Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У філософському кафе обговорять допустимі межі близькості

21 червня о 16.30 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного центру культури та мистецтва (Держпром, 4 під'їзд, вхід з боку площі Свободи) відбудеться чергова зустріч у форматі філософського кафе. Ведучий – письменник Анатолій Кутнік поведе розмову на тему «Допустима близькість».

Потрібно вірити в успіх нашої збірної, і я ставлю на перемогу української команди. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін побажав успіху збірній України з футболу в матчі з командою Англії і заявив, що вірить у перемогу українських футболістів. «Якщо мій робочий графік дозволить мені бути присутнім на матчі, я буду там обов'язково. Я не люблю давати прогнози, але, з іншого боку, думки матеріалізуються, тому потрібно вірити в успіх нашої збірної, і я ставлю на перемогу української команди. Рахунок прогнозувати не буду. Це буде не повторення подвигу греків, це буде наш гідний результат. Бажаю хлопцям максимально проявити свою майстерність і обіграти збірну Англії», - сказав Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні о 10:00 в спортивному комплексі Національного Університету «Юридична Академія України ім. Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 104) відбудеться нагородження футбольної команди загальноосвітньої школи № 20 - переможця Всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м'яч» о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться нарада з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, вхід з боку площі Свободи) буде відкритий арт-проект Михайла Палаєва «Під стукіт коліс ...» 

Харківський театр опери та балету передано у державну власність

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження «Про погодження передачі цілісного майнового комплексу Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка у державну власність». Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 18 червня 2012 року.

Ряд питань, що цікавлять Харківську область, отримали позитивну відповідь за підсумками візиту Прем'єр-міністра України Миколи Азарова

Як зазначив сьогодні на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, судячи з коментарів, які Прем'єр-міністр України Микола Азаров надавав засобам масової інформації, він залишився дуже задоволений побаченим в Харківській області. «Найголовніше - по ряду питань, які дуже сильно цікавили Харківську область, зокрема, фінансування ряду напрямків, в тому числі ДП «Завод ім. Шевченка», ми почули позитивну відповідь, і представники облдержадміністрації вже відпрацьовують всі необхідні документи з апаратом Кабінету міністрів», - підкреслив Михайло Добкін.

Головний підсумок Євро-2012 – визнання України як європейської держави, а Харкова – як одного з найкращих міст Європи. Михайло Добкін

Головний підсумок Чемпіонату Європи з футболу 2012 року – це визнання світовою громадськістю України як європейської держави, а Харкова – як одного з найкращих міст Європи. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході брифінгу. «Ми багато говоримо про прагнення до Європейського союзу, про те, що потрібно інтегруватися в Європу. Насправді, Європу необхідно будувати тут. І коли до нас приїжджає велика кількість людей, що живуть в благополучних країнах, – голландців, німців, поляків, – і вони бачать абсолютно звичні їм умови, зрозумілу їм архітектуру міста, європейський менталітет жителів – вони відчувають себе в Європі. Абсолютно немає необхідності говорити, що ми не є частиною європейського простору. Після Євро-2012 ми продовжуємо залишатися частиною Європи географічно, і ментально можемо на 100% відчувати себе європейцями», – підкреслив він.

Підписано Меморандум про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією і УДП «Укрпошта»

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін та генеральний директор УДП поштового зв'язку «Укрпошта» Оксана Плотникова підписали Меморандум про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією і «Укрпоштою». Мета цього документа - підвищення якості поштових послуг в Харківській області, для чого планується об'єднати зусилля сторін і активізувати діяльність з ремонту відділень зв'язку, встановлення поштових скриньок, забезпечення листонош велосипедами та по інших важливих питаннях.

Ряду харків'ян присуджено Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 червня 2012 р. №361 «Про присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України» цього року присуджено  60 премій.  Від Харківської області нагороджені: у номінації «За виробничі досягнення» - Авраменко Сергій, старший науковий співробітник лабораторії рослинництва і сортовивчення Інституту рослинництва імені В. Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук та Сухорад Іван - старший оперуповноважений в особливо важливих справах департаменту Служби безпеки; 

Від роботи центру служби крові залежить успіх хірургів і лікарів, які рятують людські життя. Михайло Добкін

Під час брифінгу після відкриття модернізованої зали для заготівлі крові та її компонентів в обласному центрі служби крові голова Харківської ОДА Михайло Добкін висловив слова подяки всім тим, хто вніс свою лепту і підтримував роботу даного медичного закладу на належному рівні. «Без чесного, професійного відношення трудових колективів ніякі гроші, ніяке нове суперсучасне обладнання не дозволить вирішити головну задачу - забезпечити професійну, якісну, доступну медичну допомогу. Ті завдання, які вирішуються в даному центрі працюють на інтереси не тільки нашого регіону, але й на інші області. Від того, як спрацюють тут, багато в чому буде залежати успіх тих професійних хірургів і лікарів інших професій, які рятують людські життя. Я впевнений, це далеко не фінальна точка у фінансуванні даного медичного закладу. Все, що необхідно для професійної роботи, щоб ми йшли в ногу з часом, щоб ми не відставали від високих європейських стандартів, з нашого боку буде зроблено», - сказав Михайло Добкін.

Вихованці КДЮСШ №3 вибороли звання «Шахової надії Харківщини 2012»

16 червня у дитячо-юнацькому клубі «Гагаринець» відбулися відкриті змагання «Шахові надії Харківщини 2012» серед хлопців та дівчат 1997 - 2006 років народження. У традиційній командній першості взяли участь понад 80 юних шахістів Харківщини. Першість проходила в чотирьох основних групах: перша група – юнаки 1, 2 розряду, до другої групи віднесено третьорозрядників, третя група з першим юнацький розрядом, до четвертої – шахісти початківці. В командному заліку переможцем стала КДЮСШ №3, яка набрала 17,5 очок, друге місце у  КДЮСШ №4 - 17,0 очок та третє у ЦДЮТ №4 - 16,5 очок.

Жителі Харківщини відзначені державними нагородами з нагоди Дня медичного працівника

16 червня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 401/2012 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня медичного працівника». Згідно з документом, звання «Заслужений лікар України» присвоєно директорові державного закладу «Український медичний центр акушерства, гінекології та репродуктології Міністерства охорони здоров'я України» Валерію Пітьку. Звання «Заслужений діяч науки і техніки України» удостоєна завідувач кафедри Харківської медичної академії післядипломної освіти, доктор медичних наук Ольга Грищенко. Також медаллю «За працю і звитягу» нагороджена сестра медичного кабінету комунального підприємства «Люботинська центральна міська лікарня» Світлана Приходько.

Михайло Добкін привітав співробітників Харківського обласного центру служби крові з Днем донора

В ході відкриття модернізованої зали для заготівлі крові та її компонентів Харківського обласного центру служби крові голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав співробітників закладу з Днем донора та вручив Почесні грамоти та Подяки голови ХОДА. Звертаючись до колективу, Михайло Добкін подякував медичним працівникам за їхню працю. Він підкреслив, що співробітники служби крові кожен день роблять те, що рятує життя людей.

У Харківському обласному центрі служби крові відкрито модернізовану залу для заготівлі крові та її компонентів (доповнено)

До Дня донора на Харківщині у обласному центрі служби крові відкрито модернізовану залу для заготівлі крові та її компонентів, а також сучасні приміщення для переробки крові. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні я побував в залі, яка набула зовсім іншого, європейського вигляду, а також оглянув нове обладнання. Тут постійно відбуваються перетворення в кращу сторону. Радує, що ці поліпшення відбуваються не тільки за рахунок державного та обласного бюджетів, а й сам колектив вносить свою лепту. Через 2-3 роки ми повністю змінимо вид цієї установи», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін привітав Віталія Алексейчука зі вступом на посаду голови Дергачівської РДА

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін представив нового керівника Дергачівської районної адміністрації Віталія Алексейчука адміністративно-господарському активу району. Голова області подякував за ефективну і самовіддану роботу Володимиру Кацубі, який очолював район з 2010 року, а також побажав новому керівнику Дергачівщини Віталію Алексейчуку мудрості та успіхів у розвитку району.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку за минулу добу, 17 червня 2012 року, фан-зону міста Харкова відвідало близько 25 тисяч осіб, а стадіон «Металіст» - майже 40 тисяч уболівальників. З них 9 тис. голландців та 4 тис. португальців. Правопорушень не зафіксовано.

Оголошено переможців обласних змагань «Козацькі розваги»

16 червня у м.Валки Харківської області відбулися змагання «Козацькі розваги» XXI обласної Спартакіади з масових видів спорту на Кубок голови обласної державної адміністрації серед районів і міст обласного значення, присвячену Року спорту і здорового способу життя в Україні. Участь у них взяли близько 90 спортсменів-аматорів 1961-1990 рр. народження, що представляли всі райони області та міста обласного значення. У 6 видах силових вправ вони змагалися на витривалість, швидкість та спритність.

За час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 фан-зону в Харкові відвідало 600-700 тисяч осіб

Про це сьогодні під час прямого включення програми «Євро, я люблю тебе!» на телеканалі «Футбол» сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Враховуючи, що у нас найбільша фан-зона, тут одночасно може розміститися до 60 тисяч уболівальників. Якщо порахувати, скільки людей щодня приходило подивитися один і другий матчі, коли вони були розведені в часі, то, я думаю, що в фан-зоні побувало 600-700 тисяч осіб», - зазначив Михайло Добкін.

Команда Харківської області взяла участь у змаганнях «Олімпійське лелеченя» у центрі «Артек»

У Міжнародному Дитячому Центрі «Артек» завершився II Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя», в якому взяла участь команда з Харківської області. На кожному етапі змагань були визначені свої переможці, зокрема, Харківщина посіла друге місце з артболу. Протягом року право представляти свій край у фіналі змагань у кримському таборі «Артек» виборювали 27 команд з усіх областей України, а також міст Києва та Севастополя. Протягом 5 днів діти мали можливість взяти участь у різноманітних конкурсах, насолодитись красою Південного Берегу Криму, знайти справжніх друзів й отримати титул «артеківець».

Євро-2012 дозволить іноземцям по-іншому відкрити Харків і Україну

Усі харків'яни разом зробили все необхідне, щоб Євро-2012 було організовано на найвищому рівні, і чемпіонат запам'ятався всім гостям нашого регіону як справжнє свято, - підкреслив сьогодні під час прямого включення програми «Євро, я люблю тебе!» на телеканалі «Футбол» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, завдяки спільним зусиллям влади, приватного бізнесу та всіх харків'ян Євро-2012 дозволило гостям Харківщини побачити наш регіон і всю країну в новому світлі.

Євро-2012 – це справжнє свято, яке здатне змінювати менталітет і світогляд. Михайло Добкін

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час прямого включення програми «Євро, я люблю тебе!» на телеканалі «Футбол». «Вчора, коли пролунав фінальний свисток італійського судді про закінчення третього і останнього ігрового дня в нашому місті, разом з почуттям задоволеності прийшло відчуття розчарування, тому що закінчується свято. Справжнє свято, яке здатне змінити менталітет людей, їх світогляд. Багато жителів нашого міста після того, що відбувалося у нас останні 10 днів, стануть по-іншому ставитися до багатьох цінностей, які раніше, можливо, були їм зовсім нецікаві. Крім того, для багатьох харків'ян таке щільне спілкування з великою кількістю іноземців – це ще один сигнал про те, що наш шлях – в Європу», – зазначив губернатор.

Голландці були приємно здивовані гостинністю харків'ян. Михайло Добкін

Як зазначив під час прямого включення програми «Євро, я люблю тебе!» на телеканалі «Футбол» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, третій матч, який проходив у Харкові, був найбільш видовищний і за напруженням, і за змістом гри.

За час проведення матчів Євро-2012 у Харкові за медичною допомогою звернулось 232 особи

Протягом 7-17 червня за медичною допомогою до лікувальних закладів Харкова звернулось 232 особи. На стадіоні «Металіст» - 97 осіб, у фан-зоні на площі Свободи – 133, у міжнародному аеропорту «Харків» та на залізничному вокзалі – по 1 особі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  За його інформацією, 57 осіб було госпіталізовано. Серед них: 30 українців, 11 голландців, 5 німців, по 3 англійця та росіянина, 2 ізраїльтянина, по 1 громадянину Австралії, Данії, Грузії. Вони госпіталізовані до Харківської клінічної лікарні №14; Харківської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги; міської багатопрофільної лікарні №17; Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; Обласний клінічний центр урології та нефрології, Обласної клінічної інфекційної лікарні, міської клінічної лікарні №27 та інші.

Медичні працівники Харківщини отримали державні нагороди

З нагоди Дня медичного працівника Президент України Віктор Янукович присвоїв почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» завідувачеві кафедри Харківської медичної академії післядипломної освіти, доктору медичних наук, професору Ользі Грищенко. Відповідний указ глави держави опублікований на офіційному сайті Президента України. Також медаль «За працю і доблесть» отримала медична сестра Люботинської центральної міської лікарні Світлана Приходько.

Микола Азаров – в ефірі Харківського державного обласного телебачення

У суботу, 16 червня, о 19:30 в ефір Харківського державного обласного телебачення вийде програма «Харків-live», гостем якої є Премьер-міністр України Микола Азаров.

В Україні планується запровадити систему компенсацій пацієнтам частини вартості призначених ліків

Як зазначив сьогодні в ході святкування Дня медичного працівника в Харкові Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров, в даний час однією з проблем в Україні є самолікування. «Ми практично повністю розвалили систему лікування як такого. Лікар має виписувати на ліки рецепт, а хворий знати, що препарат призначений йому лікарем, і йти в аптеку з цим рецептом. У певний момент ми досягнемо того, що будемо компенсувати хворому частину вартості ліків – тобто, рецепт стане документом суворої фінансової звітності. Ми йдемо по шляху створення такої системи, яка діє в Європі», – заявив Прем'єр-міністр.

Уряд знизить ціни на ряд лікарських засобів

Уряд України має намір запровадити регулювання цін на ряд лікарських препаратів. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, вітаючи харківських медиків з їхнім професійним святом. «Ми йдемо шляхом здешевлення цілого ряду лікарських позицій і встановлення референтних цін, особливо в тих випадках, де наші імпортери значно завищують вартість препаратів. Референтні ціни визначаються шляхом усереднення цін, діючих у наших сусідів – Польщі, Словаччині, Росії та інших країн. Ми проводимо аналіз в аптечних мережах і говоримо нашим імпортерам: "А чому у нас ліки мають коштувати в 3 рази дорожче, ніж у Польщі?! Тільки тому, що ви домовилися між собою і тримаєте монополію? Так ми не дозволимо цього робити"», – зазначив Прем'єр-міністр.

Ігор Шурма вручив почесні нагороди ХОДА медичним працівникам

Сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня медичного працівника заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови обласної ради Людмила Давидова вручили почесні нагороди ХОДА та облради. Звертаючись до присутніх, Ігор Шурма зазначив: «Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та від себе особисто щиро вас всіх вітаю з Днем медичного працівника. Бажаю, передусім, того, за що ми постійно боремося – міцного здоров’я. Бажаю вам ніколи в житті не позбутися милосердя і доброти, щоб ви всю душу віддавали своїм пацієнтам незалежно від того ким працюєте, тому що ви є останньою надією багатьох людей, а прийшовши додому, ви в своєму серці зберегли тепло для своїх батьків, дітей, чоловіків, дружин, щоб ваша родина була щасливою від того, що ви ходите кожен день на роботу з гордо піднятою головою, оскільки несете звання медика».

Сергія Мотузного призначено головою Вовчанської райдержадміністрації

Сергій Мотузний призначений на посаду голови Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області. Відповідне розпорядження сьогодні підписав Президент України Віктор Янукович. Сьогодні ж Президент України підписав розпорядження про звільнення з посади колишнього керівника Вовчанської райдержадміністрації - Віталія Панова.

Олександр Толстанов привітав медиків Харківщини зі святом

Сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня медичного працівника з професійним святом медиків Харківщини привітав заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов. Він побажав медичним працівникам області наснаги, здоров’я, миру і добра, передав їм поздоровлення і найтепліші побажання від Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, а також доручив головам РДА та головним лікарям центральних районних лікарень на офіційних заходах у присутності колективу вручити нагороди співробітникам Центральних районних лікарень, сільських амбулаторій та ФАПів.

Віталія Алексейчука призначено на посаду голови Дергачівської райдержадміністрації

Віталій Алексейчук призначений на посаду голови Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області. Відповідне розпорядження сьогодні підписав Президент України Віктор Янукович.

Архів документів