Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За кожним мешканцем Харківщини, вік яких складає 98 років та більше, закріплені соціальні працівники

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у Харківській області мешкає 357 осіб, вік яких складає 98 років та більше. З них 196 осіб мешкають в області, 159 осіб – у м. Харкові. «Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, соціальні і медичні працівники провели активну роботу з перевірки реєстру і формування переліку потреб соціально-медичного характеру. За кожним з цих людей закріплені соціальні працівники, які у випадку необхідності нададуть відповідну допомогу. Крім того, кожен з них закріплений за відповідним поліклінічним відділенням, і в будь-який час за їхньої вимогою їм буде надана медична допомога терапевта», - зазначив Ігор Шурма.

На Харківщині розпочав роботу пункт видачі сертифікатів «електронних ключів»

У Харкові за адресою: Держпром, 6 під’їзд, 2 поверх, кімната 121, розпочав роботу пункт реєстрації користувачів посиленого сертифікату електронного цифрового підпису при ДПС у Харківській області. Як повідомляє податкова служба, процедура отримання сертифікату «електронного ключа» триває 15 – 25 хвилин в залежності від кількості отриманих сертифікатів та швидкості електронного зв’язку. Для того, щоб отримати сертифікат, платнику податків потрібно звернутися до пункту з власним носієм для електронної інформації.

Гості Євро-2012 зможуть побачити Слобожанщину очима харківських художників

До Євро-2012 в обласному центрі культури і мистецтва відкрилася виставка живопису «Слобожанський пейзаж». Вона запланована як один з пунктів культурної програми для гостей Харкова – тут можна побачити улюблені місця жителів області так, як їх побачили харківські художники. «Тут представлені різні автори, різні техніки живопису, різне бачення нашої Слобожанської землі, але їх об'єднує те, що ці роботи написані з любов'ю до свого краю. Не випадково цю виставку ми підготували саме до Євро-2012: експозиція допомагає представити широку палітру харківських красот в зображенні творчих людей», – підкреслила директор обласного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко.

Михайло Добкін бере участь у нараді в Адміністрації Президента України

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін в Адміністрації президента України в Києві бере участь у нараді з питань готовності до належного оздоровлення та відпочинку дітей у 2012 році.

На Харківщині у закладах оздоровлення та відпочинку перебуває майже 87,5 тисяч дітей

Наразі на Харківщині із запланованих 852 закладів оздоровлення та відпочинку відкрито 839 (98,5%). З них 25 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, де вже розпочато зміни для 3910 дітей. Також працює 794 табори з денним перебуванням дітей (82664 дітей), 1 наметове містечко (27 осіб) та 19 дитячих закладів праці та відпочинку (1040 дітей). Про це повідомляє ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА. За оперативними даними, в закладах оздоровлення та відпочинку перебуває 87439 дітей (46,8% від запланованої на оздоровчий сезон кількості). За оперативними даними СЕС на 11.06.2012р., надзвичайних ситуацій у закладах оздоровлення та відпочинку на Харківщині не виникало.

З початку Євро-2012 у Харкові за медичною допомогою звернулось 79 осіб

Протягом 7-10 червня за медичною допомогою до лікувальних закладів Харкова звернулось 79 осіб. На стадіоні «Металіст» - 32 особи, у фан-зоні на площі Свободи – 45, у міжнародному аеропорту «Харків» та на залізничному вокзалі – по 1 особі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, 20 осіб було госпіталізовано. Серед них: 11 українців, 7 голландців, 1 австралієць та 1 росіянин. Вони госпіталізовані до Харківської клінічної лікарні №14; Харківської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги; міської багатопрофільної лікарні №17; Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; Обласний клінічний центр урології та нефрології та міської клінічної лікарні №27. Протягом 4 днів стадіон, фан-зону, аеропорт та залізничний вокзал обслуговував 21 автомобіль швидкої допомоги.

Увага! Прес-конференцію перенесено!

Прес-конференцію заступника голови ХОДА Юрія Сапронова, яка мала відбутися сьогодні о 14:00, перенесено. Про дату та час буде повідомлено додатково.

У Харкові відбувся перший матч в рамках Євро-2012

Півгодини тому на стадіоні «Металіст» завершився матч групи В Данія – Нідерланди з рахунком 1:0. На думку численних футбольних оглядачів, «програш нідерландської команди, яка грає в Харкові всі три матчі, багато в чому обумовлений тим, що перед грою необхідно витрачати чимало сил та енергії на переїзд в наше місто з іншої країни, за тисячу кілометрів від Харкова. Тим часом сьогодні в Харкові створені всі умови для підготовки до матчів, відкриті комфортабельні готелі для проживання і побудовані сучасні стадіони для тренувань».

Напрацьовувати політичний капітал на Євро-2012 несолідно для справжнього політика

Керівники харківських промислових підприємств вважають сьогоднішній мітинг співробітників заводу імені Шевченка і заводу імені Малишева політичною акцією, для якої немає реальних підстав. Зокрема, як заявив сьогодні директор заводу імені Малишева Микола Бєлов, сьогоднішній мітинг - це спланована політична акція, організована лідером об'єднання «Трудова Харківщина» Павлом Тищенко, який раніше входив до складу фракції Комуністичної партії в Харківській обласній раді. За словами Миколи Бєлова, на даний момент підстав для занепокоєння у співробітників очолюваного ним підприємства немає, оскільки завод працює в нормальному режимі.

Українці і росіяни – як два крила одного птаха. Михайло Добкін

Сьогодні в Генеральному консульстві Російської Федерації в Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди Дня Росії. В урочистостях взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко, заступник голови Дніпропетровської облради Дмитро Безуглий та інші.

Володимира Кацубу звільнено з посади голови Дергачівської РДА

Володимир Кацуба звільнений з посади голови Дергачівської районної державної адміністрації. Відповідне розпорядження сьогодні підписав Президент України Віктор Янукович.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у травні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж травня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Спорт стирає кордони між державами. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході відкриття виставки «Eastern Allstars» голова ХОДА Михайло Добкін, такі спортивні заходи, як Євро-2012, покликані об'єднувати людей. За його словами, Чемпіонат Європи з футболу вже об'єднав всіх українців в спільній справі підготовки приймаючих міст до цієї події, а тепер об'єднує всі європейські країни, які беруть участь у Євро-2012 чи просто люблять футбол. «Залишилися лічені години до відкриття чемпіонату. Ми довго чекали цього моменту, вболівальники по-своєму, ті, хто був зайнятий підготовкою країни, міст, регіонів по - своєму. Але всі ми цього дочекалися і стаємо причетні до великої і цікавої спортивної події, яка запам'ятається на багато років. Спорт стирає кордони між державами, робить народи ближчими один до одного. Незважаючи на те, що на спортивних майданчиках, на футбольних полях іноді киплять неабиякі пристрасті під час спортивних баталій, після фінального свистка, незалежно від того, хто виграв, а хто програв, справжні вболівальники відчувають почуття єднання. Великі європейські світові форуми стирають межі між можливим і неможливим, прибирають часові межі», - підкреслив глава області.

У Харкові відкрилася виставка «Eastern Allstars», присвячена зіркам футболу Східної Європи

Сьогодні в Харкові у галереї «АВЭК» напередодні старту Євро-2012 відбулося відкриття виставки «Eastern Allstars», в рамках якої зібрані дані про 12 видатних футболістів зі Східної Європи. Так звана Єдина Команда Мрії Євро 2012 включає в себе кращих гравців за 100 років історії футболу від Балтики до Чорного моря. Зокрема, мова йде таких відомих спортсменів, як Олег Блохін, Гжегож Лято, Микола Трусевич, Герард Цеслік і Валерій Лобановський. У відкритті виставки взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, заступник Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Матіас Кох.

Сьогодні розпочнеться чемпіонат Європи з футболу

Сьогодні о 18:40 у Варшаві (Польща), буде відкрито чемпіонат Європи з футболу. У церемонії відкриття Євро-2012 візьмуть участь Президент України Віктор Янукович і Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський. Концепцію церемонії відкриття Євро-2012 розробив Марко Баліч - креативний директор і виконавчий продюсер італійської компанії "Flimmaster Events", що займається організацією та проведенням подібних заходів. На церемонії з етюдом Фредеріка Шопена для фортепіано виступить угорський піаніст Адам Дьордь. Для хореографічної постановки на церемонії відкриття будуть задіяні понад 800 волонтерів, що представлятимуть 63 країни.

В Харкові під час відкриття офіційної фан-зони чемпіонату Європи по футболу 2012 року порушень громадського порядку не було

7 червня 2012 року в Харкові на площі Свободи відбулося урочисте відкриття офіційної фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року, в якому взяли участь близько 40 тис. громадян. Забезпечували належний громадський порядок 500 співробітників міліції. Під час проведення свята і після його завершення жодних порушень громадського порядку не зареєстровано.

Ян Гранат побажав українській та польській командам зустрітися у фіналі чемпіонату Європи з футболу

Сьогодні під час відкриття офіційної фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат побажав польській та українській командам зустрітися у фіналі. «Польща вітає Україну. Варшава, Гданськ, Познань і Вроцлав - міста, що організують чемпіонат Європи 2012 року, вітають Харків. Польські вболівальники вітають уболівальників та фанів футболу України та Харкова. А польські та українські фани футболу всі разом вітають уболівальників футболу. 5 років тому, коли Мішель Платіні показав картку - Польща і Україна, ми радісно переживали наш загальний успіх. Але ми знали, які складні завдання стоять перед нами. Ми п'ять років готувалися до дня, який настане завтра. Ми будували і модернізували стадіони, будували аеропорти, готелі, дороги. Ми поліпшували міські комунікації. І ми, Польща та Україна, набували досвіду. Ми разом зустрічалися, ми вчилися у тих, хто вже пережив подібний досвід. Не тільки інфраструктура стала нашим великим багатством і досягненням, а й людські контакти та зустрічі. І в цьому наше майбутнє. Футбол - це командна гра. Давайте будемо однією командою. Я бажаю, щоб наші команди зустрілися у фіналі», - сказав Ян Гранат.

У Харкові відбулося відкриття фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року

На площі Свободи відбулося урочисте відкриття фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україну. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, куратор фан-зони Євро 2012 в Києві та Харкові Вілен Матвєєв та Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат.

Непередбачених ситуацій з енергозабезпеченням під час Євро-2012 в Харкові не буде

Введення в експлуатацію нових підстанцій «Перемога», «Каштанова», «Дергачі» та реконструкція підстанцій «Салтівська», «Світло Шахтаря» і «Сокольники» забезпечило якісне енергоживлення споживачів міста та об'єктів Євро-2012. Про це повідомив сьогодні в ході відкриття останнього об'єкта реалізації АК «Харківобленерго» Державної цільової програми підготовки до Євро-2012 підстанції «Павлівська» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик може розповісти, яким було раніше енергопостачання стадіону «Металіст» і до чого взагалі він був підключений. Якщо б нічого не змінилося, то ніякого чемпіонату Євро-2012 в Харкові не було б. Електроживлення стадіону було на грані, ті потужності, які він споживав, абсолютно не відповідали тим потужностям, які туди були підведені. Ніхто не зміг би гарантувати стабільну роботу «Металіста» і проведення Чемпіонату без жодних проблем», – зазначив перший заступник губернатора.

Почав свою роботу третій туристсько-інформаційний пункт

Відбулося відкриття третього туристсько-інформаційного пункту. На відкритті булі присутні заступник голови Харківської державної обласної адміністрації Євгеній Савін, начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов, директор Харківського обласного туристсько-інформаційного центру Денис Дармостук.

Департамент житлового господарства Харківської міської ради на запит обласної державної адміністрації надав відповідь стосовно поводження з безпритульними тваринами в м.Харкові

Регулювання чисельності безпритульних тварин у місті здійснюється згідно Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», прийняття якого було необхідною складовою умовою для вступу України до Європейського Союзу. Виконавцем міської «Програми поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності у м. Харкові на 2007-2012 рр.» є КП «Центр поводження з тваринами», яке діє за такою схемою:

«Харьковводоканал» може претендувати на компенсацію різниці в тарифах

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що до держбюджету України внесена поправка, яка передбачає виділення 4,6 млрд. грн. на погашення різниці в тарифах водопостачальним підприємствам, підприємствам теплопостачання та водовідведення. За його словами, для того, щоб отримати компенсацію різниці в тарифах, підприємства повинні підтвердити розрахунками, що така різниця існує, і пройти відповідну комісію. «Як тільки «Харьковводоканал» погодить нові тарифи, буде офіційно підтверджена різниця в тарифах, можна буде претендувати на компенсацію. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відправив два листи в Кабмін, Міністерство енергетики та Мінрегіонбуд, з тим, щоб був прискорений процес і різницю в тарифах «Харьковводоканалу» компенсували. Прийшли відповіді, що питання розглядаються», – зазначив Валентин Дулуб.

Введена в дію електропідстанція «Павлівська»

Сьогодні введена в лад електропідстанція 110/10/6 кВт «Павлівська», яка забезпечить енергопостачання району Павлове поле, вул. Клочківської та центру Харкова, зокрема – фан-зони на пл. Свободи. В урочистій церемонії пуску взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик і глава наглядової ради АК «Харківобленерго» Олександр Позняков.

Виплата компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР організована на високому рівні

З 1 червня стартував процес виплат компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. Як наголосив сьогодні в ході відвідин Ощадбанку голова ХОДА Михайло Добкін, всі організаційні роботи по виплаті компенсацій громадянам проведені на високому рівні, і на відміну від 2008 року вкладники можуть отримати свої гроші без черг і будь-яких незручностей. «Організація була проведена в найкоротші терміни таким чином, що сьогодні немає ніякого ажіотажу, ніяких черг. Ви пам'ятаєте, як це було в 2008 році, коли люди юрмилися на вулиці, коли були створені страшні незручності для людей, і хороша ідея була затьмарена поганою організацією. Зараз все відбувається цивілізовано. Зручним способом людина може дізнатися в який час, в який день можна прийти, і завдяки цьому сьогодні немає черг», - підкреслив глава області.

Приблизно 11 тис. жителів Харківщини отримали компенсаційні виплати від держави

Про це сьогодні під час візиту до обласного управління Ощадбанку сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, коштів вистачає для того, щоб виплатити компенсації всім зареєстрованим. Таких людей по області та місту більше 300 тис. чоловік. «На сьогоднішній момент, в рамках соціальних ініціатив Президента України, близько 11 тис. чоловік вже отримали свої компенсації. Ця цифра постійно змінюється. Я думаю, що з отриманням грошей у людей ні зараз, ні надалі не буде ніяких проблем. Я зараз поспілкувався з людьми - ніяких нарікань на роботу банку немає. Це дуже важливо. Наша задача - створити умови для того, щоб люди, відчували себе справжніми господарями в цій країні і відчували це в усьому. І тоді, коли вони йдуть за своїми вкладами, і тоді, коли вони йдуть по доглянутим вулицям нашого міста, пересуваються в громадському транспорті або заходять до себе в під'їзд», - зазначив Михайло Добкін.

Юрій Сапронов нагородив кращих платників податків Харківщини

Сьогодні в Малому залі Будинку рад заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова нагородили лауреатів першого туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків України - 2011».

Михайло Добкін відвідав дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Зелена гірка» Зміївського району

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова облради Сергій Чернов відвідали дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Зелена гірка» Зміївського району. «Виконуючи доручення Президента, ми проводимо огляд дитячих оздоровчих таборів. Я сьогодні відвідав перший табір, ряд інших таборів відвідують мої заступники та голови райдержадміністрацій. Тут класна атмосфера. За настроєм дітей можна зрозуміти, що тут підібрана професійна команда, яка робить все для хорошого і повноцінного відпочинку дітей. Харківська область традиційно займає лідируючі позиції по оздоровленню дітей. В минулому році ми зайняли перше місце в Україні по цій роботі. В цьому році у нас ще більш амбітні плани: ми плануємо збільшити кількість відпочиваючих дітей в таборах», - сказав Михайло Добкін.

Автопробіг «Шляхами перемог» пройшов місцями бойової слави Харківщини

Сьогодні учасники автопробігу «Шляхами перемог» приїхали до Харкова. Як повідомив в ході прес-конференції керівник автопробігу Роман Насєдкін, автопробіг стартував 5 травня в Мурманську і на даний момент проїхав вже більш ніж 30 містами Росії, Білорусі та Україні. «Наш автопробіг проходить в рамках проекту Федерального агентства у справах молоді «Наша спільна перемога». Це проект, спрямований на боротьбу з фальсифікацією історії, на її збереження. Цього року наш автопробіг стартував в Мурманську 5 травня і закінчиться в Новоросійську у Чорного моря 22 червня. Ми приїжджаємо в міста, де зустрічаємося з ветеранами, беремо у них інтерв'ю, формуємо молодіжні штаби і підключаємо молодих людей до нашого проекту, щоб вони теж брали інтерв'ю у ветеранів і увічнювали таким чином правду про війну», - зазначив він.

Михайло Добкін вручив лікарю-педіатру сільської амбулаторії с. Ватутіне ключі від службової квартири

У складі нового приміщення сільської лікарської амбулаторії у с. Ватутіне Нововодолазького району облаштовано 3-кімнатну квартиру для медичних працівників площею 75,4 кв. м. Сьогодні у ході урочистого відкриття амбулаторії голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили ключі від житла лікарю-педіатру медичного закладу Марині Головаш. В сільській лікарській амбулаторії с. Ватутіно працюють лікар загальної практики – сімейний лікар вищої категорії, лікар-педіатр, лікар-стоматолог, 5 молодших спеціалістів з медичною освітою та 1 молодша медична сестра. Сільська лікарська амбулаторія обслуговує населення 2 сіл Ватутіне та Вільхуватка загальною кількістю 2 325 осіб, з них 435 дітей.

Михайло Добкін передав сільській лікарській амбулаторії с. Ватутіне нову стоматологічну установку

Сьогодні під час урочистого відкриття новозбудованого приміщення сільської лікарської амбулаторії з житлом для медичних працівників у с. Ватутіне голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив завідувачці амбулаторії Ларисі Кузнєцовій паспорт на нову стоматологічну установку з компресором. Сільська лікарська амбулаторія обслуговує населення 2 сіл Ватутіне та Вільхуватка загальною кількістю 2 325 осіб, з них 435 дітей. На підзвітній території амбулаторії проживає 134 ветерана війни та 14 осіб, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС, і знаходяться на диспансерному обліку.

Архів документів