Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ухвалення законопроекту «Про Технополіс П'ятихатки» дозволить Харківській області мати додатковий майданчик для залучення інвестицій. Михайло Добкін

У разі ухвалення законопроекту «Про Технополіс П'ятихатки» його основні норми дозволять Харківській області мати додатковий майданчик для залучення інвестицій. Про це повідомив на розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ухвалення цього закону дозволить нам вперше в новітній історії України, після того як були, на мій погляд, необгрунтовано закриті вільні економічні зони, отримати можливість для високотехнологічного виробництва. Отримати певні надані законодавством пільги для підприємств, які будуть об'єднувати науку і промисловість, і все це разом дасть нам можливість максимально використовувати високий потенціал нашого регіону та залучати додаткові інвестиції», – підкреслив він.

У фіналі конкурсу «Харківські ініціативи» братимуть участь 177 проектів

Про це сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА сказав Сергій Авершин. За його словами, основною ідеєю проведення інноваційного та інвестиційного конкурсу «Харківські ініціативи» полягає в пошуку інвестиційних пропозицій та бізнес-ідей, інноваційних проектів серед розвиненої мережі харківських ВНЗ, науково-дослідних інститутів, підприємницьких кіл для того, щоб сформувати ті бізнес-плани, які в подальшому можна представити на Міжнародному економічному форумі. Тим самим створити умови і можливості молодим новаторам, які мають ідеї, які здатні втілитися в реальні комерційні розробки, представити свої роботи інвесторам, які можуть зацікавитися даними розробками і приступити до їх реалізації.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у червні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» протягом червня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Законопроект «Про Технополіс П'ятихатки» буде переданий на розгляд Верховної Ради України

15 лютого 2011 року на розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поставив завдання підготовки інституційної бази для створення технополісу – законопроекту «Про Технополіс П'ятихатки». Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови ХОДА Андрій Моченков, завдяки Академії правових наук, Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого в особі Василя Тація і керівництву Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» ця задача успішно вирішена.

Одним з основних завдань приймальних комісій вищих навчальних закладів є уникнення черг та якісне обслуговування абітурієнтів

З 2 липня розпочата вступна кампанія до вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав приймальні комісії Харківського національного економічного університету, Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди, Національного фармацевтичного університету та Української державної академії залізничного транспорту. Заступник керівника області ознайомився з роботою комісій, зустрівся з представниками вузів, поспілкувався з абітурієнтами, їх батьками та вислухав їх побажання щодо скорочення часу подачі документів для вступу до ВНЗ.

Сьогодні вже є перші результати втілення в життя «Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року»

Виступаючи на розширеному засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін нагадав, що всього півтора роки тому під керівництвом Харківського регіонального комітету економічних реформ була проведена велика робота з розробки «Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року», а сьогодні вже є перші результати її втілення в життя. «Створено Українсько-Російський технопарк «Слобожанщина», роботу якого високо оцінив Прем'єр-міністр України Микола Янович Азаров, розроблено та передано до Кабміну техніко-економічне обгрунтування проекту впровадження високих технологій в сільському господарстві «Побудова села майбутнього через відродження скотарства». Ідеї ​​цього проекту високо оцінив Президент України Віктор Федорович Янукович, і ми вже бачимо зарубіжних інвесторів, які готові вкласти близько 150 млн дол. в його реалізацію. Крім того, Микола Азаров вчора дав усі необхідні доручення профільним міністерствам для того, щоб була розроблена і винесена на розгляд уряду відповідна постанова. Думаю, протягом 2-3 тижнів ми отримаємо всі узгодження, і це питання буде розглянуто на засіданні Кабінету міністрів», – зазначив губернатор.

Увійти в двадцятку найбільш розвинених країн світу можливо тільки на основі модернізації економіки і впровадження інноваційних технологій. Михайло Добкін

Розпочалося розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, в якому беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес, заступники губернатора Юрій Сапронов, Андрій Моченков, Ігор Шурма, представники ХОДА та міськвиконкому, члени Координаційної ради з розробки та реалізації проекту «Технополіс П'ятихатки» і Експертної ради Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». «Президент України Віктор Федорович Янукович і Уряд поставили перед нами конкретне завдання – у 2020 році увійти до двадцятки найбільш розвинених і впливових країн світу. Вирішення цього завдання можливе тільки на основі модернізації економіки, залучення інвестицій та впровадження інноваційних технологій», – заявив Михайло Добкін, відкриваючи розширене засідання.

Харківські ВНЗ вживають заходів для прискореного прийняття документів

Про це розповів начальник ГУ науки та освіти ХОДА Роман Шаповал. «У педагогічному університеті запроваджена певна система роботи с абітурієнтами, - зазначив Роман Шаповал, - так, до того, як потрапити до приймальної комісії абітурієнт спочатку потрапляє до волонтерів, які проводять попередній огляд документів. Там абітурієнт оформляє заяву, ще раз може перевірити наявність у себе усіх необхідних документів. І якщо усі вимоги виконані, абітурієнт переходе до приймальної комісії». «Створюється так званий фільтр, завдяки якому приймальна комісія працює оперативніше, ніхто не нервується, і ми маємо змогу прийняти усіх, хто прийшов подати документи», - підкреслив голова приймальної комісії, ректор Харківського державного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди Іван Прокопенко.

Євген Савін побажав учасникам Молодіжних дельфійських ігор, які будуть представляти Харківщину, вибороти перемогу на фестивалі

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін зустрівся з командою студентів вищих навчальних закладів Харківської області, які представлятимуть регіон на Міжнародному творчому фестивалі «Молодіжні Дельфійські ігри: міжнародна зустріч столиць держав-учасників СНД і Європи». Заступник голови ХОДА побажав молодим людям творчого натхнення і перемоги. «Ви чарівні, красиві, талановиті. Звичайно, що конкуренти у вас теж будуть гідні, адже в нашій країні багато талановитих людей. Але, ви найкращі, тому ми віримо у вашу перемогу, пишаємося і будемо надалі пишатися вами», - сказав Євген Савін.

Вручені нагороди найталановитішій та найактивнішій молоді Харківського регіону

Сьогодні відбулась щорічна церемонія нагородження найталановитішої та найактивнішої молоді Харківського регіону, в якій взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця та голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту та депутатської діяльності Микола Тітов. «Сьогодні тут представлені практично всі напрямки людської життєдіяльності – наука, медицина, міліція, культура, студентство та інші. Ви неординарні люди, ще не завантажені стереотипами, та іноді йдете такими шляхами, якими ми просто захоплюємося, – зазначив у своєму вітанні Євген Савін. – Хочу передати вам слова подяки та поздоровлення від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Стратегія обласної державної адміністрації спрямована саме на те, що ми спираємося на молоді кадри, тому що в вас вся енергія, в вас запал, всі цікаві та креативні думки. Ваші проекти дозволять нам зробити Харківщину однією з провідних областей України».

Вступна кампанія до ВНЗ Харківщини відбувається організовано

Про це сьогодні повідомив начальник Головного управління науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. «Хочу відзначити чітку і злагоджену роботу всіх приймальних комісій. Збоїв і скарг з Харківської області зареєстровано не було ні на рівні області, ні на рівні міністерства. Крім того, я хотів би подякувати ректорам, які очолюють приймальні комісії за прекрасну організацію персоналу. Всі працюють професійно, видно, що люди з великим досвідом, що дозволяє до кінця дня прийняти документи у всіх абітурієнтів», - зазначив Роман Шаповал.

Події дня

Сьогодні об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочисте нагородження молоді регіону за вагомий внесок у розвиток державної молодіжної політики о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ

У Харкові з’явиться постійно діюча виставка харківських фотохудожників «ЄВРО - 2012 в Харкові». Михайло Добкін

«Червень 2012 року для нашого регіону є особливим. І той ракурс подій, змагань, бурхливих почуттів, який впродовж місяця «ловили» очі об’єктивів фотохудожників, є також особливим. Це миті, які вже є сторінками історії, миті, до яких подумки ми будемо повертатися знову і знову. Бо свято футболу — це свято, до якого причетні абсолютно всі мешканці нашого регіону. Я хочу звернутися до фотохудожників Харкова з проханням надати одну роботу, яка, на ваш погляд, ілюструє події ЄВРО-2012 в Харкові. Абсолютно всі фотографії знайдуть гідне місце серед спогадів про європейське свято футболу: ми створимо постійно діючу фотовиставку, видамо фотоальбом. ЄВРО-2012 в Харкові — це наша спільна історія, яку ми писали разом, і яка має залишитися нашим спільним надбанням», - звернувся до харківських фотохудожників голова ХОДА Михайло Добкін.

«Харків невидимий і очевидний» у творах фотохудожників

5 липня о 17.00 галерея «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) представить виставку робіт двох фотохудожників - Олексія Самойленка та Ігоря Головаша «Харків невидимий і очевидний». Об'єднала їх роботи тема архітектурного Харкова, але під різним ракурсом об'єктиву. Ігор Головаш звертає увагу на вишукані деталі будівель - архітектурні шедеври, які пережили революції, війни, реконструкції -  ті деталі, без яких не було б єдиного цілісного вигляду сучасного Харкова. 

4 липня відбудеться Розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ

4 липня 2012 року о 15.00 в приміщені Малої зали Будинку рад відбудеться розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. В заході візьмуть участь представники Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, керівництво Харківської обласної державної адміністрації і Харківського міськвиконкому; керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації; члени Координаційної ради з розроблення та реалізації проекту «Технополіс П’ятихатки»; члени Експертної ради Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи».

У 2012 році на реконструкцію об’єктів водовідведення планується виділити 121,486 млн. грн.

Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури разом з районними державними адміністраціями та виконавчими комітетами міст обласного значення було сформовано перелік об’єктів водовідведення, які пропонуються до фінансування у 2012 році по Харківській області. До переліку увійшло 7 об’єктів на суму 121,486 млн. грн. Про це повідомив в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління Роман Грива. За його словами, головним критерієм відбору була наявність затвердженої у відповідному порядку проектно-кошторисної документації та експертизи.

Для Харківської області вкрай важлива реконструкція очисних споруд

«У нас є споруди, які не діють, і в підсумку стічні води без будь-якої очистки потрапляють у наші річки. Цього бути не повинно. Для того, щоб забезпечити охорону водних об'єктів, в першу чергу нам необхідно займатися відновленням тих очисних споруд, які на сьогоднішній день не працюють або працюють погано. Необхідно пам'ятати про те, що вода – це джерело життя, і її потрібно очищати і не допускати зараження», – заявив сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харкові відроджений хокейний клуб «Динамо»

У Харкові відроджений професійний хокейний клуб «Динамо». Він буде представляти Харківщину в Професійної хокейної лізі Україні в сезоні 2012/2013 рр. Почесним президентом ПХК «Динамо Харків» став голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, віце-президентом - Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Це дійсно велика подія. Через багато років у Харкові відродили хокейний клуб «Динамо». Мета професійного хокейного клубу «Динамо Харків» зразка 2012 року - гідно продовжити історію такої сильної команди, яка славилася своїми традиціями і перемогами», - зазначив сьогодні на прес-конференції спортивний менеджер клубу Олександр Гриншпун.

Паспортизація пляжів має бути завершена протягом тижня

Сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав головам райдержадміністрацій і мерам міст обласного значення доручення протягом тижня привести в порядок всі визначені місця масового відпочинку на воді і забезпечити безпеку людей. В цьому році в районах та містах області райдержадміністраціями визначено і планується відкрити 114 місць масового відпочинку громадян на водних об'єктах, з них у дитячих оздоровчих закладах – 16, на базах відпочинку – 37, а також 61 пляж загального користування.

З початку 2012 року на водних об'єктах Харківської області загинула 41 людина

За останні 3 роки на тлі всієї Україні Харківська область входить в число лідерів за загиблими на водних об'єктах. З початку 2012 року на водних об'єктах області загинула 41 людина. Про це повідомив в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління Держтехногенбезпеки в Харківській області Олександр Ломанов. За його словами, в поточному році найбільша кількість загиблих на водних об'єктах в таких районах: Харківський – 6 осіб, Первомайський – 4, Куп'янський – 3, м. Харків – 3, Валківський – 2. У той же час, у Барвінківському, Коломацькому, Сахновщанському районах загибелі людей не допущено.

Інтеграція в європейські структури - це нові можливості для зміни стандартів якості життя в Україні. Михайло Добкін

«Нинішнє моє відвідування України має чітку мету - прокласти дорогу для демократії. Демократичні цінності необхідно впроваджувати в життя і боротися за те, щоб дотримувалися і розширювалися права і свободи людини, щоб зміцнювалося верховенство права. Саме це дасть можливість створити умови для просування в бік європейської інтеграції, що збігається з тими намірами, які проголосила Україна, і відповідає новій стратегічній концепції, ухваленій Україною - інтеграція в європейські структури, більш тісні та близькі стосунки з НАТО. Крім того, це дозволить українським містам розвиватися, а також дасть нові перспективи молодому поколінню», - зазначив сьогодні в ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним Президент Парламентської асамблеї НАТО Карл Ламерс.

Харківщина відроджує свої колишні можливості

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Карлом Ламерсом. Також на зустрічі були присутні голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та Генеральний секретар Парламентської асамблеї НАТО Девід Хобс. В ході зустрічі сторони обговорили питання щодо соціально-економічної та суспільно-політичної ситуації в регіоні, а також перспективи співпраці.

«Курганський бройлер» почав працювати на повну потужність

ТОВ «Курганський бройлер» почав працювати на повну потужність, повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Це той комбінат, від якого залежить постачання якісної курятини, в тому числі і до Харківської області. В даний час на підприємстві 1 млн. 700 тис. голів птиці, і станом на сьогодні вже двічі був забій», – зазначив він.

До кінця року комбінат «Слобожанський» відновить чисельність поголів'я у 50 тисяч свиней

Свинокомплекс «Слобожанський» вже отримав дозвіл на ввезення 5,5 тис. свиноматок з Данії. До кінця року комбінат відновить чисельність поголів'я у 50 тисяч свиней. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У підприємства абсолютно платоспроможний інвестор, який має досвід роботи в інших областях України. Отримано дозвіл Державної ветеринарної служби України на 5,5 тис. свиноматок з Данії, частина з них вже завезена, і через 30 днів зможе дати приплід. Ще на 5,5 тис. свиноматок дозвіл Держветслужби буде отримано протягом найближчих 2-3 тижнів. До кінця року комбінат «Слобожанський» відновить чисельність поголів'я у 50 тисяч свиней», – заявив заступник губернатора.

Будівництво оптового сільськогосподарського ринку почнеться протягом 1-1,5 місяців

Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Вся технічна документація для будівництва оптового сільськогосподарського ринку готова, інвестор є. Я думаю, що протягом найближчих 1-1,5 місяців генеральний підрядник вийде на майданчик. Проект буде реалізований в Харківському районі», – підкреслив заступник губернатора.

Харківщину на Міжнародних Дельфійських іграх представить команда студентів вищих мистецьких навчальних закладів області

З 6 до 10 липня 2012 року в м. Києві відбудеться Міжнародний творчий фестиваль «Молодіжні Дельфійські ігри: міжнародна зустріч столиць держав-учасників СНД і Європи», що проводиться задля реалізації творчих здібностей та гармонійного розвитку талановитої молоді, збереження та розвитку національних культур.

Проект «Село майбутнього» буде реалізовуватися під патронатом Президента України Віктора Януковича

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, в даний час готується постанова Кабінету міністрів України щодо проекту «Село майбутнього». За його словами, проект буде реалізовуватися під патронатом Президента України Віктора Януковича. «Мова йде про молочно-товарну ферму на території Харківської області, частково в Харківському, частково в Валківському районах, будівництво овочесховища і теплиць на закритому грунті. Думаю, що протягом найближчих 3-х тижнів постанову Кабміну буде ухвалено, і розпочнеться реалізація цього проекту», – підкреслив заступник губернатора.

На підготовку Харківської області до Євро-2012 було використано більше 13 млрд. грн.

За 2008 – 2012 роки фінансування обласної цільової програми з підготовки чемпіонату Європи з футболу 2012 року склало 13 млрд. 658 млн. грн. Таку інформацію надав під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «З державного бюджету було виділено 3 млрд. 432 млн. грн., з місцевих бюджетів – 1 млрд. 195 млн. грн., у тому числі 923 млн. грн. з міського бюджету і 272 млн. грн. з обласного. 9 млрд. 29 млн. грн. отримано з інших джерел, найбільші з яких – «Південна залізниця», яка виділила 5 млрд. 250 млн. грн., «Укравтодор» – 968 млн. грн. і група компаній DCH – 2 млрд. 393 млн. грн.», – повідомив заступник голови ХОДА.

До 1 серпня буде нарахована дотація на весь зареєстрований молодняк великої рогатої худоби в Харківській області

На даний момент в Харківській області дотація нарахована на 1054 голови великої рогатої худоби з зареєстрованих 3716. Дана робота буде завершена до 1 серпня. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Є постанова Кабінету міністрів, яка передбачає дотації господарствам та фізичним особам, що вирощують молодняк. За молодняк віком 3-5 місяців – 250 грн., 6-8 місяців – 500 грн. і 9-11 місяців – 750 грн. У Харківській області ветеринарні лікарі зафіксували наявність 3716 голів молодняку. Станом на 30 червня на 1054 голови нарахована дотація. Я абсолютно впевнений, що на 1 серпня дотація буде нарахована на всі 3716 голів, і, крім того, їх стане більше», – заявив заступник голови ХОДА.

Масове збирання ранніх зернових і зернобобових культур розпочнеться з 4-5 липня

Як повідомив в ході прес-конференції 2 липня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, збиральна кампанія вже розпочата в дев'яти районах області. «Площа збирання ранніх зернових трохи більше 603 тис. га, на території Харківської області будуть працювати 2906 комбайнів. Станом на 2 липня прибрано трохи більше 14 тис. га. Масове збирання розпочнеться з 4-5 липня», - сказав Юрій Сапронов.

Архів документів