Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел дозволить Харківськоій області зекономити близько 100 млн. грн.

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Харків online» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в даний час повним ходом йде робота з переведення газових котелень на пелети. У цьому році будуть введені в дію пелетні котельні в Лозівському та Дворічанському районах Харківської області, містах Люботин та Богодухів. Вони будуть опалювати об'єкти бюджетної сфери.

На Харківщині тривають дорожні роботи

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб,  розпочаті роботи на автомобільній дорозі Київ – Харків – Довжанський. На сьогодні  виконано фрезерування дорожнього покриття – 120,062 тис. кв. м, влаштовано новий шар асфальтобетону загальною протяжністю 8,8 км, розпочаті роботи з влаштування асфальтобетонного покриття по основному проїзду – 2875 пог. м, 4,551 тис. тн, 34520 кв.м. Крім того, поширена проїзна частина автомобільної дороги і влаштована щебенева основа під покриття протяжністю 6143 пог. м.  Також ведуться роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на ділянці від Московського проспекту до меморіалу «Дробицький Яр». Готове 640 пог. м, 1,759 тис. тн, 14259 кв. м. покриття.

Навчальні заклади області готові до нового навчального року майже на 100%

Наразі закінчується підготовка навчальних закладів Харківської області до навчального року 2012/2013 рр. «Практично всі навчальні заклади Харківської області готові до 2012/2013 навчального року. Підготовлено 880 загальноосвітніх навчальних закладів (99,3%), дошкільних навчальних закладів 637 (99,7%), позашкільних навчальних закладів 102 (100%)», - повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін за результатами засідання Кабінету Міністрів України, присвяченого питанням підготовки загальноосвітніх та дошкільних закладів до 2012/2013 навчального року та забезпечення пожежної безпеки на об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням дітей.

Аптеки Харківщини дотримуються граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, по закінченню першої декади серпня фахівці Головного управління охорони здоров'я ХОДА провели перевірку дотримання граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби, встановленого наказом Міністерства охорони здоров'я України. «В аптеках Харкова та районів області не було зафіксовано порушень у формуванні цін на ці ліки. Крім того, трохи пізніше перевірку провели представники Міністерства охорони здоров'я. За їх висновками, є невеликі недоліки в організаційних моментах, але претензій до цінової політики немає», - підкреслив віце-губернатор.

Мешканці області можуть отримати консультації щодо цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби за телефонами «гарячої лінії»

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в рамках реалізації першого етапу пілотного проекту з впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби, у всій країні встановлений рівень цін, за якими можуть реалізовуватися ці препарати. «У разі, якщо у мешканців області виникнуть сумніви щодо правильності встановлення цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби, вони можуть зателефонувати на «гарячі лінії» Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації (057) 758-70-52 або до Державної служби з лікарських засобів у Харківській області (057) 731-47-91. «Гарячі лінії» працюватимуть з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00», – підкреслив Ігор Шурма.

В Україні планується запровадити референтні ціни на лікарські препарати

На прес-конференції заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма зазначив, що на другому етапі реалізації пілотного проекту з впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби планується запровадити референтні ціни і проведення процедури реімбурсації. Ці питання зараз розглядаються в Кабінеті міністрів України. «Реімбурсація – це часткове повернення коштів реалізаторам медикаментів. Референтна ціна це порівняльна ціна. Нам потрібно зрозуміти, чому ціна ліків в країнах з подібною економікою, є нижчою, ніж в Україні. Ми порівняємо ціну на ліки у державах, що оточують нас, наприклад, в Угорщині, Румунії, Болгарії чи Литві, визначимо середній рівень, і референтна ціна буде запроваджена в Україні», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації.

Комфортний і швидкий перетин кордону - одна з найважливіших умов для зростання в'їзного туризму на Харківщині

У Харківській області активна увага приділяється розвитку туристичної галузі та, зокрема, збільшенню частки в'їзного туризму в нашому регіоні. Саме цьому питанню було присвячене засідання круглого столу щодо термінового перетину кордону України в пунктах пропуску для автомобільного та залізничного сполучення організованими групами громадян, яке відбулося сьогодні в Харкові. У засіданні взяли участь начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, директор КЗ «Харківський обласний організаційно-методичний центр туризму» Денис Дармостук, старший інспектор Харківської обласної митниці Катерина Клінцова, офіцер відділу прикордонного контролю Харківського прикордонного загону майор Юрій Трубачов, а також представники різних туристичних агентств Харківщини.

На Харківщині реалізується перший етап пілотного проекту з впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби

Як повідомив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Україні найвища смертність, інвалідизація та втрата працездатності пов’язана із серцево-судинними патологіями. За його словами, серед жителів Харківській області будь-якого віку 725 тисяч людей мають гіпертонічну хворобу, 78% з яких перебуває на диспансерному обліку. Лікуючись консервативно, ця категорія людей рано чи пізно звертається в аптечні заклади за придбанням відповідних ліків. Ігор Шурма підкреслив, що стан роздрібної аптечної мережі та відсутність єдиного підходу до формування цінової політики викликали потребу врегулювати обіг лікарських засобів для лікування гіпертонічної хвороби на рівні держави і вийти на одні показники. Для цього в рамках соціальних ініціатив Президента України з 1 серпня в державі реалізується пілотний проект.

З 2013 року в Україні запрацює нова система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно

Сьогодні у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно». Участь у ній взяли Інна Завальна, перший заступник голови Державної реєстраційної служби та Катерина Чижмарь, директор Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції. За словами Інни Завальної, з 1 січня 2013 року в Україні має запрацювати нова система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. В одному реєстрі  будуть реєструватися всі речові права, як на земельні ділянки, так і на об’єкти, розташовані на них.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно біля 16 млн. грн. за рахунок коштів фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 16 серпня Державним фондом регіонального розвитку фактично профінансовано 34 млн. 179,2 тис. грн. на соціально-економічний розвиток області. На сьогодні генеральні підрядні організації проводять будівельно-монтажні роботи на всіх об’єктах.

Харків'яни-призери Олімпійських ігор, а також їхні тренери отримали державні нагороди

Президент України Віктор Янукович відзначив державними нагородами призерів Олімпійських ігор 2012 р., а також їх тренерів. Серед нагороджених - харків'яни олімпійський чемпіон Олексій Торохтій (важка атлетика), його тренер Михайло Мацеха та бронзовий призер Олексій Гвоздик (бокс), які нагороджені орденом «За заслуги» III ступеня. Крім того, тренер Олексія Гвоздика Едуард Карницький, тренер харківського штангіста Валерій Нікулін, його перший тренер Володимир Руденко стали «Заслуженими працівниками фізкультури і спорту України».

Стан підготовки Куп’янського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Куп’янського району становить: житлові будинки – 100%, котельні – 92%, теплові мережі – 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи – 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 91,6%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 83%, телятників – 91%, свинарників – 100%, кошар – 100%, пташників – 100%.

19 студентів харківських вузів у 2012/2013 навчальному році отримуватимуть обласні стипендії та стипендії імені О.С. Масельського

Рішенням стипендіальної комісії при обласній державній адміністрації затверджено кандидатури 19 студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації на призначення обласних стипендій та персональних стипендій імені О.С. Масельського на 2012/2013 навчальний рік. Про це повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА. Згідно до Положення про призначення стипендій, критеріями відбору кандидатів на призначення обласних стипендій та персональних стипендій імені О.С. Масельського є відмінне навчання, успіхи у науково-дослідній роботі (публікації, виступи на міжнародних конференціях тощо), активна участь у громадській роботі, високі моральні якості кандидатів. Всього на засіданні стипендіальної комісії було розглянуто пропозиції вищих навчальних закладів щодо 46 кандидатур студентів.

Інформація про хід дорожніх робіт у Дворічанському районі

З початку року філією «Дворічанський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості – 4,16 тис. кв. м, прибирання сміття – 32 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 26 шт., вирубка порості – 1,2 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в районі заготовлено 1176,4 куб. м піску (135% від плану) і 54,5 тонн солі (39% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 4 піскорозкидувача, 2 навантажувача, 1 бульдозер і 4 од. навісного обладнання.

У Вовчанську закладено камінь на місці будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу (доповнено)

Сьогодні в м. Вовчанську відбулися урочисті заходи з нагоди закладення каменю на місці будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу. В урочистостях взяли участь голова Вовчанської РДА Сергій Мотузний, голова Вовчанської районної ради Анатолій Степанець, заступник начальника ГУ – начальник управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Сергій Христоєв. Голова Вовчанської райдержадміністрації Сергій Мотузний зазначив, що за останні 25 років у Вовчанську не було такого масштабного проекту.

Школярам Харківщини подякували за активну участь у XV Національному конкурсі шкільних газет

На адресу голови ХОДА Михайла Добкіна надійшов лист від Президента Національного конкурсу шкільних газет Гліба Головченка з подякою за активну участь школярів Харківщини у конкурсі. «Просимо Вас винести подяку Управлінню освіти та науки Харківської ОДА, управлінням освіти міст Харків, Куп'янськ, Дергачі, відділам освіти Нововодолазького, Шевченківського, Чугуївського, Великобурлуцького, Харківського, Дергачівського, Ізюмського, Первомайського районів та педагогічним колективам навчальних закладів, що брали участь у конкурсі. У 2012 році у Національному конкурсі шкільних газет взяли участь 746 загальноосвітніх закладів з 25 областей України, Києва та Севастополя, а це 3011 газет. Організаторам вдвічі приємно, що школярі з Вашої області дізналися про конкурс та надіслали свої газети», - йдеться у листі.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75, ауд. 8) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та прав на нерухоме майно»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Шурми з питання зниження вартості ліків; о 15:00  у Держпромі (пл. Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться засідання круглого столу стосовно термінового перетинання кордону України в пунктах пропуску для автомобільного та залізничного сполучення організованими групами громадян; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного Центру культури та мистецтва (Держпром, 4 під'їзд,1-й поверх, вхід з боку площі Свободи) відбудеться відкриття виставки «Дореволюційний Харків очима дітей».

Однією з причин затримки у видачі земельних актів жителям Харківської області є неукомплектованість кадрами земельних управлінь

Однією з причин затримки у видачі земельних актів жителям Харківської області є неукомплектованість кадрами земельних управлінь. Про це повідомив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Є проблема, яка пов'язана з великою кількістю вакансій у земельних управліннях. У Дергачівському районі 70% вакансій в земельному управлінні не заповнено. Пов'язано це не з тим, що неможливо набрати людей – одне державне підприємство ліквідується, а друге ще не створено. Немає структури, яка може найняти людину на роботу. Коли це питання буде відрегульоване, у нас приплив людей в управління допоможе нам ще швидше готувати і видавати акти на землю», – зазначив він.

У Дергачівському районі видані державні акти на землю (доповнено)

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Дергачівського району видав жителям району 15 державних актів на землю сіножатей та пасовищ. Він також відзначив, що це тільки початок роботи, на сьогодні вже підготовлено більш 5000 державних актів. Найближчим часом в Харківській області буде видано близько 180 тисяч державних актів. «Тривалий час в Харківській області не реалізовувалися права тих людей, які при розпаюванні не отримали жодного гектара землі, хоча працювали в цей час в колгоспах, але були зайняті у соціальній сфері, в системі освіти. На сьогоднішній момент ця несправедливість буде повністю ліквідована. Сьогодні в різному ступені готовності знаходиться близько 180 тисяч актів на сінокоси і пасовища, які будуть роздані жителям Харківської області, і, здаючи їх в оренду, люди зможуть заробляти собі гроші. Таких актів ми в цьому році роздамо людям 150 - 180 тисяч. Крім цього, також будуть видані близько 5 тисяч актів на землі під будинками, на неузаконені земельні наділи», - повідомив глава області.

Закінчується процес погоджень по проекту «Село майбутнього»

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дегачівського району, 22 серпня Президент України Віктор Янукович ознайомиться з ходом реалізації низки важливих для Харківщини проектів. Зокрема, мова йде про проект «Село майбутнього». «У нас сьогодні від 3 Міністерств з чотирьох отримано погодження по проекту «Село майбутнього», в тому числі і від профільного Міністерства. Знаходиться вже на останній стадії підготовка закону про технополіси, який допоможе нам втілити нашу ідею технополісу «П'ятихатки», і по ряду інших проектів, які ми хочемо реалізувати в цьому і наступному році. Зокрема, це і мала гідроенергетика - ми хочемо поставити турбіну на дамбі в Печенігах і отримувати дешеву електроенергію, яка допомогла б нам розвантажити місцеві бюджети ряду населених пунктів Печенізького району. Ми всі ці проекти презентували Президенту, і ми будемо говорити про те, як іде процес їх реалізації на сьогоднішній момент, і будемо просити, щоб глава держави дав доручення по тих напрямках, де потрібно його особисте втручання, щоб робота пішла швидше», - повідомив глава області.

Ступінь готовності Харківської області до осінньо-зимового періоду вище середньоукраїнського

За темпами підготовки підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012/2013 років Харківська область має показники вище середньоукраїнських. Про це повідомив сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Харківська область жодного разу не була названа серед тих, хто відстає. З усіх аспектів підготовки до нового опалювального сезону ми маємо показники, що випереджають середні по Україні, – зазначив він. – Рівень розрахунків за газ у Харківській області один з найкращих по Україні. При всеукраїнському рівні розрахунків за газ 60% у нас сьогодні 73,4%».

Село Польова Дергачівського району газифіковано

Сьогодні в селі Польова Дергачівського району відбулися урочистості з нагоди пуску газу. В них взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов і голова Дергачівської райогосадміністраціі Віталій Алексейчук.

Питання термінового перетинання кордону України організованими групами громадян обговорять завтра учасники круглого столу

16 серпня о 15.00 в Держпромі (2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться засідання круглого столу стосовно термінового перетинання кордону України в пунктах пропуску для автомобільного та залізничного сполучення організованими групами громадян. У ньому візьмуть участь: начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Денис Дармостук, представники Харківського прикордонного загону, Харківської обласної митниці та представники туристичних операторів, що здійснюють відправлення організованих груп громадян за кордон автомобільним та залізничним транспортом.

Харківська область названа у числі лідерів за укладенням договорів за Програмою іпотечного кредитування для будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні під час загальноукраїнської селекторної наради перший заступник міністра регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов, на сьогоднішній день в Україні надано 236 кредитів на загальну суму 57,2 млн. грн. Серед лідерів Київська область – 82 договори, Харківська – 21, Полтавська – 13, Хмельницька – 13, повільними темпами робота іде у Дніпропетровській, Кіровоградській, Луганській і Тернопільській областях. «На даний момент в Україні понад 3 тисячі квартир які мають максимальний ступінь готовності – 80-100%. Ці квартири ми можемо надати людям вже в цьому році. Загалом до Програми заявлено біля 13 тисяч квартир», – зазначив Олександр Аліпов.

Питання погашення боргів із зарплати на державних підприємствах області відтепер розглядатимуться у присутності представників міністерств та відомств

Підбиваючи підсумки засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що відтепер засідання, на яких розглядатимуться питання погашення боргів із зарплати на державних підприємствах області, будуть відбуватися за участю представників міністерств та відомств. «Сьогодні в роботі нашої комісії вперше взяв участь представник Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном. Сьогоднішнє засідання засвідчило, що участь представників центральних органів влади, дозволяє більш конкретно та ефективно розглядати проблеми погашення боргів із зарплати на державних підприємствах», - підкреслив Ігор Шурма.

Усі навчальні заклади Дергачівського району обладнані внутрішніми туалетами

Як повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, Дергачівський район першим в області вирішив питання обладнання всіх навчальних закладів внутрішніми туалетами. «Тут не залишилося жодної школи чи дитсадка, де не було б внутрішнього туалету. Сподіваюся, що поставлене перед нами на державному та обласному рівнях завдання щодо обладнання шкіл області внутрішніми туалетами буде повністю виконано до 1 вересня 2013 року», - підкреслив Роман Шаповал. 

До зими готові майже усі дошкільні заклади та школи

Начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал відзначив, що у Харківській області до зими готові усі дошкільні заклади та школи.  «У нас охоплено 100% навчальних закладів ремонтом. В установах освіти були проведені як капітальні, так і поточні або косметичні ремонти, за кошти обласного, районних чи міських бюджетів. З усіх джерел, як бюджетних так і позабюджетних на всі види ремонту було виділено близько 50 млн грн., - підкреслив Роман Шаповал, - зараз у навчальних закладах проводиться робота комісій з підготовки закладів до вимог МНС і СЕС, і ця робота закінчиться до 20 серпня».

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Дергачівському районі

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Дергачівського району провів особистий прийом громадян. Питання, які були розглянуті під час прийому, стосувалися будівництва дошкільного навчального закладу у селищі Пересічне, підвищення якості питної води у м.Дергачі та надання матеріальної допомоги на лікування. Всі питання голова ХОДА взяв під особистий контроль. Їх планується вирішити протягом цього та наступних років.

Сезон полювання на Харківщині розпочнеться наприкінці серпня

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації №490 від 14 серпня 2012 року, сезон полювання на пернату дичину на територіях мисливських угідь Харківської області, розташованих на землях водного фонду і польових масивах, розпочнеться 18 серпня 2012 року. На інших мисливських угіддях – з 25 серпня. Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства запропоновано донести це розпорядження до відома всіх користувачів мисливських угідь Харківської області.

Колишня велич Слобожанської землі повертається, і це заслуга кожного мешканця нашої області. Михайло Добкін

Сьогодні в ході робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з жителями Дергачівського району. У ході зустрічі Михайло Добкін зазначив, що все погане і гарне, що є зараз в області, належить усій територіальній громаді, і навести порядок в регіоні можна лише об'єднавши зусилля всіх його жителів.

Архів документів