Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська обласна митниця підготовила пам'ятку для жителів прикордонних регіонів

У зв’язку з набранням чинності Митним кодексом України (Закон України від 13.03.2012 № 4495-VI, з урахуванням змін і доповнень, внесених Законом України від 07.07.2012 № 4915-VI) Харківською обласною митницею підготовлено Пам’ятку для жителів прикордонних регіонів, що переміщуються через кордон у місцевих пунктах пропуску (місцях перетинання кордону), про норми ввезення/вивезення товарів без сплати митних зборів та податків. З текстом пам’ятки можна ознайомитися тут. 

Стан підготовки Зачепилівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Зачепилівського району становить: житлові будинки – 90,3%, перекладка водопровідних мереж – 80%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, заготовлено 121,2% піску. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%, заклади охорони здоров’я – на 82%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%.

Інформація про хід дорожніх робіт в Сахновщинському районі

З початку року філією «Сахновщинський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 3,821 тис. кв. м, прибирання сміття – 1,2 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 12 шт., вирубка порості – 14,7 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 203,9 куб. м піску (19,5% від плану) і 8,7 тонн солі (0,5% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 4 піскорозкидувачі, 2 навантажувача та 6 од. навісного обладнання.

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Мусієнка на тему: «Заходи щодо недопущення лісових пожеж в Харківській області».

На обладнанні, яке було поставлене в рамках проекту уряду Японії, проведено більше 95 тис. обстежень дітей Харківщини

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з заступником директора Європейського відділу Департаменту Близького Сходу та країн Європи Японського агентства співпраці Сатоші Муракамі. В ході зустрічі були підбиті підсумки реалізації Проекту покращення медичного обладнання дитячих лікарень в якості міжнародної технічної допомоги від уряду Японії. В рамках проекту Обласна дитяча клінічна лікарня №1 отримала медичне обладнання та вироби медичного призначення на загальну суму 11,2 млн.грн.

Стан підготовки Дергачівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Дергачівського району становить: житлові будинки – 76,8%, котельні – 77,8%, теплові мережі – 72,8%, перекладка водопровідних мереж – 84,4%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 80%, підготовлено 77,8% снігоприбиральної техніки та заготовлено 110,1% піску. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%, заклади охорони здоров’я – на 73%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 78%, телятників – 83%, свинарників – 90%, пташників – 100%.

На Харківщині проводиться профілактика виникнення лісових пожеж

«У зв'язку з високою температурою в Україні складається дуже складна пожежонебезпечна ситуація. Пожежі завдають непоправної шкоди екологічним системам, лісовим масивам, фауні та флорі, можливі людські жертви. Ми не можемо цього допустити. Ми зобов'язані реагувати на виклики природи і повинні бути готові до того, щоб протистояти виникненню надзвичайних ситуацій», – заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, відкриваючи засідання обласного оперативного штабу з протидії пожежам.

До створення сучасних умов транспортування вагітних та надання допомоги в міжрайонних медичних центрах жодне пологове відділення лікарень області не буде закрито

Як зазначив в ході семінару-тренінгу щодо питань регіоналізації перинатальної допомоги заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, зараз в області розробляється концепція розвитку перинатальної допомоги, а також проект створення єдиного перинатального простору. За словами Ігоря Шурми, відповідно до Концепції регіоналізації перинатальної допомоги, розробленою Міністерством охорони здоров'я України, передбачається створення трирівневої системи надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим.

У 2012 році в Харківській області передбачається виконати добудову 37 об'єктів газифікації на загальну суму 175 млн. грн.

У поточному році за домовленістю керівництва Харківської облдержадміністрації та НАК «Нафтогаз України» передбачається виконати добудову 37 об'єктів газифікації на загальну суму 175 млн. грн. Більшість об’єктів повинна бути введена в експлуатацію в вересні-листопаді 2012 року. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб під час робочої наради з питання готовності до будівництва об'єктів газопостачання.

254 жителя Харківщини готові брати участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 2 серпня участь у програмі беруть 7 будівельних компаній, ще 2 компанії завершують підготовку документів; кредити видають 5 банків; відібрано для участі в програмі 16 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1431 квартиру. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Харківський лучник Віктор Рубан вийшов в 1/4 фіналу в особистих змаганнях на Олімпійських іграх в Лондоні

Харківський лучник, олімпійський чемпіон 2008 р. Віктор Рубан вийшов в 1/4 фіналу в особистих змаганнях на Олімпійських іграх в Лондоні. В 1/8 фіналу він з рахунком 6:4 переміг француза Гаеля Прево. В 1/4 фіналу Віктор Рубан зустрінеться з О Хьек Джином з Південної Кореї. Нагадаємо, раніше в 1/16 фіналу він з рахунком 6:0 переміг спортсмена з Тайваню Ю-Ченг Чена, а в 1/32 фіналу харківський лучник виборов перемогу у китайця Ліу Жаову (рахунок 6:5).

На Харківщині зібрано 69,5 тисяч заяв на безкоштовне встановлення ТВ-тюнерів

Завдяки активній роботі з інформування населення про можливість безкоштовного встановлення ТВ-тюнерів для певних категорій осіб, на Харківщині зібрано 69,5 тисяч відповідних заяв від мешканців регіону. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Ми на Харківщині не обмежилися інформуванням через стенди та повідомлення, наші соціальні працівники виqшли по домівках повідомити людей. Зібрано 69,5 тисяч заяв по Харківській області. Ці заяви опрацьовані управлінням праці та соціального захисту населення і передані у державний комітет телерадіомовлення. Ці списки узагальнюються, виділяються відповідні кошти, проводиться закупівля ТВ-тюнерів, які через поштовий зв'язок будуть відправлятися до людей і встановлюватися», - повідомив заступник голови області.

Інформація про хід дорожніх робіт у Кегичівському районі

З початку року філією «Кегичівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 3,6 тис. кв. м, прибирання сміття – 23,32 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 43 шт., вирубка порості – 124,8 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 860,5 куб. м піску (124% від плану). Планується залучити 1 автогрейдер, 3 піскорозкидувачі, 2 навантажувачі та 3 од. навісного обладнання.

Події дня

Сьогодні о 10:00 в конференц-залі Обласної клінічної лікарні - Центру медицини катастроф (пр. Правди, 13, вхід з боку вул. Данилевського) розпочнеться семінар-тренінг з впровадження та реалізації концепції перинатальної допомоги в Харківській області.

У Харківському регіональному перинатальному центрі у 76% пацієнток з групи високого та дуже високого ризику народилися здорові діти

Як повідомила сьогодні в ході тренінгу для представників ЗМІ «Інформування населення з питань регіоналізації перинатальної допомоги в Харківській області» директор Регіонального перинатального центру Ірина Кондратова, завдяки оптимальним умовам для роботи медиків та перебування пацієнток, в центрі вдалося досягти високих показників виходжування недоношених дітей і допомоги жінкам зі складними екстрагенітальними патологіями.

Робота ТЕЦ-5 буде відновлена в максимально короткі терміни

30 липня згідно з письмовим розпорядженням керівництва НАК «Нафтогаз України» Харківська ТЕЦ-5 була відключена від газопостачання у зв'язку із заборгованістю за спожитий газ. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «На сьогодні заборгованість ТЕЦ-5 перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 360 млн. грн. – це рівно та сума, яку КП «Харківські теплові мережі» винне теплоелектроцентралі за спожиту теплову енергію. З них 183 млн. грн. складають борги за 2011/2012 опалювальний період, у тому числі 125 млн. грн. – вже за 2012 рік. Решта – борги попередніх років», – повідомив перший заступник губернатора.

Інформування населення про роботу перинатальної медицини - важлива складова Національного проекту «Нове життя»

Сьогодні в Харкові відбувся тренінг для представників ЗМІ «Інформування населення з питань регіоналізації перинатальної допомоги в Харківській області». У заході взяли участь експерт проекту «Здоров'я матері та дитини» Ігор Семененко, обласний акушер-гінеколог Людмила Гапонова, директор Регіонального перинатального центру Ірина Кондратова, а також експерт Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» Людмила Гордон. У ході тренінгу журналістів засобів масової інформації Харківщини проінформували про розвиток перинатальної медицини в регіоні, про значення регіоналізації для надання якісної медичної допомоги породіллям та новонародженим, а також розповіли про особливості проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства».

На соціально-економічний розвиток Харківської області передбачено близько  68 млн. грн. за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку

Для здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку передбачено фінансування в сумі 68 млн. 87,0 тис. грн. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, станом на 1 серпня фактичне фінансування становить 23 млн. 979,1 тис. грн., генеральні підрядні організації проводять будівельно-монтажні роботи на всіх об’єктах.

На Харківському тракторному заводі впроваджуються виробничі системи, спрямовані на усунення всіх видів втрат

На даний момент на АТ «ХТЗ» застосовується комплексний підхід щодо впровадження виробничих систем TPS (Toyota Production System), LEAN і PES (Pegeout Excellent System) та їх елементів, спрямований на усунення всіх видів втрат. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Зокрема, створюються стандарти роботи і технічного обслуговування з метою документування дій, що відображають найефективніший спосіб виробництва, заснований на рухах людини. За період 2011 – 2012 рр.. створено 300 стандартів, що становить 20% робочих місць виробничих підрозділів.

У лютому 2013 року Харківський авіазавод планує передати Казахстану літак АН-74

Харківське державне авіаційно-виробниче підприємство має підписаний контракт з Казахстаном на виготовлення літака АН-74. Роботи за вказаним контрактом почалися відразу після надходження авансового платежу від замовника, планований термін відвантаження – лютий 2013 року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, на сьогодні Харківський авіаційний завод також має підписаний контракт з м. Самара Російської Федерації на виготовлення і поставку 5 літакокомплектів, з яких 2 од. відвантажені в 1-му півріччі 2012 року, інші 3 од. планується поставити згідно з графіком до кінця поточного року.

Стан підготовки Дворічанського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Дворічанського району становить: житлові будинки – 72,1%, котельні – 85%, артсвердловини – 100%, підготовлено 100% снігоприбиральної техніки та заготовлено 112,4% піску. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%, заклади охорони здоров’я – на 86%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 67%, телятників – 65%, свинарників – 67%.

Питання визначення розміру пенсій військовослужбовців строкової служби, які брали участь в ліквідації аварії на ЧАЕС, розглянуть спеціальні комісії

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ініціативи Харківщини щодо визначення розміру пенсій військовослужбовців строкової служби, які брали участь в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, отримали підтримку Кабінету міністрів України. «Під час візиту Віце-прем'єр-міністра України - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка на Харківщину піднімалося питання визначення розміру пенсій інвалідів-ліквідаторів з числа колишніх військовослужбовців строкової служби, які не можуть отримати довідку про зарплату в уже неіснуючих військових частинах і тому не мають права на належні їм підвищені пенсії. Кабінет міністрів, опрацювавши пропозиції, створив спеціальні комісії для визначення даних про заробіток цих військовослужбовців. Комісії почнуть працювати протягом місця», - зазначив Ігор Шурма.

На ремонт доріг комунальної власності в районах і містах Харківської області вже використано 35,84 млн. грн.

У 2012 році на ремонт, реконструкцію та утримання доріг комунальної власності Харківської області виділено 114,5 млн. грн. з державного бюджету. Станом на 1 серпня загальний обсяг виконаних робіт становить близько 35,84 млн. грн. (31,3%). Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, для обласного бюджету сума субвенції складає 17 млн. 691,2 тис. грн., для районних бюджетів області та міст обласного значення всього 96 млн. 822,2 тис. грн., в тому числі м. Харків – 66 млн. 441,8 тис. грн., районам і містам обласного значення – 30 млн. 380,4 тис. грн.

Інформація про хід дорожніх робіт у Борівському районі

З початку року філією «Борівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 2,88 тис. кв. м, прибирання сміття – 12,5 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 55 шт., фарбування автопавільйонів – 3 шт., вирубка порості – 4,16 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 793,4 куб. м піску (83% від плану) і 92,2 т солі (59,8% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 2 піскорозкидувача, 1 навантажувач, 1 солерозподілювач, 1 ротор та 3 од. навісного обладнання.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 1 серпня, було відремонтовано 1397 кв. м. асфальтового покриття та використано 167,7 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 18 бригад та 126 дорожніх робітників.

Пенсії в Харківській області виплачуються вчасно та в повному обсязі

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська область за січень-липень 2012 року виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду України на 101,3%. Зібрано 5 млрд. 51,6 млн.грн. при плані 4 млрд. 989,2 млн.грн. В тому числі виконання плану за липень становить 100,6% (зібрано 773,3 млн.грн. при плані 768,3 млн.грн.). Ігор Шурма зазначив, що в цілому в Україні тільки 4 області виконали план власних надходжень за липень: Харківська, Черкаська, Дніпропетровська та Київська.

Події дня

Сьогодні о 10.00 в конференційній залі КЗОЗ «Обласний центр планування сім’ї та репродукції людини» (вул. Артема, 47) розпочнеться навчальний семінар для журналістів з питань регіоналізації перинатальної допомоги. О 12.00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75, ауд. 8) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Діяльність органів внутрішніх справ у галузі охорони правопорядку».

ВНЗ Харківської області отримали 142359 заяв щодо вступу на 1 курс

31 липня 2012 року закінчився прийом заяв від вступників для участі у конкурсному відборі на вступ до вищих навчальних закладів Харківської області. За оперативною інформацією приймальних комісій вищих навчальних закладів на 1 курс до 88 ВНЗ І-ІV рівнів акредитації державної, комунальної та приватної форм власності подано 142359 заяв, з них з оригіналами документів 21568, в т.ч. електронних заяв – 34501.

В області планується створити єдине стаціонарне відділення для хворих на ВІЛ/СНІД

Як повідомив під час прес-туру до Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на Харківщині планується створити єдине стаціонарне відділення для хворих на ВІЛ/СНІД, які перебувають у термінальній стадії хвороби. «Це відділення буде створено для тих людей, які пройшли так звану «точку неповернення». Зараз для них існують окремі ліжка в Обласній інфекційній лікарні, в Обласному хоспісі на вул. Луї Пастера, в м. Зміїв, в міській лікарні №13, а також в міській протитуберкульозній лікарні №1. Ми говоримо про відкриття стаціонару в одному місці, куди кожен з цих людей буде госпіталізований, і там будуть створені відповідні умови», - зазначив заступник голови ХОДА.

Щоквартальні наради у Міністерстві культури України будуть присвячені конкретному напрямку галузі

31 липня начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов взяв участь у нараді Міністерства культури України. У своїй промові заступник Міністра-керівник апарату Олександра Губіна зазначила, що важливою умовою реалізації державної політики у сфері культури є тісна та плідна взаємодія з регіонами України. Під час наради обговорювалися проблемні питання в галузі культури та конкретні шляхи їх вирішення. Такі наради планується зробити щоквартальними, і кожна зустріч буде присвячена одному конкретному напрямку: музейній справі, бібліотечній справі, шкільній освіті тощо. 

Архів документів