Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

І Україна, і харківське представництво національної олімпійської збірної змогли показати, що спорт у нашій країні посідає важливе місце. Михайло Добкін

Сьогодні відбулося урочисте засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України за участю спортсменів та тренерів, які представляли Харківщину на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Голова облдержадміністрації, голова Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали спортсменів і тренерів - учасників Лондонської Олімпіади з їх високими досягненнями, побажали подальших спортивних звершень, а також вручили обласні нагороди та цінні подарунки. Зокрема, чемпіон ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні, заслужений майстер спорту України з важкої атлетики Олексій Торохтій отримав сертифікат на придбання автомобіля, а бронзовому призеру ХХХ літніх Олімпійських ігор, заслуженому майстру спорту України з боксу Олександру Гвоздику було вручено сертифікат на придбання квартири.

У Сковородинівці відбувся перший літературно-мистецький фестиваль «De libertate»

17 cерпня на території Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди у Золочівському районі Харківської області відбувся перший літературно-мистецький фестиваль «De libertate», присвячений 290-річчю від дня народження всесвітньо відомого українського філософа. У фестивалі взяли участь голова Золочівської РДА Ігор Горішній, голова Золочівської районної ради Леонід Канівець, начальник відділу охорони культурної спадщини і музейної справи Управління культури і туризму ХОДА Світлана Карапутіна.

Село Нове Дергачівського району, де відбулось руйнування водонапірної вежі, забезпечене водопостачанням

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, з моменту руйнування водонапірної вежі централізоване водопостачання с. Нове Дергачівського району не припинялось та на теперішній час здійснюється зі свердловини за допомогою побутового насосу. За інформацією Валентина Дулуба, орієнтовна вартість робіт з будівництва нової вежі становить 70 тис.грн. Досягнуто попередньої домовленості з підрядною організацією, яка має можливість виконати будівельні роботи. Сьогодні у с. Нове відбудеться нарада за участю керівництва Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОГА щодо подальших кроків з вирішення цієї проблеми.

Харківщина отримає 10,6 мільйонів гривень на оснащення лічильниками багатоквартирних будинків

Визначено ліміти для Харківської області на оснащення багатоквартирних будинків лічильниками води і теплової енергії. На виконання державної бюджетної програми «Оснащення багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку і регулювання води й теплової енергії» з державного бюджету на ці цілі планується виділити 10 мільйонів 674 тисячі гривень за умови відповідного співфінансування з обласного бюджету. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

21 серпня у Харкові відбудеться відкриття виставки «Фантазії і реальність арт-квілтінгу»

З 21 серпня по 27 вересня 2012 року у Харківському обласному центрі культури та мистецтва буде працювати виставка «Фантазії і реальність арт-квілтінгу». У виставці візьмуть участь три майстрині - Людмила Кривенко, Ірина Фоміна та Оксана Вініченко, які неодноразово підтверджували рівень своєї майстерності участю у великій кількості виставок і фестивалів з художнього текстилю в Англії, Голландії, Італії, Канаді, Росії і Франції. 21 серпня о 17.00 в рамках урочистого відкриття виставки майстрині проведуть майстер-класи з виготовлення сучасної текстильної листівки та ляльки.  

Стан підготовки Нововодолазького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Нововодолазького району становить: житлові будинки – 100%, котельні – 100%, теплові мережі – 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Інформація про хід дорожніх робіт в Первомайському районі

З початку року філією «Первомайський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 4,5 тис. кв. м, прибирання сміття - 33 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 42 шт., фарбування автопавільйонів - 4 шт., вирубка порослі - 3,616 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

27-29 вересня 2012 року відбудеться VIII Міжнародний Салон винаходів та нових технологій «Новий Час»

27 вересня 2012 року об 11:00 в Українському культурно-інформаційному центрі (м. Севастополь, вул. Корчагіна, 1) відбудеться урочисте відкриття VIII Міжнародного Салону винаходів та нових технологій «Новий Час», присвяченого Дню винахідника та раціоналізатора, який відзначається у вересні. До участі у Салоні запрошуються підприємства, вузи, винахідники Харківської області.

З 2014 року Харківщина ліквідує дефіцит шкільного автопарку і розпочне його відновлення

Про це повідомив під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного державного радіо голова облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на 1 січня в області не вистачало 58 шкільних автобусів, але в поточному році в цьому напрямку зроблено значний ривок. «40 автобусів вже знаходяться в м.Харкові. Завтра вони вже будуть відправлені безпосередньо в райони нашого регіону. Ще близько 8 автобусів буде закуплено в цьому році за кошти місцевих бюджетів та спонсорів. Наступний рік стане останнім, коли Харківська область відчувала дефіцит в даному виді транспорту. Починаючи з 2013 року частково, і повністю з 2014-го, ми будемо оновлювати парк автобусів, замінювати ті, які вже тривалий час возять дітей до школи і дитячих садків. Тому в цьому питанні в наступному році можна буде поставити крапку і відзвітувати перед громадою про те, що ця непроста проблема вирішена».

Події дня

Сьогодні, 20 серпня, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочисте засідання Харківського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України; о 15:00 у Харківському національному аграрному університеті ім.В.В.Докучаєва (Харківський р-н, с. Комуніст-1, головний корпус) розпочнеться нарада з питання особливості посіву озимих культур під урожай 2013 року і оптимізації структури посівних площ у Харківській області.

У 2012/2013 навчальному році на Харківщині буде більше 22 тисяч першокласників

У 2012/2013 навчальному році у перші класи буде зараховано більше 22 тисяч учнів. Станом на 25 липня прийнято 20959 дітей, що складає 94,1% від прогнозованої кількості першокласників. Про це повідомив сьогодні під час селекторної наради начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. Також він зазначив, що станом на 17 серпня всі 53 професійно-технічні навчальні заклади готові до навчального року, очікуваний загальний контингент учнів та слухачів ПТНЗ державної форми власності становитиме близько 18 тис. осіб. Забезпеченість кадрами складає 100% – 2700 педагогічних працівників. Випуск кваліфікованих робітників у 2012 році склав 8403 осіб.

На Харківщині зменшується кількість педпрацівників, які не мають вищої освіти

«У нас зменшується кількість педпрацівників, які не мають вищої освіти – зараз в області залишилось 57 вчителів, які мають загальну середню освіту, тоді як у 2011 році їх було 84», - повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, загальна кількість педагогічних працівників на Харківщині складає 22509 осіб, з них: 3650 працівників пенсійного віку та 1043 працівника передпенсійного віку, що становить 16,2% та 4,63% відповідно. Найбільше вчителів пенсійного віку працюють у Дергачівському районі (22,5%), м. Куп’янську (20,3%), Харківському районі (17,7%).

В цьому році підготовка та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Харківській області були на найвищому рівні

Про це повідомив під час селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Підготовка та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Харківській області в цьому році були на найвищому рівні. Про це свідчить хоча б те, що дітей, які з різних причин все ж не взяли участь у тестах, в цьому році набагато менше. Також хотілося б подякувати установам освіти Великобурлуцького, Харківського, Балаклійського, Дергачівського, Ізюмського районів та м. Куп'янськ за те, що у них є випускники, які показали найвищий результат – 200 балів. Це дуже радує», – підкреслив він.

До уваги ЗМІ! Акредитація!

25 серпня в селищі Малинівка Чугуївського району відбудеться фестиваль сучасного весільного та обрядового мистецтва «Весілля в Малинівці - плюс». Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати захід, потрібно акредитуватися до 14.00 23 серпня за телефонами: 700 17 49, 700 03 31.

Механізм госпіталізації мешканців районів Харківщини до обласних медичних установ потребує подальшого удосконалення

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян. Переважна більшість звернень (12 з 14) стосувалися госпіталізації та оперативного лікування в обласних медичних установах та інститутах Національної академії медичних наук. Як зазначив Ігор Шурма, спеціалісти центральних районних лікарень, якщо у них немає можливості надати допомогу необхідного рівня, зобов’язані за певним алгоритмом направляти пацієнтів до обласних установ. «Кількість звернень щодо госпіталізації свідчить про те, що механізм направлення хворих на лікування в обласні медичні установи поки що не повністю відпрацьований і потребує вдосконалення», - підкреслив Ігор Шурма.

В рамках фестивалю «Весілля в Малинівці - плюс» буде складено найдовший рушник у світі

25 серпня в селищі Малинівка Чугуївського району відбудеться фестиваль сучасного весільного та обрядового мистецтва «Весілля в Малинівці - плюс». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко, в ході фестивалю планується поставити світовий рекорд по довжині весільного рушника. «Буде представник з Книги рекордів Гіннеса, і я думаю, що у нас вийде поставити світовий рекорд по довжині рушника - 1,5 км. Він буде представлений всіма сільськими та селищними громадами нашого району», - розповів Володимир Лобойченко.

За I півріччя мешканцям області за рішеннями суду виплачено більше 17 млн. грн. боргів із зарплати

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, протягом 6 місяців 2012 року органами державної виконавчої служби підлягало виконанню 7 тис. 144 виконавчих документів про стягнення заборгованості із зарплати та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами, на загальну суму 38,9 млн. грн. Станом на 1 липня державними виконавцями завершено 4 тис. 446 виконавчих документів на загальну суму 17,07 млн.грн.

Стан підготовки Лозівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Лозівського району становить: житлові будинки – 95%, котельні – 100%, теплові мережі – 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 88%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%, кошар – 100%.

В Обласному клінічному центрі урології та нефрології проведено унікальну операцію

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, 15 серпня в Харківському обласному клінічному центрі урології та нефрології імені В.І. Шаповала вперше в Україні проведена унікальна операція пацієнтці з пухлиною єдиної нирки. Вона була видалена з правої частини організму, після спеціальної обробки (за технологією трансплантації) нирка була прооперована поза організмом (видалена складна пухлина), а потім повернута (пересаджена) в ліву половину тіла пацієнтки. 16 серпня прооперована нирка дала перші результати функціональної діяльності.

Інформація про хід дорожніх робіт у Нововодолазькому районі

З початку року філією «Нововодолазький райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості – 5,9 тис. кв. м, прибирання сміття – 3 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 217 шт., фарбування автопавільйонів – 32 шт., нанесення розмітки – 1,5 км, вирубка порості – 1,6 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в районі заготовлено 1035,5 куб. м піску (119% від плану) і 44,8 тонн солі (32% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 6 піскорозкидувачів, 2 навантажувача, 1 бульдозер та 5 од. навісного обладнання.

Проекти «Село майбутнього» і «Технополіс «П'ятихатки» - одні з найбільш пріоритетних для Харківської області

Як повідомив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, 22 серпня під час робочої поїздки на Харківщину Президент України Віктор Янукович ознайомиться з ходом реалізації низки важливих для регіону проектів. За словами очільника області, найбільш пріоритетними для регіону визначені проекти «Село майбутнього», а також «Технополіс «П'ятихатки».

Вся мережа шкільної, дошкільної та позашкільної освіти Харківської області на 100% готова до нового навчального року

Про це розповів в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми повністю вклалися у відведені для цього строки, отримали практично 100% відведених коштів. Звичайно, завжди хочеться більшого. Поки ми використовуємо тільки ті можливості, які є у державного та місцевих бюджетів, а також залучаємо спонсорську допомогу підприємств, які розташовані безпосередньо в тих районах, де потрібно ремонтувати об'єкти освіти. Ряд об'єктів побудовані ще до революції, до війни, і, звичайно ж, їх технічний стан залишає бажати кращого. Нинішнє економічне становище нашої держави не дозволяє побудувати в цих населених пунктах нові школи, тому ми усіма наявними способами доводимо їх до ладу і підтримуємо у технічно справному стані. Діти, які прийдуть туди на заняття, гарантовано будуть знаходитися в комфортних і безпечних умовах», – підкреслив глава області.

Події дня

Сьогодні о 12:00 на території Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди (Харківська обл., Золочівський район, с.Сковородинівка, вул.Приозерна,3) відбудеться перший літературно-мистецький фестиваль «De libertate»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) розпочнеться прес-конференція голови Чугуївської райдержадміністрації Володимира Лобойченка на тему «Відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс»; о 15:00  у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підготовку навчальних закладів до 2012/2013 навчального року. 2. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 20.04.2012 з питання: «Про підготовку до організованого проведення зовнішнього незалежного оцінювання – 2012».

Проблему із забезпеченням шкільними автобусами в Харківській області буде повністю вирішено в 2013 році

Про це повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Згідно до нормативів Міністерства освіти, в Харківській області дефіцит шкільних автобусів склав 58 машин. Ми вже придбали 40, наступного тижня вони будуть відправлені в ті райони, де сьогодні спостерігається велике навантаження на один автобус. Я думаю, що цього року ми придбаємо ще 8 автобусів, а в наступному році повністю закриємо проблему перевезення дітей в області», - зазначив він. Михайло Добкін підкреслив, що враховано всі питання, пов'язані із забезпеченням бензину: необхідні суми заплановані в бюджеті, і автобуси забезпечені паливом.

Розглядаються будь-які можливості зменшення вартості електричної або теплової енергії в населених пунктах Харківщини

Голова ХОДА Михайло Добкін, розповідаючи про плани по малій енергетиці, підкреслив, що в даний час розглядаються будь-які можливості зменшення вартості електричної або теплової енергії в населених пунктах Харківщини. «Ми нещодавно зупинили свій вибір на Печенізькому районі. Я вважаю, що ми могли б використовувати дамбу на Печенізькому водосховищі, і зараз фахівці розробляють техніко-економічні умови для того, щоб ми чітко розуміли: чи є можливість будувати там турбіну і отримувати дешеву електроенергію. В цьому випадку ми зможемо забезпечити прилеглі населені пункти більш дешевою електроенергією», - підкреслив Михайло Добкін.

До середини жовтня сільськогосподарські підприємства Харківщини повинні повністю розрахуватися з власниками земельних та майнових паїв. Михайло Добкін

Як повідомив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в Харківській області вже проводяться розрахунки з власниками земельних та майнових паїв. «На момент останньої наради рівень розрахунків по земельних паях був 15%, по майнових - 8%. Я поставив завдання, що до середини жовтня сільськогосподарські підприємства Харківщини повинні повністю розрахуватися з власниками земельних та майнових паїв, тому що врожай зібрали, доходи у всіх хороші, тепер в найкоротші терміни потрібно розрахуватися з людьми», - підкреслив глава області.

Більше 2 тисяч комп'ютерів отримають сільські школи області до нового навчального року

В ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін розповів про те, що цього року Харківська область отримає безпрецедентно велику кількість комп'ютерів для сільських шкіл, що значно підвищить рівень та якість навчального процесу. «Ми вже отримали 1470 комп'ютерів для сільських шкіл, і ще, я думаю, близько 800 комп'ютерів отримаємо протягом найближчого місяця. Це дасть нам можливість серйозно змінити рівень комп'ютеризації сільських шкіл. Завдання стоїть не просто підключити комп'ютер, але ще й організувати підключення до Інтернету, і таким чином дати рівні можливості учням сільських шкіл і тим дітям, що навчаються в міських школах», - зазначив Михайло Добкін.

По валовому збору ранніх зернових і зернобобових культур Харківська область посідає друге місце в Україні

Незважаючи на несприятливі погодні умови, в Харківській області вдалося зібрати хороший урожай ранніх зернових і зернобобових культур. Так, якщо за прогнозами очікувалося зібрати близько 1 мільйона тонн ранніх зернових, то за підсумками збиральної кампанії було зібрано 1,7 мільйона тонн зерна. «В Україні по валовому збору ранніх зернових Харківщина посідає друге місце після Вінницької області, при цьому кліматичні умови, в яких знаходяться наші і вінницькі аграрії, не можна порівнювати. Тому ми можемо говорити, що хоча погода і внесла свої корективи, але не настільки суворі, як у південних і центральних областях України», - підкреслив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2012 році в Харківській області буде відкрито 27 дитячих садків

Про це повідомив в ефірі програми ХОД ТРК «Час влади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Минулого року в Харківській області було відкрито додатково 30 нових дитячих садочків. В цьому році я гарантую цифру 27 дитсадків та 42 групи, що за своєю кількістю перевищить 30 дитячих садків», - зазначив Михайло Добкін.  

Співпраця Харківської області з НАК «Нафтогаз Україна» буде продовжуватися і надалі

Як підкреслив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки тісній співпраці з НАК «Нафтогаз України» на Харківщині щороку вдається вирішувати ряд найбільш гострих для регіону проблем. За словами голови області, договори з підприємством будуть підписуватися і надалі, що дозволить найближчим часом значно підвищити рівень газифікації сільських населених пунктів Харківщини.

Архів документів