Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні розпочнеться чемпіонат Європи з футболу

Сьогодні о 18:40 у Варшаві (Польща), буде відкрито чемпіонат Європи з футболу. У церемонії відкриття Євро-2012 візьмуть участь Президент України Віктор Янукович і Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський. Концепцію церемонії відкриття Євро-2012 розробив Марко Баліч - креативний директор і виконавчий продюсер італійської компанії "Flimmaster Events", що займається організацією та проведенням подібних заходів. На церемонії з етюдом Фредеріка Шопена для фортепіано виступить угорський піаніст Адам Дьордь. Для хореографічної постановки на церемонії відкриття будуть задіяні понад 800 волонтерів, що представлятимуть 63 країни.

В Харкові під час відкриття офіційної фан-зони чемпіонату Європи по футболу 2012 року порушень громадського порядку не було

7 червня 2012 року в Харкові на площі Свободи відбулося урочисте відкриття офіційної фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року, в якому взяли участь близько 40 тис. громадян. Забезпечували належний громадський порядок 500 співробітників міліції. Під час проведення свята і після його завершення жодних порушень громадського порядку не зареєстровано.

Ян Гранат побажав українській та польській командам зустрітися у фіналі чемпіонату Європи з футболу

Сьогодні під час відкриття офіційної фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат побажав польській та українській командам зустрітися у фіналі. «Польща вітає Україну. Варшава, Гданськ, Познань і Вроцлав - міста, що організують чемпіонат Європи 2012 року, вітають Харків. Польські вболівальники вітають уболівальників та фанів футболу України та Харкова. А польські та українські фани футболу всі разом вітають уболівальників футболу. 5 років тому, коли Мішель Платіні показав картку - Польща і Україна, ми радісно переживали наш загальний успіх. Але ми знали, які складні завдання стоять перед нами. Ми п'ять років готувалися до дня, який настане завтра. Ми будували і модернізували стадіони, будували аеропорти, готелі, дороги. Ми поліпшували міські комунікації. І ми, Польща та Україна, набували досвіду. Ми разом зустрічалися, ми вчилися у тих, хто вже пережив подібний досвід. Не тільки інфраструктура стала нашим великим багатством і досягненням, а й людські контакти та зустрічі. І в цьому наше майбутнє. Футбол - це командна гра. Давайте будемо однією командою. Я бажаю, щоб наші команди зустрілися у фіналі», - сказав Ян Гранат.

У Харкові відбулося відкриття фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року

На площі Свободи відбулося урочисте відкриття фан-зони чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україну. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, куратор фан-зони Євро 2012 в Києві та Харкові Вілен Матвєєв та Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат.

Непередбачених ситуацій з енергозабезпеченням під час Євро-2012 в Харкові не буде

Введення в експлуатацію нових підстанцій «Перемога», «Каштанова», «Дергачі» та реконструкція підстанцій «Салтівська», «Світло Шахтаря» і «Сокольники» забезпечило якісне енергоживлення споживачів міста та об'єктів Євро-2012. Про це повідомив сьогодні в ході відкриття останнього об'єкта реалізації АК «Харківобленерго» Державної цільової програми підготовки до Євро-2012 підстанції «Павлівська» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик може розповісти, яким було раніше енергопостачання стадіону «Металіст» і до чого взагалі він був підключений. Якщо б нічого не змінилося, то ніякого чемпіонату Євро-2012 в Харкові не було б. Електроживлення стадіону було на грані, ті потужності, які він споживав, абсолютно не відповідали тим потужностям, які туди були підведені. Ніхто не зміг би гарантувати стабільну роботу «Металіста» і проведення Чемпіонату без жодних проблем», – зазначив перший заступник губернатора.

Почав свою роботу третій туристсько-інформаційний пункт

Відбулося відкриття третього туристсько-інформаційного пункту. На відкритті булі присутні заступник голови Харківської державної обласної адміністрації Євгеній Савін, начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов, директор Харківського обласного туристсько-інформаційного центру Денис Дармостук.

Департамент житлового господарства Харківської міської ради на запит обласної державної адміністрації надав відповідь стосовно поводження з безпритульними тваринами в м.Харкові

Регулювання чисельності безпритульних тварин у місті здійснюється згідно Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», прийняття якого було необхідною складовою умовою для вступу України до Європейського Союзу. Виконавцем міської «Програми поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності у м. Харкові на 2007-2012 рр.» є КП «Центр поводження з тваринами», яке діє за такою схемою:

«Харьковводоканал» може претендувати на компенсацію різниці в тарифах

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що до держбюджету України внесена поправка, яка передбачає виділення 4,6 млрд. грн. на погашення різниці в тарифах водопостачальним підприємствам, підприємствам теплопостачання та водовідведення. За його словами, для того, щоб отримати компенсацію різниці в тарифах, підприємства повинні підтвердити розрахунками, що така різниця існує, і пройти відповідну комісію. «Як тільки «Харьковводоканал» погодить нові тарифи, буде офіційно підтверджена різниця в тарифах, можна буде претендувати на компенсацію. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відправив два листи в Кабмін, Міністерство енергетики та Мінрегіонбуд, з тим, щоб був прискорений процес і різницю в тарифах «Харьковводоканалу» компенсували. Прийшли відповіді, що питання розглядаються», – зазначив Валентин Дулуб.

Введена в дію електропідстанція «Павлівська»

Сьогодні введена в лад електропідстанція 110/10/6 кВт «Павлівська», яка забезпечить енергопостачання району Павлове поле, вул. Клочківської та центру Харкова, зокрема – фан-зони на пл. Свободи. В урочистій церемонії пуску взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик і глава наглядової ради АК «Харківобленерго» Олександр Позняков.

Виплата компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР організована на високому рівні

З 1 червня стартував процес виплат компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. Як наголосив сьогодні в ході відвідин Ощадбанку голова ХОДА Михайло Добкін, всі організаційні роботи по виплаті компенсацій громадянам проведені на високому рівні, і на відміну від 2008 року вкладники можуть отримати свої гроші без черг і будь-яких незручностей. «Організація була проведена в найкоротші терміни таким чином, що сьогодні немає ніякого ажіотажу, ніяких черг. Ви пам'ятаєте, як це було в 2008 році, коли люди юрмилися на вулиці, коли були створені страшні незручності для людей, і хороша ідея була затьмарена поганою організацією. Зараз все відбувається цивілізовано. Зручним способом людина може дізнатися в який час, в який день можна прийти, і завдяки цьому сьогодні немає черг», - підкреслив глава області.

Приблизно 11 тис. жителів Харківщини отримали компенсаційні виплати від держави

Про це сьогодні під час візиту до обласного управління Ощадбанку сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, коштів вистачає для того, щоб виплатити компенсації всім зареєстрованим. Таких людей по області та місту більше 300 тис. чоловік. «На сьогоднішній момент, в рамках соціальних ініціатив Президента України, близько 11 тис. чоловік вже отримали свої компенсації. Ця цифра постійно змінюється. Я думаю, що з отриманням грошей у людей ні зараз, ні надалі не буде ніяких проблем. Я зараз поспілкувався з людьми - ніяких нарікань на роботу банку немає. Це дуже важливо. Наша задача - створити умови для того, щоб люди, відчували себе справжніми господарями в цій країні і відчували це в усьому. І тоді, коли вони йдуть за своїми вкладами, і тоді, коли вони йдуть по доглянутим вулицям нашого міста, пересуваються в громадському транспорті або заходять до себе в під'їзд», - зазначив Михайло Добкін.

Юрій Сапронов нагородив кращих платників податків Харківщини

Сьогодні в Малому залі Будинку рад заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова нагородили лауреатів першого туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків України - 2011».

Михайло Добкін відвідав дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Зелена гірка» Зміївського району

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова облради Сергій Чернов відвідали дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Зелена гірка» Зміївського району. «Виконуючи доручення Президента, ми проводимо огляд дитячих оздоровчих таборів. Я сьогодні відвідав перший табір, ряд інших таборів відвідують мої заступники та голови райдержадміністрацій. Тут класна атмосфера. За настроєм дітей можна зрозуміти, що тут підібрана професійна команда, яка робить все для хорошого і повноцінного відпочинку дітей. Харківська область традиційно займає лідируючі позиції по оздоровленню дітей. В минулому році ми зайняли перше місце в Україні по цій роботі. В цьому році у нас ще більш амбітні плани: ми плануємо збільшити кількість відпочиваючих дітей в таборах», - сказав Михайло Добкін.

Автопробіг «Шляхами перемог» пройшов місцями бойової слави Харківщини

Сьогодні учасники автопробігу «Шляхами перемог» приїхали до Харкова. Як повідомив в ході прес-конференції керівник автопробігу Роман Насєдкін, автопробіг стартував 5 травня в Мурманську і на даний момент проїхав вже більш ніж 30 містами Росії, Білорусі та Україні. «Наш автопробіг проходить в рамках проекту Федерального агентства у справах молоді «Наша спільна перемога». Це проект, спрямований на боротьбу з фальсифікацією історії, на її збереження. Цього року наш автопробіг стартував в Мурманську 5 травня і закінчиться в Новоросійську у Чорного моря 22 червня. Ми приїжджаємо в міста, де зустрічаємося з ветеранами, беремо у них інтерв'ю, формуємо молодіжні штаби і підключаємо молодих людей до нашого проекту, щоб вони теж брали інтерв'ю у ветеранів і увічнювали таким чином правду про війну», - зазначив він.

Михайло Добкін вручив лікарю-педіатру сільської амбулаторії с. Ватутіне ключі від службової квартири

У складі нового приміщення сільської лікарської амбулаторії у с. Ватутіне Нововодолазького району облаштовано 3-кімнатну квартиру для медичних працівників площею 75,4 кв. м. Сьогодні у ході урочистого відкриття амбулаторії голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили ключі від житла лікарю-педіатру медичного закладу Марині Головаш. В сільській лікарській амбулаторії с. Ватутіно працюють лікар загальної практики – сімейний лікар вищої категорії, лікар-педіатр, лікар-стоматолог, 5 молодших спеціалістів з медичною освітою та 1 молодша медична сестра. Сільська лікарська амбулаторія обслуговує населення 2 сіл Ватутіне та Вільхуватка загальною кількістю 2 325 осіб, з них 435 дітей.

Михайло Добкін передав сільській лікарській амбулаторії с. Ватутіне нову стоматологічну установку

Сьогодні під час урочистого відкриття новозбудованого приміщення сільської лікарської амбулаторії з житлом для медичних працівників у с. Ватутіне голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив завідувачці амбулаторії Ларисі Кузнєцовій паспорт на нову стоматологічну установку з компресором. Сільська лікарська амбулаторія обслуговує населення 2 сіл Ватутіне та Вільхуватка загальною кількістю 2 325 осіб, з них 435 дітей. На підзвітній території амбулаторії проживає 134 ветерана війни та 14 осіб, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС, і знаходяться на диспансерному обліку.

В с. Ватутіно Нововодолазького району відкрито сільську лікарську амбулаторію

В с. Ватутіно Нововодолазького району відкрито новозбудоване приміщення сільської лікарської амбулаторії з житлом для медичних працівників. В урочистій церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма. «Такі події стають, з одного боку, звичними в нашому регіоні, а з іншого – вони завжди будуть святковими, тому що якщо порівнювати старі умови, в яких працювали медики в цьому селі і нові – це небо і земля. Це черговий крок у наближенні якісної медичної допомоги до жителів сільської місцевості», – зазначив Михайло Добкін.

УВАГА!!!  Візит Раїси Богатирьової переноситься

Запланований на четвер, 7 червня, робочий візит до Харківської області віце-прем'єр-міністра України – Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової переноситься.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 7 червня, об 11:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція учасників автопробігу „Шляхами перемог”; О 12:00 у Держпромі (2 під'їзд, 2 поверх) відбудеться відкриття пересувної виставки «Чорнобиль: Люди – Міста – Солідарність – Майбутнє»; О 12:00 у Будинку рад, (вул. Сумська, 64, 2 поверх, Мала зала) відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів І туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків України – 2011»; О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Захист інтересів вітчизняних експортерів за кордоном»; О 16:00 на 12 км траси Харків – Бєлгород (ресторан «АВТО-ГРИЛЬ Мисливець») буде відкрито третій Туристсько-інформаційний пункт;  О 16:00 в Обласному центрі культури та мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється виставка живопису і графіки «Слобожанський пейзаж», приурочена до Євро-2012.

Олександр Шаріков та Ганна Хлистун отримали звання «Заслужений журналіст України»

До Дня журналіста Указом Президента України Віктора Януковича № 376/2012 від 6 червня 2012 року двом журналістам з Харківщини присвоєно почесне звання «Заслужений журналіст України». Зокрема, за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, багаторічну сумлінну працю почесне звання присвоєно оглядачеві комунального підприємства «Газета «Харьковские известия» Харківської міської ради» Олександру Шарікову та редакторові творчої групи «Служба інформаційного мовлення» радіомовлення Харківської обласної державної телерадіокомпанії Ганні Хлистун.

Газета «Обрії Ізюмщини» стала переможцем Всеукраїнського конкурсу НСЖУ у номінації «Кращі газетні проекти»

За реалізацію соціальних проектів, спрямованих на популяризацію життя регіону, його жителів, історії рідного краю газета «Обрії Ізюмщини» Харківської області стала переможцем Всеукраїнського конкурсу Національного спілки журналістів України у номінації «Кращі газетні проекти».

Інформація про індекс інфляції по Україні за травень 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за травень 2012 р. становив 99,7%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

«Слобожанський пейзаж» на виставці, приуроченої до Євро-2012

7 травня о 16.00 в обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки живопису і графіки «Слобожанський пейзаж», приуроченої до Євро-2012. До експозиції включені роботи сучасних художників із зображенням улюблених та найвідоміших місць мешканців Харкова і області. Тут можна побачити Благовіщенський собор, пам’ятник Шевченку, живописні краєвиди Коробових хуторів і багато інших.

На час проведення Євро 2012 необхідно забезпечити безпеку перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку

На цьому сьогодні під час засідання Харківського обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей акцентував увагу заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. «Євро 2012 - це чудове величезне свято, але з величезною відповідальністю, яку будемо нести всі ми, починаючи від губернатора, мера, закінчуючи керівниками усіх служб з безпеки наших вболівальників і дітей. Приїжджає велика кількість уболівальників. Вони приїжджають відпочивати, отримувати емоції. Ми не знаємо, як вони будуть себе вести, тому ми повинні вберегти наших дітей від можливих нестандартних ситуацій, при яких дитина може отримати моральну або фізичну травму. Тому ми маємо врахувати всі можливі ситуації і підготуватися», - сказав Євген Савін.

Погляд європейців на трагедію Чорнобилю – відкриття пересувної виставки у Харкові

7 червня о 12.00 у Харкові (Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться відкриття пересувної виставки «Чорнобиль: Люди – Міста – Солідарність – Майбутнє». До кінця року вона буде демонструватися в  17 регіонах України. Участь в урочистому відкритті виставки візьме її ініціатор -виконавчий директор Дортмундського Міжнародного Освітнього Центру (МОЦ) Петер Юнґе-Вентруп.

Завершився перший етап конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

Організаційний комітет Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» підвів підсумки першого етапу Конкурсу. Згідно результатів, на 22 запропоновані номінації інвестиційних та інноваційних проектів було отримано 250 заявок від провідних підприємств, організацій, наукових установ та громадян області. Найактивнішими були представники науки та освіти. Найбільша кількість заявок представлена у номінаціях: - «Кращий інноваційний проект у сфері енергозбереження» - 36 заявок; - «Кращий інноваційний проект кластеру «Інформаційно-комунікаційних технологій» - 30 заявок.

Михайло Добкін привітав журналістів Харківщини з професійним святом

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході прес-конференції привітав журналістів Харківщини з професійним святом і вручив почесні нагороди ХОДА. Звертаючись до журналістів, голова ХОДА зазначив: «Бажаю вам, щоб ваше розуміння місця і ролі журналіста в суспільстві збіглося зі сприйняттям професії журналіста самим суспільством. Бажаю, щоб ви мали можливість робити свою роботу і не намагалися дізнатися нічию думку, окрім думки читачів і глядачів. І, звичайно ж, я всім вам хочу побажати, щоб ми спільно побудували сильну країну, якою б усі пишалися і нікому не дозволяли її принижувати».

На Харківщині планують збільшити площу земель з природними ландшафтами до 3,5%

У Харківській області діє програма формування національної екологічної мережі. Дана програма була розроблена в 2002 році і розрахована до 2015 року. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказав начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко.

У Харківській області ведеться робота з оновлення очисних споруд для води з річки Сіверський Донець

Сьогодні в Харківській області діє кілька екологічних програм, але найголовніша програма - це комплексна програма охорони природного середовища в Харківській області. Вона розрахована на 2009-2013 роки і на подальшу перспективу до 2020 року. Вона охоплює багато розділів - це і природно-заповідний фонд, і водовідведення, та поводження з відходами. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказав начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко.

Завдяки злагодженій роботі на Харківщині вдалося уникнути надзвичайних ситуацій при вивезенні пестицидів

З початку поточного року з території Харківської області було вивезено 1070 тонн пестицидів і небезпечних речовин. Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління охорони навколишнього середовища в Харківській області Роман Квартенко, завдяки злагодженій роботі всіх служб на Харківщині вдалося уникнути надзвичайних ситуацій при перезатарюванні та вивезенни пестицидів. «Хочу подякувати і обласній державній адміністрації, і районним адміністраціям тих районів, де були пестициди, тому що там злагоджено працювали всі служби, і цей контроль дозволив уникнути надзвичайних ситуацій, пов'язаних з розливом отрутохімікатів. Все робилося програмно, системно, за чітко затвердженим графіком», - підкреслив він.

Архів документів