствах, які виробляють продукти харчування, напої та тютюнові вироби обсяг виробництва виріс на 2,6%», - зазначив заступник губернатора.

Харківщина збільшила експорт в країни СНД

Згідно зі статистикою, в січні-травні поточного року основними ринками збуту товарів регіону були країни СНД (65,2%), Азії (15,6%) і Європи (11,6%). Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «Експорт товарів до країн СНД склав 531,2 млн.дол.США, збільшившись на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, в інші країни світу - 283,5 млн. дол США, збільшившись в 1,6 рази. Найбільші обсяги експортних поставок Харківщина здійснювала в Російську Федерацію - 48,7%, Казахстан - 4,6%, Єгипет - 4,3%, Індію - 4,2%, Білорусь - 3,2%, Латвію - 3,1%, Грузію - 2,4%, Іспанію - 2,2%, Молдову - 2,2%, Узбекистан - 1,7%, Азербайджан - 1,5%, Польщу - 1,5%», - зазначив він.

Стан підготовки Валківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Валківського району становить: житлові будинки – 69%, котельні – 81,3%, теплові мережі – 85,3%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 86,1%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, очисні споруди – 66,7%, заготовлено піску – 61,4%; підготовлено снігоприбиральної техніки – 88,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 88,9%, дитячі садки – 95%, заклади охорони здоров’я – 73%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%, кошар – 100%.

Фестиваль «Олексіївська фортеця» зібрав гостей та учасників з кількох країн

28 - 29 липня в Первомайському районі відбувся етно-фестиваль «Олексіївська фортеця». В ході свята гості отримали можливість ознайомитися з експозиціями сільських рад району та майстрів народної творчості, побачити і стати учасниками театралізованих вистав, ближче познайомитися з народними традиціями і повір'ями. Крім цього в рамках фестивалю відбулася реконструкція історичних лицарських боїв, в якій взяли участь бійці з кількох регіонів України, а також Росії та Білорусії. Крім того гостей розважали учасники художньої самодіяльності району та області, запрошені зірки естради. У святкових заходах фестивалю взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін, голова Первомайської РДА Віктор Намчук, а також гості з різних районів Харківської області та інших регіонів.

Необхідно виключити випадки відключення газу та води в населених пунктах Харківщини

На це сьогодні в ході обласної селекторної наради звернув увагу голів районів Харківщини та мерів міст обласного підпорядкування перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. «Ще раз звертаю увагу на всілякі випадки відключення газу, води і т.д. Будь ласка, тримайте руку на пульсі. Всіх своїх керівників зберіть і поговоріть з ними на предмет того, що відключати когось можна тільки в тому випадку, коли ви про це знаєте. А ви, в свою чергу, просто зобов'язані зробити все для того, щоб люди не залишилися без газу, води або світла навіть на добу. Реагуйте правильно і адекватно на всі попередження», - підкреслив він.

Майже 83% шкіл області вже готові до зими

Найбільшими темпами триває підготовка до зими закладів соціальної та гуманітарної сфери області. Про це сьогодні у своїй доповіді на обласній селекторній нараді повідомив начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «До роботи в осінньо-зимовий період загальноосвітні навчальні заклади області підготовлені на 82,8%, дошкільні установи на 84,8%. Підготовка закладів системи охорони здоров'я в середньому по області складає 65%. Нижче цього показника ведеться підготовка до зими установ системи охорони здоров'я в Печенізькому, Дворічанському, Краснокутському, Шевченківському, Барвенконскому районах області, в містах Харків та Люботин. У 266 установах культури області виконані поточні ремонти (66,4% від передбаченого), в 31 установі виконано капітальний ремонт (53,4%), відремонтовано 23% опалювальних систем та 133,3% бездіяльних систем опалення відновлено», - поінформував Роман Грива.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2011/2012 р.р. послуги становить 94,6%

Як зазначив начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива, станом на 25.07.2012, рівень розрахунків споживачів області за надані послуги в опалювальному періоді 2011/2012 р.р. становить 94,6% (м.Харків - 94,4%). Рівень розрахунків установ, які фінансуються з державного бюджету, за опалювальний період 2011/2012 р.р. становить 93,3%, (м. Харків - 93,8%). Рівень розрахунків установ, які фінансуються з обласного бюджету, в опалювальному періоді 2011/2012 р.р. становить 102,2% (м. Харків - 102,4%). 

На Харківщині триває робота з передачі безгоспних енергетичних об'єктів на баланс АК «Харківобленерго»

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимир Хорунжий, найближчим часом планується передати на баланс АК «Харківобленерго» 6 енергетичних об'єктів у Барвінківському, Первомайському, Зміївському, Краснокутському та Красноградському районах. «Триває робота з передачі безгоспних енергетичних об'єктів на баланс АК «Харківобленерго». На території області залишилося 18 безгоспних об'єктів енергетики: Чугуївські РЕС - 4, Краснокутські РЕС - 3, Барвінківські РЕС - 1, Красноградські РЕС - 2, Первомайські РЕС - 1, Зміївські РЕС - 7. Найближчим часом АК «Харківобленерго» планує прийняти на баланс 6 енергетичних об'єктів. З них вже в серпні-вересні планується прийняти по 1 об'єкту в Барвінківському та Первомайському районах, 2 об'єкти в Зміївському районі, а у вересні-жовтні на баланс підприємства буде передано по 1 об'єкту в Краснокутському і Красноградському районах», - повідомив Володимир Хорунжий.

Представники бізнесу позитивно оцінюють Митний кодекс України

26 липня Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації та ІА «Status Quo» було проведено відеосемінар на тему «Роз’яснення щодо актуальних нововведень у Митний кодекс України». Під час семінару було розглянуто більш ніж 40 питань, в тому числі – щодо удосконалення законодавства з питань митної справи, покращення адміністрування митних платежів, зміни оподаткування в залежності від обраного митного режиму, зміни в порядку контролю за визначенням митної вартості товарів.

На Харківщині вже підготовлено до зими 64 % житлових будинків

Про це повідомив під час обласної селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Виконання робіт з підготовки всіх інженерних систем житлового фонду області ведеться практично на одному рівні. «Ремонт покрівель в житловому фонді комунальної власності виконано на 65%, ремонт опалювальних систем на 65,7%, печей – 65,3%, відремонтовано систем горячого водопостачання - 65,1% , холодного – 65,6%, ремонт електрощитових на 72,5%. Районами і містами обласного значення вже передано до інспекції ДАБК 595 паспортів готовності житлового фонду. Майже половина з них (235) надані в Балакліївському районі. Нижче середньообласного рівня темпи виконання робіт у Золочівському, Харківському, Шевченківському, лозівському, Куп'янському районах області», - підкреслив Роман Грива.

Підприємства Харківщини погашають заборгованість за газ

Говорячи на селекторній нараді про стан розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий в опалювальному сезоні 2011/2012 років природний газ, начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива підкреслив, що сума заборгованості за газ теплопостачальних підприємств зменшується.

Михайло Добкін привітав хліборобів Вовчанського району з намолотом перших 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін від імені обласної державної адміністрації привітав аграріїв Вовчанського району, які намолотили перші 100 тисяч тонн зерна, і побажав їм нових трудових успіхів. «Не дивлячись на складні погодні умови весняно-літнього періоду, які негативно вплинули на посіви сільськогосподарських культур, на полях вашого району вирощено і зібрано перші сто тисяч тонн добірного зерна. Від імені обласної державної адміністрації сердечно вітаємо вас з цією визначною трудовою перемогою. Впевнені, що завдяки вашій звитяжній праці здобуток Харківщини в поточному році поповниться новими значними врожаями сільськогосподарських культур. Від щирого серця бажаємо вам щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів!», - говориться у вітальній телеграмі.

243 мешканця Харківщини готові брати участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота по реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 27 липня участь у програмі беруть 7 будівельних компаній, ще 2 компанії завершують підготовку документів; кредити видають 6 банків; відібрано для участі в програмі 16 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1431 квартиру. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

На 1 липня загальна сума передплати на рік на газету «Слобідський край» становить більше 1,5 млн. грн.

Станом на 1 липня 2012 року загальна сума передплати цього видання на рік за двома індексами становить 1 млн. 625 тис. 868,5 грн., що на 855 тис. 614,5 грн. більше, ніж у відповідному періоді 2011 року. Про це повідомила сьогодні у ході селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, це свідчить про те, що районні державні адміністрації взяли під контроль хід передплати на офіційний друкований орган обласної державної адміністрації та обласної ради і поліпшили відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення району. 

Станом на 27 липня намолочено 1млн. 592 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 27 липня врожай зібрано на 96 % посівних площ. Намолочено 1 млн. 592 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 27,4 ц/га.

На Харківщині створюються максимально комфортні умови для розвитку торгівлі

Як зазначив сьогодні в ході урочистого прийому з нагоди Дня працівників торгівлі заступник голови ХОДА Андрій Моченков, на Харківщині робиться все можливе, щоб представники торговельної галузі могли працювати на благо регіону в максимально комфортних умовах. «Харківська обласна державна адміністрація намагається створити для вашої комфортної діяльності найкращі умови. Показники внутрішньої торгівлі ступенем розвитку практично дзеркально відображають стан економіки Харківської області. В даний час постійне зростання обороту внутрішньої торгівлі, активне зростання мережі сучасних підприємств торгівлі підтверджують позитивний процес розвитку всієї економіки регіону. Із задоволенням відзначу, що у нас з вами є єдине розуміння найважливіших соціальних завдань, закріплених в підписаних меморандумах щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку основних продовольчих товарів. Перше півріччя поточного року ми з вами вперше за останні 10 років відпрацювали без інфляції, індекс цін на продукти харчування склав 98%. В такому напрямку ми повинні працювати і далі, постійно вирішуючи спільні завдання», - з такими словами Андрій Моченков звернувся до представників галузі.

Співробітників торгівлі Харківської області привітали з професійним святом

Сьогодні в Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників торгівлі, який Україна відзначатиме 29 липня. Заступник голови ХОДА Андрій Моченков привітав представників галузі з їхнім професійним святом, побажав їм успіхів у праці на благо регіону, а також вручив обласні нагороди. «Галузь торгівлі задовольняє потреби населення в товарах і послугах і є однією з найбільш затребуваних і соціально значущих. Високої оцінки заслуговують сотні тисяч працівників торгівлі області, які повсякденно і щогодини обслуговують мешканців і гостей нашого регіону. Бажаю вам і вашим близьким миру, злагоди і благополуччя, подальших творчих успіхів на благо України», - з такими словами заступник голови області звернувся до присутніх.

Школи і дитячі садки міста Люботин будуть опалюватися пелетною котельною

Опалення об’єктів соціальної сфери м. Люботин буде забезпечувати пелетна котельня, а житлових будинків –2 блок-топкові, які раніше забезпечували теплом Шевченківський житловий масив. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб під час виїзної наради. Проблема з теплопостачанням 29 житлових будинків, школи та дитячого садка в опалювальному сезоні 2012/2013 років виникла у зв’язку з відмовою ДП «Укрспирт» надавати послуги тепло- та водопостачання об’єктам соціальної сфери міста.

Подачу води в мережу для забезпечення потреб мешканців м. Барвінкове відновлено

26 липня 2012 року о 20:00 подачу води в мережу для забезпечення потреб мешканців м. Барвінкове відновлено. Про це повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. Крім того, з метою сталого водопостачання міста, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року №273 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Питна вода України» до переліку пропозицій на фінансування за рахунок коштів зазначеної програми по Харківській області внесено об’єкт «Будівництво свердловини на центральному водозаборі в м. Барвінкове Харківської області» кошторисною вартістю 2 375,74 тис. грн., яке вже розпочато і буде закінчено до кінця 2012 року.

До уваги журналістів!

Завтра, 28 липня, о 13.00 з площі Свободи біля Палацу піонерів відправиться автобус на фестиваль «Олексіївська фортеця». Представникам акредитованих ЗМІ прохання прибути на місце о 12.45.

Стан підготовки Борівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Борівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житлові будинки – 84,1%, котельні – 61,4%, теплові мережі – 59,5%, артсвердловини – 87,5%, заготовлено піску – 84,9%; підготовлено снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Інформація про хід дорожніх робіт в Харківському районі

З початку року філією «Харківський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості - 9,85 тис. кв. м; прибирання сміття - 120 тис. кв. м; установка і заміна знаків - 38 шт.; фарбування автопавільйонів - 18 шт; вирубка порослі - 14 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Події дня (уточнено)

Сьогодні, 27 липня, о 12:00 в Малій залі Будинку рад,  (вул.Сумська,64, 2 поверх) розпочнеться Урочистий прийом з нагоди Дня працівників торгівлі; о 15.00 в Малій залі Будинку рад (вул.Сумська,64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан виконання теплопостачальними підприємствами графіків погашення заборгованості за спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років природний газ. 2. Про стан підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів та міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років. 3. Про стан передплати на газету «Слобідський край» у ІІ півріччі 2012 року.

Харківська обладміністрація підтримує ініціативу щодо проведення громадської експертизи з питання захисту прав ветеранів Великої Вітчизняної війни

На підставі п.4.3 Постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2008р. Харківська обласна державна адміністрація інформує про надходження ініціативи Харківської обласної Громадської організації «ОПЛОТ» щодо проведення громадської експертизи діяльності ХОДА з питання захисту прав ветеранів Великої Вітчизняної війни. Плідна співпраця місцевих органів виконавчої влади з громадськими організаціями позитивно впливає на становлення в Україні громадянського суспільства, а також сприяє налагодженню ефективного механізму взаємодії його інститутів з державними органами на засадах партнерства та взаємної відповідальності, тому ініціативу ХОГО «ОПЛОТ» цілком підтримано.

Харківська торгово-промислова палата стає надійною підтримкою бізнесу Харківщини

25 липня відбулися загальні збори членів Харківської торгово-промислової палати, в яких взяли участь представники 175 підприємств-членів Палати. За інформацією Палати, за останні 5 років її відвідали з офіційним візитом більше 60 іноземних делегацій, до яких входили представники ділових і державних кіл. Крім того, Харківською торгово-промисловою палатою спільно з облдержадміністрацією було проведено близько 30 виставкових заходів, більше за третину яких доводиться на організацію експозицій Харківських підприємств і проведення презентацій Харківського регіону за кордоном.

Мешканці Дергачівського району отримали державні акти на право власності на земельну ділянку

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома провів зустріч з мешканцями міста Дергачі, на якій були розглянуті питання, пов'язані з порядком оформлення та видачі державних актів на землю. Також в ході зустрічі мешканцям міста Дергачі були видані державні акти на право власності на земельну ділянку.

25 серпня у Чугуївському районі відбудеться відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс»

25 серпня у смт. Малинівка Чугуївського району відбудеться традиційний відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс». Цього року на фестивалі очікується до 10 тисяч гостей з усієї Харківщини. Для гостей відкриються такі майданчики, як «Покуть для молодят», «Тещине подвір’я», «Гарбузяче містечко», «Баштан кума Сливи», «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Також в рамках фестивалю відбудуться майстер-класи ковалів, збруярів та виноградарів, крім того, гості фестивалю зможуть навчитися виготовляти весільні поробки з соломи, глини, дерева.

В районах області 98% населення обслуговується лікарями сімейної медицини

В Харківській області створена майже тисяча дільниць загальної практики сімейної медицини. В районах області 98% населення обслуговується лікарями сімейної медицини. Про це повідомила під час відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Маршрут пацієнта в сімейній амбулаторії. Вибір сімейного лікаря» заступник начальника Головного управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан.

Станом на 26 липня на Харківщині намолочено 1 млн. 551 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис. га. Станом на 26 липня врожай зібрано на 94 % посівних площ. Намолочено 1млн. 551 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 27,3 ц/га.

Архів документів