Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Готовність Харківської області до нового навчального року складає 100%

Завершено формування шкільної мережі та нових маршрутів шкільних автобусів. У школах тривають роботи з підключення 1270 комп’ютерів, отриманних від Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України. Про це повідомила  перший заступник начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Олена Віцько під час відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Стан підготовки до 2012/2013 навчального року».

Для обслуговування, ремонту та утримання доріг "Харківський облавтодор" додатково отримає понад 3 млн. грн.

Сьогодні в ході пленарного засідання ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати обласної ради ухвалили зміни до бюджету регіону на поточний рік. Зокрема, передбачається збільшення капітальних видатків спеціального фонду обласного бюджету по Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури на придбання техніки для обслуговування, ремонту і утримання доріг для ДП «Харківський облавтодор» в сумі 3 млн. 11 тис. грн.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років м. Ізюм

Рівень підготовки м. Ізюм становить: житлові будинки – 99,6%, котельні - 100%, теплові мережі - 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, артсвердловини - 100%, очисні споруди – 100%, заготовлено піску – 94,1%; підготовка снігоприбиральної техніки – 90%. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки - 100%, заклади охорони здоров'я - 100%.

Ухвалено рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області»

На пленарному засіданні ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання за вагомий внесок у розвиток Харківської області, піднесення її авторитету як на державному так і на міжнародному рівнях рішенням депутатів обласної ради звання «Почесний громадянин Харківської області» було присвоєно: Олегу Дьоміну, голові Харківської обласної державної адміністрації (1996-2000 рр.), Надзвичайному і Повноважному Послу України в Російській Федерації (2006-2008 рр.), Надзвичайному і Повноважному Послу України у Республіці Казахстан;  

На Харківщині ухвалено рішення про присвоєння російській мові статусу регіональної (доповнено)

Сьогодні в ході пленарного засідання ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати обласної ради проголосували за присвоєння російській мові статусу регіональної. Зокрема, «за» дане рішення проголосувало 98 депутатів обласної ради.

Опозиція фінансується грошима ошуканих вкладників банку «Базис». Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході ХV сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, проблеми банку «Базис» були штучно і цілеспрямовано створені керівництвом цієї фінансової установи. «Сьогодні не викликає сумніву, що ситуація з банком «Базис» склалася не через помилки менеджменту, а в результаті абсолютно цілеспрямованих дій, добре спланованих і підготовлених. Не виключено, що за гроші обдурених вкладників можуть фінансуватися будь-які антиукраїнські акції за кордоном. Я не сумніваюся, що за гроші обдурених вкладників, трудових колективів зараз фінансується опозиція, оплачується підвезення численних «прихильників» Тимошенко з інших областей», - підкреслив Михайло Добкін.

Харківська обласна рада звернеться до правоохоронних органів Італії з інформацією про участь Арсена Авакова в розвалі банку «Базис»

Депутати Харківської обласної ради звернуться до правоохоронних та судових органів Італії з інформацією про участь екс-глави Харківщини Арсена Авакова в розвалі банку «Базис». З відповідною пропозицією сьогодні в ході ХV сесії Харківської обласної ради виступив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, оскільки в результаті ситуації, що склалася навколо банку «Базис», постраждало багато підприємств і організацій Харківщини, необхідно донести інформацію про цю справу до правоохоронних органів Італії, де зараз вирішується питання про екстрадицію до України Арсена Авакова.

Медуніверситет не може в повному обсязі здійснити підготовку до навчального року через те, що кошти ВНЗ були заморожені у банку «Базис»

Сьогодні в ході пленарного засідання ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання ректор Харківського медичного університету Володимир Лісовий розповів, що фінансові кошти, які належать колективу Харківського національного медичного університету не можуть бути використані в повному обсязі для підготовки до навчального року.

Діями опозиційних політиків цілеспрямовано зневажаються величезні трудові колективи і знищуються здобутки минулих років. Михайло Добкін

Через дії опозиційних політичних сил страждає вся трьохмільйонна громада Харківської області, - підкреслив сьогодні в ході ХV сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, під прикриттям заяв про політичні переслідування з боку влади вони приховують економічні злочини, які поставили під удар цілий ряд підприємств Харківщини.

Трудові колективи, підприємства та організації Харківщини, у яких були рахунки в банку «Базис», втратили свої гроші

Як зазначив сьогодні в ході пленарного засідання ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін, дуже багато вкладників банку «Базис» втратили свої гроші. «Турбоатом» втратив 135 млн. грн. Ці кошти були покладені в банк «Базис» ще в 1998 році. На жаль, протягом останнього півроку ці гроші зникли. Це величезні кошти для нашого колективу, які зароблялися десятиліттями і які, звичайно, потрібні підприємству. У квітні місяці Національний банк увів тимчасову адміністрацію в банк «Базис», і ми, як найбільший вкладник, звернулися в обласну адміністрацію і в мерію з пропозицією і проханням підтримати нас і знайти можливість врятувати гроші. Протягом 2 місяців Національний банк України з урахуванням можливостей Харківського регіону робив усе можливе, щоб завести в банк інвестиції, тим самим відновити його платоспроможність. Коли інвестори розібралися в положенні справ, то вжахнулися. Стільки системних, цинічних порушень, важко собі уявити. Виводилися і заводилися векселі на загальну суму 116 млн. грн., мінялися заставні зобов'язання по цілому ряду організацій, які брали кредити в банку «Базис» на будівництво готелів, будинків відпочинку, фінансової діяльності. Після цього грошей у банку не виявилося. 20 серпня «Турбоатом» звернувся до обласної прокуратури з вимогою і проханням розібратися в ситуації та дати правову оцінку цим діям», - сказав Віктор Суботін.

95% пшениці, яка надійшла на хлібоприймальні підприємства та елеватори Харківської області, є продовольчою

Про це в ефірі програми «Співбесідник» радіо Слобожанщини повідомив директор Депратаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. Всього станом на кінець серпня на хлібоприймальні підприємства та елеватори області надійшло 609,3 тис. тонн зерна урожаю поточного року, у тому числі пшениці - 452,1 тис. тонн. З них: пшениці 1 кл. - 5,7 тис. тонн (1,27%), пшениці 2 кл. - 275,8 тис. тонн (61%), пшениця 3 кл. -145,7 тис. тонн (32,2%).

18 сільгосппідприємств області отримали 100% розрахунок від Аграрного фонду України

Всього нинішнього року Аграрний фонд України уклав 50 форвардних контрактів з 38 сільгосппідприємствами Харківської області на поставку до державного інтервенційного фонду 64,2 тис. тонн продовольчого зерна врожаю 2012 року. Як повідомив в ході програми «Співбесідник» радіо Слобожанщини директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, з урахуванням мінімальних затверджених Аграрним фондом закупівельних цін загальна сума контрактів склала 117,4 млн. грн.

Підсумкова виставка живопису та графіки «Рєпінський пленер-2012» вперше відбудеться у Харкові

4 вересня 0 16.00 у обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки живопису та графіки «Рєпінський пленер-2012», на якій будуть представлені кращі роботи 10 учасників XIII Міжнародного рєпінського пленеру. За традицією,вони представлені у пересувній виставці, що подорожує Харківщиною. У місті Харкові підсумки пленеру можна буде побачити вперше. Міжнародний рєпінський пленер проводиться на батьківщині відомого художника Іллі Рєпіна у місті Чугуєві з метою розвитку та популяризації реалістичного напрямку в сучасному образотворчому мистецтві, обміну досвідом художників-реалістів – представників різних міст та держав; виявлення та підтримки молодих талановитих художників.

Інформація про хід дорожніх робіт у Красноградському районі

З початку року філією «Красноградське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 3,9 тис. кв. м, прибирання сміття - 1382,9 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 46 шт; фарбування автопавільйонів - 20 шт; нанесення розмітки - 1,2 км; вирубка порослі - 197,4 кв. м.

Протягом 2012 року на Харківщині влаштовано на виховання 111 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

За інформацією служби у справах дітей, протягом 2012 року в області влаштовано на виховання 111 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них у Барвінківському районі – 3 дитини; Близнюківському – 4; Богодухівському - 5; Великобурлуцькому - 8; Зачепилівському - 5; Краснокутському - 12; Куп'янському - 6; Лозівському - 6; Харківському - З, Чугуївському - 8; м.Ізюмі - 3; м Лозова - 3; Київському районі м. Харкова - 4; Ленінському районі м. Харкова - 3.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у  ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків,пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Стан підготовки до 2012/2013 навчального року».

На Харківщині велика увага приділяється популяризації та розвитку спорту

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру в Харківське обласне вище училище фізичної культури і спорту заступник голови ХОДА Євген Савін, в області одним з головних завдань є популяризація та розвиток масового спорту для того, щоб була можливість готувати кандидатів в олімпійську збірну та інші збірні країни, а вони, в свою чергу, завойовували медалі.

В Обласному клінічному центрі урології та нефрології відкрито нову діалізну залу

Сьогодні в Харківському обласному клінічному центрі урології і нефрології ім. В.І. Шаповала відкрито нову діалізну залу. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у залі встановлено 6 нових сучасних діалізних апаратів моделі Фрезеніус-5008. «Ці апарати дозволяють проводити гемодіаліз у хворих з цукровим діабетом, супутніми судинними захворюваннями та іншими ускладненнями основного захворювання», - зазначив заступник голови ХОДА.

Завдяки реалізації раніше ухвалених на Координаційних нарадах заходів дотримання законності в регіоні характеризується як стабільне

Про це на Координаційній нараді керівників правоохоронних органів Харківщини з питань стану протидії злочинності та корупції у першому півріччі 2012 року повідомив заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. Виступаючи на нараді, він підкреслив ті питання, що визначені керівництвом області як пріоритетні. Серед них необхідність вжиття додаткових організаційно-практичних заходів, спрямованих на виявлення кримінально-правових діянь у сфері несвоєчасної виплати заробітної плати, в першу чергу на економічно активних підприємствах, виплати зарплати «в конвертах», а також несвоєчасною виплатою обов'язкових платежів до Пенсійного фонду.

Для вирішення проблеми першого робочого місця у ВНЗ Харківщини можливе створення спеціальних підрозділів

Сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників заступник голови ХОДА Євген Савін звернув увагу керівників вищих навчальних закладів на необхідність більш активної роботи з вирішення проблеми першого робочого місця для випускників. «Питання першого робочого місця - це проблема, яка хвилює студентів вже з першого курсу. В цьому напрямку прошу ректорів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, директорів технікумів і ліцеїв приділити особливу увагу зміцненню взаємозв'язку вузів з підприємствами-роботодавцями, укладенню 3-х сторонніх договорів (ВНЗ - підприємство - студент). Також необхідно обміркувати можливість створення спеціального підрозділу в учбовому закладі, який займатиметься підбором першого робочого місця для всіх випускників. Зараз ми готуємо фахівців заради підготовки, тому що кількість випускників, що працюють за фахом, дуже маленька», - підкреслив заступник керівника області.

На Харківщині буде продовжено роботу з розширення мережі спортивних установ

Як наголосив сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників заступник голови ХОДА Євген Савін, на Харківщині особлива увага приділяється розширенню і зміцненню мережі спортивних споруд. За його словами, ця робота буде активно продовжуватися і надалі. «Дуже важливе завдання - впровадження принципів здорового способу життя в учнівське та молодіжне середовище, залучення учнів та студентів у різноманітні форми оздоровчих, реабілітаційних та фізкультурно-масових заходів, що дозволить поліпшити умови для зміцнення фізичного та психічного здоров'я молоді. Особливої ​​уваги в цьому плані вимагають дитячо-юнацькі спортивні школи, мережа яких вимагає вдосконалення. Ми намагаємося в рамках своїх можливостей максимальну кількість спортивних споруд направляти в райони, наприклад, цього року ми закладаємо 3 нових фізкультурно-оздоровчих комплекси - в містах Лозова, Первомайський та Вовчанськ», - повідомив заступник голови області.

Школярі Харківщини вибороли 5 медалей Міжнародних учнівських олімпіад

У 2011/2012 навчальному році школярі Харківської області показали високі результати на учнівських олімпіадах з різних предметів. «Школярі Харківщини стали кращими на всіх інтелектуальних змаганнях на Всеукраїнському рівні і привезли в Україну п'ять медалей Міжнародних олімпіад. Харків завжди був центром освіти і, природно, рівень підготовки і кількість завойованих медалей у Харкові завжди були достатньо високими. Мене радує те, що в цьому році почали вигравати медалі і представники області», - підкреслив сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників заступник голови ХОДА Євген Савін.

Провідні медики України та світу привітали харківських колег з проведенням унікальної урологічної операції

Як повідомив директор Харківського обласного клінічного центру урології і нефрології ім. В.І. Шаповала Володимир Лісовий, провідні медики України та світу привітали харківських колег з проведенням унікальної урологічної операції. Зокрема, свої вітання надіслали президент: Національної академії медичних наук України, академік А. Сердюк (Київ, Україна), головний трансплантолог МОЗ України академік О. Никоненко (Запоріжжя, Україна), академік Л. Розенфельд (Київ, Україна), головний уролог МОЗ України професор С. Пасєчніков (Київ, Україна), професор І. Гук (Відень, Австрія), професор М. Спано (Рим, Італія), професор Дж. Кінг (Філадельфія, США), професор М. Поп (Ноймаркт, Германія), професор А. Гиверсман (Мальме, Швеция), професор П. Бонд (Копенгаген, Данія), професор Е. Галлямов (Москва, Росія), професор Р. Геррі (Флоренція, Італія) та інші.

Харківщина посідає провідне місце серед регіонів України по охопленню дошкільним вихованням дітей 5-річного віку

У Харківській області створено всі умови для реалізації Закону України «Про дошкільну освіту», - підкреслив сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників заступник голови ХОДА Євген Савін. «Завдяки цілеспрямованій роботі в 2011 році на Харківщині відкрито 30 дошкільних установ, а до кінця цього року планується відкрити ще 27. Крім того, область є лідером в Україні по стовідсотковому охопленню дошкільним вихованням дітей 5-річного віку», - сказав заступник глави області.

З 1 вересня започатковуються нові державні стандарти у початковій загальній освіті

Про це сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників Харківської області повідомив начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «З 1 вересня започатковуються нові державні стандарти у початковій загальній освіті. А з 2013-2014 року за новими державними стандартами базової та повної загальної середньої освіти у 5-ому класі буде запроваджена 2 іноземна мова. Також у 5-9 класах вводяться нові навчальні програми з усіх дисциплін. Зазначені зміни обов’язково впливатимуть на зміст освіти на всіх рівнях», - зазначив Роман Шаповал.

У 2012 році фінансування освіти в обласному бюджеті збільшилося на 500 мільйонів гривень

Як наголосив сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників заступник голови ХОДА Євген Савін, в Харківській області створені всі умови для рівного доступу всіх мешканців регіону до якісної освіти. Зокрема, щорічно збільшується фінансування цієї галузі. «У 2012 році частка освіти в обласному бюджеті склала 46,3%, при цьому фінансування збільшилося на 500 млн. грн. Держбюджет підтримав область виділенням більше 8 млн грн. Крім того, місцевими бюджетами були виділені 1,6 млн. грн. на проведення ремонтних робіт 21 установи освіти в 4 районах області та 3 містах обласного значення. З державного фонду регіонального розвитку виділено майже 17 млн. грн. на будівництво та реконструкцію 5 освітніх установ. На жаль, запланованих обсягів фінансування ми в цьому році ще не досягли, але мене тішить те, що керівники міст та районів області використовують всі можливості для активізації механізму приватно-державного партнерства, і вже сьогодні в багатьох районах залучаються позабюджетні кошти для ремонту шкіл і дитячих садів», - підкреслив заступник керівника області.

Проведення надскладної урологічної операції стало можливим завдяки високому рівню професійності харківських лікарів

«Проведення такої надскладної урологічної операції стало можливим тільки завдяки високому рівню професіоналізму лікарів Обласного центру урології та нефрології ім. В.І. Шаповала, які чіткими спільними діями за допомогою найновіших технологій змогли врятувати пацієнтці єдину нирку», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

На Харківщині нагороджено переможців конкурсу «Учитель року-2012»

Сьогодні в Харкові відбулася обласна конференція педагогічних працівників Харківської області, в якій взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, керівники районів області, ректори вищих навчальних закладів Харківщини, а також педагоги з усіх районів області. В ході конференції Євген Савін привітав усіх її учасників з початком нового навчального року, побажав успіхів у роботі, а також вручив нагороди і цінні подарунки переможцям конкурсу «Учитель року-2012» та установам, які перемогли в конкурсі на кращу підготовку до нового навчального року.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років Шевченківського району

Рівень підготовки Шевченківського району становить: житлові будинки - 100%, котельні - 100%, теплові мережі - 100%, артсвердловини - 100%, підготовка снігоприбиральної техніки - 100%. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки - 100%, заклади охорони здоров'я - 94%. В агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 100%, телятників - 100%, свинарників - 100%, пташників - 100% і кошар - 100%.

В Харківській області розпочинається реформування системи надання екстреної медичної допомоги

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, після підписання Закону України «Про екстрену медичну допомогу» в Харківській області розпочинається реформування системи надання екстреної медичної допомоги . З цією метою голова ХОДА своїм розпорядженням від 27 серпня створив робочу групу з питань реалізації в Харківській області цього закону. Всім головам райдержадміністрацій та мерам міст обласного значення надіслані листи з метою отримання інформації, оскільки з 2013 року будуть вноситися зміни до формули розподілу міжбюджетних трансфертів в частині розрахунку видатків на охорону здоров’я шляхом зменшення обсягу видатків бюджетів міст обласного значення і районів та збільшення обласного бюджету.

Архів документів