Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні немає підстав говорити про погану підготовку до виборчої кампанії або утиски прав тих чи інших політичних сил. Михайло Добкін

Як підкреслив у ході традиційної зустрічі з регіональними ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині, як і в цілому в Україні, робиться все необхідне для забезпечення чесних і прозорих виборів. За його словами, на даному етапі говорити про якісь порушення немає підстав. «Кампанія проходить дуже спокійно, виважено і витримано, на подив дуже мало чорного піару. Це вже добре, тому що люди можуть спокійно, без стресових ситуацій зупинити свій вибір на тих політиках і політичних силах, які їм найбільше підходять. Багато міжнародних спостерігачів приїжджає до нас. Я намагаюся провести з ними якомога більше зустрічей, щоб вони особисто бачили бажання керівництва області зробити все, щоб ці вибори були чесними, прозорими, і справжня воля людей була врахована і при голосуванні, і при підрахунку голосів. Наразі сьогодні немає підстав говорити про погану підготовку до виборчої кампанії або утиски прав тих чи інших політичних сил. Всі, хто хоче у відкритій і чесній боротьбі доводити своє право бути представленим у парламенті, мають для цього можливість», - підкреслив глава області.

Харківська область в підготовці житлового комплексу до зими випереджає середні показники по Україні

Про це під час традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Сьогодні ми вже працюємо над тим, щоб у всеозброєнні зустріти холоди. Якою буде зима, невідомо. Наше завдання - бути готовими до будь-яких варіантів: і до великої кількості снігу, і до сильних морозів, і до перепаду температур. Враховуючи досвід минулих років, коли погода неодноразово підносила нам сюрпризи, будемо намагатися зробити все, щоб мінімізувати проблеми, які можуть виникнути, якщо навантаження на житлово-комунальне господарство буде надмірно високим. За статистикою, при підготовці всього житлового комплексу до зими ми йдемо з випередженням середніх показників по Україні. І в цьому плані тримаємо руку на пульсі. Багато відремонтовано, багато зроблено. Безсумнівно, хотілося б більше. Але ми працюємо на ті кошти, які є, і на ті можливості, які ми можемо додатково залучити для роботи», - зазначив глава області.

Ціна на соціальні сорти хліба в Харківській області не змінилася

«На сьогоднішній день соціальні сорти хліба в Харківській області випускаються, і їх ціна не змінилася. Єдине, що деякі наші хлібопекарські підприємства вводять нові сорти хліба, які за своєю рецептурою трохи відрізняються, в зв'язку з чим їх собівартість дещо інша. Деякі люди іноді просто плутають цей хліб з соціальними сортами хліба, які ні на копійку не подорожчали», - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Тваринництво Харківської області отримало 15 дипломів різних ступенів на виставці «Агро-2012»

Племінні заводи Харківської області брали активну участь в XXІV Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2012», де представляли племінне поголів'я великої рогатої худоби, овець та птиці. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «За результатами виставки всі племінні господарства, які експонували тварин, були відзначені Подякою Міністерства аграрної політики та продовольства України «За сумлінну працю та трудові досягнення». За результатами оцінки експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України, експонована племінна худоба та птах нашої області отримали 15 дипломів різних ступенів», – заявив він.

На агропромисловій виставці «Агро-2012» експозиція Харківщини була другою за кількістю учасників

За підсумками XXІV Міжнародної агропромислової виставці «Агро-2012» заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Сень вручив Дипломи Харківській облдержадміністрації та Департаменту агропромислового розвитку ХОДА. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

18 сільгосппідприємств області отримали 100% розрахунок за поставку продовольчого зерна

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, з 38 сільськогосподарських підприємств Харківської області, які уклали 50 форвардних контрактів на поставку до державного інтервенційного фонду 64,2 тис. тонн продовольчого зерна загальною вартістю 117,4 млн. грн., станом на 14 вересня 2012 року фактично 29 підприємств переоформили зерно на Аграрний фонд (53,3 тис. тонн, 83,1%). З них 100% розрахунок отримали 18 підприємств на загальну суму 66,4 млн. грн.

У 2012 році на Харківщині працюватимуть 6 цукрових заводів

Станом на 17 вересня в Харківській області почали працювати 4 цукрові заводи. Планується, що всього в 2012 році буде працювати 6 цукрових заводів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Деякі цукрові заводи знаходяться на реконструкції, зокрема, це завод «Цукрове» в Кегичівському районі. Його планується запустити після ремонту в наступному році», – зазначив він.

Михайло Добкін зустрівся з представниками регіональних ЗМІ

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході традиційної зустрічі з представниками харківських ЗМІ «Чай з губернатором» обговорив з журналістами найбільш актуальні для регіону теми. Зокрема, глава області розповів про підготовку регіону до зими, а також про роботу, яка ведеться на Харківщині для забезпечення демократичних і прозорих виборів. Крім цього Михайло Добкін поділився з журналістами своїми думками про святкування Дня Харківської області, який Харківщина відзначить 19 вересня.

На Харківщині продовжується робота з комп'ютеризації бібліотек та інформатизації всіх закладів культури

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, робота управління не зводиться тільки до організації і проведення фестивалів. «Ми зараз входимо в початок театрально-концертного сезону. Ми продовжуємо роботу з комп'ютеризації бібліотек та інформатизації всіх установ культури. Також ми продовжуємо працювати над відновленням матеріально-технічної бази закладів культури», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Етнофестиваль «Печенізьке поле» - це іспит для всіх закладів культури і мистецтва Харківської області

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, етнофестиваль «Печенізьке поле» відбувся на високому організаційному і творчому рівні. «Досить злагоджено і органічно спрацювали всі технічні служби. Це і підрозділи міліції, і МНС, і водолазні служби, швидка допомога, ветеринарна служба. В цілому з організаційної позиції захід був досить успішним, навіть враховуючи, що відвідуваність фестивалю була рекордною - «Печенізьке поле» відвідало близько 150 тисяч осіб, тоді як у минулому році кількість гостей складала 120 тисяч осіб. На новий рівень фестиваль вийшов з позиції художнього оформлення та єдиного стилістичного рішення, було по-новому вирішено зонування різних майданчиків», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Гості «Печенізького поля» виявили велику активність на всіх майданчиках фестивалю

«Для нас дуже важлива оцінка глядачів. Ми спілкувалися з гостями фестивалю на багатьох майданчиках. В основному ті, хто прийшов на свято, знайшли, де застосувати силу, інтелект і творчість у відповідності зі своїми вподобаннями. Глядачі виявляли велику активність – вже о 17 годині на всіх фестивальних майданчиках не вистачало призів, хоча в минулому році призи навіть залишилися. Ми дуже боялися, що коли одночасно буде проходити «Караоке на фестивалі» і конкурс козацьких силачів, десь не буде людей. Але свій глядач був і там, і там, у кожного був свій інтерес», – заявив сьогодні на прес-конференції режисер-постановник XI фестивалю «Печенізьке поле» Олександр Бінус.

В Харківській області вирішена проблема повного забезпечення ортопедичним взуттям та протезами

«Сьогодні діє нова система забезпечення ортопедичним взуттям, протезно-ортопедичними виробами, засобами технічної реабілітації та інвалідними візками: людина має право самостійно вибрати модель та виробника, керуючись своїми вподобаннями та консультаціями лікарів. Завдяки своєчасному фінансуванню з державного бюджету в Харківській області забезпечено протезами 2770 осіб (104,8% від плану), ортопедичним взуттям – 16 тис. 656 осіб (113,5%)», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

80-90% торговельних майданчиків при проведенні етнофестивалю «Печенізьке поле» були зареєстровані

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, в минулому році при проведенні етнофестивалю стихійна торгівля принесла достатній дискомфорт, тому що через неї багато гостей фестивалю не змогли пробитися до тих чи інших майданчиків.

21-23 вересня відбудеться Міжнародний фестиваль авторської пісні «Осінній Есхар-2012»

21-23 вересня 2012 року на березі річки Сіверський Донець на Чугуївщині відбудеться фестиваль авторської пісні «Осінній Есхар». Його програма включає заходи, які дозволять любителям почути найкращі зразки авторської пісенної творчості, відомим авторам показати своє мистецтво, а початківцям – почути професійну пораду й оцінку свого творчого доробку. Цей фестиваль з середини 80-х років традиційно проводився на Партизанській галявині біля селища Есхар. Цього року організатори з метою поліпшення умов для учасників та гостей фестивалю змінили місце його проведення – він відбудеться на базі відпочинку НТУ «Харківський політехнічний інститут» в урочищі Фігуровка. База дозволить прийняти близько 2-х тисяч гостей.

В лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас народної майстрині Світлани Данченко, яка продемонструє виготовлення виробів з трави

18 вересня о 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас народної майстрині Світлани Данченко, яка протягом багатьох років демонструє виготовлення різноманітних виробів з трави – «трав’яний кінь», «домовик», «нерозлучники» та інше. Всі бажаючі зможуть ознайомитися з сувенірними виробами майстрині, а також з творчістю інших майстрів Харківської області: дерев'яні предмети, картини, ікони, вишивки, рушники, вишиті сорочки, вироби з бісеру та багато іншого, що представлені в сувенірній лавці.

Стан підготовки Великобурлуцького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Великобурлуцького району становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, соціальна сфера – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Крім того, розрахунки теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років, – 95,5%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 101,1%.

В області із сировини нового врожаю вироблено 3,1 тисячі тонн цукру

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА. Станом на 17 вересня з 6 цукрових заводів, які планують працювати в сезоні 2012/2013 рр., почали працювати 4 заводи: ПП «Цукровик-Агро», «Новоіванівський цукровий завод» Коломацького району, «Первухінський цукровий завод» Богодухівського району, ПСП «Явір» (Мурафський цукровий завод) Краснокутського району. Всього на цукрові заводи надійшло 49,8 тис. тонн цукрових буряків, в тому числі від господарств Харківської області (Валківський, Дергачівський, Коломацький, Краснокутський, Нововодолазький райони) 14,7 тисяч тонн і від господарств Полтавської області 35,1 тисяч тонн.

Оперативна інформація про хід збирання в Харківській області технічних культур

Як інформує Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 17 вересня в Харківській області обмолочено 186,6 тис. га соняшнику, що становить 49% від усієї площі збирання (381,5 тис. га). Намолочено 375,7 тис. тонн, середня врожайність по області складає 20,1 ц / га. Сої обмолочено 25,9 тис. га або 46% від усієї площі збирання (56,9 тис. га). Усього зібрано сої 29,0 тис. тонн, середня врожайність - 11,2 ц / га. Цукрових буряків зібрано 0,7 тис. га (3% від плану). Викопано 14,4 тис. тонн «солодких коренеплодів», середня врожайність становить 259,1 ц / га.

Віктор Янукович призначив стипендії паралімпійським та дельфійським спортсменам та їх тренерам

Харківські спортсмени, які досягли значних успіхів у різноманітних паралімпійських та дельфійських змаганнях, а також їх тренери отримуватимуть президентські стипендії. Відповідний Указ підписав Президент України Віктор Янукович. Розмір стипендії за золоту медаль складає 12 тисяч гривень, за срібну – 9 тис. грн., за бронзову медаль спортсмени і їх тренери отримуватимуть по 7 тисяч гривень.

28 вересня – День відкритих дверей у Територіальній державній інспекції з питань праці у Харківській області

28 вересня Територіальна державна інспекція з питань праці у Харківській області запрошує на День відкритих дверей, у рамках якого о 12.00 відбудеться прес-конференція начальника установи Олени Назаренко. Для участі у заході необхідно до 11.00 26 вересня акредитуватися за телефонами: (057) 7157836, 7157839, або електронною поштою: insp@kharkov-ua.com.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 18 вересня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх)розпочнеться прес-конференція за участю начальника управління культури та туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова на тему: «Підсумки етнофестивалю «Печенізьке поле-2012»; о 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас народної майстрині Світлани Данченко, яка продемонструє виготовлення різноманітних виробів з трави

У Харкові відтворена невелика сторінка історії вітчизняного кінематографа

Сьогодні в Харківському національному університеті мистецтв імені І. П. Котляревського в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» при повному залі відбулась історична реконструкція публічного кіносеансу. На 50 хвилин глядачі змогли зануритися в атмосферу кінопоказу 100-річної давнини завдяки фільму «Умирающий лебедь», який був знятий в 1916 році відомим режисером того часу Євгеном Бауером. «Сьогодні в цьому залі ми відтворили ту невелику сторіночку історії кіно, якою так славиться наше місто. «Харьковская сирень» впевнено починає готуватися до п'ятого, ювілейного кінофестивалю, який відбудеться в травні 2013 року. У міжсезоння діє проект «Харьковская сирень. PS». Мені дуже приємно, що в цьому році наш фестиваль бере участь у такому чудовому заході. Я думаю, що у кожного з нас цей фільм викличе свої емоції, свої переживання, свій асоціативний ряд. І буде звучати її величність музика!» – зазначила у своєму вступному слові начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У Харкові відбулися фінальні змагання обласного турніру з футболу серед дитячих команд пам’яті М. Щербини

15 та16 вересня у Харкові відбулися фінальні змагання обласного турніру з футболу серед дитячих команд пам’яті М. Щербини. У турнірі за перехідний Кубок змагалися 16 команд Харківської області та м. Харкова, у фіналі зустрілись команди ФК «Жихар» і ДЮСШ «Металіст». Переможцем турніру став футбольний клуб «Жихар». Команди-переможці і кращі гравці змагань були нагороджені кубками, дипломами та медалями. Крім того, команди-фіналісти отримали солодкі призи від Харківського обласного центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» та спонсорів.

До кінця року в Харківській області буде встановлено 50 тренажерних майданчиків

На Харківщині продовжується робота з розвитку мережі спортивних споруд в сільській місцевості. Зокрема, до кінця поточного року в різних населених пунктах планується встановити 50 тренажерних майданчиків. Про це повідомив в ефірі обласного радіо заступник голови ХОДА Євген Савін. «Наше завдання - нарощувати кількість спортивних споруд. До кінця року ми плануємо поставити близько 50 тренажерних майданчиків по Харківській області. Звичайно, хотілося б їх ставити сотнями, тому що вони повинні бути в кожному населеному пункті. Також ми хочемо ще поставити близько 10 синтетичних майданчиків, 3 ФОКи закладаємо - у Вовчанському районі, в Лозовій, в Первомайському. Я думаю, що на початку наступного року вони будуть здані в експлуатацію. Чекає свого відкриття спорткомплекс у Боровій», - розповів заступник голови області.

Стан підготовки Валківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Валківського району становить: житловий фонд – 100%, соціальна сфера – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, заготовка піску – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 88,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Пішов з життя  генеральний директор АТ ТРК «Фора» Віктор Постольний

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть генерального директора АТ ТРК «Фора» Постольного Віктора Олександровича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

20 вересня відбудеться відео онлайн-Інтернет семінар для підприємців

20 вересня 2012 року Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, та ІА “Статус Кво», за підтримки Регіональної ради підприємців у Харківській області проводить відео онлайн-Інтернет семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Земельне законодавство України та практика його застосування».

Законом «Про екстрену медичну допомогу» вперше за часів незалежності України унормовано час прибуття до пацієнта

Як зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, Законом «Про екстрену медичну допомогу» вперше за часів незалежності України унормовано час прибуття бригади лікарів до пацієнта. «З нового року бригади екстреної медичної допомоги повинні будуть прибувати до місця виклику за 10 хвилин у містах і за 20 хвилин у сільській місцевості», - зазначив Ігор Шурма.

У Харкові відбувся турнір з гольфу на кубок Михайла Добкіна (доповнено)

В Superior Golf Club відбувся Кубок Михайла Добкіна з гольфу. У ньому взяли участь найсильніші гольфісти України, Росії, Великобританії, Австралії та Південної Африки. Всього за кубок змагалися 13 команд. «Я вдячний учасникам і, звичайно ж, хочу висловити вдячність гостям турніру. Я дуже радий, що для нас вже стало доброю традицією бачити на полі друзів з різних міст та країн, які приїхали поборотися за призові місця, - зазначив перед початком церемонії вручення призів голова ХОДА Михайло Добкін, - мені б дуже хотілося, щоб саме у нас в Харкові була організована база олімпійської збірної України з гольфу. І зараз все для цього робиться».

Журналістські роботи – до Дня працівників сільського господарства

З нагоди підготовки до святкування Дня працівників сільського господарства у 2012 році Департамент агропромислового розвитку ХОДА розпочинає прийом журналістських робіт сільськогосподарської тематики. Розглядатимуться роботи працівників електронних і друкованих засобів масової інформації (журналістів, режисерів, фотокореспондентів, операторів), у тому числі й Інтернет-видань, за поданням редакційних колективів.

Архів документів