Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До нового навчального року Харківщина отримала 40 шкільних автобусів

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. «Мені втішно відзначити той факт, що область в цьому році отримала обіцяні 40 автобусів для реалізації програми «Шкільний автобус». Найближчим часом вони будуть передані навчальним закладам Харківщини», – підкреслив він.

Першокласників у Харківській області буде більше на 2000 осіб

На прес-конференції начальник ГУ науки і освіти ХОДА Роман Шаповал зазначив, що в кінці серпня буде названа точна кількість дітей, зарахованих до першого класу. «Порівняно з минулим роком ми очікуємо збільшення на 2000 осіб у цілому по області, - сказав начальник ГУ науки і освіти ХОДА, - але це попередні прогнози, адже дана цифра може змінитися з огляду на ту міграцію, яка існує на сьогоднішній день».

У 2012/2013 навчальному році в Україні почнеться впровадження нового базового стандарту початкової школи

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у новому навчальному році школярів чекає низка нововведень. Зокрема, розпочнеться впровадження нового базового стандарту для початкової школи. «Якщо минулого року ми працювали над реалізацією нових положень про дошкільну освіту, то зараз ми зробимо акцент на початковій школі. В цьому році змінюється базовий стандарт початкової школи - вводиться викладання другої іноземної мови з другого класу, а також інформатики. Тобто, ми наближаємося до європейських стандартів. Крім того, в цьому навчальному році передбачається розробка і широке обговорення серед педагогічної, наукової та батьківської громадськості базового стандарту середньої школи (5-9 клас)», - повідомив Роман Шаповал.

Відхилень від графіка забезпечення шкіл підручниками немає

Начальник ГУ науки і освіти ХОДА Роман Шаповал на прес-конференції розповів про те, що Міністерство освіти та науки, молоді та спорту дуже жорстко виконує програму забезпечення школярів підручниками. Графік переданий кожному регіону і чітко дотримується. «Підручники розвозяться в райони і бібліотеки шкіл, і на сьогоднішній день ми не маємо взагалі відхилення від графіка», - зазначив Роман Шаповал.

У Харківській області в ході вступної кампанії не було зафіксовано жодних порушень

8 серпня буде оприлюднено остаточний рейтинговий список за результатами вступної кампанії до вищих навчальних закладів, і вже 11 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на навчання за державний кошт, – повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, порушень під час вступної кампанії зафіксовано не було. «За інформацією, що надходить від вузів, за інформацією прямої лінії Штабу вступної кампанії 2012 року з боку приймальних комісій порушень не було. Всього подано 143 329 заяв до вищих навчальних закладів першого-четвертого рівнів акредитації. Якщо говорити про вузи тільки третього-четвертого рівнів акредитації, то це 127 800 заяв. У порівнянні з попереднім роком це більше на 53 118 заяв чи на 59%», – повідомив Роман Шаповал.

Людям з особливими фізичними потребами, які мешкають на Харківщині, цього року видано 155 інвалідних візків

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 2 серпня 2012 року інвалідам, які мешкають у Харківській області, видано 155 інвалідних візків. Заступник голови ХОДА також зазначив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо повного забезпечення у 2012 році окремих категорій населення інвалідними візками органами праці та соціального захисту населення області до Центрального банку даних з проблем інвалідності станом на 6 серпня внесено 1426 направлень на виготовлення візків, що становить 96,3% від потреби. Інші направлення на виготовлення інвалідних візків будуть внесені до банку даних по мірі набуття інвалідами права на заміну інвалідного візку. Крім того, внесено 10,7 тис. направлень на виготовлення протезно-ортопедичних виробів, в тому числі 3,5 тис. на виготовлення ортопедичного взуття.

Михайло Добкін привітав харківського важкоатлета Олексія Торохтія із завоюванням золотої медалі XXX Олімпійських ігор

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав харківського важкоатлета Олексія Торохтія із здобуттям титулу Олімпійського чемпіону. «Прийміть найщиріші вітання із здобуттям золотої Олімпійської медалі на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Талант, майстерність і завзятий характер допомогли Вам піднятися на першу сходинку п'єдесталу пошани. Ви стали найсильнішим важкоатлетом планети. Харківщина пишається Вашою перемогою, яка возвеличує нашу країну. Бажаємо Вам незмінно високих результатів, життєвої наснаги, щастя і міцного здоров’я», – йдеться у телеграмі.

Стан підготовки Зміївського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Зміївського району становить: житлові будинки – 75,9%, котельні – 76,5%, теплові мережі – 74,3%, перекладка водопровідних мереж – 75,3%, артсвердловини – 80%, перекладка каналізаційних мереж – 76,5%, очисні споруди – 75%, підготовлено 100% снігоприбиральної техніки. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%, заклади охорони здоров’я – на 76%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки телятників складає 73%, свинарників – 100%, кошар – 100%, пташників – 76%.

У Харківській області створять базу даних інвестиційних ділянок «грінфілд» і «браунфілд»

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у Харківській області буде створено детальну базу всіх інвестиційно привабливих ділянок регіону - так званих «грінфілд» і «браунфілд». «Грінфілд» - це інвестиційний проект, який передбачає, що інвестор з нуля буде будувати завод або фабрику на вільному майданчику, що називається «в чистому полі», тоді як «браунфілд» - це вже готові приміщення, цехи, корпуси, які інвестор може модернізувати і розмістити там виробництво. Якщо раніше великі інвестори більше шукали «браунфілд», то зараз орієнтуються на «грінфілд» у зв'язку з тим, що більшість приміщень у нас побудовано ще за часів СРСР. Така база даних стане реальною допомогою інвестору, який відразу ж буде мати перед очима детальну інвестиційну карту області», - зазначив віце-губернатор.

Ситуація на ринку праці Харківщини є позитивною

Кількість незайнятих громадян, які перебували на обліку в службі зайнятості, протягом січня-липня 2012 року становила 77,3 тис. осіб. У порівнянні з відповідним періодом 2011 року вона зменшилась на 3,2 тис. осіб (4%). Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, за 7 місяців цього року в області працевлаштовано 33,5 тис. осіб, темп зростання становить 102,3%. Рівень охоплення безробітних професійним навчанням зріс з 17,6% до 19,5%. В оплачуваних громадських роботах взяли участь 18,4 тис. незайнятих осіб, що більше на 1,1 тис. осіб, ніж за 7 місяців 2011 року; рівень залучення до тимчасової зайнятості зріс з 21,5% до 23,8%. Попит на робочу силу на кінець липня 2012 року становив 4,4 тис. одиниць. Навантаження незайнятих громадян на одне вакантне місце зменшилось з 7 до 6 осіб.

Інформація про індекс інфляції по Україні за липень 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за липень 2012 р. становив 99,8%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Звільнення IT-компаній від ПДВ дасть поштовх розвитку IT-індустрії в регіоні

Як зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, звільнення IT-компаній від ПДВ позитивно позначиться на розвитку українського IT-ринку. «Харківщина посідає перше місце в Україні за обсягом виробленого програмного забезпечення, тому звільнення від податку на додану вартість операцій з поставок програмної продукції дасть певний поштовх розвитку IT-індустрії в регіоні. У нас дуже сильно розвинені вузи, які займаються IT-технологіями, і ми будемо ще більше уваги приділяти розвитку цього перспективного високотехнологічного напрямку», – зазначив Юрій Сапронов.

Інформація про хід дорожніх робіт у Куп'янському районі

З початку року філією «Куп'янський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 4,17 тис. кв. м, прибирання сміття – 31,4 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 4 шт., вирубка порості – 41,4 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 1035,1 куб. м піску (91,6% від плану) і 70,1 тонн солі (38,5% від плану). Планується залучити 1 автогрейдер, 3 піскорозкидувачі, 1 навантажувач, 1 бульдозер та 3 од. навісного обладнання.

Харків'янин Олексій Торохтій став Олімпійським чемпіоном з важкої атлетики

Харків'янин Олексій Торохтій 6 серпня став Олімпійським чемпіоном з важкої атлетики у ваговій категорії до 105 кг. Результат переможця - 412 кг (ривок - 185 кг, поштовх - 227 кг). Друге місце посів спортсмен з Ірану Наваб Насіршелал - 411 кг (184 + 227), третім став поляк Бартоломей Бонк - 410 кг (190 + 220).

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) почнеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Романа Шаповала щодо вступної кампанії 2012 року.

На Харківщині ведеться робота щодо запобігання лісових пожеж

Протягом пожежонебезпечного сезону у Харківській області проведено 1990 профілактичних рейдів, в ході лісоохоронної роботи виявлено 414 порушників Правил пожежної безпеки в лісах, на винних накладено 8 тис. грн. штрафів. Про це повідомив начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко. За його словами, для забезпечення потреб пожежогасіння в підпорядкованих управлінню лісових насадженнях облаштовано 125 площадок для забору води та штучних водойм, а також 5 водозаборів. На територіях інших користувачів визначено та пристосовано для заправки пожежних автомобілів 151 вододжерело.

Лісові пожежі в першу чергу можуть трапитися у хвойних лісах

Площа лісів в Харківській області становить близько 420 тис. га, з них 100 тис. га (24%) – хвойні ліси, які найбільш пожежонебезпечні. 298,1 тис. га лісових насаджень перебуває у користуванні підприємств структури Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, з них хвойні насадження становлять 93 тис. га (31%). Про це повідомив начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко. «Ліси нашої області розташовані в лісовій та лісостеповій зонах, що створює високу пожежну небезпеку. Кількість днів з високим класом пожежної небезпеки щорічно коливається у межах 50% від тривалості пожежонебезпечного сезону. Найбільш небезпечні зони хвойних лісів знаходяться в Ізюмському, Куп’янському, Зміївському, Балаклійському, Вовчанському, Харківському та Дворічанському районах області та Червонозаводському районі м. Харкова», – підкреслив начальник управління.

Основною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко. За його словами, протягом поточного року в лісах нашої області зафіксовано 175 низових лісових пожеж на загальну площу 43 га. Середня площа однієї пожежі становить всього 0,25 га – це свідчить про те, що осередки загоряння оперативно виявляються і ліквідуються. Начальник управління підкреслив, що не було допущено розповсюдження лісових пожеж на населені пункти та об’єкти, які знаходяться в лісових масивах, а також під час гасіння не постраждали цивільні особи та працівники, які залучалися до ліквідації пожеж.

В рамках роботи з недопущення лісових пожеж на Харківщині здійснюється авіапатрулювання всіх насаджень

Для застереження лісових пожеж на Харківщині вертоліт МІ-2 Харківської ланки авіаційної охорони лісів Державного агентства лісових ресурсів України щодня патрулює всі лісові масиви області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко.

Управління культури та туризму ХОДА повідомляє про умови участі в конкурсі на здобуття премії імені І.Ю. Рєпіна

Конкурс на здобуття премії  І.Ю. Рєпіна триває з 15 липня по 15 серпня. Учасники мають власноруч надати свої твори з документами або надіслати цінною посилкою з повідомленням про вручення до КЗ «Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна» на тимчасове зберігання за адресою: пл. Леніна, 2, м. Чугуїв, Харківська область, 63503. Твори мають бути готові до експонування, а саме – мати вигляд, в якому цей твір можливо представити на виставку для глядача (рами, підставки, каркаси та ін.).

Харківська обласна митниця підготовила пам'ятку для жителів прикордонних регіонів

У зв’язку з набранням чинності Митним кодексом України (Закон України від 13.03.2012 № 4495-VI, з урахуванням змін і доповнень, внесених Законом України від 07.07.2012 № 4915-VI) Харківською обласною митницею підготовлено Пам’ятку для жителів прикордонних регіонів, що переміщуються через кордон у місцевих пунктах пропуску (місцях перетинання кордону), про норми ввезення/вивезення товарів без сплати митних зборів та податків. З текстом пам’ятки можна ознайомитися тут. 

Стан підготовки Зачепилівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Зачепилівського району становить: житлові будинки – 90,3%, перекладка водопровідних мереж – 80%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, заготовлено 121,2% піску. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%, заклади охорони здоров’я – на 82%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%.

Інформація про хід дорожніх робіт в Сахновщинському районі

З початку року філією «Сахновщинський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 3,821 тис. кв. м, прибирання сміття – 1,2 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 12 шт., вирубка порості – 14,7 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 203,9 куб. м піску (19,5% від плану) і 8,7 тонн солі (0,5% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 4 піскорозкидувачі, 2 навантажувача та 6 од. навісного обладнання.

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Мусієнка на тему: «Заходи щодо недопущення лісових пожеж в Харківській області».

На обладнанні, яке було поставлене в рамках проекту уряду Японії, проведено більше 95 тис. обстежень дітей Харківщини

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з заступником директора Європейського відділу Департаменту Близького Сходу та країн Європи Японського агентства співпраці Сатоші Муракамі. В ході зустрічі були підбиті підсумки реалізації Проекту покращення медичного обладнання дитячих лікарень в якості міжнародної технічної допомоги від уряду Японії. В рамках проекту Обласна дитяча клінічна лікарня №1 отримала медичне обладнання та вироби медичного призначення на загальну суму 11,2 млн.грн.

Стан підготовки Дергачівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Дергачівського району становить: житлові будинки – 76,8%, котельні – 77,8%, теплові мережі – 72,8%, перекладка водопровідних мереж – 84,4%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 80%, підготовлено 77,8% снігоприбиральної техніки та заготовлено 110,1% піску. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%, заклади охорони здоров’я – на 73%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 78%, телятників – 83%, свинарників – 90%, пташників – 100%.

На Харківщині проводиться профілактика виникнення лісових пожеж

«У зв'язку з високою температурою в Україні складається дуже складна пожежонебезпечна ситуація. Пожежі завдають непоправної шкоди екологічним системам, лісовим масивам, фауні та флорі, можливі людські жертви. Ми не можемо цього допустити. Ми зобов'язані реагувати на виклики природи і повинні бути готові до того, щоб протистояти виникненню надзвичайних ситуацій», – заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, відкриваючи засідання обласного оперативного штабу з протидії пожежам.

До створення сучасних умов транспортування вагітних та надання допомоги в міжрайонних медичних центрах жодне пологове відділення лікарень області не буде закрито

Як зазначив в ході семінару-тренінгу щодо питань регіоналізації перинатальної допомоги заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, зараз в області розробляється концепція розвитку перинатальної допомоги, а також проект створення єдиного перинатального простору. За словами Ігоря Шурми, відповідно до Концепції регіоналізації перинатальної допомоги, розробленою Міністерством охорони здоров'я України, передбачається створення трирівневої системи надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим.

У 2012 році в Харківській області передбачається виконати добудову 37 об'єктів газифікації на загальну суму 175 млн. грн.

У поточному році за домовленістю керівництва Харківської облдержадміністрації та НАК «Нафтогаз України» передбачається виконати добудову 37 об'єктів газифікації на загальну суму 175 млн. грн. Більшість об’єктів повинна бути введена в експлуатацію в вересні-листопаді 2012 року. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб під час робочої наради з питання готовності до будівництва об'єктів газопостачання.

254 жителя Харківщини готові брати участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 2 серпня участь у програмі беруть 7 будівельних компаній, ще 2 компанії завершують підготовку документів; кредити видають 5 банків; відібрано для участі в програмі 16 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1431 квартиру. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Архів документів