Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відкриття IV Міжнародного інвестиційного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» відбудеться 7 вересня

На думку голови ХОДА Михайла Добкіна, проведення економічного інвестиційного форуму це можливість презентувати ті чи інші проекти, які на погляд керівництва регіону є найбільш вигідними для територіальної громади. Ряд підприємств, які беруть участь в підготовці проведення форуму, отримають можливість завести нові ділові знайомства і в невимушеній обстановці переговорити зі своїми майбутніми або потенційними партнерами по бізнесу.

До кінця року планується газифікувати 12 населених пунктів Харківської області

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в цьому році в Харківській області реалізуються 2 договори з НАК «Нафтогаз України». Один з минулого року на суму 150 млн. грн., з яких 96 млн. грн. було освоєно в 2011 році. Другий - на суму 175 млн. грн., з яких 50 млн. грн. буде витрачено на розвиток соціальної сфери.

Всі відомчі котельні в Харківській області з початку опалювального сезону будуть працювати в звичайному режимі

На Харківщині триває переведення відомчих котелень у комунальну власність. Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, всі котельні, які до початку опалювального сезону ще не перейдуть у власність місцевих громад, продовжать подавати тепло абонентам, а робота по зміні власника триватиме паралельно. «На сьогоднішній момент вирішення цього питання в різних районах Харківської області відбувається по-різному. Припустимо, якщо розглянути котельні Міністерства оборони, то щоб передати їх у комунальну власність, необхідно привести в порядок великий пакет документів, отримати безліч узгоджень, тому ряд документів ми отримаємо вже в розпал опалювального сезону. У зв'язку з цим по всім об'єктам Міноборони було ухвалено рішення, що вони і в цьому році почнуть подавати тепло як відомчі котельні, а якщо нам протягом опалювального сезону вдасться їх перевести в комунальну власність - ми це зробимо. Якщо ж ні, ми продовжимо цю роботу після завершення опалювального сезону. Але проблем з опаленням у людей не буде», - заявив глава області.

Стадіон «Динамо» може перейти до комунальної власності м.Харкова

Сьогодні під час прес-конференцїї голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін висловив сподівання щодо можливості передачі стадіону «Динамо» до комунальної власності м.Харкова. Занедбана територія стадіону викликала критичне зауваження з боку Президента України. «Коли ми, оглянувши парк ім. Горького, виходили до місця, де був припаркований автомобіль глави держави, звичайно ж, його погляд не міг не зупинитися на схилах за парканом, вкритих бурхливою рослинністю. Тому глава держави запитав, що це таке? І його реакція була відповідною. Стадіон «Динамо» належить спортивному товариству. І тільки воно має право розпоряджатися своїм майном. Всі прохання Харківської міської ради про передачу їй у власність стадіону «Динамо» на сьогоднішній момент були відхилені. Звідси і реакція Президента. Я сподіваюся, що ситуація зміниться», - сказав Михайло Добкін.

30 серпня на Харківщині буде розглянуто питання про надання російській мові статусу регіональної

«На сьогоднішній момент фахівці Харківської обласної ради прораховують кількість людей, що проживають в громадах і виявляють бажання розмовляти російською мовою. У нас на території області будуть цілі райони або населені пункти, де рішення по використанню статті закону "Про засади державної мовної політики" може бути не використано, тому що там буде проживати менше 10% осіб, які розмовляють російською мовою. Рішення це буде розглянуто на сесії обласної ради 30 серпня», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

У Харкові буде побудований центр підготовки олімпійців із зимових видів спорту

За підсумками робочого візиту до Харківської області Президент України Віктор Янукович дав доручення про будівництво в місті Харкові центру підготовки олімпійців із зимових видів спорту. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «У Харкові базується олімпійська збірна України з біатлону і з лижних гонок, а також паралімпійська збірна. На сьогоднішній момент те, що є на базі «Темп», вже не відповідає сучасним вимогам. Тому було ухвалено рішення в районі "Харківської Швейцарії" побудувати сучасний спортивний комплекс, який дозволив би нам готувати майстрів найвищого класу і розраховувати на призові місця на Олімпійських іграх», - зазначив голова ХОДА.

Відкриття оновленого парку культури і відпочинку ім. Горького підвищить інвестиційну привабливість Харківщини

Сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив, що за перші чотири дні роботи Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького його відвідала досить велика кількість людей. «З відкриттям парку культури і відпочинку імені Горького ми отримали ще один плюс в плані підвищення інвестиційної привабливості міста Харкова, області та й усієї України. В перші дні роботи парку там була помічена велика кількість російських відвідувачів. І це без великої реклами. Люди приїхали, відпочили, покаталися на атракціонах, а далі будуть передавати свої емоції знайомим. Враховуючи, що Харків зручно розташований для Воронезької, Курської, Орловської та Бєлгородської областей, то потік охочих провести час у парку буде зростати. Разом з цим наповнюватимуться міська та обласна скарбниця», - сказав голова ХОДА.

У вересні харківський проект «Село майбутнього» буде розглянутий на засіданні Кабінету Міністрів України

Харківська область як ніколи близько підійшла до реалізації проекту «Село майбутнього». До 15 вересня це питання може бути розглянуто і затверджено на одному із засідань Кабінету Міністрів України. Про це повідомив сьогодні на прес-конференцїї голова ХОДА Михайло Добкін. «Це дасть нам можливість готувати бюджетні доручення на 2013-2015 роки, тому що даний проект буде реалізовуватися протягом трьох років. Він включає в себе будівництво сучасного генетичного центру, спільно з ізраїльськими і канадськими фахівцями, та молочного комплексу на 3 тис. голів дійного стада. На 20 га планується побудувати тепличне господарство і на 1 тис. га - комплекс з виробництва овочів на відкритому ґрунті. Також будуть побудовані: сучасне овочесховище на 45 тис. тонн і коттеджне містечко на 60 од., плюс необхідна інфраструктура, в тому числі для дистанційного навчання, де будуть працювати молоді спеціалісти, які будуть залучені до реалізації цього проекту», - розповів Михайло Добкін.

Президент України високо оцінив роботу всієї харківської громади

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Напередодні Дня міста та Дня незалежності України територіальна громада змогла рапортувати главі держави про свої досягнення. Було дуже приємно чути слова подяки всій нашій громаді, робота якої була оцінена дуже високо. Ці слова Президент сказав і відкриваючи пам'ятник Незалежності на площі Конституції, і під час проведення господарського активу області. Були поставлені перед нами нові завдання. Але, що найголовніше, в проекті доручень, який готується за підсумками візиту, є чіткі і конкретні завдання щодо будівництва та розвитку харківського метрополітену, оздоровлення фінансової ситуації на ряді харківських підприємств, у тому числі на заводі ім. Шевченка», - сказав він.

На Харківщині презентована фотовиставка "Євро-2012. Фотопогляд"

Сьогодні відбулася презентація фотовиставки "Євро-2012. Фотопогляд", яка була ініційована головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним. «Дуже швидко пролетів час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в місті Харкові. У сухому залишку крім об'єктів інфраструктури: спортивної, міської, транспортної, у нас залишаться ще незабутні емоції, враження і всі ті переживання, які супроводжували проведення чемпіонату Європи. Сучасна людина винайшла безліч способів, які дозволяють фіксувати для майбутніх поколінь найяскравіші моменти, що відбуваються в різних куточках земної кулі. Так народилася ідея зробити постійно діючу виставку, зробити фотографії, які будуть відібрані не журі, не якимись фахівцями, а за принципом: хто фотографії надав, той і став співавтором проведення цієї виставки. Ці фотографії будуть для нас якимось спогадом, екскурсом в минуле і будуть нагадувати нам, що ми змогли виконати дуже важку роботу, впоратися з дуже складним завданням на найвищому рівні», - сказав Михайло Добкін.

Харківщина готується до XXІV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2012»

Делегація Харківської області візьме участь в XXІV Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2012», яка відбудеться у Києві з 5 по 8 вересня 2012 року в Національному Комплексі «Експоцентр України» (ВДНГ). За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, цього року близько 50 підприємств харчової та переробної промисловості Харківської області експонуватимуть свою продукцію, що майже вдвічі більше від минулорічної кількості учасників заходу від Харківщини. Також проводитимуться аукціони з продажу племінних тварин та буде демонструвати свої досягнення аграрна наука.

На Харківщині відкрито перший веломаршрут

26 серпня у Харківській області було відкрито перший у регіоні веломаршрут, який розпочинається біля пансіонату ветеранів праці у районі Залютино і веде до Національного меморіального комплексу «Висота маршала Конєва». Його довжина 18 км. Дорога йде через лісопарк. У першому заїзді взяли участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, директор ОКП «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Денис Дармостук, а також близько 20 велосипедистів Харківщини.

У Харкові відбудеться Х міжнародний симпозіум IEEE East-West Design & Test

14 - 17 вересня в Харкові на базі Національного університету радіоелектроніки відбудеться Х міжнародний симпозіум IEEE East-West Design & Test, присвячений перспективам розвитку комп'ютерної індустрії, а також обміну досвідом у розробці та використанні новітніх інформаційних технологій. У симпозіумі візьмуть участь понад 150 представників з понад 30 країн світу. Урочисте відкриття заходу відбудеться о 15.00 14 вересня в актовому залі Харківського Національного університету радіоелектроніки.

Інформація про хід дорожніх робіт в Шевченківському районі

З початку року філією «Шевченківський ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 5,3 тис. кв. м, прибирання сміття - 82,61 тис. кв. м, нанесення розмітки - 0,7 км. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Події дня

Сьогодні о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна. Перед початком прес-конференції відбудеться відкриття фотовиставки "Євро-2012. Фотопогляд".

В рамках фестивалю «Весілля в Малинівці - плюс» складений найдовший рушник в світі

Сьогодні в рамках фестивалю «Весілля в Малинівці - плюс» складений найдовший рушник у світі. Його довжина - 2921 метр і 14 сантиметрів. Цей рекорд зафіксовано представником Книги рекордів Гіннеса.

Фестиваль «Весілля в Малинівці - плюс» дозволяє всім нам знову згадати наші традиції. Михайло Добкін

«Сьогодні на Слобожанщині ще один день, який дозволяє всім нам згадати наші традиції, згадати, які ми креативні, класні і талановиті. Навіть ранкова негода не змогла перешкодити всім приїхати сюди, щоб повернутися до свого коріння, до того, що нам розповідали наші бабусі і дідусі, і що передавалося з покоління в покоління. Вітаю всіх мешканців регіону з цим святом і висловлюю подяку всім, хто його організував», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході церемонії відкриття фестивалю.

В Чугуївському районі відбувся фестиваль сучасного весільного та обрядового мистецтва «Весілля в Малинівці - плюс»

Сьогодні в селищі Малинівка Чугуївського району відбувся фестиваль сучасного весільного та обрядового мистецтва «Весілля в Малинівці - плюс». «Це свято обрядове, свято весілля. Сьогодні тут зібралося багато пар, які відзначатимуть своє торжество, а також багато музичних і танцювальних колективів, які представляють різні національності. Вони продемонстрували свої весільні обряди. Вітаю всіх з цим святом. Весілля - це день веселощів, позитивних емоцій», - зазначив голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко в ході церемонії відкриття фестивалю.

Видатні мешканці Харківщини відзначені державними нагородами з нагоди Дня незалежності України

Президент України Віктор Янукович підписав указ про відзначення державними нагородами видатних громадян української держави з нагоди Дня незалежності. В тому числі, за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові здобутки, багаторічну сумлінну працю нагороджений ряд мешканців Харківщини.

У Харкові освятили Храм святого апостола Якова

Сьогодні на перетині Білгородського шосе та пр. Академіка Курчатова у сел. П'ятихатки відбулася церемонія освячення Храму святого апостола Якова храмового комплексу святої Тамари. На церемонії були присутні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, Харківський міський голова Геннадій Кернес і заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Чин освячення храму провів керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.

Уродженку Харківської області привітали зі 100-річним ювілеєм

У День незалежності України свій столітній ювілей відсвяткувала Наталя Петрівна Ільченко. З цією знаменною датою ювілярку привітала перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Вона зазначила, що їй випала велика честь привітати Наталю Петрівну від імені Віктора Януковича і зачитала іменинниці вітальну адресу Президента України.

У Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня незалежності України (доповнено)

Сьогодні в Харкові з нагоди Дня незалежності України відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку та монументу Незалежності України на пл. Конституції. У заходах взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, генеральний консул Республіки Польща в м. Харкові Ян Гранат, депутати обласної та міської рад, а також представники духовенства, громадських організацій, військові, керівники вузів Харкова, працівники організацій та установ міста, школярі, ветерани.

Під час урочистих заходів на площі Свободи правопорушень не зафіксовано

Близько 100 тис. осіб відвідали урочисті заходи з нагоди Дня міста Харкова, які відбулися 23 серпня на площі Свободи. Як повідомив заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник міліції громадської безпеки Микола Голуб, жодних правопорушень під час святкових заходів не зафіксовано.

Михайло Добкін візьме участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України у Києві

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності України у Києві. Зокрема, у столиці відбудуться покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському, а також урочистості в Національному палаці мистецтв «Україна». Заходи відбудуться за участю Президента України Віктора Януковича.

Привітання голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Днем незалежності України

Шановні земляки! Вітаю вас з днем народження Української держави. Нехай наша спільна праця прискорює рух Вітчизни до спільноти найбільш заможних держав із міцними демократичними засадами. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Цей рік приніс багато позитиву всьому місту Харкову. Михайло Добкін

Про це сьогодні під час святкового концерту на площі Свободи до Дня міста Харкова сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Настав ще один день серпня. День, коли ми вітаємо один одного з днем ​​народження улюбленого міста. День, коли ми вшановуємо ветеранів та висловлюємо їм слова подяки за мирне небо над головою. Я абсолютно впевнений, що це був рік, який приніс багато позитива всьому нашому місту. Рік, який дозволив нам стати сильніше та краще. Я абсолютно не сумніваюся, що так, як перетворюється сьогодні наше рідне місто, не перетворюється жодне місто України. Я вітаю вас усіх із нашим сімейним святом і з наступаючим Днем Незалежності України», - звернувся голова Харківської ОДА до жителів міста.

Михайло Добкін привітав Почесних громадян міста Харкова

Сьогодні під час святкового концерту на площі Свободи до Дня міста Харкова голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін разом з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом вручили видатним харків'янам звання "Почесний громадянин міста Харкова". Звання «Почесний громадянин міста Харкова» присвоюється для прижиттєвого увічнення особистостей, які внесли значний внесок у розвиток Харкова, підняття його статусу в світі, і в знак великої поваги до їх громадської діяльності.

Харківський академічний театр опери і балету буде фінансуватися з держбюджету

Про це повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін під час засідання Комітету з призначення щорічних премій та іменних стипендій Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури та мистецтва.

Присуджено щорічні премії та стипендії Харківської облдержадміністрації та Харківської обласної ради у галузі культури і мистецтва

Сьогодні на засіданні Комітету з призначення щорічних премій та іменних стипендій Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури та мистецтва були оголошені переможці. 

В ефірі - «Олімпійський вогонь»

Вийшов в ефір ХОД ТРК сьомий випуск програми «Олімпійський вогонь», над якою працює творча група телеканалу «Оріон». Цього разу в програмі йдеться про закриття Олімпіади в Лондоні, про особливості спортивної кар'єри харківського олімпійця - дзюдоїста Артема Василенко. Крім того, в ефірі програми заступник голови ХОДА Євген Савін розповів про перспективність харківських спортсменів і розвиток олімпійського руху на Харківщині. Програма «Олімпійський вогонь» виходить в ефір ХОД ТРК щочетверга об 11.50. Повтор програми можна побачити в суботу о 12.50 і неділю о 16.40.

Архів документів