Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На посади нових соціальних працівників відібрані найбільш підготовлені і здібні фахівці

У службові обов'язки нових соціальних працівників буде входити виявлення нужденних, пояснення людям, яку соціальну і державну допомогу вони можуть отримати згідно з чинним законодавством, виявлення сімей, де діти в силу складних життєвих обставин потенційно можуть залишитися позбавленими батьківського піклування, та попередження таких ситуацій. Про це в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це абсолютно інша філософія, інший стиль роботи. На колегії, коли ми це обговорювали, я запитав: який був конкурс на одне місце? Виявилося – три людини. І я дуже зрадів, що на таку роботу взяли набільш підготовлених і здібних. Тут потрібно знання психології, потрібно з дуже багатьох слів чітко вибрати ті, які максимально будуть характеризувати ситуацію, і допомогу направляти саме туди, де без неї може статися людська трагедія», – підкреслив губернатор.

Соціальна ініціатива Президента Україна пропонує найбільш прийнятні умови кредитування в порівнянні з іпотечною системою інших держав

Пільгове іпотечне кредитування – це соціальна ініціатива Президента України Віктора Януковича, яка пропонує найбільш прийнятні умови в порівнянні з системою іпотечного кредитування інших держав. Про це заявив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на оформлення кредитів за іпотекою надійшла 151 заявка. Сьогодні 13 об'єктів виставлені для пропозицій по всій Харківській області, більша частина – в Харкові. За оптимальних умов за цією схемою можна буде реалізувати тим людям, які захочуть придбати житло в кредит, 1211 квартир. Кредит береться на 15 років.

Нова редакція Конституції України має стати легітимною, перш за все, в розумі і серцях громадян. Михайло Добкін

«Конституція України 1996 року на момент її ухвалення була однією з найбільш передових і прогресивних в Європі. Вона, за великим рахунком, такою і залишається. Існує єдине «але», яке не дозволяє нам сказати, що Конституція досконала. Це «але» змушує нас сьогодні перебувати в стані підготовки нового документа. Конституція повинна бути трансформована в такий документ, який, будучи ухваленим абсолютно гласно і відкрито, стане легітимним, перш за все, в розумі і серцях громадян своєї країни. А ставши легітимним в сприйнятті суспільства, Конституція стане документом, який буде дотримуватися від першої до останньої статті», - підкреслив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Для пільговиків Харківської області виділено 54 тисячі TV-тюнерів

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Прогнозувалося на Харківську область виділити близько 30 тисяч тюнерів для пільговиків. Ми, провівши системний аналіз і зумівши переконати в Києві керівництво, зупинилися на цифрі 54 тисячі. Сьогодні зібрані вже практично всі необхідні заявки, і ми чекаємо надходження обладнання. А далі - через райони і міста TV-тюнери будуть передані людям, і вони, підключивши їх, зможуть приймати цифровий сигнал і користуватися вже абсолютно новим за якістю телебаченням», - підкреслив губернатор.

Головні підсумки Євро-2012 - інвестиції України в майбутнє

«Тему про результати фінансових вливань від проведеного чемпіонату Європи з футболу дуже чітко позначив Президент України Віктор Янукович. Він сказав, що головні підсумки - те, що Україна змогла зробити інвестиції в майбутнє. Протягом ще тривалого періоду наша країна і наш народ будуть отримувати дивіденди від роботи в останні 5 років, а за великим рахунком - в останні 2 роки, тому що перші три роки підготовки, коли за це відповідали ті політики, які сьогодні називаються опозицією, були провалені», - зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Проведення Євро-2012 дало нам можливість дуже серйозно випробувати свої сили. Михайло Добкін

«Проведення Євро-2012 в Україні і, зокрема, в Харкові дало нам можливість дуже серйозно випробувати свої сили. Завдання, які стояли перед нами, на перший погляд, були непомірно важкі, але це, напевно, і був той іспит, який перевірив, на що здатне наше суспільство в ситуації, коли необхідно повністю мобілізувати свою волю, сконцентруватися на досягненні дуже непростих і важливих результатів. Головний підсумок проведення Євро-2012 - ми змогли зробити це і тим самим змусили ставитися до нашої країни і нашого народу як до країни та суспільства, з яким можна мати справу і йти на якесь довгострокове співробітництво», - підкреслив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 3 липня, об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. О 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція, присвячена презентації професійного хокейного клубу «Динамо Харків». Учасники: головний тренер команди Дмитро Якушин, спортивний менеджер Олександр Гриншпун, гравці команди Євген Пастух та Андрій Лупандін. О 16:00 в Обласному центрі культури та мистецтва (вул. Пушкінська,62, виставкова зала 2-го поверху) відкриється персональна виставки маріупольської художниці Ірини Малої «Квітуча Україна».

Розпочаті роботи з підвищення рівня води в Краснопавлівському водосховищі

З 27 червня розпочато водообмін в Орільському та Краснопавлівському водосховищах. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Станом на 8.00 2 липня рівень води в Орільському водосховищі складає – 102,66 мБс (об’єм – 11,810 млн.куб.м). Рівень води у Краснопавлівському водосховищі складає – 106,63 мБс (об’єм – 99,464 млн.куб.м). На даний час включені в роботу насосні станції № 1-4, якими забрано 2,083 млн.куб.м води з Дніпродзержинського водосховища.

Харків’янка виборола бронзову медаль Чемпіонату Європи з легкої атлетики

З 27 червня по 01 липня 2012 року в місті Гельсінкі (Фінляндія) відбувався Чемпіонат Європи з легкої атлетики. У складі збірної команди України участь у цих змаганнях взяли п’ять спортсменів Харківської області. Бронзовим призером в бігу на 1500 метрів стала Ганна Міщенко. Інші наші спортсмени посіли наступні місця: Бондаренко Богдан – стрибки у висоту –  11 місце; Погребняк Наталя – біг на 100 метрів – 13 місце; Молчанова Вікторія – стрибки у довжину –  25 місце.

Сюжетний розпис в українському стилі та абстрактний живопис на виставці «Квітуча Україна»

3 липня о 16.00 у приміщенні Обласного центру культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху) відбудеться відкриття персональної виставки самобутньої маріупольської художниці Ірини Малої «Квітуча Україна», на якій будуть представлені її роботи з художнього розпису та живопису. В експозиції представлено більше 60 робіт. Серед них: сюжетний розпис в українському стилі на тарелях, квіти і орнаменти на блюдах (розпис в стилі Жостока), розписний набір дощечок для кухні і фігурний столик (розпис в стилі Палеху), дитячі меблі, розписані яскравими персонажами з казок і сучасних мультфільмів. Живопис представлено абстрактними композиціями.

У Харківській області розпочато збирання ранніх зернових і зернобобових культур

У Харківській області розпочато збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,7 тис.га. Роботи зі збирання врожаю розпочато в 9 районах області. Станом на 1 липня урожай зібрано на площі 14,4 тис.га.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час Євро 2012, за минулу добу, 1 липня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 20 тисяч осіб. Правопорушень зафіксовано не було. Звернень до медичних установ та госпіталізацій не було. Протягом доби фан-зону, аеропорт і залізничний вокзал обслуговувало 6 автомобілів швидкої допомоги. Смертей, надзвичайних подій або нещасних випадків не зафіксовано.

Держава повинна допомагати людям в реалізації їх побажань

«Два місяці тому рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви Московського Патріархату Харківська область була розділена на дві єпархії. У Ізюмську і Куп’янськую єпархію був призначений новий керівник, і сьогодні ми вже бачимо перші результати його роботи. Держава не втручається у діяльність церкви, але влада і держава повинні прислухатися до думки прихожан і допомагати їм. Вони ухвалили рішення про будівництво нового храму, і ми їх в цьому підтримуватимемо» - зазначив після церемонії закладки першого каменю у фундамент храму на честь ікони Божої Матері Песчанськой народний депутат України Василь Грицак.

Будівництво нових храмів - це символ відродження Слобожанщини

В ході церемонії закладки першого каменю в фундамент храму на честь ікони Божої Матері Піщанської голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відзначив: «Сьогодні здійснилася найсправді дуже важлива подія. Сьогодні на святій Ізюмській землі закладений камінь у фундамент будівництва нового храму, який буде століттями служити людям. Храму, де люди молитимуться Господові, проситимуть Прощення, Спасіння та Благословення. Будівництво нових храмів - це символ відродження Слобожанщини. Збудування храмів в душі кожного віруючого - це символ відродження нашого народу. Вітаю всіх з цим святом і бажаю, щоб з таких приводів ми збиралися якомога частіше».

5 липня відбудеться Інтернет-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Електронна звітність»

В рамках діяльності Харківського регіонального комітету з економічних реформ 5 липня 2012 року о 16.00 відбудеться Інтернет-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему: «Електронна звітність». Організатори семінару: Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва в рамках співробітництва з ІА «Статус Кво» спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців».

В Ізюмі буде збудовано церкву на честь Піщанської ікони Божої Матері

1 липня в м.Ізюмі був закладений перший камінь в фундамент храму на честь ікони Божої Матері Піщанської. Церкву буде розташовано біля джерела Піщанської ікони Пресвятої Богородиці. На церемонії були присутні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, народний депутат України Василь Гріцак, єпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей. «Сьогодні в граді Ізюмі відбувся початок великої справи – закладений камінь на честь заснування будівництва храму на честь Піщанської ікони Божої матері. Це свідчить про те, що дане місце обрано Царицею Небесною. На цьому місці з'явився великий образ Божої Матері, тут з надр землі б'є велике чудотворне джерело і тут на цьому місці має бути прояв любові людини до творення – храм на честь Піщанської ікони Божої матері», - сказав єпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей.

Події дня

Сьогодні, 2 липня, о 16:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) розпочнеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Сапронова

На Харківщині відбулися урочистості з нагоди 16-ї річниці ухвалення Конституції

Сьогодні на пл. Рози Люксембург відбулися урочистості з нагоди 16-ї річниці Конституції України. Квіти до підніжжя монументу Незалежності України поклали перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, керівник виконавчого апарату Харківської обласної ради Сергій Клименко, архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських організацій та духовенства, депутати різного рівня і рядові харків'яни.

З нагоди Дня Конституції низку харків’ян нагороджено ювілейною медаллю «20 років незалежності України»

Указом Президента України № 418/2012 від 27 червня 2012 низку українців нагороджено ювілейною медаллю «20 років незалежності України». Почесну нагороду присвоєно за вагомі особисті заслуги у державотворчій, соціально-економічній, культурно-освітній діяльності, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові та з нагоди Дня Конституції України.  

Ігор Шурма нагороджений орденом "За заслуги" II ступеня

Указом Президента України Віктора Януковича № 417/2012 від 27 червня 2012 року «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма нагороджений орденом «За заслуги» II ступеня.

У створенні нової Конституції візьмуть участь кращі уми Слобожанщини

«Мені дуже приємно відзначати, що Харків як в далекі 90-ті роки, так і сьогодні не залишається осторонь від розробки Конституції, і в створенні нового Основного закону країни беруть участь кращі уми Слобожанщини», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході зустрічі з представниками харківської юридичної школи. На його думку, українське суспільство здатне впоратися зі створенням нового Основного закону країни, який чітко пропише права та гарантії громадян нашої країни і розмежує сфери всіх гілок влади.

Відхід від декларацій і формальностей надасть можливість створити документ, який дозволить нашій країні розвиватися без потрясінь

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відзначив, що він покладає великі надії на роботу Конституційної асамблеї, адже там більше 30% харків'ян. Губернатор впевнений – завдяки злагодженій роботі буде створений такий закон, який візьме все краще, що є в Конституції зразка 1996 року і додасть ті положення і нюанси, які дозволять на 100% виконувати статті цієї Конституції перед кожним громадянином нашої країни.

Ініціатива Президента України щодо створення Конституційної Асамблеї дуже своєчасна

Завідувач кафедрою Конституційного права, проректор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Юрій Барабаш під час зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним зазначив, що ініціатива Президента України щодо створення Конституційної асамблеї дуже своєчасна: «Сьогодні правильно акцентували увагу на Конституційній реформі. В Україні створено унікальний майданчик, для того, щоб всі ідеї вдосконалення Конституції були консолідовані».

У новій редакції Конституції України повинен бути окремий розділ, присвячений органам місцевого самоврядування

«За 16 років відбулося багато процесів становлення держави. Аналізуючи цей шлях, треба сказати, що є ряд напрямків, які не в повному обсязі були охоплені в Конституції 1996 року. У новій редакції Конституції має бути окремий розділ, присвячений органам місцевого самоврядування. Змінився адміністративно-територіальний устрій, а за 21 рік незалежності не ухвалювалося жодного документа, який би його регулював. Рівень зрілості територіальних громад і людей такий, що сьогодні можна більше повноважень передати з центру на місця. Звичайно ж, це велика відповідальність територіальної громади та органів місцевого самоврядування за отримані повноваження: мало їх отримати, потрібно вміти їх реалізувати», – зазначив у ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним голова Харківської облради, член Конституційної асамблеї Сергій Чернов.

Завдяки політичній волі Віктора Януковича Конституційна асамблея може працювати над Основним законом системно

Таку думку висловив перший проректор Національного університету внутрішніх справ Олександр Головко під час зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками харківської юридичної школи. Він також наголосив, що велику увагу приділяє цим питанням керівництво Харківської облдержадміністрації. Олександр Головко зазначив, що свого часу Конституція 1996 року зробила переворот у свідомості суспільства, оскільки довела значимість Основного закону як суспільного договору, який створює основу подальшого існування країни.

Правову форму функціонування української держави необхідно модернізувати

Як зазначив у ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним, ректор Національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної асамблеї Олександр Бандурка, основний закон, як і інші закони, не є такою догмою, яка не підлягає перегляду або удосконаленню. «Конституція своє завдання виконала. Саме за цих конституційних умов Україна побудувала основні державні інститути. Сьогодні в суспільстві визріла необхідність змін. Правову форму функціонування української держави необхідно модернізувати. Президент України ініціював реформування за 21 напрямком. Їх не можна повністю реалізувати, якщо не буде реформована наша основна правова база - Конституція України», - підкреслив Олександр Бандурка.

Конституція України є однією з найкращих в світі

Як зазначив сьогодні в ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним ректор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, член Конституційної асамблеї Василь Тацій, процес створення Конституції в 1996 році був досить важким. «Фактично, ми починали будувати державу з чистого аркуша. Було підготовлено кілька варіантів проекту Конституції нашої країни, а конституційна комісія з кожного проекту вибрала найкращі пропозиції, і цей проект був переданий на розгляд до Верховної Ради. З того моменту минуло 16 років, але і сьогодні наша Конституція за своїми основними параметрами є одним з кращих зразків таких законів в світі. Мине ще багато десятиліть, і деякі розділи залишаться незмінними», – підкреслив Василь Таций.

Зміни, що вносяться до Конституції, повинні ухвалюватися за широкої участі громадськості

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін підкреслив, що ініціатива Президента України про максимально прозору роботу Конституційній асамблеї, це запорука успіху. Всі рішення про зміни, які будуть вноситися до основного закону держави, повинні ухвалюватися за широкої участі громадськості.

Конституція на більш високому рівні буде захищати права та інтереси громадян

Як зазначив сьогодні в ході зустрічі з представниками харківської юридичної школи депутат Харківської обласної ради Микола Тітов, член Конституційної Асамблеї, зміни до Конституції вносити необхідно, адже в основному законі України не відображені положення багатьох міжнародних європейських документів. «Наводжу приклад: Конституція була ухвалена в 1996 році, а Європейську хартію місцевого самоврядування ми ратифікували в 1997 році. Внесення подібних змін необхідно сприймати як удосконалення закону, адже в цьому випадку він буде на більш високому правовому рівні захищати права та інтереси громадян», - підкреслив Микола Тітов.

Нова редакція Конституції буде ще більш прогресивною, ніж поточна. Михайло Добкін

Сьогодні, напередодні Дня Конституції, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з представниками харківської юридичної школи. «Більшість присутніх тут брали безпосередню участь у розробці та ухваленні Конституції 1996 року, і всі без винятку сьогодні входять до Конституційної асамблеї і разом з Президентом України працюють над новою редакцією Конституції, яка, я впевнений, буде ще більш прогресивною, ніж поточна. 16 років з того моменту, як вона була ухвалена, пролетіли швидко, ніби це було вчора. Були різні суперечки: якою має бути Конституція, які права вона повинна закріпити і що вона буде нести: побудову абсолютно нової держави на підставі Конституції, або збереження того ладу, який був 70 років при Радянському Союзі. Час іде, але одне залишилося незмінним: бажання зробити максимально комфортний для більшості громадян документ, як і раніше, буде приводити до палких дебатів», – зазначив Михайло Добкін.

Архів документів