Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків’янин Олексій Торохтій був прапороносцем збірної України на церемонії закриття Олімпійських ігор в Лондоні

12 серпня в Лондоні відбулася церемонія закриття ХХХ літніх Олімпійських ігор. Дві олімпійські медалі вибороли представники харківського спорту. Це боксер Олександр Гвоздик, який посів на олімпійському турнірі третє місце, та Олексій Торохтій, який став Олімпійський чемпіоном у важкій атлетиці. Саме йому було доручено виносити прапор України на церемонії закриття Олімпіади.

Стан підготовки Коломацького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Коломацького району становить: житлові будинки – 100%, артсвердловини – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовлено піску – 91,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 89%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 100%, свинарників – 100%, пташників – 100%.

15 серпня відбудеться семінар «Актуальні питання державних закупівель у зв’язку із змінами в законодавстві»

15 серпня об 11:00 у залі засідань Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації (Держпром, 7 під’їзд, 3 поверх) відбудеться семінар «Актуальні питання державних закупівель у зв’язку із змінами в законодавстві». До участі в семінарі запрошуються фахівці, відповідальні за здійснення закупівель у районних державних адміністраціях, а також в управліннях, відділах та інших структурних підрозділах облдержадміністрації.

Інформація про хід дорожніх робіт у Золочівському районі

З початку року філією «Золочівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості – 3,2 тис. кв. м, прибирання сміття – 166,5 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 14 шт., вирубка порості – 120,7 км. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в Золочівському районі заготовлено 432,9 куб. м піску (55,3% від плану) і 22,2 тонн солі (17,6% від плану). Планується залучити 1 автогрейдер, 2 піскорозкидувачі, 2 навантажувачі, 1 бульдозер і 4 од. навісного обладнання.

До уваги журналістов!

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться семінар-прес-конференція для представників ЗМІ «Проблемні питання застосування Закону України «Про вибори народних депутатів України» за участю радника відділу по забезпеченню діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації Артура Мартіна.

Харківський боксер Олександр Гвоздик став бронзовим призером Олімпійських ігор

Харківський боксер Олександр Гвоздик (вагова категорія до 81 кілограма) 10 серпня програв у півфіналі Олімпійського турніру боксеру з Казахстану Аділбеку Ніязімбетову. Бій завершився з нічийним рахунком 13:13, але за рішенням суддів переможцем був оголошений Аділбек Ніязімбетов. Таким чином, Олександр Гвоздик став бронзовим призером Олімпійський ігор (за правилами боксерського турніру бій за 3 місце не проводиться, і обидва боксери, які програли у півфіналі, отримують бронзові медалі).

Між Харковом та Бєлгородом повинні курсувати як поїзди підвищеної комфортності, так і соціальні електоропоїзди

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Андрій Моченков, раніше згідно сформованій системі взаємодії «Укрзалізниці» і «Російської залізниці» Південна залізниця брала на себе зобов'язання з експлуатації рухомого складу, а російська сторона оплачувала ці послуги. В даний час російська сторона ухвалила рішення щодо зміни системи взаємодії між Південною залізницею України і Південно-східною залізницею РФ: вони хотіли б експлуатувати свою ділянку самостійно і пропонують українській стороні самостійно експлуатувати свою. За словами заступника губернатора, для того, щоб перейти на нові відносини, необхідно узгодити ряд моментів і ухвалити досить багато технічних рішень.

Приміські електропоїзди сполученням Харків - Бєлгород були скасовані у зв'язку з припиненням фінансування з російської сторони

«Сьогодні склалася ситуація винятково економічного плану, яка не має жодного відношення до політики. Це не конфлікт між Україною і Росією, Південною залізницею України та Південно-східною залізницею РФ, це чисто фінансове питання. У зв'язку з відсутністю грошових коштів російською компанією «Черноземье» перервано приміське залізничне сполучення між Бєлгородом і Харковом», – заявив сьогодні під час брифінгу перший заступник начальника Південної залізниці Віктор Кузьменко.

ДО УВАГИ ЗМІ!

Сьогодні о 19:00 у прес-центрі ХОГА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться брифінг заступника голови Харківської облдержадміністрації Андрія Моченкова та першого заступника начальника Південної залізниці Віктора Кузьменка.

Харківська область третій рік поспіль завойовує звання «Регіон-лідер з виробництва кращих вітчизняних товарів року»

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар 2012 року», що проводиться у рамках загальнодержавної виставкової акції «Барвиста Україна» до 21-ї річниці Незалежності України, за кількістю «Золотих символів конкурсу» Харківська область випередила інші регіони.   «У конкурсі взяло участь 30 підприємств та наукових установ Харківської області, які номінували 56 видів продукції, товарів і послуг. 12 підприємств представили на конкурс по три і більше видів продукції та отримали статус «Виробник кращих вітчизняних товарів 2012 року» з нагородженням вищою відзнакою – «Золотим символом конкурсу», – сказав віце-губернатор.  

Практику безсистемного розорювання археологічних курганів в Харківській області буде припинено

На Харківщині ведеться активна робота щодо захисту археологічних та історичних пам'яток. Як повідомив сьогодні в ході прес-туру на розкопки скіфського поселення біля села Новоселівка Нововодолазького району начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, найближчим часом буде завершено роботу з укладення охоронних договорів щодо захисту історичних цінностей. «Харківська область за кількістю курганів посідає одне з перших місць. На даному етапі їх інвентаризація ще не повністю закінчена, але ми закінчуємо укладання охоронних договорів, в тому числі і по курганах, тому при наявності охоронного договору ми цю практику безсистемного розорювання деяких курганів закінчимо. Але я хотів би підкреслити, що такі випадки - це швидше виняток, ніж правило, і при узгодженні землевідведень всі ці кургани враховуються», - сказав Дмитро Кузнєцов.

На ремонт доріг комунальної власності в районах і містах Харківської області вже використано 40,5 млн. грн.

У 2012 році Харківській області виділено з державного бюджету 114 млн. 513,4 тис. грн. на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Станом на 10 серпня загальний обсяг виконаних робіт становить 40,5 млн. грн., або 35%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, для обласного бюджету сума субвенції складає 17 млн. 691,2 тис. грн., для районних бюджетів області та міст обласного значення всього 96 млн. 822,2 тис. грн., в тому числі м. Харків – 66 млн. 441,8 тис. грн., районам і містам обласного значення – 30 млн. 380,4 тис. грн.

На Харківщині планується створити парк археологічних культур

У Харківській області знаходиться багато археологічних об'єктів, що становлять історичну та культурну цінність. Зокрема, один з них - це скіфське поселення в Нововодолазькому районі, яке налічує близько 2,5 тисячі років. За словами начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова, для реалізації туристичного потенціалу подібних місць в регіоні планується створити парк археологічних культур. Про це він повідомив сьогодні в ході прес-туру на розкопки скіфського поселення біля села Новоселівка Нововодолазького району.

Інформація про хід дорожніх робіт у Чугуївському та Печенізькому районах

З початку року філією «Чугуївський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» на дорогах Чугуївського та Печенізького районів виконані: ліквідація ямковості – 6,4 тис. кв. м, прибирання сміття – 657,8 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 68 шт., вирубка порослі – 15,2 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в Чугуївському районі заготовлено 333,8 куб. м піску (42,7% від плану) і 38,1 тонн солі (30% від плану), в Печенізькому районі 74,3 куб. м піску (17% від плану) і 113,3 тонн солі (162% від плану). Планується залучити 3 автогрейдери, 6 піскорозкидувачів, 2 навантажувача, 6 од. навісного обладнання.

Більше 13 млн. грн. освоєно на будівництво об’єктів життєзабезпечення і соціальної сфери у Харківській області у 2012 році

На будівництво ряду об’єктів життєзабезпечення і соціальної сфери у Харківській області у 2012 році передбачено фінансування з загальним обсягом 69 млн. 459,40 тис. грн., в тому числі 68 млн. 87 тис. грн. за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, 1 млн. 372,40 тис. грн. – кошти обласного бюджету. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, станом на 10 серпня профінансовано 23 млн. 979,10 тис. грн. (34,5 % до ліміту року), з яких освоєно 13 млн. 444,87 тис. грн. Приріст суми освоєних коштів за тиждень складає 3891,54 тис. грн.

Середній розмір пенсій військовослужбовців Харківщини збільшився на 155 грн.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 1 липня підвищено пенсії для 42,4 тис. військових пенсіонерів, які мешкають у Харківській області. «Завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України середній розмір пенсії військовослужбовців Харківщини збільшився на 155,4 грн. і складає 2031 грн. Надалі пенсії будуть збільшені з 1 вересня та з 1 січня 2013 року. В результаті цього розмір військових пенсій зросте в цілому на 35%», - зазначив Ігор Шурма.

Вступив в силу Закон України «Про засади державної мовної політики»

10 серпня, вступив в силу Закон України «Про засади державної мовної політики». Текст документа опублікований у виданні «Голос України». Президент України Віктор Янукович підписав закон 8 серпня.

Школи Харківщини отримали більше 277 тисяч нових підручників

Триває надходження до Харківської області підручників для 1-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомляє офіційний сайт Головного управління освіти та науки ХОДА. Станом на 9 серпня школи регіону отримали 35 назв нових підручників для 1 класу та 33 назви для 11 класу. Загальна кількість – 277 тис. 399 примірників.

Стан підготовки Кегичівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Кегичівського району становить: житлові будинки – 88,3%, котельні – 100%, теплові мережі – 89,7%, перекладка водопровідних мереж – 90%, артсвердловини – 89,5%, підготовка снігоприбиральної техніки – 85,7%, заготовлено піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 84%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 85%, телятників – 86%, свинарників – 100%.

Події дня

Сьогодні, 10 серпня, о 17.00 в галереї „Мистецтво Слобожанщини” Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)  відбудеться творча зустріч з автором виставки „Посмішки життя”- художницею Іриною Куликовою.

Керівництво країни приділяє багато уваги розвитку будівельної галузі

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Дня будівельника України. Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов і перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов привітали харківських будівельників з професійним святом і вручили почесні нагороди. «Будівельник - це особлива професія. Вона вибирається за покликом серця так само, як і професія вчителя і лікаря, тому що всі вони несуть добро людям. Якщо будівництво розвивається, значить, життя в країні є. Ви зробили все можливе, щоб піднятися з того тяжкого становища, в якому опинилися під час фінансової кризи, і на сьогодні зростання обсягів будівельного виробництва в області на 3,6% випереджає показники минулого року», - зазначив Валентин Дулуб, звертаючись до присутніх.

В ефірі – «Олімпійський вогонь»

Вийшли в ефір ХОД ТРК четвертий та п’ятий випуски програми «Олімпійський вогонь», над якою працює творча група телеканалу «Оріон». Цього разу у програмі йдеться про унікальну історію срібної медалі з першої Олімпіади 1896 року в Афінах, про історію бадмінтону, тренувальні бази Харкова, які дали путівку на Лондонську олімпіаду спортсменам регіону. Крім того, у четвертому випуску глядачі мають змогу дізнатися про особливості спортивної кар’єри бадмінтоніста Дмитра Завадського, який представляє Харківщину цього року в Лондоні, і побачити інтерв’ю з двократним олімпійським призером, багаторазовим чемпіоном України та Європи Олександром Світличним, який розповів про олімпійську збірну України, спорт на Харківщині та можливість готувати олімпійських призерів.

У дитячому таборі «Boiko Summer School» триває тематична зміна «Юний рятівник: відповідальність починається з мене»

У дитячих таборах Харківщини в рамках роботи з талановитими дітьми організовується ряд тематичних змін. Зокрема, зараз у дитячому таборі «Boiko Summer School» триває тематична зміна «Юний рятівник: відповідальність починається з мене», присвячена поглибленню знань дітей про основи безпеки життєдіяльності, наданню першої медичної допомоги, роботі структурних підрозділів Міністерства з надзвичайних ситуацій. «Обласна влада підтримує та сприяє розвитку мережі навчальних закладів та дитячих оздоровчих таборів приватної форми власності. Яскравим прикладом такого закладу є табір «Boiko Summer School». Керівництвом закладу створені всі умови для комфортного та безпечного відпочинку та оздоровлення дітей не тільки з Харківської області та інших регіонів України, но и з ближнього зарубіжжя. За підтримки обласної державної адміністрації в таборі «Boiko Summer School» проводиться тематична зміна «Юний рятівник: відповідальність починається з мене». Дітям надається можливість ознайомитися з професією рятівника, зрозуміти важливість дотримування правил безпеки, основ життєдіяльності та правил поведінки у надзвичайних ситуаціях» - зазначив заступник голови ХОДА Євген Савін під час відвідин табору.

17 серпня на Харківщині відбудеться літературно-мистецький фестиваль «De libertate»

17 серпня на базі Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди вперше відбудеться літературно-мистецький фестиваль «De libertate», присвячений 290-річчю з дня народження Григорія Сковороди. Як зазначив сьогодні у ході прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, цей захід покликаний привернути увагу до музею, а також до творчості видатного харків’янина. «3 грудня – 290 років з дня народження Григорія Сковороди, і до цієї дати буде приурочено багато різних заходів. Але ми намагаємося привернути увагу до літературно-меморіального музею Григорія Сковороди не тільки раз на рік – у день народження поета, чи влітку під час проведення купальського фестивалю, але й періодично протягом року за допомогою різних цікавих заходів. Цей фестиваль – це один з них», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Темп зростання середнього розміру пенсій мешканців області у січні-липні 2012 року склав 118%

З 1 липня 2012 року згідно з Законом України «Про державний бюджет на 2012 рік» проведено перерахунки пенсій для 645,4 тис. мешканців області. Додаткова потреба на виплату пенсій жителям Харківщини на липень склала 3,2 млн. грн., середня сума підвищення - 4,9 грн. В результаті проведених перерахунків середній розмір трудових пенсій жителів області склав 1354,5 грн., а темп зростання середнього розміру пенсій у порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 118,03%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Стан підготовки Ізюмського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Ізюмського району становить: житлові будинки – 100%, котельні – 92,9%, теплові мережі – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%.

Валентин Дулуб подякував будівельникам за участь у підготовці до Євро-2012

«Особливо хотілося б відзначити тих будівельників, які брали участь у підготовці та проведенні Євро-2012. Те, що було зроблено в такі терміни – це по-справжньому громадянський, героїчний вчинок. На сьогоднішній день ми можемо констатувати, що на тому ж стадіоні «Металіст» за час підготовки до Євро-2012 була побудована Південна, оновлена ​​Східна, реконструйовані Північна і Західна трибуни. Був облаштований комплекс футбольного поля площею 8 тис. 460 кв. м, легкоатлетичні сектори площею 7 тис. 337 кв. м – і арена відкрила двері для 38 600 глядачів», – зазначив у ході урочистого прийому з нагоди Дня будівельника перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У 2012 році в Харківській області буде здано 390 тис. кв. м житла

Цього року в Харківській області повинно бути здано 390 тис. кв. м житла. Про це повідомив сьогодні в ході урочистого прийому з нагоди Дня будівельника перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він висловив думку, що харківські будівельники впораються з цим серйозним завданням: в 1 півріччі вже здано 127 тис. кв. м. «У Харківській області будівельники сьогодні зводять і об'єкти соціального значення, промислові об'єкти, об'єкти культури і спорту, і – що в першу чергу важливо для харків'ян – об'єкти житлового будівництва. Новосілля – яким би воно не було: новий офіс, новий аеропорт або нова квартира – все це велика радість для харків'ян. Ви – люди, які дарують нам нові об'єкти, а значить, економіка зростає і суспільство розвивається», – заявив перший заступник губернатора, вітаючи будівельників з професійним святом.

Валентин Дулуб привітав харківських будівельників із професійним святом

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали працівників будівельного комплексу Харківщини з Днем будівельника та вручили їм почесні нагороди облдержадміністрації і облради. «Будівельники – представники найбільш шанованої професії, вони грають дуже важливу роль в житті нашого суспільства. Сьогодні будівельна галузь знаходиться на підйомі, крім того, що на її відродження спрямовані зусилля керівництва Харківської облдержадміністрації, питанням розвитку будівництва дуже серйозно займається Президент України Віктор Янукович. Розвиток будівельної галузі веде за собою розвиток 6-7 суміжних галузей народного господарства, що дозволяє вирішити питання заробітної плати, робочих місць і розвитку економіки країни в цілому, і веде до зростання ВВП», – зазначив Валентин Дулуб у своєму вітальному слові.

Стан підготовки Харківщини до зимового періоду

На Харківщині триває підготовка до зими. Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, наразі житлові будинки області готові до зими на 80%, котельні – на 84,5%, теплові мережі – 71,4%, артсвердловини – 92,6%, очисні споруди –76,8%. Також в рамках підготовки до зимового періоду в регіоні здійснено перекладку водопровідних мереж на 82,1% від заплановано та перекладку каналізаційних мереж ( 76%).

Архів документів