Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інформація про хід дорожніх робіт у Нововодолазькому районі

З початку року філією «Нововодолазький ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 3,4 тис. кв. м, прибирання сміття - 1620 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 45 шт; фарбування автопавільйонів - 16 шт; нанесення розмітки - 0,5 км; вирубка порослі - 45,9 кв. м.

У ситуації з ліквідацією банку «Базис» немає ніякої політики - це економіка і кримінальний злочин. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував ситуацію, яка склалася навколо банку «Базис», керівництво якого заявило про його ліквідацію. За словами очільника області, проблеми в банку почалися давно і до політики не мають жодного відношення. «У ситуації з ліквідацією банку «Базис» немає ніякої політики - це економіка і кримінальний злочин, банальна крадіжка. Час все розставить по своїх місцях, як це було з дорогою через Лісопарк, з парком імені Горького, де теж було багато голослівних звинувачень, які з часом розсипалися. Так само розсиплються і всі розмови про політичні переслідування пана Авакова», - підкреслив Михайло Добкін.

Досвід Новопокровського КХП буде перенесений на інші підприємства держрезерву України

Про це 28 серпня заявив голова Державного агентства резерву України Олексій Лелюк. «Держрезерв України потребує модернізації. Чим швидше це відбудеться, тим краще. Новопокровський комбінат - один з лідерів серед підприємств держрезерву. За останні півтора року середня зарплата на підприємстві зросла на 20%. Всі економічні показники покращилися значно і в рази. Це вдалий приклад того, як за власні кошти підприємство і сплачує податки, і збільшує зарплату, а також змогло знайти кошти і модернізуватися. Тому ми будемо розвивати цей проект і переносити його на інші 27 підприємств, які зберігають і переробляють зерно в Україні», - зазначив Олексій Лелюк.

Досвід переведення об'єктів соціальної сфери Чугуївського району на альтернативне паливо може бути поширений на всі райони Харківщини

Про це 28 серпня під час брифінгу за підсумками робочої поздки в Чугуївський район заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Досвід Чугуївського району буде нами детально вивчатися. Тут всі об'єкти соціальної сфери переведені на котли, які використовують альтернативні види палива. Економія, за розрахунками місцевої влади, за рік складе вартість цих котлів. Фактично, за рік котли окупляться, і на наступний рік вони дадуть суттєву економію бюджетних коштів, які можна направити на ремонт шкіл та дошкільних навчальних закладів», - сказав Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні об 11:00 у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) розпочнеться обласна конференція педагогічних працівників Харківської області; о 17:00 у залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, 2 під’їзд, 2 поверх) почнеться бізнес-семінар на тему: «Актуальні питання щодо нововведень у спрощену систему оподаткування».

Підприємства Державного резерву України роблять істотний внесок в утримання стабільної ціни на хлібобулочні вироби

Як наголосив 28 серпня в ході брифінгу в Чугуївському районі голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині з 2010 року вдається утримувати стабільну ціну на соціальні сорти хліба не в останню чергу завдяки тісній співпраці з Держрезервом. «Підприємства Держрезерву виконують спеціальну функцію в державі. На сьогоднішній момент завдяки підприємствам із зберігання зерна, які знаходяться на балансі Держрезерву, нам вдається виконувати свої обов'язки, взяті в рамках Меморандуму між виробниками хліба, сільгоспвиробниками, торговими мережами нашого регіону і владою. З лютого 2010 року ціна на соціальні сорти хліба в нашому регіоні не змінюється, і в цьому заслуга великої кількості людей, в тому числі і підприємств Держрезерву, які дозволяють нам за мінімальними цінами зберігати зерно і, відповідно, не збільшувати вартість сировини», - сказав глава області .

Всі харківські підприємства, що входять до Державного агентства резерву України, значно покращили економічні показники своєї діяльності

Під час зустрічі з трудовим колективом ДП «Новопокровський КХП» Голова Державного агентства  резерву України Олексій Лелюк дав високу оцінку роботи всіх чотирьох харківських підприємств, що входять до Держрезерву: «За підсумками роботи в 2011 році та у першому півріччі 2012 року всі вони показали зростання і по спецфонду, із заробітної плати, всіх фінансово-економічних показників. Окремо хочу сказати, що Хлібна база № 85 із збиткового підприємства, що в 2010 році отримало 1 млн. 600 тисяч грн. збитку, за підсумками минулого року стала прибутковою, більшість проблем, які там накопичилися, були розв'язані».

Ціни на хліб - під контролем держави. Олексій Лелюк

Як зазначив 28 серпня в ході брифінгу на ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» голова Держрезерву України Олексій Лелюк, у держави є 2 регулятора цін на борошно - Аграрний інтервенційний фонд і Держрезерв. «Вони періодично виходять на ринок для того, щоб стабілізувати ціни на борошно. Торік навесні, коли почалося підвищення цін на борошно, ми вийшли на ринок, переробивши зерно. Таким чином змогли погасити ціновий сплеск. У цьому році ми робимо теж все, щоб подібне не відбувалося. Існує перехідний запас зерна. У багатьох областях України врожай достатній, тому ми сподіваємося, що в Україні не буде значного підвищення ціни на хліб, а тим більше на його соціальні сорти», - відмітив Олексій Лелюк.

Михайло Добкін зустрівся з мешканцями Чугуївського району

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході робочої поїздки в Чугуївський район зустрівся з його мешканцями. Питання, які були розглянуті під час зустрічі, стосувалися ремонту доріг, транспортного сполучення, встановлення дитячих майданчиків, освітлення вулиць, установки і ремонту пам'ятників загиблим воїнам, в тому числі воїнам-інтернаціоналістам. Людей також цікавили земельні питання, робота медичних установ і дільничих в районі. Всі питання голова ХОДА взяв під особистий контроль і вже дав низку доручень для їх вирішення.

З установкою нового обладнання Новопокровський КХП отримав додаткові можливості

«ДП «Новопокровський КХП» - це бренд, який відомий у всій Україні. З установкою нового обладнання підприємство отримало додаткові можливості, які дозволять виробляти ще більш високоякісний продукт. На підприємстві своєчасно виплачується зарплата, яка вища, ніж середня по країні і регіону. Крім того, тут зростають обсяги виробництва. А це означає, що у підприємства з'являються нові можливості, нові ринки збуту. Вітаю весь колектив з відкриттям нової лінії і бажаю не зменшувати набраного темпу, тому що ваше підприємство є прикладом, на який потрібно рівнятися», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі зі співробітниками Новопокровського КХП.

Михайло Добкін ознайомився з підготовкою Новопокровського НВК до навчального року та передав сертифікат на отримання комп’ютерного класу

У ході робочої поїздки до Чугуївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з підготовкою Новопокровського НВК до навчального року. Підготовка школи повністю завершена. Вперше за останні роки вчасно надійшли необхідні підручники. Цього року за кошти районного бюджету та спонсорів були відремонтовані та обладнані спортивна зала, спортивний майданчик, а також майданчик для прогулянок дітей. У всіх кабінетах встановлені нові вікна та проведений косметичний ремонт. Крім того, в школі обладнаний мультимедійний клас.

Всі постраждалі в результаті вибуху на Червонодонецькій дотискній компресорній станції виписані з лікарні

Про це сьогодні повідомив директор ГПУ «Шебелинкагазвидобування» ДК «Укргазвидобування» Юрій Фесенко. За його словами, частина співробітників, які постраждали в результаті вибуху на Червонодонецькій дотискній компресорній станції, вже вийшли на роботу. «Троє з 7 постраждалих під час вибуху вже повернулися на виробництво, двоє - проходять реабілітацію в харківському опіковому центрі, ще двоє будуть туди направлені наступного тижня. На порятунок і відновлення здоров'я людей компанією "Укргазвидобування" були виділені всі необхідні кошти. Головне, що всі постраждалі залишилися повноцінними працівниками управління», - сказав Юрій Фесенко.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років Чугуївського району

Рівень підготовки Чугуївського району становить: житлові будинки – 99%, котельні – 97%, теплові мережі – 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, каналізаційних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, очисні споруди – 83%, підготовка снігоприбиральної техніки – 91,7%, заготовлено піску – 82%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 100%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%, пташників – 100%.

У 2013 році планується розпочати модернізацію першого ступеня стиснення газу Червонодонецкої дотискної компресорної станції

Як повідомив директор ГПУ «Шебелинкагазвидобування» ДК «Укргазвидобування» Юрій Фесенко, зараз в управлінні ведеться проектування модернізації I ступеня стиснення газу Червонодонецкої дотискної компресорної станції, яка відпрацювала 41 рік. «Вже укладені договори на поставку новітнього обладнання для модернізації I ступеня. У 2013 році планується розпочати роботи. Тобто весь компресорний цех буде демонтований, а на новому місці будуть встановлені нові, наднадійні компресори, які дадуть можливість не тільки стабілізувати видобуток, а й додатково видобувати до 100 млн. куб. м газу на рік за рахунок зниження вхідного тиску», - сказав Юрій Фесенко.

На ДП «Новопокровський КХП» введена в експлуатацію нова лінія фасування та пакування борошна

В ході робочої поїздки в Чугуївський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав ДП «Новопокровський КХП». Сьогодні тут була введена в експлуатацію нова лінія фасування та пакування борошна. Як повідомили на підприємстві, раніше обладнання дозволяло пакувати борошно лише по 2 кг, а нове італійське обладнання дозволяє пакувати борошно і по 1 кг. Запуск нової лінії є стартом Програми модернізації підприємств системи Держрезерву.

Харківська область має можливість до кінця року витримати стабільну ціну на соціальні сорти хліба

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін на брифінгу в ході робочої поїздки в Чугуївський район. «Ми розмовляли з головними пекарями області – хлібозаводами «Кулиничі» та «Салтівський». Запасів зерна цих підприємств достатньо, щоб не підвищувати ціну до кінця року. Йде розмова про те, щоб не підвищувати вартість соціальних сортів хліба і в наступному році», - зазначив Михайло Добкін.

Старогнилицька загальноосвітня школа Чугуївського району отримає новий комп'ютерний клас

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході робочої поїздки в Чугуївський район передав директору Старогнилицької загальноосвітньої школи сертифікат на отримання нового комп'ютерного класу. «Завдяки договору Президента України Віктора Януковича з керівництвом Китайської Народної Республіки Україна отримала гуманітарну допомогу у вигляді 16 тисяч комп'ютерів. З них 1270 комп'ютерів вже доставлені в Харківську область», - зазначив голова ХОДА.

В Старогнилицькій загальноосвітній школі Чугуївського району проведений капітальний ремонт

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Чугуївського району оглянув Старогнилицьку загальноосвітню школу. Як повідомила директор школи Алла Волкова, у 2014 році школі виповниться 40 років. За весь час існування капітальний ремонт в школі не проводився. Цього року за рахунок бюджетних коштів та допомоги спонсорів у школі обладнана нова котельня на твердому паливі, повністю замінена покрівля, встановлені нові вікна та обладнана нова електропроводка.

Меморандум про співпрацю буде сприяти розвитку міжрегіонального співробітництва в галузі малого та середнього підприємництва

23 серпня у Бєлгороді відбулася міжрегіональна конференція, в ході якої між Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва та Бєлгородським обласним фондом підтримки малого та середнього підприємництва був підписаний Меморандум про співпрацю. Згідно документу, обидві сторони задля розвитку міжрегіонального співробітництва в галузі малого та середнього підприємництва будуть організовувати спільні заходи, надавати інформаційну та організаційну підтримку, підтримувати конкретне співробітництво у наступних сферах: виробнича та інноваційна діяльність; розвиток ринку автомобільних вантажоперевезень; розвиток оптово-роздрібної торгівлі, громадського харчування та побутових послуг прикордонним сільським поселенням; розвиток товарообмінних (бартерних) операцій та іншої діяльності, заснованої на формах зустрічної торгівлі між підприємцями України та Росії.

Надої молока на Харківщині зросли на 10%

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, з початку року всіма категоріями господарств Харківської області вироблено 301,6 тис. тонн молока, що на 10% більше показника минулого року. Зокрема, сільгосппідприємствами вироблено 125,4 тис. тонн молока, що більше минулорічного показника на 22,5%. Приросту валового виробництва досягнуто в усіх районах області без винятку. Найбільшого приросту досягли: Зачепилівський район – на 70% більше, ніж у минулому році, Краснокутський – на 44%, Кегичівський – на 37%, Ізюмський – на 34%, Харківський – на 33,5%.

Інформація про хід польових робіт у Харківській області

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 27 серпня в Харківській області обмолочено 10,5 тис. га гречки (40% від загальної площі збирання). Валовий збір крупи - 11,6 тис. т, середня врожайність - 11 ц/га. Найбільша врожайність досягнута на підприємствах Шевченківського району - 19 ц/га, Нововодолазького - 15,5 ц/га, Куп'янського - 15 ц/га. Проса обмолочено на 5,5 тис. га (35% від загальної площі посівів). Валовий збір склав 10,8 тис. т, середня врожайність - 19,6 ц/га. Найбільша врожайність на підприємствах Балаклійського району - 27 ц/га, Коломацького - 25,6 ц/га, Вовчанського - 25,3 ц/га, Дергачівського - 24,8 ц/га.

У Харківській області практично завершено збирання кукурудзи на силос і зелений корм

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації. Станом на вечір 27 серпня виконання робіт складає 98% - скошено 36,3 тис.га кукурудзи з 37,2 тис га. Отримано зеленої маси - 508,8 тис. тонн, урожайність - 140 ц/га. Закладено на силос - 451,6 тис. тонн. Розпочато збирання кукурудзи на зерно. Площа збирання становить 335,2 тис. га, фактично прибрано - 1,8 тис. га. Намолочено - 5 тис. тонн, урожайність - 27,7 ц/га. Приступили до збирання: Кегичівський район (урожайність складає 25,2 ц/га), Красноградський (23 ц/га), Нововодолазький (39 ц/га), Сахновщинський (40 ц/га).

Інформація про хід проведення дорожніх робіт і підготовки до зими по філії «П'ятихатське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор»

З початку року філією «П'ятихатське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 5,3 тис. кв.м; прибирання сміття - 4437, 2 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 187 шт., фарбування автопавільйонів - 80 шт., нанесення розмітки - 0,25 км, вирубка порослі - 53,8 км. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в районі заготовлено 3893,9 куб. м піску (58% від плану), солі 5,6 т (0,3% від плану). Планується залучити 13 піскорозкидувачів, 4 навантажувачи, 3 автогрейдери, 2 бульдозери, 1 ротор, 1 солерозподільник та 6 од. навісного обладнання.

Безкоштовний бізнес-семінар «Актуальні питання щодо нововведень у спрощену систему оподаткування»

29 серпня о 17.00 Департамент економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА, Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва за підтримки Регіональної ради підприємців у Харківській області проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Актуальні питання щодо нововведень у спрощену систему оподаткування». У семінарі візьмуть участь представники Державної податкової служби у Харківській області.

Михайло Добкін вручив ключі від автомобіля Олімпійському чемпіонові Олексію Торохтію

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні вручив ключі від автомобіля «Volkswagen Passat СС» чемпіону Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні Олексію Торохтію. Це подарунок від голови ХОДА та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. «Ви виконали те, що обіцяли, ми в свою чергу виконуємо свої обіцянки», - підкреслив Михайло Добкін.

Михайло Добкін привітав телевізійну службу новин «Вісті» з п'ятиріччям

Сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав телевізійну службу новин «Вісті» з п'ятиріччям роботи. «Я вітаю журналістів і весь колектив, які готують інформаційну програму з невеликим ювілеєм. Бажаю вам багато хороших і приємних подій у вашій роботі, які ви будете висвітлювати», - сказав Михайло Добкін. Голова області вручив колективу служби новин Почесну грамоту облдержадміністрації.

Досвід роботи протягом останніх 7-ми місяців підтвердив правильність рішення щодо реорганізації дільничної лікарні у с. Сенькове в сімейну амбулаторію

За інформацією КЗ охорони здоров'я «Куп'янська центральна міська лікарня» Куп'янської міської ради Харківської області, в Куп'янському районі в попередні роки працювали три дільничні лікарні (Сеньківська, Петропавлівська, Гусинська). У зв’язку з тим, що стаціонарні відділення дільничних лікарень фактично виконували функції денних стаціонарів та використовувалися як соціальні ліжка, з 01.02.2012р. дільничні лікарні були реорганізовані в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Стан підготовки Харківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Харківського району становить: житлові будинки – 92,2%, котельні – 96,9%, теплові мережі – 97,5%, перекладка водопровідних мереж – 95,9%, каналізаційних мереж – 95,3%, артсвердловини – 98%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 80%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 97%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%, кошар – 100%, пташників – 100%.

В ефірі прес-конференція Михайла Добкіна

Запис прес-конференції голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна можна буде побачити в ефірі "7 каналу": - 28 серпня о 21:50; - 29 серпня о 13:20; - 30 серпня о 10:00; - 31 серпня о 14:10.

Представники влади перемогли в 83% виборчих кампаній, які були проведені на Харківщині протягом останніх 2 років

«У Прістенскій сільраді Куп'янського району вчора, 26 серпня, відбулися чергові вибори. Явка на виборчій дільниці склала 74%. За представника влади проголосувало 90% виборців, які прийшли на виборчі дільниці. Всього, починаючи з 31 жовтня 2010 року, коли відбулися вибори до органів місцевого самоврядування, було проведено ще 185 місцевих виборчих кампаній: обиралися депутати обласної ради, міських, районних, сільських та селищних рад, також обирався 1 міський голова і 19 сільських та селищних голів. Явка, якщо взяти в цілому, перевищувала 60%. Представники влади перемогли в 153 випадках із 185, це 83% від усіх виборчих кампаній. Сьогодні я не бачу ніякої активності, крім як в інтернеті, від представників опозиційних сил: вони не працюють в мажоритарних округах, не проводять активних зустрічей з жителями районів, агітуючи за свої політичні сили. Ми відзначали День Незалежності, в жодному з районів Харківської області та 6 міст обласного значення не було ніяких заходів, які проводили б ті сили, які називають себе опозиційними», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Архів документів