Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Уряд планує внести зміни до законодавства стосовно соціальних ініціатив Президента України

«Сьогодні - завтра уряд в першому читанні приймає зміни до законодавства стосовно соціальних ініціатив Президента України. Там в тілі закону наказано уряду щороку передбачати кошти на компенсацію в розмірі 13% людям, які взяли участь у Програмі по здешевленню вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла. Там же внесені зміни до статті 55 Бюджетного кодексу України про те, що це захищена стаття. Все це робиться для того, щоб людина відчувала себе захищеною і не думала, що потім держава перестане виконувати взяті на себе зобов'язання», - про це сьогодні в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла сказав директор Департаменту державних програм і розвитку житлового будівництва Мінрегіону України Олександр Непомнящий.

Завдання влади, банків та забудовників донести до населення умови Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла

Про це сьогодні в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла, в якому взяли участь представники 3 областей - Харківської, Полтавської та Сумкої, сказав директор Департаменту державних програм і розвитку житлового будівництва Мінрегиону України Олександр Непомнящий. «Наша задача з вами донести до населення, що є можливість сьогодні скористатися такою програмою. Потрібно розгорнути інформаційну компанію з роз'яснення умов даної програми. Наприклад, у Кіровоградській області доїхали до районів. Адже в районах теж є люди, які хотіли б придбати житло для своїх дітей. Вони організували виїзні бригади по 6-7 осіб, які приїжджають на місце. Перед цим там розгортають інформаційну компанію, потім люди приходять до Будинку культури чи будь-яке інше позначене місце і їм надають всю інформацію. Головне, щоб була організована злагоджена робота», - звернувся до представників обласних адміністрацій, банків і забудовників Олександр Непомнящий.

Створення на Харківщині 611 робочих місць фахівців з соціальної роботи – реальний крок реалізації соціальних ініціатив Президента України

Депутати Харківської обласної ради на сьогоднішньому пленарному засіданні розподілили між місцевими бюджетами кошти додаткової дотації з державного бюджету у сумі 19,4 млн.грн. Ці кошти будуть використані для створення 611 робочих місць для фахівців із соціальної роботи (269 - у м.Харкові та 342 - в області). Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 611 фахівців із соціальної роботи розпочнуть працювати з 2 липня. Люди на ці посади вже підібрані. Більшість з них - з вищою освітою, переважно педагоги. «Створення цих робочих місць на території Харківської області це реальний крок реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича», - підкреслив Ігор Шурма.

До кінця року на Харківщині за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла планують реалізувати близько 900 квартир

Як зазначив сьогодні в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області ведеться активна робота по реалізації програми щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла.

Михайло Добкін та Сергій Чернов вручили почесні державні нагороди  видатним харків’янам

Сьогодні на початку пленарного засідання XIII сесії Харківської обласної ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили видатним харків’янам почесні державні нагороди за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток Української держави, патріотичне виховання молоді, вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю. Було вручено почесні ордени та медалі, посвідчення заслужених і народних діячів України, Грамоту Верховної Ради України та Подяку Міністерства соціальної політики України.

Інфраструктура і досвід, які придбав Харків за час Євро-2012, будуть приносити користь довгі роки. Михайло Добкін

Виступаючи в ході сесії Харківської обласної ради, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав присутніх в залі та всіх харків'ян з успіхом і з великим футбольним святом Євро-2012, яке прийшло в нашу країну. «Підсумки того, що відбувається в нашому місті і нашій країні, ми будемо підбивати ще довго. Незважаючи ні на що, на сьогоднішній момент можна говорити, що вся інфраструктура, яку набуло наше місто і наша країна, той досвід, який отримали наші медики, працівники правоохоронних органів, бізнесмени і прості харків'яни, будуть приносити нам користь довгі роки. Ми впоралися всі разом з дуже складним, амбітним завданням на найвищому рівні, так, як від нас ніхто не очікував. Це не просто дає нам право пишатися собою, ми можемо відчувати себе впевненими у вирішенні ще більш складних завдань, з якими, без сумніву, впораємося, і наведемо порядок у власному домі», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін та Сергій Чернов привітали 2 журналістів Харківщини з присвоєнням почесного звання «Заслужений журналіст України» (доповнено)

Сьогодні на початку пленарного засідання XIII сесії Харківської обласної ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали оглядача комунального підприємства «Газета «Харьковские известия» Харківської міської ради» Олександра Шарікова та редактора творчої групи «Служба інформаційного мовлення» радіомовлення Харківської обласної державної телерадіокомпанії Ганну Хлистун з присвоєнням почесного звання «Заслужений журналіст України». Відповідний Указ підписав Президент України Віктор Янукович 6 червня 2012 року.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку за минулу добу, 20 червня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 1 тисячі осіб. Правопорушень зафіксовано не було. Медична допомога знадобилася 5 людям, 2 з них були госпіталізовані до КЗОЗ «Харківська клінічна багатопрофільна лікарня №17». Протягом доби фан-зону, аеропорт і залізничний вокзал обслуговувало 13 автомобілів швидкої допомоги. Смертей, надзвичайних подій або нещасних випадків не зафіксовано.

Події дня

Сьогодні, 21 червня, о 10:00 у сесійній залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться пленарне засідання XIII сесії Харківської обласної ради; об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла; о 14:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудуться урочистості з нагоди Дня державного службовця; о 16:00 в Обласному центрі культури та мистецтва (м. Харків, вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки «Дивовижний текстиль»; о 16:00 у Харківській державнїй зооветеринарній академії (смт.Мала Данилівка) відбудеться урочисте відкриття Першого Всеукраїнського студентського Фестивалю з ігрових видів спорту; о 16:30 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, вхід з боку площі Свободи) відбудеться зустріч у форматі філософського кафе. Ведучий – письменник Анатолій Кутнік поведе розмову на тему «Допустима близькість».

Міжвідомчий регіональний штаб з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові працюватиме до 2 липня

Міжвідомчий регіональний штаб з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові працюватиме до 2 липня. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови – керівник апарату ХОДА, начальник міжвідомчої регіонального штабу Василь Хома. Він також підкреслив, що буде узагальнено весь досвід, який напрацьовано в ході підготовки до чемпіонату та при проведенні матчів. Цей досвід в подальшому буде використаний не тільки для проведення матчів європейського рівня, але й місцевих масових заходів. «Дуже важливо, щоб ми не розгубили і систематизували цей досвід, і змогли удосконалити систему роботи щодо забезпечення безпеки та правопорядку», – заявив Василь Хома.

Іноземні вболівальники мають намір позиватися до суду за неправдиву інформацію про Україну

Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав заступник голови - керівник апарату ХОДА, начальник міжвідомчого регіонального штабу з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові Василь Хома. «Уболівальники, які приїжджали до нас, неодноразово заявляли, що вони приїдуть в свою країну і подадуть позов до суду проти тих політиків, які давали неправдиву інформацію про Україну. Тому що все те, чим їх лякали не виявилося правдою. Вони приїхали в країну, де живуть чудові люди, де немає бандитизму, проституції, де немає людей, які на вулиці їдять собак», - зазначив він.

Всі міжрайонні медичні центри Харківщини забезпечені новими рентген-апаратами та мамографами

Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Всі 10 міжрайонних медичних центрів забезпечені новими мамографами та рентген-апаратами на 3 робочих місця. В інших 17 центральних районних лікарнях встановлені рентген-апарати на 2 робочих місця. Таким чином, в області всі медичні установи повністю забезпечені новими рентген-апаратами. У Харкові у 2011 році було встановлено 18 нових апаратів, цього року будуть встановлені ще 15 апаратів», - зазначив Ігор Шурма.

В ході матчів Євро-2012 повітряний простір над Харковом патрулювали 2 літаки і 2 гелікоптери

«В ході проведення в Харкові матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року досить багато уваги приділялося патрулюванню повітряного простору. Оскільки на законодавчому рівні ще недостатньо чітко врегульовані питання руху авіатранспорту, було вжито заходів з моніторингу повітряного простору військами ППО і задіяні сили авіації. Повітряний простір патрулювали 2 літаки СУ-27 і 2 гелікоптери Мі-24. Ви могли бачити над чашею стадіону вертоліт, в якому знаходилося спецпідрозділ», – заявив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови – керівник апарату ХОДА, начальник міжвідомчого регіонального штабу з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові Василь Хома. Також він додав, що Служба МНС відпрацювала в черговому режимі, і її, на щастя, не довелося задіяти.

Іноземні правоохоронці зазначили, що під час Євро 2012 робота харківських колег була організована на високому рівні

На час проведення матчів Євро 2012 правопорядок в Харкові забезпечувало близько 6 тис. правоохоронців. З яких приблизно 1,5 тисячі людей прибули з Полтавської та Сумської області. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА, начальник міжвідомчого регіонального штабу з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові Василь Хома. «Були й голландські, і німецькі поліцейські. Вони особливо відзначили роботу нашої міліції. Чітка організація роботи, керованість ситуацією. Іноземні поліцейські не тільки моніторили ситуацію на тих об'єктах, які обслуговували Євро 2012. Вони також дивилися, як розподілені сили по всьому місту. Після чого відзначили, що місто рівномірно було забезпечено безпекою. Тобто не було таких ділянок, де зосереджені сили або міліції, або ДАІ, а якісь ділянки залишилися без уваги», - сказав Василь Хома.

За весь період проведення чемпіонату Європи з футболу Харків відвідало 154 тис. уболівальників

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА, начальник міжвідомчого регіонального штабу з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові Василь Хома, офіційних матчів Євро 2012 в Харкові більше не буде, але в місті до закінчення чемпіонату буде продовжувати працювати фан-зона. «Харків ще ніколи не приймав такий масштабний спортивний захід. З початку проведення чемпіонату по сьогоднішній день Харків відвідало приблизно 154 тисячі уболівальників. В основному скупчення людей було на фан-зоні. Стадіон «Металіст» за всі три матчі відвідало більше 100 тис. вболівальників», - сказав Василь Хома.

У Вовчанського району великий потенціал і широкі перспективи

Про це сказав сьогодні в ході брифінгу новий голова Вовчанської райдержадміністрації Сергій Мотузний. «Потенціал Вовчанського району величезний, як кадровий, так і ресурсний. Якщо згадати минулий рік, то по валу зернових район посів 2 місце, і це другий за площею район Харківської області. Тут шалений потенціал і в сільському господарстві, і в промисловості. Тут збереглася переробна промисловість оборонна. Є серйозні перспективи», – підкреслив він.

Крім нас нікому наводити порядок у власному домі. Михайло Добкін

Перед обласною владою та керівниками районів області стоять дуже серйозні завдання, які з часом повинні бути вирішені. Про це сказав сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час представлення нового керівника Вовчанської райдержадміністрації Сергія Мотузного. «Ви прекрасно розумієте, яка в нас складна економічна ситуація, які величезні завдання стоять перед нами, в який непростий час ми живемо. Ми наводимо порядок у власному домі, і більше це робити нікому. Крім нас відновлювати дитячі садки, ремонтувати клуби та лагодити дороги ніхто не буде. Ми ставимо перед собою дуже серйозні завдання, але ми вміємо їх вирішувати. Наша сила в тому, що ми вміємо об'єднувати навколо себе людей для вирішення цих завдань. Я далекий від думки, що ми зможемо швидко навести порядок в усіх напрямках нашої діяльності – занадто складна ситуація і дуже багато роботи, але в тому, що ми це зробимо, я абсолютно не сумніваюся», – зазначив він.

Капітальний ремонт дороги до пункту пропуску «Плетенівка» може бути розпочато в цьому році

Як повідомив в ході робочої поїздки в Вовчанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у планах керівництва області та «Укравтодору» – ремонт автодороги до пункту пропуску «Плетенівка». На ці цілі необхідно 280 млн. грн. «По дорозі в Вовчанський район я розмовляв з керівником «Укравтодору» Володимиром Демішканом. Зокрема, ми обговорювали питання ремонту дороги до пункту пропуску «Плетенівка», розташованого у Вовчанському районі. Вартість якісного виконання робіт становить 280 млн. грн. Ми стоїмо у першому плані фінансування – це будуть позикові кошти, які візьме в кредит «Укравтодор». Як тільки вони будуть отримані, ми почнемо роботи. Хотілося б розпочати вже в поточному році, але ситуація складається так, що це може відбутися як в цьому, так і в наступному році», – заявив губернатор.

В Харківському прикордонному загоні почала працювати «гаряча» лінія

В Харківському прикордонному загоні з’явилась власна «гаряча» лінія. Про це повідомляє прес-служба Харківського прикордонного загону. За телефоном (057) 341-20-03 щодня крім неділі з 08:30 до 18:00 можна отримати консультацію з питань перетину державного кордону України. На запитання дадуть змістовну і повну відповідь кращі фахівці з прикордонних питань. Оскаржити неправомірні на Ваш погляд дії прикордонників можна за телефоном 340-45-12, який працює цілодобово. Звертаємо увагу – телефонну розмову буде зафіксовано на магнітному носії.

Михайло Добкін привітав Сергія Мотузного зі вступом на посаду голови Вовчанської РДА

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін представив нового керівника Вовчанської районної адміністрації Сергія Мотузного адміністративно-господарському активу району. «Ми дуже уважно підходили до вибору нового керівника Вовчанського району. Перед районом стоять складні завдання і їх необхідно швидко вирішувати. Було кілька кандидатур. Ми зупинили свій вибір на людині, яка колись уже керувала одним з районів області, а з 2009 року працювала першим заступником голови Чугуївської РДА. Сергій Мотузний зарекомендував себе як сильна і професійна людина, і зараз йому пора перейти на посаду першого керівника в районі», - сказав глава області.

Віталій Панов очолить Департамент агропромислового розвитку ХОДА

Колишній голова Вовчанської РДА Віталій Панов очолить Департамент агропромислового розвитку ХОДА. Про це повідомив сьогодні під час робочої поїздки у Вовчанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Відтепер мешканці Вовчанського району мають змогу пройти якісне мамографічне і рентгенографічне обстеження

Сьогодні відбулося урочисте відкриття мамографічного та рентгенологічного кабінетів комунального закладу охорони здоров’я «Вовчанська центральна районна лікарня». У заході взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У 2012 році діти соціально незахищених категорій будуть забезпечені путівками в оздоровчі табори

Як повідомила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова, застраховані громадяни купують путівки Фонду соціального страхування, і безпосередньо табору області отримують 800 грн. в рахунок погашення путівки. Таким чином, для працюючої людини вартість путівки складе не повні 1538 грн., а близько 738 грн. «Цього року соцстрах виділив нам 10 млн. грн. для часткової оплати, тому всі бажаючі, які захочуть оздоровити своїх діток, будуть забезпечені такими послугами соцстраху. У нас в області на самому початку були проведені торги, було виділено 5 млн. 800 тис. грн. для придбання безкоштовних путівок для дітей соціально незахищених категорій», – заявила Лариса Козлова.

Путівки в дитячі табори Харківської області коштують від 1500 до 3 тис. грн.

У Харкові та Харківській області діє ціла мережа таборів, і батьки можуть вибрати для своєї дитини табір в підходящій для них цінової категорії. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова. За її словами, є путівки вартістю від 1500 до 3 тис. грн. Як зазначила Лариса Козлова, на ціну путівки впливає як рівень послуг з оздоровлення, які пропонує табір, так і його форма власності. Так, вартість путівки близько 3 тис. грн. і вище в таборах, які надають санаторні послуги, і трохи вище середнього ціна путівки в таборах приватної форми власності.

За час роботи таборів випадків отруєння дітей не зафіксовано

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова. «Жоден табір не відкрився без певного акту, який підписаний МНС, СЕС та управлінням охорони здоров'я. Складені графіки регулярного відвідування таборів, взяття проб води та продуктів харчування. Я можу сказати, що вже минув майже місяць, деякі зміни закінчені. Але на сьогоднішній день випадків отруєння в області не було. Це питання на жорсткому контролі, як у адміністрації, так і у профільного міністерства», - зазначила Лариса Козлова.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку за минулу добу, 19 червня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 50 тисяч осіб. Правопорушень зафіксовано не було.

У таборах Харківської області будуть проводитися тематичні зміни

Як зазначила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова, за підсумками торгів на придбання безоплатних путівок для оздоровлення дітей було прийнято рішення, що за гроші обласного бюджету в таборах будуть проводитися тематичні зміни. «Кожен табір запропонував нам варіант тематичної зміни. Звичайно, переміг самий цікавий варіант. Були розроблені сценарії, були об'їзди цих таборів. Під час яких ми переконалися в тому, що є матеріальна база, є умови для проведення певної тематичної зміни», - сказала Лариса Козлова.

На виставці «Дивовижний текстиль» буде представлено художні роботи в різних техніках рукоділля

21 червня в 16.00 у виставковому залі обласного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) буде відкрито виставку «Дивовижний текстиль». В експозиції буде представлено багате розмаїття робіт – від народних мотивів до сучасної творчості. Глядачі познайомляться з творчістю майстрів, що працюють в різних техніках рукоділля – валяння, в'язання, плетіння.

На сьогоднішній день в Харківській області відкрито 99,3% закладів оздоровлення та відпочинку для дітей

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказала заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова. «Цього року ми запланували відкрити 852 заклади оздоровлення та відпочинку. А саме, 794 табори з денним перебуванням, де вже практично закінчується відпочинок для 83 тис. дітей. На сьогоднішній день відкрито 32 стаціонарних закладів оздоровлення, де вже відпочивають близько 5тис. діток. Також у нас є вже наметові містечка і працюють 19 таборів праці та відпочинку, де відпочиває більше 1 тисячі діток. Тобто на сьогоднішній день у нас відкрито від плану 99,3% закладів. 100% таборів запрацює вже з липня місяця», - сказала Лариса Козлова.

Події дня

Сьогодні о 15:00 в прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми. Тема: «Робота міжвідомчого регіонального штабу з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові»

Архів документів